גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נתון הזעם בסקרים הפנימיים: מה עומד מאחורי המסרים המבלבלים של עמיר פרץ ואורלי לוי-אבקסיס

יו"ר העבודה הטיל את הפצצה בליל חמישי וגרם לעצבנות בקרב כל מפלגות השמאל מרכז ● במרצ לא מעוניינים באיחוד עם ברק, אך ל"גלובס" נודע כי אופציית החיבור עדיין על השולחן ● וגם: שר החינוך רפי פרץ כשל בלשונו בראיון לא רק בנוגע לשיטות החינוך שבהן הוא מאמין, אלא גם חשף את החזון הבלתי דמוקרטי שלו לישראל ● פרשנות

עמיר פרץ, יו"ר מפלגת העבודה / צילום: איל יצהר
עמיר פרץ, יו"ר מפלגת העבודה / צילום: איל יצהר

1. פרץ א': שיעורי הבית של יו"ר העבודה

יו"ר מפלגת העבודה החדש, ח"כ עמיר פרץ, בן 67 ומלא אנרגיות. בגינה שלו בשדרות הוא מגדל אשכוליות וענבים - כך למדנו השבוע מה"סטורי" שלו באינסטגרם, המרענן הרשמי של הקיץ. הוא מתנהל כאילו הוא לוגם מדי בוקר שייק תוסס, עם פירות ועלים ירוקים, המעניקים זריקת מרץ לגוף. הפעילות שלו מתחילה מוקדם,לפני השעה 06:00 והוא עסוק עד השעות המאוחרות ביותר ביום.

ביום רביעי, בעוד אהוד ברק הלהיט את הרוחות מעל במה קטנה במועדון כולי עלמא בתל אביב, פרץ הסתובב לא רחוק משם ביריד "כיף בעוטף", שוק איכרים ומוצרים שהוקם כדי לתמוך בעסקים של עוטף עזה. כתושב האזור, אין לו שום קושי להשתלב ביריד ולקבל חיבוקים וסלט קצוץ, עם חיוכים מאוזן לאוזן.

האיחוד שדחק את מרצ לפינה

את הפצצה האמיתית שמר פרץ ליום חמישי בשעת המהדורות. אורלי לוי-אבקסיס, המחוזרת על ידי כל מפלגות השמאל מרכז, התייצבה לצידו של פרץ בהכרזה מיוחדת והשניים בישרו על ריצה משותפת של מפלגת העבודה עם מפלגת גשר.

3 מועמדים שמורים ללוי-אבקסיס בעשירייה הראשונה, וזאת כאשר מפלגת העבודה לבד לא הצליחה בסיבוב הקודם להביא יותר מ-6 מנדטים, והסקרים ביולי הראו שהיא עדיין לא מתרוממת מן הקרשים.

אולם האיחוד הזה דחק באחת את מרצ לפינה. במרצ לא מעוניינים באיחוד עם אהוד ברק ומפלגתו. הצל הכבד של פרשת אפשטיין מרחף מעל לראש רשימת "ישראל דמוקרטית". זו בעיה אמיתית, לא חלילה הניסיון להשליך על ברק את עבירות המין שביצע אפשטיין, אלא דווקא העובדה שבעבור ביזנס, כסף והון, ברק לא בחל באיש.

זעקות הגוועלד שמשמיעים אנשי ברק בכל מקום, באשר לתיזמון המוזר של פרוץ המידע הזה, נשמעות היטב, אך אף אחד עדיין לא הסביר מדוע האיש שהיה ראש הממשלה ויכול היה לפתוח כל דלת בעולם, העדיף לעשות עסקים עם מפלצת כמו אפשטיין.

בציר פרץ-הורביץ, נדמה היה בליל חמישי שנטרקו הדלתות ואין מוצא. אך משיחות של "גלובס" עם הגורמים הרלוונטים בכל הצדדים, נדמה שהשיח לא הסתיים. לוי-אבקסיס, כך נאמר לנו, לא הציבה תנאי של שלילת ציר מרצ-פרץ. בשתי המפלגות אומרים במקביל כי אופציית החיבור עדיין על השולחן. האווירה המיידית בעקבות צירוף לוי-אבקסיס הייתה של הפניית עורף, אך עוד לא נאמרה שם המילה האחרונה.

הבעיה שנוצרה, וזאת לא מוכחש על ידי כל הצדדים, היא הצפיפות בצמרת הרשימה. איך יספקו ללוי-אבקסיס שלושה מקומות בצמרת, ולאחר מכן גם ימשיכו וישלבו את אנשי מרצ? זה יהיה קשה.

מן הצד של מרצ, הסתובבו בתחושה חמוצה בימים האחרונים. מצד אחד, מספר כלי תקשורת (כולל החתומה מטה) דיווחו שהכול מתכנס לסגירה, שיש הסכמות אידיאולוגיות, שנותר לפרוט את ההחלטה לפרטים, שם רשימה, שיבוץ מקומות.

מן הצד השני, במרצ הבינו שפרץ לא סגור על המהלך, שהוא לא רוצה להתחייב. הם לא מאשימים את פרץ שניהל מו"מ במקביל, אך מסבירים שחשו אותו מסוייג, לא בשל. הם ממש לא הופתעו מן ההודעה על הצירוף.

במפלגת העבודה, מנגד, מדגישים שביום ג', בעת שהתקיימה פגישת האווירה הטובה בין פרץ להורוביץ, אורלי לוי-אבקסיס לא עדכנה את אשר על לבה. רק ביום רביעי, בשעות סוף היום, היא הרימה טלפון ואמרה - קדימה. לא היה כאן מו"מ בחוסר תום, אלא התפתחויות פוליטיות שמתרחשות שבועיים לפני סגירת רשימות.

ונותרה השאלה שמטרידה רבים - האם עמיר פרץ, תוך הישענות על אורלי לוי-אבקסיס, יחתור למגע עם נתניהו ולכניסה לממשלה. הפרשנויות המצביעות על כיוון כזה נפוצו בחמישי כמו אש בשדה קוצים, וזה חייב את פרץ למהר ולפרסם הכחשה מוחלטת: לא, הוא לא מעוניין בישיבה עם נתניהו, וגם אינו חותר בשלב זה לדיל פוליטי עם נתניהו, בו הוא ימונה לנשיא המדינה.

בין מרצ, לישראל דמוקרטית, למפלגת העבודה וגם לכחול לבן - מבינים כולם שהמניע החזק ביותר בגוש הזה, הוא להצביע למי שבאמת באמת באמת, לא יכנס לישיבה עם נתניהו בממשלה. הציבור בשמאל-מרכז מותש, חסר אמונה, ראה בעיניים כלות כיצד אבי גבאי מבטיח דבר אחד רק כדי לקיים עם נתניהו מו"מ בסוף התקופה.

פרץ היה שם (בתוך ממשלת הימין), גם אורלי לוי-אבקסיס, ובטח גם ברק. האלמנט הזה קשה לפיצוח. לכל המפלגות הללו מופיע בסקרים הפנימיים נתון הזעם על נתניהו, הרצון לראות אותו "נתקע" עם מיעוט פעם נוספת. אך אם לוי-אבקסיס לא תהיה נחרצת בנקודה הזו, כמו שותפיה החדשים בעבודה, עמיר פרץ עשוי לראות את המנדטים מתפזרים לכל עבר.

נותרו כעשרה ימים עד לסגירת הרשימות, אפילו פחות, אם מביאים בחשבון שבשתי המפלגות, מרצ והעבודה, יש צורך באישור המוסדות הרשמיים. עד אז, פרץ מחלק את ההתרוצצויות שלו באופן הבא: בימי שישי ושבת הוא עובד במגזר הלא-יהודי: בשבתות האחרונות היה בטמרה, בית ג'אן, חורה, לקיה, ערערה, רהט. בשאר השבוע הוא בכל הארץ - צפון ודרום.

הצוות של פרץ מיפה את את הקלפיות ביישובים בדואים, נוצרים, מוסלמים ודרוזים ומצא מקומות רבים שבהם אביגדור ליברמן, נתניהו כחלון ואפילו בנט - קיבלו יותר קולות מאשר מפלגת העבודה. בכל מקום ניתן באמצעות מערכות הנתונים הפומבית לרדת לרזולוציה של הקלפי השכונתית, לפלח את המשפחות הרחבות החיות באזור ולייצר קשר ישיר.

אנשיו יושבים על הנתונים, מאתרים את הנקודות שבהן שיעור ההצבעה לעבודה היה נמוך מ-40% ומטה, מחפשים את איש הקשר, ראש המשפחות או איש העסקים, ומציבים איש צוות מטעם מפלגת העבודה שירים מטה בחירות מקומי.

בסוף השבוע הקרוב יתמקד פרץ באזור כפרי צפון המשולש, בציר כללי הנע בין עפולה לפוריידיס. אום-אל-פאחם, בסמה, ערערה. לאחר מכן, ביום ראשון, יחזור פרץ לאוכלוסיה הכללית.

אם פרץ רוצה באמת להצליח להביא קולות בחברה הערבית, יהיה לו קשה לעשות זאת ללא אנשי מרצ. חבר הכנסת עיסוואי פריג', שזכה במקום ה 4 במפלגה, ועלי סלאלחה, שירד למקום ה-8, יכלו להיות מרכזיים ברשימה המשותפת למרצ ולעבודה. הדבר עשוי היה לסייע למפלגת העבודה, שאין בה כיום נציגים בני מיעוטים.

מיקום המוסלמי והדרוזי בתוך הרשימה המאוחדת אמור היה להיות על הפרק בשיח בין המפלגות. כעת, כשפרץ סגר עם לוי-אבקסיס, ומרצ הוסטה לאחור, לא ברור כיצד פרץ ישיג את התוצאות להן הוא מייחל.

בסביבתו של פרץ מדברים על תוכניות גדולות יותר למפלגה, על מעבר למערכת הבחירות הנוכחית. הם רואים את ההצלחה של המכינות הקדם צבאיות במגזר הדתי-ציוני, את הגרעינים התורניים בערים וסבורים שהעבודה צריכה למלא מקום מרכזי יותר בהקמת תשתיות דומות בקרב הציבור החילוני. תעשיית המכינות הקדם צבאיות - שנת לימודי ציוני, מורשת, אזרחות, אהבת הארץ, הנערכת בעשרות מקומות בישראל כמעין שנת י"ג - כבר משגשגת כיום.

עכשיו העבודה שואפת להיכנס לעובי הקורה וליזום הקמת עשר מכינות חדשות, ביניהן גם קיבוצים עירוניים, שייתנו מענה לפעילות המשמעותית של הציונית הדתית בקרב בני ה-20-17. זו הדרך של מפלגת העבודה להצעיר את המפלגה ולחזור להקמת תשתית חברתית שתבסס את יסודותיה. 


2. פרץ ב': השיעור שלמד שר החינוך

שר החינוך רפי פרץ עבר שבוע פוליטי קשה. הוא למד, אולי בפעם הראשונה, את מהות החשיפה הציבורית, איך וכיצד להתכונן לראיון ומהי משמעותן של אמירות פסולות. הלקח החשוב ביותר שלמד שר החינוך הוא שכאשר אתה שר בכיר בממשלה, כל מילה שלך קובעת, כל ניואנס חשוב, לדבריך יש משמעות חוצת מגזרים ואפילו חובקת עולם.

דנה וייס מערוץ 12 ייצרה הרבה כותרות מעניינות בשיחה עמו, אשר לדבריה נמשכה כשלוש שעות וצומצמה לכמה דקות על המסך.

דבר אחד בדבריו של פרץ לא הרעיד את אמות הסיפים. "אני רוצה להחיל את הריבונות הישראלית על כל יהודה ושומרון", אמר פרץ לוייס. "אם זה יהיה בשלבים, לא אכפת לי - אני רוצה שזה יקרה. זו הארץ שלנו". וכאשר נשאל על זכויות הפלסטינים החיים ביהודה ושומרון הוא השיב: "אנחנו נדאג לכל מחסורם - נדאג שיהיה להם טוב, אבל לא תהיה להם יכולת הכרעה פוליטית. בלי זכות הצבעה על הרמה הפוליטית".

פרץ משרטט את החזון הבא למדינתנו: שטחה של מדינת ישראל, 22 אלף קמ"ר; שטח יהודה ושומרון: 5,790 קמ"ר, ויחד: 27,790 קמ"ר, עם כ-11 מיליון איש החיים באזור. מהם, כ-8.3 מיליון אנשים בעלי אזרחות מלאה כולל זכויות הצבעה לכנסת, 400 אלף תושבי מזרח ירושלים בעלי זכות הצבעה לעיריית ירושלים בלבד, אך נטולי זכות הצבעה לכנסת; ועוד כ-2.3 מיליון אנשים נטולי זכות הצבעה, למעט לרשויות המקומיות שלהם.

פרץ מציע, אם כך, עתיד בלתי דמוקרטי למדינתנו. מנהיגים גלובליים שנשאלו על אפשרות כגון זו - מזכיר המדינה ג'ון קרי בעבר - כינו זאת הידרדרות לאפרטהייד.

מאחר שהשר פרץ לא ציין בראיון שיהיו הגבלות כלשהן על תנועת אותם תת-אזרחים חדשים, אפשר להניח שיוכלו לצאת משכם או חברון ולחפש בית מגורים בחיפה, אילת או נצרת. בכל מקום שיגורו בו, יהיו שונים משכניהם היהודים והערבים הוותיקים. לאותם 8.3 מיליון יש זכות הצבעה, אך לתושבי יו"ש המסופחים לא יהיו זכויות זהות.

מישהו בישראל חושב שזה יכול לעבוד? המציאות הפוליטית העכשווית, כולל נשיא בבית הלבן המוכן ללכת עם כל בקשה ישראלית, מלמדת שיש רבים החושבים שזה יכול לעבוד. כן, באמת. הנה למשל, המציאות הזו, של 400 אלף איש החיים במזרח ירושלים ונטולי זכות הצבעה לבית המחוקקים הישראלי מתקיימת ומתרחשת כבר יותר מ-50 שנה. מה ההבדל? ההבדל הוא רק במספר האנשים. קפיצה מ-400 אלף איש ל-2.3 מיליון איש, זה הכול.

אם כך, מה התחדש בדבריו של שר פרץ? ההבדל הוא בראיון. מנהיגים קודמים בימין הישראלי נזהרו מלומר את הדברים באופן כה מפורש. הם הסתירו את דעתם, את התוכניות שלהם. הנה בא פרץ, פוליטיקאי חסר ניסיון, והניח על השולחן את החזון ואת התוכנית האמיתית לתיוג מלא של שתי קבוצות אוכלוסייה עם זכויות אזרחיות נבדלות.

עוד כתבות

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא מתרסקת ב-10% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה החברה ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם