גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ברוכים הבאים לטירונות הייטק: עד כמה שוק הבוטקאמפס המשגשג באמת עובד?

המחסור בעובדים מיומנים בתעשיית ההייטק הצמיח מודל הכשרה קצר, אינטנסיבי ועוקף אקדמיה ותארים ● ברשות החדשנות, שהחלה ב-2018 לממן חלקית 7 גופי הכשרה כאלה, אומרים שמודל הבוטקאמפ כבר הוסיף כ-20% להיצע העובדים בענף ● בדקנו מה הדרישות מהמועמדים ועד כמה המודל הזה פותח דלתות לבוגרים

כשא', בוגר יחידה טכנולוגית בצה"ל, השתחרר מהצבא, הוא ידע שהאופק התעסוקתי שלו מובטח. כבוגר היחידה, הוא קיבל פניות רבות מחברות שרצו להעסיק אותו, בשכר ראשוני של יותר מ-30 אלף שקל. ד', שישב לידו בתיכון וכמוהו עשה 5 יחידות במתמטיקה ובפיזיקה, התנדב לשירות קרבי בצנחנים. כשהוא השתחרר, הוא הלך לעבוד כברמן. עם שעות נוספות ועבודת לילה, הוא מצליח "לגרד" את ה-9,000 שקל בחודש.

"ד' יוצא מהצבא עם ארגז כלים ריק", אומר חיים גירון, מנכ"ל, שותף ומייסד Infinity Labs R&D מבית מטריקס. התעסוקה שלו מתחילה בדיליי משמעותי ובינו ובין א' יש פער שייקח לו עשור להשלים. אף שלשניהם יש בגרות ריאלית, ד' ישתחרר, יעבוד, ייסע לטיול, יילך ללמוד ורק אז יתחיל לעבוד ולצבור ניסיון. חשבנו שיש פה בעיה לאומית, שצריך לפתור".

הפתרון ש-Infinity Labs וחברות אחרות מציעות לצמצום הפער התעסוקתי הזה היא בוטקאמפס - מסגרות לימוד אינטנסיביות שמכשירות עובדים בתוך כמה חודשים לעבודה בהייטק. חיילים משוחררים הם רק חלק מקהל היעד. הבוטקאמפס פתוחים גם לבוגרי תואר ראשון במגוון מקצועות מדעיים ולא מדעיים, אנשים מבוגרים שמעוניינים בקריירה שנייה בהייטק וכל מי שמחפש דלת להיכנס בה לתחום הנחשק, אבל לא הצליח ללכת במסלול הרגיל של לימודי מדעי המחשב.

בוטקאמפ - אתר

"רצינו להעיר את השוק"

"התיאור הקולע ביותר של הבוטקאמפס הוא ממר"מים באזרחות", אומרת נעמי קריגר, סמנכ"לית רשות החדשנות וראש הזירה החברתית-ציבורית ברשות החדשנות. "לוקחים אנשים עם יכולות מאוד גבוהות ובלי רקע מוקדם, ובכחצי שנה אינטנסיבית של הכשרה תיאורטית ומעשית מוציאים אותם מפתחי תוכנה ברמה טובה, שיכולים כבר לעבוד בתעשייה".

המודל הזה קיים במדינות רבות בעולם. הוא צמח משתי סיבות עיקריות: האחת היא שכל התעשיות כמעט נעשו מוטות טכנולוגיה, כלומר, גם קמעונאות ובנקאות, ולא רק הייטק. הסיבה השנייה היא שהאקדמיה אינה נתפסת עוד כערוץ הבלעדי לרכישת מקצועות מתקדמים וכהכנה לעולם התעסוקה. כך, מאז 2012 התחילו לצמוח הבוטקאמפס - תחילה בארה"ב ולאחר מכן באירופה.

מודל הבוטקאמפס מתאים כמו כפפה ליד לשוק הישראלי, שפועלות בו חברות רבות, מקומיות וזרות, המתחרות על מאגר קטן יחסית של טאלנטים וסובלות ממחסור במהנדסים ובמפתחי תוכנה, המוערך ב-15 אלף משרות.

נעמי קריגר, סמנכ"לית רשות החדשנות וראש הזירה החברתית-ציבורית / צילום:  , לע"מ

בתחילת 2018 החלה רשות החדשנות בהליך תחרותי לבחירת גופים שיפעילו "סיירות תכנות" ויזכו למימון חלקי של ההכשרה - 40 אלף שקל לבוגר. בסוף ההליך נבחרו שבעה גופים מתוך 20 הצעות. בין הקריטריונים: 50% מהסטודנטים יהיו בוגרי תארים מדעיים שיעשו הסבה מקצועית, שילוב בתעסוקה בסוף התהליך והעסקה בשכר של יותר מ-14 אלף שקל. שבע "סיירות התכנות" שנבחרו הן תפוח, Infinity Labs, ITC, Experis KickStart, Elevation Academy, Primrose ועמותת קו משווה, שהוקמה במטרה לקדם את השתלבותם של אקדמאים ערבים בתעשייה וחברה לבוטקאמפ הבריטי Founders & Coders הפועל בנצרת.

לפי נתוני הרשות לחדשנות, סיירות התכנות הגדילו בכ-20% את ההיצע של כוח-אדם מיומן בשוק העבודה. "משמח מאוד שרבים מהגופים שלא התמודדו או שלא זכו בחרו בכל זאת לפתוח מסגרות, כך שהשוק בארץ גדל והיום יש בערך 20 מסגרות שמפעילות בוטקאמפס", אומרת קריגר.

איך מפקחים על רמת ההכשרה?
"לא התכוונו לייצר מנגנון פיקוח אלא להעיר את השוק. שאלה שתישאל בהמשך היא אם יהיה צורך בהסדרה כללית של השוק הזה או שפשוט שוק העבודה יסדר את העניינים. יש פה מבחן קונקרטי של אנשים שרואים אם הם מתקבלים לעבודה ואם הם מרוצים או שלא מרוצים. זה עוזר להבחין בין הטובים ללא טובים".

Infinity Labs היא אחת החברות שנבחרה בהליך של רשות החדשנות. החברה מפעילה סדנה אינטנסיבית של שבעה חודשים, תשע שעות לפחות ביום. לדברי גירון, היא מוציאה אנשי מקצוע עם ידע שווה ערך לזה של אנשים עם כמה שנות ניסיון בתעשייה. ההכשרה ניתנת ללא עלות, ובתמורה מתחייב הבוגר לעבוד שנתיים בחברה".

"קשה ללמד אנשים ללא ענווה"

לדברי גירון, עלות ההכשרה היא 96 אלף שקל לאדם, ולכן הליכי המיון קפדניים. אנחנו בודקים יכולת לימוד עצמית, חשיבה ריאלית, ענווה ויכולת לספוג דברים חדשים. אנשים שאין בהן ענווה, קשה מאוד ללמד אותם. צריך גם רצון ותשוקה, אנשים שיודעים ומאמינים שמגיע להם קצת יותר".

כמה אנשים מתקבלים לכל קורס?
"12-14. בהכשרה שלנו, קודם כול יש למידה עצמאית, אחר כך למידה בחברותא עם האדם שלידך, ואחר כך בקבוצה. רק בהמשך הם קוראים למנטור והדיון מתחיל. בסופו של התהליך, הבוגרים יודעים ללמוד כל דבר ויכולים להיכנס לכל סביבת עבודה.בסוף ההכשרה, הלקוח נותן לנו רשימת משאלות טכנית, ואז אנחנו משקיעים בהכשרה של אותו מועמד עוד 3-6 שבועות כדי שכשיגיע לעבוד בחברה הוא יוכל להתחיל לעבוד מהיום הראשון".

מה הוא פרופיל המועמדים?
"יותר מ-90% מגיעים עם רקע בתחום, אבל סיימה אצלנו כימאית או בלשנית, בוגרי מתמטיקה, מוזיקה, וטרינריה. 40% מהמועמדים הם נשים, והייתי רוצה לראות יותר. אנחנו פתוחים לקבל כל אחד ועיוורי צבעים. יש לנו גם תוכנית מימון של 50 אלף שקל לאנשים שמתקשים לוותר על הכנסה".

חברה נוספת שמפעילה בוטקאמפ היא דבליפ, המכשירה מומחי DevOps בבוטקאמפ אינטנסיבי וחינמי של עשרה שבועות. המועמדים שמתקבלים ועוברים את ההכשרה עובדים בחברה תמורת שכר התחלתי של 12 אלף שקל בחודש. לדברי מייסד החברה עמרי ספקטור, אחרי שנתיים הם כבר משתכרים 20 אלף שקל.

איך אתם מסננים את המועמדים?
"המועמדים עוברים מבחנים בתכנות וראיונות אישיים. יש סינון גם במהלך הבוטקמאפ. למחזור האחרון הגישו מועמדות 300 איש, הגיעו למבחן הראשון 150, התקבלו 23 וסיימו 12.

"אנחנו מחפשים מישהו אמפתי שיודע להקשיב לצרכים של האחר, שלומד מהר ועצמאי. אנחנו פונים לאוכלוסיות מגוונות, עובדים הרבה עם תוכניות להעסקת חרדים וחרדיות, ערבים, אתיופים, עולים מצרפת, אנשים מבוגרים, נשים. לצערי, רק אישה אחת סיימה את ההכשרה מתוך ה-12, אף שהיום רוב העובדים בחברה הוא נשים".

המשתתפים, אומר ספקטור, מגוונים בגיל: "יש לנו חייל שרק השתחרר ואדם בן 58, מנהל מוצר בהייטק. אנחנו לא עושים הפליה מתקנת, אלא לוקחים רק את מי שעומד בקריטריונים".

"הבוטקאמפס הם הזדמנות אדירה", הוא מוסיף. "יש היום תחום שלם שאנשים יכולים להתפרנס בו בכבוד ולתרום לחברה סביב. אנשים שזו הנטייה שלהם צריכים לקחת את זה בשתי ידיים. אלה משרות מכובדות ומכניסות. יש מקצועות שמנוהלים על ידי גילדות, וכאן יש הזדמנות להיכנס להייטק. אני לא יודע אם האזורים של ההייטק יהיו פתוחים לנצח".

גם חברת נס טכנולוגיות, שחוותה בעצמה מחסור בעובדים מיומנים, מתחילה כעת הכשרות בוטקאמפ, בשיתוף עם חברת אלביישן, פלטפורמה להכשרה למקצועות ההייטק.

"כארגון, אנחנו מעדיפים לייצר כישרונות מאשר לרכוש אותם", אומר אסי מויאל, סמנכ"ל בנס ומנהל פעילות הבוטקאמפ. "רוב השוק מנסה לרכוש את הכישרונות ולא מגדל אותם בבית. העובדים של היום צריכים דברים אחרים. היינו יכולים לקחת בוגרי אוניברסיטאות, אבל הם יוצאים מהלימודים בלי פרקטיקה. אנחנו מחפשים יכולת למידה, חשיבה אנליטית, אינטליגנציה רגשית. הבוטקאמפ נועד לתת בשלושה חודשים כלים טכנולוגיים".

אתם מבטיחים עבודה לבוגרים?
"לא. הלימודים הם על חשבוננו אבל אנחנו לא מבטיחים עבודה ב-100%. המטרה שלנו היא למצוא לכולם עבודה, אבל עדיין משאירים פתח קטן, למקרה שדברים לא מסתדרים מבחינת ההעסקה. הסטודנט בכל מקרה מרוויח את ההכשרה שלו".

"ההכשרה הייתה לא מספיקה"

בצד השני של המתרס, בוגרי הבוטקאמפס, החוויות והתובנות אינן אחידות באופן טבעי.

בת אל רבינוביץ', 28, סיימה בהצטיינות תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות במכללה האקדמית עמק יזרעאל, החליטה לפנות להכשרה של Infinity Labs בעקבות ביקור נציגים שלהם במכללה. כיום היא עובדת אצל לקוחות של החברה כמפתחת אוטומציה.

"אף שסיימתי בהצטיינות, הרגשתי חסרת ביטחון. ההכשרה נתנה לי כלים. גם כשהגעתי לעבודה, המעסיקים לא הרגישו שזו עבודה ראשונה שלי. ניסיתי לחפש קודם אבל לא יותר מדי. אני עובדת אצל לקוחות שלהם".

איך השכר?
"יחסית לשוק, השכר נמוך בהתחלה, אבל יש שלוש מקפצות שכר. אחרי שנה, השכר עולה ואחרי שנה ושמונה חודשים הוא עולה שוב. בשנה הראשונה מרוויחים קצת פחות מהשכר בחוץ".

מה מצבך ביחס לאנשים שלמדו איתך ולא עברו בוטקאמפ?
"יש בוגרים שלא עובדים בתחום, או שעובדים בתחום צדדי שקשור. הדבר הטוב הוא שכבר בהתחלה מכשירים אותך גם איך לעבור ראיונות עבודה, וזה עוזר מאוד. מראיון לראיון מרגישים את השיפור".

איך הסתדרת בלי לעבוד במהלך ההכשרה?
"זה באמת היה לא פשוט וזה היה שיקול אם ללכת על זה. השעות הן ארוכות מאוד, משמונה וחצי עד שש, ולפעמים נשארים מאוחר יותר כדי לסיים מטלות".

עודד ראובני, 36, בוגר תואר ראשון בביולוגיה ימית שעבר בעבר בחברת ביוטק וכתועמלן תרופות, השתתף בבוטקאמפ של שלושה חודשים באלביישן אקדמי במטרה לעשות הסבה.

בשנים האחרונות הוא למד באופן עצמאי וכשלושה חודשים אחרי שסיים את הבוטקאמפ מצא עבודה בחברת הסטארט-אפ ביט (לא האפליקציה) כמפתח פרונט הד. במסגרת שבה למד לא הובטחה לו תעסוקה ולדבריו אם לא היה מגיע מוכן ועושה עבודה עצמאית קודם לכן, ההכשרה לא הייתה מספיקה.

"חיפשתי חוויה של למידה עם עוד אנשים אחרי שלמדתי בבית. זה נתן לי הרבה. אבל הידע התיאורטי היה חסר שם ולא הייתה מספיקה רק פרקטיקה. לדעתי, אם מגיעים בלי ידע מקדים זה מתפספס".

זה עזר לך במציאת עבודה?
"ראיונות העבודה היום הם טכניים, ואתה צריך לבצע מטלה. אם לא תדע כיצד לבצע את המטלה הזאת, זה לא משנה איפה למדת".

עוד כתבות

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"