גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לידיעת הסטודנטים לחשבונאות: בקרוב תצטרכו לעבור גם בחינה סופית במסים

לפי מסקנות הצוות שמינתה יו"ר מועצת רואי החשבון, תוכנית הלימודים תכלול שבעה סמסטרים במקום שישה, ומנגד תבוטל שנת ההשלמה • לשתי הבחינות הסופיות תתווסף בחינה במסים • בלימודים יושם דגש על טכנולוגיה ומיסוי • שינוי נוסף שנבחן: קיצור ההתמחות משנתיים לשנה וחצי • נשיאת לשכת רואי החשבון: "הסרנו חסמים"

עו"ד אמי פלמור, יו"ר מועצת רואי החשבון ומנכ"לית משרד המשפטים / צילום: יונתן בלום
עו"ד אמי פלמור, יו"ר מועצת רואי החשבון ומנכ"לית משרד המשפטים / צילום: יונתן בלום

המהפכה בלימודי ראיית החשבון צוברת תאוצה וכוללת עוד שינויים דרמטיים, המצטרפים להודעת מועצת רואי החשבון מינואר השנה על קיצור מסלול הלימודים ועל ביטול שנת ההשלמה: משרד המשפטים פרסם תוכנית לימודים חדשה במקצוע, אשר שמה דגש נוסף על תחומי המסים, הטכנולוגיה והאתיקה. מנגד כוללת התוכנית הפחתה משמעותית במשקלה של בחינת החשבונאות הפיננסית, שנחשבת לבחינה הקשה מבין הבחינות הסופיות לכניסה למקצוע.

השינויים הדרמטיים מעוגנים במסקנות הביניים של הצוות המקצועי שמינתה יו"רית מועצת רואי החשבון ומנכ"לית משרד המשפטים, אמי פלמור, המתפרסמים היום (ד'). לפי ההמלצה, תוכנית הלימודים החדשה, שגובשה בתיאום עם המועצה להשכלה גבוהה, תתכנס לתוכנית בת שבעה סמסטרים בשכר לימוד אקדמי, תוך ביטול שנת ההשלמה. זאת, במקום שישה סמסטרים בשכר לימוד אקדמי ושנת השלמה בשכר של 23 אלף שקל.

בין ההמלצות המרכזיות: הפחתה במשקל החשבונאות הפיננסית, קיצור הבחינות הסופיות בחשבונאות פיננסית ובביקורת חשבונות, תוספת של בחינה סופית שלישית וחדשה במסים, וכן דגש על לימודי טכנולוגיה ואתיקה. המהלך צפוי לחסוך לסטודנטים אלפי שקלים, לקצר את מסלול ההכשרה, ובכך להקדים את כניסתם לשוק העבודה.

כמהלך משלים למהפכה, סיכמה פלמור יחד עם נשיאת לשכת רואי חשבון, רו"ח איריס שטרק, על קיום דיון מיוחד במועצה, שבמסגרתו תיבחן התאמת תקופת ההתמחות לרפורמה. זאת, במטרה להמליץ לשר המשפטים על קיצור ההתמחות משנתיים לשנה וחצי; כך שמסלול ההכשרה כולו יימשך חמש שנים (שלוש שנים וחצי לימודים אקדמיים ושנה וחצי התמחות) במקום שש שנים. 

המסלול החדש לרישיון רואה חשבון

חיסכון כספי

אחת המטרות המרכזיות של מועצת רואי החשבון ברפורמה היא להפוך את לימודי החשבונאות ואת הבחינות הסופיות לרלוונטיים יותר, תוך הפחתה דרמטית של הנפח שתופסים לימודי החשבונאות הפיננסית, והורדת הלחץ שיצר המבחן הסופי בתחום. זאת, לאחר שבמהלך בחינת עדכון תוכנית הלימודים התברר כי השימוש בחשבונאות פיננסית במהלך עבודתם של רואי החשבון בפרקטיקה הוא שולי, בוודאי יחסית למשקל שניתן למקצוע זה בלימודים.

בהודעת משרד המשפטים בנוגע לשינוי התוכנית נמסר כי "השינויים במסלול ההסמכה הם תוצר של תהליך טיוב רגולציה שבוצע במשרד המשפטים, שבעקבותיו החלה מועצת רואי החשבון בעיצוב מחדש של מסלול ההכשרה למקצוע ראיית חשבון, במטרה להפחית את הנטל הרגולטורי על הסטודנטים והנבחנים, וליצור איזון נכון וראוי בין ההשכלה האקדמית בתחום החשבונאות לבין צורכי המקצוע".

ראשיתו של המהפך בינואר השנה, אז החליטה מועצת רואי החשבון על ביטול הפטור מבחינות המועצה שניתן על סמך שנת ההשלמה, מהלך שהפך אותה למיותרת. כיום, במסגרת המסלול להסמכת רואי חשבון - על הסטודנטים לחשבונאות לעבור בהצלחה 15 בחינות מועצה. אולם סטודנטים העומדים בתנאים שנקבעו, יכולים לקבל פטור ממרבית בחינות אלה.

כך, מי שמסיים תואר ראשון במוסד לימודים מוכר, מקבל פטור מ-10 מבחני מועצה. לאחר סיום התואר הראשון, הבוגר יכול לבחור באחת משתי אפשרויות: הראשונה, לגשת לחמשת המבחנים הנותרים מטעם מועצת רואי החשבון; והשנייה, להמשיך ללימודי שנה ד' (שנת השלמה) במוסד הלימודים, ולקבל פטור מעוד שלוש בחינות מועצה, כך שיהיה עליו לגשת לשתי בחינות  מועצה בלבד: ביקורת חשבונות ובעיות ביקורת מיוחדות (משך הבחינה: 5 שעות), וחשבונאות פיננסית מתקדמת (משך הבחינה 6:45 שעות). שכר הלימוד לשנת ההשלמה הוא כ-25 אלף שקל, בניגוד לשנה אקדמית רגילה שעלותה כ-10,000 שקל.

לפי התוכנית החדשה, בסמוך לאחר סיום התואר האקדמי ניתן יהיה לגשת לשלוש בחינות סופיות, ללא תקופת היערכות ממושכת: שתי הבחינות הקיימות כיום - ביקורת חשבונות וחשבונאות פיננסית מתקדמת, ובנוסף - בחינת מועצה שלישית וחדשה במסים. משקל הבחינות הסופיות יהיה שווה, וכל בחינה סופית תהיה ממוקדת ותימשך עד ארבע שעות. מסגרת הזמן הכוללת של הבחינות הסופיות תיוותר 12 שעות, כפי שהיה בעבר - בחלוקה שווה בין שלוש הבחינות הסופיות.  כמו כן, הבחינות הסופיות לא יהיו מבוססות על שינון, אלא על הבנה, יכולות ניתוח וחשיבה.

חשיבות המסים

המהפכה במסלול ההכשרה של רואי חשבון נולדה על רקע תלונות של סטודנטים לחשבונאות על מתכונת הבחינות, וכן נגד שנת ההשלמה היקרה שהם נאלצים לעבור, רק כדי להימנע ממסכת מפרכת של מבחנים (ראו מסגרת). התלונות הגיעו, כך נראה, למקומות הנכונים והובילו לבדיקה יסודית ולמהפכה הנוכחית המתחוללת בהסמכה למקצוע.

במשרד המשפטים מגדירים את המהלך כ"מהלך היסטורי", וכזה שלהערכתם צפוי להקל משמעותית על הסטודנטים לחשבונאות לאורך תקופת ההכשרה. להערכתם, מקבלי ההחלטות זיהו את הצרכים והפערים הקיימים, עד כדי גיבוש תוכנית לימודים חדשה, שבגינה יינתנו פטורים מבחינות המועצה על סמך תואר אקדמי.

לצד החלטתה, הודיעה המועצה כי בכוונתה למנות צוות מקצועי שיבחן את תוכניות הלימודים ואת רשימת הנושאים בבחינות המועצה, וימליץ על תוכנית בחינות ולימודים מעודכנת. תוכנית הלימודים החדשה בחשבונאות מכוונת לאזן מחדש בין תחומי הידע הנלמדים. כפי שמפורט בדוח הביניים של הצוות המקצועי, ולפי הנאמר בדיונים שבהם השתתפו רואי חשבון מובילים ואנשי אקדמיה מתחום החשבונאות, תהליך ההכשרה של רואי החשבון בישראל נשען על תמהיל לא מאוזן, כאשר קיים מיקוד יתר בתחום החשבונאות הפיננסית באופן שאינו מידתי.

עם יישום המלצות הצוות המקצועי, עתיד להיווצר איזון מחודש בין תחומי הידע הנדרשים לרואי החשבון, הורדת המשקל מתחום חשבונאות פיננסית; ולצד זאת העלאת המשקל של תחומי המסים, החשבונאות הניהולית והטכנולוגיה, כמו גם העמקת הידע באתיקה.

על-פי המלצות הצוות המקצועי, התברר מסקירה של תוכניות הלימוד בחוג לחשבונאות במדינות המערב וכן מסקירה של שוק העבודה כי מסים הם תחום חיוני לעבודת רואה חשבון. הוספת הבחינה הסופית בדיני מסים תואמת את המצב במדינות אחרות בעולם. זאת, אחרי שהצוות המקצועי זיהה צורך במתן דגש על תחום המסים ברמה הנדרשת למקצוע, גם מתוקף תפקידו של רואה החשבון כשומר סף.

לדברי יו"ר צוות מסים, רו"ח-עו"ד משה אשר, "כאשר רואה חשבון מצטרף למקצוע, הוא נדרש לרמת מיומנות גבוהה בהתאם לשינויים הקיימים בסביבה הרגולטורית. קיימת חשיבות לידע נרחב בדיני מסים לשם מתן שירותים מקצועיים שוטפים ללקוחות, כמו גם לשם ביצוע תהליך ביקורת על דוחות כספיים שנתיים. כל זאת, תוך הבנת תפקיד רואה החשבון כשומר סף".

במשרד המשפטים מסבירים כי השינויים בתוכנית הלימודים ובבחינות הסופיות נועדו לשם מתן דגש על הבנה עמוקה של עקרונות משמעותיים המנחים את רואי החשבון בעבודתם, באופן הצפוי לגרום ללימודי החשבונאות להיות מהודקים ורלוונטיים לסביבה המשתנה. זאת, לנוכח העדכונים בתקינה החשבונאית, השינויים בסביבה העסקית, ומורכבות הממשל התאגידי במארג הרגולטורי המודרני, בשים לב לבסיס השוואה בינלאומי.

טלטלה בשוק

מנכ"לית משרד המשפטים ויו"רית מועצת רואי החשבון, פלמור, מסרה הבוקר כי "אחרי עשרות שנים שבהן סבלו לימודי מקצוע ראיית החשבון מקיבעון ומחוסר התאמה מלא לסביבה העסקית המשתנה, אני שמחה על השלמת המהלך המקצועי והיסודי שהובלנו במועצה. מדובר בתהליך מורכב, שמטלטל את המוסדות האקדמיים ואת השוק. התוצאה הסופית תהיה חיזוק מעמדם והכשרתם של רואי החשבון כשומרי סף חיוניים בכלכלה הישראלית מצד אחד, והקלה בנטל הרגולטורי והכספי על הסטודנטים מצד שני".

נשיאת לשכת רואי החשבון שטרק הוסיפה כי "המהלך החשוב הזה דרש חשיבה מעמיקה על עתיד המקצוע ועל התאמתו לדור הצעיר. אנו יוצאים עם בשורה חדשה, שתעודד הרבה יותר צעירים לבחור במקצוע, המשלב בין העיסוק בראיית חשבון לשימוש מוגבר בטכנולוגיה מתקדמת, ויישום מערכות מידע בעבודה השוטפת.

"אנו ממשיכים לשמור על איכות מקצועית גבוהה, אבל גם מסירים הרבה מאוד חסמים וכן מוסיפים תכנים רלוונטיים וכלים מתקדמים. המטרה שלנו היא, שהשילוב הזה יזניק את מקצוע ראיית החשבון, כך שהמוסמכים החדשים ישלבו בין העולם הכלכלי והפיננסי לטכנולוגי, מהלך שיקנה להם כרטיס כניסה למגוון רחב של עיסוקים שבהם נדרשות מיומנויות, יכולות ואתיקה".

שר המשפטים, אמיר אוחנה, נתן את ברכתו לרפורמה (שקודמה בעיקר בתקופתה של שרת המשפטים הקודמת, איילת שקד), וציין כי "מדובר ברפורמה חשובה שמביאה בשורה מהותית ללימודי מקצוע ראיית החשבון, ותצעיד את התחום כולו קדימה". 

לדברי רו"ח יוסף לבנזון, יו"ר ארגון עובדי EY ישראל, "כמי שחי את השטח ומכיר את עבודתם של מאות סטודנטים, מתמחים ומוסמכים, אני מברך על החלטת משרד המשפטים ועל פועלה של לשכת רואי החשבון בראשות איריס שטרק. השינויים בהחלט עשויים לפתור חלק מן הבעייתיות בענף ראיית החשבון, שמצד אחד חווה הצפה, ומאידך לוקה בחוסר תמורה למאמץ שמשקיעים הסטודנטים והמתמחים, בעיות שבעטיין קמנו, עשינו מעשה והקמנו ארגון עובדים שמשפיע על הסדרת הענף כולו.

"אי-אפשר להתכחש לשינויים הטכנולוגיים המתרחשים בענף, אשר מצמצמים את העיסוק הטכני-חשבונאי בעבודתם של רואות ורואי החשבון ומגבירים את הצורך בהבנה של אספקטים מיסויים מהותיים. הגלובליזציה והטכנולוגיה מחייבים אותנו להכיר ולהבין את משטר המס, ולטעמי בהחלט נכון שרואה החשבון יהיה בעל רמת הבנה מיסויית מספקת. גם ביטול שנת ההשלמה וקיצור תקופת ההתמחות - כל עוד הם באים לצד התמקצעות ומבחנים מהותיים המותאמים לתחום ההתמחות שבוצה בפועל - הם צעדים חשובים".

בראשות הצוות שמינתה פלמור ושגיבש את הרפורמה בלימודי החשבונאות, עמדה ד"ר ורו"ח קרן בר-חוה, ראשת החוג לחשבונאות באוניברסיטה העברית בירושלים, נציגת המועצה להשכלה גבוהה במועצת רואי החשבון, וחברה במוסד לתקינה חשבונאית. לצידה כיהנו כחברים בצוות: רו"ח-עו"ד משה אשר, לשעבר מנהל רשות המסים וחבר במועצת רואי החשבון, וכיום יועץ בתחומי המסים והליווי העסקי; פרופ' ורו"ח דן וייס, חבר סגל וראש מכון קסירר למחקר בחשבונאות בפקולטה לניהול באוניברסיטת ת"א; ופרופ' ורו"ח יורם עדן, ראש בית הספר הבינתחומי לחברה ולקהילה במכללה האקדמית הדסה ויו"ר הוועדה המייעצת לנושאי בחינות של מועצת רואי החשבון. 

המתנגדים: "אין צורך בבחינה נוספת במסים. יש להסתפק בבחינה סופית אחת"

לא כולם "מחבקים" את כל התוכניות העומדות בלב המהפכה בלימודי החשבונאות. רו"ח שלומי שוב, ראש תוכנית חשבונאות וסגן דיקן בית ספר אריסון למינהל עסקים במרכז הבינתחומי הרצליה, מספק זווית אחרת על המהפכה הצפויה, תוך שהוא מבהיר כי לא כל הנוצץ זהב הוא.

לדבריו, "הרפורמה ביסודה מגיעה ממקום נכון בעצם ביטול העיוות ההיסטורי של שנת ההשלמה, שמקורה היה כמקור הכנסה חוץ תקציבי לאוניברסיטאות - שכר לימוד לא מסובסד. כפועל יוצא, נוצר 'שיפטינג' מלאכותי של נושאים שנלמדו בין התואר לבין שנת ההשלמה, כך שבתום התואר לא כל הסטודנטים למדו את אותם נושאים. כעת, הנושאים יילמדו בצורה מסודרת ומובנית במסגרת לימודי התואר הראשון - וצריך לתת קרדיט למשרד המשפטים שהצליח להעביר את זה מול הגופים המתוקצבים והות"ת".

עם זאת, רו"ח שוב מביע התנגדות עזה להוספת הבחינה במסים - התנגדות שהובעה גם בפני הצוות המקצועי שבחן את הנושא. לדבריו, "זה לא שתחום המסים אינו חשוב. תחום המסים נלמד בצורה נרחבת ועמוקה במסגרת לימודי התואר בחשבונאות - אצלי, זה חמישה קורסים משמעותיים ביותר עם מרצים מובילים ומרתקים - אבל לא על כל התמחות בלימודים צריך מבחן חיצוני".

עוד מוסיף שוב כי יש לצמצם את הבחינות הסופיות לבחינה אחת בלבד. "אני בעד צמצום לבחינה חיצונית אחת. לצערי, המציאות מוכיחה שכל מבחן שהמדינה מקיימת - והכול מרצון טוב - יוצר אין סוף בעיות. רגולציה מודרנית צריכה לסמוך על המוסדות להשכלה גבוהה, שהם פועלים בהתאם לתוכניות שהגישו. זאת, כאשר במקביל יש לשפר את הפיקוח והבקרה ולהפעיל סנקציות על מוסדות שלא פועלים באופן נאות". 

שוב מציין כי המהפכה המשמעותית והקריטית ביותר - אם תתרחש - תהיה קיצור תקופת ההתמחות משנתיים לשנה וחצי. "מעבר לאורך המיותר של ההתמחות, חייבים לשפר את האטרקטיביות של המקצוע לצעירים. זה כמובן חייב להיות מלווה בעליית שכר משמעותית כבר בתקופת ההתמחות. נכון לעכשיו, יש חוסר הלימה משווע בין המאמץ האדיר שמשקיעים הסטודנטים לבין התגמול שלהם בתקופת ההתמחות. המחסור במתמחים נותן כיום את אותותיו, ואנחנו מתחילים להרגיש עליית שכר, אבל זה כמובן עדיין לא מספיק". 

מחאת הסטודנטים על הקושי של בחינות המועצה הציתה את המהפכה

מבחני ההסמכה בראיית חשבון נחשבים למתישים במיוחד. במשך חודשים ארוכים הנבחנים משננים חומר לימוד מקיף ביותר, הכולל סעיפי חוק ונוסחאות מורכבות, שבהם הם נדרשים לשלוט ברמה גבוהה. בסיום התקופה המייגעת, נבחנים הסטודנטים בבחינות הסמכה סופיות. בחינת ההסמכה בחשבונאות פיננסית המתקדמת, נחשבת לקשה מבין שתי הבחינות (השנייה היא בנושא "ביקורת חשבונות"), וככלל, אחוזי המעבר בה נמוכים יותר.

בשנים האחרונות חזר על עצמו ריטואל קבוע, שבו מיד עם סיומו של המבחן הסופי (כל אחד מהשניים) נשמעו טענות מצד סטודנטים לחשבונאות כי המבחן הקשה, ולעתים בלתי עביר לטענתם, נועד לסגור את שערי המקצוע באופן מלאכותי. אחוזי המעבר הנמוכים במבחנים, שהיו מתפרסמים זמן קצר לאחר מכן, היו האישור לתחושות הסובייקטיביות של הנבחנים. 

שיעורי מעבר בבחינות מועצה

כך לדוגמה, באפריל השנה פורסמו תוצאות בחינות ההסמכה של הסטודנטים לחשבונאות, שניגשו למבחנים במועד סתיו 2018. התברר כי 43% מכלל הנבחנים בשני המבחנים - נכשלו. את הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת, שנערכה בדצמבר האחרון, עברו רק 40%. בבחינת ההסמכה של הסטודנטים לחשבונאות שנערכו במועד הקודם, מועד אביב 2018, עברו את הבחינה בנושא ביקורת חשבונות רק 34% מכ-800 הנבחנים שניגשו; ובבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת, שיעור המעבר הכללי בבחינה היה אז 40.9%.

על רקע שיעורי המעבר הנמוכים בבחינות - או אחוזי הכישלון הגבוהים אם תרצו - טענו מאות הסטודנטים שנכשלו בבחינות ההסמכה בשנים האחרונות כי המועצה משתמשת במבחנים כחסם למקצוע. לדבריהם,  ראוי היה להתחיל את השינויים כבר בלימודי התואר הראשון, או לכל המאוחר בשנת ההשלמה.

הגפרור הראשון שנזרק לשדה הבוער הזה היה לכאורה השינוי שנערך במתכונת הבחינות לפני מספר שנים, ושהוחל לראשונה בבחינות ההסמכה במועד אביב 2017. סטודנטים רבים שניגשו למבחן באותה שנה, התלוננו על עוול גדול שנעשה להם, לאחר שלטענתם הוצבה בפניהם משימה בלתי אפשרית - מבחן בלתי פתיר. מאז, נרשמה ירידה הולכת ומתמשכת באחוזי המעבר בבחינות, ולצידה מתקיימת מחאה מתמשכת של סטודנטים ונבחנים בבחינות ההסמכה, המתגלגלת ממועד למועד. במסגרת המחאה הזאת הוקמו קבוצות פייסבוק ומטה מאבק, הכוללים אלפי סטודנטים ונבחנים.

בתלונות הללו דנו הצוותים המקצועיים שהוקמו. מסקנות עבודת הצוותים אומצו, ומהווים את המהפכה הגדולה בלימודי החשבונאות שיוצאת לדרך, ושצפויה לקצר את מסלול ההכשרה ולהקל את הכניסה למקצוע. 

עוד כתבות

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

סביר שתהיה מערכה משותפת עם ישראל ורחבה מהקודמת וזה יכול להיות בקרוב מאוד ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

עידן עופר / צילום: סיון פרג'

בדקנו: האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

בעלי חברת הספנות לשעבר החל לממש את החזקותיו במחירי השיא של 2022 ונהנה מתמורה כוללת של מעל 2 מיליארד דולר, בעיקר מדיבידנדים ● עופר יכול היה להרוויח יותר על יתרת המניות שמימש, אך גם כך הערך המצטבר שלו בצים גבוה מהמחיר בעסקה למכירתה

פולימרקט על הכוונת של רשות המסים

עד 50% מהרווחים: רשות המסים בדרך למסות את המהמרים בפולימרקט

הרשות נערכת לגבות מס על רווחי פלטפורמת החיזוי, שעלתה לכותרות בפרשת הדלפת מידע צבאי ● על הפרק: מיסוי של 35% על הזכייה, ובנוסף מס רווחי הון על עליית ערך הקריפטו ● המומחים מזהירים: "המהמרים עלולים לשלם מס על עליית ערך המטבע גם אם הפסידו את כספם בהימור"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

חיים ביבס, יו''ר מרכז השלטון המקומי / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

חיים ביבס: "אחרי הבחירות נוכל לקדם מהלכים אמיצים"

ביבס אמר ב"פורום נדל"ן מוביל" כי "כרגע אין ממש שר במשרד הפנים, ולכן קשה לקדם דברים" ● הנהלת תאגיד השידור הוחלט ששידורי גביע העולם ישודרו באיכות הצפייה 4K, שהיא הסטנדרט בשוק, רק באפליקציית כאן Box ● הכנס של חברת ההשקעות הגלובלית נויברגר ברמן בגלריית דובנוב בתל אביב ● אירועים ומינויים

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, מייסדת ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

רשות המסים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: איל יצהר, shutterstock

רשות המסים חשפה שיטת העלמת מס במכולות ובפיצוציות

כחלק ממאבקה של רשות המסים בהון השחור ובשיטות שונות להלבין הון, חוקרת רשות המסים בעלי מכולות ופיצוציות שמבצעים העלמות באמצעות מכשירי כספומט המוצבים בבתי עסק

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

חשד למידע פנים במניה הלוהטת של ת"א: פשיטה על משרדי ארית

חוקרי רשות ני"ע הגיעו למשרדי ארית תעשיות באור יהודה וחקרו מספר נושאי משרה ● ארית דיווחה לבורסה כי בשלב זה אין חשדות נגד החברה עצמה, ואין השפעה על הפעילות השוטפת של החברה או של החברה-הבת רשף טכנולוגיות

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נופלת בחדות במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה מגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"