גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הדירוג: אלה הם מותגי המלונאות והנופש המובילים בישראל

ישראל הפכה ליעד תיירותי אטרקטיבי ומעורר עניין ● אבל הצמיחה בענף, הגידול במספר המלונות והתחרות עם חדרים להשכרה דוגמת Airbnb עדיין לא הביאו לירידת מחירים

מדד המותגים: מלונאות ונופש / צילום: דגנית ג'מצי, גלובס
מדד המותגים: מלונאות ונופש / צילום: דגנית ג'מצי, גלובס

יחד עם הגידול במספר התיירים, בדרך אל התייר ה-5 מיליון, גדל גם ענף המלונאות בישראל. שורה של מלונות נפתחו לאחרונה, בהם מלונות בוטיק מרשימים, בין היתר בתל-אביב ובאזור חיפה, וגם מלונות ותיקים, דוגמת דן קיסריה ומצפה הימים, עוברים שיפוץ ושדרוג. בנוסף, גם מלונות קפסולות והוסטלים נמצאים בפריחה.

וזה טוב. ככל שיגדל ההיצע, אמורים לרדת מחירי הלינה הגבוהים בבתי המלון בישראל. ככל שיגדל ההיצע, יוכלו הנופשים למצוא את רמת המחיר וצורת הנופש הרצויים להם. לשם כך תידרש התחזקות בגזרת המלונות העממיים, משום שכאלה נפתחים בקצב איטי יותר ביחס למלונות היוקרה. אבל יש תקווה - רשתות הוסטלים עולמיות, בהן סלינה, מיינינגר ו-A&O, כבר בדרך לפתיחת סניפים ישראליים. במקביל, מתחזקת גם הרשת המקומית והמוצלחת אברהם הוסטל.

אז יש לנו מלונות בוטיק ומלונות יוקרה, וגם אזור ים המלח מתעורר עם מלונות חדשים, ואפילו אילת, אחרי 20 שנה של קיפאון, תזכה לטקס של גזירת סרטים במלונות חדשים למרות סגירת שדה דב. הכול טוב ויפה, עד שמגיעים לשורת המחיר. בסקרים שנערכים בקרב תיירים שפוקדים את ישראל, הם אומנם נלהבים מהפלא התיירותי שיש לנו להציע, אבל טוענים, ובצדק, שיקר פה. זה קונצנזוס ששב וחוזר על עצמו בקרב תיירים - מתרמילאים ועד למשפחות. זה מחיר הבירה, המזון וכמובן הלינה בבתי המלון.

ישראל מתחרה על המשבצת התיירותית עם לא מעט מדינות ויעדים. מחירי הלינה הגבוהים כאן מנומקים ברגולציה מכבידה, והאצבע המאשימה מופנית אל הממשלה (העדר ארנונה דיפרנציאלית בעונות השפל, למשל). גם עלויות השכר הגבוהות והמחסור העצום בכוח-אדם, שלפעמים אף אילץ סגירת קומות וחדרים שאין מי שינקה אותם - מועמסים על הצרכן. לכן התחרות ובניית חדרי מלון נוספים תוכל אולי לטפל בשורת המחיר.

לא מדובר רק בתחרות בין מלון אחד למשנהו. בתל-אביב ובירושלים מתמודדים המלונאים עם דירות להשכרה לטווח קצר, Airbnb ודומיה. בתל-אביב לבדה יש כיום יותר חדרים להשכרה - מספרם כבר גבוה מ-11 אלף - לעומת חדרים בבית מלון. מנעד המחירים בשוק הזה מושך אליו לא מעט מהנופשים, אבל גם לא מעט עוסקים, ויש לקוות שכבר בעתיד הקרוב תיעשה אסדרה בשוק הדירות.

כ-55 אלף חדרים של בתי מלון רשומים בהתאחדות המלונות. ברבעון הראשון של 2019 נמשכה המגמה לפיה מספר הלינות של תיירים במלונות בארץ גדל, בעוד שמספר הלינות של הישראלים נמצא בירידה. אל מול זה נזכיר כי 8.5 מיליון ישראלים יצאו לחו"ל ב-2018 - מספר שצומח מדי שנה. סך הלינות בבתי המלון בארץ ברבעון הראשון של 2019 עמד על 5.3 מיליון, ורוב הלינות נרשמו במלונות ירושלים ותל-אביב. במאי האחרון אירחה תל-אביב את האירוויזיון. אומנם מספר התיירים שהגיעו היה נמוך דרמטית מזה שציפו לו והסתכם באלפים בודדים, אבל התהודה לעיר בפרט ולישראל בכלל כיעד תיירותי - עשתה את שלה.

זאת ועוד, משרד התיירות והעומד בראשו יריב לוין, הבינו שהמחסומים הביורוקרטיים הרחיקו יזמים מבנייה של בתי מלון. תוכנית לעידוד יזמים, שכוללת גם מענקים ואפשרות לשלב דירות מגורים יחד עם מלונאות, מושכים כעת יותר יזמים לתחום. לכך מתווספת המגמה המשתנה בעולמות הנדל"ן המשרדי, כך שמתקבלת משוואה של הסבת מבנים קיימים למלונאות בהליך מקוצר יותר.

יש פריחה בתחום המלונאות, ולא מעט מלונות מסקרנים צפויים לפתוח השנה את שעריהם. אבל צריך לזכור שהתיירות היא הענף הראשון שמגיב במקרה של אירוע ביטחוני. פחות מאשר בעבר, היות שאירועים ביטחוניים הפכו לנחלת העולם כולו - אבל עדיין, כדי שהענף הזה שמעסיק עשרות אלפי עובדים במישרין ובעקיפין ישגשג ויפרח, צריך שקט. 

1. ישרוטל

48 בדירוג הכללי

מגלה את תל-אביב

בחודש מרץ האחרון כינס מנכ"ל ישרוטל, ליאור רביב, מסיבת עיתונאים שבמהלכה הציג את דוחות 2018 של הרשת. היו אלה דוחות מספקים עבור החברה, היות שהם שיקפו שנת שיא בהכנסות של ישרוטל, שתופסת נפח של 13% מבתי המלון בישראל. הדוחות הראו זינוק של 22% ברווח הנקי. עוד הציג רביב תוכנית שלפיה עד שנת 2025 תגדל ישרוטל מ-19 ל-30 בתי מלון בדגש על פתיחת מלונות בתל-אביב - התוכנית היא להגיע ל-1,500 חדרים בתל-אביב לבדה.

רביב וישרוטל היו חלק פעיל במאבק נגד סגירת שדה התעופה שדה דב, בטענה לפגיעה בתיירות בשל ירידה במספר הנופשים שירצו לבוא לאילת וגם לפגיעה ביזמות בעיר. ל"גלובס" אמר רביב, כי בעקבות סגירת שדה דב גנזה הרשת תוכנית להקים בית מלון נוסף באילת. כיום מחזיקה ישרוטל בשמונה בתי מלון באילת והם מהווים 50% מהכנסות הרשת.

מלונות שהרשת כן תפתח בקרוב הם: קדמא בשדה בוקר, מלון סוויטות יוקרה בעין-בוקק ים המלח ומלון בבניין לשימור בבניין בדיזנגוף 99 בתל-אביב. עוד בתוכניות: שיפוץ ושדרוג נכסים קיימים בהיקף של 210 מיליון שקל במלונות אילת וים המלח.

רק 10% ממניות ישרוטל, ששוויה נאמד ב-3 מיליארד שקל, נמצאות בידי הציבור. הכנסות הרשת ב-2018 הסתכמו ב-1.44 מיליארד שקל - לעומת כ-1.32 מיליארד שקל בשנה קודמת. ההכנסות גדלו בין היתר לאור גידול בשיעורי התפוסה במלונות הרשת לממוצע של 76%. מתוך כלל הנופשים בישרוטל, 80% הם ישראלים.

רשת ישרוטל הוקמה בשנת 1984 על-ידי היזם הבריטי דיוויד לואיס, עם מלון ישרוטל המלך שלמה באילת. כיום הרשת מונה 19 בתי מלון ובהם 4,022 חדרים. הרשת מעסיקה כ-5,200 עובדים. עד שנת 2025 הרשת צפויה למנות 30 בתי מלון עם 5,700 חדרים ו-6,800 עובדים.

ישרוטל אגמים / צילום: רוני בלחסן

2. הילטון

56 בדירוג הכללי

המותג הוותיק חזק יותר מהמותגים החדשים

הסיפור של הילטון הוא שיעור על עוצמתו של מותג. בתודעה של הצרכנים הישראלים, הילטון הוא מותג חזק ומוערך בתחום המלונאות - יותר מרשתות מלונות אחרים שהתחזקו בשנים האחרונות, דוגמת מלונות בראון ומלונות אטלס.

לעומת הרשתות האחרונות, שמונות סניפים ברחבי הארץ, בלב גן העצמאות של תל-אביב ניצב לו הסניף היחיד של הילטון בישראל. המלון, שנחנך רשמית ב־1965, נמצא בבניין הישן שמתנשא לגובה של 17 קומות ובו 560 חדרים. אחרי שבשנה שעברה השיקה הילטון מחלקת אירוח יוקרתית בשם VISTA בחמש הקומות העליונות, השנה חודשו קומת המסעדות, אולם האירועים, חדרי הישיבות וטרקלין העסקים.

הפעילות הנוספת של הילטון בישראל היא ניהול מלון וולדורף אסטוריה שבירושלים.  ב-31 במאי חגגה הילטון 100 שנה להקמתה. הרשת מונה 585 מלונות בשש יבשות. להילטון 17 מותגים בתחום המלונאות והאירוח, ובהם יותר מ-923 אלף חדרים ב-113 מדינות.

3. מלונות דן

61 בדירוג הכללי

מגדיל את האחיזה בפריפריה

המהלך המשמעותי שעשתה רשת מלונות דן השנה הוא רכישת רשת רימונים מידי הכשרת הישוב. הרשת מונה כיום 18 בתי מלון ברחבי הארץ ומלון אחד בבנגלור שבהודו. רכישת מלונות רימונים תאפשר לה להגיע לקהלים חדשים ולהעמיק את אחיזתה בפריפריה באמצעות מלונות בצפת ובנצרת, ולהגדיל את נוכחותה באילת עם מלון נוסף. הגדלת הרשת גם תאפשר למלונות דן להתמודד מול המתחרות ישרוטל ופתאל.

מלונות דן הוקמה ב־1947 וכיום היא נסחרת בבורסה בתל-אביב. שווי החברה עומד על כ־2.85 מיליארד שקל, והכנסותיה עמדו בשנת 2018 על כ־1.26 מיליארד שקל. יו"ר דירקטוריון החברה הוא מיכאל פדרמן והמנכ"ל שלה הוא רונן ניסנבאום, שהגיע לישראל אחרי ניסיון של שנים בניהול בתי מלון ברחבי העולם. מספר העובדים ברשת, המנהלת גם את טרקליני העסקים לממריאים מנתב"ג, עומד על 3,630.

במאי אשתקד, כדי לתת מענה לדרישות המשתנות של התיירים, המהווים 54% מתמהיל האורחים של הרשת, נכנסה מלונות דן לקטגוריה של מלונות אורבניים־טכנולוגיים באמצעות מלון LINK בתל-אביב. לאחרונה פתחה מחדש את דן קיסריה אחרי שמונה חודשים של שיפוץ. גם מלון דן אכדיה הרצליה, אחד מהאייקונים המלונאים בישראל, צפוי לעבור שינוי משמעותי עם הרחבת מספר החדרים מ־200 ל־1,325. תוכנית ההרחבה, הכוללת שני מבנים בני שמונה קומות ובניין של 17 קומות, אושרה אחרי התנגדויות מצד תושבי האזור.

מלון דן אילת /צילום: סיוון פרג'

4. פתאל

69 בדירוג הכללי

יוצאת מתחומי המלונאות

רשת פתאל ממשיכה לצמוח ולהתרחב - לא רק בתחום המלונאות, אלא גם בכניסה לתחומים משיקים: השנה נכנסה לתחום של השכרת דירות לטווח קצר (בפורמט Airbnb) באמצעות מספר בניינים בתל-אביב, במיזם המכונה Master, והשיקה מיזם של חללי השכרה למשרדים (בפורמט WeWork), המכונה Rooms, שאת דריסת הרגל הראשונה שלו הוא עושה בתל-אביב בשילוב עם מלון Nyx של הרשת. סניף נוסף ייפתח ברעננה ולאחר מכן במקומות נוספים בישראל ובאירופה.

בנוסף גזרה השנה הרשת סרט בטרמינל העסקים שפתחה בנתב"ג. מיזם אחר מתייחס לטרנד העולמי המתפתח בתעשיית הטרוול טק: פתאל והיזם אביב רפואה הקימו קרן השקעות בתחום התיירות.  בתחום המלונאות התרחבה פתאל עם מלונות בתל-אביב, כולל מלון שיוקם בבניין לשימור באזור כיכר דיזנגוף.

על כל האימפריה שחולשת על 210 בתי מלון בארץ ובעולם, מנצח הבעלים דוד פתאל. ב-2018 הונפקה פתאל בבורסה בתל-אביב במה שהוגדרה כהנפקת השנה. שווי החברה כיום הוא יותר מ-6 מיליארד שקל, לאחר שאת 2018 סיימה עם הכנסות של כ-3 מיליארד שקל ורווח נקי של 150־200 מיליון שקל.

פתאל מעסיקה בכל העולם 12 אלף עובדים, מהם 8,000 בישראל. נתח השוק שלה בארץ הוא 17%, והיקף המכירות עומד על 1.95 מיליארד שקל בשנה. מאחר שענף המלונאות סובל ממחסור עצום בעובדים, בחברה מיישמים תוכניות של העצמת עובדים ומנהלים ופיתוח עתודות ניהול מקרב העובדים. תוכנית אחרת שמפתחת הרשת היא "פתאל בקהילה", המעסיקה כ-100 עובדים עם צרכים מיוחדים.

עוד כתבות

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי