גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אפליקציות הבנקים מגיעות לעסקים תחת מגבלות; חברות כרטיסי האשראי מרוויחות זמן

בנק ישראל התיר לביט, לפפר פיי ולפייבוקס לפעול גם בבתי עסק, אך מאשר להם להחזיק רק אחוזים בודדים מהשוק עד 2021 • חלק מבתי העסק ייהנו מחבירה לאפליקציות כבר עכשיו, אך רובם ייאלצו לחכות • הבנקים חוששים מכך שבינתיים ייכנסו לישראל שחקנים בינלאומיים גדולים

התשלום בבתי עסק באמצעות אפליקציות התשלומים של הבנקים, ביט, פפר ופייבוקס, יוגבל בשנתיים וחצי הקרובות - כך קבע היום בנק ישראל בראשות הנגיד, הפרופ’ אמיר ירון. עם זאת, השימוש באפליקציות לא ייחסם לחלוטין ויתאפשר בתנאים מסוימים.

מטרת המהלך היא ליצור "הגנת ינוקא" לחברות כרטיסי האשראי - ובעיקר לשתיים שבעקבות רפורמת שטרום הפכו מוקדם יותר השנה לחברות עצמאיות שאינן בבעלות הפועלים ולאומי - ישראכרט ומקס (לאומי קארד לשעבר).

על פי הכרעת בנק ישראל, בשנים 2019 עד 2021 תוגבל הפעילות של כל אחד מהבנקים בתחום אפליקציות התשלום בקרב עסקים - כלומר רק לגבי הפעילות בבתי עסק ולא בקרב הציבור הרחב ובין אנשים פרטיים. הגבלה זו תהיה עד לסך של שני מיליארד שקל עבור כל בנק במחזורי עסקאות מצרפיים בעסקאות תשלומים של בתי עסק בשנת 2019, כאשר ב-2020 הרף המקסימלי יועלה לרמה של 2.5 מיליארד שקל עבור כל בנק, כשב-2021 המגבלה תעמוד על 3 מיליארד שקל לכל אחת מהאפליקציות של הבנקים.

לפיכך, הבנקים, שכיום מגלגלים באמצעות האפליקציות שלהם מחזור כולל של עסקאות שנאמד בכ-1.6 מיליארד שקל, יורשו להגדיל את הנתח שוק שלהם במידה ניכרת ביחס למצבם כיום, אף שהם עדיין לא יורשו לתרגם את כוחם המלא מול בתי העסק.

"מדובר בהיקף מצומצם מאוד ביחס לאמצעי התשלום הקיימים בשוק. לשם השוואה, מחזור הפעילות של חברות כרטיסי האשראי מסתכם בלמעלה מ-300 מיליארד שקל בשנה, מזה כ-20% בגין עסקים קטנים", ציינו בבנק ישראל. עם זאת בבנק המרכזי הוסיפו כי ההגבלה מוגבלת בזמן מאחר ששהם מעוניינים "לתמוך בהגברת התחרות בתחום התשלומים".

ניצחון זמני לחברות כרטיסי האשראי

על פניו, ההחלטה של בנק ישראל מיטיבה עם חברות כרטיסי האשראי ישראכרט, שהפכה לציבורית באפריל השנה, מקס, שנמכרה מוקדם יותר השנה לקרן ורבורג פינקוס, וכאל שבבעלות דיסקונט והבינלאומי. מבחינת חברות כרטיסי האשראי מדובר על חסימת זמנית, אך לא זניחה, של הבנקים.
מנגד, עצם הכניסה החלקית שמותרת עתה לבנקים תיצור שינוי במאזן הכוחות בכל מה שנוגע לקשר בין חברות כרטיסי האשראי לבין חלק ניכר מבתי העסק שלהן, שמשלמים עמלות סליקה שמגיעות עד ל-2.5% מהעסקה.

רגעים מעטים לאחר פרסום ההחלטה של בנק ישראל, שחרר בנק לאומי הודעה שכותרתה "מהפיכת התשלומים בישראל עולה מדרגה". בהודעה נמסר על חיבור באמצעות אפליקציית הפפר פיי לחברת אידיאה, לצורך חתימה על הסכמים ל"ביצוע תשלומים דיגיטליים במאות בתי עסק ברחבי הארץ, ישירות מהנייד וללא צורך בכרטיס אשראי או במזומן". עוד נכתב כי "ההסכם כולל רשתות מובילות כגון ארומה, קסטרו, דיוטי פרי וקבוצת גולף".

על פניו, חבירה של אפליקציית התשלומים של לאומי לגופים אלה צפויה להיעשות בעמלות נמוכות יותר מבחינת בתי העסק, אפילו ברמה של 1.1%, דבר שיכול לשנות את נקודת שיווי המשקל של סגמנטים של לקוחות של חברות כרטיסי האשראי.

אבל, זו לא בהכרח המציאות עבור כל בתי העסק שנדרשים לחברות כרטיסי האשראי. מה לגבי בתי עסק קטנים יותר? כיום עסקים רבים מתקשים לקבל שירות משלוש חברות כרטיסי האשראי, בטח בתשלום לא גבוה, והם נעזרים לעתים במאגדים ובנותני פתרונות סליקה אחרים. על פניו גופים שכאלה היו יכולים ליהנות מכניסה חופשית של אפליקציות, אבל לפי שעה עסקים אלה כנראה יוותרו באותה נקודה בה הם נמצאים כיום.

הבשורה הגדולה מבחינת הבנקים היא שתקופה ארוכה שבה המתינו להחלטה הגיעה לסיומה. הם רואים את קצה המנהרה, אף שיש גורמים בכירים בקרב הבנקים שחוששים שבינתיים אפליקציות וארנקים אלקטרוניים בינלאומיים, כגון גוגל פיי או אפל פיי, ייקחו להם חלק מנתח השוק. עוד טוענים במערכת הבנקאות כי המגבלה שהושתה על האפליקציות לפי שעה תמנע שינוי שוק מבחינת בתי העסק ותמנע הוזלת מחירים להם, ואולי בעקבות כך גם ללקוחות.

אמירות אלה נעשות אגב ייקור שירותים שביצעו לאחרונה שתי חברות כרטיסי האשראי שעזבו את המערכת הבנקאית ושהפכו השנה לעצמאיות: ישראכרט ומקס (לשעבר לאומי קארד).

מציאות חדשה ונוסקת, שהחלה רק ב-2016

ההחלטה של בנק ישראל הגיעה לאחר פנייה שנעשתה על ידי שלושת הבנקים שמפעילים אפליקציות שכאלו, שפנו בבקשה להרחיב את הפעילות גם לתשלום בבתי עסק, "בקנה אחד עם המגמות בעולם", כדברי הבנק המרכזי.

ואולם בבנק המרכזי קבעו כי עלה חשש שהאפליקציות הבנקאיות ישתלטו על שוק התשלומים בטווח הקצר", ועל כן, "לאחר בחינת הנושא תוך דיונים שנערכו בין בנק ישראל לבין אגף התקציבים במשרד האוצר, רשות התחרות, הבנקים, חברות כרטיסי האשראי והשחקנים הרלוונטיים בשוק התשלומים", כמו גם "בראיה רחבה של כל עולם התשלומים העתידי והתשתיות הנדרשות לקידום עולם התשלומים", הוסכם שהבנקים יפעלו בתחום התשלומים בבתי עסק בצורה מוגבלת בשלוש השנים הקרובות.

בהקשר זה ציינו היום בבנק ישראל כי "חסימת האפשרות לבנקים לפעול בתחום התשלומים לבתי העסק, עלולה לפגוע בצרכנים ובבתי העסק, שכן עיכוב בקידום אמצעי תשלום חדשניים יגדיל את הפיגור של המשק הישראלי בהשוואה לעולם בהכנסת אמצעי תשלום חדשניים, המשפרים את רווחת הצרכן, ועלול לפגוע בהוזלת העלויות לבתי העסק בטווח הקצר".

בכל מקרה, בבנק ישראל מדגישים כי "חברות כרטיסי האשראי יוכלו לפעול באפליקציות תשלום לבתי העסק, ככל שיפתחו אפליקציות כאמור או תוך שיתוף פעולה עם גופים חוץ בנקאיים, על בסיס כרטיסי האשראי ללא מגבלות על היקף הפעילות".

עולם שירותי התשלום בין אנשים פרטיים (P2P, כלומר person to person) של הבנקים החל בשלהי 2016, אז בנק הפועלים הוציא לדרך את הביט. בתחילת השנה העוקבת, חודשים ספורים לאחר הפועלים, בנק לאומי הוציא את אפליקציית התשלומים שלו, הפפר פיי. האחרון שנכנס לתחום היה בנק דיסקונט, עדיין במהלך 2017, לאחר שרכש רישיון בלעדי להפעלת האפליקציה בישראל של הסטארט-אפ PayBox שהוקם כשלוש שנים קודם.

שירותי התשלומים הללו מאפשרים לציבור הלקוחות הפרטיים (של כל הבנקים) לבצע תשלומים ביניהם. כמו כן, מותר לאפליקציות אלה לשמש כפלטפורמה להעברת כספים מצד גופים עסקיים ללקוחות פרטיים, כמו מתן תשלומים מחברת ביטוח או מקופות החולים ללקוח. לעומת זאת, הדבר שהיה אסור לבנקים עד עכשיו הוא התשלום של הלקוח לבית העסק באמצעות האפליקציות של הבנקים.
כך, שלוש האפליקציות עובדות באמצעות כרטיסי אשראי, וכיום הן משמשות בעיקר את הציבור הרחב בעסקאות בין אנשים פרטיים.

השאיפה להיפרד מכרטיס האשראי

למעשה, המודל העסקי שהביא את הבנקים לפתח את האפליקציות התבסס על כך שבהמשך תתאפשר הרחבת אמצעי התשלום גם לתשלום לעסקים. לאחרונה התקשרו הבנקים עם יותר ויותר חברות, למטרות ביצוע תשלומים ללקוחות הפרטיים, תוך שהכניסו הסכמים עם בתי עסק, לקראת היום שבו בנק ישראל יתיר להם לבצע עסקאות שכאלה. אגב, לא מן הנמנע שבעתיד הרחוק הבנקים יפעלו כך שהאפליקציות לא יצטרכו כרטיסי אשראי כשהעברת הכספים בהן תיעשה דרך סליקה בין בנקאית.

מדובר עדיין בפעילות צעירה שמהווה שבריר של פחות מאחוז מסך הכספים שעוברים בעסקאות שנעשות באמצעות כרטיסי האשראי בישראל הגם שהן כבר הורדו למכשירי הסלולר של מיליוני ישראלים. בבנק ישראל מציינים בהקשר זה כי "השימוש באפליקציות הללו גדל במהירות".

בדרך לקידום מערכת התשלומים בישראל

עם זאת, בבנק ישראל מציינים היום כי אם וככל ש"יחולו שינויים מהותיים בשוק, כגון, הטמעת תקן EMV (כרטיסי האשראי בעלי הצ’יפ) במסופים בבתי העסק, הסדרת פעילותם של גופים חוץ בנקאיים בתחום שירותי יזום פעולות תשלום, מתן גישה לגופים חוץ בנקאיים למס"ב, לרבות לשירות תשלום מיידי, תבחן מחדש נחיצות המגבלות על פעילות האפליקציות הבנקאיות". נציין כי בעולם כבר נהוג השימוש בטכנולוגיות מתקדמות מכפי שנהוג בישראל, שעדיין מפגרת ביחס לעולם במערכות התשלומים של הציבור הרחב.

אולם "כיום חברות כרטיסי האשראי מוגבלות מבחינת אפשרות הגישה שלהן למערכת התשלומים במס"ב או ישירות לחשבונות הלקוחות, בשונה מהבנקים", כפי שמציינים גם בבנק ישראל. על כן, הבנק המרכזי אומר כי יפעל "על מנת שתתאפשר גישה למס"ב לגופים חוץ בנקאיים כך שיוכלו להתחרות בגופים הבנקאיים במתן שירותי התשלום", ושעד שדבר זה יקרה "האפליקציות הבנקאיות לתשלום בבתי עסק לא יפעלו על בסיס שירות תשלום מיידי".

מעבר של תחום התשלומים בישראל לתקן ה-EMV יקדים את לוחות הזמנים. להכנסת התקן הזה לשוק התשלומים בישראל יש כמה משמעויות, ובהן הקלה על כניסה של סולקים חדשים לשוק הסליקה לבתי העסק, שנשלט כיום על ידי שלוש חברות כרטיסי האשראי - ישראכרט, כאל ומקס. במקביל, התקן ישפר את רמת האבטחה בביצוע עסקאות בכרטיסי אשראי ובעיקר ייאפשר שימוש באמצעי תשלום מתקדמים כגון תשלום באמצעות הסלולר ואמצעי תשלום ללא מגע אחרים, ויוכל לאפשר כניסה של שחקנים חדשים בתחום התשלומים.

הקושי הוא שעל מנת להטמיע את התקן יש לשנות גם את המסופים בבתי העסק, נוסף על החלפת כרטיסי האשראי לכאלה שכוללים שבב בתקן ה-EMV. על פי הערכות, כיום כ-70% מהמסופים בארץ הם תומכי תקן ה-EMV. ואולם ככל הידוע רק כ-20% מתוך כלל המסופים פה כוללים גם תוכנה תואמת EMV.

נגיד בנק ישראל ירון מסר היום כי "אנו רואים חשיבות רבה בהתפתחות שוק התשלומים בישראל, ופועלים בראיה רחבה כדי לוודא שהתשתיות של השוק (כגון תשתית ה-EMV)".

עוד כתבות

שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

מכרז להקמת 200 דירות בשדה דב נדחה כבר 12 פעמים. הוא לא היחיד

חמישה מכרזים ברובע היוקרתי בת"א המיועדים למלונאות, מסחר ותעסוקה, שפורסמו לפני יותר משנה, נדחו ● גורמים בענף: העובדה שאינם בבעלות מלאה של המדינה מקשה על סגירתם

רכבים מיובאים בנמל. ירידה במכירות של המותגים הסיניים שאינם בצמרת / צילום: Shutterstock

עד עשרות אחוזים מתחת למחיר המחירון: קנו את הלהיט של הכביש ונתקעו במכירה

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מנתוני המסירות של רכבים חדשים בשליש הראשון עולה כי 5 מבין 10 המותגים המובילים הם סינים ● למרות הדומיננטיות, המותגים הסינים שאינם בצמרת סובלים מירידה במכירות ומאי־ודאות לגבי שמירת הערך

אילוסטרציה: shutterstock

אג"ח ממשלתיות ברחבי העולם משדרות מסר אחד: הראלי במניות בדרך לסיומו

שוקי המניות ברחבי העולם הספיקו להתאושש מהירידות שרשמו בתחילת המלחמה ואפילו כבשו שיאים חדשים ● באיגרות החוב של ממשלות בעולם הירידות דווקא התחזקו, בניגוד לתפקידן כמאזנות את התנהגות שוקי המניות ● התופעה הזו לא מבשרת טובות לאף אחד מהשווקים

מסכי טלוויזיה בסניף של אושר עד / צילום: יח''צ

רשתות המזון שמוכרות טלוויזיה באלף שקל: "בזכות רפורמת מה שטוב לאירופה"

פתיחת שוק מוצרי החשמל ליבוא מקביל הובילה לכניסת שחקנים חדשים כמו קמעונאיות מזון ואתרי מרקטפלייס, ולירידות מחירים מאסיביות - שבולטות בעיקר לקראת המונדיאל ● לרשתות המתמחות אין ברירה אלא לנסות ליישר קו, והצרכנים מרוויחים

ספינה שבעבר ניסתה להגיע לעזה / צילום: ap, Salvatore Cavalli

עשוי להיות אלים יותר: משט חדש יצא מטורקיה לעזה

צה"ל: "רחפן נפץ ששוגר על ידי ארגון הטרור חיזבאללה נפל בשטח מדינת ישראל" ● בישראל מעריכים: טראמפ יכריע בעניין איראן לקראת סוף השבוע; נתניהו כינס התייעצות ביטחונית מצומצמת לקראת הכרעתו של נשיא ארה"ב ● צה"ל פרסם אזהרת פינוי דחופה לתושבי 9 כפרים בדרום לבנון ● התוכנית של מועצת השלום לעזה: להקים ממשל פלסטיני באזורים שאינם בשליטת חמאס ● עדכונים שוטפים

אייל גולן / צילום: אלוני מור

התיק נגד אייל גולן נפתח מחדש: הפרקליטות הורתה לבצע השלמות חקירה

ההחלטה התקבלה ע"י המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, במסגרת עררים שהגישו המתלוננת טאיסיה זמולוצקי ומתלוננת נוספת על סגירת התיק נגד גולן בפרשת "משחקי חברה" ● בפרקליטות הדגישו כי "אין בהחלטה זו כדי להביע עמדה באשר להחלטות שתתקבלנה בעררים בסיום ההליך"

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל וויקס / צילום: אלן צצקין

"השמדת ערך": מה עומד מאחורי המהלך של וויקס

במהלך מעורר תהיות, לפני כחודש וויקס רכשה בחזרה ב-1.6 מיליארד דולר 31% ממניותיה שהיו בידי משקיעים במחיר גבוה של 92 דולר למניה ● היום, לאחר שתוצאותיה לרבעון הראשון התגלו, מניית וויקס נסחרת ב-55 דולר בלבד - כך ש-1.6 מיליארד הדולר הללו שווים כיום פחות ממיליארד

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: הדס פרוש

נתניהו בבית המשפט על מצבו הרפואי: "יש תעשייה שלמה של שקר. מצבי מצוין"

רה"מ בנימין נתניהו הגיש בשנת 2024 תביעה נגד העיתונאים אורי משגב ובן כספית ונגד עורך הדין גונן בן יצחק בטענה לפרסומים שקריים לגבי מצבו הבריאותי ● הבוקר העיד בבית המשפט: "מצבי הרפואי תקין, יש האומרים מצוין"

אוניברסיטת פרינסטון / צילום: ap, Seth Wenig

פרינסטון משנה את קוד "טוהר הבחינות" שלה מלפני 133 שנים בגלל חשש מהעתקות באמצעות בינה מלאכותית

הסגל הצביע לטובת דרישת פיקוח בכל הבחינות הפרונטליות החל מהקיץ, ובכך ביטל מדיניות שנקבעה בשנת 1893

נועם בתן והרקדניות בחצי הגמר / צילום: Reuters, Jens Büttner

לידיעת נועם בתן: שוק הימורי האירוויזיון סוער מתמיד

בזמן שישראל מפתיעה את הטבלאות ומזנקת לחמישייה הראשונה, שוק ההימורים על האירוויזיון מגלגל סכומי עתק ● כך פועל המנגנון הכלכלי שמאחורי שוק הימורי השירים ● וגם: האם המהמרים באמת מצליחים לקלוע לטעם השופטים והקהל העולמי?

יואב תורג'מן. מנכ''ל רפאל / צילום: רמי זרנגר

בגרמניה מדווחים: מנכ״ל רפאל הגיע לקדם עסקת ענק עם פולקסווגן לייצור "כיפת ברזל"

לפי הדיווחים בגרמניה, רפאל ופולקסווגן כבר גיבשו הסכם כתוב להקמת מיזם משותף שייצר משאיות וחלקים למערכות הגנה אווירית, בהן כיפת ברזל ומגן אור ● המהלך עשוי להציל אלפי משרות במפעל פולקסווגן באוסנבריק, שצפוי להיסגר ב־2027, ולחזק את שיתוף הפעולה הביטחוני בין ישראל לגרמניה

ליה ספילקין / צילום: ביאנה קארו ויטקין

"עד גיל 30 אהיה מיליונרית": המשקיעה הצעירה שהחלה לנהל תיק כבר בתיכון

ליה ספילקין רק בת 26 והיא כבר יוצרת תוכן, מרצה על השקעות וכדורגלנית ● בגיל 16 החלה לנהל תיק משלה שהניב לה עד היום מאות אלפי שקלים ● האסטרטגיה פשוטה: הפרשה קבועה בכל חודש, כמה שפחות תנודות ואפס נדל"ן ישראלי ● המשקיעים החדשים, מדור חדש 

דונלד טראמפ ושי ג'ינפינג במהלך הביקור בבייג’ינג / צילום: Reuters

סין תעבור לנפט אמריקאי? על מה דיברו טראמפ ושי

נשיא ארה"ב טראמפ ונשיא סין קיימו היום בבייג'ינג סבב שיחות ראשון ● עוד צפויים דיונים נוספים בנושאי סחר, שיתוף-פעולה כלכלי, איראן וטייוואן ● לפי הודעת הבית הלבן, סין הביעה עניין בהגדלת רכישות הנפט האמריקאי כדי להפחית את תלותה במצר הורמוז, והזהירה כי סוגיית טייוואן עלולה לדחוף את היחסים בין המדינות ל"מקום מסוכן מאוד"

מערכת ראיית הלילה במשקפת בינוד (BiNOD) / צילום: מוך ערוץ היוטיוב של אלביט ארה''ב

כמעט כל חייל אמריקאי יקבל את המערכת הישראלית הזו

חוזה החלל באסיה של חברת החיישנים הישראלית ● אוקראינה שוקלת לאפשר יצוא ביטחוני במהלך המלחמה ● השקעת הענק של ממשל טראמפ במו"פ ביטחוני ● תצוגת הטכנולוגיה הביטחונית בטקסס בה ישתתפו 14 חברות דיפנס־טק ישראליות ● אלביט תפתח אמצעי ראיית לילה מתקדם לצבא ארה"ב ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

לאחר יום תנודתי, ת"א ננעלה בעליות בהובלת מניות השבבים

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.5% ● מניית נובה זינקה בכ-12% בעקבות הדוחות ולאחר הפסקת מסחר ארוכה, טאואר ב-8% ● בבנק הפועלים ממליצים על טאואר בפרמיה של 13% ● אופנהיימר מעלים את מחיר היעד של קמטק

דונלד טראמפ ושי ג'ינפינג / צילום: Reuters, Evelyn Hockstein

טראמפ עומד לגלות: סין השתנתה מאוד מאז הפגישה האחרונה

עשור לאחר ביקורו האחרון של טראמפ, בייג'ינג מתבצרת בעמדתה בנושאי הליבה של חילוקי הדעות עם ארה"ב, למרות חולשות מבית ● איך יושפעו הדיונים על הסכמי המכסים בין המדינות, השליטה בטיוואן והמלחמה במזה"ת

שוק הדיור / אילוסטרציה: שלומי יוסף

מגמות סותרות: עלייה במכירות דירות יד שנייה - וצניחה במכירות דירות חדשות

מסיכום הלמ"ס לרבעון הראשון של 2026 עולה כי המלחמה שפרצה בסוף פברואר לא השפיעה במיוחד על מספר העסקאות שבוצעו בשוק הדיור ● אילו ערים הובילו את המכירות?

תעשיות ביטחוניות / צילום: צילומים: אלביט מערכות, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

אחרי ששברו שיאים, המניות האלה נחתכו בעשרות אחוזים. בדקנו למה

המניות הביטחוניות הובילו עד לאחרונה את העליות בת"א, אבל בחודשיים האחרונים המגמה התהפכה ● למרות שההזמנות זורמות והעסקים פורחים, מניות הענף צללו בשיעורים דו־ספרתיים, ומדד ת"א ביטחוניות צנח בכמעט 30% מהשיא ומחק את כל העליות מתחילת השנה ● בשוק מעריכים: "המצב קדימה טוב, אבל התיקון יכול להימשך"

המירוץ למיליון / צילום: קשת 12

כמה יישאר לטום ואלמוג? המס שגוזרת המדינה מה"מרוץ למיליון"

הזוכים המאושרים בגמר "המרוץ למיליון" יחלקו ביניהם מיליון שקל, אך גם רשות המסים תשתתף בחגיגה ● מומחי מס מסבירים איך דווקא העובדה שהפרס התחלק בין שני זוכים חסכה להם תשלום נוסף

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים חותכים את ריבית הפיקדונות ולא מחכים להחלטה של הנגיד

לקוחות מדווחים על צניחה של עד 1.2% בריביות הפיקדונות בתוך שבועות, ובשוק מעריכים: הבנקים כבר מתמחרים מהלך הורדת ריבית משמעותי ● "ככל שנתקרב למועד החלטה, הריביות ישתנו בהתאם", אומרים גורמים בשוק