גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברות הביומד הציבוריות: "אין לנו מה לחפש בבורסה בת"א

חברות מדעי החיים רצות היום לנאסד"ק ומעדיפות לא להיסחר במקביל בת"א ● כדי לשנות את המצב, בבורסה מתכננים קורס אנליסטים כדי להעמיק את הידע על חברות ביומד, עובדים עם האוצר על תוכנית מימון של אנליסטים בגופים המוסדיים ומקדמים קרנות מו"פ

בשנה שעברה, ניצלו חברות הביומד הציבוריות את במת כנס הביומד כדי לקרוא לקרנות הון הסיכון להגדיל את היקף ההשקעה הממוצעת בחברות צעירות, והקריאה הזאת אכן נענתה בחודשים שבאו אחר כך. והשנה? פורום מנכ"לי חברות מדעי החיים הציבוריות של IATI, בראשות קרין מאיר רובינשטיין, עסק בעיקר בשאלת הכדאיות של רישום לבורסה בתל-אביב. כיום, חברות ביומד מקדימות לכוון להנפקה או לרישום בנאסד"ק. לפעמים, גם אם החלו להיסחר בתל-אביב, הן מעדיפות למחוק את ההיסטוריה ולהיסחר בארה"ב בלבד. האם זה חכם? התשובה אינה חד-משמעית, אך אין ספק שהבורסה תצטרך להתאמץ יותר כדי למשוך אליה את הישראליות. היא כבר החלה בכך.

תל-אביב, כן או לא

"איפה תירשמו למסחר, בנאסד"ק?", התריס יו"ר הבורסה אמנון נויבך כבר בתחילת הדיון. "לחברה ששווייה פחות ממיליארד דולר מאוד קשה בנאסד"ק. העלויות שם גבוהות. לעומת זאת, בתל-אביב אתם נהנים ממשקיעים שמכירים אתכם".

עודד הר אבן, שותף במשרד עורכי הדין זיסמן-אהרון גייגר-S&W, שליווה כמה הנפקות כיועץ לחברות ולחתמים, ענה לנויבך מיד: "החברות הולכות למקום שבו נמצא הכסף, וכרגע הוא מצוי יותר בנאסד"ק, גם עבור חברות שנסחרות בסכום הרבה יותר נמוך ממיליארד דולר".

גארי ליבלר, שותף מנהל בקרן שביט קפיטל, המשקיעה בחברות לפני הנפקה ציבורית, כבר הביע בעבר את העדפתו הברורה לבורסות זרות, ועשה זאת גם הפעם. "כמעט כל חברת ביומד רצינית צריכה לגייס מאות מיליוני דולרים ממשקיעים ציבוריים", הסביר, "ואי-אפשר לעשות את זה בארץ. לא צריך להיות שווים מיליארד דולר כדי לגייס מאות מיליונים. זה אפשרי, זה הכרחי, ועל הרקע הזה, השאלה היא מה מוסיפה לי הבורסה בתל-אביב כשלב לפני הכניסה לנאסד"ק או כבורסת מסחר נוספת. כרגע, באמת אין לי תשובה על כך".

ליבלר נתן כדוגמה את אינטק פארמה, המפתחת כלי להולכת תרופות ונסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 157 מיליון דולר לאחר שנמחקה מהמסחר בתל-אביב. "החברה לא הייתה יכולה להגיע לשווי שלה היום לו הייתה  נסחרת עדיין בתל-אביב. השוק פה היה מושך אותה למטה".

יו"ר דיסקונט קפיטל, צחי סולטן, הצביע על עניין נוסף: "חלק מהמשקיעים באינטק בנאסד"ק הם אותם משקיעים ישראלים שלא השקיעו בה בארץ. מדוע הם לא רוצים להשקיע בה בארץ? כנראה, הם חושבים שאם היא בנאסד"ק היא הולכת לאן שהוא".

בעיה נוספת, לדבריו, היא שבישראל 95% מהכסף נמצא בידי 9-10 גופים, "ובקצה הפירמידה, בכל גוף כזה, יש שניים-שלושה אנשים שמקבלים את ההחלטות. ההנפקות הללו קטנות בשביל אדם כזה. לא שווה לו להשקיע בקבלת ההחלטה. לו היו עוד 20 גופים כאלה, המצב היה נראה אחרת".

עם זאת, סולטן לא בטוח שמחיקה מהמסחר בתל-אביב היא אסטרטגיה נכונה. "לדעתי, זה עושה נזק. בנאסד"ק החברות לא מעניינות אף אחד. כאן הן נמצאות במדדים. חברה כמו גמידה סל (המפתחת תרופה לסרטן ונסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 184 מיליון דולר - ג"ו) הייתה יכולה להיסחר בישראל במקביל למסחר בארה"ב. הכניסה למדד הייתה מקפיצה אותה. בשווי של 700-800 מיליון דולר, אחרי שעולים על הרדאר של משקיעי הביומד הזרים, אפשר לשקול להימחק. אבל לא חייבים".

יעקב מיכלין, יו"ר תחום מדעי החיים ב-IATI ומנכ"ל חברת בריינסוויי, תהה: "מדוע חברות הנדל"ן הנסחרות בארה"ב רוצות מאוד להיסחר כאן ורואות בכך תועלת, אבל חברות הביומד טוענות לא רק שלא כדאי להיסחר כאן אלא שאם נסחרים עדיף להימחק? זה נשמע לא סביר". בריינסוויי עצמה הונפקה לאחרונה בנאסד"ק, אחרי הרבה שנים של מסחר בתל-אביב בלבד. כיום היא נסחרת לפי שווי של 98 מיליון דולר. 

גיא כהן, דירקטור מנהל תחום בנקאות השקעות באופנהיימר ישראל, טען שהבעיה היא פרופיל המשקיעים. "בנאסד"ק אתה מגיע למשקיע מומחה. ההערכה היא שמשקיע מומחה ייתן לך תמחור אמיתי יותר, ואם אתה מאמין בעסק שלך, אז אתה חושב שתמחור אמיתי יותר הוא לטובתך", אמר.

ליבלר מסכים עם הטענה הזאת: "האם יש חברת ביומד בתל-אביב שהבורסה המקומית יכולה לתת לה שווי של 500 מיליון דולר? לא. לכן מי שחושב שיש לו פוטנציאל להגיע לשווי של 500 מיליון דולר, ירצה להיות בנאסד"ק, להיחשף ולהכיר, ובהדרגה להימחק בתל-אביב. אבל לפעמים מי שחושב שמגיע לו שווי של 500 מיליון דולר טועה".

השיקול הוא לא השווי, אלא הסיכון

גל כהן, לשעבר מנכ"ל מדיוונד, הנסחרת רק בנאסד"ק, בשווי של 102 מיליון דולר, ביקש להסיט את הדיון לנתונים. "לגבי רישום למסחר בתל-אביב, אני שומע הרבה דיבורי אווירה. זה נשמע לי הגיוני, זה ציוני. הייתי רוצה לשמוע דאטה. זה נותן נפח מסחר?"

לחני שיטרית, סמנכ"לית הבורסה, אין ספק: "בחברות שהחלו במסחר בנאסד"ק ונרשמו גם בתל-אביב, במשך שלושה חודשים אחרי כן עלה נפח המסחר הכולל, ובארה"ב הוא לא נפגע".

לא כולם מסכימים עם הקביעה הזאת. עופר גונן, מנכ"ל חברת כת"ב, הנסחרת בתל-אביב לפי שווי של 376 מיליון שקל (החברות הבנות שלה, גמידה סל, מדיוונד וביוקנסל, נסחרות בארה"ב בלבד): "גם אנחנו בדקנו זאת מספרית, ולא מצאנו שום יתרון". 

"החברות הדואליות, הנסחרות בתל-אביב ובנאסד"ק, רואות שאפילו אחרי אירוע, השווי שלהן לא עולה", הוסיף ליבלר. "אני מעריך שאפילו אם השוק מבין אותן, הוא לא יכול להעלות את השווי. אין מספיק כסף שמחפש סיכון. אני בהחלט מתרשם שישנן חברות שאם היו נסחרות רק בנאסד"ק, השווי שלהן אחרי אירוע היה עולה".

שיטרית: "בפועל, ראינו חברות שנמחקו בתל-אביב, אחרי שהכריזו שרק בנאסד"ק מבינים אותן, והפלא ופלא הן צנחו".

רפי לוי, לשעבר דירקטור מנהל בגולדמן זאקס ישראל: "הפוקוס על שווי השוק של החברה כגורם להחלטה איפה להיסחר הוא מוטעה. השאלה היא באיזה שלב נמצאת החברה. משקיע בהנפקה אמריקאית רוצה מוצר שיש בו פחות סיכון, בעוד שישראלים מוכנים לקחת יותר סיכון. בישראל השקיעו בעבר בחברות מכשור רפואי עם אישור שיווק וללא מכירות, ובארה"ב זה כמעט לא קורה".

נציין שההנפקות של חברות מכשור רפואי עם אישורים ללא מכירות, שהתרחשו בעיקר ב-2007-2010, נחשבות בדיעבד לטעות של המשקיעים ושל הבורסה, ורובן לא שרדו. מזור רובוטיקה, שנמכרה בשנה שעברה לפי שווי של 1.64 מיליארד דולר, היא יוצאת דופן שאולי מפצה מבחינה כספית על כל השאר, אבל אי-אפשר לבנות עליה תזת השקעה להמשך.

לדברי ליבלר, בפני חברות מכשור רפואי פתוחות גם בורסות זרות שאינן נאסד"ק. "יש חברות שפונות לאוסטרליה, לסינגפור, ללונדון ולטורונטו, והונג קונג תהיה כנראה רלוונטית בעתיד", הוא אומר ומוסיף: "זה מטורף. הן היו צריכות להיות כאן".

להערכתו, לבורסות הזרות אין יתרון מובנה על פני מסחר בישראל, אבל משהו בשוק כאן לא מזמין את החברות. "אנחנו צריכים יותר שחקנים בשוק, אין דרך אחרת. והדרך היא תמריצים של הממשלה לקרנות הפנסיה לתמוך בחברות הללו".

נויבך: "לשם כך צריך להראות לממשלה שההשקעה הזאת, שאמנם היא מסוכנת, יכולה בסופו של דבר להביא תשואה שמצדיקה את ההתערבות".

חינוך מחדש של השוק

שיטרית ציינה במפגש כמה מהלכים שהבורסה מתכוונת לקדם כדי לשנות את התמונה. הראשון הוא מכירת השליטה בבורסה לגופים זרים כמו קרן מאניקיי האוסטרלית־אמריקאית, הקרנות Sunsuper ,Moelis ,Dalton ו־Novo Nordisk Foundatio הדנית, שמחזיקה בשליטה בענקית התרופות הדנית הבינלאומית נובו נורדיסק.

"תחשבו מה המשקיעים הללו יכולים לעשות עבור החברות בבורסה בתל-אביב אם הן יבחנו אותן", אמרה שיטרית והוסיפה שבבורסה ממשיכים לפעול להבאת משקיעים זרים וגופים מוסדיים לחברות הייטק וביומד. "הוקם צוות במשרד האוצר לצורך זה, והוא עובד על תוכנית למימון אנליסטים עבור המוסדיים, שטענו שלא משתלם להם להביא אנליסטים במיוחד לתחומים האלה".

במסגרת התוכנית, אנליסט בלתי תלוי מעריך את החברה ומקבל תשלום ממנה דרך הבורסה, באופן לא ישיר. "בחברות שבהן עשינו אנליזות היקפי המסחר גדלו", אמר נויבך.

רוב האנליזות שנעשו עד היום נתנו לחברות המלצת קנייה עם מחירי יעד גבוהים באופן משמעותי מהמחיר הקיים, אבל כפי שהצביעו משתתפי הפאנל, ההשפעה של זה לא ניכרה בשוק. "האנליזות הן פרויקט חשוב ולא מצליח", סיכם סולטן.

כעת, בבורסה מתכוונים לעשות קורסים לאנליסטים מהגורמים המוסדיים (בשיתוף IATI), "כדי שיוכלו בכלל לקרוא אנליזה כזאת", אמר נויבך. "זאת יוזמה של הבורסה שכבר מומשה בעבר בשני קורסי אנליסטים למשקיעים בתחום מדעי החיים. הפעם יהיה זה הקורס השלישי, בדגש על משקיעים מוסדיים. "כבר היום אנחנו רואים שבחברות שיש להן אנליזה פועלים יותר משקיעים מוסדיים. אנחנו עוסקים בחינוך שוק, זה לא מעכשיו לעכשיו".

פרופ' דרור חרץ, מנכ"ל VBL, הנסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 43 מיליון דולר, הצביע על חשיבות נוכחותם של אנליסטים מומחים במוסדיים עצמם. "מגדל השקיעו בנו אך ורק כי היה להם אנליסט לתחום", אמר, "גם אם יהיו כאן 30 מוסדיים שיכולים תיאורטית להשקיע בביומד, זה לא יקרה אם לא יהיו להם אנליסטים לתחום. האנליסט של מגדל ידע בדיוק מה זו תרפיה תאית, והיום הם איתנו בעליות ובירידות. חברות ביומד צריכות הרבה כסף וגורמים שיאמינו בהן לטווח ארוך, כי תמיד יהיו כישלונות בדרך. עד שלא יהיו יותר אנליסטים טובים אצל המוסדיים, לא יהיו גם השקעות". האנליזה של הבורסה, הוא אומר, לא תעשה את העבודה. "האנליסטים הכי טובים גם בארה"ב, הם אלה שיושבים אצל המשקיעים ומסקרים רק עבורם". 

פרויקט נוסף שמקדמת הבורסה מקשר בין חברות לחתמים. "החתמים לוקחים את החברות לבדיקה מול המוסדיים, אבל אם המוסדי לא יודע מה לשאול בפגישה כזאת, אין לה תועלת. לכן אנחנו רוצים קודם כל להביא את משקיעי העוגן, גם מישראל וגם מחו"ל, ורק אז להנפיק. שותפויות המו"פ מאפשרות לנו להביא משקיע לתוך החברה לפני ההנפקה", אומרת שיטרית. 

עוד כתבות

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

עלי חמינאי נפגש עם משפחות הבכירים שחוסלו בסוריה, אפריל 2024 / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

החישוב הגרעיני של איראן נעשה כעת מסוכן יותר

המנהיג העליון חמינאי בוודאי תוהה אם מצבה של הרפובליקה האסלאמית היה טוב יותר לו כבר היה ברשותה נשק גרעיני ● המערב אינו צריך להמעיט בצורך של חמינאי להשאיר מורשת מפוארת

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

טסלה 3 / צילום: יח''צ

טסלה מורידה את מחירי הדגמים בישראל. כמה הם יעלו?

כחלק ממהלך גלובלי של החברה, שהחל בסוף השבוע בארצות הברית, טסלה מוזילה את המחירים של דגמי טסלה 3 וטסלה S ● במקביל, סימנים ראשונים לכך שהקיצוץ הגלובלי בכוח האדם עליו הכריזה טסלה החודש, מגיע גם לישראל

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המפקח על הביטוח עושה סדר וקובע כללים ברורים לבעלי שליטה לקבלת היתר אחזקה

עמית גל, ממלא מקום הממונה על שוק ההון, מציג מתווה שיאפשר לקרנות הזרות ששולטות בחברת הביטוח הפניקס למכור את השליטה בה בחלקים ● הקרנות סנטרברידג וגלאטין רכשו את אחזקותיהן בחברה ב-2019, ומאז הוכפל שווי הקבוצה

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

פתיחה חיובית בוול סטריט; ספוטיפיי מזנקת בכ-13%

הנאסד"ק עולה ב-0.6% ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● הנפט נסחר בירידות ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● הערב אחרי נעילת המסחר בוול סטריט יפורסמו דוחות טסלה

ענבר שעשוע בר ניר ועדי אטון לפידות / צילום: דרור סיתהכול

קרן משפחת שעשוע תחלק 6 מיליון שקל לבעלי עסקים ששירתו במילואים

מענקי הצמיחה יינתנו לפי שיטה שבה בעלי עסקים שמגישים מועמדות צריכים במקביל לבחור מי מעמיתיהם ראוי לקבל את הכסף ● מאז פרוץ המלחמה חילקה הקרן 21 מיליון שקל למטרות שונות ● ישראל מתגייסת

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"