גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל קדישא רעננה לשעבר ישיב כמיליון שקל לחברה

ביה"ד לעבודה קבע כי יואל עזרזר ישיב לחברה קדישא סך של כמיליון שקל בגין הטבות שקיבל שלא כדין, לאחר שמימן ביטוח בריאות לכלל משפחתו על חשבון החברה, נטל כספים במזומן של עובדים שנועדו לחופשות ועשה שימוש ברכב החברה שלא כדין

מנכ"ל חברה קדישא רעננה לשעבר ישיב לחברה סך של כמיליון שקל בגין הטבות שקיבל שלא כדין, לאחר שמימן ביטוח בריאות לכלל משפחתו על חשבון החברה, נטל כספים במזומן של עובדים שנועדו לחופשות ועשה שימוש ברכב החברה שלא כדין - כך קבע בית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב, במסגרת פסק דין בו קיבל חלקית את טענות חברה קדישא נגד מנכ"ל קדישא רעננה הקודם, יואל עזרזר.

השופטת אסנת רובוביץ-ברכש ונציגי הציבור מרדכי נגר ואבי איילון כתבו בפסק הדין כי הם השתכנעו כי התנהלות עזרזר "הייתה חמורה וחריגה, במיוחד נוכח מעמדו כמנכ"ל העמותה שנים כה רבות, שכלל אנשי הוועד המנהל האמינו בו בעיניים עצומות, ונראה כי הנתבע ניצל את מעמדו שלא כדין. כן, מדובר בהתנהלות בתוך גוף ציבורי ובכספי ציבור. שוכנענו כי הנתבע הפר באופן חמור וביודעין את חובת האמון המוגברת החלה עליו, מתוקף יחסי העבודה ותפקידו".

עוד הוסיפו הדיינים כי "מסקנת הדברים היא כי הנתבע (עזרזר, א' ל"ו) פעל בחוסר תום-לב בביצוע חוזה העבודה ובניגוד עניינים ממשי לתפקידו ולאינטרסים של התובעת. לאחר ששקלנו את מלוא הדברים, באנו לכדי מסקנה כי מחדלי הנתבע הם בגבול העליון של חומרה, במיוחד שעה שקבענו גם כי הנתבע הפיק תועלת כספית או אחרת מהתנהלותו, ואף שוכנענו כי נטל לעצמו הטבות רבות שלא כדין, משכך שוכנענו כי מעשיו מהווים הפרת משמעת חמורה".

בנסיבות אלה, קבעו הדיינים, מעשיו של עזרזר חמורים דיו כדי לקבוע שלילת פיצויי פיטורים והודעה מוקדמת באופן מלא.

מנגד, נדחתה תביעת חברה קדישא רעננה להשבת שכר עבודה ותנאים נוספים שפורטו בתלושי השכר של עזרזר בסכומים גבוהים. בפסק הדין נקבע כי חברה קדישא רעננה וחברי הוועד המנהל ידעו על גובה שכרו של מנכ"ל העמותה, לרבות ההטבות שקיבל, וסכומים אלה אושרו במסגרת אישור הדוחות הכספיים של העמותה.

פסק הדין ניתן במסגרת תביעת חברה קדישא רעננה נגד יואל עזרזר ששימש בה כמנכ"ל, להשבת כספים והטבות שקיבל במהלך תקופת העסקתו לטענתה, שלא כדין ובמרמה. מנגד, עזרזר תבע את חברה קדישא רעננה בתביעה שכנגד לתשלום זכויות סוציאליות, הטבות, פיצויי פיטורים והודעה מוקדמת ושחרור כספי הפנסיה וקרן ההשתלמות שנשללו ממנו על-ידי התובעת, לטענתו שלא כדין.

חברה קדישא רעננה היא עמותה רשומה משנת 1984, האחראית על שני בתי עלמין שעומדים לרשות תושבי רעננה, אחד ברחוב קלאוזנר והשני בכפר נחמן. מקורותיה הכספיים הם מתשלומים המתקבלים מביטוח לאומי בגין קבורת תושבי העיר וממכירת חלקות קבורה.

עזרזר עבד בחברה קדישא רעננה מינואר 97'. במהלך תקופת העסקתו כמנכ"ל החברה, הוא נבחר כחבר מועצת העיר רעננה ושימש לסירוגין כממלא-מקום ראש העיר רעננה ללא שכר, וכן ביצע תפקידים נוספים שאינם קשורים לחברה קדישא במהלך תקופת העסקתו.

במהלך חודש יולי 2013 נעצר עזרזר על-ידי משטרת ישראל ונחקר בחשד לביצוע עבירות פליליות הקשורות למקום עבודתו. מעצרו הוארך על-ידי בית משפט השלום בראשון-לציון בארבעה ימים, ובהמשך הוא שוחרר על-ידי בית המשפט למעצר-בית. בסופו של יום התיק הפלילי נגדו נסגר מחוסר ראיות.

במקביל לכך החל הוועד המנהל של חברה קדישא רעננה לערוך שורה של בדיקות לגבי התנהלות עזרזר, וזאת בעזרת משרדי רואי חשבון חיצוניים, משרד זיו-האפט, משרד גבי אייזק ומשרד סמי בקלש.

בעקבות בדיקות אלה באוגוסט התקיימה ישיבת הוועד המנהל של החברה, שבמסגרתה עלו טענות כלפי עזרזר, ובהן, כפי שעולה מפרוטוקול הדיון, טענות להתנהלות לא תקינה, ובין היתר: "הועברו מסמכים מחברת אורנג' המעידים על קיום מכשירים סלולריים (אייפון 4) ומחשבי אייפד ועוד, שנרשמו כמי שנרכשו עבור החברה, אך אינם בשימוש העובדים. למנכ"ל יש שני רכבים בשימושו הבלעדי ועל חשבון חברת קדישא ללא הרשאה לכך. העסקת קבלן בנייה לא מורשה ולא עוסק חוקי, תוך חשיפת החברה לתביעות וללא התנהלות הולמת להיקפים אלה. שימוש פרטי בעובדי החברות ועל חשבון החברה לדברים אישיים ופרטיים של המנכ"ל. חשיפת החברה לתביעות עובדים עקב העסקתם שלא בהתאם לחוקי המדינה. החזקת קופה קטנה בהיקף של 6,000 שקל ללא ניהול נאות של מסמכי הקופה. היעדרות כמעט מלאה ממשרדו ומתפקידו כמנכ"ל העמותה, תוך כדי הזנחה ואי-ביצוע תפקידו כמנכ"ל עקב עיסוקים כסגן ראש העיר על חשבון העמותה".

עקב דברים אלה הוחלט לסיים את העסקתו של עזרזר בחברה קדישא רעננה ולבדוק שלילת זכויות סוציאליות. עזרזר הסכים להתפטר, ובלבד שיוותרו בידיו הזכויות הסוציאליות; וכך המחלוקת הגיעה אל בית הדין לעבודה.

בית הדין קיבל חלקית, כאמור, את תביעת חברה קדישא רעננה וכן קיבל חלקית את תביעת הנגד של עזרזר.

בין היתר התקבלה טענת חברה קדישא רעננה כי עזרזר העניק לעובדים, מספר פעמים בכל שנה, תוספות כספיות פיקטיביות לשכר והורה להם להעביר לידיו את הערך הכספי של תוספות אלה במזומן - ובדרך זו נטל מהעמותה לכיסו סך של 879,137 שקל. לטענת החברה, לא הוכח כי כל העובדים יצאו לטיולים, וכן לא הוכח כי כל הכסף שימש לכך, ומדובר על התנהלות חריגה ובלתי תקינה עד כדי לקיחה במרמה של כספים, שעל עזרזר להשיבם.

מנגד, לטענת עזרזר, תוספות אלנ ששולמו לעובדים היו באישור הנהלת החשבונות ובעצת רואה החשבון של החברה. כספים אלה, נטען, שימשו לתשלום עבור לינה בבתי מלון, ארוחות בחדר אוכל והלובי, הזמנת מזונות באמצעות שירות חדרים, כניסה לאתרי תיירות, השתתפות בפעילויות ספורט אתגרי וכו'. לטענתו, עלות שכירת חדרים עבור עובדי התובעת ובני משפחותיהם, לרבות עלות ארוחות שהוזמנו, מסתכמת בממוצע של 63,000 שקל לחופשה, לא כולל תשלומים בגין פעילויות נופש שונות. עוד הוא טען כי תוספות השכר שבהן זכו העובדים מגלמות בין השאר "שעות נוספות" תמורת עבודתם מעבר לשעות העבודה הסטנדרטיות.

הדיינים לא קיבלו טענות אלה של עזרזר, וציינו כי הם שוכנעו שהוא קיבל לידיו את כספי המזומן מהעובדים שלא כדין וללא אישור הוועד המנהל. כמו כן, הדיינים קבעו כי עזרזר לא הרים את הנטל להוכיח כי אכן עשה במלוא כספים אלה שימוש לצורך מימון חופשות לעובדים. 

עורכי הדין גדעון רובין וערן שוהם ממשרד רובין שמואלביץ' ייצגו את חברה קדישא. עורכי הדין ירון קוסטליץ ושמחה אלבחרי ייצגו את עזרזר.

עוד כתבות

הדמיית שלט חוצות שיעלה השבוע במחלף ההלכה / הדמיה: אנשי העיר

החברה שמגרילה דירה במתנה (כדי למכור עוד דירות)

חברת ההתחדשות העירונית "אנשי העיר" מציעה לרוכשי דירות שלה במרכז ת"א להשתתף בהגרלת דירת 2 חדרים סמוך לכיכר המדינה ● המנכ"ל רון חן: "יש עודף של פרויקטים ושוק רווי. החלטנו לבוא עם רעיון יצירתי שיזעזע את התחום" ● וגם: בשופרסל בוחרים פרזנטורית אחרי כמעט שנתיים של קמפיינים רזים ● אירועים ומינויים

מג'דל אל־כרום. תורחב דרומה? / צילום: Shutterstock

תקדים מסוכן או תיקון עוול: בג"ץ יכריע אם לאשר שכונה שנפסלה ארבע פעמים

ערכאת התכנון העליונה דחתה את הצעת ביהמ"ש, ופסלה הכשרה בדיעבד של הבנייה הלא חוקית במג'ד אל־כרום, שגם כוללת פריצת עקרונות תוכנית המתאר הארצית ● כעת, הסוגיה חוזרת להכרעה עקרונית בבג"ץ ● בעולם התכנון חוששים: "האישור יהווה תקדים מסוכן"

Ring Air של חברת Ultrahuman / צילום: באג

הגאדג'ט שרוצה להחליף את השעונים החכמים

חברת Ultrahuman נכנסת לישראל עם הטבעת החכמה Ring Air, שמנטרת את הבריאות ואת השינה ● העיצוב מסיבי, הסוללה מספיקה לחמישה ימים, והמחיר יחסית גבוה - כמעט כמו שעון חכם, שמציע הרבה יותר

אלי גליקמן, מנכ''ל צים / צילום: צים

ועד העובדים בצים הודיע על שביתה בעקבות מכירת החברה

על רקע המגעים למכירת השליטה לקרן פימי והפג לויד, ועד העובדים בצים הכריז על שביתת אזהרה והשבית את פעילות מטה החברה בישראל

קמהדע / צילום: יח''צ, איור: גיל ג'יבלי

חיסון מתחרות והשקעה בצמיחה: המהפך של קמהדע בדרך לחברת פארמה ייחודית

הכניסה לתחום מוצרי הפלזמה הייחודיים עם ביסוס פעילות בארה"ב הפכו את קמהדע לחברת ביופארמה בינלאומית ● תמחור המניה עדיין אינו מגלם את מלוא פוטנציאל הצמיחה העתידית ● בדרך היא תצטרך להתגבר על מתחרות מבוססות, חשיפה לשערי מטבע וסיכוני שרשרת האספקה ● ניתוח חברה, מדור חדש

ירידת ערך בשוק המשומשות / צילום: Shutterstock

עד 15% בחודש וחצי: מחירי הרכבים המשומשים נחתכים

הוזלת המחירים החדה בדגמים החדשים דוחקת מטה גם את ערך המכוניות המשומשות ● בין הסיבות: התחזקות השקל, הצפת המותגים מסין וחיסול מלאי "אפס קילומטר" ● כך השחיקה המואצת במחירוני המשומשות עלולה להקפיא את השוק כולו

הבית ברחוב חן בכרמיאל / צילום: טטיאנה טובמן

רק שלושה בתים ביישוב הזה נמכרו השנה ביותר מ-5 מיליון שקל. זה אחד מהם

מדובר בקוטג' חד־משפחתי בכרמיאל שהוצע תחילה למכירה ב־5.8 מיליון שקל ● הקוטג' נבנה על מגרש משופע בצלע הר, ובסך הכול שטח המבנה הוא 280 מ"ר, שטח החלקה עומד על 536 מ"ר ● בשנים האחרונות מבוצעות בכרמיאל כ־600 עסקאות בשנה בממוצע, מהן כ־20 במחירים של 3 מיליון שקל ויותר

מיכל מור, מנכ''לית ומייסדת סמארט שוטר / צילום: מאיה חבקין

הביטחונית החדשה שמגיעה לבורסה בת"א לפי שווי של 700 מיליון שקל

סמארט שוטר, המייצרת מערכות בקרת אש אלקטרו-אופטיות, תנסה לגייס 200 מיליון שקל במסגרת הנפקה ראשונית ● בין בעלי המניות: חברות הביטוח הפניקס והכשרה והאלוף במיל' ניצן אלון

טיפול בפסולת של חברת מפעת (להב) / צילום: מתוך מצגת החברה

השקעות של חצי מיליארד שקל בחודשיים - הגופים שהופכים פסולת לכסף: "אנחנו לא מושפעים מטילים או מ-AI"

ייצור האשפה לנפש בישראל הוא מהגבוהים בעולם ומניב צמיחה נאה לחברות הפועלות בתחומי האיסוף והטיפול בפסולת ● לאחרונה מושך התחום גופי השקעה גדולים, שהזרימו מאות מיליוני שקלים לחברות הפועלות בו: "זה לא שיום אחד תקום אפליקציה שתאסוף אשפה. בסוף מישהו צריך לקחת את זה, וההיקפים הולכים וגדלים"

לעבוד בהייטק / צילום: Shutterstock, dotshock

משבר הג'וניורים כבר כאן? מעל 16 אלף מובטלים בהייטק, והשכר עולה

בדוח חדש של שירות התעסוקה עולה כי מגמת העלייה בכמות דורשי העבודה בהייטק מתייצבת ● למרות שמספר המשרות הפנויות בתחומי ההייטק הולך ועולה, הן דורשות ניסיון שאין לרבים מדורשי העבודה בתחום ● פערי השכר בהייטק לעומת האוכלוסייה הכללית התרחב בכ-20% לעומת תחילת 2022

על מה מהמהרים בחברת הביטוח שמצטיינת בפנסיה? / צילום: Shutterstock

אחרי חודש נוסף של הובלה בתשואות: על מה בונים בחברת הביטוח המצטיינת

החשיפה הגבוהה לשוק הישראלי המשיכה לתמוך בביצועי מנהלי הגמל של גופי הביטוח גם בינואר ● בכלל ביטוח, שמובילה בתשואות, מסבירים כי "זה מה שעבד לנו גם ב–2025" ● בתחתית: אלטשולר שחם וילין לפידות, שהמשיכו לשלם את מחיר ההשקעה המוגברת בחו"ל

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

ביהמ"ש הכריע: מתי חוב ארנונה בן 15 שנה מתיישן?

בית המשפט קבע: חוב ארנונה ישן לא נמחק אם נעשו ניסיונות גבייה ● אשת קבלן שקרס תחויב בהחזר הלוואות של 2.3 מיליון שקל בשל שיתוף בחובות ● וביטול חבילת נופש יום אחרי הרכישה בקבוצת וואטסאפ הוכר כ"עסקה מרחוק" המזכה בהחזר חלקי ● 3 פסקי דין בשבוע

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: היכולות של כלי המלחמה היקר ביותר בעולם

במקביל להתנהלות המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המניות שמדשדשות בת״א ואלה שצפויות לעלות היום

האינפלציה בישראל הפתיעה לחיוב בינואר, האם ריבית בנק ישראל תרד בשבוע הבא? ● למה המניות הביטחוניות בת"א סופגות לחצים ● בהלת ה-AI בוול סטריט צפויה להתרחב עם פתיחת המסחר השבוע רק ביום שלישי בשל ״יום הנשיא״. וגם: הסקטור בוול סטריט שרושם בחודשים האחרונים את הביצועים החזקים ביותר שלו מזה 25 שנה ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

אילוסטרציה: Shutterstock

אלטשולר וילין לפידות מפספסים גם בינואר. ומי הגופים שמככבים בצמרת התשואות?

זינוק של כמעט 10% במדד הדגל המקומי הקפיץ את התשואות בקרנות ההשתלמות במסלול הכללי והמנייתי ● חברות הביטוח המשיכו ליהנות מהחשיפה המוגברת לשוק המקומי והציגו תשואה עודפת ● אילו גופים פספסו את הביצועים הטובים של הבורסה המקומית, וכמה עשו מסלולי ה-S&P 500 לנוכח התחזקות השקל?

דיון בבג''ץ / צילום: עמית שאבי, פול ידיעות אחרונות

בג"ץ בצו על-תנאי ללוין: נמק מדוע אינך מכנס את הוועדה לבחירת שופטים

לפי הצו, שר המשפטים ינמק עד 8 במרץ מדוע לא כינס את הוועדה לבחירת שופטים מאז ינואר 2025 לצורך איוש התקנים החסרים בכל ערכאות הרשות השופטת ● הצו ניתן בהמשך לדיון שנערך בנושא ביום חמישי האחרון, במסגרתו השופט אלכס שטיין סיפר בין היתר כי "נאלצתי אישית לשחרר שלושה אנשים בתיקי רצח" בשל המחסור בשופטים ● מנגד, לוין טען כי החוק נותן לו שיקול-דעת לפעול בהתאם לאידאולוגיה שלו

מימין: רועי זיסאפל, שבתאי אדלרסברג, דורון בלשר / צילום: יח''צ, תמר מצפי, ניר סלקמן

הישראלית שנכנסה לרשימת המניות המומלצות של אופנהיימר

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● רדוור קפצה לאחר שהחברה הודיעה על תוכנית לרכישה עצמית של מניות ● לאחר שמנייתה הגיעה לשיא לפני כשבועיים, על רקע ההאצה בביקוש לחשמל לתשתיות AI - אורמת נכנסה לרשימת המניות הישראליות המומלצות של אופנהיימר ● ואודיוקודס נסחרת סביב רמות שפל של שנתיים

ירושלים / צילום: Shutterstock

זינוק חד של 25% בתוך חודש בהיצע הדירות החדשות בירושלים

מנתוני הלמ"ס עולה כי בעוד שהיצע הדירות בתל אביב פחת במחצית האחרונה של השנה שעברה, זה שבירושלים עלה ● מה הוביל לכך, והאם בעקבות הרחבת ההיצע מחירי הדירות יירדו?

בית זיקוק אשדוד / צילום: רפי קוץ

התאונה הקטלנית בבתי הזיקוק אשדוד: מה בודקת המשטרה?

שלושה ימים לאחר התאונה הקטלנית בבית הזיקוק באשדוד, במשטרה עדיין חוקרים מהו החומר הקטלני שגרם למותן של שתי העובדות ● בעקבות התאונה, הציבור התבקש שלא להשתמש במכלי חמצן של חברת סלם יעקב, בהם השתמשו העובדות ● "כל המכלים חשודים כרגע, והציבור לא יכול להשתמש בהם"

שטח פתוח סמוך לרהט. בעיגול: שרת התחבורה מירי רגב / צילום: צילומים: בר - אל, עמית שאבי - ידיעות אחרונות

הממשלה אישרה הקמת שני שדות תעופה במקביל. מה יעלה בגורל צקלג?

הממשלה אישרה לקדם במקביל הקמת שני שדות תעופה - בצקלג שבנגב וברמת דוד ● ההחלטה התקבלה בניגוד לעמדת שרת התחבורה רגב, שטענה כי במצב הנוכחי צקלג עשויה להישאר מאחור ● ראשת המועצה האזורית עמק יזרעאל תקפה: "זו בכייה לדורות. הממשלה מוליכה שולל את תושבי הנגב"