גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עו"ד רונן מטרי: לאשר לי שכר-טרחה של 10% מהשבחת נכסי עמותה

עו"ד מטרי הוא המנהל המיוחד של עמותת תלמוד תורה עץ החיים, שבבעלותה כ-40 נכסים, אשר ערכם עפ"י ההערכות עשוי להגיע לעשרות מיליוני שקלים ● לפיכך, 10% מתוספת הערך שתתקבל כתוצאה מפעולות השבחת הנכסים עשויים להניב למטרי שכר של מיליונים רבים

עו"ד רונן מטרי / צילום: שלומי יוסף
עו"ד רונן מטרי / צילום: שלומי יוסף

עו"ד רונן מטרי, המנהל המיוחד של עמותת תלמוד תורה עץ החיים, מבקש מבית המשפט לאשר לו שכר-טרחה שכולל רכיב תמים למראה של 10% מהשבחת נכסי העמותה.

בבעלות העמותה כ-40 נכסים, ברובם נכסי הקדשות ותיקים ביותר בירושלים. בשלב זה לא ברור מה ערך הנכסים, אשר על-פי הערכות שונות עשוי להגיע לשווי של עשרות מיליוני שקלים ויותר, אך במסגרת בקשה שהגיש מטרי לבית המשפט המחוזי בירושלים לאשר לו שכר-טרחה בתיק הפירוק, "מקטין" מטרי את ערך הנכסים וכותב בין היתר כי מדובר בנכסים שבחלקם הגדול מצויים בבעלות משותפת עם הקדשות אחרות, המצב הרישומי שלהם מורכב, הם מושכרים ברובם לדיירים מוגנים ומצויים "בדרך-כלל במצב מוזנח".

לדברי עו"ד מטרי, מדובר בנכסים שצריך לעשות בהם פעולות השבחה שונות, ובהן ייזום תוכנית בניין עיר והיתרי בנייה, ייזום עסקאות קומבינציה, שיפוץ ועוד.

בקשתו של מטרי לאישור 10% מתוספת הערך או השווי שתתקבל למוסדות כתוצאה מפעולות השבחת הנכסים, שעשויה להניב לו שכר של מיליונים רבים, לא נדונה בפגישה שקיים מטרי עם הכנ"ר ורשם העמותות, לצורך קביעת רכיבי השכר שלו בטרם הגשת הבקשה לבית המשפט.

הבקשה לקבלת שכר-הטרחה הוגשה לבית המשפט המחוזי בירושלים בחודש שעבר, ובמסגרתה מציין מטרי כי עד כה, במשך תקופה של 14 חודשים, הושקעו למעלה מ-3,200 שעות עבודה בתיק, כמחצית מהן על-ידי מטרי עצמו ושותף נוסף ממשרדו, ולא שולם כל שכר-טרחה.

הבקשה לאישור שכר-הטרחה הוגשה במקביל גם לבית הדין הרבני, אשר בו נדונים עניינים הנוגעים לעמותה ולהקדשות הדתיים. עו"ד מטרי מציין בראשית הבקשה כי הסדר השכר המבוקש תואם, ביחס ל"מרבית" רכיבי השכר, עם נציגי כונס הנכסים הרשמי ורשם העמותות בפגישה שקיים עימם כבר בינואר השנה, אך עד כה לא התקבל האישור הסופי של כונסת הנכסים הרשמית להסדר.

עד כה, מציין עו"ד מטרי, בתקופה של למעלה משנה, הגיש בקשה לפסיקת שכר ביניים בך חצי מיליון שקל לבית הדין ולבית המשפט, ובית הדין הרבני אישר את הבקשה, אך בית המשפט המחוזי טרם אישר את הבקשה, לאחר שרשם העמותות והכנ"ר ביקשו נתונים נוספים לצורך כיבוד עמדתם. בהמשך לנתונים אלה התנהלו מגעים בינם לבין מטרי, אך מטרי עדיין לא גבה את השכר שביקש, ובהמשך גיבש אתם את הסכם השכר אותו הגיש לאישור היום.

בין רכיבי השכר הנוספים, מלבד 10% מערך השבחת הנכסים של העמותה (שלא אושרו כאמור על-ידי הכנ"ר ורשם העמותות), מבקש מטרי מבית המשפט לאשר לו שכר עבור הניהול השוטף של המוסדות כל עוד הוא ממשיך להפעיל את העמותה. זאת, לפי כללי השכר לכונסי נכסים ומפרקים בתקנות החברות. בנוסף מבקש מטרי שכר חד-פעמי בסך 300 אלף שקל - המשקף לגישתו שכר נמוך של כ-200 שקל לשעה בגין הדוח שהגיש כמנהל מיוחד ופעילותו בוועדת האיתור (התעריף המומלץ על-ידי הכנ"ר עומד על 500 שקל לשעה).

כן מבקש מטרי שכר בגין מימש נכסים על-פי תקנה 8 לתקנות השכר, תוך שהוא מציין כי נכון להיום תלויה ועומדת בפני בית המשפט ובית הדין הרבני בקשה אחת הנוגעת למימוש נכסים.

רכיב שכר נוסף שמבקש מטרי הוא 20% מהגבייה בפועל או מתוספת הכספים או הערך שתתקבל כתוצאה מהליכים משפטיים ותביעות שיידרש להגיש ולנהל נגד חברי עמותה, נושאי משרה, צדדים קשורים, רוכשי נכסים ויתר הגורמים המעורבים בפעילות המוסדות.

מטרי מציין בבקשה כי "נכון להיום" הוא לא מבקש תוספת מאמץ בגין ניהול העמותה, אך הוא אינו גורע מזכותו לבקש זאת בעתיד.

שמו של מטרי, מעורכי הדין הבולטים בתחום חדלות הפירעון, פירוק והבראת חברות, עלה לכותרות לפני כשנה, לאחר שהתברר כי מנכ"לית משרד המשפטים, עו"ד אמי פלמור, הורתה על פתיחת בדיקה של מערכת הקשרים שלו עם עו"ד מירית כנרי, שכיהנה אז כמנהלת יחידת אכיפה ובקרה ברשות התאגידים. זאת, לאחר שהתברר כי עו"ד מטרי, העומד בראש משרד עורכי הדין מטרי-מאירי, מונה בתקופה האחרונה לשמש כבעל תפקיד בארבעה תיקי פירוק גדולים של עמותות קורסות, בעקבות המלצה או תחת פיקוחה של עו"ד מירית כנרי, כאשר במקביל מתקיימת מערכת יחסים מקצועית-עסקית בין מטרי לבין בעלה של מירית כנרי. פלמור קבעה כי במידת הצורך תועמד כנרי לדין משמעתי. הפרשה נחשפה ב"כלכליסט".

מירית כנרי, אז בכירה במשרד המשפטים, נשואה לרו"ח איתמר כנרי, דמות מוכרת בזירת חדלות הפירעון ומי שמשמש כבעל תפקיד - נאמן, מפרק או רואה חשבון מלווה - בלא מעט תיקי חדלות פירעון. עו"ד רונן מטרי עובד מזה שנים עם רו"ח איתמר כנרי ושוכר את שירותיו כרואה חשבון מלווה, כרואה חשבון חוקר או נותן חוות-דעת - ואף משלם את שכרו מתיקי הפירוק הללו.

הפרטים על מערכת הקשרים המשולשת הזו לא נמסרו לבתי המשפט בהם מתנהלים תיקי חדלות הפירעון של העמותות שבהם המליצה עו"ד כנרי על עו"ד מטרי, העובד עם בעלה.

עו"ד כנרי התפטרה מתפקידה כמנהלת יחידת האכיפה והבקרה ברשות התאגידים, ובינתיים לא ברור מה עלה בגורל הבדיקה שערך משרד המשפטים ומה היו ממצאיה.

*** גילוי מלא: עו"ד רונן מטרי היה כונס הנכסים של "גלובס" מטעם בנק לאומי. אלונה בר און, מבעלות השליטה ב"גלובס" כיום, טענה בעבר בפני בית המשפט המחוזי בתל-אביב כי מטרי פעל בניגוד עניינים, כאשר ככונס הנכסים של "גלובס" ניסה למכור את מניות העיתון לאלי עזור הנמנה עם לקוחותיו. בר און טענה בפני בית המשפט המחוזי כי מטרי "ניסה למכור את השליטה ב'גלובס' בפרק זמן בלתי סביר, התנהלות שממנה היה עשוי ליהנות בעיקר רוכש ישראלי, ואכן רוכש כזה נמנה עם לקוחותיו הקרובים והקבועים של כונס הנכסים עו"ד מטרי". מטרי הכחיש את הטענות. בית המשפט המחוזי ולאחר מכן בית המשפט העליון לא התייחסו לטענות אלה, אולם בגין טענות אחרות פסקו בערעור שהוגש על-ידי האוליגרך דוד דוידוביץ' לטובת בר און ומשפחתה.

עוד כתבות

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

קרן התשתיות ג'נריישן מציגה עלייה של 30% בתזרים המזומנים

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● מליסרון הציגה שיא רבעוני ב-NOI וב-FFO ● רשת הקמעונאות ויקטורי דיווחה על צניחה חדה של 30% ברווח הנקי ● וקרן ג'נריישן הציגה עלייה של 30% בתזרים המזומנת, לצד תחזית אופטימית להמשך

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג״ץ ללוין: נמק מדוע לא יבוטל מינוי בן-חמו לחקירת הפצ״רית

השופטים קבעו כי החלטתו של שר המשפטים למנות את השופט המחוזי בדימוס למפקח על החקירה תעוכב עד להחלטה אחרת ● לשכת עוה״ד שעתרה לבג״ץ: המינוי הוא התערבות פוליטית שנועד להדיח את היועמ״שית

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה ירוקה בתל אביב; אלקטרה נדל"ן זינקה בכ-10%, טבע קפצה בכ-3%

מדד ת"א 35 קפץ בכ-1.5% ● עליות נרשמו גם בבורסות העולם ● בנק ישראל הוריד את הריבית ברבע אחוז ● ההסבר של גולדמן סאקס לנפילות בוול סטריט - גידור סיכונים ● בלומברג: מניות הקמעונאות זקוקות לנס כדי להציל את 2025 הקשה ● במיטב מציעים אלטנטיבות מפתיעות לשוק האמריקאי היקר

אריק טראמפ / צילום: ap, Daniel Ceng

מפולת הקריפטו עלתה למשפחת טראמפ מיליארד דולר. הבן אריק: "זו הזדמנות"

לפי בלומברג, קריסת שוק הקריפטו חתכה את ההון של המשפחה ל-6.7 מיליארד דולר בחודשיים ● אבל אלו שהשקיעו בעסקי הקריפטו של המשפחה הפסידו הרבה יותר ● אריק, הבן של הנשיא שמוביל את פעילות הקריפטו, משדר שעסקים כרגיל, "מעולם לא הייתי שורי יותר לגבי שוק הקריפטו"

קובי שגב, שותף בבית ההשקעות אקורד / צילום: דודי פרץ

מנהל ההשקעות שממליץ לעבור כעת מהבנקים ומת"א 35 למניות הקטנות

קובי שגב, שותף מנהל בבית ההשקעות אקורד, קלע כשהמליץ לפני שנה על מניות הבנקים, חברות ה–IT ומניות הגז והנפט ● עכשיו הוא מסביר למה הוא עובר ל"סטוק פיקינג", בעיקר בת"א 90 וה–SME 60, ומדוע הוא מעדיף בחו"ל את מדד ראסל 2000 על פני ה–S&P 500

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל וויקס / צילום: אלן צצקין

חשש מהרווח בטווח הקצר: מניית וויקס איבדה חצי מהשווי בתוך חודשיים

דוחות Wix שפורסמו בשבוע שעבר שעבר עקפו את התחזיות, והחברה גם העלתה מעט את התחזית שלה להמשך השנה ● עם זאת, המשקיעים שמו דגש על הגידול בהשקעות שלוחץ על שולי הרווח, והמניה נפלה בשלושת ימי המסחר האחרונים ב-25%

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלי אאורה / צילום: תמר מצפי

הכנסות אאורה זינקו ב-65% ברבעון. מה קרה למכירות הדירות?

אאורה מסכמת רבעון עם זינוק בהכנסות וברווחים, אך מכירות הדירות מתחילת השנה עדיין רחוקות מהיעד ● בחברה מקווים שמסלול הרכישה החדש, "דירה בביטחון", יסייע להגדיל את המכירות

גבי בוגנים / צילום: פזית אסולין

הרוכשת מצאה טעות של 20 מיליון שקל, והמוכר טוען: ״לא ביצעה בדיקת נאותות"

לאחר שרכשה את השליטה בחברת התוכנה ב־93 מיליון שקל, טוענת אקסל כי סינאל רשמה בעבר הכנסות יתר של 20 מיליון שקל בשל הפרשה שגויה ● המוכר: "אולי רוצים לשפר תנאי העסקה"

מטה חברת נובו נורדיסק בדנמרק / צילום: Shutterstock

לא יעילה לאלצהיימר: התרופה של נובו נורדיסק אכזבה את המשקיעים

הרכיב הפעיל בתרופה אוזמפיק של נובו נורדיסק לא הצליח להראות יעילות בניסוי לטיפול במחלת האלצהיימר ● למרות שהיא הודיעה מלכתחילה למשקיעים כי מדובר בהימור, מניית החברת צוללת במסחר בדנמרק, ובמסחר המוקדם בוול סטריט

חנות נייקי בהמבורג, גרמניה, שמפעילה ריטיילורס / צילום: באדיבות החברה

חולשת נייקי ממשיכה להכות בריטיילורס: הרווח נחתך ביותר מחצי

מפעילת חנויות נייקי בארץ ובאירופה אמנם הציגה צמיחה בהכנסות, אך המשיכה להציג חולשה בפעילות המרכזית שהביאה לשחיקה משמעותית בשורת הרווח ● המכירות בחנויות זהות של נייקי ירדו בכ-10% במהלך הרבעון החולף

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' / צילום: נגה מלסה, לע״מ

סמוטריץ' מקדם: הכפלת הפטור ממע"מ על יבוא אישי

מי שמייבא היום מוצרים מחו"ל במחיר של עד 75 דולר, נהנה מהטבה מיוחדת: הוא לא צריך לשלם מע"מ, שעומד היום על 18% ● כעת, צפויה להתממש הצעה להגדיל את התקרה הזאת דרמטית: הכפלה שלה ל-150 דולר או אף ל-200 דולר ● עקב הפגיעה בייבואנים המגמה בעולם היא דווקא לצמצם או לבטל את הפטור

הרמטכ''ל אייל זמיר / צילום: דובר צה''ל

הדחת הקצינים הבכירים: איך ההליך אמור להתבצע, והאם זה יפגע להם בכיס?

הרמטכ"ל אייל זמיר הודיע במפתיע על שורת הדחות בצמרת הצבא, ועורר סערה ציבורית ● עם מי צריך להתייעץ לפני שמדיחים מהצבא, האם יש להדחה משמעויות פרקטיות ועד כמה מדובר בצעד תקדימי? ● המשרוקית של גלובס עושה סדר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ’ וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

למרות ההתנגדות בקואליציה: נתניהו תומך ברפורמת החלב של סמוטריץ'

במשרד החקלאות כינו את התוכנית הזו "אובססיה", ארגוני הרפתנים תומכים בתכנון הריכוזי הקיים, וגם חלק ממפלגות הקואליציה והאופוזיציה מתנגדות ● אך כעת, הרפורמה בחלב של שר האוצר זוכה לתמיכתו של ראש הממשלה ● בינתיים, סמוטריץ' תוקף: "תנובה, טרה ושטראוס שופכים עכשיו מיליונים על מיליונים על מיליונים בקמפיין שקרי ודמגוגי נגדי"

יעוץ משכנתאות (אילוסטרציה) / צילום: Shutterstock

מבחני הסמכה וקנסות: המהלך שינסה להיאבק בפרצות בתחום ייעוץ המשכנתאות

כיום פועלים כ־2,700 יועצים בענף, ללא פיקוח או נהלים מוסדרים ● להצעה עוד דרך ארוכה, אך היא מקרבת את השינוי המיוחל - ותאפשר אכיפה "נשכנית" יותר ● האם תצליח למנוע שרלטנות?

הפרויקט ברעננה. 355 יחידות דיור במקום 138 / הדמיה: קידר מבנים

סרבנית תמ"א עיכבה פרויקט. כמה פיצוי היא תשלם?

דיירת שרכשה דירה ברעננה סירבה לחתום על הסכם ליווי לפרויקט תמ"א 38 שקודם עוד לפני הרכישה ● היא עיכבה את תחילת העבודות ונתבעה

בית אבות עמל בשרון של הרשת עמל ומעבר / צילום: עפל גרופ, ויקיפדיה

הושלמה הנפקת רשת עמל ומעבר: אלו בעלי המניות שמכרו מניות ב-1.24 מיליארד שקל

עמל ומעבר השלימה את הנפקת המניות הראשונית שלה לציבור והיא תתחיל להיסחר בקרוב בבורסה תחת השם עמל הולדינגס ● הגופים שמכרו מניות הם קרן פימי של ישי דוידי, דליה קורקין, פועלים אקויטי ומגדל ביטוח ● מי שעומדת בראש הרשת ואחראית לצמיחתה, דליה קורקין, מכרה 10 מיליון מניות תמורת 185 מיליון שקל

רכב ותחבורה / צילום: יח''צ

התערוכה בגואנגג'ואו החלה: הדגמים הסיניים והמערביים שעשויים להיות להיטים מקומיים

יצרני הרכב מציגים השבוע קצב התפתחות המהיר ואת התרחבותם לפלחי שוק מרכזיים בתערוכה בגואנגג’ואו, סין ● במרכז הבמה: דגמים חשמליים והיברידיים חדשים המכוונים גם לשוק בישראל ובאירופה, בעלי טכנולוגיות חדישות ובמחירים תחרותיים ● השבוע בענף הרכב 

המניות הלוהטות נפלו בבורסה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

פוטין, התמחור וההסכם המצרי: שלושה אירועים שהכבידו על המניות הלוהטות בת"א

מניות הנפט והגז הציגו תשואה פנומנלית בשנה האחרונה, אבל בימים האחרונים סדקים בהסכם הגז עם מצרים, איתות אופטימי מגזרת רוסיה אוקראינה וסקירה מאכזבת של גולדמן זאקס, הביאו לשינוי כיוון ● האם המגמה תימשך, או שמדובר בירידה לצורך עלייה מחודשת?

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

בנק ישראל הוריד את הריבית - לראשונה מאז ינואר 2024

הוועדה המוניטרית החליטה להוריד את הריבית ברבע אחוז ל-4.25%, בהתאם לצפי ● זאת, לנוכח התמתנות האינפלציה, התחזקות השקל והירידה באי־הוודאות ובפרמיית הסיכון של ישראל ● עם זאת, המשך הורדות הריבית עדיין בסימן שאלה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: תמר מצפי, shutterstock

פרויקט תמ"א 38 בת"א לא יצא לפועל, החברה הפסידה 2.6 מיליון שקל

חברת התחדשות עירונית מנסה למכור יזמות של תמ"א 38/2 ליזם אחר, מאחר והגיעה למסקנה שלא תוכל לממשו ● נכון לעכשיו, טרם נחתם הסכם למכירת היזמות, ולכן ביצעה החברה בדוחותיה הפרשה לירידת ערך בגובה מלוא הוצאותיה בפרויקט שהצטברו ל־2.6 מיליון שקל