גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חודשיים אחרי ההשקה: 2,000 נוסעים ביום בלבד בבאבל

כחודשיים אחרי תחילת הניסוי בתחבורה ציבורית בהזמנה בתל אביב, מספר הנוסעים בשירות עדיין נמוך ● אמיר כהן, שניהל את הפעילות של החברה עד לאחרונה והציג את הנתונים, הסתייג בשיחה מאוחרת מהדברים ואמר כי המספרים הובאו כ"דוגמא בלבד" ● מרחק הנסיעה הממוצע בבאבל הוא בין 3 ל-5 ק"מ

כחודשיים אחרי תחילת הניסוי בתחבורה ציבורית בהזמנה בתל אביב, מספר הנוסעים בשירות עדיין נמוך, בין 1,500 ל-2,000 נוסעים ביום. אמיר כהן, שניהל את הפעילות של באבל עד לאחרונה, הציג את הנתונים בכנס ארגון ITS. כהן הסתייג בשיחה מאוחרת מהדברים, ואמר כי המספרים הובאו כדוגמא בלבד.

כהן אמר כי הנתונים נמצאים בעלייה, וכי "אנחנו מנסים להגיע לסטנדרטים גבוהים של שירות- עד 400 מטר הליכה לתחנה ושהשירות יגיע תוך 20 דקות".

נתון מעניין נוסף שחושף כהן הוא שמרחק הנסיעה הממוצע בבאבל הוא בין 3 ל-5 ק"מ. לדבריו, "אם כל אחד היה נוסע 10 ק"מ, זה היה מחליף תחבורה ציבורית מסורתית".

באבל הוא שירות של נסיעה שיתופית חכמה. לאחר הזמנה באפליקציה, מיניבוסים אוספים נוסעים מתחנת אוטובוס קרובה למקום הימצאם, ומסיעים אותם לתחנה הקרובה ליעד. הנסיעה משותפת לנוסעים נוספים, ולכן אינה ישירה. עם זאת, באבל מיועד להיות מהיר יותר מאוטובוס סדיר, ולכן הוא גם יקר יותר - מחיר הנסיעה הוא 12.5 ל-15 שקלים.

כהן סיפר על הקשיים בהפעלת הפרויקט "שכולו נבנה תוך שלושה חודשים. לא יכולנו להסתמך על נתונים מוקדמים. אתגר הראשוניות גרם לזה שכל החלטה שקיבלנו היא משמעותית. אל תשפטו אותנו אחרי שלושה חודשים של שירות, זה לא מספיק זמן. אנחנו עושים חינוך שוק לצרכן הישראלי".

כהן מציג גם שורה ארוכה של רעיונות לשיפור השירות. למשל, שימוש במגוון כלי רכב. "השימוש ברכב בגודל אחד כשל", הוא אמר, בהתייחס למיניבוסים בהם באבל משתמשת היום. "אפשר לקחת מוניות, לשים עליהן מדבקה של באבל ולהרחיב את השירות ולהוסיף גם כלי רכב רבי קיבולת. הפתרונות הקטנים לא יכולים להצליח לאורך זמן לבדם. מטרונית אחת מכסה בכמה נסיעות את כל הנוסעים בבאבל היום". כהן שואף ל"פתרון היברידי", כלומר, שירות של "דגמים שונים עם סטנדרטים גבוהים, וגם שיטות העסקה שונות (שכירים ופרילנסרים)".

הצעה נוספת היא להעלות את המחיר עבור כניסה לאזורים פקוקים- "יש אינטרס מנוגד בין הנהג לנוסע. הנוסע רוצה להגיע הכי קרוב ליעד שלו, אבל נהג המיניבוס ייתקע בפקקים ויסע חצי שעה כדי להגיע לנוסע הבא. אם הייתי נדרש לשלם פרמיה על כניסה למרכז ת"א, משהו היה מונע ממני לעשות זאת שוב ושוב".

בתגובה לטענות על העלות הגבוהה של באבל ועל הסבסוד לו זוכה הניסוי מהמדינה, השיב כהן "מחיר הנסיעה לא מכסה אפילו עשירית מהעלות שלה" ומוסיף "האם בשביל לשרת עשרת אלפים נוסעים שווה לשלם 50 מיליון? התשובה היא לא לגמרי ברורה. השאלה היא מה נפסיד אם הם לא ישתמשו".

בדן אמרו בתגובה כי אלה נתונים ראשוניים ולא מעודכנים, ולאחרונה חלה עלייה בביקוש. לפי החברה, שביעות הרצון של הלקוחות מהשירות גבוהה מאוד והשירות עדיין לא מצליח לענות על הביקוש. יצוין כי במשרד התחבורה, העוקב אחרי הניסוי, לא הוגדרו מספרים לפיהם הניסוי כהצלחה או כישלון, והמשרד מודד בעיקר את שיעור הנוסעים שויתרו על שימוש במכונית פרטית בזכות שירות באבל.

השירות החל עם 40 מיניבוסים, וכיום יש בו 70 מיניבוסים. עם זאת, לא כולם נמצאים בשירות בכל יום, בשל תיקונים וטיפולים שונים. התוכנית היא להפעיל בשירות מאה מיניבוסים באזור הפעילות הנוכחית, מרכז וצפון תל-אביב, גבעתיים ורמת גן.

דן תתחיל להציע בקרוב למעסיקים קופוני הנחה לבאבל, כדי שעודדו את העובדים להגיע לעבודה בשירותי ההיסעים במקום במכונית פרטית.

בירד: ניאלץ להוריד קורקינטים ואנשים יחזרו למכוניות הפרטיות

בכנס השתתף גם יניב ריבלין, מנכ"ל בירד, שהתייחס להסדרה החדשה של עיריית תל- אביב : "הרגולציה מגבילה ופוגעת. אנחנו נצטרך להוריד כלים. החשש שלי שהמהלך הזה עשוי לגרום לכך שאנשים רבים יחזרו לרכבים הפרטים. יש לנו כרגע 3,000 כלים פרוסים, התקנות מאלצות אותי להוריד 500 - זה יגביל את הזמינות וייצור תחושת חוסר ביטחון אצל הנוסע שלא ידע אם מחכה לו בסוף הנסיעה ברכבת כלי זמין".

באשר לנושא הבטיחות והאכיפה, אומר ריבלין "הפתרון הוא מסלולי אופנים נוספים ויצירת דרכים בטיחות, זה יוריד רוכבים מהמדרכות, זה הפתרון וזה יגיע רק מלחץ ציבורי."

מיטל להבי, סגנית ראש העיר תל-אביב והממונה על התחבורה, אמרה בכנס כי "ארגונים שונים מאשימים אותי בכל יום על פגיעה בכל ילדה קטנה (בידי קורקינטים - ד"ש), על אף המחאות שלהם, אנחנו נמשיך לעודד תחבורה ירוקה כי אני רואה את התמונה הכוללת ולא יהיה ניתן להשקיט אותי. הזיהום הורג אותנו בת"א וכמו בכל מהפכה יש בעיות ומצוקות. אנחנו בתקופה אפורה, ונהפוך אותה ללבנה".

לדבריה, הרגולציה החדשה "נועדה לעשות סדר, לא נאפשר יותר מצב שישימו את הכלים ברחוב זרוקים איפה שרוצים, תהיה אכיפה מוגברת, יהיו קנסות וגם עיקולים. לא נאפשר שכלים יעמדו סתם ברחוב ללא שימוש, אם ירצו להגדיל את המכסה מעל 2,500 יחידות החברות יהיו מחויבות להציג נתונים המוכיחים שיש באמת ביקוש, מי שלא יספק מידע - לא יהיה איתנו. אנחנו נסמן חנויות מסודרות. נתחיל את זה כבר במרכז העיר ומשם נתפשט, לא נעצור עד שהסדר יחזור לת"א".

האירוע נערך על-ידי איגוד ITS הפועל בחסות לשכת המהנדסים, האדריכלים והאקדמאים.

אהוד נוף יו"ר לשכת המהנדסים: "עולם התחבורה המסורתי משנה את פניו, לכן החלטנו לאגד את הידע המקצועי בכל הקשור להפעלת מערכי תחבורה חכמה ולהוביל סדרת מפגשים בנושא ניידות כשירות. מטרת המפגשים היא לאפשר קשר ישיר בין מנהלי המיזמים ונותני השירותים המהפכניים, לבין הציבור הרחב שיכול לשמוע ולהשמיע את דעתו על הפעילות המשנה באופן דרמטי את אופן ההתניידות במרחב הציבורי".

עוד כתבות

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בת"א; אורמת עולה ב-2.5%, מימון ישיר יורדת בכ-5%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הקבלנים נסקו והמוסדיים רוצים לבטל את השתלטות עזריאלי על צמח המרמן

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: דירה בב"ש נמכרה ב־1.62 מיליון שקל

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

קרן הגידור של אנשי השוק הוותיקים שמככבת עם תשואה של 31% מתחילת השנה. ומה עשו המתחרות?

הבורסה טסה במחצית הראשונה של השנה, וחלק מקרנות הגידור המקומיות התקשו להדביק את הפער ● מי בכל זאת כיכבה, מה מגלות התשואות של השנתיים האחרונות ומה צפוי בהמשך? ● "הסרנו איום של עשרות שנים שהלך והתעצם בשנתיים האחרונות"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן