גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איריס שטרק: "בכירי העולם העסקי לא מבינים את תפקידו ומהותו של רואה החשבון"

בכנס שעסק בשאלת חשיבות שילובם של רואי חשבון בדירקטוריון, התגלתה מחלוקת עזה בין לשכת רואי החשבון לבין חלק מבכירי העולם העסקי ● האם כל דירקטוריון צריך רו"ח - או שמא מדובר בתפיסה אנכרוניסטית שאינה עולה בקנה אחד עם העולם העסקי החדש?

רו"ח איריס שטרק, נשיאת לשכת רואי החשבון / צילום: כדיה לוי
רו"ח איריס שטרק, נשיאת לשכת רואי החשבון / צילום: כדיה לוי

"עולה הרושם שבכירי העולם העסקי לא מבינים את תפקידו ומהותו של רואה החשבון" - כך אמרה הערב (ה') רו"ח איריס שטרק, נשיאת לשכת רואי החשבון, בכנס משותף של הפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל-אביב ולשכת רואי החשבון, אשר נערך תחת הכותרת "רואה חשבון כדירקטור בעל מומחיות פיננסית - דירקטורו"ח".

בכנס שנערך באוניברסיטת תל-אביב, עלתה לדיון בקרב הדוברים השונים, רובם בכירים במגזר העסקי, השאלה עד כמה קרדינלי שילובים של רואי חשבון בדירקטוריון, ומהי תרומתם של רואי חשבון לשולחן הדירקטוריון.

לטענת רו"ח איריס שטרק, "בנוסף לערך המוסף בקידום האסטרטגיה העסקית של החברה, רואה חשבון בדירקטוריון משמש חיזוק חיוני לעבודת הדירקטוריון בתהליכי הפיקוח והבקרה הפיננסיים בהכשרה שנרכשת בלימודי ראית החשבון. דירקטור בעל הבנה פיננסית וחשבונאית הוא תנאי הכרחי לעבודה תקינה של דירקטוריון, שמירה על האיתנות הפיננסית ואחריות לדוחות ואפקטיביות הבקרות, לחתימה ביד בטוחה על הצהרתם לדוח הכספי".

"מחקרים: רואה חשבון בדירקטוריון מעלה את שווי החברה"

לדברי פרופ' דן עמירם, רואה חשבון וסגן דקאן הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל-אביב, "דירקטור שהוא גם רואה חשבון מביא לשולחן יכולות ייחודיות שמועילה לדירקטוריון בביצוע איכותי של משימותיו, ובכלל זה הוא בעל ערך מוסף לתפקיד המרכזי של דירקטוריון בהתוויית האסטרטגיה והמדיניות של החברה ופיקוח על ההנהלה".

לדברי עמירם, שיושב בדירקטוריון בנק מרכנתיל, הדירקטור שהוא גם רואה חשבון תורם פעמים רבות לדיוני הדירקטוריון. 

פרופ' דן עמירם  / צילום: כדיה לוי

פרופ' עמירם הציג מספר מחקרים שנערכו בארה"ב. לפי אחד מהם, ציין עמירם, דירקטור בעל מומחיות חשבונאית מעלה את ערך החברה בחצי אחוז. עוד הוא סיפר כי המחקרים מראים שמינוי דירקטור בעל מומחיות חשבונאית מפחית את הסיכוי לכך שהחברה תצטרך להוציא דוח כספי מתוקן.

בסיום דבריו תהה עמירם כיצד זה שלמרות כל המחקרים מראים שרואי חשבון בדירקטוריון משפרים את מצבה של החברה, מרבית החברות עדיין נמנעות ממינוי דירקטורים בעלי מומחיות חשבונאית. בתגובה אמרה רו"ח איריס שטרק, נשיאת לשכת רואי החשבון: "אני יודעת למה לא רוצים אותנו - כנראה שאנחנו עמוקים מדי". 

ד"ר אבי אורטל, חן שרייבר, פרופ' דן עמירם ועזרא יהודה, מתוך כנס רואי חשבון / צילום: כדיה לוי

בהקשר זה ציינה רו"ח רגינה אונגר, סגנית נשיאת לשכת רואי החשבון, יו"רית הוועדה להקמת נבחרת הדירקטורים ומרצה בחוג לחשבונאות בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל-אביב, כי שיעור רואי החשבון המכהנים כדירקטורים בחברות ציבוריות מעורך ב-15% בלבד.

עוד אמרה אונגר: "בעידן תקני הדיווח הכספי הבינלאומי וחשיבותם המכרעת של מנגנוני בקרה פנימית אפקטיביים, מוטלת על הדירקטורים חובת משנה זהירות, ולכן רצוי ביותר שבין הדירקטורים יהיה דירקטור בעל מומחיות פיננסית, אחד לפחות, שהוא רואה חשבון". 

רגינה אונגר, כנס רואי חשבון / צילום: כדיה לוי, גלובס

"דירקטור שהוא רואה חשבון זה הכרחי, אך לא מספיק"

עו"ד עדי זלצמן, שותף בכיר במשרד עורכי הדין שיבולת ושות', חיזק גם הוא את חשיבותו של הדירקטור רואה החשבון. לדבריו, "כמי שמלווה דירקטוריונים במהלך למעלה משני עשורים, אני נתקל בהבדלים משמעותיים באיכות הדיון, בזיהוי נקודות תורפה של הצעות שונות ובתוצרי הישיבה, בין דירקטוריונים בהם מכהנים רואי חשבון בהשוואה לחברות שבהן בעלי המומחיות החשבונאית אינם רואי חשבון". 

לצד זאת, זלצמן ציין כי "מבלי להעליב את רואי החשבון, בעיניי השכלה חשבונאית ואפילו מומחיות חשבונאית - זה לא מספיק. זה יתרון מסוים, וברוב מוחלט של המקרים זה גם תנאי סף, אבל בטח לא מספיק. חשוב להגיד כי תרומתו של רואה חשבון כדירקטור אינה מסתיימת בקריאת דוחות, ניתוח רטרוספקטיבי ופיקוח על ההנהלה. דירקטור חייב גם להיות עצמאי ולהכיר את השוק". 

כדוגמה לדבריו, עו"ד זלצמן ציין כי גם קריסת אנרון וקריסת הפירמידות בישראל קרו למרות שהיו גם דירקטורים בעלי מומחיות חשבונאית. זלצמן הביא את דבריו של השופט עופר גרוסקופף ממקרה "מעריב", שתהה כיצד ייתכן שהעסקה להעברת מניות העיתון אושרה למרות שבדירקטוריון ישבו גם רואי חשבון מקצועיים ומנוסים.

בסיום דבריו התייחס זלצמן למה שצופן העתיד בתחום, כשציין: "בסביבה העסקית המשתנה בקצב מהיר, האתגר של רואה חשבון כדירקטור הוא לדעת להשתמש בכלים החשבונאיים ובניסיונו כרואה חשבון על-מנת לזהות סיכונים לא סבירים ושיקול-דעת מוטעה ולסייע בהתוויית האסטרטגיה הפיננסית של החברה. הדבר נכון שבעתיים נוכח התגברות המגמה של חברות ללא גרעין שליטה, בהן אנו רואים מעורבות הולכת וגוברת של בעלי מניות מהציבור ובראשם הגופים המוסדיים".

לדבריו, "לבעלי המניות מהציבור, בעיקר הגופים המוסדיים, אכפת מאוד מהרכב הדירקטוריון. הם בוחנים את זה, וחשוב להם שימונו דירקטורים ראויים. דירקטורים חיצוניים, אותם החוק מחייב למנות בחברות ציבוריות, מבינים את תפקידם ויודעים שהם צריכים להיות קודם כל נאמנים לציבור". 

עדי זלצמן, כנס רואי חשבון / צילום: כדיה לוי

"מחנה הנגד": "בעולם ההייטק תוצאות כספיות זה פאסה"

ואולם לא כל משתתפי הכנס הסכימו עם הרוח שנשבה מכיוון מארגני הכנס, הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל-אביב ולשכת רואי החשבון. לדברי ענת לוין, דירקטורית ב-MAX ואלרוב, "בואו נשאל את השאלה למה אף אקטיביסט בארה"ב לא מכניס רואה חשבון לדירקטוריון? בארה"ב מעדיפים אנשי עסקים מצליחים. בשביל זה יש רואה חשבון מבקר בכל חברה, ולא בטוח שקיים צורך שיהיה גם רואה חשבון בדירקטוריון. דעתי היא שטוב שהחוק דורש ניסיון לדירקטור, אחרת לא תהיה לו עמדה עצמאית. גם מי שבוגר מחשבים וניהל חברות יודע לקרוא דוח כספי, לא בטוח שדווקא רואה חשבון יהיה המחליף הראוי שלו. למה צריך רואה חשבון ולא צריך שמאי? זה גם חשוב". 

ענת לוין, כנס רואי חשבון / צילום: כדיה לוי

לטענת חיים רומנו, יו"ר חלל, "צריך ללכת לאחור ולשאול למה בכלל שואלים את השאלה הזאת על הצורך ברואי חשבון בדירקטוריון. אני למשל לא מבין את השאלה, ולכן גם לא יודע מה התשובה. בכל החברות יש CFO, ורבים מהם רואי חשבון. בהרבה מקרים יש ניגוד אינטרסים בין השאיפות של המנכ"ל ומנהל השיווק לבין הרגולציה וההנחיות האחרות מתוקף החוק, והתפקיד של הדירקטור הוא להיות זה שמגבה את ה-CFO ועוזר לו להתמודד עם המורכבות הרבה של התפקיד. אם יש דירקטור שרואה את הדברים רק דרך פריזמה צרה של המומחיות החשבונאית ללא ידע עסקי ומסחרי, זה יכול גם להמית אסון על החברה". 

חיים רומנו, כנס רואי חשבון / צילום: כדיה לוי

אילן רביב, מנכ"ל מיטב דש בית השקעות, המשיך בקו השונה מזה שביקשו לאמץ מארגני הכנס: "הכי חשוב זה שיהיה גיוון. אני למשל חושב שחשוב לא פחות שיהיו בדירקטוריון גם מומחי טכנולוגיה. המפתח חייב להיות גיוון, ולמנות דירקטורים שהם עצמאיים ויכולים לאתגר את המנהלים. אנחנו, בתור מנהלים, לפעמים כוחניים - וחשוב שיעמוד מולנו דירקטור עצמאי. השאלה האם הוא רואה חשבון או לא היא לא השאלה המרכזית". 

אילן רביב, כנס רואי חשבון / צילום: כדיה לוי

אבי אורטל, מנכ"ל לאומי פרטנרס, היה גם הוא נחרץ בדבריו: "אני מצטער לבשר לכם, אבל במגזר ההייטק תוצאות כספיות זה פאסה. העולם השתנה, ובעולם שבו שווי החברות נגזר מעניינים שלא נוגעים לתוצאות הכספיות, לא בטוח שהמומחיות של ההיסטוריון - הלוא הוא רואה החשבון - רלוונטית מאוד". 

"חוסר הבנה של תפקיד רואה החשבון"

כתגובה לדברי "מחנה הנגד", השתוממה רו"ח שטרק: "הדברים שנאמרו כאן מראים על הפער, על כך שלא תופסים נכון את תפקיד רואה החשבון. מדהים אותי שעולה מכאן שאנשים כה בכירים בעולם העסקי לא מבינים בכלל את תפקידו ומהותו של רואה החשבון. הביטויים כמו 'רואה חשבון מלווה' או 'היסטוריון', שנשמעו כאן, מעידים על חוסר הבנה של המנהלים הבכירים את התפקיד. גם החוק לשיקום כלכלי, שנכנס לתוקף בקרוב, מזהה את הצורך של רואי החשבון כגורם מרכזי בחברה. החוק מבין שההבנה העסקית של רואי החשבון קריטית כדי לשקם חברה".

גם רו"ח חן שרייבר, סגן נשיאת לשכת רואי החשבון, יו"ר ארזים השקעות ומומחה בהשבחת חברות, התייחס לדבריהם של בכירי העולם העסקי והביע פליאה על התפיסה שהציגו, כשאמר: "רואי חשבון הם לא רק כלבי שמירה. הם מובילים את החברות. רואה חשבון, מי הם לא הם, יודעים להבין הכי טוב איך לנתח הערכות שווי ולנתח את מקדמי הזהירות הנדרשים. כל המשק העסקי נדרש היום לרואה חשבון, גם בהייטק, למרות מה שהזכירו פה. אלה האנשים האחראיים ביותר בפירמות השונות ואלה שמבינים טוב מכולם את התוצאות של כל מהלך בפירמה וההשלכות שלו". כדי לנווט פירמה לחוף מבטחים - נדרשת הבנה פיננסית עמוקה. חברות קמות ונופלות על תזרים מזומנים".

עוד אמר רו"ח שרייבר, כשהוא מעלה על נס את חשיבותו של רואה החשבון לחברה: "יש אירועים בחייה של חברה שמחייבים ידע חשבונאי מעמיק. למשל - חלוקת דיבידנד. אם עושים את זה בעיתוי לא מתאים או לא עומדים במבחני החלוקה שנקבעו בחוק - זה יכול להיות מאוד בעייתי לחברה. גם בכל מה שקשור לאירועי מס, זה נכון - רק רואה חשבון יבין אירועי מס מורכבים ואת השלכותיהם הקריטיות על החברה. אין תחליף להכשרה ולפרקטיקה אותם רוכשים רואי החשבון, שאותם הם מביאים גם לדירקטוריון".

שרייבר סיכם: "ככל שיותר ויותר רואי חשבון יכהנו בתפקידי המפתח בחברה, כולל הדירקטוריון - כך יש סיכוי גבוה יותר שהחברה תשגשג". 

חן שרייבר, כנס רואי חשבון / צילום: כדיה לוי

רואי החשבון הבכירים במשק: "ההבנה החשבונאית קרדינלית"

בהמשך הכנס נערך פאנל נוסף, בו השתתפו בכירים במשק המחזיקים בהשכלה וניסיון חשבונאיים. מטבע הדברים, אלה הציגו תפיסה שונה לחלוטין.

כך למשל אמר דודו זבידה, מנכ"ל קבוצת מבנה: "אני רואה חשבון. אין ספק לחלוטין שהתפיסה החשבונאית, יחד עם הבנה עסקית - אין לה אח ורע. נכון שצריך להיות תמהיל טוב בדירקטוריון, אבל האינפוט של מי שיש לו השכלה חשבונאית חשוב מאוד. מקצוע ראיית החשבון תרם לי בצורה משמעותית. הייתי שותף ביקורת בעברי, והיום כמנכ"ל של חברה אני עדיין משתמש בתפיסה שלמדתי אז". 

מוטי פרידמן, יו"ר קבוצת אלקו, הצטרף גם הוא לרוח זו ואמר: "חשוב שגם הדירקטורים יבינו את השפה החשבונאית. כל חברה צריכה מתורגמן, שיסביר להנהלת החברה את המשמעות של הנתונים הכספיים. המתורגמן הזה חייב להיות רואה חשבון".  

אלונה בראון, יו"ר גלובס, כנס רואי חשבון / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, יו"רית ומנכ"לית בפועל של "גלובס", אמרה: "הדברים ששמענו בפאנל הקודם נובעים מבעיית האמון במתווכים, שהיא בעיה רחבה הרבה יותר - כמו שלא מאמינים לתקשורת, גם לא מאמינים לרואה החשבון, שהוא בסך-הכול מתווך. האחריות להסביר למה הדבר הזה חשוב היא עלינו. לדעתי, בכל דירקטוריון צריכים להיות לפחות שני רואי חשבון". 

לדברי אבי בן אסייג, מנכ"ל אסם, "צודקים הדוברים הקודמים שרואי חשבון אינם היחידים שיודעים לקרוא דוחות כספיים, אבל ברור שהשכלה של רואי החשבון היא ההכשרה הטובה ביותר שיש למי שמעוניין להוביל בעולם העסקי. מדובר בידע שאין שני לו. עם זאת, ברור שבדירקטוריון צריך יותר מ'רק' רואי חשבון. צריך גם אנשים עם ראייה שיווקית, חדשנית ותחומים נוספים". 

רגינה אונגר, אבי בן אסייג, דודו זבידה, אלונה בראון, איריס שטרק, סגי איתן, חן שרייבר, דן עמירם / צילום: כדיה לוי

*** גילוי מלא: אלונה בר און, יו"רית "גלובס", הייתה אחת הדוברות בכנס. 

עוד כתבות

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

מדד פוטסי הבריטי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

מגמה מעורבת באירופה; מניית יוניליוור מטפסת לאחר הדוחות

ההנג סנג עולה ב-0.2% ● החוזים העתידיים בארה"ב יורדים ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר