גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רימון יד בחצר הבית: ההתקפות על עוה"ד מטפסות מדרגה

רימון הלם הושלך אתמול לחצר ביתו של סנגור פלילי מוכר, ששמו לא הותר בפרסום, והציף את התופעה הגוברת של עורכי דין המאוימים ומותקפים בשל עבודתם • עו"ד יאיר נדשי המייצג את השוטר שירה למוות בסלומון טקה, מספר כי הוא סופג איומים על חייו • הלשכה מנסה לקדם יוזמת חקיקה בנושא, אך בינתיים ללא הצלחה

זירת הרצח של עו"ד יורם חכם לפני כעשור/ צילום: רוני שיצר
זירת הרצח של עו"ד יורם חכם לפני כעשור/ צילום: רוני שיצר

שכונת צהלה היוקרתית בצפון תל-אביב. אתמול בבוקר התעוררו חלק מתושביה בבהלה לקול פיצוץ עז. אחת מהדיירים שהציצו החוצה מהחלונות בחשש, התקשרה למשטרה לדווח על האירוע, שהתברר  כאירוע פלילי שבו הושלך רימון הלם לאחת החצרות. עוד התברר, שמדובר בחצר ביתו של סנגור פלילי מוכר המתגורר בשכונה הצפונית. עורך הדין ומשפחתו לא היו בבית, היות שהם היו בדרכם חזרה לארץ מחופשה בחו"ל. רגע לפני שהם עלו למטוס, עודכן הסנגור טלפונית על האירוע, שבו לא היו נפגעים ולא נגרם נזק לרכוש.

המשטרה מניחה, כי השלכת הרימון בחצר בקרבת בית הסנגור קשורה לעבודתו. אולם העו"ד אמר להם, שהוא סבור שהאירוע אינו קשור אליו. הסנגור הידוע מייצג משפחות פשע ועברייני צווארון לבן, וחלק מתיקיו מתוקשרים ובעלי פרופיל גבוה. חלק מלקוחותיו הם אישי ציבור, ושמם של לקוחות אחרים נקשר למשפחות ולארגוני פשע. משרדו עוסק בייעוץ ובייצוג בתיקים פליליים במגוון תחומים, בהם דיני הסגרה, הלבנות הון, עבירות כלכליות, סמים, הונאה ומרמה, עבירות מחשב, משפט צבאי, עבירות אלימות ומין ועוד.

"נחצו כל הקווים האדומים"

האירוע שבו הושלך רימון לחצר ביתו של עו"ד, אינו בודד. באחרונה נדמה שאירועים שבהם מאוימים ומותקפים עורכי דין בשל עבודתם, בשל הלקוחות שאותם הם מייצגים, ואופן הייצוג - הולכים וגוברים.
כך, אחד מהסנגורים שמאוימים בימים אלה הוא עו"ד יאיר נדשי, המייצג את השוטר שירה בצעיר ממוצא אתיופי, סלומון טקה. בעקבות האירוע שעורר את המחאה הסוערת של הקהילה האתיופית, סופגים השוטר ומשפחתו איומים לחייהם, ונאלצים לישון במלונות, ולקבל הגנה סביב השעון. מתברר, שלא רק הם מצויים בעין הסערה, וגם עורך דינו של השוטר נקלע אליה. בפוסט שפרסם עו"ד נדשי בפייסבוק לפני מספר ימים, הוא חשף את הסיטואציה הקשה שאליה נקלע, רק בשל היותו מייצג בפרשה.

לדבריו, "הלילה נחצו כל הקווים האדומים עת הושמעו איומים על חיי בטלפון הנייד, והובטח לי שזמני קצוב, וזאת לאחר שכוניתי 'סנגורו של הרוצח' ו'מסייע בידי עוברי עבירה'". עו"ד נדשי הוסיף, כי "זו היא אך טעימה קטנה ממה שעובר על מרשי ומשפחתו בימים אלה, ויש בכך כדי להאיר במקצת את הסיטואציה שבפניה עמד מרשי בעת ששהה בחיק משפחתו בעת שנאלץ בלית ברירה לגונן על חייו וחיי משפחתו. אבקש לפנות לכל גורם בעל השפעה בבקשה לעצור את ההסתה הפרועה לפני שיהיה מאוחר מדי".

באחרונה נחשפנו לעוד שני מקרי הצתה של רכבו של עו"ד מוביל בתחום דיני המשפחה. הראשון אירע במאי השנה, לפנות בוקר, כשמכוניתו הוצתה בחניון הבניין שבו הוא מתגורר בצפון תל אביב. לא היו נפגעים, והמשטרה פתחה בחקירה. המקרה הזה אירע כחודש בלבד לאחר שמכוניתו של אותו עו"ד הושחתה וארבעת צמיגיה נוקבו.

אחד המקרים המפורסמים בהקשר לאלימות ולאיומים נגד עורכי דין, הוא רצח עו"ד הדין יורם חכם. ב-11 ביוני 2008 נרצח חכם בפיצוץ מטען חבלה שהוטמן מתחת למושב במכוניתו. כעשור, לא נמצא קצה חוט בנוגע לפרשה, אך באוגוסט 2017 הוגש כתב אישום בגין הרצח נגד העבריין אסי אבוטבול. המקרה הזה הפך לסמל לאלימות כלפי עורכי דין ולתמרור אזהרה מפני מה שעלול עוד לקרות.

האם האירועים הללו משקפים הסלמה באיומים ובאלימות כלפי עורכי דין, בעיקר אלה העוסקים בתחומים הפלילי ודיני המשפחה, שנחשבים לאמוציונליים ולמכריעי גורלות? הגם שהסנגור שלחצרו הושלך רימון ההלם, לא בטוח שהאירוע קשור אליו (ולדבריו: "עדיין נבדקים כל כיווני החקירה, והאם זה בכלל כוון אליי"), תשובתו לשאלה כן חיובית. "אנחנו ערים בשנים האחרונות לעלייה חדה בקרב ניסיונות פגיעה שונים ומגוונים כלפי עורכי דין, ומעשי אלימות, לרבות מקרי רצח שאירעו לא פעם".

לדברי העו"ד, "הגיעה העת להילחם בצורה קשה ומעמיקה בתופעה הזאת", ובין היתר להקים צוותי המשטרה לטיפול נקודתי בנושא, וכן לשנות את החקיקה כך שתגן על עורכי הדין. "אני קורא לשר המשפטים לתקן את חוק העונשין ולפחות להכניס את עורכי הדין תחת ההגדרה של 'פקיד ציבור', כיוון שבמקרה של תקיפת עובדי ציבור העונש חמור יותר. בנוסף, צריך לחוקק עבירה מיוחדת של תקיפה ואיומים כלפי עורכי דין, שהעונש לעבירות הללו יעמוד על 7-10 שנות מאסר. צריך שיהיה צוות משטרה שיבדוק במיוחד את הפגיעה באנשי ציבור, שנהיה חלק מהם". עם זאת, מודה הסנגור, כי "זה לא יבטל את התופעה הקשה, אך זה המעט שאפשר לעשות".

שבירת הקודים העברייניים

עו"ד ששי גז, מבכירי ותיקי הסנגורים בארץ, ומי ששוחה בזירה הזאת יותר מארבעה עשורים, אומר שלא מדובר בתופעה חדשה, אבל הוא עדיין מזהיר מ"שבירת הקודים" המוכרים עד כה. לדבריו, "אין התגברות של האיומים. היו גם בעבר איומים וגילויי אלימות, שחלקם פורסמו וחלקם לא, אבל במקביל תמיד היו קודים בין הלקוחות לעורכי הדין, 'שלא מאיימים על עורכי דין'. הקודים של העבריינים עדיין קיימים, אבל לצערנו לא תמיד שומרים עליהם. שוברים אותם מעת לעת".

עו"ד גז מתאר את הדינמיקה ואת אותם "קודים" בין עורכי הדין ללקוחותיהם. "עורכי הדין שומרים על כללים וקודים ברורים, שהראשון הוא לעשות עבודה נאמנה עבור הלקוח, לא להבטיח הבטחות שווא, ולומר את האמת בתיק. מה שיכול לקרות במקרים לא מעטים זה שהלקוח רצה תוצאה אחרת, ואז הוא עלול לאיים על עורך דינו שיפעל בכל דרך כדי להשיגה. זה מצב של פער בין המציאות לבין הציפייה של הלקוח - ושם יכולה להתעורר בעיה לעורך הדין. 

"קוד נוסף הוא, שאסור להתחבר עם הלקוחות ולהזדהות איתם. אם עו"ד מבלה איתם בערב, במסיבות ובאירועים משפחתיים, שלא יתפלא שבבוקר הם עושים נגדו אותם דברים שהם עושים לאחד משלהם. ברגע שעו"ד חורג מיחסי עו"ד-לקוח, הקו עלול להיחצות גם לצד הפחות חיובי מבחינתו. אולם כל עוד עו"ד לא עובר את הקווים, גם הלקוחות שלו לא יחצו את הקווים. אם תשמור על הקודים, הסיכוי שהם יפרו אותם קטן, אם כי קיים".

ועדיין, עו"ד גז, שלדבריו מעולם לא קיבל איומים מלקוחות, סבור כי מקצוע עריכת הדין, והסנגוריה בפרט, בטוחים יותר מהרבה מקצועות אחרים. "סנגוריה היא מקצוע מסוכן לעיתים, אבל עם כל הבעייתיות שבו, הוא עדיין פחות מסוכן ממקצועות אחרים, למשל מלהיות נהג מונית". 

בכל מקרה מוסיף גז, חייבים לטפל ביד קשה בתופעת האיומים והפגיעה בעורכי הדין. "בכל פגיעה באיש חוק - שוטר, עו"ד או שופט - צריך להקים צוות ולפתור את הבעיה, כך שידע כל אדם שמעשה כזה הוא חמור. ברגע שמפירים את הקודים הלא כתובים, שלא פוגעים באנשי חוק, פוגעים למעשה בשלטון החוק במדינה, ואסור לתת לזה להתפתח".

אגרוף בפנים באולם ביהמ"ש

לשכת עוה"ד מנסה לטפל בתופעות האיומים והאלימות כלפי עורכי דין זה שנים, בין היתר בעזרת המחוקקים. כבר ב-2011 הוגשה לכנסת הצעת חוק שיזמה הלשכה לתיקון חוק העונשין, הקובעת שתקיפות עו"ד ועובד-סוציאלי ייחשבו לתקיפת עובד ציבור, והעונש, שיוטל במקרה של תקיפתם יהיה  מחמיר - 5 שנות מאסר. "ציבור עורכי הדין, על מגזריו השונים, מתפקד כמייצג מערכת שלטון החוק, ומהווה חלק בלתי נפרד ממנה. התופעה הגוברת של תקיפת עורכי דין על רקע ובקשר לתפקידם, עלולה להוביל לפגיעה באינטרס הציבורי לשמירה על שלטון החוק ויציבותו", נכתב בדברי ההסבר להצעת החוק. "תופעה זו מחייבת אפוא התייחסות מחמירה ומיוחדת לעבירה, בנסיבות שבהן התקיפה מתבצעת בקשר למילוי תפקידו של עורך הדין". 

הצעת החוק לא קודמה, ובהמשך, ב-2017, נעשה ניסיון נוסף לקדם את החקיקה. ההצעה החדשה הוגשה בעקבות אירוע אלימות שבו הותקף עו"ד בני נוימן באולם בית המשפט. נוימן, מהסנגוריה הציבורית, הותקף על-ידי חשוד שאותו הגיע לייצג, באולמה של השופטת דנה עמיר בבית משפט השלום בת"א. הוא ספג אגרוף בפניו, התמוטט, ולאחר זמן קצר התאושש, ועזב את האולם.

ההצעה החדשה הוגשה גם בשל הרצח המזעזע של עו"ד נתן ז'ורנו, בעל משרד עורכי דין בירושלים ובתו, ימית ז'ורנו, שעבדה עימו במשרד, על-ידי לקוח לא מרוצה. את ההצעה החדשה יזם עו"ד יוסף ויצמן, שביקש שוב להשוות את הדין בתקיפת עורכי הדין לדין עובדי ציבור (ראו מסגרת). 

ראש לשכת עוה"ד, אבי חימי, הציב את נושא האלימות כלפי עורכי דין על סדר היום. לדבריו, "הלשכה רואה בחומרה כל ניסיון לפגוע או לאיים על עורכי הדין. זה מדיר שינה מעינינו. עורכי הדין הם חלק אינטגרלי ממערכות המשפט ואכיפת החוק, והם לא אמורים להיות חשופים לפגיעה ולאיומים במסגרת תפקידם. הם מייצגים את הציבור וצריך לראות פגיעה בהם כמו פגיעה במישהו ממערכות המשפט או  אכיפת החוק".

חימי מצהיר, שהלשכה תפעל שבכל פגיעה בעו"ד יוקם צוות חקירה מיוחד שכפוף למפכ"ל, שידווח ללשכה על התקדמות החקירה. לדבריו, הוא "דורש שהשר לביטחון פנים יקיים ישיבה בעניין הזה, ששם יוצגו כל האירועים שאירעו לאחרונה שרובם לא מתפרסמים ולא ידועים, ושיקים צוות שיטפל באופן שוטף בתופעה הזאת".

"לקבוע בחוק עונש מאסר של 3-5 שנים בגין אלימות כלפי עו"ד"

עו"ד יוסף ויצמן, המשנה לראש לשכת עורכי הדין וראש הוועדה להגנת המקצוע, מנסה להילחם בתופעה של אלימות כלפי עורכי דין כבר שנים. "הרצח של בני משפחת ג'ורנו זעזע אותי באופן אישי. אב ובתו מגיעים לעבודה במשרד עורכי דין, וצריכים להירצח בגלל עבודתם. זה מחריד. אחרי שפרסמתי פוסטים בעניין בפייסבוק, וגם חוזר מקצועי לעורכי הדין, הגיעו אליי פניות רבות של עורכי דין על מקרים רבים של אלימות ותקיפה נגד עורכי דין. קיבלתי עשרות פניות מעורכי דין שעברו חוויה דומה, ולא התלוננו מסיבות שונות. הם פחדו שייגרם להם נזק.

"למשל, מקרה שבו נתנו לעורכת דין סטירה אחרי דיון בבית הדין הרבני. היא הושפלה והותקפה, וזה דבר שהחוק חייב לתת עליו את הדעת. וזה לא חריג. מדובר באירועים יומיומיים ברמת הסטירה בביהמ"ש אחרי דיון, או הבעיטה או האיומים. לעורכת דין נוספת עשו נזק לרכב בחניית ביהמ"ש. בכל מקרה כזה פניתי בעצמי למשטרה, דיווחתי וביקשתי את הטיפול מטעם הלשכה; והמשטרה אכן התחילה לטפל בזה ולחקור יותר את המקרים הללו".

יש עלייה באלימות ובאיומים כלפי עורכי הדין?

ויצמן: "חד-משמעית כן. אחת לשבועיים אני מקבל תלונה על איום ברור ברצח כלפי עורך דין, ואחת לחודש אני מקבל תלונה על אלימות פיזית. אני מטפל בכל המקרים הללו. יש עלייה ברורה שמלמדת על הפקרת עורכי הדין. אנחנו נמצאים במקום מאוד לא טוב.

"היום, כשאני הולך לייצג בתיקים המורכבים אני מסתכל לצדדים כדי לוודא שהצד השני לא תוקף אותי, כי כבר היו מקרים שבהם הותקפתי, והיה גם מקרה שבו חייב בהוצאה-לפועל איים עליי באקדח. לצערי, למרות המצב משרד המשפטים לא רצה לקדם את הצעת החוק שיזמתי".

החוק יעזור לשנות את המצב בשטח?

"אני סבור שאם הצעת החוק תעבור והאלים הבא שירים יד על עו"ד תהיה בעניינו כותרת, שהוא ספג חמש שנות מאסר או אפילו שלוש זה יעצור את האלימות. היקף התופעה קטסטרופלי. היו כבר כמה מקרי רצח, ואני מוכן לתת את הרשימה הארוכה של המאוימים והמותקפים, שנמצאת אצלי, למשטרה ולמחוקק ולומר 'לפני מקרה הרצח הבא - תעצרו את זה'".

עוד כתבות

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים