גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"רצינו לקנות חברה שיש לה ידע בחזיות, חדשנות ותשוקה לגדול בתחום שבו נתח השוק שלנו קטן"

אייזיק דבח, בעל השליטה ומנכ"ל דלתא, על רכישת יצרנית החזיות בוגרט תמורת דולר אחד בלבד: "ענף ההלבשה התחתונה לנשים בארה"ב מוערך ב-12 מיליארד דולר, 62% מתוכו זה חזיות. יש לזה פוטנציאל אדיר בפלטפורמה של דלתא" ● בעשור תחת ניהולו של דבח, זינקה מניית דלתא בכ-1,000% לשווי חברה של 2.7 מיליארד שקל

אחרי שחברת ההלבשה דלתא עדכנה בתחילת השבוע על רכישתה של קבוצת ההלבשה התחתונה בוגרט (Bogart), אתמול (ד') פרסמה החברה, שנמצאת בשליטת אייזק דבח, מצגת למשקיעים, שבאמצעותה היא מנסה להמחיש את ההזדמנות שהיא מזהה ברכישה כדי להפוך לשחקנית מובילה בשוק החזיות העולמי.

בדלתא   מציינים כי בוגרט היא אחת מיצרניות החזיות הגדולות בעולם, ושחקנית בולטת בתחום ההלבשה התחתונה, ובהתאם, מהווה אחד מהשותפים האסטרטגיים המועדפים על רבים מהמותגים הבולטים בתחום בארה"ב, באירופה ובאסיה, ובהם ויקטוריה'ס סיקרט, לה סנזה ואחרים.

העסקה, שצפויה להיסגר בתחילת הרבעון השלישי השנה, נעשתה לאחר שבוגרט נקלעה לקשיים, והרכישה תתבצע תמורת סכום סמלי של דולר אחד בלבד, נוסף על התחייבויות בהיקף של כ-105 מיליון דולר שיש לבוגרט. הצפי של דלתא הוא כי רכישתה של בוגרט תתרום לרווחיה כבר במהלך השנה הבאה. 

לפי הנתונים שדלתא מציגה, בוגרט נוסדה ב-1993, המטה שלה נמצא בהונג-קונג, והיא מעסיקה כ-10,000 עובדים (מרביתם עובדי ייצור). החברה מחזיקה במפעלים בסין, בתאילנד ובמיאנמר. עיקר פעילותה מתרכז בתחום החזיות והתחתונים, המהווים כ-80% ממוצריה, לצד בגדי הים (11%) ומוצרים נוספים (9%). הכנסותיה השנתיות של בוגרט בשנתיים האחרונות (2017-2018) הסתכמו ב-230-232 מיליון דולר. את השנה שעברה סיכמה החברה עם ירידה ברווח התפעולי התזרימי המתואם (Adjusted EBITDA) לכ-12 מיליון דולר, בשל קשיי הנזילות שאליהם נקלעה, לאחר שב-2017 הציגה בנתון זה רווח של 21 מיליון דולר.

בדלתא מציינים כי הרכישה תאפשר לה להרחיב את היצע מוצריה, עם ייצור חזיות בשיטת חיתוך ותפירה (Cut & sew), בעוד דלתא היא שחקנית מובילה בייצור בתחום האל-תפר (seamless), וכי העסקה תחזק את מערכת היחסים האסטרטגית שיש לדלתא עם ויקטוריה'ס סיקרט. העסקה, לפי דלתא, היא סינרגטית לפעילותה ותחזק אותה בתחום ההלבשה התחתונה לנשים, עם הרחבת היצע מוצריה ללקוחותיה הקיימים וגם ללקוחותיה של בוגרט, וכן תחזק את שרשרת האספקה שלה ואת הנוכחות שלה בשוק האסייתי. 

מניית דלתא

יעד שאפתני ל-5-3 שנים הקרובות

דלתא עצמה עוסקת בעיצוב, ייצור, שיווק ומכירת מוצרי הלבשה תחתונה, גרביים, הלבשת ילדים, הלבשת פנאי והלבשת Activewear, וכן בפיתוח ושיווק מוצרים ממותגים בקטגוריית הג'ינס וההלבשה העליונה. בשיחה עם "גלובס" מספר בעל השליטה והמנכ"ל דבח מדוע הוא תולה תקוות בתחום החזיות כמנוע הצמיחה של דלתא, עם יעד שאפתני לכפלת הערך לבעלי המניות ב-3-5 השנים הבאות.

"כבר 3-4 שנים שאנחנו מדברים עם בוגרט על רכישה", אומר דבח. "רצינו לקנות חברה שיש לה ידע בחזיות, עם חדשנות ותשוקה לגדול, בתחום שבו נתח השוק שלנו קטן. ענף ההלבשה התחתונה לנשים בארה"ב מוערך ב-12 מיליארד דולר, 62% מתוכו זה סגמנט החזיות בלבד. יש חמש חברות בעולם שמגלגלות מחזור של יותר מ-200 מיליון דולר כל אחת, ובוגרט היא אחת הגדולות שבהן. אחרי פרק זמן ארוך יחסית, הגענו למצב שיכולנו לקנות אותם".

השתלם לכם לחכות, זה איפשר לכם לקנות את החברה במחיר סמלי.

"הם הפסידו כסף בריטייל, אבל לא מהסגמנט של החזיות. הם עשו עסקאות הגנה משמעותיות, והפסידו יותר מ-20 מיליון דולר. בוגרט היא חברה משפחתית, ולכן היא מתנהלת אחרת. אחד השותפים מכר את החלק שלו לבעלים, והעומס הפיננסי גדל. כשהמחיר היה טוב עבורנו, החלטנו לממש את העסקה. דרך בוגרט אנחנו מגיעים ללקוחות פרימיום של הסגמנט הזה, כמו ויקטוריה'ס סיקרט או נייקי, ששניהם לקוחות משותפים, משום שאנחנו כבר מוכרים להם מוצרים כמו הלבשה תחתונה לגברים. להיכנס ללקוחות ענקיים כאלה עם חזיות, זה פוטנציאל אדיר בפלטפורמה של דלתא".

פעילותה של דלתא ממוקדת בעיקר בשוק בארה"ב, ואילו בישראל החברה פרוסה ב-200 חנויות. את חזיות הפרימיום מתכוונת דלתא לייבא גם לכאן. "נאפשר שליטה מלאה על כל שרשרת האספקה", אומר יעקב חן, סמנכ"ל הכספים של דלתא. "הרציונל הוא להציע את כל מנעד המוצרים בסגמנט. כיום אנחנו מוכרים בעיקר חזיות בייסיק, ונהפוך להיות שחקנים גם בתחום הפרימיום".

בשונה ממוצרי אופנה אחרים, שמחירם נשחק, נראה כי סגמנט החזיות שומר על רמת מחירים גבוהה.

"זה נכון. חזיות זה תחום יותר רווחי", אומר דבח. "זה לא מוצר עונתי. מבחינתנו, אפשר להשאיר חזייה על המדף לשנתיים-שלוש, זה מאפשר לנו יעילות בייצור לטווח ארוך. המחיר של חזיות בסגמנט היוקרה יכול להגיע ל-100 דולר, זה תחום עם מרווחים גדולים.

"מדברים על ויקטוריה'ס סיקרט שירדו במכירות שלהם, אבל זה עדיין שחקן של 25% משוק החזיות. זאת חברה שמוכרת ב-6 מיליארד דולר ומרוויחה מיליארד דולר בשנה. זוהי חברה ששולטת באופן דומיננטי בשוק הזה והיא תהיה אחד מהלקוחות הגדולים אולי אפילו הכי גדול שלנו. אנחנו מוכרים להם היום מוצרי סימלס (ללא תפרים). היום אנחנו נכנסים משמעותית".

הייצור דרך בוגרט נעשה עבור מותגים אחרים. מה שיעור המוצרים שאתם מוכרים כיום בייצור עבור מותגים פרטיים?

"לפני הרכישה מכרנו 70% מותגים שלנו ו-30% מוצרי מותג פרטי עבור מותגים כמו נייקי, קלווין קליין, ויקטוריה ולולו למון. כעת נגדיל את הסגמנט הזה ונבוא מפוזיציה אחרת לחלוטין. אם בעבר חברות היו באות ומבקשות שנייצר להן מוצר לפי הרעיון שלהם, כיום אנחנו באים עם המגוון שלנו ומציעים להן מתוכו. לבוגרט יש 4,000 חזיות שהיא מייצרת. זה יחזק את כוחה של דלתא בפוזיציה מול לקוח גדול כמו ויקטוריה'ס סיקרט".

אתם פעילים גם בתחומים אחרים של אופנה, כמו מותג הג'ינסים SEVEN. מה התוכניות שלכם לסגמנט הזה?

"חתמנו על הסכם לפתוח 16 חנויות בברזיל בשלוש בשנים הקרובות. נכון להיום, אנחנו מחזיקים 76 חנויות בעולם".

בשונה מהמגמה של סגירת חנויות ומעבר לאונליין.

"ב-SEVEN יותר מ-20% מהפעילות היא במכירה אונליין, גם על-ידי שחקנים חזקים כמו אמזון. במבט על התפתחות השוק כולו, ההנחה היא שהוא לא מתכווץ, אלא גדל כרגיל, רק שיש התחזקות בקניות אונליין. אנחנו דואגים שיהיו לנו ערוצי הפצה בהתאם, גם ויקטוריה'ס סיקרט הוא מותג שמוכר בעצמו באי-קומרס, גם באתרים של וולמארט ומייסיס. נתאים את ערוצי ההפצה שלנו לשינויים בהרגלי הצריכה. 24% מהמכירות של דלתא הן מכירות ישירות לצרכן. בארה"ב אנחנו מוכרים ללקוחות, שהם עצמם מוכרים לצרכן. בארץ אנחנו מוכרים דרך האתרים של דלתא ושל פיקס. גם למותגים של ספלנדיד וסבן יש אתרים, אבל עיקר הפעילות היא דרך אתרים כמו אמזון - היא הלקוח הגדול שלנו בארה"ב".

עד כמה הכניסה של אמזון לארץ תשפיע עליכם? 

"אנחנו עובדים עם אמזון בארץ, נפגשתי אתם ונמשיך לעבוד אתם. להערכתי, ייקח לפחות שנה עד שהם ייכנסו לישראל. למותג כמו דלתא אני לא חושב שזה יעשה מהפכה. המהפכה שאמזון תחולל בשוק, לא תתמקד בשוק האופנה, אלא בעולמות של מוצרי מזון ומוצרים מתכלים. אנחנו מתחילים למכור סחורה ישראלית באתר של אמזון בגרמניה, ועבורנו כניסת אמזון לישראל היא הזדמנות, כי אנחנו עובדים אתם בכל המדינות, למעט ישראל, ולכן זה משלים. לנו זאת לא בעיה, אלא בדיוק להפך".

"המפעל בוויטנאם יהיה רווחי בשנה הבאה"

ב-2009 רכש אייזיק דבח את השליטה (48%) בדלתא מידי המייסד של החברה, דב לאוטמן. תחת שליטתו וניהולו של דבח, נהנו המשקיעים בחברה מתשואה של כמעט 1,000% מאז, שהקפיצה את החברה קדימה מבחינת שווי השוק שלה, על רקע התפתחות עסקיה ושיפור התוצאות העסקיות. נכון להיום, רחוקה המניה בכ-13% מהשיא שקבעה באוגוסט 2015, והיא משקפת לדלתא שווי נוכחי של 2.7 מיליארד שקל.

מחברה שעמדה בפני סכנת סגירה, הובלת בדלתא שינוי עצום בתוך פרק זמן יחסית קצר.

דבח: "יש לנו עוד הרבה עבודה לעשות. המטרה שלנו להכפיל את הערך של החברה בטווח של 3 עד 5 שנים מהיום".

זה יעד שאפתני. אילו מנועי צמיחה יסייעו לכם להגיע אליו?

"מנועי הצמיחה הם הרכישה של בוגרט, וזה ש-65% מהחברה היא פעילות של מותגים חזקים כמו שיסר (מותג הלבשה תחתונה גרמני, שדלתא רכשה ב-2012). מנוע צמיחה משמעותי נוסף הוא מפעל שפתחנו בוויטנאם, שמעסיק 2,000 עובדים. המפעל יהיה רווחי ב-2020. לקוחות שלנו רוצים להיכנס למפעלים האלה, לאור הלחץ הגובר על מפעלים בסין לאור מלחמת הסחר בינה לבין ארה"ב".

לדלתא יש מפעלים גם במצרים, שם מועסקים 3,600 עובדים: "את המגמה של מעבר ייצור בעולמות הטקסטיל לאפריקה זיהינו לפני שנים", אומר דבח. לדבריו, במפעלים שממוקמים באזור קהיר, עלות השכר החודשית לעובד היא 200-230 דולר; ובמפעל נוסף, הממוקם דרומית לקהיר, השכר החודשי הוא 100 דולר. "יש לנו יחסים מצוינים עם המצרים, שמעריכים ואוהבים את העובדה שאנחנו שם, וזה יתרון כלכלי לאורך זמן".

יש לכם תוכניות לרכישות משמעותיות נוספות?

"לא, זה אומר שאנחנו צריכים להיות יעילים ורווחיים במה שאנחנו עושים. המשימה המרכזית היא לשפר את הכושר התחרותי שלנו מול הלקוחות המובילים, לשפר את הרווח הגולמי ולייעל את מבנה הפעילות".

אין הרבה בעלי שליטה שמכהנים כמנכ"לים כמוך. אילו יתרונות יש לזה?

"בארה"ב המעורבות של בעלי השליטה היא אחרת. שם יש פחות הפרדה, ולקחנו את המנגנון הזה. זה עובד טוב וקל יותר בקבלת החלטות, שעוברות פחות שכבות בדרך".

בסיכום הרבעון הראשון של 2019, צמחו הכנסותיה של דלתא ב-9% לכ-365 מיליון דולר, בתמיכת פעילות שנרכשה במהלך 2018 (Eminence), וגם הרווח הגולמי היה במגמת שיפור. ואולם, שיעור הרווח הגולמי מהמכירות נשחק בגין השפעות שונות, הוצאותיה של דלתא גדלו בהשפעת הרכישה, ויחד עם עלייה בהוצאות המימון שלה בהשפעת תקן החשבונאות 16 והרכישה החדשה, הובילו לצניחה של 60% ברווח הנקי, שהסתכם בכ-3 מיליון דולר.

בשנת 2018 כולה גדלו הכנסות החברה ב-10% לכ-1.5 מיליארד דולר, והרווח התפעולי נשחק. ואולם, בשורה התחתונה, שמרה החברה על יציבות, עם רווח נקי שנתי של כ-49 מיליון דולר. 

עוד כתבות

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים יוסי ושלומי אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק לבעלי המניות מהציבור בסכום הנע בין 146-232 מיליון שקל

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

פעם הוא היה סגן שר ההגנה של איראן, עכשיו הוא מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

מגמה מעורבת בוול סטריט; טסלה מזנקת בכ-14%

מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה"ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עמי את הכאב האיום של המלחמה"

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת