גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מייסד מחלבות גד לא מתרגש מהמחלבות הגדולות ונערך להנפקת החברה בבורסה

בראיון ראשון ל"גלובס" מספר עזרא כהן, מייסד מחלבות גד, איך הפכה המחלבה המשפחתית שהקים לעסק שמגלגל 700 מיליון שקל בשנה: "המחלבות הגדולות תמיד בפיגור אחרינו" ● מאפיין את הצרכנים הישראלים שעברו מקוטג' למוצרלה: "נעשינו למדינת פודיז" ● ולא נסחף אחרי טרנד הבריאות: "כשאתה מוציא ממוצר את מה שלא בריא, אתה מוציא גם את הטעם"

עזרא כהן, מייסד מחלבות גד / צילום: איל יצהר
עזרא כהן, מייסד מחלבות גד / צילום: איל יצהר

בחודשים האחרונים עסוקות חברות המזון במרוץ נגד הזמן עד כניסתה לתוקף של הרפורמה של משרד הבריאות בתחילת 2020, שתחייב אותן לסמן באדום מוצרים עתירי סוכר, שומן או מלח. עזרא כהן, היו"ר והמייסד של מחלבות גד, פחות מוטרד מהבריאות ויותר מהטעם. "הבריאות חשובה לכולם, אבל כשאתה מוציא את כל מה שלא בריא, אתה מוציא גם את הטעם", הוא אומר בראיון מיוחד ל"גלובס", ומוסיף: "יהיה לך קשה לעשות את המוצר הכי טוב שיכול להיות, אם חרתת כל-כך הרבה דברים על הדגל שלך. אנחנו חורתים על הדגל מוצר טעים. סימון? אז יהיה מוצר עם סמל אדום. בסוף הטעם מדבר".

המחלבה המשפחתית של כהן עברה דרך ארוכה מאתר הייצור הראשון בבית גירון בראשון-לציון, שהקים ב-1982, עד להפיכתה למחלבה הרביעית הגדולה בישראל. לפי נתוני סטורנקסט מ-2018, מחזור המכירות השנתי של גד לשוק הקמעונאי הסתכם בכ-350 מיליון שקל בשנה, עם צמיחה של 10%, בנוסף להיקף מכירות דומה גם במגזר המוסדי. כך שלפי הערכות מחזור המכירות של המחלבה עומד על כ-700 מיליון שקל בשנה. את הפוטנציאל הזה זיהה כבר לפני שלוש שנים ריצ'י האנטר מקרן גרין לנטרן, שרכשה ביוני 2016 49% ממניות החברה. כהן, ששימש אז גם בתפקיד מנכ"ל החברה, משמש כיום יו"ר פעיל, והוא ממשיך להחזיק בשליטה (51%) בחברה.

לפני חצי שנה הצטרפה אליהם שותפה נוספת: דיסקונט קפיטל, זרוע ההשקעות של בנק דיסקונט בניהולה של הילה חימי, רכשה מידי גרין לנטרן 20% ממניות החברה בעסקה ששיקפה לה שווי שוק של 310 מיליון שקל. השתיים זיהו חברה חדשנית עם פוטנציאל צמיחה, וחברה שהפעילות שלה, לתפיסתן, פחות מאוימת מהשינויים הטכנולוגיים ומהמעבר לצריכה מקוונת. 

שנה לאחר הכניסה לשותפות עם בנק דיסקונט ושלוש שנים אחרי הכניסה לשותפות עם קרן גרין לנטרן, חושף כהן כי האפשרות שגד תגייס הון בבורסה בתל-אביב קרובה מאי-פעם ומסביר מדוע דווקא המחלבה שלו צומחת מעבר לקצב הצמיחה של השוק. "אני אף פעם לא מרגיש שאני מגיע לנחלה ותמיד מחפש את השלב הבא", הוא אומר. "היום המחלבות הגדולות מנסות לחקות את מה שאנחנו עושים, והן תמיד בפיגור אחרינו. הציבור רוצה את המוצר הטוב, הנוחות בהגשה ובאריזה, ואנחנו מקפידים לעשות תמיד את אותו מוצר ותמיד את אותו טעם. בגד המציאו את הצריכה המוכנה - מכירה של מוצר בצורה נוחה לשימוש מיידי: שבבים, קוביות, מנצ'גו פרוסה באריזה, כל צורות ההגשה שהן נוחות. אתה משלם ומקבל כמו שצריך". 

מבנה הבעלות של מחלבות גד

"המתחרות חוסכות לנו את התקציב לקמפיין"

את הייחודיות שהוא מתגאה בה מצא כהן לראשונה בנסיעה אקראית לתערוכה בנאפולי. עד אז הוא ייצר גבינות שמנת וגבינה צפתית ובשוק הישראלי היו מוצרים בנאליים כמו לבן, שמנת ואשל. "הכירו לי שם מחלבה מקומית שייצרה מוצרלה, והתאהבתי. הרגשתי שאני יודע מה הם עושים, ושזה מדהים בעיניי, ואמרתי לעצמי שאני חייב לרשום את השם. התקשרתי לאשתי לילי ואמרתי לה: מוצרלה. היא אמרה מוצ-מה? מה זה?".

וכך, בניגוד לשלוש המחלבות הגדולות ממנה משמעותית - תנובה, שטראוס וטרה - שמזוהות עם מוצרים כמו קוטג', גבינה צהובה או מילקי, גד באופן היסטורי מתמקדת במוצרים מתוחכמים ויקרים יותר, ופונה לקהל צרכנים שמוכן לשלם את המחיר הגבוה עבורם. היא אינה משווקת מוצרי חלב בסיסיים, שנכללים בפיקוח מחירים, או מוצרים שמכוונים לילדים.

אתם כבר לא מחלבה קטנה, אבל עדיין לא עשיתם את הקפיצה שהופכת אתכם לשחקנית ענק. מתי זה יקרה?

"אנחנו לא רוצים להיות חברת ענק. אנחנו רוצים להיות מחלבה בינונית בגודלה ולא יותר מדי גדולה, ולהמשיך לתת כל פעם עוד מוצר חדש. היום אנחנו עושים את זה קצת בחו"ל: מפתחים מוצרים בחו"ל, ואת זה אנחנו מקדמים יותר ויותר: גבינת מנצ'גו, גראנה פדנו".

ב-2018 גד סיימה עם נתח של 4.2% משוק החלב. נתון זה אמנם משאיר אותה הרחק מאחורי המתחרות הגדולות - תנובה עדיין שולטת עם כ-50% מהמכירות בשוק - אבל נראה כי הפוטנציאל של גד גדל יחד עם ההיפתחות של הישראלים למוצרים מתוחכמים יותר. 

התפלגות הספקים בשוק החלב

היום כל המחלבות מתמקדות במוצרים המתוחכמים והיקרים יותר ומתחרות בכם. מה הלאה?

"נעשינו מדינת פודיז. היום כולם יותר מוכנים לקבל את השלב הבא. הצרכנים אוהבים ומעריכים בישול, זה כבר לא רק המטבח בבית קפה, האיכות עלתה גם אצל האנשים בבית. הישראלי הוא צרכן מדהים שמעריך מוצר טוב, או קוטל אם משהו לא בסדר. היום הדרישה היא למוצרים שהם השלב הבא: לעשות פרמז'ן מיושנת, לתת גיל למוצר, ולאפשר לצרכן לבחור בין גבינה שיושנה 12 חודשים לכזו שיושנה 24 חודשים עם טעם ומרקם יותר חזק. אלה דברים שפעם לא היו מדברים לאף אחד, היום יש מקום לזה".

בתקופה האחרונה גם שטראוס וגם תנובה מציעות מגוון של גבינות קשות. זה משפיע על המכירות שלכם?

"הם עולים בקמפיינים, ואנחנו מוכרים. הם חוסכים לנו את התקציב לקמפיין. אני אוהב תחרות, היא בונה אותנו תמיד. אנחנו עוד לא מרגישים את זה בשטח, אבל מאמין שנרגיש, ובסוף הטעם ינצח, ואני גם לא מאמין שהמחיר יכול להיות יותר נמוך משלנו. קחי את המחלבות שקיימות היום בארץ - חסר להן ידע. לתנובה יש מרכז פיתוח, טכנולוגים שמנסים לפתח עוד מוצרים, אבל חסר להם הידע. יש דברים שהם עושים מצוין: קוטג', גבינה לבנה, יוגורט. בגבינות מיוחדות ייקח להם זמן ללמוד. יש פה הרבה עניין של התמחות. כשהראש של חברה הוא במכירה במאסות, זה ראש שונה לגמרי. אנחנו מסתכלים על הטעם המיוחד, על נוחות ההגשה".

המוצרים שלכם יקרים, ולא כל אחד יכול להרשות אותם לעצמו.

"לצערי אנחנו לא שולטים במחיר לצרכן, אלא רק במחיר הקמעונאי, שבוחר למכור בכמה שהוא רוצה".

כלומר הקמעונאים מנצלים את הביקוש למוצרים שלכם כדי לייקר אותם?

"לא הייתי קורא לזה מנצלים. הם גם רוצים להרוויח".

ובכל זאת, לפני שנה יזמתם עליית מחירים של 3%־4%.

"צריך להבין שהמחיר שהעלינו - הצרכן הסופי לא מרגיש את זה בכיס שלו. מדובר בעלייה זניחה, שכן במוצר שנמכר ב-4 שקלים ביחידה, הצרכן ישלם ארבע ומשהו. זה לא מהותי, וזה בא מתוך עליית מחיר החלב הגולמי".

תייצרו בעתיד גם מוצרים בסיסיים במחירים נמוכים יותר כדי להרחיב את קהל היעד שלכם?

"אם אני יכול להביא מוצר שיש סיבה להביא אותו, אביא אותו. אין לי טעם להתחרות בקוטג'. איזה ערך מוסף יש לי? להוריד איכות כדי למכור יותר בזול? אני לא אעשה את זה. אנחנו לא רוצים להרוויח כמו חזירים, אנחנו רוצים למכור. ללכת לעשות מותג נמוך, ולהשתמש בחומרים זולים עם פילרים כדי שהמוצר יהיה יותר זול? לא אצלי".

הטבעונות היא איום?

"ממש לא".

בכל זאת מדובר בטרנד עולמי. האם תרחיבו את הפעילות מחוץ לתחום הגבינות?

"יש מחשבות על מוצרים משלימים. יש היום טרנד גדול של מוצרים טבעוניים. אם נביא מוצר טבעוני, זה יהיה מוצר שגם אני ארגיש שאני יכול לאכול אותו, לא כדי לרשום עליו vegan. לא יהיה אצלנו מוצר לא טעים.
"בעולם יש מוצרים מאוד מעניינים כמו גבינות או קינוחים, בלי טעם של סויה. להגיד שהייתי צורך את זה יום יום? לא. אנחנו עובדים על מוצר מיוחד - שמן זית עם חמאת שיאה למריחה על הלחם, בלי שום תוספת, והוא טעים כמו שמן זית. הטעם קנה אותי".

"טרה? שיציעו. אני איש של חלומות"

לפני שנתיים ניהלה גד מגעים עם מחלבות קטנות ממנה מתוך כוונה להתמזג - מי שעמדו על הפרק היו מחלבות השומרון ומחלבות הגולן שבבעלות מספר קיבוצים, אך המשא-ומתן התפוצץ בסופו של דבר. 

אתם ממשיכים לחפש רכישות?

"אנחנו תמיד מוכנים למיזוגים אם יש משהו הגיוני. מה שהיה לפני כן לא היה בר-ביצוע. המספרים לא התאימו, ומה שרצו למכור לנו לא היה נכון. בסוף צריך לרדת לקרקע ולהבין מה השווי".

תרכוש את טרה אם היא תוצע למכירה?

"שיבואו, שיציעו. אני יודע? אני איש של חלומות".

הנפקה בבורסה עומדת על הפרק?

"כרגע לא, אבל זה יכול לעמוד על הפרק לטובת הקמה של מחלבה חדשה. כשנצטרך לבנות את המפעל ונגיע לשעת השין, ייתכן שנעשה הנפקה שתעזור לנו לגייס את הכסף למפעל החדש. מדובר על השקעה בהקמה של 200-160 מיליון שקל".

אתה רואה בעתיד הנראה לעין אפשרות של מכירה ישירה לצרכנים?

"שאלה טובה וקשה. השוק כולו צריך להתבלבל לגמרי כדי שיקרה כזה דבר. זה לא משהו שאנחנו לא חושבים עליו, אבל אני לא חושב שהציבור בנוי לזה כבר עכשיו. בסוף אתה רוצה שפער התיווך יישאר אצלך ולא אצל הרשת, אבל לזה צריך מאסה קריטית". 

מחברה משפחתית לתאגיד: "השותפים הביאו חשיבה אחרת"

לפני כשלוש שנים שינתה גד את אופייה לאחר שקרן ההשקעות הפרטית גרין לנטרן הצטרפה אל המייסד עזרא כהן. הדרך להגדלת התשואה עבור הקרן עוברת דרך הגדלת השורה העליונה של המחלבה - ההכנסות, וייעול מבנה ההוצאות. ההצטרפות של הקרן כרוכה ביבוא של תרבות שונה וחדשה לתוך גד וגם מלמדת על ההכרח באקזיט בעתיד: השאלה היא רק מתי ואחרי אילו שינויים בפעילות הוא יגיע.

איך מערכת היחסים שלך עם השותפים החדשים?

"יש מנכ"ל שהחליף אותי ואני הפכתי ליו"ר פעיל. יש לנו פעילות עם השותפים, ואחת לשבועיים יושבים על עדכונים. קל לי איתם, הם שותפים נוחים מאוד".

אחרי הרכישה של גרין לנטרן וההצטרפות של דיסקונט, הפכתם מחברה משפחתית לתאגיד. מה זה אומר?

"הסך הכול טוב למחלבה. הם נהדרים, מתחברים לדי-אן-איי שלנו, והם מאוד מאמינים בנו. זה הביא הרבה מאוד חשיבה אחרת, כל אחד בתחום המקצועי שלו. הם באו מתחום הפיננסים, ובזה הם הרבה יותר מבינים ממני: אחד ועוד אחד שווה שלוש. למשל לגדול יותר ולרכוש חברות, חו"ל - אלה אופציות שעומדות על הפרק ויכולות להגדיל את מחזור המכירות והרווחיות. לא הכול על הכתפיים שלי, זה גם כן טוב. אשתי היא זו שאמרה לי יאללה מספיק, תוריד קצת אחריות ממך".

בשוק אומרים שמגוף שמרני אחראי עם הסתכלות לטווח הארוך, הפכתם לגוף מוטה תוצאות בטווח הקצר.

"תוצאות בטווח הקצר זה לא רע, אבל עדיין ההסתכלות היא לטווח ארוך. כשהקרן נכנסה אנשיה ידעו שהם נכנסים למחלבה עם ידע, עם ניסיון, עם אפשרויות, ושלא רק הכסף קיים".

איפה גד תהיה עוד חמש ובעוד עשר שנים?

"יש תוכנית למחלבה חדשה שתצטרך לקום במוקדם או במאוחר, שכוללת העתקת המפעל העיקרי מבת ים. עוד לא חיפשנו מקום, אני מקווה שאולי המדינה תסייע כדי שנעבור למקום שבו נתרום גם לתעסוקה. ברגע שמעבירים ההסתכלות היא לפחות לעשור קדימה, והולכים על-פי תחזית מכירות עתידית, שתוכפל בתוך עשור".

אתה מתכוון להמשיך לעבוד?

"אני לא מתכוון לפרוש כל עוד אני קם בבוקר וכיף לי".

"בגיל 5 פתחתי ברז ונכוויתי מזרם של חמאה רותחת"

עזרא כהן הוא דור רביעי בתחום החלב, "שהתחיל מהסבא בטורקיה" ועבר למחלבה בלוינסקי פינת רחוב השוק בתל-אביב, שנקראה אז מחלבת הכהנים. בהמשך נפתחה גם מחלבה בהרצליה. "נולדתי בפלורנטין ועברנו לגור בצריף בהרצליה ליד המחלבה", אומר כהן, ומספר כי כל הילדות שלו נסובה סביב המחלבה: "בגיל 5 פתחתי ברז ונכוויתי מזרם של חמאה רותחת".

משם עברה המשפחה למחלבה ביגאל אלון בגבעתיים, סמוך למקום משכנה של מחלבת טרה באותם הימים. "אבי היה נוסע כל יום למחלבה באופניים. היו כל מיני מפיצים שקנו סחורה, פעם ממנו ופעם ממישהו אחר, הייתי עושה כל מיני עבודות, ואלה היו דמי הכיס שלי". יותר מאוחר החל גם לשווק את המוצרים.

בהמשך, כשכבר הכיר את אשתו, "אבא שלה קנה לה אוטו חיפושית של פעם", שבו המצבר היה חשוף בחלק האחורי של הרכב. "נהגנו לכסות את המצבר בגבינה בולגרית, וככה מכרנו גבינה לשווקים. הדמי כיס שלי היו מהרווחים". עם השנים החיפושית הפכה לטנדר ואחר-כך לטרנזיט, ואז הגיע עוד עובד, ואחריו קו חלוקה, וב-1982 פתח כהן את אתר הייצור הראשון - מחלבה בבית גירון בראשון-לציון. 

עוד כתבות

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות