גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חכמה בשמש: התכנים בנטפליקס שאסור לכם לפספס הקיץ

הסדרות החדשות שתתמכרו אליהן הקיץ, וגם בונוס: סרט להיט עם אדם סנדלר וג'ניפר אניסטון

צל גדול נח על הוליווד הקיץ, אבל במקום לקרר הוא רק גורם להזעת יתר. זה הצל הענק של האולפן העוצמתי דיסני, שלא רק מייצר את הלהיטים היחידים בעונת הקיץ המאכזבת הזאת, אלא גם עומד להפוך את עולם הסטרימינג בקרוב עם דיסני פלוס. נטפליקס, שכבר הפכה לשם נרדף למהפכת הסטרימינג והשקיעה סכומים בלתי נתפסים כדי למצב את עצמה כבנק התוכן הגדול והמשמעותי בעולם, נכנסת לקרב של חייה.

אבל הכמות העצומה של התכנים בנטפליקס מביאה אותה רק עד גבול מסוים, ועכשיו היא צריכה להוכיח את עצמה גם בתחום האיכות. זה התחיל לא רע עם המועמדויות לאוסקר של "רומא" ו"הבלדה על באסטר סקראגס", אבל הדרך עוד ארוכה. עכשיו היא ממשיכה לירות לכל הכיוונים ולראות מה תופס, כאשר לא פעם התוצאות מפתיעות.

לקיץ הזה נטפליקס הגיעה מוכנה היטב, עם כמה מהשמות הכי חמים בעולם הטלוויזיה על מנת להראות שהיא לא הולכת לשום מקום.

 ● נטפליקס היא המותג המוביל בישראל 2019 

"דברים מוזרים 3": תגובות מעורבות

הסדרה המזוהה ביותר עם נטפליקס מעבר ל"בית הקלפים", וכנראה הטרנדית ביותר שלה אי פעם, חזרה ממש לאחרונה לעונתה השלישית אחרי שהסעירה מיליוני חובבי אימה, פנטזיה ואייטיז ברחבי העולם מאז 2016.

נשענת על שילוב נוסטלגי של סרטי האולפן הספילברגי אמבלין ("אי.טי", "הגוניס", "בחזרה לעתיד") וספרי האימה של סטיבן קינג, "דברים מוזרים" עוסקת בקבוצת ילדים מעיירה אמריקאית קטנה שמתמודדים, ובכן, עם המון דברים מוזרים כמו מפלצות מממד אחר, כוחות על טבעיים, וינונה ריידר ושלל איומים נוספים.

העונה הראשונה הייתה להיט ענק, השנייה זכתה באהבה בעיקר בזכות הזיכרונות מהראשונה, וכעת העונה השלישית צוברת בעיקר תגובות מעורבות. ובאמת, מתברר שהסדרה אותה יצרו האחים דאפר לא מחדשת הרבה על הקיים. למעשה, אפשר לומר שהיא מאוד הולכת בתלמי העונות הקודמות, ובקלות אפשר להאשים אותה במיחזור ובעצלנות.

מי שנהנה משתי העונות הקודמות סביר להניח שכבר צפה בכל שמונת הפרקים בהתלהבות ומחכה בקוצר רוח לעונה הרביעית, אך בד בבד מי שחשב כבר מהפרק הראשון שמדובר בחיקוי חינני ולא יותר מזה של סרטי עבר ובעלילה מטופשת הנשענת על נוסטלגיה בלבד, כנראה שוב יפהק מול העניין ויתהה על מה כל המהומה.

"בשבילי אתם מתים": תשכחו מקלי באנדי

בזמן שלאויבת הגדולה של נטפליקס, חברת הכבלים HBO, יש את הלהיט "שקרים קטנים גדולים", נטפליקס החליטה להעניק למנוייה פיצוי בדמות הסדרה הזו. כמו "שקרים קטנים גדולים", גם "בשבילי אתם מתים" שיצרה ליז פלדמן בחסות מלכי הקומדיה וויל פארל ואדם מקי ("אחים חורגים"), עוסקת באימהות ובילדיהם, במוות מסתורי, בסודות ובשקרים, כל זה תחת השמש החזקה של קליפורניה.

כריסטינה אפלגייט הנהדרת משילה מעצמה כל זכר לדמותה קלי מ"נשואים פלוס" המיתולוגית, בתפקיד אימא לשניים שמתמודדת עם מות בעלה האהוב בתאונת פגע וברח, ומפתחת חברות עם אישה צעירה (לינדה קרדינדלי, "הספר הירוק") שכבר בפרק הראשון ברור לנו שהיא מסתירה משהו מאוד משמעותי.

המשחק המצוין של שתי הנשים בתפקידים הראשיים, הכימיה המעולה ביניהן והטון החצוף שהביאה פלדמן היוצרת, הופכים את "בשבילי אתם מתים" לאחת התוספות הטובות ביותר של נטפליקס השנה.

בנוסף לכך, המתכונת של חצי שעה לפרק בהחלט משדרגת, ומעניקה חווית צפייה מצוינת שקשה מאוד להפסיק באמצע.

"כשהם רואים אותנו": תצליח לעקוף את "צ'רנוביל"?

ואם כבר במערכה הבלתי נגמרת מול HBO עסקינן, נטפליקס מתכננת לה תחרות מאוד קשה בקטגורית המיני-סדרה הטובה ביותר של טקס האמי הקרוב. אם חברת הכבלים נראית כמו זוכה בטוחה בזכות "צ'רנוביל" המדוברת, ייתכן מאוד שנטפליקס עומדת לבצע מחטף ולברוח עם הפרס בזכות "כשהם רואים אותנו", שמתחקה אחר אחד הסיפורים המטרידים ביותר של גזענות ושלטון החוק שחוותה אמריקה בשנים האחרונות.

המיני סדרה, שמורכבת מארבעה פרקים שכל אחד מהם נמשך יותר משעה, מביאה למסך את סיפורם של "חמישיית סנטרל פארק", קבוצה של שחורים צעירים שהואשמו ונכלאו על לא עוול בכפם במסגרת חקירת רצח של אישה שנמצאה בפארק הניו יורקי במהלך שנות השמונים.

זו היא ללא ספק התוספת המדוברת והמהוללת ביותר של נטפליקס הקיץ, שזוכה לאחוזי צפייה יפים על אף שהיא איננה צפייה פשוטה כלל וכלל ונוגעת בדיוק בכל הנקודות הבוערות והצורבות של ארה"ב כיום. הפופולריות הרבה קשורה גם לכך שמאחורי המיני-סדרה עומדת אווה דוברניי, היוצרת השחורה הבולטת ביותר כיום שלשמה נקשרים המועמדים לאוסקר "13" ו"סלמה".

"תעלומת רצח": פשוט לבהות מול המסך

אדם סנדלר תרם תרומה משמעותית לכניסתה של נטפליקס לשוק הסרטים. החברה החתימה את הכוכב המצליח על חוזה בלעדי והראתה שיש מי שמוכן לזנוח את הקולנוע ולקחת חלק במהפכת הסטרימינג. למרבה הצער, רוב הפרויקטים המשותפים לא נחלו הצלחה גדולה ונותרו קבורים במעמקי אוקיינוס התוכן הבלתי נגמר.

הקיץ חזר סנדלר לנטפליקס עם שחקנית חיזוק בדמות ג'ניפר אניסטון. השניים מגלמים זוג נשוי במשבר שיוצא לחופשה באירופה ומסתבך בפרשיית רצח. מבתי הקולנוע הסרט היה כנראה מתפוגג במהרה, אבל על המסך הקטן זה כבר סיפור אחר. הקומדיה החביבה והלא משמעותית הזו הפכה להצלחה ענקית של נטפליקס, כנראה כי היא מתאימה לבהייה מול המסך.

אחרי כמה ניסיונות לא מוצלחים עם תוכן קולנועי ("משולש הגבולות" רב התקציב שהתגלה כאכזבה גדולה אצל המנויים), נטפליקס הצליחה לנצח את בתי הקולנוע עם הסרט המשעשע הזה, בזמן שסרטים עתירי תקציב כמו "גברים בשחור: אינטרנשיונל" ו"גודזילה" הפכו לכישלונות מהדהדים באולמות ובקושי כיסו את תקציבם. 

עוד כתבות

בן המבורגר, סגן יו''ר דירקטוריון הראל / צילום: יח''צ

עולה על הרדאר של המשקיעים הזרים: חברת הביטוח שנכנסת למדד יוקרתי

חברת המדדים הבינלאומית MSCI הודיעה כי הראל תצטרף למדד MSCI Israel בסוף במאי ● המניה, שרשמה זינוק מרשים מתחילת השנה, צפויה ליהנות מזרם השקעות זר ● מצטרפות נוספות למדד הן אנלייט ואו.פי.סי אנרגיה; מאנדיי ונייס נגרעות

אסי מסינג, שלומית ברנע-פרגו, שלמה (מומי) למברגר / צילום: יחיאל ינאי, לשכת עורכי הדין, אסף רחמים

דלתות מסתובבות גרסת עורכי הדין, ולמה לפעמים קשרים זה לא מספיק

עו"ד אסי מסינג, לשעבר יועמ"ש האוצר, הוא האחרון בשורה של בכירים לשעבר מהשירות הציבורי שהתברגו במשרדי עורכי דין גדולים ● אך למרות הדימוי הנוצץ, רבים מגלים כי היום שאחרי רווי קשיי הסתגלות ● מומחה: "לוקח שנה עד שלוש לייצר ערך כלכלי"

אור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: איל יצהר

לאחר כמעט 20 שנה: אור עופר פורש מסימילרווב

מייסד ומנכ"ל סימילרווב מגבעתיים, אור עופר, הודיע על כוונתו לפרוש מניהול החברה בעוד שנה ● בתוך כך, סימילרווב דיווחה היום על עלייה של 10% בהכנסות ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ל-73.9 מיליון דולר, כאשר ההפסד הנקי ירד מ-9.2 מיליון דולר ל-6.3 מיליון דולר.

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל וויקס / צילום: אלן צצקין

Wix הציגה רבעון פושר אך משאירה את התחזית השנתית ללא שינוי

החברה השיקה מודל שפה גדול (LLM) משל עצמה, והמנכ"ל אבישי אברהמי מציין כי ההשקה תיתן לה יתרון תחרותי משמעותי ושליטה גבוהה יותר על העלויות ● מניית Wix ירדה ב-5% במסחר המאוחר בוול סטריט

ג'נסן הואנג / צילום: ap, Lee Jin-man

השכר של מנכ"ל אנבידיה נחשף והוא הרבה יותר נמוך ממה ששיערנו

עפ"י הזימון לאסיפה השנתית של בעלי המניות שאנבידיה פרסמה אתמול, עלות התגמולים של ג'נסן הואנג הסתכמה בשנת הכספים האחרונה ב-36.3 מיליון דולר - ירידה בהשוואה ל-49.9 מיליון דולר בשנה שעברה ● נמוך ביחס לעמיתיו ב"מועדון הטריליון"

היזם מאור שלמה / צילום: באדיבות המצולם

מכרה הזהב של WIX: מאור שלמה יקבל עוד 38 מיליון דולר

לאחר שעמדו ביעדי המכירות, היזם מאור שלמה ומספר עובדים נוספים בסטארט-אפ Base44 צפויים לקבל עוד 38 מיליון דולר במניות Wix ● הסטארט-אפ, מנוע בניית אתרים ואפליקציות המבוסס על בינה מלאכותית, נרכש ב-92 מיליון דולר לפני כשנה

אלעד אהרונסון / צילום: נטלי כהן-קדוש

איי.סי.אל: זינוק של 38% ברווח ברבעון הראשון, מעלה תחזיות

החברה נהנתה מהעלייה במחירי האשלג ● אלעד אהרונסון, מנכ"ל איי.סי.אל: "לאור הרבעון החיובי, במהלכו הושפענו לטובה מעליית מחירי הברום והאשלג, אנו מעלים את התחזית שלנו" ● המניה מזנקת בת"א

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: ניב מוסמן

סמוטריץ' מכחיש: גיל הפרישה לא יעלה ל-70

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', הבהיר כי אין מתכננים באוצר רפורמה בגיל הפרישה וגם לא בנוגע לפטור ממע"מ באילת

אמיליאנו קלמזוק, מנכ''ל רשת 13 הפורש / צילום: יח''צ

מנכ"ל רשת 13 אמיליאנו קלמזוק מסיים את תפקידו

קלמזוק, ששימש כמנכ"ל הערוץ מאז מרץ 2023, פורש בעקבות מכירת רשת 13 לקבוצת ההייטקיסטים בראשות אסף רפפורט ● לפי שעה לא ידוע מי יחליפו בתפקידו

ג'רום פאוול וקווין וורש / צילום: ap, Ben Curtis, Jose Luis Magana

מבחן האש של קווין וורש: האם היסטוריית הירידות של יו"רי הפד תחזור על עצמה?

ביום שישי הקרוב יפנה ג'רום פאוול את כיסא יו"ר הפדרל ריזרב לקווין וורש ● נתונים של ברקליס ו־Nationwide מצביעים על כך שוול סטריט נוטה "לבדוק" נגידים חדשים, עם ירידות של 9%-16% בממוצע תוך כדי חצי השנה הראשונה לכהונתם ● ויש גם בשורה חיובית למשקיעים

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

לא עוצרת בירוק: הגאות בשווקים והמסחר בשישי הכפילו רווחי הבורסה

הזינוק במדדים הוביל את הבורסה בת"א לתוצאות שיא, עם צמיחה של 40% בהכנסות ורווח של 77 מיליון שקל ● מחזורי המסחר ברבעון טיפסו במעל 90%, גם הודות לשינוי בימי המסחר

כותרות העיתונים בעולם

זירת ניסויי הנשק החדשה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ישראל ואיחוד האמירויות קרובות מתמיד אחרי המלחמה עם איראן, לפי מודיעין הצבא האיראני יותר חזק ממה שטראמפ אומר, והלוויתנים משלמים את המחיר על המשבר בנתיבי הסחר הימיים • כותרות העיתונים בעולם 

מטוס לופטהנזה / צילום: ap, Michael Probst

בשורה לטסים בקיץ: ענקיות התעופה חוזרות לנתב"ג

קבוצת לופטהנזה הודיעה על חידוש הדרגתי של פעילותה בישראל החל מחודש יוני, לאחר כחודשיים של השעיית טיסות על רקע המצב הביטחוני ● וויזאייר הודיעה על חזרה לפעילות בישראל החל מ-28 במאי ● ההודעה מגיעה יממה לאחר שה-EASA עדכנה את אזהרת הטיסה שלה למזרח התיכון והקלה את ההמלצות הנוגעות לישראל ● האם כעת חברות תעופה אירופיות נוספות ישובו לארץ?

בורסת KOSDAQ בסיאול / צילום: ap, Lee Jin-man

זאת הבורסה הטובה בעולם. ככה תחשפו אליה

הזינוק החד במדד הקוספי, בהובלת מניות השבבים והבינה המלאכותית, הפך את קוריאה הדרומית לאחד השווקים הלוהטים בעולם • אף שהמוסדיים בישראל כמעט ואינם מחזיקים ישירות במניות קוריאניות, החוסכים המקומיים כבר חשופים אליהן דרך קרנות הפנסיה וההשתלמות, ומי שמבקש חשיפה ממוקדת יותר יכול לעשות זאת באמצעות קרנות סל ייעודיות

מוצרי חלב / צילום: גלובס

בעקבות המחסור על המדפים: מועצת החלב תקבל סמכויות חדשות לוויסות הייצור

במסגרת התקנות שאישרה ועדת הכלכלה, מועצת החלב תוכל לעקוב בזמן אמת אחר היקפי הייצור והמלאים ולהתערב בעת מחסור במוצרים מפוקחים ● אושרו גם הקלות למחלבות קטנות ותיקון מיוחד לרפתות באזורים חמים במיוחד

ראש מחלקת המדיניות הנשיאותית, קים יונג־בום / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

הבורסה טסה כל־כך חזק, שבדרום קוריאה מדברים על "דיבידנד לכל אזרח"

מדד הקוספי הדרום קוריאני זינק השנה בכמעט 180%, הרבה מעל יתר הבורסות הגדולות ● אלא שפוסט של בכיר במדינה, שקרא לחלק לציבור דיבידנד מרווחי ה־AI, הפיל אותו תוך שעות ● הסיבה: משקיעים ראו בכך איתות למס רווחי העתק על ענקיות הטכנולוגיה

גלעד בר אדון, מנכ''ל מוריה / צילום: באדיבות חברת מוריה

המועמד הבולט לתפקיד מנכ"ל רכבת ישראל הסיר את מועמדותו

גלעד בר־אדון, מנכ"ל חברת מוריה ואחד המועמדים המרכזיים לתפקיד מנכ"ל רכבת ישראל, הודיע כי הוא מסיר את מועמדותו לאחר חודשים של אי־ודאות סביב הליך המינוי ● ברקע: מחלוקות בין משרד התחבורה לאוצר בנוגע להתאמתו לתפקיד והמשך המשבר הניהולי ברכבת שפועלת ללא מנכ"ל קבוע מאז הקיץ האחרון

נתב''ג לאחר שנכנסה לתוקפה הפסקת האש / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברות שלא חוזרות לטוס לישראל והסיבות, שחלקן מפתיעות

שמי ישראל עדיין ריקים: רק 19 חברות תעופה זרות חזרו לכאן מאז שנפתחו השמיים ● מרבית החברות האירופיות עדיין מחוץ לישראל, והפעילות של חברות התעופה הזרות בנתב"ג עומדת על 21% בלבד ● מאילו מדינות מגיעות חברות התעופה שמוכנות לטוס לישראל?

זוהרן ממדאני, ראש עיריית ניו יורק / צילום: Reuters

ממדאני מתקפל: העלאת מיסי הנדל"ן בניו יורק תבוטל

ראש עיריית ניו יורק זוהרן ממדאני ויתר על התוכנית להעלות את מיסי הנדל"ן בעיר בכמעט 10%, לאחר שנתקל בהתנגדות פוליטית ובביקורת ציבורית חריפה ● המהלך נועד לסייע לעיר להתמודד עם משבר תקציבי, גירעון עמוק ואזהרות מצד חברות דירוג האשראי ● במקביל, ממדאני ממשיך לקדם מס חדש על דירות יוקרה של תושבי חוץ, מהלך שצפוי להכניס לקופת העיר כ־500 מיליון דולר בשנה

תקיפות צה''ל בדרום לבנון (ארכיון) / צילום: ap, Ariel Schalit

צה"ל: גל תקיפות נגד תשתיות חיזבאללה במספר מרחבים בדרום לבנון

הערכה: ישראל שחקה משמעותית את יכולתה של איראן לייצר נשק גרעיני ● "ניו יורק טיימס": לאיראן יש גישה לרוב אתרי שיגור הטילים שלה ● משפחות שכולות זעמו: המילים שנמחקו מחוק ועדת החקירה לטבח ה-7 באוקטובר ● דובר צה"ל בערבית הוציא התרעת פינוי ל-6 כפרים בדרום לבנון ● הרשתות באיראן בצל החשש מהסלמה: "ההוצאות להורג מתגברות" ● טראמפ: "לא יהיה לאיראן נשק גרעיני, ב-100%" ● עדכונים שוטפים