גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

2.1 מיליון נוסעים חלפו בנתב"ג בחודש יוני - כמה יעברו במהלך הקיץ?

2019 תהיה השנה העמוסה ביותר אי-פעם בנתב"ג, לאחר שהשדה קלט לאחרונה גם את הפעילות הפנים-ארצית של ארקיע ושל ישראייר בטיסות לאילת אחרי סגירת שדה דב ● עם איזו חברת תעופה אנחנו טסים הכי הרבה - ולאן?

נתב"ג / צילום: שאטרסטוק
נתב"ג / צילום: שאטרסטוק

נוהרים בהמוניהם: כ-10 מיליון נוסעים (בתנועת הלוך ושוב) צפויים לעבור במהלך חודשי הקיץ ועד אחרי חגי תשרי בטיסות בינלאומיות בנמל התעופה בן-גוריון - כך עולה מנתוני רשות שדות התעופה.

כמדי שנה, החודש העמוס ביותר יהיה אוגוסט, במהלכו צפויים לעבור בנתב"ג 2.8 מיליון נוסעים. יום השיא צפוי להיות 22 באוגוסט, לטובת היוצאים לחופשה בישורת האחרונה של החופש הגדול. ביום הזה צפויים לחלוף בנתב"ג כ-110 אלף נוסעים בתנועה של 600 מטוסים. בחודש יולי הצפי הוא ל-2.6 מיליון נוסעים; ובאוקטובר, כלומר בתקופת חגי תשרי, הצפי הוא לעוד כ-2.28 מיליון נוסעים.

מבחינת רשות שדות התעופה, 2019 תהיה השנה העמוסה ביותר אי-פעם בנתב"ג. לאחרונה קלט נתב"ג גם את הפעילות הפנים-ארצית של ארקיע ושל ישראייר בטיסות לאילת אחרי סגירת שדה דב. הטיסות הללו מצטרפות לטרמינל 1, ממנו פועלות בעיקר חברות הלואו קוסט. לפי הצפי, בטרמינל 1 תסתכם הפעילות הבינלאומית בחודשי הקיץ בגידול של כ-15% עם 345 טיסות שבועיות של כ-16 חברות תעופה.

מדוח פעילות לחודש יוני שמפרסמת היום (ב') רשות שדות התעופה עולה כי עוד לפני חופשת הקיץ, ממשיכה תנועת הנוסעים לשקף צמיחה: 2.1 מיליון נוסעים חלפו בנתב"ג בפעילות הבינלאומית - עלייה של 9.6% לעומת יוני 2018. במחצית הראשונה של 2019, בחודשים ינואר עד לסוף יוני, חלפו בנתב"ג 9.87 מיליון נוסעים - צמיחה של 7% לעומת השנה הקודמת.

בפעילות הפנים-ארצית, עוד לפני סגירת שדה דב ממשיכה מגמת הירידה: 45.5 אלף נוסעים טסו מנתב"ג לאילת (רמון) - ירידה של 10% לעומת יוני 2018.

לעומת זאת, תנועת הנוסעים מטרמינל 1 בנתב"ג, שמיועד כאמור בעיקר לחברות לואו קוסט, ממשיכה לשקף את הגידול בפעילות של החברות הללו בטיסות מישראל: ביוני האחרון טסו מטרמינל 1 כ-217 אלף נוסעים - גידול של 19% לעומת יוני 2018.

גם במספר הנוסעים בטיסות פרטיות חל גידול: 2,146 נוסעים נחתו והמריאו בטיסות פרטיות בחודש יוני 2019 - עלייה של 21% לעומת יוני אשתקד. 

עם מי טסים ולאן? 

אילו חברות תעופה הטיסו הכי הרבה נוסעים בחודש יוני? אל על, שניצבת בראש הטבלה, הטיסה כ-521 אלף נוסעים - מספר דומה לזה של יוני 2018. וויז אייר ההונגרית, שהתברגה כחברת התעופה הזרה החזקה בישראל, הטיסה 107 אלף נוסעים ושיקפה צמיחה של 24% לעומת יוני אשתקד.

גם טורקיש איירליינס לא עוצרת: החברה הטורקית, שמפעילה 10 טיסות ביום מנתב"ג, בעיקר לטובת טיסות קונקשן מאיסטנבול, הטיסה 96 אלף נוסעים וגדלה ב-18%. שיעור צמיחה דומה הציגה איזי ג'ט הבריטית שהטיסה כ-91 אלף נוסעים בחודש יוני האחרון.

צמיחה מרשימה מציגות גם שתי החברות הישראליות הנוספות: ישראייר, שהטיסה 73.2 אלף נוסעים וגדלה ב-11% לעומת יוני 2018; וארקיע, שהטיסה 72.6 אלף נוסעים - מספר שמצביע על גידול של 19% לעומת יוני 2018.

גידול מרשים הציגה גם חברת הלואו קוסט ריאנאייר, שמתכוונת לחזק את תדירות טיסותיה מישראל במהלך הקיץ: החברה הטיסה ביוני 2019 כ-61 אלף נוסעים וגדלה ב-42% לעומת יוני 2018.

מנתוני רש"ת, המשקפים את תנועת הנוסעים מתחילת השנה ועד לסוף חודש יוני, עולה כי אל על הטיסה 2.7 מיליון נוסעים בקרוב - מספר דומה לזה של שנה שעברה. וויז אייר ממוקמת שנייה עם תנועה של 585 אלף נוסעים, ואחריה איזי ג'ט שהטיסה 577 אלף נוסעים מתחילת השנה. שתיהן צמחו ב-19% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

טורקיש איירליינס היא החברה הרביעית בהיקפה עם 526 אלף נוסעים מתחילת השנה, גידול של כ-4%; ואחריה אירופלוט הרוסית שהטיסה כ-360 אלף נוסעים וצמחה ב-3.2%. שתי החברות פעילות בעיקר בטיסות ליעדים טראנס-אטלנטיים עם עצירת ביניים.

מתחילת השנה הטיסה ארקיע 244 אלף נוסעים וצמחה בכ-24%; וישראייר, שהטיסה מתחילת השנה 235 אלף נוסעים, ירדה בכ-4% בהיקף תנועת הנוסעים דרכה במסלולים הבינלאומיים. נתח הפעילות של שלוש החברות הישראליות מאז תחילת השנה עומד על כ-30% - ירידה של כ-2% לעומת שנה קודמת.

לאן טסים? טורקיה ממשיכה להיות היעד הראשון בחודש יוני - כאמור בעיקר כיעד ביניים: מספר הטסים אל טורקיה שחנכה השנה שדה תעופה חדש ומרשים עמד על 200 אלף נוסעים - מספר המשקף צמיחה של 23% לעומת יוני 2018.

ארה"ב היא היעד השני, כשהטיסות אל יעדי צפון אמריקה קיבלו חיזוק בדמות טיסות ישירות של אל על לסן פרנסיסקו ולווגאס וטיסות ישירות של יונייטד לוושינגטון. גם דלתא תגדיל את תדירות טיסותיה לניו יורק מתל-אביב בקיץ הנוכחי. תנועת הנוסעים בחודש יוני לארה"ב עמדה על 180 אלף נוסעים - עלייה של 10%.

היעדים הבאים הם יוון, צרפת, רוסיה, איטליה, גרמניה, בריטניה ואוקראינה - גם היא כיעד המשמש לעצירת ביניים בטיסות קונקשן עבור נוסעים רבים.

טורקיה וארה"ב ניצבות בראש הטבלה גם בניתוח תנועת הנוסעים מתחילת השנה - אחריהן עיקר תנועת הנוסעים הופנתה לצרפת (בקיץ הנוכחי לפריז לבדה יופעלו 72 טיסות שבועיות), איטליה, גרמניה, רוסיה ובריטניה.

עוד כתבות

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמודה: ישראל לא לחצה מספיק על חמאס ולכן אין עסקת חטופים

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד