גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שיווק ופרסום

חכמה בשמש: התכנים בנטפליקס שאסור לכם לפספס הקיץ

הסדרות החדשות שתתמכרו אליהן הקיץ, וגם בונוס: סרט להיט עם אדם סנדלר וג'ניפר אניסטון

צל גדול נח על הוליווד הקיץ, אבל במקום לקרר הוא רק גורם להזעת יתר. זה הצל הענק של האולפן העוצמתי דיסני, שלא רק מייצר את הלהיטים היחידים בעונת הקיץ המאכזבת הזאת, אלא גם עומד להפוך את עולם הסטרימינג בקרוב עם דיסני פלוס. נטפליקס, שכבר הפכה לשם נרדף למהפכת הסטרימינג והשקיעה סכומים בלתי נתפסים כדי למצב את עצמה כבנק התוכן הגדול והמשמעותי בעולם, נכנסת לקרב של חייה.

אבל הכמות העצומה של התכנים בנטפליקס מביאה אותה רק עד גבול מסוים, ועכשיו היא צריכה להוכיח את עצמה גם בתחום האיכות. זה התחיל לא רע עם המועמדויות לאוסקר של "רומא" ו"הבלדה על באסטר סקראגס", אבל הדרך עוד ארוכה. עכשיו היא ממשיכה לירות לכל הכיוונים ולראות מה תופס, כאשר לא פעם התוצאות מפתיעות.

לקיץ הזה נטפליקס הגיעה מוכנה היטב, עם כמה מהשמות הכי חמים בעולם הטלוויזיה על מנת להראות שהיא לא הולכת לשום מקום.

 ● נטפליקס היא המותג המוביל בישראל 2019 

"דברים מוזרים 3": תגובות מעורבות

הסדרה המזוהה ביותר עם נטפליקס מעבר ל"בית הקלפים", וכנראה הטרנדית ביותר שלה אי פעם, חזרה ממש לאחרונה לעונתה השלישית אחרי שהסעירה מיליוני חובבי אימה, פנטזיה ואייטיז ברחבי העולם מאז 2016.

נשענת על שילוב נוסטלגי של סרטי האולפן הספילברגי אמבלין ("אי.טי", "הגוניס", "בחזרה לעתיד") וספרי האימה של סטיבן קינג, "דברים מוזרים" עוסקת בקבוצת ילדים מעיירה אמריקאית קטנה שמתמודדים, ובכן, עם המון דברים מוזרים כמו מפלצות מממד אחר, כוחות על טבעיים, וינונה ריידר ושלל איומים נוספים.

העונה הראשונה הייתה להיט ענק, השנייה זכתה באהבה בעיקר בזכות הזיכרונות מהראשונה, וכעת העונה השלישית צוברת בעיקר תגובות מעורבות. ובאמת, מתברר שהסדרה אותה יצרו האחים דאפר לא מחדשת הרבה על הקיים. למעשה, אפשר לומר שהיא מאוד הולכת בתלמי העונות הקודמות, ובקלות אפשר להאשים אותה במיחזור ובעצלנות.

מי שנהנה משתי העונות הקודמות סביר להניח שכבר צפה בכל שמונת הפרקים בהתלהבות ומחכה בקוצר רוח לעונה הרביעית, אך בד בבד מי שחשב כבר מהפרק הראשון שמדובר בחיקוי חינני ולא יותר מזה של סרטי עבר ובעלילה מטופשת הנשענת על נוסטלגיה בלבד, כנראה שוב יפהק מול העניין ויתהה על מה כל המהומה.

"בשבילי אתם מתים": תשכחו מקלי באנדי

בזמן שלאויבת הגדולה של נטפליקס, חברת הכבלים HBO, יש את הלהיט "שקרים קטנים גדולים", נטפליקס החליטה להעניק למנוייה פיצוי בדמות הסדרה הזו. כמו "שקרים קטנים גדולים", גם "בשבילי אתם מתים" שיצרה ליז פלדמן בחסות מלכי הקומדיה וויל פארל ואדם מקי ("אחים חורגים"), עוסקת באימהות ובילדיהם, במוות מסתורי, בסודות ובשקרים, כל זה תחת השמש החזקה של קליפורניה.

כריסטינה אפלגייט הנהדרת משילה מעצמה כל זכר לדמותה קלי מ"נשואים פלוס" המיתולוגית, בתפקיד אימא לשניים שמתמודדת עם מות בעלה האהוב בתאונת פגע וברח, ומפתחת חברות עם אישה צעירה (לינדה קרדינדלי, "הספר הירוק") שכבר בפרק הראשון ברור לנו שהיא מסתירה משהו מאוד משמעותי.

המשחק המצוין של שתי הנשים בתפקידים הראשיים, הכימיה המעולה ביניהן והטון החצוף שהביאה פלדמן היוצרת, הופכים את "בשבילי אתם מתים" לאחת התוספות הטובות ביותר של נטפליקס השנה.

בנוסף לכך, המתכונת של חצי שעה לפרק בהחלט משדרגת, ומעניקה חווית צפייה מצוינת שקשה מאוד להפסיק באמצע.

"כשהם רואים אותנו": תצליח לעקוף את "צ'רנוביל"?

ואם כבר במערכה הבלתי נגמרת מול HBO עסקינן, נטפליקס מתכננת לה תחרות מאוד קשה בקטגורית המיני-סדרה הטובה ביותר של טקס האמי הקרוב. אם חברת הכבלים נראית כמו זוכה בטוחה בזכות "צ'רנוביל" המדוברת, ייתכן מאוד שנטפליקס עומדת לבצע מחטף ולברוח עם הפרס בזכות "כשהם רואים אותנו", שמתחקה אחר אחד הסיפורים המטרידים ביותר של גזענות ושלטון החוק שחוותה אמריקה בשנים האחרונות.

המיני סדרה, שמורכבת מארבעה פרקים שכל אחד מהם נמשך יותר משעה, מביאה למסך את סיפורם של "חמישיית סנטרל פארק", קבוצה של שחורים צעירים שהואשמו ונכלאו על לא עוול בכפם במסגרת חקירת רצח של אישה שנמצאה בפארק הניו יורקי במהלך שנות השמונים.

זו היא ללא ספק התוספת המדוברת והמהוללת ביותר של נטפליקס הקיץ, שזוכה לאחוזי צפייה יפים על אף שהיא איננה צפייה פשוטה כלל וכלל ונוגעת בדיוק בכל הנקודות הבוערות והצורבות של ארה"ב כיום. הפופולריות הרבה קשורה גם לכך שמאחורי המיני-סדרה עומדת אווה דוברניי, היוצרת השחורה הבולטת ביותר כיום שלשמה נקשרים המועמדים לאוסקר "13" ו"סלמה".

"תעלומת רצח": פשוט לבהות מול המסך

אדם סנדלר תרם תרומה משמעותית לכניסתה של נטפליקס לשוק הסרטים. החברה החתימה את הכוכב המצליח על חוזה בלעדי והראתה שיש מי שמוכן לזנוח את הקולנוע ולקחת חלק במהפכת הסטרימינג. למרבה הצער, רוב הפרויקטים המשותפים לא נחלו הצלחה גדולה ונותרו קבורים במעמקי אוקיינוס התוכן הבלתי נגמר.

הקיץ חזר סנדלר לנטפליקס עם שחקנית חיזוק בדמות ג'ניפר אניסטון. השניים מגלמים זוג נשוי במשבר שיוצא לחופשה באירופה ומסתבך בפרשיית רצח. מבתי הקולנוע הסרט היה כנראה מתפוגג במהרה, אבל על המסך הקטן זה כבר סיפור אחר. הקומדיה החביבה והלא משמעותית הזו הפכה להצלחה ענקית של נטפליקס, כנראה כי היא מתאימה לבהייה מול המסך.

אחרי כמה ניסיונות לא מוצלחים עם תוכן קולנועי ("משולש הגבולות" רב התקציב שהתגלה כאכזבה גדולה אצל המנויים), נטפליקס הצליחה לנצח את בתי הקולנוע עם הסרט המשעשע הזה, בזמן שסרטים עתירי תקציב כמו "גברים בשחור: אינטרנשיונל" ו"גודזילה" הפכו לכישלונות מהדהדים באולמות ובקושי כיסו את תקציבם. 

עוד כתבות

שר החינוך יואב קיש / צילום: יריב כץ - ידיעות אחרונות

קריסה בהישגים: התוצאות המחפירות של תלמידי ישראל במבחן פיז"ה

תוצאות המבחן, שמתקיים אחת ל-3 שנים, מצביעות הפעם על אחת הירידות הדרמטיות בהיסטוריה בקרב מדינות ה-OECD ● למרות ההבטחות של שר החינוך קיש, הציונים של תלמידי ישראל הגיעו לשפל של 20 שנה בקריאה, במתמטיקה ובמדעים ● הנתונים על השימוש הגובר ב-AI, האיחורים והמשמעת בכיתות - מדאיגים לא פחות

פיארטים סומאליים על ספינה הודית שנחטפה ב-2024, ובהמשך שוחררה (ארכיון) / צילום: Reuters, Indian Navy/Planet Pix via ZUMA Press Wire

"חוליות חמושות בלב ים": התוצאה המפתיעה מהמלחמה עם איראן

כותרות העיתונים בעולם: המצור האמריקאי פוגע קשה מאוד באיראן, הפיראטים מסומליה מתחזקים לאור הזזת כוחות בשל המלחמה, וישראל השיקה קמפיין בדרום ארה"ב ● גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל 

עידן שפירא, ראש סקטור בנייה ונדל''ן, בנק לאומי / צילום: מיכל מוסלר

בכיר בלאומי: הפרמטר שכדאי לבחון לפני השקעה בפרויקט נדל"ן

בסדנה מיוחדת בנושא "השקעות לצעירים" בוועידת ישראל לנדל"ן, הציג עידן שפירא, ראש סקטור בנייה ונדל"ן בלאומי, את המדדים שכדאי לבחון לפני השקעה בפרויקט ● לדבריו, כושר הספיגה יכול להעיד על יכולתו להתמודד עם חריגות ועלויות בלתי צפויות ● על שוק הדיור העריך: "אני לא צופה קפיצות מחירים"

חבר הכנסת מאיר פרוש (כנס של ארגון תבונה, 20.08.26) / צילום: כדיה לוי

לחרדים יש כוח כלכלי שיכול לזעזע את המשק? בדקנו את המספרים

ח"כ מאיר פרוש אמר שהחברה החרדית היא "כוח כלכלי אדיר" שיכול לזעזע את המשק ● אפשר להתווכח על המספר המדויק, אבל זו לא הבעיה העיקרית בטיעון שלו ● המשרוקית של גלובס

אפליקציית bit / צילום: Shutterstock, Maor Winetrob

התקלה בביט טופלה, האפליקציה חזרה לפעילות

משתמשים באפליקציית התשלומים ביט של בנק הפועלים דיווחו הערב על קשיים בביצוע פעולות ועל הודעות שגיאה ● התקלה תוקנה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

מסכים אדומים בבורסה: ת"א 90 נופל בהובלת מניות הנדל"ן

כלל הסקטורים נסחרים בירידות ● נאוויטס מאבדת גובה בעקבות איום בתביעה פלילית מצד ארגנטינה ● דור אלון מדווחת על גניבה של 40 מיליון שקל בידי עובדים ● תיגי מזנקת על רקע מיזוג עם חוות שרתים ● במקביל, המטבע האמריקאי מתחזק ונסחר בשער רציף של 3.02 שקלים ● הנפט מטפס לעבר 100 דולר לחבית בצל ההסלמה הגאו-פוליטית

גיא אלמוג / צילום: רמי זרנגר

יועץ ההשקעות שממליץ על עסקים "שצומחים כל שנה" ומתרחק מהדולר

גיא אלמוג, מנהל יועצי ההשקעות בבנק ירושלים, המליץ בעבר על שוק המניות בת"א, וגם כיום נותן לו עדיפות, בדגש על מניות פיננסים, תוך הערכה שהשקל יוסיף להתחזק ● המלצות נוספות שלו כוללות את הודו, שבבים וענף מקומי שהוא צופה לו "ביקוש כמעט ודאי של 100%"

חיפה / צילום: Shutterstock, makarenko7

"הערים המאושרות בעולם": העיר הישראלית המפתיעה היחידה ברשימה

מכון מחקר בריטי פרסם השבוע רשימה של "הערים המאושרות בעולם", בהתבסס על שורת קריטריונים מדידים הכוללים הכנסה, בריאות, עירוניות, משילות ועוד ● חיפה היא הנציגה הישראלית היחידה בדירוג, במקום ה-187 מתוך 251 ערים ● איזו עיר בראש הרשימה?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

אחרי המעבר למסחר בשישי: בבורסה בוחנים הרחבתו גם לשעות הערב

פחות משנה אחרי שהבורסה עברה לפעול ביום שישי, ברשות ני"ע ובבורסה כבר בוחנים את הצעד הבא – הרחבת שעות הפעילות במסגרת מסחר מאוחר ● "ירחיב את שעות החפיפה עם השווקים הבינלאומיים וייצור תנאים שיתמכו בהמשך הגידול בהשקעות הזרות"

נטעלי שם טוב / צילום: מיכל ממן להידרומדיה, ויקימדיה

חדשות 13 הסכימה לפצות את נטע לי שם-טוב בכ-700 אלף שקל. ואז חזרה בה

לאחר סכסוך מתוקשר ופיטורים, נטעלי שם-טוב וחדשות 13 הצליחו להגיע להסכם פשרה ● אך כעת חברת החדשות מבקשת לבטלו בעקבות הודעה שפרסמה מפלגת "עמך ישראל"

עדכון תוכנה במכונית / צילום: יח''צ

מי מקשיב לכם? 350 אלף מכוניות בישראל משדרות לשרתים מעבר לים

מספר כלי הרכב החכמים ומקושרי הרשת מתוצרת סין שנעים כיום בישראל עשוי להגיע בשנה הבאה לחצי מיליון ● אבל למרות הפוטנציאל לסיכון הביטחון הלאומי, הנובע מהעברת מידע לשרתים בחו"ל, התקנות שפרסם משרד התחבורה נמנעות מלתת הנחיות מחייבות

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Associated Press, Debbie Hill

דיווח: שבוע לפני ה-7 באוקטובר - נתניהו הוזהר ולא עדכן את מערכת הביטחון

לפי "הארץ", נשיא איחוד האמירויות בן זאיד העביר אזהרה דחופה לנתניהו לפני ה-7 באוקטובר • "הוא אמר שסינוואר מתכונן לאירוע משמעותי", סיפר יועץ קרוב לאמיר ● למרות זאת, רה"מ לא עדכן את ראשי מערכת הביטחון ● גם השב"כ קיבל אזהרה דומה ● לשכת נתניהו: "שקר מוחלט" ● במערכת הביטחון שומרים על כוננות גבוהה לקראת החגים ● במקביל, צה"ל מנצל את חופש הפעולה ביו"ש, בעזה ובלבנון לטובת חיסולים ופגיעה בתשתיות ● עדכונים שוטפים

יעקב ברדוגו / צילום: תומר שלום-סטודיו תומאס, ויקיפדיה

ראש הממשלה החליט: יעקב ברדוגו שוריין ברשימת הליכוד

בליכוד הודיעו רשמית על שריונו של יעקב ברדוגו לרשימת המפלגה ● מיקומו ברשימה נדון בשעות האחרונות, אך הוא צפוי להיות משוריין מטעם "תקווה חדשה" של גדעון סער

רן קוניק, אבי סלמה ואיציק דנינו, בשיחה אריק מירובסקי / צילום: כדיה לוי

ראש העיר שמודה: "לרשת פה דירה זה לעשות אקזיט"

בפאנל בוועידת ישראל לנדל"ן הציגו ראשי ערים את האתגרים שמלווים את המשך הפיתוח בעריהם: ראש עיריית גבעתיים רן קוניק הסביר מדוע בלם את תנופת הבנייה וקשר את חידושה להתקדמות המטרו, ראש עיריית אופקים איציק דנינו הצביע על הפער בין קצב הצמיחה למשאבים, וראש עיריית נתניה אבי סלמה מתח ביקורת על התקציבים שמעמידה המדינה לרשויות המקומיות

פרויקט משרדים של נדב בלילה גרופ באשדוד. ''רוב המתעניינים מחפשים 150 עד 250 מ''ר'' / הדמיה: evolve מדיה

"נכס להשאיר לילדים": להשקיע בנדל"ן מניב במקום בדירה. ממה צריך להיזהר?

עוד ועוד חברות מציעות כיום רכישת שטחים קטנים של נכסים מניבים, החל ב־20 מ"ר ליחידה של תעשייה, אחסון או משרדים ● המיסוי הנמוך יותר בהשוואה לעולם המגורים, התשואה הממוצעת הגבוהה יותר בדרך־כלל, והמחירים הנמוכים יכולים לקרוץ למי שמחפש לרכוש "בלוקים" אך לא בהכרח דירות ● איפה הסכנות, וממה כדאי להיזהר?

רוני בריק, נשיא התאחדות הקבלנים בונים הארץ / צילום: כדיה לוי

רוני בריק: "מתחילת השנה 800 קבלנים קטנים פשטו רגל"

על רקע המשבר בענף הבנייה והבחירות המתקרבות, אומר רוני בריק נשיא התאחדות הקבלנים ובוני הארץ בוועידת ישראל לנדל"ן, כי הרשויות המקומיות מחזיקות במפתח להאצת הבנייה ומזהיר מפני המשך הפגיעה בקבלנים ● "אני 40 שנה בענף וזאת התקופה הקשה ביותר שהענף חווה", ציין בדבריו

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ ומוג'תבא חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: AP

לתת לזמן לעשות את שלו: כך ארה"ב יכולה לנצח את איראן

כותרות העיתונים בעולם: הבכיר האמריקאי שבטוח שארה"ב רק צריכה למשוך זמן, למה האיראנים כבר לא יכולים לקנות מקרר, והתחזית של גולדמן זאקס למחיר הנפט אם ההסלמה תחריף ● גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל 

אביב שפירא / צילום: באדיבות XTEND

לאחר הכניסה המרשימה לוול סטריט: מנכ"ל חברת הרובוטיקה הישראלית מדבר

מניית אקסטנד זינקה ביום המסחר הראשון בבורסת ניו יורק ב־25%, לאחר שהגיעה אליה בשווי של 1.5 מיליארד דולר ● אביב שפירא, המנכ"ל: "שואפים להיות האנדרואיד של עולם הרובוטיקה. אנחנו לא מתמקדים ברובוט או ברחפן, אלא בתוכנה ובמערכת ההפעלה"

ערן פסטרנק, יו''ר פסטרנק שהם ושי שהם, מנכ''ל בית ההשקעות / צילום: יובל חי, איל יצהר

שני שכירים לשעבר בשוק ההון הפכו לבעלי מניות בשווי של כ־280 מיליון שקל

בית ההשקעות פסטרנק שהם, שמובילים ערן פסטרנק ושי שהם, השלים הנפקה ראשונה של מניותיו בת"א ● בין המשקיעים, יו"ר הפניקס סוכנויות איציק עוז וחברת ההחזקות אלייד שמוביל יצחק סוארי, שביצעה לפני כחודש אקזיט על השקעתה בפעילות הגמל והפנסיה של מנורה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

בחסות יום כיפור: זה לכאורה הכסף הכי קל שתוכלו לעשות בפולימרקט

ביממה האחרונה זירת המסחר המקוונת פולימרקט סוערת סביב השאלה "האם ישראל תסגור את המרחב האווירי שלה באופן נרחב עד סוף ספטמבר" ● המהמרים בטוחים ב-97% שהוא ייסגר עד סוף החודש - אבל לא בגלל החשש ממלחמה