גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חכמה בשמש: התכנים בנטפליקס שאסור לכם לפספס הקיץ

הסדרות החדשות שתתמכרו אליהן הקיץ, וגם בונוס: סרט להיט עם אדם סנדלר וג'ניפר אניסטון

צל גדול נח על הוליווד הקיץ, אבל במקום לקרר הוא רק גורם להזעת יתר. זה הצל הענק של האולפן העוצמתי דיסני, שלא רק מייצר את הלהיטים היחידים בעונת הקיץ המאכזבת הזאת, אלא גם עומד להפוך את עולם הסטרימינג בקרוב עם דיסני פלוס. נטפליקס, שכבר הפכה לשם נרדף למהפכת הסטרימינג והשקיעה סכומים בלתי נתפסים כדי למצב את עצמה כבנק התוכן הגדול והמשמעותי בעולם, נכנסת לקרב של חייה.

אבל הכמות העצומה של התכנים בנטפליקס מביאה אותה רק עד גבול מסוים, ועכשיו היא צריכה להוכיח את עצמה גם בתחום האיכות. זה התחיל לא רע עם המועמדויות לאוסקר של "רומא" ו"הבלדה על באסטר סקראגס", אבל הדרך עוד ארוכה. עכשיו היא ממשיכה לירות לכל הכיוונים ולראות מה תופס, כאשר לא פעם התוצאות מפתיעות.

לקיץ הזה נטפליקס הגיעה מוכנה היטב, עם כמה מהשמות הכי חמים בעולם הטלוויזיה על מנת להראות שהיא לא הולכת לשום מקום.

 ● נטפליקס היא המותג המוביל בישראל 2019 

"דברים מוזרים 3": תגובות מעורבות

הסדרה המזוהה ביותר עם נטפליקס מעבר ל"בית הקלפים", וכנראה הטרנדית ביותר שלה אי פעם, חזרה ממש לאחרונה לעונתה השלישית אחרי שהסעירה מיליוני חובבי אימה, פנטזיה ואייטיז ברחבי העולם מאז 2016.

נשענת על שילוב נוסטלגי של סרטי האולפן הספילברגי אמבלין ("אי.טי", "הגוניס", "בחזרה לעתיד") וספרי האימה של סטיבן קינג, "דברים מוזרים" עוסקת בקבוצת ילדים מעיירה אמריקאית קטנה שמתמודדים, ובכן, עם המון דברים מוזרים כמו מפלצות מממד אחר, כוחות על טבעיים, וינונה ריידר ושלל איומים נוספים.

העונה הראשונה הייתה להיט ענק, השנייה זכתה באהבה בעיקר בזכות הזיכרונות מהראשונה, וכעת העונה השלישית צוברת בעיקר תגובות מעורבות. ובאמת, מתברר שהסדרה אותה יצרו האחים דאפר לא מחדשת הרבה על הקיים. למעשה, אפשר לומר שהיא מאוד הולכת בתלמי העונות הקודמות, ובקלות אפשר להאשים אותה במיחזור ובעצלנות.

מי שנהנה משתי העונות הקודמות סביר להניח שכבר צפה בכל שמונת הפרקים בהתלהבות ומחכה בקוצר רוח לעונה הרביעית, אך בד בבד מי שחשב כבר מהפרק הראשון שמדובר בחיקוי חינני ולא יותר מזה של סרטי עבר ובעלילה מטופשת הנשענת על נוסטלגיה בלבד, כנראה שוב יפהק מול העניין ויתהה על מה כל המהומה.

"בשבילי אתם מתים": תשכחו מקלי באנדי

בזמן שלאויבת הגדולה של נטפליקס, חברת הכבלים HBO, יש את הלהיט "שקרים קטנים גדולים", נטפליקס החליטה להעניק למנוייה פיצוי בדמות הסדרה הזו. כמו "שקרים קטנים גדולים", גם "בשבילי אתם מתים" שיצרה ליז פלדמן בחסות מלכי הקומדיה וויל פארל ואדם מקי ("אחים חורגים"), עוסקת באימהות ובילדיהם, במוות מסתורי, בסודות ובשקרים, כל זה תחת השמש החזקה של קליפורניה.

כריסטינה אפלגייט הנהדרת משילה מעצמה כל זכר לדמותה קלי מ"נשואים פלוס" המיתולוגית, בתפקיד אימא לשניים שמתמודדת עם מות בעלה האהוב בתאונת פגע וברח, ומפתחת חברות עם אישה צעירה (לינדה קרדינדלי, "הספר הירוק") שכבר בפרק הראשון ברור לנו שהיא מסתירה משהו מאוד משמעותי.

המשחק המצוין של שתי הנשים בתפקידים הראשיים, הכימיה המעולה ביניהן והטון החצוף שהביאה פלדמן היוצרת, הופכים את "בשבילי אתם מתים" לאחת התוספות הטובות ביותר של נטפליקס השנה.

בנוסף לכך, המתכונת של חצי שעה לפרק בהחלט משדרגת, ומעניקה חווית צפייה מצוינת שקשה מאוד להפסיק באמצע.

"כשהם רואים אותנו": תצליח לעקוף את "צ'רנוביל"?

ואם כבר במערכה הבלתי נגמרת מול HBO עסקינן, נטפליקס מתכננת לה תחרות מאוד קשה בקטגורית המיני-סדרה הטובה ביותר של טקס האמי הקרוב. אם חברת הכבלים נראית כמו זוכה בטוחה בזכות "צ'רנוביל" המדוברת, ייתכן מאוד שנטפליקס עומדת לבצע מחטף ולברוח עם הפרס בזכות "כשהם רואים אותנו", שמתחקה אחר אחד הסיפורים המטרידים ביותר של גזענות ושלטון החוק שחוותה אמריקה בשנים האחרונות.

המיני סדרה, שמורכבת מארבעה פרקים שכל אחד מהם נמשך יותר משעה, מביאה למסך את סיפורם של "חמישיית סנטרל פארק", קבוצה של שחורים צעירים שהואשמו ונכלאו על לא עוול בכפם במסגרת חקירת רצח של אישה שנמצאה בפארק הניו יורקי במהלך שנות השמונים.

זו היא ללא ספק התוספת המדוברת והמהוללת ביותר של נטפליקס הקיץ, שזוכה לאחוזי צפייה יפים על אף שהיא איננה צפייה פשוטה כלל וכלל ונוגעת בדיוק בכל הנקודות הבוערות והצורבות של ארה"ב כיום. הפופולריות הרבה קשורה גם לכך שמאחורי המיני-סדרה עומדת אווה דוברניי, היוצרת השחורה הבולטת ביותר כיום שלשמה נקשרים המועמדים לאוסקר "13" ו"סלמה".

"תעלומת רצח": פשוט לבהות מול המסך

אדם סנדלר תרם תרומה משמעותית לכניסתה של נטפליקס לשוק הסרטים. החברה החתימה את הכוכב המצליח על חוזה בלעדי והראתה שיש מי שמוכן לזנוח את הקולנוע ולקחת חלק במהפכת הסטרימינג. למרבה הצער, רוב הפרויקטים המשותפים לא נחלו הצלחה גדולה ונותרו קבורים במעמקי אוקיינוס התוכן הבלתי נגמר.

הקיץ חזר סנדלר לנטפליקס עם שחקנית חיזוק בדמות ג'ניפר אניסטון. השניים מגלמים זוג נשוי במשבר שיוצא לחופשה באירופה ומסתבך בפרשיית רצח. מבתי הקולנוע הסרט היה כנראה מתפוגג במהרה, אבל על המסך הקטן זה כבר סיפור אחר. הקומדיה החביבה והלא משמעותית הזו הפכה להצלחה ענקית של נטפליקס, כנראה כי היא מתאימה לבהייה מול המסך.

אחרי כמה ניסיונות לא מוצלחים עם תוכן קולנועי ("משולש הגבולות" רב התקציב שהתגלה כאכזבה גדולה אצל המנויים), נטפליקס הצליחה לנצח את בתי הקולנוע עם הסרט המשעשע הזה, בזמן שסרטים עתירי תקציב כמו "גברים בשחור: אינטרנשיונל" ו"גודזילה" הפכו לכישלונות מהדהדים באולמות ובקושי כיסו את תקציבם. 

עוד כתבות

נקודת טעינה חשמלית ברמת גן / צילום: Shutterstock

רשמית: מס הנסועה על רכב חשמלי הגיע לסוף דרכו. באוצר יציעו חלופה

מס הנסועה על רכב חשמלי לא יוטל ב־2026 וככל הנראה יבוטל סופית ● צ'רי הסינית מתרחבת מישראל לאירופה בשיתוף עם יבואנים ישראלים ● ג'אקו משיקה בישראל קרוס־אובר פלאג־אין מפואר למשפחות גדולות ● השבוע בענף הרכב

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי / צילום: דוברות בנק ישראל

המהלך שיפתח את שוק הפיקדונות לתחרות מגיע לכנסת. בבנקים צפויים להיאבק בו

האם בקרוב נראה עוד "בנקים קטנים" שמציעים פיקדונות? תזכיר חקיקה בנושא פורסם לראשונה, וכעת האירוע עובר לידי הכנסת ● המועמדים העיקריים לנגוס בנתח של הבנקים הם המוסדיים וחברות כרטיסי האשראי, אך ההיסטוריה מלמדת שהשלמת החקיקה לא תהיה פשוטה

משה ינאי / צילום: רחל ינאי (מתוך ויקיפדיה)

כיצד הגיע משה ינאי לפשיטת רגל ומדוע הדירות והמסוקים שעל שמו לא עזרו?

היזם הסדרתי, שמכר בעבר חברות לענקיות IBM ודל, מצוי במרכזו של מאבק משפטי בישראל ובארה"ב לאחר שנפתח נגדו הליך כינוס נכסים ● קרן האשראי שינטילה דורשת לממש נכסים ודירות בשווי עשרות מיליונים, וטוענת כי ינאי מכר מניות בניגוד להסכם איתה ● ינאי מאשים את הקרן בריביות מופרזות על ההלוואות ומבטיח: מכירת אינפינידט תכסה את כל החובות

צוות פיטנגו / צילום: ביאנה קארו ויטקין

פיטנגו גייסה 300 מיליון דולר לשתי קרנות המשקיעות בשלבים מוקדמים

אחת מקרנות ההון סיכון הוותיקות בישראל מודיעה על גיוס של 300 מיליון דולר לשתי קרנות המשקיעות בחברות בשלבים מוקדמים - Pitango First ו-Pitango HealthTech ● מאז הקמתה השקיעה פיטנגו ביותר מ-300 חברות וביצעה כ-100 אקזיטים ● ומה הצעד הבא?

משטרת ישראל / אילוסטרציה: Shutterstock

איש תקשורת בכיר נחקר בחשד לביצוע עבירות מין

לפי החשד, איש התקשורת ניצל יחסי מרות בשנת 2017 • הקורבן התלוננה במשטרה, שחקרה באזהרה את הבכיר • התיק הועבר לפרקליטות לצורך עיון והכרעה

פיטורים / אילוסטרציה: Shutterstock

שיא של 20 שנה במספר המפוטרים באוקטובר האחרון בארה"ב

בחברת ההשמה Challenger מסבירים כי לאחר גל הגיוסים הגדול בתקופת הקורונה, חברות רבות "מתקנות מסלול" על רקע אימוץ מואץ של טכנולוגיות בינה מלאכותית, האטה בהוצאות הצרכנים והעסקים ועלויות תפעול גבוהות ● "מי שמפוטר כיום מתקשה יותר למצוא עבודה במהירות"

עגבניות קלופות / צילום: נועם פריסמן, O'lala Creative

בר ורמיני: הרבה פריטים קטנים שיוצרים ערב שלא תרצו שייגמר

שלל צלוחיות קטנות עם אוכל טעים ושמח, ורמוטים, שפריצים וקוקטיילים מדויקים שמוגשים בחלל קטן ותוסס – מדריד זה כאן

פרופסור סאמי מיעארי, מעורכי המחקר / צילום: פרטי

מחקר חדש מצביע על הבעיה הגדולה בתעסוקת החברה הערבית

מחקר שערך הפורום הכלכלי הערבי קובע כי צעירים שמוגדרים "חסרי מעש" נמצאים בהכשרות או בדרך לאקדמיה ● אולם בהמשך הם סובלים ממחסור בהזדמנויות תעסוקה איכותיות ליד מקום המגורים

רמי דרור / צילום: דרור סיתהכל

"לא אופטימי": מנהל ההשקעות שמסמן סקטור אחד להתרחק ממנו

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● רמי דרור, מנכ"ל ווליו השקעות מתקדמות, המנהלת כ-4 מיליארד שקל, ידע להמליץ לפני שנה על מניות הביטוח. כעת הוא בטוח שבטווח הקצר השוק המקומי ימשיך לעלות, בהינתן סיום המלחמה וכניסה לשנת בחירות ● ולאיזה סקטור הוא מעדיף לא להתקרב היום?

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

בעלי המניות אישרו: אילון מאסק יקבל את חבילת השכר הגדולה בתולדות וול סטריט

בעלי המניות של טסלה אישרו את חבילת השכר ההיסטורית של המנכ"ל אילון מאסק, שעשויה להגיע לטריליון דולר במניות בעשור הקרוב ● המתנגדים הזהירו מפני תלות מוגזמת באדם אחד - אך טסלה בחרה להמר עליו שוב ● כעת יצטרך מאסק להוכיח שהיעדים שהציב, בהם מיליון רובוטים לשימוש מסחרי והגעה לשווי של 8.5 טריליון דולר, הם לא חלום רחוק

זוהרן ממדאני. מגלם דור חדש / צילום: Reuters, Jose Luis Magana

ממדאני הוא רק סימפטום? כך מתגבש הדור החדש באקדמיה האמריקאית נגד ישראל

ניצחונו של זוהרן ממדאני בבחירות לראשות עיריית ניו יורק מגלם דור חדש ביחסו העוין לישראל, ונוכח בשני צדי המפה הפוליטית בארה"ב ● מומחים מזהירים: אם בעבר האמריקאים חשו הזדהות איתנו, כעת פריחת הגישה הפוסט־קולוניאליסטית באוניברסיטאות מצמיחה איבה כלפינו

זוהרן ממדאני נושא את נאום הזכיה שלו, הבוקר / צילום: ap, Yuki Iwamura

האיום של ראש העיר החדש והשאלה: האם חוזי ענק של ישראלים בסכנה?

בחירתו של זוהרן ממדאני לראשות עיריית ניו יורק מדירה שינה מעיניהם של יזמים ישראלים: על בסיס הכרזותיו מהעבר, הוא יוכל לפעול נגד חברות בטענה שהן מוכרות טכנולוגיה לזרועות הביטחון ● כיצד הוא יגיב לרכישה שהושלמה ערב בחירתו, האם הוא יפגע בחברות כי המייסדים שלהן שירתו בצה"ל, ומה יעשו אנשי ההייטק הישראלים?

עלמה זק ואסי כהן בקמפיין מאוחדת / צילום: צילום מסך

דאבל בינה מלאכותית, דאבל אסי כהן: השחקן האהוב מוביל את הפסקת הפרסומות

הפרסומת האהובה ביותר שייכת לקופ"ח מאוחדת, שכהן הוא הפרזנטור הקבוע שלה, ובמקום החמישי בזכירות נמצאת בזק שהחתימה אותו כעת כפרזנטור - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות

רועי כחלון, מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: רשות החברות הממשלתיות

בציפייה להסכמי אברהם: משלחת של רשות החברות תצא לקזחסטן

משלחת רשמית של רשות החברות הממשלתיות ונציגות מעשר חברות - בהן מקורות, קצא"א ונתג"ז - תצא לקזחסטן בשבוע הבא יחד עם השר דוד אמסלם ● על רקע הצטרפותה האפשרית של המדינה להסכמי אבהרם, בישראל מזהים הזדמנות לשיתוף פעולה בעיקר בתחום תשתיות המים, וכן בתחומי האנרגיה והסייבר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות בהובלת מניות ה-AI; אנבידיה ירדה ב-3.5%, פלנטיר ב-6%

נאסד"ק יורד ב-1.3% ● חברות מדווחות על שיעור הפתעות חיובי ברווחים הגבוה ביותר מאז 2021 ● איליי לילי ונובו נורדיסק הגיעו להסכמים עם ממשל טראמפ להפחתת מחירים של תרופות ההרזיה ● "יום טריליון הדולר": היום תיערך הצבעת בעלי המניות של טסלה על חבילת השכר של מאסק ● גוברות ההערכות כי בית המשפט העליון יפסול את מדיניות הסחר האגרסיבית של טראמפ ● זינוק של 183% במספר הודעות הפיטורים בארה"ב באוקטובר

פרויקט עיר גלים של הכשרת הישוב / הדמיה: טוטם

קריית ים מציגה: יותר מ־6,000 דירות בהתחדשות עירונית וקפיצה במחירים

העיר הסמוכה לים, שנחשבה במשך שנים לשכונה אפורה בפאתי חיפה, צפויה להוסיף בשנים הקרובות אלפי יחידות דיור חדשות ● המחירים עלו ב־56% בפחות מארבע שנים, אבל המכפילים בפרויקטים עדיין גבוהים

מל''ט מסוג הרמס / צילום: אלביט מערכות

המדינה שהצהירה שלא תרכוש נשק ישראלי גילתה שהיא לא יכולה בלי

ממשלת הפיליפינים הצהירה כי בשל סירובה של ישראל להכיר בגבולות המים הכלכליים שלה בים סין הדרומי, היא תפסיק לבצע הזמנות חדשות של ציוד ביטחוני מישראל • בארגנטינה מעוניינים לרכוש 72 מערכות ארטילריה, כחלק ממגמת המודרניזציה של הצבא ● ברוסיה הציגו מערכת הגנה אווירית רובוטית נגד כלי טיס בלתי מאוישים ● וגם: בעקבות מחסור חריף, החלה באוקראינה לייצר פגזי 155 מ"מ ו־105 מ"מ, עם סיוע טכני מהתאגיד הצ'כי CSG ● השבוע בתעשיות הביטחונית

פרופ' בועז המאירי / צילום: יח''צ אוניברסיטת תל אביב

החוקר שקיבל 2 מיליון דולר כדי לגלות איך אפשר לפתור סכסוכים אלימים

פרופ' בועז המאירי, ראש התוכנית לניהול סכסוכים וגישור באוניברסיטת ת"א, קיבל לאחרונה מענק יוקרתי ממועצת המחקר האירופית ● המטרה: לבחון אילו התערבויות מועילות בסוגי סכסוכים שונים בין קבוצות אוכלוסייה ● המחקר ייערך בין השאר בקולומביה, בניגריה ובארה"ב ● האם ממצאיו יוכלו להועיל גם לחברה הישראלית?

שרון רייך וגדעון עמיחי / צילום: רמי זרנגר, מנחם רייס

אחרי שנים שנעדרה מהפסקת הפרסומות: איילון ביטוח בוחרת משרד פרסום

לראשונה זה שנים, חברת איילון ביטוח ופיננסים בוחרת משרד פרסום ובקרוב תעלה בקמפיין טלוויזיה ● מעבדת החדשנות הטכנולוגית סיטיזון קיבלה הכרה רשמית כ"מעבדה חיה" של האיחוד האירופי ● אריקה כרמל-טק (בי-קיור לייזר), פותחת חנות פיזית ראשונה בקניון עזריאלי "מול הים" באילת ● וגם: זה המנכ"ל החדש של סוכנות מקפת שירותים פיננסיים מבית מגדל ● אירועים ומינויים

מל''ט בייראקטר TB2 מתוצרת טורקיה / צילום: Reuters, Aziz Karimov

"מלחמת המל"טים" בין ישראל לטורקיה: סוריה היא רק שדה קרב אחד

משט המרמרה, שהפסיק את אספקת מל"טי הרון לארדואן, הפך כעבור עשור למאבק עוצמה גלובלי בין התעשיות הביטחוניות ● בעוד שטורקיה הפכה ליצואנית המל"טים התוקפים הגדולה בעולם, בישראל מתריעים מפני התנגשות "בלתי מאוישת" אפשרית בתווך האווירי של סוריה