גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חכמה בשמש: התכנים בנטפליקס שאסור לכם לפספס הקיץ

הסדרות החדשות שתתמכרו אליהן הקיץ, וגם בונוס: סרט להיט עם אדם סנדלר וג'ניפר אניסטון

צל גדול נח על הוליווד הקיץ, אבל במקום לקרר הוא רק גורם להזעת יתר. זה הצל הענק של האולפן העוצמתי דיסני, שלא רק מייצר את הלהיטים היחידים בעונת הקיץ המאכזבת הזאת, אלא גם עומד להפוך את עולם הסטרימינג בקרוב עם דיסני פלוס. נטפליקס, שכבר הפכה לשם נרדף למהפכת הסטרימינג והשקיעה סכומים בלתי נתפסים כדי למצב את עצמה כבנק התוכן הגדול והמשמעותי בעולם, נכנסת לקרב של חייה.

אבל הכמות העצומה של התכנים בנטפליקס מביאה אותה רק עד גבול מסוים, ועכשיו היא צריכה להוכיח את עצמה גם בתחום האיכות. זה התחיל לא רע עם המועמדויות לאוסקר של "רומא" ו"הבלדה על באסטר סקראגס", אבל הדרך עוד ארוכה. עכשיו היא ממשיכה לירות לכל הכיוונים ולראות מה תופס, כאשר לא פעם התוצאות מפתיעות.

לקיץ הזה נטפליקס הגיעה מוכנה היטב, עם כמה מהשמות הכי חמים בעולם הטלוויזיה על מנת להראות שהיא לא הולכת לשום מקום.

 ● נטפליקס היא המותג המוביל בישראל 2019 

"דברים מוזרים 3": תגובות מעורבות

הסדרה המזוהה ביותר עם נטפליקס מעבר ל"בית הקלפים", וכנראה הטרנדית ביותר שלה אי פעם, חזרה ממש לאחרונה לעונתה השלישית אחרי שהסעירה מיליוני חובבי אימה, פנטזיה ואייטיז ברחבי העולם מאז 2016.

נשענת על שילוב נוסטלגי של סרטי האולפן הספילברגי אמבלין ("אי.טי", "הגוניס", "בחזרה לעתיד") וספרי האימה של סטיבן קינג, "דברים מוזרים" עוסקת בקבוצת ילדים מעיירה אמריקאית קטנה שמתמודדים, ובכן, עם המון דברים מוזרים כמו מפלצות מממד אחר, כוחות על טבעיים, וינונה ריידר ושלל איומים נוספים.

העונה הראשונה הייתה להיט ענק, השנייה זכתה באהבה בעיקר בזכות הזיכרונות מהראשונה, וכעת העונה השלישית צוברת בעיקר תגובות מעורבות. ובאמת, מתברר שהסדרה אותה יצרו האחים דאפר לא מחדשת הרבה על הקיים. למעשה, אפשר לומר שהיא מאוד הולכת בתלמי העונות הקודמות, ובקלות אפשר להאשים אותה במיחזור ובעצלנות.

מי שנהנה משתי העונות הקודמות סביר להניח שכבר צפה בכל שמונת הפרקים בהתלהבות ומחכה בקוצר רוח לעונה הרביעית, אך בד בבד מי שחשב כבר מהפרק הראשון שמדובר בחיקוי חינני ולא יותר מזה של סרטי עבר ובעלילה מטופשת הנשענת על נוסטלגיה בלבד, כנראה שוב יפהק מול העניין ויתהה על מה כל המהומה.

"בשבילי אתם מתים": תשכחו מקלי באנדי

בזמן שלאויבת הגדולה של נטפליקס, חברת הכבלים HBO, יש את הלהיט "שקרים קטנים גדולים", נטפליקס החליטה להעניק למנוייה פיצוי בדמות הסדרה הזו. כמו "שקרים קטנים גדולים", גם "בשבילי אתם מתים" שיצרה ליז פלדמן בחסות מלכי הקומדיה וויל פארל ואדם מקי ("אחים חורגים"), עוסקת באימהות ובילדיהם, במוות מסתורי, בסודות ובשקרים, כל זה תחת השמש החזקה של קליפורניה.

כריסטינה אפלגייט הנהדרת משילה מעצמה כל זכר לדמותה קלי מ"נשואים פלוס" המיתולוגית, בתפקיד אימא לשניים שמתמודדת עם מות בעלה האהוב בתאונת פגע וברח, ומפתחת חברות עם אישה צעירה (לינדה קרדינדלי, "הספר הירוק") שכבר בפרק הראשון ברור לנו שהיא מסתירה משהו מאוד משמעותי.

המשחק המצוין של שתי הנשים בתפקידים הראשיים, הכימיה המעולה ביניהן והטון החצוף שהביאה פלדמן היוצרת, הופכים את "בשבילי אתם מתים" לאחת התוספות הטובות ביותר של נטפליקס השנה.

בנוסף לכך, המתכונת של חצי שעה לפרק בהחלט משדרגת, ומעניקה חווית צפייה מצוינת שקשה מאוד להפסיק באמצע.

"כשהם רואים אותנו": תצליח לעקוף את "צ'רנוביל"?

ואם כבר במערכה הבלתי נגמרת מול HBO עסקינן, נטפליקס מתכננת לה תחרות מאוד קשה בקטגורית המיני-סדרה הטובה ביותר של טקס האמי הקרוב. אם חברת הכבלים נראית כמו זוכה בטוחה בזכות "צ'רנוביל" המדוברת, ייתכן מאוד שנטפליקס עומדת לבצע מחטף ולברוח עם הפרס בזכות "כשהם רואים אותנו", שמתחקה אחר אחד הסיפורים המטרידים ביותר של גזענות ושלטון החוק שחוותה אמריקה בשנים האחרונות.

המיני סדרה, שמורכבת מארבעה פרקים שכל אחד מהם נמשך יותר משעה, מביאה למסך את סיפורם של "חמישיית סנטרל פארק", קבוצה של שחורים צעירים שהואשמו ונכלאו על לא עוול בכפם במסגרת חקירת רצח של אישה שנמצאה בפארק הניו יורקי במהלך שנות השמונים.

זו היא ללא ספק התוספת המדוברת והמהוללת ביותר של נטפליקס הקיץ, שזוכה לאחוזי צפייה יפים על אף שהיא איננה צפייה פשוטה כלל וכלל ונוגעת בדיוק בכל הנקודות הבוערות והצורבות של ארה"ב כיום. הפופולריות הרבה קשורה גם לכך שמאחורי המיני-סדרה עומדת אווה דוברניי, היוצרת השחורה הבולטת ביותר כיום שלשמה נקשרים המועמדים לאוסקר "13" ו"סלמה".

"תעלומת רצח": פשוט לבהות מול המסך

אדם סנדלר תרם תרומה משמעותית לכניסתה של נטפליקס לשוק הסרטים. החברה החתימה את הכוכב המצליח על חוזה בלעדי והראתה שיש מי שמוכן לזנוח את הקולנוע ולקחת חלק במהפכת הסטרימינג. למרבה הצער, רוב הפרויקטים המשותפים לא נחלו הצלחה גדולה ונותרו קבורים במעמקי אוקיינוס התוכן הבלתי נגמר.

הקיץ חזר סנדלר לנטפליקס עם שחקנית חיזוק בדמות ג'ניפר אניסטון. השניים מגלמים זוג נשוי במשבר שיוצא לחופשה באירופה ומסתבך בפרשיית רצח. מבתי הקולנוע הסרט היה כנראה מתפוגג במהרה, אבל על המסך הקטן זה כבר סיפור אחר. הקומדיה החביבה והלא משמעותית הזו הפכה להצלחה ענקית של נטפליקס, כנראה כי היא מתאימה לבהייה מול המסך.

אחרי כמה ניסיונות לא מוצלחים עם תוכן קולנועי ("משולש הגבולות" רב התקציב שהתגלה כאכזבה גדולה אצל המנויים), נטפליקס הצליחה לנצח את בתי הקולנוע עם הסרט המשעשע הזה, בזמן שסרטים עתירי תקציב כמו "גברים בשחור: אינטרנשיונל" ו"גודזילה" הפכו לכישלונות מהדהדים באולמות ובקושי כיסו את תקציבם. 

עוד כתבות

צילום: תמר מצפי, ויקיפדיה - קרלוס הגדול

הג'וב החדש של ראש המוסד לשעבר ומה קרה למכרזי הנדל"ן הגדולים

5 אירועי מפתח שהתרחשו בישראל בזמן המלחמה ונותרו מתחת לראדר ● מנכ"ל התעשייה האווירית מונה גם ליו"ר החברה ● מנכ"ל חודש מונה לקק"ל ● כמעט חצי ממכרזי הנדל"ן במרץ נכשלו ● תהפוכות במניות הגדולות בבורסת ת"א ● ורכש המוסד לשעבר מצטרף לחברת כטב"מים ● הסיפורים שאולי פספסתם בזמן המלחמה 

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

הממונה על שוק ההון לוקח את בעל השליטה בסלייס להוצאה לפועל על 71 מיליון שקל

עמית גל פנה להוצל"פ אחרי שביהמ"ש דחה עתירה של שמעון גולדברג נגד הדרישה להזרמת ההון, אך זה טרם העביר את התשלום ● באי כוחו של גולדברג: "פסק הדין חיזק את הצהרת נציג הרשות כי לא ניתן לממש את ההחלטה בהוצל"פ" ● במקביל, המנהל המורשה של סלייס הודיע כי נכשל המו"מ עם קרנות פינברט: "אחיזת עיניים"

ויקטור אורבן, ראש ממשלת הונגריה / צילום: ap, Denes Erdos

אינפלציה, שחיתות ושמרנות: הכלכלה עשויה לחתום את עידן אורבן בהונגריה

ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן מגיע לרגע האמת ולבחירות שעשויות לסיים 16 שנות שלטון ● תוצאות הבחירות יהיו רלוונטיות גם לתושבי האיחוד האירופי, אוקראינה ושורה של מדינות נוספות ● הזווית הכלכלית הפנימית משחקת בהן תפקיד חשוב

מצר הורמוז. עדיין סגור / צילום: Reuters, Stringer

טראמפ הכריז מצור על הורמוז, מהן ההשפעות על מפת האנרגיה העולמית?

שבוע לתוך הפסקת האש, המצר צפוי להפוך למוקד של מצור ימי אמריקאי רשמי ● טראמפ מאיים להשמיד את "המסחטה" האיראנית ואוסר על תשלום דמי מעבר לטהרן ● ובנתיים, המרוויחות בחצי הכדור המערבי נהנות מביקושים אדירים ● כך נראית רעידת אדמה בנתיב הרגיש בעולם

אנתרופיק / צילום: Shutterstock

יותר זול, יותר מהיר, יותר קטלני: המודל שהפיל את מניות הסייבר והתוכנה

חשיפת מודל "Mythos" של חברת אנתרופיק, המסוגל לאתר פרצות אבטחה מורכבות ללא מגע יד אדם, מחקה מאות מיליארדי דולרים משוויין של ענקיות התוכנה והסייבר בתוך ימים ● מאחורי הדרמה עומד ניסוי אחד שהשתבש, מייל שנשלח מתוך סביבה מבודדת ושאלה אחת: האם עולם הסייבר בדרך לשינוי חד?

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המשקיע המפורסם הפיל מניה, ואז הגיע טראמפ

מניית פלנטיר עומדת במרכזן של קרב ציוצים בין נשיא ארה"ב שמאמין בה לבין המשקיע המפורסם שמהמר נגדה ● ומה הקשר למלחמת איראן?

אלי משה, מנכ''ל בינת דאטה סנטרס / צילום: באדיבות בינת דאטה סנטרס

המנכ"ל שבכיתה ט' כבר התקין אנטנות ובגיל 58 עדיין עושה מילואים

"במילואים אני ע' רמ"ט באוגדה 80, ישן באוהל ואוכל מנות קרב, בגיל 58. בסופי שבוע אני גם מתנדב בסיירת של המשטרה, על אופנוע, ומטפל בעבירות תנועה" ● שיחה קצרה עם אלי משה, מנכ"ל בינת דאטה סנטרס, שמקימה מרכזי נתונים תת־קרקעיים

מצב השווקים השבוע / צילום: רויטרס

איש העסקים החשאי שבדרך לאקזיט ענק - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

הבורסה בת"א מסכמת את חודש "שאגת הארי", מה השיא שהצליחה לשבור? ● היזם שבנה כמעט לבדו אימפריית תחנות כוח בשווי 10 מיליארד שקל ● המניה שממחישה לקח שכל חברה נוצצת צריכה להכיר ● וגם: מה מטריד את נביא הזעם של השווקים?

דולר שקל / אילוסטרציה: Shutterstock

השקל מתחזק: האם הוא יירד מתחת לרף של 3 שקלים לדולר?

ההתפתחויות הביטחוניות הקפיצו את שער השקל לשיא שלא נראה מעל 30 שנה ● השקל מבסס את מעמדו בתור המטבע החזק ביותר מול המטבע האמריקאי השנה עם תשואה של יותר מ־20% ●  לא רק אופטימיות מקומית פועלת לטובת השקל, אלא גם היחלשות הדולר בעולם

אילוסטרציה: Shutterstock

תשואה של 20% ברבעון: קרן הגידור החדשה שמככבת. ומה עשה יתר השוק?

המלחמה עם איראן העמידה את ענף הגידור המקומי במבחן ● מבדיקת גלובס עולה כי הקרנות הגדולות הצליחו לבלום את הזעזועים של חודש מרץ ● עם זאת, בסיכום הרבעון הראשון של השנה חלק גדול מהן לא הכו את השוק ● בצמרת: ספרה, חצבים ונוקד

מיקרוסופט ופובליסיס

מה עומד מאחורי הרחבת שיתוף הפעולה בין פובליסיס למיקרוסופט

קבוצת הפרסום הגלובלית וענקית התוכנה יבנו סוכני AI שיפעלו לכל אורך שרשרת השיווק ● יוסי לובטון, יו"ר ומנכ"ל פובליסיס ישראל: "המהלך יאיץ את השינוי בעולם הפרסום"

ביל אקמן. לא מפחד מ–AI / צילום: Reuters, Blake Mike

מסילות הברזל של המאה ה-21: השואו הפך לתשתיות והון

ההצעה של ביל אקמן לרכוש את יוניברסל מיוזיק ב־64 מיליארד דולר אינה רק עוד עסקת ענק, אלא רגע שממחיש כיצד וול סטריט חדלה לראות במוזיקה אמנות והחלה לראות בה נכס פיננסי ● במקום לחפש את הלהיט הבא, משקיעים מתמקדים בבעלות על שירים קיימים בעוד שכל השמעה וכל אימון של מודל AI מתורגמים מיידית לשורת רווח

בנימין נתניהו / צילום: נעם ריבקין פנטון-הארץ

נתניהו: "המערכה עם איראן לא הסתיימה, יש לנו עוד מה לעשות"

דיווחים על מבוי סתום בסוגיית הורמוז, המו"מ צפוי להתארך ● דיווח: משחתת אמריקאית התקרבה למצר הורמוז ונסוגה בצל איומים איראניים ● פגיעה במבנה בשלומי, ירי בלתי פוסק לצפון לפני צאת השבת ● דיווח: צבא ארה"ב ממשיך להזרים כוחות למזרח התיכון • דיווח: איראן לא יודעת איפה המוקשים שהניחה ולא מסוגלת לפתוח את מצר הורמוז • עדכונים שוטפים

מטוס של חברת התעופה TUS IL / צילום: באדיבות אתר TUS

חברת התעופה שתחזור לישראל כבר ביום שלישי

חברת התעופה הקפריסאית TUS מצטרפת לגל חידוש הטיסות לישראל, ותשוב לפעול בנתב"ג החל מ־14 באפריל עם קווים נבחרים ● הפעילות תחודש בהדרגה ובהפעלה עצמאית

צילום: צילומים: AP-Kirsty Wigglesworth, Evan Vucci, Alex Brandon

הכלכלה המפתיעה שעקפה את שווייץ, והתחקיר שמסעיר את עולם ה-AI

7 אירועי מפתח שהתרחשו בעולם בזמן המלחמה ונותרו מתחת לראדר ● תקציב הביטחון חסר התקדים שטראמפ רוצה ● התחקיר על סם אלטמן שעורר סערה ● הזינוק המפתיע של כלכלת פולין ● האם האנשים שמאחורי ממציא הביטקוין ואמן הגרפיטי בנקסי נחשפו ● השיאים של החללית ארטמיס 2 במסע לירח ● וענקית הרכב החשמלי שמציגה לראשונה ירידה ברווח השנתי ● הסיפורים שאולי פספסתם בזמן המלחמה 

פיל אוכל מעץ המרולה / צילום: Shutterstock

שותים כדי לשרוד: על חיות שנהנות מדי פעם מאלכוהול ומה זה עושה להן

כשפירות מתחילים להירקב, תהליך טבעי יוצר שיכר באחוזי אלכוהול נמוכים, שקורץ למגוון רחב של בעלי חיים ● למה הם נמשכים אליו והאם זה פוגם להן בתפקוד?

הבית ברחוב ברנדייס 8 במרכז הכרמל בחיפה / צילום: איתי סיקולסק

עסקה נדירה: 10 מיליון שקל לבית עם 9 חדרים ובריכה בחיפה

הבית, שנמצא במרכז הכרמל, נבנה בשנות ה־50 אך עבר שיפוץ במיליוני שקלים, וכעת הוא נמכר תמורת 10 מיליון שקל ● מדובר בעסקה נדירה יחסית בשביל חיפה, שבה בממוצע מתבצעת בשנה רק עסקה אחת ברמת מחירים כזו

צ'ארלי ג'ביס מגיעה לבית המשפט במנהטן / צילום: Reuters, Mike Segar

ג'יי.פי מורגן תובע את משקיעי פרנק, קרן אלף בין הנתבעות

בנק ג'יי.פי מורגן דורש מהמשקיעים לשפות אותו על הפסדים של מאות מיליוני דולרים בגין רכישת הסטארט-אפ פרנק, לאחר שנחשף כי נתוני החברה נופחו, והמייסדת הורשעה ● התביעה, שהוגשה לבית המשפט בדלאוור, אינה טוענת כי המשקיעים, ובהם קרן אלף הישראלית, היו מעורבים בהונאה - אלא כי הם מחויבים לשאת בנזק

נקודות מפגשי זיכרון בסלון ב-WAZE / צילום: צילום מסך

יום הזיכרון לשואה ולגבורה: נקודות מפגש "זיכרון בסלון" מופו ב-WAZE

שיתוף הפעולה עם Waze מאפשר גם השנה לאתר בקלות מפגשי "סלון פתוח" בסביבה הקרובה, באמצעות סיכות ייעודיות שמופיעות באפליקציה סביב יום השואה • היוזמה נועדה להנגיש את אירועי "זיכרון בסלון" גם למי שלא נרשם מראש, ולהרחיב את החשיפה למפגשים ברחבי הארץ

עו''ד אייל בסרגליק / צילום: ליאת מנדל

האשים עורך דין בעושק ובהטעיה - ויפצה אותו בעשרות אלפי שקלים

תביעת רשלנות שהוגשה נגד עו"ד אייל בסרגליק נדחתה, ואילו תביעתו בגין לשון הרע התקבלה ● בית המשפט: "קיומם של פרסומים שליליים קודמים אינו מקנה 'רישיון' להטיח באדם האשמות חדשות וחמורות"