גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האבולוציה של ברודקום: שבבים, רכישות ופזילה לתחום התוכנה

ברודקום לא הסתפקה בסדרת רכישות מוצלחות בתחום השבבים, ונכנסה לתחומים נוספים - ובהם גם תוכנה - בצעד שצפוי למצב אותה כספקית מועדפת בעולם התקשורת המשתנה ● אבל למרות ההצלחה המוכחת בצמיחה ובניצול סינרגיות מהרכישות, נסחרת החברה בתמחור חסר לכל מדדי ההשוואה

ברודקום / צילום: רויטרס, Mike Blake
ברודקום / צילום: רויטרס, Mike Blake

חברת ברודקום  (סימול: AVGO) היא שחקנית מובילה בשוק השבבים, המתמחה בתכנון שבבי סלולר ותקשורת, ונוסף על כך פועלת בתחומים נוספים של ציוד תקשורת ותוכנה ארגונית. פעילות החברה גדלה לאורך שנים באמצעות רכישות, שהניבו סינרגיות משמעותיות מבחינת צמיחה ורווחיות, אשר הובילו מצדן לעלייה מרשימה במחיר המניה.

במהלך העשור האחרון הגדילה ברודקום את הכנסותיה פי 15, עם שיפור משמעותי עוד יותר ברווח ובתזרים המזומנים, ומניית AVGO רשמה בתקופה זו עלייה של כ-2000%, ביצועי יתר ניכרים לעומת עלייה של כ-400% במדד השבבים SOX ושל כ-200% במדד S&P 500 הרחב. בעקבות עלייה זו, הגיעה ברודקום למקום השני בענף השבבים בארה"ב במונחי שווי שוק, לאחר ענקית הענף אינטל, והיא נסחרת כעת בשווי שוק של כ-113 מיליארד דולר.

החברה הונפקה בנאסד"ק ב-2009, בשמה הקודם Avago (שעדיין משתקף בסימבול של המניה), ומאז ביצעה סדרה של רכישות מוצלחות, שכללו רכישת חברות שבבי תקשורת LSI Logic ומיזוג עם חברת השבבים המובילה ברודקום, שאת שמה אימצה לחברה הממוזגת. המיזוג עם ברודקום, שבוצע ב-2016, הכפיל את פעילות החברה וסיפק לה יתרונות משמעותיים לגודל בשוק השבבים התחרותי במיוחד.

מוצרי החברה בתחום השבבים כוללים שבבי RF לתחום הסלולר, תחום שנהנה מהתקדמות בתשתיות לדור הרביעי והחמישי, שבבי Wi-fi ובלוטות', שבבי תקשורת רחבת סרט ותקשורת בענן, שבבי בינה מלאכותית ו-IoT ועוד.

למרות הצלחה באינטגרציה של רכישות בתחום השבבים, חברת ברודקום לא הסתפקה בכך, והמשיכה לבצע רכישות גם בתחומים אחרים. היא נכנסה לתחום ציוד תקשורת, עם רכישת חברת Emulex ב-2015, ושל חברת Brocade ב-2017, מהלכים שאיפשרו לנצל סינרגיות בין ייצור שבבים ובין ייצור מתגי תקשורת, והובילו לשיפור ברווחיות החברה.

התקדמות נוספת באסטרטגיית הרכישות

במהלך השנה האחרונה חלה התקדמות נוספת באסטרטגיית המיזוגים והרכישות של ברודקום, עם כניסתה לתחום התוכנה, מתוך מטרה להגדיל את הערך המוסף ללקוחותיה וליהנות מרווחיות גבוהה יותר.

לפני שנה בדיוק הודיעה החברה על רכישת חברת התוכנה הארגונית CA, תמורת כ-18 מיליארד דולר, ספקית מובילה של פתרונות תוכנה לניהול מחשבי mainframe הנפוצים בארגונים גדולים ומסורתיים כמו בנקים, חברות ביטוח, חברות שירותי בריאות ומפעילות תקשורת. המהלך, שהפתיע בהתחלה את המשקיעים, התברר כצעד אסטרטגי נבון, אשר הוביל לשיפור בשיעורי הרווח הגולמי והתפעולי, והצליח למתן את התנודתיות בפעילות השבבים. פעילות זו סבלה בשנה האחרונה מחולשה ניכרת, עקב האטה בשוק הסלולר והשפעה שלילית של מלחמות הסחר בין ארה"ב לסין.

בשבוע שעבר צצו בשוק הערכות (עדיין לא רשמיות) על רכישה נוספת של ברודקום במגזר התוכנה. יעד הרכישה המוערך הוא חברת סימנטק (SYMC), שחקנית מובילה בשוק תוכנה לאבטחת מידע, המוכרת בזכות תוכנת אנטי-וירוס פופולרית "נורטון". סכום הרכישה הוא כ-17 מיליארד דולר. מחזור ההכנסות של סימנטק הסתכם בשנה האחרונה בכ-4.7 מיליארד דולר, כך שאם העסקה תצא לפועל, ברודקום עשויה להכפיל פעם נוספת את הכנסותיה, ולהפוך לחברה שמניבה את מרבית הכנסותיה מתחום התוכנה.

הפיכת ברודקום לשחקנית בשוק התוכנה הארגונית, במקביל למעמדה המוביל בשוק שבבי התקשורת והסלולר, אמורה לחזק משמעותית את המודל העסקי של החברה, לספק ערך מוסף ניכר ללקוחות קצה ולמצב אותה בתור ספקית מועדפת בעולם התקשורת המשתנה, לקראת פריסת תשתית הדור החמישי 5G, שתנוהל במידה רבה באמצעות פתרונות תוכנה.

חשוב לציין כי חברת סימנטק סובלת אמנם משיעורי צמיחה מתונים, נוכח כשלים בניהולה, אך נהנית מרווחיות גולמית ותפעולית גבוהה מאוד, שאמורה אף להשתפר עוד יותר תחת ניהולה המקצועי של הנהלת ברודקום, שחוללה מהלך התייעלות חזק גם בחברת CA, ובשאר החברות שאותן רכשה, עם שיפור ניכר בשיעורי רווחיות ובתזרים מזומנים.

למרות ההצלחה המוכחת בצמיחה ובניצול סינרגיות מהרכישות, נסחרת חברת ברודקום בתמחור חסר בהשוואה למדד S&P 500, לסקטור הטכנולוגיה ואף לענף השבבים, המתאפיין מסורתית במכפילים נמוכים יותר.

המחיר הנוכחי של מניית AVGO משקף מכפילי רווח של 13 ו-12 לתחזיות 2019 ו-2020, ומכפילי EV/EBITDA של 12 ו-11 בהתאמה. זאת, כמובן, ללא תרומה חיובית פוטנציאלית מרכישת סימנטק, שכאמור טרם אושרה באופן רשמי, אך עשויה להניב סינרגיות גבוהות, בהתחשב בניסיון מוכח של ברודקום באינטגרציה של רכישות העבר.

גורם הסיכון העיקרי לתזת השקעה בברודקום הוא החוב הגבוה שנוצר כתוצאה מרכישות. החוב נטו של החברה עומד כעת על כ-32 מיליארד דולר, ומשקף מכפיל חוב ל-EBITDA של 2.4, רמה שאינה גבוהה במיוחד, ושירדה משמעותית מאז רכישת CA.

רכישת סימנטק עשויה אמנם להגדיל את רמת המינוף, אך גם לתרום לתזרים מזומנים חיובי של ברודקום, במקביל לחיזוק מעמדה התחרותי, ובכך, בראייה ארוכת-טווח מגלמת יותר הזדמנויות מאשר סיכונים.

בסיכום הכולל, מניית AVGO מהווה שילוב נדיר של השקעת צמיחה וערך, ואמורה ליהנות מיתרונות לגודל ומשילוב של חומרה ותוכנה בתקשורת העתידית, ובטווח הקצר עשויה ליהנות מהיחלשות בעוצמת הלחץ של מלחמת הסחר, ומהתאוששות בפעילותה המסורתית בשוק השבבים. 

עוד כתבות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלה נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים יוסי ושלומי אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק לבעלי המניות מהציבור בסכום הנע בין 146-232 מיליון שקל

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט