גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רוח רעננה

איציק בנבנישתי, מנכ"ל קבוצת פרטנר, בחר במיקרוסופט, שהשכילה להתרענן ולהבין שכשטוב לעובדים, טוב ללקוחות וטוב לעסקים

סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט  / צילום: Lucas Jackson, רויטרס
סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט / צילום: Lucas Jackson, רויטרס

בחודש אפריל השנה פרסמה מיקרוסופט  את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של 2019, ושוק המניות הגיב בכך שהעניק לה לראשונה שווי שוק של יותר מטריליון דולר. ענקית הטכנולוגיה הייתה לחברה האמריקאית השלישית שהגיעה למעמד כזה, חודשים בודדים אחרי אמזון ואפל.

ההישג המדהים הופך למרשים עוד יותר כשנזכרים שרק לפני כמה שנים נראה היה שהעתיד שייך למתחרים. אף שהחברה ייצרה רווחי עתק, היא דשדשה בחדשנות, ביצעה כמה השקעות ופיתוחים כושלים, ונראתה חיוורת בהשוואה לארבע הענקיות של עולם הטכנולוגיה - אמזון, אפל, גוגל ופייסבוק.

והנה, חמש שנים לאחר מכן כבר ברור לכול שמדברים על חמישייה פותחת וכבר לא על צמרת מרובעת. מה הביא לשינוי? השקעות נכונות, רכישות, שינויים באסטרטגיה ולמידה מטעויות, אבל אין ספק שהשינוי התחיל ב"רוח".

איציק בנבנישתי, מנכ"ל פרטנר / צילום: תמר מצפי, גלובס

שנה בדיוק לפני אבן הדרך הסימבולית של טריליון דולר, בחר מגזין "TIME" במנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה, במקום הראשון בקטגוריית המנהיגים ברשימת 100 המשפיעים השנתית שלו. הנימוקים לבחירה התמקדו בשינוי שאליו הוביל נאדלה, שקיבל את מיקרוסופט בשנת 2014 במצב לא פשוט והעביר את המיקוד שלה לענן ולמובייל, לא פחד לאמץ קוד פתוח ופלטפורמות מתחרות כמו iOSואנדרואיד, והחזיר את האופטימיות של המשקיעים, את האהדה של המשתמשים ואת הגאווה של העובדים.

איך אדם אחד מצליח להחזיר את הצבע ללחיים של כמעט 135 אלף עובדים, מיליוני מנהלי השקעות ומחזיקי מניות בקרנות הפנסיה? נאדלה כינה את ה'אני מאמין' שלו בשם "Hit "Refresh. הוא הסביר את המוטו שלו כמשל ללחיצה על כפתור ה-F5 במחשב שעושה Refresh. וכמו שהמחשב משאיר מצד אחד חלק מהתכנים שהיו ומרענן מצד שני גם בתכנים חדשים, כך גם במיקרוסופט - 'לחץ רענון' כגישה לניהול חברה בתנאים שכל הזמן משתנים.

זה גם שמו של הספר שפרסם נאדלה ב-2017, ובו תיאר את המסע שלו בדרך "לגלות מחדש את נשמתה של מיקרוסופט ולדמיין עתיד טוב יותר לכולנו". נאדלה חלק עם הקוראים את החזון שלו לעתיד והסביר מדוע הוא מאמין שאנשים, ארגונים וחברות יכולים ומוכרחים "להתרענן" במסע מתמיד אחר רעיונות חדשים, רלוונטיות מתמשכת והתחדשות. נאדלה הסביר שהחליט להתמקד בשיפור התרבות הארגונית של מיקרוסופט, ובכך "להסיר מחסומים בפני חדשנות, כדי שנוכל לחזור ולעשות את מה שבשבילו הצטרפנו לחברה - לשנות את העולם".

כחלק מההחלטה להציב את שינוי התרבות הארגונית כיעד מספר אחת של החברה, במיקרוסופט מעודדים היום צמיחה וחדשנות, תעוזה וקשב לשותפים וללקוחות. אחד השינויים המהותיים בגישה של החברה בשנים האחרונות הוא הפתיחות בפני פלטפורמות אחרות. כך, מפתחת היום מיקרוסופט יותר ויותר מוצרים ואפליקציות גם עבור אייפון ואנדרואיד של המתחרות המרות אפל וגוגל, משתפת פעולה עם חברות סטארט-אפ, ופותחת את עצמה בפני קהילות המפתחים בעולם.

מיקרוסופט בעידן נאדלה שמה את האנשים במרכז. כך היא עושה עסקים, מפתחת מוצרים, מתקשרת עם הלקוחות, השותפים וקהילת המפתחים. השינוי הזה, שמתחיל ברוח של העובדים ומתרגם את עצמו מהר מאוד גם להצלחה עסקית, הוא הבסיס ליכולת של כל חברה גדולה להתקיים לאורך זמן בעידן של חדשנות גלובלית ושינויים מהירים.

המיקוד חייב להיות משולש: כשטוב לעובדים, טוב ללקוחות וטוב לעסקים - וכל צלע משפיעה על האחרת. אם לא פותחים את הארגון לחשיבה שונה ולהתאמה למציאות המשתנה - הופכים לדינוזאור. וכולנו יודעים היכן מוצאים היום דינוזאורים - במוזיאונים ובקולנוע. או בעצם בשירותי הסטרימינג וה-VOD.

עוד כתבות

ליפ-בו טאן, מנכ''ל אינטל / צילום: אינטל

הציפייה הייתה בשמיים, אבל ההתאוששות של אינטל עוד רחוקה

אינטל רשמה בשבועות האחרונים עלייה פנומלית ובתי ההשקעות שדרגו את המלצת הקנייה שלהם למנייה ● אלא שעם פרסום התוצאות לרבעון הרביעי ההתלהבות נבלמה והמשקיעים קיבלו תזכורת למשבר הגדול בו מצויה החברה ● האם 2026 תהיה שנת המפנה?

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: הגר בדר

30 מיליון שקל: לאומי פרטנרס גרף רווח על מימוש מניות טראלייט

הבנק נותר עדיין עם החזקה של 11% בחברת האנרגיה המתחדשת ● לו היה מוכר את כל מניותיו היה מורווח כ-100 מיליון שקל על השקעתו בה

קישוא בלדי / צילום: אסף קרלה

הביסטרו הכשר הטוב ביותר שפועל היום מצדיק את הפקקים של שער הגיא

מי שהתגעגע ליד של רפי כהן מ"רפאל" המיתולוגית ישמח לגלות את נורה שבקריית ענבים, שם הוא שף–מלווה שמחולל בה קסמים

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Ng Han Guan

מנכ"ל אנבידיה: העובדים במקצועות האלה יכפילו את שכרם

הואנג הציג בדאבוס תחזית אופטימית לשוק העבודה, ולאו דווקא בהייטק: הביקוש לתשתיות בינה מלאכותית יזניק את שכרם של בעלי מקצוע כמו חשמלאים, אינסטלטורים ועובדי בניין

המבורגר של GDB / צילום: אנטולי מיכאלוב, ליאל סנד

שווי של כ-65 מיליון שקל: האקזיט של בעלי מסעדת ההמבורגרים מתל אביב

לאחר השקעה של 130 מיליון שקל על ידי לאומי פרטנרס ומור גמל ופנסיה, ממשיכה קבוצת נונו בהתרחבות דרך אחזקות במותגי מסעדנות ורוכשת 50% ממותג ההמבורגרים התל־אביבי GDB ● לפני כחודש רכשה גם את רשת טאקריה בעסקת מזומן של 29 מיליון שקל

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; מניות וויקס ולמונייד זינקו, מובילאיי ירדה

טראמפ תבע היום את בנק גיי.פי.מורגן על סך 5 מיליארד דולר, בטענה שהבנק סגר את חשבונותיו שלא כדין ● הכלכלה האמריקאית צמחה בקצב המהיר ביותר זה שנתיים ברבעון השלישי ● אינפלציה עיקשת: מדד המחירים המועדף על הפדרל ריזרב עלה ב-2.8% בנובמבר ● מובילאיי צופה הכנסות של 1.9-1.98 מיליארד דולר, בשוק ציפו ליותר ● אינטל תפרסם את הדוח הרבעוני שלה אחרי הנעילה

TOTO / צילום: מתוך אתר החברה

הסיבה המפתיעה לזינוק של מניית יצרנית האסלות הגדולה בעולם

כבר שנים שחברת טוטו היפנית מייצרת לא רק מושבי אסלה מחוממים, אלא גם רכיבים המשמשים בייצור שבבים ● הבוקר מניית החברה זינקה ביותר מ-10% בעקבות המלצה של גולדמן סאקס

ג'ילי סטאריי E-MI / צילום: יח''צ

83 ק"מ לליטר? ההבטחה של הקרוס-אובר הסיני החדש

לפלח הצפוף והפופולרי של רכבי קרוס־אובר עם הנעת פלאג־אין מצטרף מתמודד מבית ג'ילי - ג'ילי סטאריי E-MI ● יש לו ממדים מרשימים, תא נוסעים מרווח ומאובזר, מערכת הנעה מעודנת ומחיר תחרותי. האם נולד כאן להיט חדש?

מיכאל קלמן וערן גריפל / צילום: נטי לוי, גיא חמוי

אלו שני הבכירים הנוספים במנורה שנחקרו בפרשת ההסתדרות

ערן גריפל ומיכאל קלמן נחקרו ביום רביעי השבוע בלהב 433 במסגרת פרשת השחיתות "יד לוחצת יד" של ההסתדרות וסוכן הביטוח עזרא גבאי ● במשטרה אומרים שמנורה מבטחים חשודה "בביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית"

מה הקשר בין הגיטריסט של הרולינג סטונס בריאן ג'ונס לפו הדב? / צילום: AI

מה הקשר בין הגיטריסט של הרולינג סטונס בריאן ג'ונס לפו הדב?

היכן בגופו של חזיר היבלות נמצאות היבלות, מהו הענף העתיק ביותר במתמטיקה, ואיך נקרא החלק הירוק בתות שדה? ● הטריוויה השבועית

אילוסטרציה: Shutterstock

דיווח על הכנסות נמוכות כשכיר, אך התגלה כבעלי שתי דירות בכיכר המדינה ופנטהאוז בראשל"צ

רשות המסים חושדת כי תושב ת"א גרף עשרות מיליונים במטבעות וירטואליים, אך לא דיווח על הכנסותיו ולא שילם את המס הנדרש על רווחי הקריפטו ● מהחקירה עלה כי החשוד לא פתח תיק ברשות המסים, לא הגיש דוחות ולא דיווח על עיסוקו במטבעות וירטואליים

KLM / צילום: Shutterstock

מחשש להסלמה: חברות התעופה שמבטלות טיסות עד יום ראשון

על רקע המתיחות הביטחונית חברות התעופה אייר פראנס ו-KLM הודיעו הערב על ביטול הטיסות לישראל במהלך סוף השבוע הקרוב ● מדובר בביטול של טיסות בודדות אך עלול להתרחב אם תימשך אי היציבות במזרח התיכון

צחי ואפרת נחמיאס / צילום: ענבל מרמרי

המושבניק שהפך למלך חוות השרתים: צחי נחמיאס כבר שווה 5 מיליארד שקל

חברת הנדל"ן מגה אור של נחמיאס השלימה זינוק של 600% מהשפל ושווי מניותיו בה כבר מגיע לכ־5 מיליארד שקל ● גורם מרכזי לכך היה זיהוי מוקדם של הצורך בהקמת חוות שרתים ● כך, שלוש עסקאות ענק נתפרו בתוך פחות מחודשיים ושווי החברה קפץ במיליארדים ● וגם: המקורבים שמספרים האם נחמיאס מתחרט על ההרפתקה בדסק"ש?

כוחות צה''ל בעזה. ''זה קריטי להסתגל ולהשתנות תוך כדי לחימה'' / צילום: דובר צה''ל

"האסטרטגיה של חמאס היא להרוג את האנשים שלהם למען יח"צ"

החוקר הבריטי אנדרו פוקס צלל למערכה בעזה כדי לנתח את שדה הקרב המודרני ● בראיון לגלובס הוא עומד על הפער בין ההישגים הצבאיים לכישלון ההסברתי: "ישראל הופתעה מעוצמת התעמולה נגדה" ● מהסתגלות למנהרות ועד למהפכה הרפואית, פוקס בוחן את הלמידה של צה"ל תחת אש, ומזהיר: "חמאס לא מהווה איום כרגע, אבל הוא חוזר לשליטה מלאה"

ההכנסות ממיסוי רכב שברו שיאים ב-2024 / צילום: טלי בוגדנובסקי, צילום: shutterstock

המספרים שמוכיחים שהמדינה התמכרה להכנסות ממסים על הרכב הפרטי

כ־12% מסך גביית המסים ב־2024 הגיעו מתחום הרכב ● הבלו בישראל היה גבוה ב־41% מהממוצע של כלל מדינות ה־OECD ● צ'רי ולנדרובר הודיעו על תחילת היצוא של FREELANDER ● טסלה נערכת לשיווק סייברטראק בישראל ● ו-MG משיקה קרוס־אובר פלאג־אין גדול ● השבוע בענף הרכב

ביקוש גבוה ברשתות. מבחר פוסטים של אספני דמויות ''חברים'' / צילום: צילומי מסך מפייסבוק

מי הם ה"קידולטס", ולמה הם מסתערים על הבובות של "חברים" במקדונלד'ס

מבוגרים וצעירים בגילאים שונים עסוקים כרגע בדבר אחד: השלמת סדרת הדמויות של כוכבי הסדרה "חברים", שמוענקות במתנה עם ארוחה במקדונלד'ס - ומוכנים גם להשקיע בכך מאות שקלים ● מומחים מסבירים מאיפה מגיע הטרנד, ולמה הוא תפס כל כך

רשת 13 / צילום: Shutterstock

הדירקטורית החדשה בחדשות 13 והדרישה שקשורה לאיל ברקוביץ

אילת אליאב מונתה ע"י הרשות השנייה כדירקטורית מטעם הציבור בחדשות 13, אף שקיים קשר עסקי שוטף בין החברה שהיא מנהלת לבנו של איל ברקוביץ ● היועץ המשפטי קבע שאין מניעה חוקית למינוי - אך דרש שורת מגבלות, בהן הרחקה מכל עיסוק בעניינים הנוגעים לברקוביץ ולתוכניתו

משקאות חורף מתובלים בפטריות בפילוסופ / צילום: נועם שלף

המבורגר מהמשובחים שבאו אל פינו: המסעדה הוותיקה חוזרת בגרסת דיינר

בית קפה שמארח הופעות, מוזיאון לאופנועים נדירים, מסלול פראי ומרחיב נפש ומסעדה ותיקה בגרסה עדכנית • ביקור בגושרים ובדפנה

טיקטוק / אילוסטרציה: Shutterstock

הושלמה מכירת הפעילות של טיקטוק בארה״ב: כך זה יעבוד

חברת האם הסינית חתמה רשמית על העברת חלקים מפעילות טיקטוק לארה"ב, ובכך הסתיימה סאגה של שנים ● החשש בארה"ב היה שהממשלה הסינית תנצל לרעה נתונים רבים, וכעת נתונים אלו יאחוסנו בסביבת ענן מאובטחת ● טראמפ הודה לנשיא סין על ההחלטה: "הוא היה יכול לבחור בדרך אחרת, אבל לא עשה זאת"

מטה פייפאל / צילום: Shutterstock, Michael Vi

פייפאל רוכשת את סימביו הישראלית בכ-150-200 מיליון דולר

פייפאל רוכשת את סימביו, ששוויה הוערך ב־2021 בכ־97 מיליון דולר ● החברה גייסה מאז הקמתה כ־30 מיליון דולר, והחלה לצמוח דווקא בשנות הקורונה ● סימביו מתמחה בחיבור בין מותגים בינלאומיים לרשתות קמעונאות בניהול מכירות דרופשיפינג