גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה חושבים בכירים ביוליוס בר על השקעות עתידיות

וגם: שני אלוני מונתה למנכ"לית ארגון "מגמה ירוקה"

היילנד, שולץ, ריקנבכר, פרסי, ורנברג, שפירא, אקט וסטיט / צילום: אופיר קפון,
היילנד, שולץ, ריקנבכר, פרסי, ורנברג, שפירא, אקט וסטיט / צילום: אופיר קפון,

מנהלי השקעות הוזמנו בשבוע שעבר לפתוח את הבוקר בצפייה בנוף המשקיף מגבעת אנדרומדה ביפו. שם ערך בנק יוליוס בר השוויצרי המתמחה בבנקאות פרטית, מפגש במסגרת אירועי Alpha Conference שלו, המתקיימים זו הפעם השנייה בישראל.

את היום פתח פיליפ ריקנבכר, חבר ההנהלה הבכירה של הבנק  ואחריו עלה ג'פרי שולץ, אסטרטג השקעות בקרן קלירברידג' שהסביר מהי האנטומיה של מיתון בשווקים ואף בחן את הקהל על מספר הפעמים בעשורים האחרונים בהם השווקים ירדו במעל 20% ומספר הפעמים בהם השווקים עלו ביותר מ-20%. שולץ הסיק שבטווח הארוך משקיעים ייהנו מסטטיסטיקה עדיפה ומתשואה חיובית.

בפאנל שבחן את מדיניות הבנקים המרכזיים באירופה וארה"ב והשפעתם על תשואות האג"ח, השתתפה פליסיטי פרסי, אסטרטגית לתחום האג"ח בבלאקרוק, שהסבירה כי למרות התמחור הגבוה של מוצרי אג"ח שונים ישנן עדיין הזדמנויות בשוק.

עוד השתתפו: וורן היילנד, מנהל פורטפוליו במוניזיץ' המתמחה באשראי לסקטור הציבורי והתאגידי שאמר כי שאלת התשואה על אג"ח תלויה במדיניות הפד וביצירת אינפלציה או דיפלציה; אמנדה סטיט, מנהלת קבוצת מוצרי האג"ח ודירקטורית מנהלת בלג מייסון; יאנווילאם אקט, הכלכלן הראשי של יוליוס בר, חברי הנציגויות של יוליוס בר בישראל בהובלת סיגל שפירא ויריב נורנברג; ואחרים.

שני אלוני מונתה למנכ"לית ארגון "מגמה ירוקה"

ארגון הסביבה "מגמה ירוקה" הודיע בשבוע שעבר על מינוי מנכ"לית חדשה - שני אלוני, לשעבר מנהלת מרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית בחיפה ובצפון. אלוני (36) היא תושבת חיפה, שעסקה עד כה בעיקר במאבק באלימות מינית ובקידום מנהיגות נשית. ב-2018 היא נבחרה לאחת מ-10 הנשים הבולטות והמשפיעות בעיר חיפה, בזכות עבודתה במרכז הסיוע. אלוני מחליפה את מור גלבוע, שפורש מתפקיד המנכ"ל אחרי שמונה שנים.

גלבוע הגיע לתודעה הציבורית במאבק נגד חניון מתחת לכיכר צינה דיזינגוף בתל-אביב, וכמנכ"ל מגמה ירוקה היה בין השותפים למאבק במתווה הגז ונגד הרחבת בתי הזיקוק בחיפה.

מגמה ירוקה, שהחל כארגון סטודנטים, מנסה כיום להתבלט כארגון קהילתי למען הסביבה. בין היתר, הקימו שם "בית ספר לאקטיביזם", המיועד לבני נוער.

שני אלוני מסרה עם המינוי כי "כחיפאית אני מכירה היטב את המאבק שמגמה ירוקה מנהלת במשך שנים עבור תושבי המפרץ, עבורי ועבור משפחתי. בעיני זהו האתגר הגדול ביותר של בני הדור שלי".

שני אלוני  / צילום: ניצן יזהר,

משק כנפי ההיסטוריה: מטוס של חברת התעופה הלאומית  של רואנדה נחת לראשונה בנתב"ג 

בשבוע שעבר נרשמה פיסת היסטוריה בענף התעופה, כשמטוס של חברת התעופה הלאומית של רואנדה - רואנדה אייר - נחת לראשונה בנתב"ג וחנך קו ישיר בין בירתה קיגאלי ובין תל אביב.

על הטיסה הייתה משלחת מטעמה של חברת התעופה בראשה עמדה מנכ"לית החברה, איבון מאנזי מאקולו (YVONNE MANZI MAKOLO). ענף התעופה הוא אחד הענפים הגבריים ביותר, בעיקר כשמדובר במשרות בכירות, ולמעשה מנכ"לית של חברת תעופה היא עוף נדיר. גם מאקולו מודעת לכך, ול"גלובס" היא אמרה כי מעמדה מרגש במיוחד לאור העובדה שבקרב חברות התעופה באפריקה שיעור המשרות של גברים הוא אף גבוה ביחס לעולם.

לציון פתיחת הקו התקיים אירוע חגיגי במלון קרלטון בתל אביב, במהלכו בין היתר נהנו הבאים מתצוגה של ריקודים רואנדיים מסורתיים. בין הנוכחים היו: אורוג'ני פאזה, סגנית שר החוץ של רואנדה; ג'וזף רוטאבנה, שגריר רואנדה בישראל; רון אדם, שגריר ישראל ברואנדה, איש העסקים חזי בצלאל, המכהן כקונסול הכבוד של רואנדה בישראל; ובועז וקסמן, יו"ר ובעלים של חברת אופיר טורס המייצגת בישראל את חברת התעופה הרואנדית.

RWANDAIR תפעיל 3 טיסות סדירות בשבוע מתל אביב לקיגאלי, והיא למעשה חברת התעופה האפריקנית השנייה שתפעל בישראל, כשהיא מצטרפת לאתיופיאן איירליינס. ישראל היא אחד היעדים הבינלאומיים הראשונים של חברת התעופה הצעירה שנוסדה רק ב-2002. לחברה צי המונה 12 מטוסים בלבד, ועוד כמה בהזמנה. 

מימין: איבון מאנזי מאקולו, רון אדם ובועז וקסמן / צילום: דנה קופל,

מימין: רון אדם, חזי בצלאל, ג'וזף רוטאבנה, אורוג'ני פאזה / צילום: דנה קופל,

טיפה של התחשבות: פנאקסיה תסבסד את מחיר שמן הקנאביס לילדים אוטיסטים ואפילפטיים

משתמשי הקנאביס הרפואי הביעו בחודשים האחרונים דאגה מהעלייה במחיר הקנאביס הצפויה בעקבות הרפורמה בתחום של משרד הבריאות. הרפורמה נכנסה לתוקף באפריל האחרון, והיא תחול על יותר ויותר חולים בהדרגה, כשרישיונם יפוג והם יתבקשו לחדשו.

בעקבות הרפורמה כל בית מרקחת יוכל למכור את המוצר לצרכן במחיר על פי בחירתו, לעומת המצב היום בו כל מטופל מקבל מנה התואמת את המרשם שבידו, בסכום חודשי של 360 שקל. על פי ההערכות, מחיר של מנת 10 גרם שמן קנאביס צפוי להגיע על פי הרפורמה ל-220-240 שקל, כך שמנה של 40 גרם, הממוצעת היום, יכולה לעלות כ-960 שקל - פי 2.5 מהמחיר שלה היום, ויותר מכפי שצפה משרד הבריאות כשיצא למהלך.

חברת פנאקסיה הודיעה כי תסבסד שמן קנאביס עבור אחד הקהלים הפגיעים ביותר מבין משתמשי המוצר - ילדים אוטיסטים ואפילפטיים. מדובר בקבוצה של כ-2000 מטופלים מתוך כ-40 אלף מטופלים ברישיון היום בישראל.

פנאקסיה תמכור עד שלושה בקבוקי שמן המכילים 10 גרם קנאביס לבקבוק, במחיר של 120 שקל. מאחר שהמנה הממוצעת של קנאביס הנצרך על ידי הילדים האוטיסטים היא 30 גרם, הרי שהסבסוד ישמר את ההוצאה עבור המשפחות כפי שהייתה לפני הרפורמה.

פנאקסיה היא בעלת בית מרקחת משלה, ולכן יכולה לשווק את המוצרים הללו ישירות לצרכן, ולא תהיה תלויה בקביעת המחיר על ידי רשתות הפארם.

ד"ר דדי סגל, מנכ"ל חברת פנאקסיה, אמר כי: "הסיוע לילדים הללו, שאינם זוכים לתמיכה מקופות החולים או מסל התרופות, מהווה מבחינתנו שליחות ראשונה במעלה".

מייסדת קאנפורה, מרכז מומחים לטיפול בקנאביס לילדים עם הפרעות נוירולוגיות, אביגיל דר, מסרה כי "הסיוע של פנאקסיה הוא מבחינתנו כמו אוויר לנשימה, ואני קוראת לכל החברות הפועלות בשוק זה לפעול כמוה".

דדי סגל, פנאקסיה / צילום: ענבל מרמרי,

עוד כתבות

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

צבי אקשטיין מסביר: תרחיש הקיצון שיגרום לבנק ישראל להתערב

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה