גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כיצד המגמות העכשוויות בעולם חללי העבודה המשותפים תורמות למשתמשים בהם?

הגברת הפרודוקטיביות, חיסכון כלכלי, גמישות בהשכרה ופעילויות פנאי והעשרה ● חברות מתחמי העבודה והמשרדים המשותפים שמות דגש כיום על רווחת השוכרים והמשתמשים בשירותיהן במגוון דרכים

משרדים משותפים של Regus. עולם ה-Coworking תורם לרווחת העובד והחברה/צילום: Meero
משרדים משותפים של Regus. עולם ה-Coworking תורם לרווחת העובד והחברה/צילום: Meero

הכתבה בשיתוף Regus

אחד הדברים שחברות, עצמאים וארגונים שונים מתמקדים בהם, לפחות מבחינה לוגיסטית, הוא נושא שכירת המשרדים. לעצמאים, כמובן, אתגרים שונים מאשר לחברות וארגונים, אבל ברוב המקרים השאלה הבסיסית דומה: כיצד מאזנים בין הצורך לחסוך בעלויות המשרד ועדיין למקסם את היוקרה, הרמה הגבוהה של השירותים ופרודוקטיביות העבודה. אחד הפתרונות המקובלים כיום הוא שכירת משרדים משותפים או חלל עבודה משותף. הדבר מאפשר לשוכרים לחסוך כסף על שירותים רבים שניתנים יחדיו לכל החברות והעצמאים במתחם, אך עדיין לשמור על סטנדרטים גבוהים. מהן המגמות המרכזיות שתורמות לרווחת המשתמשים בשירותי המשרדים וחללי העבודה המשותפים? על כך בכתבה הבאה.

העלות יורדת, בזמן שהיעילות עולה

אחת המגמות הבולטות בתחום המשרדים המשותפים היא העובדה שחיסכון בעלויות לא רק מותיר יותר כסף זמין לשוכר, אלא גם תורם לרווחת העובדים ולפרודוקטיביות שלהם. במשרדים משותפים, השוכרים משלמים רק על השטח שהם משתמשים בו במשרד וחולקים בתשלום היחסי עבור השטחים המשותפים, כגון המטבחון, חדרי הישיבות והמחסנים.

מעבר לחיסכון הזה, לשהייה המשותפת תועלות נוספות: כבר בעשור הקודם, הצביעו מחקרים על הקשר שבין עבודה משותפת להגדלת הפרודוקטיביות של העובדים. אותם מחקרים הדגימו כי כאשר עובדים יושבים יחד (למשל, בחללי העבודה בסגנון Open Space), גוברים היעילות והסיפוק האישי שלהם. בין היתר בשל הקרבה אחד לשני והרחבת האלמנט החברתי שבעבודה.

בנוסף, קיימים מחקרים שהצביעו על עוד גורמים שיכולים להשפיע חיובית על העובדים. כך, למשל, במחקר שוודי מ-2016 נסקרו בהרחבה ההשפעות של חללים משותפים גם על האפשרויות להתפתחות עסקית של פרילאנסרים העובדים בהם. מתברר כי האינטרקציה בין היושבים באותו המרחב מסייעת לחשוב על רעיונות חדשים ומייצרת שיתופי פעולה.

מגמות מחקריות אלו עומדת לנגד עיני החברות המתמחות בהשכרת מתחמי העבודה המשותפים, כמו למשל חברת Regus העולמית. החברה, שפועלת גם בישראל, היא חלק מקבוצת IWG הגלובלית, המאגדת בתוכה מותגי יוקרה להשכרת משרדים וחללים משותפים. ב-Regus שמים דגש על הגברת היעילות במתחם בו בזמן שעלות השהייה יורדת. הישיבה משותפת, כאמור, מעלה את הפרודוקטיביות של העובדים ובאותה הנשימה חלק גדול מהשירותים הנדרשים לעצמאי או חברה - כגון תשתיות, כוח אדם לתפעול ועוד - משותפים בין כמה וכמה עצמאים וארגונים ועל כן ההוצאה בגינם, כאמור, מתחלקת.

מרחב עבודה של Regus. הישיבה המשותפת מעודדת יצירתיות/צילום: Meero

חוזי שכירות גמישים, תחלופה גבוהה

בעבר, כאשר חברות שכרו משרדים, למשל במגדלי משרדים, היה מקובל לחתום על חוזי חכירה לטווחים ארוכים - לכעשר שנים בממוצע. אולם מגמה זו הינה נחלת העבר. בבלוג Coworking Sources, הסוקר את המגמות העכשוויות בעולם העבודה המשותפת, מצביעים על הגמישות שמשרדים משותפים מעניקים לחברות השונות. לפי נתונים שפורסמו בבלוג, כ-14% מהעסקים האמריקנים מחליפים משרד מדי 18-24 חודשים במטרה להתחדש, או להתאים את העסק לצרכים המשתנים של החברה.

Regus פועלת כבר זמן רב ברוח זו. מתחמי העבודה והמשרדים המשותפים של החברה פרוסים ב-18 מוקדים ברחבי ישראל, והם חלק מ-3,000 מתחמים ב-900 ערים מרכזיות בעולם, שגם הם שייכים לרשת IWG. לשוכרים מוצעות תוכניות גמישות שמאפשרות להם לאזן את העלויות עם הצרכים המשתנים של העסק. לחתום חוזה לתקופה קצרה או ארוכה, ואפילו להרחיב או לצמצם את השטחים והשירותים שהם צורכים. במקרים מסוימים, כמו למשל בחלק מחבילות השירות שמציעה Regus ישראל לשוכריה, ניתן אף לרכוש מעין "כרטיסיות" שמקנות מספר שימושים בחודש בחדר הישיבות, או במשרד.

חיסכון בעלויות, סטנדרט גבוה ופרודוקטיביות. נסו את מרחבי העבודה המשותפים של Regus. לפרטים הקליקו כאן>>

דאגה לשעות הפנאי: חוגים ונטוורקינג עם עובדים אחרים

מגמה נוספת שבולטת בעולם המשרדים המשותפים היא תשומת הלב לרווחת העובדים. חוגים בשעות הפנאי, חדר כושר במבנה המשרדים, סדנאות שונות, הרצאות חווייתיות ועוד - הם חלק מהפעילויות המוצעות לשוכרים במתחמי המשרדים המשותפים בשנים האחרונות.

פעמים רבות, השוכרים במתחם לא נדרשים לממן את מלוא עלות ההטבות שהוזכרו מעלה, אלא רק לשלם עבור החלק היחסי שלהן. בשורה התחתונה, העובדים מרוויחים את ההעשרה בשעות הפנאי, שמירה על חיים פעילים ובריאים וגם נטוורקינג עם עובדים של חברות אחרות במתחם, שחולקים איתם את זמן הפעילות.

אפשרות לצמצם בכוח אדם

מתחמי העבודה המשותפים פופולריים גם בשל החיסכון בכוח אדם. במתחמים רבים מציעים לחברות לחלוק משרדים משותפים יחד ולהיעזר בשירותי אדמיניסטרציה משותפים, כמו למשל מזכירות מטעם המתחם, שנותנות שירות במקביל לשתי החברות.

זאת ועוד, לעיתים צוות של כמה וכמה אנשי מנהלה (מזכירות, אנשי לוגיסטיקה, אחראי דואר ועוד) יכול להיות מוחלף על ידי טכנולוגיה מתקדמת. בעמק הסיליקון, למשל, פופולרית כיום בקרב חברות הייטק גדולות, מערכת המאפשרת לעובדים להכניס נתונים על הפגישות שהם מעוניינים לקיים, הציוד הנדרש עבורן ועוד. בנוסף, המערכת מאתרת את חדר הישיבות הפנוי המתאים ביותר לצרכיהם - ומשריינת אותו, ללא מעורבות יד אדם.

שימוש של כמה שוכרים במטבחון משותף ושאר שירותים מקטינה עלויות/צילום: Meero

רשתות גדולות מעניקות הטבות

גם בתוך עולם ה-Coworking יש למתחמים מסוימים יתרונות על פני אחרים בשל המותג אליו הם שייכים, המציע הטבות שונות. כך, למשל, Regus ישראל, היא חלק מרשת עולמית מוכרת ובעלת מוניטין. הרשת מציעה לאלו השוכרים ממנה משרד או חלל משותף את האפשרות לעבוד בכל אחד מסניפיה בעולם, לפרק זמן קצוב.

במידת הצורך, ניתן גם לשכור שטח מסוים במתחם אחד ושטח נוסף במתחם אחר. העובדה ששני השטחים שייכים לאותה הרשת, יכולה להביא לחיסכון בעלויות. מהלך שאמור להיות משתלם יותר מאשר שכירת שטחים שונים משני גופים נפרדים.

ב-Regus ישראל מציעים בנוסף, שירות של משרד וירטואלי, שנשען על התשתית הקיימת באלפי סניפי הרשת בעולם. השירות מאפשר לפרילאנסרים בעיקר, אבל גם לכל חברה שחפצה בכך, לנהל משרד וירטואלי בכל מקום בעולם. הוא כולל כתובת עסקית למשלוח דואר, שירותי מזכירות ומספר טלפון. קיימת גם האפשרות להפוך את הווירטואלי לפיזי, מספר פעמים בחודש בכל אחד ממתחמי Regus בעולם.

בשורה התחתונה, המגמות העולמיות שהוזכרו כאן הולכות ומשנות את עולם ה-Coworking בכלל ותוך כך את תחום המשרדים וחללי העבודה המשותפים. כל זאת באופן שמאפשר לחברות ועצמאים לחסוך כסף, להגביר את הפרודוקטיביות של העובדים, ובמקביל לשמור על סטנדרטים גבוהים ויוקרה.

רשת Regus מציעה לכם לנהל משרד מכל מקום בעולם ועוד הטבות. לפרטים הקליקו כאן>>

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע שיוגבל לפי מדרגות מקסימליות ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מירבי

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

"נעביר את ההתייקרויות ללקוחות": בדיפלומט מזהירים מאפשרות של העלאות מחירים

יבואנית המזון והטואלטיקה פרסמה את תוצאותיה לשנת 2023 ולרבעון האחרון והציגה צמיחה בהיקפי הפעילות בישראל וכן בפעילותה העולמית ● למרות זאת - החברה הזהירה, שוב, מפני אפשרות להעלאת מחירים בהמשך השנה

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

מטולה בחודש האחרון / צילום: Reuters, Raphael Gotheil

הצפון בוער, היישובים ריקים - והממשלה "מנותקת קשר"

ראשי הרשויות בצפון דוחפים כבר זמן רב להקמת מנהלת מסודרת, בדומה למינהלת "תקומה" בעוטף עזה - אך גורמים המעורים בנושא אומרים: "זה לא על הפרק" ● בינתיים המלחמה נמשכת, והמציאות בצפון בלתי אפשרית

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

הבית הלבן בהודעה רשמית אחרי קרב הגרסאות: נתניהו אישר שתצא משלחת לוושינגטון

דובר צה"ל: ""במסגרת האימונים יתורגלו תקיפות מאסיביות וארוכות טווח" • גבר בן 38 נהרג מפגיעת רקטה במפעל בקריית שמונה, כמה נוספים נפצעו קל • נתניהו לסנטור ריק סקוט: "החלטת ארה"ב עודדה את חמאס. שלא יסמכו על הלחץ הזה - זה לא יעבוד"  • עדכונים שוטפים

הכפר פטריצ'ה באיטליה. ראש העיר מנסה למכור בתים באירו / צילום: Shutterstock

באיטליה מנסים למכור בתים באירו אחד. אז למה זה לא עובד?

ראשי עיירות קטנות באיטליה, שהתרוקנו מתושבים בשל מגמת עיור ארוכת־שנים, מציעים בתים למכירה באירו אחד בלבד, כאשר עלות השיפוץ מוטלת על הקונה ● התקשורת האמריקאית רווייה בסיפורים על בתים עתיקים שעברו שיפוץ והפכו לבתי נופש משפחתיים, אך בפועל, עסקי "הבתים באירו" עומדים בפני חסמים רבים

נשק אמריקאי נוחת בישראל אחרי המתקפה ב־7 באוקטובר / צילום: ap, Lolita Baldor

אמברגו הנשק הקנדי על ישראל רק נכנס לתוקף, וכבר עומד בסימן שאלה

ברקע החלטת הפרלמנט הקנדי לעצור את היצוא הביטחוני לארץ, הודיע משרד החוץ במדינה כי חברות עם אישורים בתוקף, יוכלו להמשיך ● בשלהי 2023, זינק יצוא הנשק מקנדה לישראל

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

הדולר היה השנה מקלט בטוח ופתאום איבד גובה / אילוסטרציה: Shutterstock, Africa Studio

שני המטבעות האלו נחשבים למקלט בטוח, אז למה אחד צונח והשני ממריא?

הין היפני בשפל של 34 שנים והדולר מתחזק מול כל המטבעות ● קובי לוי ראש דסק אסטרטגיית שווקים בלאומי: "הין במגמת פיחות חדה, במקביל להחלטת הבנק המרכזי להעלות את הריבית לטריטוריה חיובית, הדולר התחזק על רקע נתוני מאקרו טובים"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות; אנבידיה צללה בכ-3%

הנאסד"ק עלה ב-0.5% ● מדד דאקס עלה ב-0.5%, הקאק ירד ב-0.3% ● גולדמן סאקס: לשוק המניות בארה"ב יש אפסייד מוגבל ● נובוקיור וסייברוואן מזנקות בטרום מסחר ● ערב הפסחא, מחירי הקקאו בשיא כל הזמנים, מה זה אומר לגבי יצרניות הממתקים הגדולות ומחירי השוקולד?

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מהצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

השופט עוזי פוגלמן. דחה בקשה לדיון נוסף שהגישה המדינה / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

המדינה התנגדה לפצות אדם שקנה דירה ממתחזה - ונדחתה פעמיים בעליון

המדינה הגישה באופן חריג בקשה לדיון נוסף, בטענה כי הדרישה להציג צו ירושה מקורי תשפיע באופן שלילי על שוק הנדל"ן ● בשבוע שעבר בית המשפט העליון דחה את בקשתה

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים שהטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

בנייה חדשה בירושלים / צילום: Shutterstock

תל אביב מול ירושלים: הגרפים שמראים איפה שוק הנדל"ן צומח יותר

לפי נתוני הלמ"ס, אחת משש דירות שהחלה בנייתן אשתקד נמצאה בערים תל אביב או ירושלים, כשבאחרונה מדובר בהיקף שיא של 2.5% מהדירות הקיימות ● אבל כשברקע מגמת ההאטה הכללית, תל אביב הידרדרה למקום חמישי במספר העסקאות, בעוד שירושלים מובילה בבטחה

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: רונן חורש

האוצר על הצעת משרד הבינוי לעזור לקבלנים: "לא ישימה בעליל"

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן אמר כי יבוצע פיילוט לסיוע לקבלנים שיאחרו במסירת דירה בשל המלחמה, תחילה בשלוש ערים - בשדרות, בקריית שמונה ובשלומי • מנכ"ל האוצר הייזלר: "לא מכיר את ההצעה"

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"