גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מחמיצים ונהנים: הכירו את JOMO, התופעה שתשחרר אתכם מלקושש לייקים

אחרי שמיליארדים נדבקו במגפת ה־FOMO, הולכת ומתפשטת בעולם תופעת ה־JOMO - ההנאה שבהחמצה ● פחות שעות גלישה בפייסבוק, פחות איסוף לייקים באינסטגרם, פחות גלילה אינסופית במורד הפיד ● המחמיצים מספרים על תחושה אמיתית של שחרור, וענקיות הטכנולוגיה מבינות שההתמכרות למסכים ולרשתות החברתיות עלולה להפוך לבומרנג, ומנסות למנוע את הסחף

JOMO - Joy of Missing Out. ההנאה שבהחמצה / צילום: pixbay
JOMO - Joy of Missing Out. ההנאה שבהחמצה / צילום: pixbay

אנו נואשים להישאר מעודכנים ונכונים, מיודעים ומחוברים כל העת. הפחד שנפספס, שלא נהיה רלבנטיים, שנחמיץ דברים (FOMO - Fear Of Missing Out) הפך להמנון הדור, לעיסוק ובדיקה אובססיבית של מיילים, פייסבוק, טוויטר, אינסטגרם ו־וואטסאפ; לרענון אינסופי של אתרים, להתראות נדחפות לא פוסקות של כל העדכונים החמים.

"נשאבתי לזה, נשאבתי לזה לגמרי", מספרת ל"מדד המותגים" ניצן (30). "ככל שעובר הזמן, את מבינה כמה עמוק את בפנים. המכשיר הופך לאישיות בפני עצמו וזה נורא. אני צלמת, ואני מרגישה שאם אני לא באינסטגרם, אני יושבת על הגדר ולא משתתפת במשחק. מצד שני, בכל פעם שאני תופסת את עצמי יותר מדי זמן מול הטלפון, אני מרגישה שהחיים שלי עוברים".

ניצן לא לבד. לפי מחקר צרכנים על שימוש במובייל שפרסמה פירמת Deloitte בארה"ב ב-2018, האמריקאים בודקים בממוצע את מכשיר הטלפון שלהם 52 פעמים ביום ומבלים איתו כשלוש שעות כל יום - כמעט מחצית מזה רק על חמש אפליקציות מובילות חברתיות. "אנשים בודקים את הטלפון שלהם בזמן שהם עושים סקס", מחדדת יעל פולק-חלק, כלכלנית התנהגותית מאוניברסיטת דיוק, שמתעסקת במינימליזם דיגיטלי או הרעיון למתן ולשלוט בתלות הדיגיטלית, "הם בודקים את הטלפון שלהם בזמן שהם ישנים, בזמן שהם בשירותים, בזמן שהם באמבטיה. יש סטטיסטיקות לכמה אנשים נופל הטלפון לתוך השירותים".

אולי לא ידעתם, אבל יש לכם נומופוביה

"נומופוביה" (Nomophobia), או הפחד לאבד מגע עם הטלפון, הוגדרה על-ידי מילון קיימברידג' כ"מילת השנה" של 2018; ההגדרה המדויקת היא "חשש מהרעיון להיות בלי הסלולרי או ללא יכולת להשתמש בו", והיא נבחרה על-ידי משתמשי האתר בכל העולם כמילה שמאפיינת הכי טוב את שנת 2018.

הציפייה שלנו לקבל שיחה, מייל או התראה היא כה גדולה, עד כי אנחנו מדמיינים שהם מגיעים אפילו כאשר זה לא קורה. התופעה מכונה "רטט רפאים" (phantom vibrations). במחקר מאוקטובר האחרון, נמצאה תופעה זו כמשפיעה על 68% מהמשתמשים, על 13% מתוכם ברמה היומיומית. לצד אלה, עוד ועוד השפעות שליליות נקשרות היום לשימושים הגבוהים בסמארטפונים. בין היתר, מחקרים מצאו קשר בין שימוש בסמארטפונים וברשתות החברתיות לבין עלייה בשיעורי ההתאבדות של בני נוער, עלייה בשיעורי חרדה ולחץ, נרקיסיזם ומחסור בשינה.

לא מוותרים על הטלפון גם בהופעה / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

יכולת הריכוז של האדם נמוכה מזו של דג זהב

"מה שחסר לנו היום כחברה וכאינדיבידואלים", סיכם בספרו החדש "Joy of Missing Out" פרופ' סוונד ברינקמן, "היא היכולת להגיד 'לא'". בראיון למגזין "ליידי גלובס" ביוני האחרון, הוא הגדיר את הבעיה המהותית של התרבות הנוכחית: "אנחנו חיים בתרבות עם קצב התפתחות מטורף ואלים, שלא יודע גבולות. זו תרבות שמכריזה על עצמה במקומות העבודה ובחינוך באין ספור דרישות לגמישות, יכולת התאמה ונכונות להשתנות. נעשה קשה יותר ויותר להגיד על משהו או מישהו שהם מספיק טובים".

"בעידן הנוכחי אנחנו כל הזמן מוצפים בדברים שמגיעים אלינו בפוש ולא בפול", מסבירה פולק-חלק, "כל הזמן דברים מצפצפים, קופצים לנו והיכולת שלנו לשלוט בזה הולכת. הסיפוק הרגעי במרחב הדיגיטלי גדול. אני רוצה לקבל עוד לייק בפייסבוק, להעלות עוד תמונה באינסטגרם, שיהיו לי עוד עוקבים. הדברים האלה הפכו להיות מסיח דעת כל-כך גדול, עד שאת נכנסת לעשות משהו קטן באימייל ושעתיים אחר-כך מגלה שהגעת למקום אחר לחלוטין. אין לך מושג לאן הלכו השעתיים האלה ומה עשית איתן. אנשים לא מצליחים לשמור על ריכוז. במחקר שפורסם לאחרונה מצאו שמשך הזמן שאנשים מצליחים לשמור על ריכוז עומד על 8 שניות בלבד - פחות מרמת הריכוז של דג זהב, אשר מצליח לשמור על ריכוז במשך 9 שניות. אנחנו כל-כך מוסחים, עד כי אין לנו שום סיכוי לעשות משהו בעל משמעות שכיוונו אליו מראש. הדברים לוקחים אותנו לאן שהם סוחבים".

מכונה משומנת שמייצרת התמכרות, שבתורה מייצרת הכנסות

זו כמובן לא יד המקרה. במשך שנים עמלו חברות הטכנולוגיה לפתח כלים במטרה להשאיר אותנו כמה שיותר זמן בפלטפורמות שלהן. "הן בונות את המערכות האלה באופן מכוון מאוד, הן נועדו להיות שודדי זמן", מציינת פולק-חלק ומזכירה שלפייסבוק אין תחתית והגלילה בו היא אינסופית.

הדבר נובע משיקול עסקי מובהק. ככל שמשתמש מאריך את שהותו בפלטפורמה, כך האפשרויות לתרגם את קיומו להון עולות. חברת הטכנולוגיה יכולה לעקוב אחר ההתנהגויות והבחירות שלו ולהעמיק את הפרופיל שהיא בונה על כל המשתמשים. ככל שאלה מורכבים ומפולחים יותר, היא יכולה להציע למפרסמים חשיפה יעילה וממוקדת יותר של התכנים (תמורת תשלום). באותה הרוח, חברות הטכנולוגיה יכולות למנף את השהות הארוכה של המשתמשים כדי לחשוף אותם למודעות פרסומת רבות יותר.

מספר הדקות היומיות והחודשיות שכל משתמש מבלה בפייסבוק או בסנאפצ'ט כה מהותיות, עד כי הן אחד הקריטריונים החשובים ביותר בדוחות החשבונאיים הרבעוניים והשנתיים שלהן. הנתונים מתורגמים לכסף גדול.

המשתמשים מצדם לרוב לא יודעים להעריך כמה זמן הם מבלים ברשתות החברתיות, וכמעט תמיד מעריכים הערכות חסר משמעותיות שמגיעות אף למחצית מהזמן שהם נמצאים בפועל מול המסכים. כשאני שואלת את ניצן כמה זמן היא משקיעה באותן אפליקציות, היא עונה לי בפשטות "יותר ממה שאני חושבת".

מדובר במכונות כסף משוגעות. פייסבוק וגוגל למשל, הפכו באינטליגנטיות מפעימה ומטרידה למשחיתות הזמן הטובות ביותר בעולם. הן מצליחות למשוך אליהן כ-50% מכל התקציב הדיגיטלי העולמי ב-2018 (גוגל כ-30% ופייסבוק כ-20%). לפי חברת המחקר eMarketer, שתי הענקיות הללו היו בשנת 2018 אחראיות להכנסות שנתיות מפרסום דיגיטלי בהיקף של 170 מיליארד דולר. חלק מהכסף הזה, כך למדנו בשנים האחרונות, מגיע מגורמים זרים שמנסים להשפיע על אוכלוסיות שלמות ולהשפיע על בחירות דמוקרטיות.

JOMO נגד FOMO: כבר לא מפחדים להחמיץ

תגובת נגד הייתה רק עניין של זמן. בשנים האחרונות התחילה להתבסס קהילה לא מרושתת של משתמשים שקוראים לצמצום השימוש בטלפונים והמחשבים. אותם משתמשים מותחים ביקורת על השפע בפלטפורמות המסחר וגם על תעשיית התוכן של חברות הסטרימינג כמו נטפליקס והולו - כאשר המכנה המשותף הוא הקריאה לחזור אחורה, להפחית מהסחות הדעת ומהעיסוקים האובססיביים, לקחת צעד לאחור, לנשום עמוק ולהחמיץ.

הרעיון הוא לחזור לגישה רפלקטיבית שבוחנת מה נדרש מאיתנו כדי ליהנות מהחיים, בלי לפחד להתנתק. הכוונה היא להתחבר רק כשצריך, לצרוך מידע ותקשורת באופן מודע ואקטיבי ולהתמקד בפעילויות לא מקוונות. במילים אחרות, להיות נוכח ב'כאן ועכשיו' ולא להיכנע לסיפוקים המיידיים של האינטרנט.

"הפסקתי לקחת את הטלפון איתי למקומות שבהם אני יודעת שאני לא צריכה אותו, למשל ליוגה", מספרת ניצן. "החלטתי לעשות את זה כששמתי לב שאני מאבדת את האישיות שלי לתוך זה. את פחות מתקשרת עם אנשים, ואם משהו קורה, הוא פשוט קורה שם. שמתי לב שאני מתבוננת פחות במה שסביבי, למרות שזו האהבה שלי לשבת לחפש גוונים. קלטתי שהפסקתי לעשות את זה, ובמקום זה אני סופרת פיקסלים. אמרתי 'מספיק'".

עבור מאיה אבישר (24), הפלטפורמה האהובה הייתה פייסבוק. "בהתחלה זה היה יותר חברתי ומאוד אישי", היא מספרת ל"גלובס", "לאט לאט נכנסתי לכל מה שקשור לקידום הדיגיטלי וזה הפך לעבודה שלי. זה משך אותי למקומות קיצוניים, הייתי כל הזמן שם. לא יכולתי לעשות את זה יותר, זה פשוט לקח ממני כל-כך הרבה אנרגיה. כל המאמץ הזה להראות לעולם מה אני עושה הרגיש לי מיותר. הוא הפך לכלי שמיציתי כל-כך, עד שאני מרגישה שהוא לא אמיתי יותר. הגעתי לנקודה שבה אני אומרת - אני מתרכזת בעצמי ובאושר שלי, ואני אמדוד את האושר שלי, לא הרשת החברתית".

חברות הטכנולוגיה חוששות מגול עצמי

שינוי שהתחיל באופן ספונטני מלמטה, אומץ מהר מאוד על-ידי חברות הטכנולוגיה. בכנס המפתחים האחרון של גוגל למשל, הכריז מנכ"ל החברה, סונדאר פיצ'אי, על עידן חדש של "רווחה דיגיטלית", במטרה לעודד הרגלים בריאים יותר בכל הנוגע לשימוש בטכנולוגיה. הוא הסביר על הכלים החדשים שפיתחו, שאמורים להקציב זמן גלישה, ועל כלים שמציעים למשתמשים הפסקות יזומות מפלטפורמות שונות או לספור עבורם כמה פעמים פתחו את המסך הנעול. הוא הציג את כל אלה כשמאחוריו מתנוסס משפט אחד: Joy of Missing Out, או מה שידוע בראשי התיבות - JOMO (באופן מובהק ומנוגד ל-FOMO).

מאוחר יותר אפל הודיעה כי גם היא תשיק פיצ'ר של שעון שמודד את זמן המסך היומי וכמה שיפורים ושיפצורים שמדמים שלט "נא לא להפריע". אינסטגרם מצדה שחררה עדכון שמודיע למשתמשים כשהם נמצאים יותר מדי זמן על הפלטפורמה, והכריזה כי היא תחביא מהמשתמשים את מניין הלייקים במטרה "לגרום למשתמשים להתרכז בתוכן ולא בכמות הלייקים שהם מייצרים".

ברור לגוגל, לאפל ולחברות אחרות שהמשתמשים נמצאים על מה שמכונה "סף השחיקה הדיגיטלי" שלהם, שהם מתחילים להתקומם נגד המכשירים ונגד החברות עצמן ושהם פועלים באופן אקטיבי כדי להגדיל את רווחתם שלהם.

מכורים לנייד. מחקרים מצאו קשר בין שימוש בסמארטפונים לבין מחסור בשינה / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

נעים להכיר, החיים עצמם

"חסמתי את כל ההתראות מהפייסבוק בסמארטפון שלי", מספרת עופר בילי (33) בשיחה עם "גלובס" מניו יורק. "כשהושק הפיצ'ר של אפל שמתעד ומסכם את הזמן שאני מבלה בכל אפליקציה, נחרדתי עד כמה פייסבוק ואינסטגרם תופסים חלק ניכר בחיי. זה לא משהו טוב בעיניי. את רואה פיקציה שאנשים מציגים של החיים שלהם ואת מאמינה לזה. אני רואה את התמונות שלי באינסטגרם מלפני ארבע שנים ואני חושבת 'וואו היו לי חיים כאלה מושלמים'. אני מתחילה להאמין לפיקציה שלי וזה קצת מסוכן".

במקום לבלות שעתיים או שלוש שעות כל יום בפייסבוק ובאינסטגרם, בילי חתכה לכ-40 דקות. סוף העולם לא הגיע. "מאז שעברתי לניו יורק, פייסבוק היה אחד הכלים המשמעותיים שדרכם אני שומרת על קשר עם אנשים מהארץ, אבל היום אני רואה שאם אני לא נוגעת בפייסבוק ארבעה ימים, לא פספסתי משהו משמעותי. זה שינוי שקרה לאט לאט, הצורך להפסיק לתעד ולהעלות הכול. זה שינוי תפיסה, הפסקתי לנסות לעמוד בקצב של העיר והפסקתי לתעד כל ביס שאני אוכלת. גם העבודה שלי לא מאפשרת לי, ואיפשהו את מותשת מלהיות כל היום מול מסכים ומחשבים. ככה הכול התחיל להשתחרר. זה עדיין מאוד כיף לי לראות זיכרון שתיעדתי, אבל היום אעשה את זה רק אם זה זורם וכיף".

איליה לסקין (26), פסנתרן שסיים לאחרונה את לימודיו בג'וליארד, עזב את פייסבוק לחלוטין כשראה שהוא מרענן באובססיביות את עמוד הפייסבוק בגלל בחורה שבה התאהב. "אני מחמיץ דברים אבל לא אכפת לי, כי החיים מלאים מספיק. אני לא צריך עוד עולם של דברים שאין לי זמן לחוות", הוא מספר לנו, "הרבה פעמים יש דברים שכולם מדברים עליהם ואין לי מושג על מה הם מדברים, ואז נופל האסימון שזה בגלל שאין לי פייסבוק. קרה שנפלתי ל'מחילת הארנב' ביוטיוב. זה מרגיש לי רע".

הגל הנוכחי של התנתקות והניסיון למצוא אושר, הוא חלק ממגמה רחבה הרבה יותר ושיגעון כללי עולמי ל-Wellness. לפי דוח של Global Wellness Institute) GWI) התעשייה הזו הסתכמה בשנה החולפת בלא פחות מ-4.2 טריליון דולר. היא כוללת, בין היתר, טיפוח אישי ויופי, תיירות בריאות, כלכלת ספא, תזונה וירידה במשקל וכושר גוף ונפש. אם אנחנו מוכנים להוציא אלפי שקלים בשנה בשביל בריאות הנפש והגוף שלנו, להוריד אפליקציות למדיטציה, או לעשות מיקור חוץ לעבודות הבית גוזלות הזמן, בוודאי שראוי גם להקדיש מאמץ כדי לסנן מה מגיע למוח שלנו.

חלק מהסיפור הוא העיסוק האובססיבי של בני דור המילניום במציאת איזון ראוי בין עבודה לחיים הפרטיים. מה שפעם היה - גם אם לתקופה קצובה יחסית בהיסטוריה המודרנית - מודל אחד, ברור ומוגדר של שעות עבודה לגיטימיות, גלש והתנפח לממדים מפלצתיים. כיום, מקומות עבודה מצפים לזמינות בלתי פוסקת, בין היתר באמצעות מענה על מיילים או הודעות. סקר לינקדאין ביולי האחרון מצא כי 67% מהנשאלים יצרו קשר עם קולגה שלהם בזמן החופשה בנושאי עבודה שונים.

"חשוב לי תמיד להיות עם האצבע על הדופק" מוסיפה בילי, "זה שהגיע סוף השבוע, לא אומר שהעולם עצר. בסוף השבוע אני דווקא נותנת יותר מקום לעבודה מאשר החיים האישיים שלי באינטרנט".

דורון סלע (34), שעובדת במכון הישראלי לדמוקרטיה, פעלה באקטיביות כדי לנתק בין השניים. "אני אולי אקרא מיילים בערב או בסופי השבוע, אבל אני לא אענה להם, אלא למחרת בעבודה. בטוויטר שלי למשל, הפסקתי לעקוב אחרי כל מי שקשור לעבודה ונשארתי רק עם הדברים שמעניינים אותי ברמה האישית. כל מה שקשור לעבודה אני עוקבת אחריו מהאפליקציה של טוויטר על הדסקטופ בעבודה ומהיוזר שקשור לעבודה".

השאלה איך לווסת את זמן המסך, להפחית חרדות, לחצים ותחושת החמצה, היא בסופו של יום אינדיבידואלית מאוד, אבל סובבת סביב שאלות ברורות. "יש אנשים שאומרים שאנחנו מגזימים", אומרת פולק-חלק, "בכל פעם שמגיע משהו חדש זה מה שקורה: כשהגיע הרדיו אנשים פחדו שנפסיק לשיר, כשהגיעה הטלוויזיה אמרו שזה הורס את המוח. אבל יש אחרים שאומרים שזה כמו סיגריות, בהתחלה נשים בהריון עישנו, עישנו במטוסים, בקולנוע, בכל מקום. והיום, בארצות-הברית במיוחד, אם אתה מעשן איפשהו אתה מוקצה, אתה בכלוב, שתיחנק רק עם עצמך ותמות לבד.

"האמת היא איפשהו באמצע. אני לא אומרת לחזור לשחק באבנים ומקלות. אבל חייבים למצוא איזון. לא סוגרים מחר את האינטרנט, אבל השאלה העיקרית היא האם הדבר הזה משרת אותך, או אתה משרת אותו. אם את מרגישה שאת שולטת בשימוש שלך, שאת כל היום לומדת דברים חדשים, שאת מעשירה את עצמך ושהילדים שלך מקבלים ערך עם תוכן ומשמעות זה דבר אחד, אם את מרגישה שאת שמה את הילדים שלך שם כדי שהם ישתקו שעתיים אבל אחר-כך הם שמנים ויש להם הפרעות קשב, זה דבר אחר". 

עוד כתבות

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

שכונה ד' בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

מתל אביב עד באר שבע: השכונות עם הכי הרבה שוכרים בארץ

אמנם שיעור הבעלות על דירות בישראל גבוה, אולם יש אזורים שבהם שיעור השוכרים עולה כבר על 50% ● נתוני הלמ"ס מגלים איפה השכונות המבוקשות וכמה זה עולה למשקיעים ● כתבה שנייה בסדרה

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

דיקלה כהן שיינפלד, ראשת הסגל של נשיא המדינה / צילום: קובי גדעון, לע''מ

מהילדות בבית שמש והלימודים בפנימייה דתית, לפגישות עם הנשיא ביידן

אחרי אחד הנאומים של יצחק הרצוג, אי שם ב־2010, ניגשה אליו דיקלה כהן שיינפלד  וביקשה להתנדב אצלו ● גם היא לא האמינה ששנים אחר כך היא תקבל שיחת טלפון שתהפוך אותה לראשת הסגל של נשיא המדינה:"ברגעים היסטוריים, אני שואלת את עצמי איך הצלחתי להגיע לזה. בפעם הראשונה שלי בבית הלבן, הייתי צריכה לסגור פה פעור"

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

 

אחרי שבוע על המדף: בכמה נמכרה וילת יוקרה בהוד השרון?

בשכונת הדר בהוד השרון נמכרה וילת יוקרה בשטח בנוי של 280 מ"ר לאחר שעמדה כשבוע בלבד על המדף, תמורת 11 מיליון שקל ● "שוק היוקרה במצב קשה כרגע - הקונים מאוד בררנים כי יש להם היצע גדול" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

"בעל 4 להבים מתוצרת ישראל": הרחפן שיכול לתקוף גם באספהאן

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

אסמעיל הנייה, ראש הלשכה המדינית של חמאס / צילום: Reuters

דיווח בארה״ב: הנהגת חמאס שוקלת לעזוב את קטאר לטובת המדינה הזו

על פי הוול סטריט ג׳ורנל ברקע המו״מ השברירי לעסקת חטופים והלחץ שמופעל עליהם, בכירים בהנהגה המדינית של חמאס פנו לשתי מדינות באזור ובהן עומאן

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

עגלת קפה הקבינה בכפר הס / צילום: שני בריל

ארבע הצעות לטיולי יום שרק המקומיים מכירים - ומשהו טעים ליד: מדור מיוחד לפסח

תצפית מרהיבה אל המדבר בשקיעה, פארק שמרגיש כמו ההיי ליין בניו יורק, האחות הקטנה של מקדש הבשרים משוק הכרמל וקרם לימון ומסקרפונה לקינוח ● יצאנו לארבעה מקומות שונים בארץ כדי לשמוע מהתושבים מהי פינת החמד שרק הם מכירים ומה יש לאכול שם, שגם כשר לפסח

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית