גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שיווק ופרסום

חכמה בשמש: התכנים בנטפליקס שאסור לכם לפספס הקיץ

הסדרות החדשות שתתמכרו אליהן הקיץ, וגם בונוס: סרט להיט עם אדם סנדלר וג'ניפר אניסטון

צל גדול נח על הוליווד הקיץ, אבל במקום לקרר הוא רק גורם להזעת יתר. זה הצל הענק של האולפן העוצמתי דיסני, שלא רק מייצר את הלהיטים היחידים בעונת הקיץ המאכזבת הזאת, אלא גם עומד להפוך את עולם הסטרימינג בקרוב עם דיסני פלוס. נטפליקס, שכבר הפכה לשם נרדף למהפכת הסטרימינג והשקיעה סכומים בלתי נתפסים כדי למצב את עצמה כבנק התוכן הגדול והמשמעותי בעולם, נכנסת לקרב של חייה.

אבל הכמות העצומה של התכנים בנטפליקס מביאה אותה רק עד גבול מסוים, ועכשיו היא צריכה להוכיח את עצמה גם בתחום האיכות. זה התחיל לא רע עם המועמדויות לאוסקר של "רומא" ו"הבלדה על באסטר סקראגס", אבל הדרך עוד ארוכה. עכשיו היא ממשיכה לירות לכל הכיוונים ולראות מה תופס, כאשר לא פעם התוצאות מפתיעות.

לקיץ הזה נטפליקס הגיעה מוכנה היטב, עם כמה מהשמות הכי חמים בעולם הטלוויזיה על מנת להראות שהיא לא הולכת לשום מקום.

 ● נטפליקס היא המותג המוביל בישראל 2019 

"דברים מוזרים 3": תגובות מעורבות

הסדרה המזוהה ביותר עם נטפליקס מעבר ל"בית הקלפים", וכנראה הטרנדית ביותר שלה אי פעם, חזרה ממש לאחרונה לעונתה השלישית אחרי שהסעירה מיליוני חובבי אימה, פנטזיה ואייטיז ברחבי העולם מאז 2016.

נשענת על שילוב נוסטלגי של סרטי האולפן הספילברגי אמבלין ("אי.טי", "הגוניס", "בחזרה לעתיד") וספרי האימה של סטיבן קינג, "דברים מוזרים" עוסקת בקבוצת ילדים מעיירה אמריקאית קטנה שמתמודדים, ובכן, עם המון דברים מוזרים כמו מפלצות מממד אחר, כוחות על טבעיים, וינונה ריידר ושלל איומים נוספים.

העונה הראשונה הייתה להיט ענק, השנייה זכתה באהבה בעיקר בזכות הזיכרונות מהראשונה, וכעת העונה השלישית צוברת בעיקר תגובות מעורבות. ובאמת, מתברר שהסדרה אותה יצרו האחים דאפר לא מחדשת הרבה על הקיים. למעשה, אפשר לומר שהיא מאוד הולכת בתלמי העונות הקודמות, ובקלות אפשר להאשים אותה במיחזור ובעצלנות.

מי שנהנה משתי העונות הקודמות סביר להניח שכבר צפה בכל שמונת הפרקים בהתלהבות ומחכה בקוצר רוח לעונה הרביעית, אך בד בבד מי שחשב כבר מהפרק הראשון שמדובר בחיקוי חינני ולא יותר מזה של סרטי עבר ובעלילה מטופשת הנשענת על נוסטלגיה בלבד, כנראה שוב יפהק מול העניין ויתהה על מה כל המהומה.

"בשבילי אתם מתים": תשכחו מקלי באנדי

בזמן שלאויבת הגדולה של נטפליקס, חברת הכבלים HBO, יש את הלהיט "שקרים קטנים גדולים", נטפליקס החליטה להעניק למנוייה פיצוי בדמות הסדרה הזו. כמו "שקרים קטנים גדולים", גם "בשבילי אתם מתים" שיצרה ליז פלדמן בחסות מלכי הקומדיה וויל פארל ואדם מקי ("אחים חורגים"), עוסקת באימהות ובילדיהם, במוות מסתורי, בסודות ובשקרים, כל זה תחת השמש החזקה של קליפורניה.

כריסטינה אפלגייט הנהדרת משילה מעצמה כל זכר לדמותה קלי מ"נשואים פלוס" המיתולוגית, בתפקיד אימא לשניים שמתמודדת עם מות בעלה האהוב בתאונת פגע וברח, ומפתחת חברות עם אישה צעירה (לינדה קרדינדלי, "הספר הירוק") שכבר בפרק הראשון ברור לנו שהיא מסתירה משהו מאוד משמעותי.

המשחק המצוין של שתי הנשים בתפקידים הראשיים, הכימיה המעולה ביניהן והטון החצוף שהביאה פלדמן היוצרת, הופכים את "בשבילי אתם מתים" לאחת התוספות הטובות ביותר של נטפליקס השנה.

בנוסף לכך, המתכונת של חצי שעה לפרק בהחלט משדרגת, ומעניקה חווית צפייה מצוינת שקשה מאוד להפסיק באמצע.

"כשהם רואים אותנו": תצליח לעקוף את "צ'רנוביל"?

ואם כבר במערכה הבלתי נגמרת מול HBO עסקינן, נטפליקס מתכננת לה תחרות מאוד קשה בקטגורית המיני-סדרה הטובה ביותר של טקס האמי הקרוב. אם חברת הכבלים נראית כמו זוכה בטוחה בזכות "צ'רנוביל" המדוברת, ייתכן מאוד שנטפליקס עומדת לבצע מחטף ולברוח עם הפרס בזכות "כשהם רואים אותנו", שמתחקה אחר אחד הסיפורים המטרידים ביותר של גזענות ושלטון החוק שחוותה אמריקה בשנים האחרונות.

המיני סדרה, שמורכבת מארבעה פרקים שכל אחד מהם נמשך יותר משעה, מביאה למסך את סיפורם של "חמישיית סנטרל פארק", קבוצה של שחורים צעירים שהואשמו ונכלאו על לא עוול בכפם במסגרת חקירת רצח של אישה שנמצאה בפארק הניו יורקי במהלך שנות השמונים.

זו היא ללא ספק התוספת המדוברת והמהוללת ביותר של נטפליקס הקיץ, שזוכה לאחוזי צפייה יפים על אף שהיא איננה צפייה פשוטה כלל וכלל ונוגעת בדיוק בכל הנקודות הבוערות והצורבות של ארה"ב כיום. הפופולריות הרבה קשורה גם לכך שמאחורי המיני-סדרה עומדת אווה דוברניי, היוצרת השחורה הבולטת ביותר כיום שלשמה נקשרים המועמדים לאוסקר "13" ו"סלמה".

"תעלומת רצח": פשוט לבהות מול המסך

אדם סנדלר תרם תרומה משמעותית לכניסתה של נטפליקס לשוק הסרטים. החברה החתימה את הכוכב המצליח על חוזה בלעדי והראתה שיש מי שמוכן לזנוח את הקולנוע ולקחת חלק במהפכת הסטרימינג. למרבה הצער, רוב הפרויקטים המשותפים לא נחלו הצלחה גדולה ונותרו קבורים במעמקי אוקיינוס התוכן הבלתי נגמר.

הקיץ חזר סנדלר לנטפליקס עם שחקנית חיזוק בדמות ג'ניפר אניסטון. השניים מגלמים זוג נשוי במשבר שיוצא לחופשה באירופה ומסתבך בפרשיית רצח. מבתי הקולנוע הסרט היה כנראה מתפוגג במהרה, אבל על המסך הקטן זה כבר סיפור אחר. הקומדיה החביבה והלא משמעותית הזו הפכה להצלחה ענקית של נטפליקס, כנראה כי היא מתאימה לבהייה מול המסך.

אחרי כמה ניסיונות לא מוצלחים עם תוכן קולנועי ("משולש הגבולות" רב התקציב שהתגלה כאכזבה גדולה אצל המנויים), נטפליקס הצליחה לנצח את בתי הקולנוע עם הסרט המשעשע הזה, בזמן שסרטים עתירי תקציב כמו "גברים בשחור: אינטרנשיונל" ו"גודזילה" הפכו לכישלונות מהדהדים באולמות ובקושי כיסו את תקציבם. 

עוד כתבות

אתר טרמינל איקס / צילום: צילום מסך

טרמינל X מגדילה את מנועי הצמיחה: ההכנסות זינקו ב־20%, הרווח הנקי כמעט הוכפל

המותגים העצמאיים כבר אחראים ל־23% מההכנסות ומציגים רווחיות גבוהה משמעותית ● החברה ממשיכה להרחיב את פורטפוליו הרכישות

ח''כ שמחה רוטמן, אביר קארה / צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת

מסתמן: לפחות 93% מהעסקים יוחרגו מחוק תביעות ייצוגיות

ועדת חוקה של הכנסת תדון בשבוע הבא בתיקון לחוק ● לגלובס נודע שהושגה פשרה, שלפיה עסקים המגלגלים עד 9 מיליון שקל בשנה יוחרגו

נמל התעופה בן גוריון / צילום: ap, Oren Ziv

"מי השבית את נתב"ג"? השאלה האמיתית היא מי הרוויח מהכאוס

אסף שמואלי, "המשבריסט", מנתח את הכאוס שנוצר כתוצאה מהשיבושים בנתב"ג ● ראש הממשלה ושרת התחבורה מיצבו את עצמם כמגיני הציבור, יו"ר הוועד ויתר על קרב הדחה בליכוד, והשאלטר של רשות שדות התעופה עדיין נמצא באותה נקודה

אילוסטרציה: Shutterstock

השיטה השתנתה: כמה נקודות תקבלו על עבירות תנועה?

לאחר שאושרו ע"י ועדת הכלכלה לפני כחודשיים, נכנסו לתוקף התקנות המחילות את שיטת הניקוד גם על הפרות תעבורה מינהליות ● המהלך מגיע לאחר שהחל מפברואר האחרון לא ניתנו נקודות בשורה של עבירות תנועה שהקנס בגינן עומד על 500 שקל, וזאת בשל עניין טכני

אורי לוין, מנכ''ל קבוצת תדהר / צילום: עופר חג'יוב

תדהר: הוצאות הנפקה חריגות שחקו את הרווח, ההכנסות צמחו

יזמית הנדל"ן, שהשלימה לפני פחות משלושה חודשים הנפקה של מניותיה בת"א, הציגה גידול בהיקף הדירות שמכרה שתורגמו לצמיחה של 4% בהכנסות, אך הוצאות הנפקה חריגות הביאו לירידה חדה ברווח ● ירידה של כמעט מיליון שקל במחיר דירה ממוצעת

מיכל כהן / צילום: כדיה לוי

בשוק מתקוממים: למה לרשות התחרות לוקח כשנה לאשר או לפסול עסקה?

בשנה החולפת, הוגשו 205 בקשות למיזוג בין חברות, מתוכן 181 אושרו ● משך הטיפול בממוצע עמד על 48 יום, אך ישנן גם עסקאות שבחינתן נמשכה שנה שלמה ● אחת מהן היא עסקת יוניון והראל שמעוניינת ברכישת חברת כרטיסי האשראי כאל כשברקע נפילת המיזוג בין הראל לישראכרט ● המומחים מזהירים: "יכול ליצור נזק מצטבר למשק" ● רשות התחרות : "במיזוגים מורכבים הבדיקה תמשיך להתבצע לעומק"

נתב''ג ביום חמישי / צילום: Ken Whitman

המספרים לא משקרים: עם כזה תזרים שלילי, אין פלא שנתב"ג בכאוס

בעוד בוועד העובדים של רשות שדות התעופה זועקים על מחסור בכוח אדם, הדוחות הכספיים חושפים: נתח שכר העובדים זינק ליותר מ־50% ● על פי הערכות, השכר הממוצע ברשות עומד על כ־25 אלף שקל ברוטו - כמעט פי שניים מהממוצע במשק ● כעת, העיניים נשואות ליום חמישי, אז צפויים לעבור בנתב"ג שוב כ־100 אלף נוסעים

אתר SHEIN / צילום: Shutterstock

70% נמחקו מהשווי: שיין מגיעה לבורסת הונג קונג ב־27 מיליארד דולר

ענקית האופנה יוצאת להנפקה בהונג קונג לפי שווי הנמוך בכ־70% משיא השווי שלה ● התשקיף חושף האטה חדה בצמיחה, הפסד ברבעון הראשון, עלייה בעלויות ופיצוי ענק למשקיעים מוקדמים

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל וויקס / צילום: אלן צצקין

מעל 100% תשואה בחודשיים: האם וויקס עושה קאמבק?

מניית Wix יותר מהכפילה את שוויה מאז השפל ביוני • חברת הבת Base44 והיזם מאור שלמה הפכו למנוע הצמיחה המרכזי עם ARR של 200 מיליון דולר • וגם: האם קאמבק ה-AI כבר מתומחר במלאו על ידי האנליסטים בוול סטריט?

בית סנדיסק כפר סבא / צילום: איל יצהר

המניה זינקה ב־3,400% בשנה. זה לא הספיק כדי למנוע העברת פעילות להודו

לגלובס נודע שיצרנית שבבי הזיכרון סנדיסק, פיטרה עשרות ממרכז הפיתוח בכפר סבא ● המהלך מגיע על רקע העברת פרויקט מרכזי להודו ● בקרב העובדים מעלים שאלות על העיתוי: חודשים ספורים לפני יציאתה לדרך של תוכנית חדשה לרכישת מניות החברה בהנחה משמעותית

ביטלו דירה מ''סיבות כלכליות'' / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מרוויחים 60 אלף שקל בחודש וביטלו רכישת דירה "מסיבות כלכליות"

תופעת ביטולי העסקאות מעוררת בחודשים האחרונים עניין גובר, על רקע העלייה במספר העסקאות שמבוטלות לאחר חתימת חוזה ● על פי ניתוח שפרסמה סגנית הכלכלן הראשי של משרד האוצר, כחמישית מהמבטלים בשל "סיבות כלכליות" - השתכרו בממוצע בכ-60 אלף שקל לחודש ● מה עומד מאחורי התופעה?

עו''ד ערן פרזנטי ז''ל / צילום: סטודיו תומאס

עו”ד ערן פרזנטי, מבכירי עורכי הדין בתחום הקניין הרוחני, הלך לעולמו

עו"ד ערן פרזנטי, מבכירי עורכי הדין בתחום הקניין הרוחני ומי שהוביל במשך שנים מאבקים נגד אתרים פיראטיים, הלך לעולמו בגיל 56 מדום לב ● פרזנטי, שעמד בראש מחלקת הקניין הרוחני במשרד פירון ושימש כיועץ המשפטי של ארגון זיר"ה, הותיר אחריו אישה ושלושה ילדים ● עו"ד צבי פירון: "איבדנו היום חבר יקר, שותף מוערך ואדם מיוחד מאוד"

בעל השליטה ויו''ר החברה, ארז דהבני / צילום: דן פרץ

הרווח הנקי של בלדי זינק ב-50% ברבעון השני, למרות צמיחה מזערית בהכנסות

לצד עלייה של 0.4% בלבד בהכנסות ל-357 מיליון שקל, רשמה בלדי שיפור חד בשיעורי הרווחיות וממשיכה לקדם את פרויקט המרלו"ג החדש ● כמו כן, החברה אישרה חלוקת דיבידנד נוספת של 20 מיליון שקל, לאחר שתי חלוקות של 10 מיליון שקל כל אחת מוקדם יותר השנה

מה יעשו המניות הדואליות, ומה צפוי בדוחות הכי חשובים בשווקים?

מפלס הסיכון בעולם עולה, ובישראל המגמה מצטרפת למתיחות מחודשת בכמה חזיתות ● תשואות האג"ח הממשלתיות מתקרבות לרמות מסוכנות ● רף הציפיות מדוחות אנבידיה בשמיים - ויש מי שתוהה אם ניתן לעבור אותו ● גל נוסף של דוחות ישטוף את ת"א, עם פרסומים של חברות הביטוח הפניקס, מנורה והראל ● וגם: נתון אינפלציה קריטי יפורסם בארה"ב, ויו"ר הפד יעמוד למבחן נוסף ● כל מה שכדאי לדעת לקראת שבוע המסחר 

צילום: Shutterstock

לינקדאין רוצה שהמשתמשים יסתמכו פחות על AI. הרבה פחות

הפלטפורמה שמאפשרת יצירת רשת קשרים מקצועית ומסייעת במציאת עבודה השיקה לאחרונה כפתור נגד תוכן AI ירוד ● בקרוב היא תאפשר למשתמשים לדעת כשאחרים חושבים שהם מתחילים להישמע כמו בוטים ● כששם המשחק הוא אמינות, ה–AI יכול להפריע

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

יציבות באירופה וירידות בוול סטריט; התאוששות במחירי האג"ח בעולם

בורסת פרנקפורט יורדת בכ-0.2% ● החוזים על הנאסד"ק מאבדים כ-0.7% ● בורסות אסיה ננעלו בירידות שערים, מדד הקוספי נפל במעל 3% ● שיין הגישה היום תשקיף להנפקה הראשונית שלה בהונג קונג, השווי צנח בכ-70%

מצר הורמוז / צילום: ap, Asghar Besharati

מצר הורמוז מתרוקן: התנועה נמוכה בכ-90% מלפני המלחמה

כותרות העיתונים בעולם: התנועה הימית במצר הורמוז צנחה משמעותית לעומת התקופה שלפני המלחמה, חברות ספנות עדיין חוששות לעבור באזור; למרות התקיפה הישראלית סמוך לטורקיה, אנקרה לא מעוניינת בעימות עם ישראל; וירדן מבקשת מסין להיות מעורבת יותר במאמצים לקידום פתרון שתי המדינות לסכסוך הישראלי־פלסטיני • גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל

ריי דאליו, סקוט בסנט / צילומים: reuters-Thomas Mukoya,  AP - Seth Wenig

משבר החוב של ארה"ב בשיא. שר האוצר ומשקיע העל מציעים פתרונות

בסוף השבוע פרסם ריי דאליו את הדרך להוצאת ארה"ב ממשבר החוב, והזהיר שבקרוב יהיה כבר מאוחר מדי ● במקביל, שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט, כבר מיישם את הפתרון שלו - רכישה עצמית של אג"ח ארה"ב, ומשחרר מסרים מרגיעים לשוק

צילום: Shutterstock

סמנכ"לית הכספים ראתה את הדוח ופרשה, הבעלים קיבל בטעות מיליון שקל

בסוף השבוע פורסמו שני סיפורים על אי סדרים בחברות חדשות בבורסה בת"א: בסט ותומר מזון ● בעוד שבאחת הכסף שלקחו הבעלים חזר, באחרת מהווה התפטרות הסמנכ"לית תמרור אזהרה

אחת המנהרות המתוכננות למטרו / הדמיה: נת''ע

רכבות ללא נהג: הליך המיון המוקדם למכרזי המטרו יוצא לדרך

נת"ע פרסמה את הליך המיון המוקדם למכרזי אינפרא 2 של המטרו, בהיקף של כ־30 מיליארד שקל ● המטרו מתוכנן לפעול ללא נהגים, עם רכבת בכל דקה וחצי ויכולת להסיע כ־2 מיליון נוסעים ביום ● העבודות הראשונות צפויות להתחיל בסוף 2028 - תחילת 2029