גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סגירה חיובית בת"א: המדדים עלו בעד 0.5%, טבע זינקה 4%, לאומי ב-2%

ת"א 35 עלה ב-0.3%, ת"א 90 טיפס ב-0.4%, ומדד הבנקים עלה ב-0.8% ● מניית לאומי קפצה במחזור השני בשוק ● נייס ואלביט מערכות איבדו כ-1% כ"א

הבורסה בת"א / צילום: איל יצהר
הבורסה בת"א / צילום: איל יצהר

סקירת המסחר בבורסה בתל-אביב: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:30

המדדים המובילים בתל אביב ננעלו בטריטוריה הירוקה, בדומה לסנטימנט מעבר לים. ת"א 35 עלה ב-0.3%, ת"א 90 טיפס ב-0.4%, ומדד הבנקים עלה ב-0.8%. 

מניית לאומי קפצה ב-2.25% במחזור השני בשוק. טבע זינקה ביותר מ-4%.

מחזור המסחר הכולל בשוק המניות הסתכם ב-1.1 מיליארד שקל.

16:30

המסחר בתל אביב מתנהל בעליות במדדים המובילים, ברקע לפתיחה החיובית בניו יורק. מדד ת"א 35 עולה ב-0.6%, ת"א 90 מטפס ב-0.1%.

מניית ריט 1 עולה ב-1.7%, לאומי קופצת ב-2%, רמי לוי מטפסת ב-1.5%, מניית שופרסל מנגד מאבדת 1%.

מחזור המסחר מסתכם בשעה זו ב-880 מיליון שקל.

13:44

יום המסחר הרביעי לשבוע מתנהל במגמה חיובית. החוזים העתידיים בארה"ב מצביעים על מגמה חיובית לקראת פתיחת המסחר שם.

ברקע למסחר בין היתר, שר האוצר האמריקאי, סטיב מנוצ'ין, אמר בראיון בארה"ב כי הסכם הסחר מול סין גובש בכ-90%, וזאת לקראת פגישתם המתוכננת בשבוע הבא של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ונשיא סין, שי ג'ינפינג, במסגרת ועידת G20.

בבית ההשקעות אי.בי.אי התייחסו בסקירתם השבועית למגמה החיובית האחרונה בבורסות בארה"ב וציינו כי "מהלך העליות האחרון בשוק המניות האמריקאי נתמך בירידת תשואות ובהתרחבות מכפילים. כך, ללא שיפור ניכר ברווחי החברות (שמן הסתם ייתר את הפחתות הריבית), תידרש התרחבות נוספת של המכפילים בכדי להצדיק את המשך העליות, אך רמת המכפילים הנוכחית הגבוהה, 17, מציבה פוטנציאל מוגבל יחסית למהלך שכזה".

לגבי שוק החוב המקומי ציינו שם כי "מכיוון שאנו מעריכים כי הציפיות להפחתת ריבית בארה"ב מוגזמת וכי סביבת האינפלציה המקומית צפויה להתקרב למרכז היעד לקראת סוף השנה, אנו מעריכים כי פוטנציאל רווחי ההון בשוק האג"ח מוגבל למדי ותומך בקיצור מח"מ התיק".

בבית ההשקעות אופנהיימר ממשיכים לשמור על דעה חיובית לגבי מדד ה- S&P500 ומציינים כי הוא "נסחר קרוב לרמת ההתנגדות של 2,950 נקודות שפריצתה עשויה להאיץ את הראלי האחרון".

בניתוח 30 המניות הגדולות של המדד האמריקאי מבחינת שווי שוק, באופנהיימר ממליצים במיוחד על חברת התוכנה מיקרוסופט, חברת ציוד התקשורת סיסקו וחברת כרטיסי האשראי ויזה, שלושתן, לפי אופנהיימר "נציגות רשימת 'אופקים רחבים'". עוד מזכירים שם את מניות חברת כרטיסי האשראי מאסטרכרד וחברת הכבלים קומקאסט. במבט ענפי, באופנהיימר מעניקים המלצת "תשואת יתר" על ענפי הטכנולוגיה והתעשייה, מגזר שירותי הצריכה, שירותים פיננסיים וציוד רפואי. מנגד ממליצים שם ב"תשואת חסר" על ענפי האנרגיה, הסחורות, הצריכה הבסיסית "וכן תתי-סקטורים של הרכב, ביגוד והלבשה, תרופות ושירותי תקשורת".

בין מניות מדד ת"א 35, בצד החיובי מניית טבע  קופצת בכ-5%. זאת אחרי עליות חדות שאפיינו את המסחר בה אמש בארה"ב, ועל רקע עסקת ענק הנרקמת בשוק הפארמה העולמי, במסגרתה Abbvie מבקשת לרכוש את אלרגן. מניות פריגו , שנהנתה גם היא מסנטימנט חיובי, התחזקה בכ-1%-2% ועליות דומות רשמה מניית לאומי.

עוד במסחר, מניית מגה אור  ממשיכה לטפס, והיום מוסיפה לערכה כ-4%-5% על רקע הקצאת מניות לכמה משקיעים מוסדיים עליה דיווחה.

מניית ריט 1  שוב מרכזת מחזור מסחר ער, ללא דיווח מצד החברה וגם מניית החברה העמיתה מניבים ריכזה מחזור מסחר גדול מהרגיל, בו נחלשה בכ-0.5%.

מניית קדימהסטם  קופצת בכ-10%, אחרי שהחברה דיווחה על התקשרות בהסכם השקעה עם בעלי השליטה בה.

במסחר באג"ח הקונצרניות נרשמה היום מגמה שלילית. אג"ח אי.די.בי פתוח עולות עד כ-3% ובכך התאוששו חלקית מהירידות החדות שאפיינו אותן מוקדם יותר השבוע. במסחר באג"ח הממשלתיות נרשמה מגמה שלילית.

12:20

המסחר בתל אביב עבר לעליות, בדומה לסנטימנט החיובי מעבר לים, וזאת על רקע התבטאות שר האוצר האמריקאי סטיבן מנוצ'ין שאמר כי הושלמו כבר 90% מהסכם הסחר. בורסות אירופה עברו לעליות, והחוזים העתידיים בוול סטריט קופצים. 

מדד ת"א 35 עולה ב-0.5%, ת"א 90 מטפס ב-0.3%. 

טבע מזנקת ב-5% וסוגרת פער ארביטראז' לאחר הזינוק אתמול בוול סטריט.

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-340 מיליון שקל.

09:45

מדדי ת"א-35  ות"א-125  נפתחו ביציבות הבוקר, לאחר ירידות חדות בבורסות ארה"ב אמש ונעילה אדומה בת"א אתמול.

מניית טבע  קופצת בכ-4%, לאחר שאתמול קפצה ב-8% במסחר בניו יורק. עסקת הענק בסקטור הפארמה, בה אלרגן תימכר באפסייד של 45% על מחיר השוק, סיפקה רוח גבית למניות הפארמה בציפייה למיזוגים ורכישות עתידיים.

סלקום  ופרטנר  רושמות עליות של 2.2% ו-1.8% בהתאמה. לעומתן, בזק , אינטרנט זהב  ובי קומיונקיישנס  יורדות עד 2%.

06:45

המסחר בבורסת תל אביב ייפתח על רקע המגמה השלילית העולמית. זאת, לאחר שנשיא הפדרל ריזרב ג'רום פאואל אמר כי הורדת ריבית בחודש יולי אינה ודאית כלל. לדברי פאואל, חברי הפד ינקטו בגישה של לחכות ולראות.

דבריו של פאואל שלחו את וול סטריט לירידות שערים חדות, כאשר הדאו רשם ירידה של 179 נקודות - הירידה הגדולה ביותר מאז ה-31 במאי, והנאסד"ק איבד 1.51% מערכו. ה-S&P 500 עם ירידה של 0.95%.

בעקבות וול סטריט, בורסות אסיה רושמות ירידות היום.

אתמול ננעל יום המסחר בבורסה בתל אביב בטריטוריה האדומה. מדד ת"א 35 איבד 0.3%, ת"א 90 ירד ב-0.8% ומדד הבנקים עלה ב-0.15%.

טבע טיפסה ב-0.7%, פריגו עלתה ב-1.6%, נכסים ובנין צנחה ב-7.6%, מניית אלביט מערכות איבדה 3.2%.

מחזור המסחר הכולל בשוק המניות הסתכם ב-1.1 מיליארד שקל.

אנרג'יאן עדכנה אתמול כי נחתם הסכם בינה לבין חברת נתיבי הגז בפרויקט מערכת הולכה למאגרי "כריש" ו"תנין" בהיקף של 369 מיליון שקל. מניית אנרג'יאן עלתה בכ-%2.5 במסחר אתמול. 

דירקטוריון חברת גו.די.אם אישר את כניסת החברה לפעילות בתחום הקנאביס, ומנייתה קפצה בכ-24% ומניית קאנומד עלתה בכ-15% בהמשך לזינוק של כ-40% שרשמה אתמול אחרי שהחברה דיווחה כי חתמה על מזכר הבנות להקצאת 51% ממניותיה תמורת השקעה של 25 מיליון שקל.

נכסים ובניין  צנחה בכ-7.6% בצל הדיווח שהודלף לתקשורת לפיו בעל השליטה באידיבי, אדוארדו אלשטיין, מבקש לבצע עסקת בעלי עניין לפיה תרכוש דיסקונט השקעות את חברת גב ים מידי נכסים ובנין. 

טבע עלתה בכ-1% זאת לאחר שבית המשפט באוקלהומה אישר אתמול את ההסדר שחתמה החברה בגובה 85 מיליון דולר ליישוב פרשת האופיואידים. אלביט מערכות צנחה ביותר מ-3%.

טבע חוזרת עם פער ארביטראז' חיובי של למעלה מ-4%. פריגו עם פער חיובי של %1.3. אופקו עם פער שלילי של 0.5%.

עוד כתבות

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

עד לפני יומיים ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים