גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נווה מדבר מקסיקני: ארוחת הצהריים במסעדת "אואזיס" היא אחלה בילוי שובר שגרה

לאחרונה נפתחה "אואזיס" של השפית רימה אוליברה גם לצהריים, והתפריט קטן ומגרה ● תפריט הערב מפלרטט עם המטבח המקסיקני, בצהריים הוא כמעט קלאסי

מנת צהריים של אל גאטו אזול / צילום: אנטולי מיכאלו
מנת צהריים של אל גאטו אזול / צילום: אנטולי מיכאלו

מסעדת אואזיס, במיקומה המקורי, נפתחה בשנת 2012, כלומר לפני שנות דור במונחי מסעדנות מקומיים. כבר אז היו כמה חובבי אוכל מקומיים שהכירו ואהבו את האוכל הייצרי והיצירתי, שלא לומר מעט מוזר, של השפית רימה אוליברה, אישה יצרית ויצירתית לא פחות.

אוליברה אירחה עד אז את סועדיה בביתה הפרטי, לארוחות ערב ארוכות ומופרעות למדי, כך סופר. לאחר מכן עברה לקיטון זערורי ברחוב טשרניחובסקי, שעליו סיפרתי כאן לקוראיי בזמנו. לפני חמש שנים העבירה השפית הצבעונית והסוערת הזו את מסעדתה מאותו חור קטן אבל חביב בטשרניחובסקי, לחלל שחור ומפואר במונטיפיורי.

רבים וטובים סיפרו לי סיפורים רבים וטובים. חלקם על אוכל מקורי ונפלא ואחרים שדיברו על אוכל מקושקש משהו. החוויה הפרטית שלי מטשרניחובסקי נטתה יותר למחנה השני, ולכן ויתרתי על הביקור באואזיס. אלא שלפני כמה שבועות פתחה אוליברה לראשונה את מסעדתה גם לארוחות צהריים. כיאה למי שאף פעם לא עשתה את זה פשוט, היא העניקה לאואזיס שם אחר בצהריים. אל גאטו אזול - החתול הכחול. גם האוכל הוא, אלא מה, אחר. כמעט.

אואזיס פלירטטה עם המטבח המקסיקני מאז ומעולם, אבל עשתה זאת כחלק מתפריט ששיחק עם מטבחים מכל רחבי הגלובוס כמעט. עכשיו, לפחות בצהריים, היא מגישה אוכל מקסיקני שהוא כמעט קלאסי. הוסיפו לכך את העובדה שמדובר, וגם זה לראשונה אצלה, במחירים שאינם מחייבים פתיחת פק"מ, ותבינו מדוע נשברתי.

לקחתי איתי אפוא את בני הבכור, וביחד הפלגנו עד למונטיפיורי לעבר החלל השחור והגדול שבו בהיתי לא פעם בשעות הערב, תוהה איך מחזיקים מסעדה שכמעט תמיד נראתה ריקה. בצהרי היום היו כאן לשמחתי לא מעט סועדים. לא כיף לאכול לבד.

טיפסנו על הבר, משקיפים אל החצר הפנימית הנאה. הזמנו תה קר לבחור ובירה נגרה מודלו מקסיקנית כהה בשבילי, והצצנו בתפריט. אכן קלאסיקות מקסיקניות. מחלקת טאקוס וטוסטדס - כלומר טורטיות תירס פריכות או רכות, ממולאות בכל טוב. כמה ראשונות ולממהרים או השתיינים, מדור נאצ’וס עם כמה סלסות משתנות. תפריט קטן, אולי אפילו מאוד, אבל מגרה.

פטאטס בראווס / צילום: אנטולי מיכאלו

הזמנו זוג טאקוס וזוג טוסטדס ועד שיגיעו הלכנו על צ’ילי קון קרנה וגספצ’ו. הראשון מקסיקני קלאסי, השני ספרדי משהו, או כך לפחות חשבתי.

בירור קצר העלה שהכיבוש הספרדי של דרום ומרכז אמריקה יצר גרסאות מקומיות של מנות ספרדיות קלאסיות. בהתחשב בעובדה שעגבניות הגיעו לאירופה (ספרד היא חלק מאירופה, למרות מה שטען אלון מזרחי, "האווירון") מדרום אמריקה, אך טבעי הדבר שתהיה גרסה מקסיקנית לגספצ’ו. הגרסה המקסיקנית הקלאסית כוללת, בנוסף לעגבניות כמובן, גם כוסברה וטומטילוס, או טומטיו בהגייה נכונה, קרוב משפחה ירקרק של השלפח* הכתום, כלומר משהו שנראה כמו עגבניית שרי לא בשלה, ארוזה במין שקית נייר טבעית.

גרסתה של אוליברה כוללת עגבניות ומלפפונים, כמו במקור, מיץ סלרי ופלפלים ירוקים מתוקים. ושמן זית. היא הזכירה לי קצת בלאדי מרי בלי וודקה (יש גם עם, בתפריט האלכוהול), הוגשה עם ערימה ענקית של נאצ’וס והייתה טעימה מאוד, גם אם קצת משונה למי שרגיל לגספצ’ו האנדלוסי הקלאסי.

הצ’ילי קון קרנה (יש גם בלי בשר למי שרוצה) היה הרבה יותר קלאסי. תבשיל עשיר של שעועית שחורה ובשר טחון, עם תועפות בצל ומעט (מדי לטעמי) שמנת חמוצה. קצת עלי כוסברה מעל, ושוב, איזה כיף, ערימת נאצ’וס. איכשהו הייתי שמח עם קצת יותר "הואבוס" בתיבול המאוד עדין, אבל שטויות. היה כיף. במיוחד עם הבירה. אם הייתי פחות עייף והיה פחות צהריים בחוץ, הייתי מזמין גם טקילה, או אפילו מזקל. יש כאן אחד בעבודת יד שעולה לא פחות מ-110 שקלים לכוסית. מזל שהיה חם, אז התאפקתי.

פטריות פורטובלו במרינדה / צילום: אנטולי מיכאלו

עכשיו הגיעו הלאפות. סליחה, הטורטיות. הפריכות, כלומר הטאקוס, מולאו בדג פריך בעצמו. שכחתי לשאול איזה, אבל במנה כזו זה לא ממש משנה. דג מצופה ומטוגן, מה יכול להיות רע. הוסיפו לו קצת סלסה של עגבניות ובצל "בלהבות", כפי שהיא כונתה כאן ובאיולי צ’יפוטלה ותקבלו בומבה של צמד חטיפים מקסיקניים משמחי חך.

הטוסטאדס, כלומר הטורטיות הרכות, מולאו בבשר בקר מפורק, כלומר רצועות רכות של בשר שבושל זמן רב, עם חסה, כוסברה, בצל סגול, שמנת חמוצה וטבעות צ’ילי כבוש פיקנטי. זה היה אפילו עוד יותר טעים מהדג.

קינחנו בפלאן "מקסיקני" עם קרמל, קטן, אפקטיבי ומזכיר את הפלאן משקיות של פעם. וזו מחמאה מבחינתי, לא להיפך. אל גאטו אזול, כלומר הצהריים של אואזיס, הם יופי של שובר שגרה אם אתם עובדים בסביבה. לי לפחות זה עשה חשק לחזור וגם לבדוק סוף-סוף גם את ארוחת הערב.

כדאי להכיר: טומטיוס/שלפח

רבים וטובים מכירים כבר את פרי השלפח, אותו כדורון כתום העטוף במעין שקיק נייר טבעי ולא אכיל. אחד הפירות היפים והטעימים ביותר. גם גרסתו המיובשת, המכונה גולדן ברי, ונחשבת לסופר פוד, כבר מוכרת למדי. את הטומטיוס אפשר להשיג בעיקר אצל מגדלים מתמחים ואז לרסק אותה לסלסה מקסיקנית לוהטת.

מסעדת אואזיס/ צילום:אנטולי מיכאלו

אל גאטו אזול באואזיס

מונטיפיורי 17, תל-אביב, 03-6206022. א’-ו’ 16:00-12:00. אואזיס עצמה פתוחה כמובן בערבים. מחירים: גספצ’ו - 37 שקל, צ’ילי קון קרנה - 55 שקל, טאקוס דג - 38 שקל, טוסטדס בשר - 47 שקל, פלאן - 18 שקל.

עוד כתבות

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים, וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה, ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה, מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היסטוריה מחר בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף מחר לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

אייפון / צילום: Shutterstock

פשרה בפרשת האטת האייפונים: אפל צפויה לפצות לקוחות ב-10 מיליון שקל

בתביעה הייצוגית נטען כי אפל התקינה במכשירי האייפון, באמצעות עדכוני תוכנה, תוכנות שהאטו ושיבשו את פעולת המכשירים - וזאת באופן יזום ומתוכנן, ללא ידיעת המשתמשים וללא הסכמתם ● עוד נטען כי אפל ישראל וחברת איי דיגיטל היו מודעות לכך, ולכן הן נושאות באחריות ● הסדר הפשרה כפוף לאישור בית המשפט

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

סאלח דבאח / צילום: שלומי יוסף

"עד עכשיו נלחמנו על הבית. הגיע הזמן לדבאח מעבר לים"

המלחמה שרוקנה את הצפון והקשתה על העובדים להישאר, הסערה ברשת שהביאה אותו לבית המשפט, הקושי להתפתח בנדל"ן אל מול המתחרות והתוכניות להתרחב למדינות המפרץ ● סאלח דבאח, מנכ"ל רשת הקמעונאות המשפחתית שמגלגלת יותר ממיליארד שקל בשנה, בראיון מיוחד

מה שהתקיים רק בראש העובד נעשה ממוסד / אילוסטרציה: Shutterstock

אנשים חוששים שה-AI תגזול את עבודתם, אבל היא כבר גוזלת את מה שיש להם בראש

השאלה אינה האם AI תחליף את העובדים - השאלה היא מי ישלוט בידע שהחברות אוספות מהם ● בעולם של בינה מלאכותית ארגונית, גם כשעובד עוזב את העבודה, הוא משאיר את הידע ואת הניסיון שלו מאחור - לבוט או למי שיחליף אותו, אם יהיה צורך במחליף בכלל

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו עפ"י החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים ולקריפטוגרפיה

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל, זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא, אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם - מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן

רונן בר / צילום: אוהד צויגנברג

משפחת ראש השב"כ לשעבר הבטיחה הנפקה של 2 מיליארד שקל

הנפקת פרודלים, חברת תמציות הטעם והריח לתעשיית המזון והמשקאות שבשליטת משפחתו של ראש השב"כ לשעבר רונן בר, בדרך להשלמה ● המהלך שזכה לביקוש גבוה יכלול גיוס של 390 מיליון שקל תמורת 15% מהחברה

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"