גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפרשה מסתבכת: הנאמן בתיק פישמן מאותת על המשך מלחמה

בקשתו החדשה של הנאמן לנכסיו של הטייקון פושט הרגל בעניין חברת הום סנטר, מעלה מספר תהיות: מה הסיכוי שהרשת תשיב עשרות מיליונים שקלים לחברת ההחזקות של הטייקון לשעבר, כפי שדורש הנאמן? ממה מפחדים בעלי הום סנטר? וכיצד הליך הגישור בתיק פשיטת הרגל של פישמן משתלב עם בקשת הנאמן? ● "גלובס" עושה סדר

אליעזר פישמן / צילום: שלומי יוסף
אליעזר פישמן / צילום: שלומי יוסף

"הליכי פשיטת הרגל של אליעזר פישמן ותיקי הפירוק של החברות אשר היו בשליטתו מעוררים לא אחת נסיבות מיוחדות, המחייבות התייחסות שאינה בהכרח פוסעת בדרך המלך של הליכי חדלות פירעון מן השורה" - כך כתב נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב, השופט איתן אורנשטיין, בשבוע שעבר. הדברים נכתבו במסגרת החלטה המאשרת את מכירת מניות העיתון "ידיעת אחרונות" שבהן החזיק הטייקון וששועבדו לבנק הפועלים, תמורת 650 מיליון שקל.

קביעתו האמורה של אורנשטיין, שכבר דחק בצדדים הרלוונטיים מספר פעמים לנסות ולהגיע להסכמות במסגרת הליך גישור - הסכמות שיושיעו אותו מלהכריע באינספור הטענות שעלו נגד פישמן, במסגרת ההליכים המשפטיים בענייניו בגין חובות של מיליארדי שקלים - מטיבה לתאר את המארג הסבוך והפתלתל לכאורה שבנה סביבו פישמן, ושאותו מבקש להתיר הנאמן והמנהל המיוחד לנכסיו, עו"ד יוסי בנקל ממשרד שבלת.

הנאמן סבור כי ערב נפילתו דאג איש העסקים להעביר למקורביו, ובכלל זאת לבני משפחתו, נכסים בשווי מיליוני מאות דולרים. מכל הבקשות שהגיש מאז נפתחו הליכי פשיטת הרגל וכינוס הנכסים הנוגעים לפישמן והחברות שבהן שלט, ויש לא מעט כאלה, עולה כי הנאמן סבור כי פישמן נקט שורה של מהלכים מתוחכמים וסבוכים, שתכליתם הייתה להבטיח כי נושיו הרבים, ובראשם שני הבנקים הגדולים במדינה - לאומי והפועלים - לא יצליחו לשים יד על החובות שלהם ערב באופן אישי. לדעת הנאמן, פישמן רוקן את קופותיהן של החברות שבהן שלט ושנכנסו להליכי פירוק. זאת, תוך שהוא דואג כי נכסיהן העיקריים יגיעו לידי מקורביו ובני משפחתו.

ואכן, בדיוק את אותה תזה מעלה הנאמן גם בבקשה שהותרה השבוע לפרסום לבקשת "גלובס". במסגרת הבקשה שהגיש הנאמן נגד חברת הום סנטר מקבוצת פישמן, הוא מבקש מבית המשפט כי יתיר לו לנקוט הליכים משפטיים נגד רשת הקמעונאות, גם במחיר של הגשת בקשת פירוק, כדי לגבות 75 מיליון שקל שלטענתו הועברו מחברת ההחזקות תרזליט שהייתה בבעלותו של פישמן, לתוך הום סנטר, שנמצאת כיום ברובה בשליטת ילדיו של פישמן. העברת הכספים, טוען הנאמן, בוצעה מתוך רצון להציל מקריסה את פישמן, שהיה ערב לחובתיה של הום סנטר באופן אישי. בבקשה המתבססת על עדותיהם של בכירי הום סנטר בתקופה שבה שלט בה פישמן, מתאר הנאמן, לכאורה, מערכת הסכמים פיקטיבית שכל תכליתה הייתה למנוע מנושיה של תרזליט את הכספים שלהם הם זכאים עם כניסת החברה להליכי חדלות פירעון.

בעקבות הבקשה החדשה של הנאמן עולות מספר שאלות ותהיות. כך, למשל, מתעוררת השאלה מי הם בכלל נושיה של תרזליט; מה הסיכוי של הבקשה שהגיש הנאמן בשמה, אם בכלל ניתן להעריכו כעת; ומה הקשר של כל אלה ליתר ההליכים שנקט הנאמן נגד פישמן ולהליך הגישור שממשיך להתנהל גם בימים אלה? "גלובס" מנסה לעשות סדר.

1. סיכויי בקשת הנאמן

הום סנטר צפויה להתנגד מכל וכול לבקשת הנאמן בעניינה. בתגובה לטענות הקשות שהעלה הנאמן בבקשתו נגד שורה של גורמים, ובראשם בנו של פישמן, אייל, מנכ"ל הרשת כיום ומי ששימש כדירקטור הן בהום סנטר והן בתרזליט, תטען הום סנטר שתי טענות עיקריות: האחת - שכבר נרמזה בתגובתה שהועברה במענה לפניית "גלובס" - תגרוס כי לא נפל כל דופי בכך שחברות-בנות של תרזליט פרעו הלוואה שהעמידה להן הום סנטר. לתמיכה בכך, סביר להניח, יציגו באי-כוחה של הום סנטר ובני משפחת פישמן, עורכי הדין שולי גולדבלט ודוד לשם, את ההסכמים בכתב והרישומים בספרי החברות שהקפידו הום סנטר ותרזליט לתעד בזמן אמת.

בנוסף לכך, יש להניח, הום סנטר תטען כי קשה עד בלתי אפשרי להוכיח ששורה של הסכמים והעברות כספים שנעשו בשנים 2014-2013, נעשו מתוך ידיעה כי חמש שנים לאחר מכן ישלטו בני המשפחה בחברה. רק לפני מספר חודשים, נזכיר, הגיעו בני המשפחה באישור בית המשפט לבעלות של 89% בהום סנטר.

קשה להעריך בשלב זה עד כמה הטענות הללו וטענות אחרות שתעלה הום סנטר יהוו משקל נגד לבקשה המפורטת שהגיש הנאמן, המחזיקה 400 עמודים ומתבססת גם על עדויות העובדים בחברה.

2. התרחיש הפסימי: פירוק

בבקשה שהגיש, מבקש הנאמן מבית המשפט כי יתיר לו, ככל שיידרש לכך, לנקוט הליכי פירוק נגד הום סנטר. הסיכוי כי בקשתו של הנאמן אכן תתגלגל למקום זה, נראה כמהלך שהכי מפחיד את בעלי השליטה בחברה בימים אלה. כך עולה, למשל, מהבקשה שהגישו לאסור את פרסום תוכנה של בקשת הנאמן, ובה פירטו על עניין זה בהרחבה.

"הדרך, בטרם יוכיח המנהל המיוחד את טענותיו לחוב (חסרות הבסיס) ועד להגשת בקשת פירוק, היא ארוכה", השיבה הום סנטר במענה לפניית "גלובס", ואף ציינה את תגובתו של כונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר), שגרס כי יש לדחות את בקשת הנאמן, מהטעם שלא עלה בידו להראות כי אכן קיים בסיס לקיומה של עילת פירוק לרשת. ואכן, עוד בטרם הגיב הנאמן לעמדת הכנ"ר, דבר אחד ברור: הדרך להגשת בקשת פירוק רחוקה. רק וככל שיימצא כי אכן הום סנטר חייבת לתרזליט את 75 מיליוני השקלים, כפי שטוען הנאמן, וככל שלא תעמוד בתשלום חובה זה, יכולה להיפתח הדרך להגשת בקשה לפירוקה של רשת הקמעונאות.

הום סנטר חשובה במיוחד למשפחת פישמן, השולטת ב-89% מהרשת. יש הטוענים כי הום סנטר היא הנכס העיקרי שנשלט בעבר על-ידי אליעזר פישמן ונמצא כעת בשליטת בני משפחתו. אחרי שהשיגו שליטה כמעט מוחלטת ברשת, באישורו של בית המשפט, תמורת מחיר מציאה - 4 מיליון שקל בלבד (לעומת 60 מיליון שקל עבור 11% שאותם שילמה בעבר חברת פישמן רשתות), ברור שבכוונת בני המשפחה להיאבק בנאמן במלוא הכוח כדי לשמור על אחיזתם ברשת.

3. החוב של תרזליט ונושיה

לפי תביעות החוב שהוגשו לנאמן, תרזליט, חברת ההחזקות שהייתה בעבר בבעלות פישמן, חייבת לנושיה כ-800 מיליון שקל. מתוך החוב הזה, חייבת תרזליט חצי מיליארד שקל לבנק הפועלים, 140 מיליון שקל לבנק מזרחי טפחות ועוד 147 מיליון שקל לחברת "השקעות כדאיות". 

מבחינת הליכי החזר החוב בתרזליט, המימוש של נכסיה עומד עד כה על 40 מיליון שקל, שרובם ככולם הוחזרו לבנק הפועלים, הנושה המובטח הגדול ביותר של החברה.

4. מה הקשר להליך הגישור?

זוהי, כנראה, שאלת השאלות. לפני כחודש התמלא אולמו רחב הידיים של הנשיא איתן אורשנטיין עד אפס מקום. על הפרק עמדה בקשתם של בני משפחת פישמן לחייב את הנאמן להסכים להצעתו של המגשר, נשיא בית המשפט העליון בדימוס אשר גרוניס.

במסגרת הצעת גרוניס, מבכירי המומחים לענייני חדלות פירעון, הוצע כי רעייתו של פישמן (טובה), בנו (אייל) ושתי בנותיו (ענת מניפז ורונית פישמן-אופיר) יבטיחו את העברתם של לפחות 210 מיליון שקל לקופת הפירוק. זאת, בין היתר, באמצעות מכירת חלקה של טובה פישמן בבית המגורים של הזוג בסביון, המוערך בכ-18-20 מיליון שקל, ויתור של הילדים על חלק מזכויותיהם בחברת פישמן רשתות ועוד. להערכת עורך דינו של פישמן האב, המשמש גם כעורך דינה של הום סנטר, במסגרת המתווה המוצע יידרשו רעייתו של פישמן, בנו ושתי בנותיו להביא מכיסם הפרטי בין 25-40 מיליון שקל.

השופט אורנשטיין - שהביע לא אחת את עמדתו שלפיה מוטב כי 20 הבקשות שהגיש הנאמן ונוגעות לילדיו ורעייתו של פישמן לא יתבררו לגופן ויסתיימו בהסדר גישור - הורה לנושיו של פישמן להודיע אם הם מוכנים להצטרף להליך הגישור שעד כה נוהל בין בני המשפחה לנאמן בלבד.

ל"גלובס" נודע,כי למעט שניים, כל נושיו של פישמן - ובראשם השניים העיקריים שלו, בנק הפועלים ובנק לאומי - הסכימו להתייצב בפני גרוניס במסגרת הליך הגישור. בהתאם הורה אורנשטיין לנאמן לעדכן אותו עד 15 בספטמבר על התקדמות ההליך.

קיומו של הליך הגישור במקביל לכך שהנאמן ממשיך לנקוט הליכים נגד פישמן ובני משפחתו, מעורר תהיות: 

א. תהייה מרכזית אחת נוגעת לשאלה כיצד ישפיע הסכם הגישור, ככל שייחתם, על בקשת הנאמן בעניין הום סנטר. באופן עקרוני, הצדדים הודיעו לבית המשפט כי הגישור שקיימו ביניהם אינו נוגע לבקשות שהגיש הנאמן נגד פישמן האב עצמו, אלא רק לבקשות שהגיש נגד בנו, שתי בנותיו ורעייתו.

בהתאם, הבקשות שהגיש לאחרונה הנאמן לחשיפת נכסיו של פישמן באנגליה ובגרמניה, שלהערכתו שוויים מאמיר לכדי 100 מיליון אירו, יוותרו על השולחן. לגבי בקשות אחרות, כמו הבקשה שהגיש הנאמן בעניין הום סנטר, קשה למצוא תשובה חד-משמעית. מצד אחד, הליך הגישור נוגע כאמור רק לבקשות שהוגשו נגד ילדי פישמן. אולם בתיקי פישמן, כמו שלמדנו כבר וכפי שהעיר גם אורנשטיין, העניינים מורכבים וסבוכים במיוחד. קיימת סבירות גבוהה שכתנאי לחתימה על הסדר הגישור יבקשו בני משפחת פישמן שלא יוגשו נגדם או נגד חברות שבבעלותם תביעות על-ידי הנאמן, באופן שייתר בקשות נוספות שהגיש פישמן, כמו הבקשה בעניין הום סנטר.

ב. תהייה נוספת שעולה אגב הליך הגישור המתנהל בין הצדדים, היא אם הייתה לנאמן סיבה נוספת להגיש את הבקשה נגד הום סנטר דווקא כעת, בעיצומו של הגישור. האם הנאמן מנסה לאותת לנושים של פישמן שיש לו עוד כדורים בקנה, ושלא כדאי להם להסכים להצעה שמשמעותה ויתור על מאות מיליונים, בשעה שהוא יכול להוביל את התיק לאחוזי מימוש גבוהים יותר?

דבר אחד בטוח: בין אם הדבר נובע מאמונה שלמה ומלאה בדרך, מתוך רצון להמשיך ולקיים את התיק שבסופו צפוי הנאמן לגרוף שכר-טרחה נאה, או אולי שילוב של שניהם: הנאמן בנקל לא מראה סימני עייפות בתיקי פישמן. בניגוד לבני משפחת פישמן, השופט אורנשטיין ואולי גם הבנקים שהובכו לא אחת בתיק - הוא היחיד שמראה שהוא מעוניין להמשיך במלחמה. 

*** גילוי מלא: איש העסקים אליעזר פישמן הוא בעל השליטה הקודם בחברת "מוניטין", המחזיקה (100%) בעיתון "גלובס". פישמן ואלונה בר און, מבעלות השליטה הנוכחיות בחברה, מצויים בסכסוך משפטי עסקי ואישי מתמשך.

עוד כתבות

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

המערכת שמאחורי עסקת הענק של רפאל, ולמה היא לא ממש פועלת בישראל?

רומניה תרכוש את מערכת ההגנה האווירית ספיידר של רפאל, בעסקה בשווי של כ־2.2 מיליארד דולר ● העובדה שמכירתה לא דורשת אישור אמריקאי, לצד התאמתה לאיומים מתמרנים כמו מל"טים וטילים בליסטיים, הופכת אותה למבוקשת במיוחד בשוק הביטחוני הנוכחי

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

מטוס F-15 של חיל האוויר האמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove

מערכת ישראלית תשמש את הצבא האמריקאי

לגלובס נודע כי מערכת של חברת TSG הישראלית תוטמע בצבא האמריקאי, כחלק מעסקה בגובה מאות אלפי דולרים

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

הוא חתום על אחד האקזיטים המדהימים בתולדות ישראל אבל 4 חברות שלו כבר נקלעו לקשיים. למה זה קורה?

בני לנדא נחשב לאחד מהיזמים הבולטים בישראל, בין היתר, בזכות האקזיט המדהים של אינדיגו ואלף פטנטים שרשם ● אך לפחות ארבע חברות המקושרות אליו נקלעו לקשיים - בשל פיתוחים יקרים, קצב חדירה איטי לשוק, תלות במשקיעים אירופים והשלכות המלחמה ● האם מדובר בצירוף מקרים מצער, או בכשל מובנה במודל?

שלמה אליהו, אהרון פרנקל, אלון עמרם / צילום: עמית באום מתוך ויקיפדיה, עינת לברון, תמר מצפי

האחים שמכרו מניות של חברת נדל״ן והבעלים שמימש אחרי זינוק של 80% בשנה: גל המימושים החריג בבורסה

עליות השערים החדות בבורסה הובילו בשבועיים האחרונים לגל מימושים ע"י בעלי שליטה ומנהלים, בעיקר בחברות נדל"ן ופיננסים ● האם מדובר באיתות למשקיעים הקטנים שהשוק עלה יותר מדי וגם להם כדאי לממש? לא כולם מסכימים: "גם בעלי עניין יכולים להיות מופתעים"

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

אירופה מוכנה להסכם סחר עם ארה"ב, אך לא ללא תמורה

האיחוד שואף שהסכם הסחר עם ארה"ב יכלול מכס אחיד של 10% על חלק נרחב מהיצוא האירופי, אך מבקש מהאמריקאים התחייבויות להפחתת מכסים בתחומים מרכזיים כמו תרופות, אלכוהול, שבבים ומטוסי נוסעים

טראמפ שולח לישראל מערכת נשק בשווי חצי מיליארד דולר

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ארה"ב תמכור לישראל מערכת להנחיית פצצות, בוול סטריט ג'ורנל טוענים שגם דחייה של חודש בתוכנית הגרעין האיראנית משמעותית ואיך השפיעה המערכת מול איראן על ענף התעופה ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה ירדו ומשכו את נאסד"ק למטה

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

בניין מערכת וואלה בתל אביב / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

גל העזיבות בוואלה נמשך: סגן העורך דוד רוזנטל עוזב אחרי חודשיים בתפקיד

התפקיד הבא של רוזנטל: עורך אתר "ישראל היום" ● בוואלה הודיעו כי ליאת להב תחליף את רוזנטל ותמונה לסגנית העורך הראשי ● לאחרונה עזבו את וואלה גם סגן העורך צחי קומה, המנכ"ל עידן אלרום והפרשן המדיני ברק רביד

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר

ג'ף בזוס / צילום: ap, John Locher

ג'ף בזוס מכר מניות אמזון בשווי 737 מיליון דולר

ג'ף בזוס מכר כ-3.3 מיליון מניות בשווי 737 מיליון דולר, במסגרת תוכנית מכירה מוסדרת שמתפרסת עד מאי 2026 ● לאחר המכירה, בזוס מחזיק בכ‑905 מיליון מניות, ועדיין מהווה הבעלים הפרטי הגדול ביותר בחברה

טל יעקובסון, מנכ''ל פריון / צילום: אוהד דיין

איך לדבר על שיווק בשפה שסמנכ"לי כספים מבינים, והקשר ל-AI

תעשיית הפרסום הדיגיטלי צמאה לא רק ליצירתיות, אלא גם לאופטימיזציה ומדידה עסקית, אומר טל יעקובסון מנכ"ל פריון, שרכשה את Greenbids המתמחה ברכש מדיה מבוסס בינה מלאכותית ● "עכשיו אנחנו בשוק של 750 מיליארד דולר, שמחבר קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה"

אילוסטרציה: Shutterstock

פסק הדין החדש שכל זוג נשוי צריך להכיר. וההשלכות

בית המשפט העליון קבע השבוע באופן תקדימי כי ניתן לחלק בין בני זוג המתגרשים גם נכס שהיה שייך לאחד מהם לפני הנישואים ● כל מה שכדאי לדעת על הסכסוך שמאחורי ההלכה החדשה, ההשלכות וגם - למה מעכשיו "חייבים לעשות הסכם ממון"

פגיעה ישירה של טיל איראני בממ''ד בפתח תקווה / צילום: Reuters, Matan Golan

המיקום האופטימלי של הממ"ד: חיצוני, בניגוד לכיוון הטילים

בעקבות המלחמה עם איראן - יש שטוענים, כי הממ"דים אולי הגנו על יושביהם, אך לא במידה מספקת ● המהנדס ד"ר בני ברוש: "מה שקיבלנו עד עכשיו, רקטות וטילים קטנים מעזה ומלבנון - היה נמוך יותר מרמת המוכנות של הממ"דים" ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

אלעד טנא / צילום: איה אפרים

ידיעות אחרונות במגעים עם העורך הראשי של מקור ראשון לתפקיד בכיר בקבוצה

אחרי שעורך העל של הקבוצה, אבי משולם, הודיע על סיום תפקידו, בקבוצת התקשורת מנהלים מגעים עם אלעד טנא - העורך הראשי של מקור ראשון מקבוצת ישראל היום ● לטנא יש רקורד בתקשורת הישראלית ואף בידיעות אחרונות עצמה

מבנה נטוש בחיפה / צילום: תמר מצפי

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים. לעירייה יש יוזמה להשמיש אותם

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים, הגורעים מהכנסות הארנונה כ־33 מיליון שקל בשנה ● כעת בעירייה נוקטים במספר צעדים להילחם בתופעה, בין היתר בעירייה יסייעו בקידום תוכניות או היתרי בנייה, כמו גם קידום חקיקה על פיה יחויבו בעלי הנכסים לשלם עליהם ארנונה לאחר 3 שנים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap

טראמפ: אני אהיה תקיף ביותר מול נתניהו על עזה

טיל שוגר מתימן לישראל ויורט ● גורם המעורה במו"מ: "אפשרות לפריצת דרך בזמן הקרוב" ● איראן: מתקני הגרעין שלנו ניזוקו בצורה קשה, אין לפי שעה תאריך לחידוש שיחות הגרעין ● שרי החוץ של מדינות ה-G7: יש לפעול לחידוש המו"מ עם איראן על הסכם הגרעין ● נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הסיר את הסנקציות מהמשטר בסוריה ● דיווחים ערביים: כוחות צה"ל פועלים באזור שכם ● 50 חטופים - 634 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

תקיפות צה''ל ברחבי איראן / צילום: Reuters, SOCIAL MEDIA

סיפקו מפת מודיעין עשירה: הלווינים הכינו את מכת הפתיחה באיראן

המראות של האיראנים מצלמים מל"טים בשמי טהרן שיקפו במהלך המערכה סיטואציה שבה צה"ל, במידה כזו או אחרת, הפך את איראן לרצועת עזה ● כעת משרד הביטחון חושף את הנתונים שהובילו לשליטה של צה"ל בשמי איראן

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: ap, Tsafrir Abayov

בעקבות רפורמת הנשק של בן גביר: כמות התלונות על המשרד לביטחון לאומי גדלו פי 6

רפורמת הנשק של השר בן גביר הביאה לגל של 370 אלף בקשת לרישיון נשק מתחילת המלחמה, שהביאה לעומס בירוקרטי יוצא דופן ● 1,436 תלונות על המשרד לביטחון לאומי הוגשו בשנה החולפת, לעומת 226 תלונות בלבד בשנה שעברה ● רבות מהתלונות הן של חיילים בחזית שלא הצליחו להוציא רישיון נשק אזרחי