גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סינגולדה: “אני אומר לאצבעות שלי, לא תירגעו עד המוות. אני מנגן כל יום באולפנים, שומע כל דבר שיוצא"

אף עפ"י שכבר הגשים את החלום, אבי סינגולדה מוכרח להמשיך לנגן ● הגיטריסט הכי מפורסם בארץ מוציא אלבום סולו ולא שוכח את הילדות בירוחם ואת המחסור

אבי סינגולדה/ צילום: כפיר זיו
אבי סינגולדה/ צילום: כפיר זיו

30 שנים אבי סינגולדה עובד אצל אחרים. הגיטריסט הכי מפורסם בישראל הפך לשכיר גיטרה שמנגן לפי הזמנה, מוקפץ לאולפן בשש בבוקר עם פיג'מה וכפכפים, דופק את הנאמבר לשלמה ארצי וחוזר לישון, פועל בקו ייצור במפעל למוזיקה איכותית. יצא שבמהלך רוב הקריירה שלו, סינגולדה לא היה אמן יוצר במובן הרחב של המילה, אף שרתם את כישרונו לטובות טובי הזמרים והיוצרים בארץ, אלא אומן, בעל מלאכה על מיתרים, שיכול לתפור את החליפה המוזיקלית המדויקת ללקוח לפי הזמנה ועל המקום.

הוא מסביר שאף פעם לא בער לו ליצור משהו משלו, כיוון שיצר על בסיס יומי עבור אחרים באולפנים או על הבמות, עיבד מוזיקלית, ג'ימג'ם והמציא מעברים. אבל ממש בקרוב יֵצא אלבום סולו שלו, פרויקט שיצר עם המנצח והמלחין ירון גוטפריד, בקונספט ייחודי המשלב את המנגינות שלו עם שירים מוכרים של אמנים מובילים.

"פניתי לשלמה ארצי, ארקדי דוכין ויהודית רביץ. אני מתחיל עם מלודיות שלי, מכוון לשירים שלהם, ואז הם נכנסים ושרים", הוא אומר - קופצני, אנרגטי ומנוהל על-ידי הפרעת הקשב והריכוז, כשאנחנו יושבים בשבע ורבע בקפה תל-אביבי ידוע חצי-סגור בשכונת מגוריו עמוסת הסלבריטאים כשהמלצרים המנומנמים שלידנו מחייכים אליו בהבנה ובטח חושבים לעצמם מה המטורף הזה לוקח שהוא כל-כך ערני בשעות האלה.

אז זהו, ששום דבר, גם לא ריטלין. סינגולדה הוא סוג של אנרג'ייזר לבבי, שבזכות הצניעות, החביבות והמקצוענות שלו הפך לסלב. "ברור שאחרי שהאלבום הזה יֵצא, אני אוציא עוד אחד עם קטעים אינסטרומנטליים, שבטח אף אחד לא ישמע, כי בינינו, מי שומע אלבומים כאלה. הם טובים לקטעים אינסטרומנטליים שאתה כותב לעצמך, או כדי שיגיעו לסדרות בטלוויזיה, כמו זה שעשיתי עם חיים צינוביץ' והתגלגל ל'סקס והעיר הגדולה'. אני משקיע את הכסף ומתכנן הופעה חד פעמית לאלבום, אולי ערב גאלה. אני לא אביא אמנים לסיבוב הופעות בשביל שתי דקות על הבמה".

לא התפנית ליצור כי היית עסוק בלהתפרנס?

"יכול להיות. כשאתה יודע שזה בא לך בקלות, אתה לא מתרגש מזה, ובטח כשאתה כל הזמן יוצר וחושב על הרמוניה. אצל שלמה יש לי קרדיט על עיבוד ויש כמה קטעים שהלחנתי. נגנים כמוני יכולים רק לכתוב קטעים אינסטרומנטליים".

וזה לא כלכלי.

"זאת דרך חיים. וכן, יש נגני ג'אז שלא מצליחים לחיות מזה. בישראל אי אפשר לחיות מג'אז. אז מה עושים? מנגנים לאחרים".

או מרימים מופע יחיד, שנולד במקרה, לפני תשע שנים, כשאיש העסקים דב מורן הזמין אותו לפגישה וביקש ממנו להרים מופע לערב חברה שארגן ל-500 העובדים שלו בעוד שלושה חודשים. סינגולדה ניסה להתחמק והסביר שאין לו מוצר כזה והוא נורא עסוק, ומורן אמר לו במילה אחת: "תמציא".

הבעיטה מאזור הנוחות גרמה לו לעצור לרגע את בולמוס ההקלטות וההופעות כגיטריסט מלווה ולהכין רשימת שירים שהוא אוהב והיה רוצה לנגן על הבמה. כל אחד מהם הזכיר לו חתיכת חיים, סיפור, אנקדוטה מצחיקה. הוא תפר את השירים לדיבורים ושאל חברים נגנים וזמרים שפגש באולפנים אם בא להם להופיע איתו. הוא קיבץ סביבו חבורה מוכשרת שעשתה חזרות והרימה מופע, שהיה הבסיס ל"סינגולדה וחברים", שרץ מאז בהצלחה לא מבוטלת, ובו הוא מספר את תולדות חייו של הילד אבי מירוחם, שחלם בגדול והצליח לגעת בכוכבים הכי זוהרים.

סיפור הסינדרלה מתחיל בבית קטן ופשוט בעיירה הדרומית, תמונה של ילד בן שלוש בוכה שבידיו מנדולינה - אחד הכלים שאבא, חבר בלהקת חתונות, אחסן בבית. הוא זוכר את עצמו יושב שעות בחדר ומנגן על הכלים ובעיקר על הגיטרה, שהפכה עם השנים לעוד איבר בגופו. כשהיה שומע ברדיו להקות רוק שמצאו חן בעיניו, היה רושם את שמן בעיפרון על פתק קטן וטס לבאר שבע לקנות תקליט שלהן. ככה הכיר את דיפ פרפל, התאהב בגיטריסט שלהם והחליט להיות כמוהו כשיגדל.

סינגולדה אמן הפריטה לא למד מוזיקה אף פעם, ולכן עשה על הגיטרה פוזיציות שגויות, שנדרשו לו שנים לתקן. "הייתה לי רק מחשבה אחת בראש, איך לצאת מירוחם. בגיל 14 הייתה לי חברה וידעתי שאם אני מתחיל איתה משהו רציני, אני גומר כפועל ייצור במפעל, ונלחמתי בעצמי שזה לא יקרה. כשהייתי בן 15, נשלחתי מהמתנ"ס לקייטנת אמנות בפוריה, שבועיים שבהם נפתחתי לעולם הזה, וכשחזרתי הקימו במתנ"ס בדימונה להקה, הצטרפתי אליה ובימי חמישי הופענו בערב דיסקו עם שירים של לד זפלין ודיפ פרפל - שום קשר לדיסקו - וקיבלנו דמי כיס".

לפני הגיוס ניגש לבחינות ללהקות הצבאיות. מתי כספי ויוריק בן דוד שבחנו אותו אמרו שיש לו טכניקה מעולה, אבל הוא חייב ללמוד הרמוניה ותווים. "יצאתי משם והחלטתי שאני הולך להילחם. גייסו אותי לבסיס ימ"חים. פגשתי שם חבר מרוסיה שידע תווים ואקורדים. ישבנו לילות שלמים, והוא לימד אותי והחזיק מקל ביד. כל פעם שטעיתי הוא נתן לי מכה בראש. התחלתי לשגע את המנהלים של הלהקות הצבאיות וביקשתי שיבחנו אותי שוב. יום אחד ברחתי מהבסיס, מתי כספי בחן אותי, והתקבלתי".

במופע הוא מספר שאחרי השחרור הלך לעבוד במפעל לייצור תקליטים, פועל ששם מטריצות, אבל עם כפפות וקרם ידיים כדי לא לפגוע ביכולת לנגן, ובהפסקות היה מקליט על קלטות תקליטי דמו שהיו מגיעים לחברה ולא הופצו בארץ. הוא עבד קצת כסוכן מכירות ב"תקליט" וחִלטר בלהקת חתונות, עד שזומן להופיע בהצגה בבית לסין, ומאז האאוטסיידר שהתחתן עם דימונאית, נלחם לשרוד בתל אביב.

הוא אומנם נכנס ללב הברנז'ה של העיר הגדולה, אבל ירוחם לא עוזבת אותו עד היום. "אני אומר לאצבעות שלי, לא תירגעו עד המוות. אני מנגן כל יום באולפנים, שומע כל דבר שיוצא, משש וחצי בבוקר אני מקליט".

למה? כבר הסתדרת, הילדים גדלו, תרפה קצת.

"כשאתה בא מהפריפריה, מעיירת פיתוח, שלא היה כסף, אז בצהריים אכלנו השחר העולה ולחם, וזה נשאר בך. לא משנה שהקמת משפחה ויש לך מכונית חדשה. זה עוזר לי לא לרדת ברמת המוטיבציה והמקצוענות המוזיקלית. בואי נדבר עוד קצת על ‘סינגולדה וחברים'. חוץ מסיפורים על החיים, אני עושה קלאסיקות מכל העולם, גם אריק איינשטיין, עידן רייכל ושלמה ארצי. על הבמה שתי זמרות, נגנים, הפקה מתוקתקת".

מי מפיק את ההופעה?

"אני וזוהר אשתי. היא מנהלת את האופרציה. בגלל שאני בא מההופעה הכי גדולה בארץ, של שלמה ארצי, שאני מלווה כבר 23 שנים והוא בית ספר למוזיקה הכי טוב, אני יודע מה זה סטנדרט גבוה ומכוון אליו. אחרי המופע לחברה של מורן, התחילו לשאול מתי יש עוד אחד, אז פניתי לנועם מזאפה, פתחנו קופה והכול נמכר. עוד הופעה - אזלו כל הכרטיסים. משם זה התגלגל - הופעות מוזמנות, פתוחות, אירועי חברה.

"ב-28 ביוני נופיע ב'ברל'ה מיוזיק קלאב' בלהבות חביבה, אחד המועדונים הכי כיפיים בארץ ויש לי שם בחור שמלווה אותי מההופעה הראשונה. יש לו שולחן קבוע מול הבמה והוא בא שוב ושוב עם המשפחה. הוא חגג יום הולדת 60 בהופעה שלי וקנה 70 כרטיסים. הוא אמר שרצה שהחברים שלו ידעו ממה הוא הכי נהנה".

אולי זה המופע והביטחון לעמוד בפרונט וליהנות מזה - לפני שש שנים, ואחרי ניסיון מוצלח לארח בהופעות שלו גיטריסטים עד גיל 13, פנה למנכ"ל החינוכית אלדד קובלנץ והציע לו תוכנית אירוח עם גיטרה בהשתתפות ילדים, שתארח אמנים שיספרו על הקריירה שלהם וישירו. מה שהתחיל כעונה של עשר תוכניות, הגיע ל-176 תוכניות גיטרה. התוכנית ירדה עם סגירת החינוכית ועכשיו הוא מנסה להחיות אותה מחדש.

הילדים הפרטיים שלו - אדם, מנכ"ל טאבולה שחי בארה"ב, ורועי, שעושה עכשיו התמחות ברפואה פלסטית - לא הפכו למוזיקאים, אבל מנגנים מגיל צעיר. "נתנו להם כל מה שיכולנו לתת, גם כשלא היה".

הם רעבים כמוך?

"הם נאמנים למה שהם עושים, ממוקדים לגמרי ומזמן שמו לי גז. אני גאה בהם בטירוף". 

עוד כתבות

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון