גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אשר טופילסקי: "פעם להיות בנקאי היה אופציה ראשונה ליוצאים מהאוניברסיטה, היום זה ההייטק"

מנכ"לית דיסקונט הפורשת בכנס הנדל"ן השנתי של EY: "היום לא מחפשים קביעות במערכת גדולה, מחפשים שינוי וריגוש ותגמול נכון וראוי" ● על עזיבתה: "החלטתי לעשות שינוי ולהתפתח לאתגרים חדשים" ● איתמר דויטשר, מנכ"ל אלקטרה: "חברות מבינות שצריך לייצר ערך מוסף ללקוחות"

לילך אשר טופילסקי - מנכ"לית בנק דיסקונט / תמר מצפי
לילך אשר טופילסקי - מנכ"לית בנק דיסקונט / תמר מצפי

"החלטתי לעשות שינוי ולהתפתח לאתגרים חדשים, אבל אני משוכנעת שהבנק יידע להשתנות ולהתאים את עצמו", כך אמרה היום (ב') לילך אשר טופילסקי, מנכ"לית בנק דיסקונט, בהתייחסות פומבית ראשונה להחלטתה לפרוש מראשות הבנק, במסגרת כנס הנדל"ן השנתי של פירמת הייעוץ וראיית החשבון EY ומשרד עורכי הדין שטיינמץ, הרינג, גורמן ושות', שהתקיים בתל-אביב.

אשר טופילסקי הודיעה לפני שבוע וחצי על פרישתה מהבנק לטובת מעבר לפימי, קרן הפרייבט אקוויטי של ישי דוידי, שם תכהן כשותפה בכירה, החל מסוף שנה זו. 

בדבריה התייחסה לשינויים שמתרחשים בתעשיות השונות, הרלוונטיים למערכת הבנקאות ולא פוסחים על ענף הנדל"ן. "גם אתם שמובילים את עולם הנדל"ן - עם הצרכים המשתנים של הלקוחות שלכם העסקיים והפרטיים - לא תמיד זוכרים כמה תשתית הנדל"ן, כמו גם הבנקאות, קריטיים כדי לייצר צמיחה בת קיימא בעתיד", ציינה אשר טופילסקי. 

לדבריה, "בשנים האחרונות נוצרים שינויים ומפת התחרות שלנו משתנה, יש ניצנים של תחרות מגופי הטכנולוגיה הענקיים כמו אמזון ואפל וגוגל, וגם סטארט-אפים זריזים שיודעים לענות על צרכים של לקוחות והם נוגסים בתעשייה הבנקאית, שלא הופכת להיות הבחירה הראשונה של המצטרפים לשוק התעסוקה. פעם להיות בנקאי היה אופציה ראשונה ליוצאים מהאוניברסיטה, היום זה עולם הייטק. היום לא מחפשים קביעות במערכת גדולה, מחפשים שינוי וריגוש ותגמול נכון וראוי".

השפעה מהותית נוספת לפי אשר טופילסקי היא "השינויים הרגולטוריים, שהם מאוד אינטנסיביים. אנחנו עובדים עם הפיקוח על הבנקים, רשות ניירות ערך, רשות התחרות, ומעבר לזה רגולציה בינלאומית".

"כל הווקטורים האלה גורמים לשינוי בעולם הבנקאות, ומבהירים שאנחנו חייבים לעבור שינוי. היו כמה בעיות שורש בתוך הבנק" - התייחסה פרטנית לדיסקונט, בראשו היא עומדת, "ותשתיות שהיו חייבים לפתח, לצד אסטרטגיה ברורה שתיקח אותנו קדימה, כי היינו בפיגור אחרי המערכת הבנקאית. בנינו אסטרטגיה פשוטה שאומרת 'להמשיך צמיחה והתייעלות, וברגל השנייה להתנסות במודלים עסקיים חדשים, והרגל של תרבות ארגונית תומכת שינוי'. עשינו הרבה דברים, פיתוחים והנפקה, ואפשר היום להגיד שמי שלא השקיע בהנפקה, עשה טעות. כמו שאמרו בסרט 'אישה יפה': Big Mistake, Huge".

אשר טופילסקי העבירה לנוכחים מסר ממנהלת אגף הנדל"ן בבנק דיסקונט, טלי ריצ'מן, ולפיו "יש לנו הון ותיאבון, ואנחנו עושים הרבה עסקים, אז מי שלא עשה איתנו עדיין מוזמן לעשות. בסוף, התשתית הכי חשובה היא זו האנושית, ומצאתי בבנק DNA משובח. גם ירדנו בכוח האדם במלעלה מ-1,500 איש בשנים האלה, אבל יחד עם זאת הצמחנו אנשים מבפנים ומבחוץ. דיסקונט היה ידוע במערכת יחסים לא פשוטה ומתלהמת לעיתים עם העובדים, והיום אנחנו במקום אחר ותומכים בעובדים, מצמצמים פערי שכר, והכי חשוב - חותמים הסכמים שקושרים בין ביצועים של הבנק והצלחתו להצלחה של העובדים שלנו".

"ליצור קהילה שיודעת לדבר עם הלקוחות הסופיים"

דובר נוסף בכנס היה איתמר דויטשר, מנכ"ל קבוצת אלקטרה. לדבריו, "הטכנולוגיה יצרה אפשרות לייצר פלטפורמות לחיבור קהילות ולתת להן שירותים. הדיגיטל הוא הנושא המרכזי שיצר את האפשרות לכך, אבל זה מתחבר למושג של קהילה ולהבנה שצריך לתת משהו שונה היום. קוראים לזה חוויית לקוח. 

"מה שהכי ממחיש את הנושא של חוויית הלקוח הוא תפקיד חדש שיש בחברות הנדל"ן, CXO - מנהל חוויה ראשי. חברות מבינות שכדי להעביר את מה שקורה בתחום של נכסים מניבים, צריך להבין לא רק את ההיבט הכלכלי מסחרי, אלא את הדבר שנקרא חוויית לקוח ואת הערך המוסף שאנחנו צריכים לייצר".

עוד אמר דויטשר כי "WeWork ואחרים יצרו סטנדרט שמשפיע על חברות הטכנולוגיה ששוכרות את הנכסים המניבים. מי מהן שרוצה להיות אטרקטיבית ללקוח, ורוצה לייצר סביבה שבה היא יכולה להעסיק עובדים, צריכה ליישר קו עם אותם אופן-ספייסים והשירותים הנוספים שיש בהם היום, ושלא היו קיימים לפני עשור".

לדבריו, "בקבוצת אלקטרה אנחנו פחות בנכסים מניבים, אבל נותנים שירותים לקרוב ל-12 מיליון מ"ר שטח בישראל ובמדינות אחרות, וחשופים לאותם צרכים שיש היום ללקוחות. אנחנו מתחזקים, שומרים ומנקים את הנכסים. בעבר עצרנו בשער של אותה חברה ששוכרת, ואני חושב שהעידן הזה נגמר. היום אנחנו נותני השירותים צריכים להיכנס פנימה לתוך שטח הנכסים המניבים, כי הלקוח הסופי שצריך לתת לו את השירות והחוויה, זה לאו דווקא מי ששוכר ממך את השטח, אלא מי שגר שם. אם אנחנו רוצים לייצר חוויה נכונה ללקוחות שלנו, יש לנו קהילה שיודעת לדבר עם הלקוחות הסופיים".

"כשאמזון יגיעו, הקניונים ימשיכו לקבל לקוחות"

במסגרת הכנס התנהל פאנל שעסק בנדל"ן המניב, ובהתמודדות של השחקניות הבולטות בענף בישראל עם השינויים המתרחשים בו, ובראשם האיום מהאינטרנט.

אבי לוי, מנכ"ל מליסרון, אמר: "האינטרנט כבר כאן הרבה שנים, וימשיך לגדול. החיים המשותפים של האינטרנט עם רצפת הרחוב תמשיך. רואים את זה עם חברות שהתחילו רק באינטרנט, כמו עדיקה. גם אמזון. אנחנו צריכים להתאים את הקניונים שלנו ליותר בילוי ופנאי, ובסופו של דבר, השילוב של האינטרנט עם המסחר ימשיך לחיות יחד".

חי גאליס, משנה למנכ"ל ביג, הוסיף כי "יש פה הגזמה מוחלטת בכל מה שקורה סביב הגעת אמזון לישראל, ופופוליזם ורצון של עיתונות לראות דם ברחובות. אמזון היא תחרות, אבל הישראלים קונים באונליין כמו משוגעים עוד לפני אמזון. כשאמזון יגיעו, הקניונים ימשיכו לקבל לקוחות, ולנו יש פעילות בארה"ב שמתמודדת עם אמזון כבר הרבה שנים, שמוכיחה שאנשים ולקוחות צריכים ורוצים לצאת מהבית, ורוצים לקנות. אנחנו צריכים לייצר לאנשים את הסיבה להגיע למרכזי הקניות שלנו, ועושים הרבה שינויים והתאמות למה שהקהל רוצה וצריך".

ירון אשל, מנכ"ל גזית גלוב ישראל, הוסיף: "אנחנו מחפשים מרכזים שכונתיים במעמד הסוציו-אקונומי הנכון, כי במעמד גבוה יותר יש לאנשים יותר זמן וכסף לבזבז. ביחס לאונליין, תמהיל החנויות מאוד חשוב במרכזים שכונתיים, שמתאפיינים בשירותים. שם אנחנו לא מצפים שאנשים יבואו לקנות אופנה, אלא שיבואו שלוש פעמים ביום - פעם לווטרינר, פעם לשתות קפה ופעם לחדר כושר. האונליין מחזק אותנו, כי הדואר שנמצא אצלנו מביא אנשים שכבר שותים קפה או עושים משהו אחר".

רמי שביט, מנכ"ל המשביר לצרכן, התייחס לצד הקמעונאים בעניין העומסים והכבדת שכר הדירה בנכסים המניבים, ואמר: "כמו שאני יכול להתלונן מול בעלי הנכסים, הספקים שלי יכולים להתלונן מולי. יש לנו מערכות יחסים של שותפות. הקניות מהאינטרנט חלקן נובעות מכך שיש הנחת מע"מ, הטבה לא הגיונית. עכשיו רוצים להטיל על כולנו עוד מע"מ, אבל לא יפתרו את העיוות הזה. יש לנו בעיה של רגולציה, גם לנדל"ניסטים וגם לנו, אבל בינינו לבין בעלי הנכסים יש שותפות. אני משלם לחברות שכר דירה כל חודש, ויש להן אינטרס שארוויח כסף. האיזון בינינו הוא איזון הגיוני של שותפות. אין כאן מערכת יחסים כוחנית, נגמרו המלחמות. הקרב שלנו הוא מול הרגולציה".

עוד כתבות

10 המניות היקרות ביותר בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

אלה הן 10 המניות הכי יקרות בוול סטריט

הן נחשבות למניות לוהטות במיוחד, אבל האם הן התחממו מדי? ● לאחרונה הצביע מגזין ביזנס אינסיידר על עשר חברות בשווי 10 מיליארד דולר לפחות הנסחרות בתמחור יקר במיוחד ביחס להכנסותיהן ● לרשימה נכנסו אנבידיה, מיקרוסטרטג'י ומניות טכנולוגיה נוספות, אבל גם רשת מזון מהיר ● לאחרונה, כשמשקיעים הופכים סלקטיביים יותר ואנליסטים חוששים מבועה חדשה, גם המניות היקרות חוטפות

תקיפת צה''ל בלבנון / צילום: ap, Hussein Malla

בצה"ל מאשרים: חוסלו שני מחבלי חיזבאללה מרכזיים

בכיר במערך ההגנה האווירית של חיזבאללה חוסל בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● צה"ל תקף מבנה צבאי של ארגון הטרור במרחב יארון שבדרום לבנון ● ארבע רקטות שוגרו לאזור שדרות, מחסן עלה באש בעקבות נפילת רסיסי מיירט ● כל העדכונים

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

איזה נשק ישראל תקנה בתקציב של 14 מיליארד דולר?

הסיוע האמריקאי לישראל שאושר בבית הנבחרים עומד על כ-26 מיליארד דולר, מתוכו 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העלית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

מותג משקאות האנרגיה BLUE / צילום: Shutterstock

יצרנית משקאות האנרגיה "בלו" ופרשת זיוף נתוני המיחזור

המשרד להגנת הסביבה שוקל אי הכרה בדיווח על יעדי האיסוף והמיחזור של חברת בלו לשנים 2019-2020, וקביעת תשלום כפל פיקדון בהיקף של כ-100 מיליון שקל ● זאת, לאחר שהחברה לא סיפקה אסמכתאות מספקות לאימות דיווחיה על עמידה ביעדי האיסוף והמיחזור לשנים 2019-2020 ובהמשך לחקירה המתנהלת ברשות המסים ובמשטרה

אילוסטרציה: shutterstock

הסעיף "הקטן" בעסקת נדל"ן שיתחיל לסבך אתכם עם רשות המסים

באילו מקרים השחקנים בשוק הנדל"ן "בני חורין" מהקשר שנכפה עליהם ככלל עם רשות המסים? ● גלובס עושה סדר בזכויות החוזיות והתנאים שמשחררים אתכם מחובת הדיווח לרשויות המס, לפחות בשלב עריכת החוזה

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

טסלה 3 / צילום: יח''צ

טסלה מורידה את מחירי הדגמים בישראל. כמה הם יעלו?

כחלק ממהלך גלובלי של החברה, שהחל בסוף השבוע בארצות הברית, טסלה מוזילה את המחירים של דגמי טסלה 3 וטסלה S ● במקביל, סימנים ראשונים לכך שהקיצוץ הגלובלי בכוח האדם עליו הכריזה טסלה החודש, מגיע גם לישראל

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

היחסים עם ישראל ישתנו ללא היכר? ארה"ב צפויה לאמץ צעד דרמטי ואלה המשמעויות

בית הנבחרים האמריקאי אישר אתמול סיוע צבאי עצום ממדים לישראל, אך במקביל ארה"ב עשויה גם להעניש את ישראל ● ההחלה הממשמשת ובאה של 'חוק לייהי' על פעולות צבאיות של ישראל נגד אוכלוסייה פלסטינית שקולה כנגד הפחתה של דירוג האשראי המוסרי ● בינואר, הסנאט דחה את עצם הרעיון להעמיד את ישראל למבחן זכויות אדם ● עכשיו היא עומדת להיענש על פגיעה בהן

ענבר שעשוע בר ניר ועדי אטון לפידות / צילום: דרור סיתהכול

קרן משפחת שעשוע תחלק 6 מיליון שקל לבעלי עסקים ששירתו במילואים

מענקי הצמיחה יינתנו לפי שיטה שבה בעלי עסקים שמגישים מועמדות צריכים במקביל לבחור מי מעמיתיהם ראוי לקבל את הכסף ● מאז פרוץ המלחמה חילקה הקרן 21 מיליון שקל למטרות שונות ● ישראל מתגייסת

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר