גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רוצה שתדלגו על הקנייה בסופר: תנובה תמכור ישירות לצרכן

תנובה משיקה מיזם אונליין למכירה ישירה לצרכנים של ערכות בישול ביתי הכוללות מתכון ומצרכים, תחת השם "eaty" ● לטובת המיזם התקשרה תנובה עם שירות המשלוחים של Gett Delivery והקימה מערך לוגיסטי ייעודי

עוקפת את הקמעונאי: תנובה, חברת המזון הגדולה בישראל, רוצה למכור מוצרי מזון ישירות לצרכנים ולדלג על היד הנוספת שבדרך, רשת הסופרמרקט. לפחות בשלב הנוכחי לא מדובר באפשרות להזמין מתנובה ישירות הביתה גבינה צהובה או קוטג', אלא בהקמת פלטפורמת אונליין תחת השם "eaty", המאפשרת לצרכנים להזמין הביתה ערכות להכנת מתכונים הכוללות מצרכים של מותגי הקבוצה מחטיבות החלב והמזון.

מדובר בשירות שמציע לצרכנים להזמין באונליין ערכת הכנת ארוחה עם הרכיבים והמתכון בתוכה, שגם מתומחרת בהתאם. לדברי תנובה, מחיר הערכות ינוע בין 120 ל-160 שקל, בתוספת תשלום של 10 שקל עבור המשלוח.

בחודשים הקרובים יופעל האתר בגרסת פיילוט, ויציע שירות משלוחים באזור המרכז בלבד, בערים כמו תל-אביב-יפו, רמת-גן, גבעתיים, קריית אונו, פתח-תקווה, הוד-השרון ואחרות.

בשלב הראשון יימכרו באתר חמש ערכות: מאפים מתוקים, מאפים מלוחים, בראנץ', טאפאסים וקינוחים טבעוניים. למעשה, תנובה מציעה לספק לצרכנים את הרכיבים להכנת ארוחה, ממתכונים שמורכבים אך ורק ממוצרים שהיא משווקת.

כל ערכה כזו מתאימה להכנת שתי מנות עבור כ-8 סועדים ומכילה מתכון מודפס ואת המצרכים הדרושים להכנתו, "למעט מוצרי יסוד בסיסים הקיימים בכל בית, כמו ביצים, סוכר, מלח, פלפל ושמן". כלומר, עלול להיווצר מצב שצרכנים יזמינו ערכה, אך יתאכזבו לגלות שאין להם מספיק ביצים במקרר לטובת הכנתה.

לטובת המיזם חברה תנובה לשירות המשלוחים של Gett Delivery והקימה מערך לוגיסטי ייעודי במרכז לוגיסטי דן בפתח-תקווה. תנובה תאפשר לבצע את ההזמנה במהלך ימי השבוע עד השעה 17:00 ולקבל את המשלוח כבר באותו הערב. היקף ההשקעה שביצעה תנובה במהלך כולל תמיכה שיווקי מסתכם במיליוני שקלים - סכום שאינו מהותי עבורה.

"האתגר המשמעותי בעולם התוכן הזה הוא ה-Last mile ובשילוב של שירות משלוחים שיודע לאסוף מוצרים מהמרכז הלוגיסטי ישירות ללקוח", אמרה היום (ב') ענת גרוס-שון, מנכ"לית חטיבת החלב בתנובה. לדבריה, בגט דליברי "בנו מערך הפצה של מזון ששומר על שרשרת הקירור עבורנו". אגב, סליקת האשראי מתבצעת דרך תנובה באמצעות טרנזילה, חברת שירותי סליקה באינטרנט.

עוד ציינה גרוס-שון כי "סביר להניח שלא נמכור את הערכות לסופרמרקטים בשלב זה. אנחנו לא מוכרים פה מוצרים רגילים. המטרה שלנו היא לא להתחרות למשל בשופרסל אונליין, זו חוויה שונה לחלוטין. אנחנו מספקים פה מעטפת ופתרון 'טיילור מייד'".

בתנובה מעריכים כי בתור התחלה היקף המכירות הצפוי לא יהיה מהותי עבורה: "אנחנו מניחים שמדובר במיליוני שקלים בודדים בשלב הראשון, ולאט-לאט זה יגדל", משיבה גרוס-שון, תוך שהיא מציינת כי בחברה מקווים להגיע לאיזון תפעולי בסוף השנה הראשונה לפעילות. "אנחנו סופגים את העלות הזו שהיא החלק העיקרי של המשלוח, כי חשוב לנו להטמיע את הפתרון הזה".

זו אינה הפעם הראשונה שחברה מסחרית בענף המזון משיקה פלטפורמת אי-קומרס הפונה ישירות אל הצרכן: עשו זאת לפניה המתחרה הגדולה שלה - קבוצת שטראוס, שמפעילה אתר סחר מקוון לרכישת קפסולות קפה ישירות לצרכן; או קבוצת אסם-נסטלה, שמוכרת ישירות לצרכן מזון לחיות מחמד; ושחקניות נוספות שוקלות פעילות כזו, בין אם באמצעות אתר סחר עצמאי ובין אם באמצעות הכניסה של אמזון לישראל.

עם זאת, מדובר בניסיון ראשון של חברת מזון בישראל לבצע מכירה ישירה לצרכן של מזון טרי שדורש משלוח בקירור אשר לו עלויות לוגיסטיות גבוהות משמעותית, כמו גם בפעם הראשונה שתנובה תמכור ישירות לצרכן ותעקוף למעשה את רשת המזון, בין אם זו שופרסל או רמי לוי או שירותים מקוונים, שגוזרים ממנה חלק מהעלויות.

שיר זכאי, מנהלת הדיגיטל הקונצרני (CDO) בתנובה, המובילה את המיזם, אמרה היום בהשקת הפלטפורמה: "אנחנו פותחים פה זירה עסקית חדשה, זו דרך חדשה לעשות עסקים ולגעת בצרכן".

ומה בנוגע לשורת המחיר - האם קנייה באמצעות הפלטפורמה של תנובה זולה או יקרה יותר ביחס לרכישה של אותם מוצרים בדיוק רשתות השיווק, והאם תנובה תוכל ליהנות מפרמיה על השירות החווייתי שהיא מציעה? התשובה מורכבת: מצד אחד, בדיקה של סל המוצרים שנמכרים בחבילה של תנובה אינה שונה באופן דרמטי ממחירם של אותם מוצרים ברשתות השיווק, כשבחלק מהמקרים המחיר נמצא ברף התחתון (כלומר קרוב יותר לתמחור של רמי לוי מאשר לזה של שופרסל למשל). ברשתות השיווק אותם מוצרים מתומחרים כך שיאפשרו לרשת רווחיות ממוצעת מסוימת, ושכאן "נחסכת" מתנובה, כך שהמחיר לצרכן פר מוצר היה יכול להיות זול יותר.

אלא שכאן מושתת העלות הלוגיסטית של הפעלת מערך הפצה מצונן שנדרש למזון הטרי, האריזה הייעודית, המתכון המודפס וההיקפים הקטנים יחסית שתידרש תנובה להתמודד עמם תנובה בתקופת החדרת השירות לשוק. לפי תנובה, העלויות הלוגיסטיות מקזזות את מה שנחסך בדילוג על הקמעונאי, כך שהפעילות תהפוך לרווחית עבורה רק לאחר שהפלטפורמה תתחיל לעבוד במסה משמעותית יותר.

שוק ערכות האוכל להכנה עצמאית כבר נחשב למפותח בהרבה בארה"ב ובאירופה. מובילת השוק שעדיין פועלת באופן עצמאי היא בלו אפרון, חברת ערכות מתכונים ומצרכים להכנה ביתית שהונפקה ביוני 2017. בתחום פועלות עוד מגוון חברות, בהן הלו פרש, הום שף, פלייטד ואחרות. כמו כן, לפני כשנתיים רכשה אמזון את רשת הסופרמרקטים האורגניים הול פודס, וחודש לאחר הרכישה השיקה ענקית המסחר המקוון ערכות בישול ביתי משלה שכיום נמכרות בסניפי הרשת.

עם זאת, בשירות של תנובה, לא מדובר בערכות למוצרים להכנת ארוחה יומיומית לאחד או זוג כפי שנהוג בשירותים של ערכות דומות שנמכרות בארה"ב ובאירופה, אלא במתכון שמתאים לסעודה של שמונה משתתפים.

עוד כתבות

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

משרד הפרסום העתידי, כפי שנוצר באמצעות ChatGPT / צילום: ChatGPT

סוף עידן משרדי הפרסום? כך ייראה הענף בעוד חמש שנים

אמיר גיא, יו"ר איגוד חברות הפרסום לשעבר, קורא למשרדים להתעורר: אנחנו פועלים בעולם שמתערער, עם שיבוש מוחלט של המודל הכלכלי, תהליך העבודה והיחסים עם המותגים ● מי שישרוד הוא זה שימזג קריאייטיב, דאטה ונרטיב למוצר אחד, ויהפוך לשותף טכנולוגי של הלקוח

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי, ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטאר-גייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018, אחרי ששימש, בין היתר, כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעליה של חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 ● זאת, לכאורה, לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שרת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

בורסת תל אביב שוברת שיאים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מגמה חיובית בת"א; קמטק מטפסת ב-4%, מדד הבנייה עולה בכ-2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.2% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פ עילות, רשת ארקפה תפנה ב־1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

אוטובוס בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מראים: "צדק תחבורתי" של מירי רגב הביאה לעלייה במחירי הנסיעה

במשרד התחבורה טוענים כי רפורמת "צדק תחבורתי" מקזזת את עליית המחירים ומיטיבה עם רוב אזרחי המדינה, אלא שבדיקת גלובס מגלה תמונה שונה ● גורמי מקצוע מתריעים: שיפור התדירות והשירות הוא הסוגיה החשובה ביותר

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה ואיזה יעדים דווקא התווספו?

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד