גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עזריאלי שוב מנהלת מגעים למכירת חברת סופרגז, הפעם לקבוצת אלקו של משפחת זלקינד

מעדכון שפרסמה עזריאלי עולה כי התמורה הצפויה בעסקה עומדת על כ-770 מיליון שקל ● עוד ציינו בעזריאלי כי כשליש מסכום העסקה "צפוי להיות משולם כתמורה נדחית" ● ב-2015 ניהלה עזריאלי מו"מ למכירת סופרגז לחברת המזגנים תדיראן תמורת כ-430 מיליון שקל, אך העסקה לא יצאה לפועל

אחרי תקופה ארוכה של שקט, אפשרות מכירתה של חברת שיווק הגז סופרגז מידי קבוצת עזריאלי שוב עולה לכותרות. הפעם בצד הרוכשת הפוטנציאלית עומדת קבוצת אלקו, שבשליטת האחים דניאל ומיכאל (מייקי) זלקינד.

מעדכון שפרסמה היום קבוצת עזריאלי  בנושא עולה כי בהתאם למו"מ שמנהלים הצדדים, התמורה הצפויה בעסקה עומדת על כ-770 מיליון שקל, "נטו, לאחר חוב פיננסי נטו והתאמות אחרות" וכי סכום החוב הפיננסי נטו של חברת גרנית הכרמל, באמצעותה מחזיקה עזריאלי בסופרגז "יותאם למועד ההשלמה". עוד ציינו בעזריאלי כי כשליש מסכום העסקה "צפוי להיות משולם כתמורה נדחית", וכן כי "בשלב זה טרם גובש מתווה סופי מוסכם להתקשרות ואין ודאות כי המגעים האמורים יבשילו לכדי חתימת הסכם או כי העסקה תצא אל הפועל".

ב-2015 ניהלה עזריאלי מו"מ למכירת סופרגז לחברת המזגנים תדיראן, במסגרתה התמורה שצפויה הייתה להגיע לעזריאלי נאמדה בכ-430 מיליון שקל - 250 מידי תדיראן  והיתרה מקופת המזומנים של סופרגז, כשעזריאלי הציעה גם לסייע במימון העסקה בדרך של הלוואה, אולם העסקה בין הצדדים לא יצאה לפועל. ככל הידוע, גם הפעם מדובר בעסקה, שאם תתקדם, עשויה להתבצע במבנה דומה.

סופרגז עוסקת ביבוא, אחסון ושיווק תחליפי אנרגיה דוגמת גפ"מ (גז פחמימני מעובה), גז טבעי וגז טבעי דחוס, והשימוש העיקרי במוצריה הוא "להפעלת מבערים בתעשייה, להפעלת תנורים במאפיות ובמסעדות, לחימום מוסדות, לחימום לולים בחקלאות וכן לבישול והסקה במשקי בית". סופרגז מעריכה את נתח השוק של בשיווק גפ"מ בכ-18%, ובסוף 2018 היא העסיקה 345 עובדים.

עזריאלי מחזיקה בסופרגז באמצעות חברת גרנית הכרמל, ובשנים האחרונות מכרה את עיקר הפעילויות שהחזיקה באמצעות החברה הבת, ובהם חברת הצבע טמבור, חברת הדלק סונול והחזקותיה במתקן ההתפלה בחוף פלמחים, כחלק מרצונה להתמקד בפעילות הליבה שלה בתחום הנדל"ן המניב. נוסף לסופרגז, גרנית הכרמל מחזיקה כיום גם בחברת GES, הפועלת בטיפול במים, שפכים, אוויר, פסולת וכימיקלים לתעשייה.

בסיכום הרבעון הראשון של השנה הכנסותיה של גרנית הכרמל עלו ב-4%, ל-216 מיליון שקל, לצד שחיקה של 2% ברווחיה, שהסתכמו ב-41 מיליון שקל. בעזריאלי ייחסו את עיקר הצמיחה בהכנסות לסופרגז, ואת הירידה ברווח לפעילות GES , שקוזזה בתמיכת עלייה ברווחי סופרגז.

בסיכום 2018 הכנסותיה של סופרגז הסתכמו ב-572 מיליון שקל - סכום המשקף עליה של כ-3% ביחס להכנסותיה ב-2017, והרווח הנקי שלה אשתקד הסכם ב-61 מיליון שקל.

בצד הרוכשת הפוטנציאלית, אלקו  היא חברת השקעות המחזיקה בשלוש חברות בורסאיות - אלקטרה הפועלת בתחומי קבלנות הבניין ושירותים משלימים לפרויקטים; אלקטרה מוצרי צריכה הפועלת בתחום שיווק מוצרי צריכה חשמליים, ומחזיקה גם בחברת הסלולר גולן טלקום; ואלקטרה נדל"ן המתמקדת בפעילות מקבצי דיור בארה"ב. בנוסף מחזיקה אלקו, הנסחרת בשווי של 2.1 מיליארד שקל, ברשת בתי הקולנוע "גלובוס מקס".

עזריאלי נכנסת לדאטה סנטרס

בעדכון על המו"מ עליו דיווחה עזריאלי, החברה ציינה כי הוא נעשה בהמשך לדיווחיה על כוונתה "להתמקד בתחומי הליבה של פעילות הנדל"ן. עדכון זה מגיע זמן קצר לאחר שהחברה, שבשליטת היו"ר דנה עזריאלי, עדכנה ביום חמישי האחרון על השקעה של 135 מיליון דולר בחברת קומפאס האמריקאית, העוסקת בתחום מרכזי המידע (דאטה סנטרס), וזאת כחלק מבחינה שביצעה לכניסה ל"פעילויות בתחומים משיקים לתחומי פעילותה".

לפי עזריאלי, פעילות בתחום הדאטה סנטרס משתלבת "באסטרטגיה העסקי של החברה ובפיתוח פעילות הליבה שלה", ומתאימה לאסטרטגיית ההשקעות שלה. בעזריאלי ציינו כי ענף הדאטה סנטרס "הוא מן הצומחים בעולם בתחום הנדל"ן המניב" וכי השוכרים בו "הם מחברות הטכנולוגיה המובילות בעולם".

קבוצת עזריאלי היא החברה הגדולה בתחום הנדל"ן מניב בבורסה, בשווי שוק נוכחי של יותר מ-28 מיליארד שקל, אחרי קפיצה של יותר מ-30% שרשמה מנייתה מתחילת השנה. מנכ"ל עזריאלי, אייל חנקין, כיהן בתפקידו הקודם כמנכ"ל סופרגז במשך כשמונה שנים.

בידי החברה 17 קניונים, 14 נכסי משרדים ושלושה בתי דיור מוגן בישראל, וכן שמונה נכסי משרדים בחו"ל, בעיקר בארה"ב, ובסך הכול היא מחזיקה בשטחי השכרה בהיקף של כ-1.2 מיליון מ"ר, זאת נוסף לעשרה פרויקטים בהקמה ותכנון ושמונה פרויקטים להרחבה והשבחת נכסים. 

עוד כתבות

יעקב אטרקצ'י, בעל השליטה באאורה / צילום: ראובן קפלינסקי

בהיקף 650 מיליון שקל: שיתוף הפעולה החדש של כלל ביטוח ואאורה

חברת הביטוח תשקיע 450 מיליון שקל בפרויקטים אותם מקדמת חברת הבת של חברת הנדל"ן, "אאורה מחדשים את ישראל" ● בתמורה, היא תחזיק ב-30-35% מהזכויות בפרויקטים, ותקבל זכות ראשונים להשקיע בפרויקטים עתידיים בהיקף של עד 200 מיליון שקל

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

בשורה ליזמים הסולאריים: רשות החשמל יוצאת למבצע פינוי מקום ברשת

רשות החשמל מנסה "לנקות" את הרשת מפרויקטים שלא יוצאים לפועל, ומציעה ליזמים החזר של עד 50 מיליון שקל ● בכך, היא מנסה לפתור את העומס על רשת החשמל ולתת מקום לפרויקטים חדשים ● ואיך ימנעו בעיות כאלה בעתיד?

גיל גבע, יו''ר קבוצת תדהר / צילום: עופר חג'יוב

תדהר בדרך להנפקה במאי בשווי מתוכנן של 7-8 מיליארד שקל

ההנפקה של חברת הנדל"ן צפויה להיות אחת הגדולות בבורסה בשנים האחרונות ● ההנפקה תיעשה עפ"י הדוחות השנתיים של תדהר ל-2025, והסכום שיגויס יהיה כ-20% מהשווי שיושג, כלומר בין 1.4 ל-1.6 מיליארד שקל ● עם זאת, לבעלי החברה ברור כי המתיחות מול איראן והתרחישים השונים עשויים לשנות את התוכנית

כנס המטרו הבינלאומי של נת''ע / צילום: עמוס לוזון

כנס החשיפה הבינ"ל של המטרו: "יש פה חברות תשתית מהטופ של הטופ"

נת"ע ערכה השבוע בת"א כנס חשיפה בינלאומי לפרויקט המטרו בגוש דן, שנועד להציג לחברות תשתית את המכרזים הצפויים בשלב האינפרא הראשון, בהיקף של 65 מיליארד שקל ● לכנס הגיעו נציגים של למעלה מ־60 חברות תשתית בינלאומיות מכ־20 מדינות ● נציג של אחת מהחברות ההודיות: "פרויקט המטרו נתפס כמרגש מאוד"

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: באדיבות אנבידיה

עושה את זה שוב: אנבידיה מכה את תחזיות השוק

אנבידיה עקפה את הצפי הן בשורת ההכנסות והן ברווח, ובנוסף הציגה גם תחזיות חזקות להמשך ● הכנסות ממרכז הנתונים צמחו ב-75% ● הרווח גולמי היה 75% ועמד ביעד הרווחיות הגבוה שהציבה החברה ● המניה עולה בכ-3.5% במסחר המאוחר

משה לארי, מנכ''ל מזרחי טפחות / צילום: מזרחי טפחות

הרווח הנקי של מזרחי טפחות בשנת 2025: 5.6 מיליארד שקל

ברבעון הרביעי של 2025, הרווח הנקי של הבנק הסתכם ב-1.4 מיליארד שקל - צמיחה של 7.5% ברווח הנקי ● הבנק יחלק מחצית מהרווח הנקי שרשם ברבעון לבעלי המניות – סכום של 702 מיליון שקל

מטוס של KLM / צילום: Shutterstock

חברת התעופה שמבטלת טיסות לישראל עד להודעה חדשה

חברת התעופה ההולנדית KLM הודיעה הערב כי היא מבטלת את טיסותיה מנתב"ג החל מהשבוע הבא ● "KLM תמשיך לעקוב אחר ההתפתחויות ותבחן מחדש את ההחלטה בהתאם לנסיבות" ● בשלב זה אייר פראנס, השייכת לאותה קבוצת תעופה, ממשיכה לפעול כרגיל

סניף בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

לאומי סוגר את חברת ניהול התיקים וידאה ומרחיב את מערך ההשקעות

במסגרת ארגון מחדש שיזם לאומי, תחום ניהול ההשקעות בשוק ההון יועבר למערך ההשקעות בבנק בניהולו של אריאל כהן ● המהלך מתרחש ברקע למהלך אחר שעליו הכריז לאומי בשבוע החולף בתחום המסחר בשוק ההון - קמפיין "לא הרווחתם לא שילמתם"

וינרוט, האחים גרטנר והשופט איתן אורנשטיין / צילום: יונתן בלום, איל יצהר

ביהמ"ש קבע: העיזבון של וינרוט ישלם מאות מיליונים. ומה יעלה בגורל היורשים?

לאחר שנים ארוכות של התדיינות, בית המשפט המחוזי בירושלים אישר את פסק הבוררות וחייב את יורשי עו"ד ד"ר יעקב וינרוט לשלם מעזבונם לאחים משה ומנדי גרטנר ● עם זאת, האחים גרטנר דרשו סכום גבוה מהעיזבון, והנושא יעבור, שוב, להכרעת הבורר

פרויקט של קטה בפתח תקווה / הדמיה: VIEWPOINT

כמה שוות ההטבות בשוק הדיור לעמיתי חבר?

מבצע של חברת קטה גרופ למילואימניקים בפתח תקווה מבטיח ארנונה לחמש שנים, ומבצע של חבר בשלושה פרויקטים שונים מציע הנחות עמוקות יותר, של כ־15% ממחיר הדירה ● מאחורי המבצעים

מלון בכר האוס בתל אביב / צילום: אסף פינצ'וק

רשת פתאל ממתגת את מלונות הבוטיק תחת COLORS, עם הפנים לחו"ל

פתאל ממתגת את מלונות הבוטיק שלה תחת השם COLORS ● "המהלך מבטא אמירה דו-משמעית - גם על המגוון האנושי של האורחים וגם צבע חדש לפתאל, שעוסקת בעיקר במותגי נופש", אומרת סמנכ"לית השיווק ● ומה מתכננים ברשת המלונות בהמשך?

ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש ממשלת הודו נרנדרה מודי בנתב״ג, היום / צילום: קובי גדעון, לע״מ

"קצר אך מאוד פרודוקטיבי": על הביקור ההיסטורי של מודי בישראל

ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, חזר למולדתו אך הביקור משאיר אחריו הישגים היסטוריים ● בתוך כך, בין ישראל להודו נחתמו 16 מזכרי הבנות במגוון תחומים, בהם חדשנות חקלאית והעמקת קשרי הטכנולוגיה ● "זוהי שותפות אסטרטגית מיוחדת, המסמלת את השאיפות של שני העמים", סיכם מודי

אתרי קניות באינטרנט. יוכפפו לחוק הישראלי? / צילום: Shutterstock

מאחורי הצעת החוק החדשה: אתרי קניות באינטרנט יוכפפו לחוק הישראלי?

הצעת חוק המקודמת בימים אלה שמה לה למטרה לקבוע את התנאים שבהם יחול הדין הישראלי בעת התקשרות עסקית בין חברה מחו"ל ללקוח ישראלי ● בקרב המומחים הדעות חלוקות: מצד אחד החוק יעשה סדר ויגביר ודאות, אולם מנגד הוא עלול להרתיע חברות מעסקים עם ישראלים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

מגמה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה יורדת ב-5%, מניית הקוונטים שמזנקת ב-20%

נאסד"ק יורד ב-1.8% ● הקוספי זינק בכ-3.7%, לאחר שרק אתמול חצה לראשונה את רף ה-6,000 נקודות ● וול סטריט ננעלה אתמול בעליות, בעוד המשקיעים ממשיכים לשקול את השפעות ה-AI על השווקים ● עלייה קלה במספר המובטלים החדשים בארה"ב ● אחרי ההתאוששות אתמול, הביטקוין נסחר סביב 68 אלף דולר

זום גלובלי/ צילומים: רויטרס

רגע לפני ז'נבה: עסקת הנשק האחרונה של איראן וסין

שעות לפני המו"מ בז'נבה: איראן בדרך לחתום על עסקת נשק ימי עם סין וארה"ב הטילה סנקציות על טהרן • הונגריה מאשימה את אוקראינה ושולחת חיילים לגבול • ובמקסיקו חוששים: חיסול מנהיג קרטל הסמים עשוי לפגוע באירועי המונדיאל במדינה • זום גלובלי, מדור חדש

ג'נסן הואנג / צילום: ap, Lee Jin-man

מנכ"ל אנבידיה יבקר בישראל לקראת יום העצמאות

לגלובס נודע כי ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה, צפוי להגיע לישראל בסוף חודש אפריל על רקע התרחבות פעילות החברה בארץ

טהרן, איראן / צילום: ap, Vahid Salemi

"צאו באופן מיידי": שורת מדינות במסר לאזרחיהן במזרח התיכון

גרמניה, הודו, קוריאה הדרומית, אוסטרליה ומדינות נוספות הוציאו בזו אחר זו אזהרות רשמיות לאזרחיהן לעזוב את איראן מיידית ● ראש ממשלת פולין: "כולנו יודעים מה הכוונה"

ביהמ''ש לענייני משפחה בת''א / צילום: אמיר מאירי

מה קורה כשהמטפלת של המנוחה טוענת שהייתה ידועה בציבור שלה?

אישה בעלת אמצעים במצב בריאותי מורכב הגיעה להסדר עם אישה נוספת, שעברה להתגורר בביתה וסייעה לה בשירותים יומיומיים - ובתמורה קיבלה מגורים בחינם ודמי כיס חודשיים ● לאחר מותה, המטפלת פנתה לבית המשפט לענייני משפחה וביקשה להכיר בה כידועה בציבור של המנוחה. מה נפסק?

המבורגר שרימפס / צילום: חיים יוסף

להתאהב מחדש בפופינה: מתבגרת יפה ומתעלה מעל טרנדים

המסעדה שייסד אוראל קמחי לפני 13 שנה מציעה אוכל גבוה או פשוט, בצלחות פיין דיינינג או שאוכלים עם הידיים – העיקר שתתענגו

אמיר אליחי, מייסד משותף ומנכ''ל Carbyne / צילום: Carbyne

"צופים התרחבות משמעותית": מנכ"ל קרביין בראיון אחרי האקזיט הענק

רכישת קרביין על ידי אקסון האמריקאית ב–625 מיליון דולר הושלמה רשמית, והחברה הישראלית הופכת לזרוע הטכנולוגית של ענקית הציוד המשטרתי במוקדי ה–911 ● בראיון ל"גלובס" מספר המייסד אמיר אליחי על הדרך מהשוד בחוף הים ועד לאימפריית ניהול אירועי החירום