גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המשקיע הזר של שטראוס נחשף, ויש לו אחזקות גם באלביט מערכות

מתברר כי בשטראוס ובאלביט יש בעלת החזקות זרה משמעותית - זרוע ההשקעות של הבנק הקנדי נובה סקוטיה, ששווי השקעתה בשתיהן מגיע לכ-1.2 מיליארד שקל ● בראיון ל"גלובס" מדבר דיוויד פיינגולד, המנהל עבורה חלק מקרנות האקוויטי, על ההשקעות בחברות הללו ועל היציאה בזמן מההשקעה בחברת טבע

מנתוני מחלקת המחקר של הבורסה בת"א עולה כי בעלי עניין זרים מחזיקים כיום מניות בשווי מצרפי של כ-65 מיליארד שקל, המהווים כ-8.7% משווי שוק המניות המקומי. 17.5 מיליארד שקל מהסכום הן מניות של קבוצת הנדל"ן עזריאלי, המוחזקות על-ידי חברה קנדית שבבעלות משפחת עזריאלי.

לאחרונה התברר כי גם בענקית המזון והקפה שטראוס מחזיק בעל עניין מקנדה וזאת לאחר שבנק נובה סקוטיה הגיע לרף החזקה של 5% במניות חברה, וזאת באמצעות זרוע ההשקעות שלו, הנושאת את השם 1832 Asset Management (להלן 1832) שווי השוק של מניות שטראוס שמחזיקה זרוע ההשקעות של הבנק הקנדי עומד כיום על כ-620 מיליון שקל, וזאת לנוכח רמות שיא בהן נסחרת המניה, לאחר טיפוס של כ-30% מתחילת השנה המשקף לשטראוס שווי של יותר מ-12 מיליארד שקל.

1832, כך מתברר כעת, היא בעלת מניות ותיקה בשטראוס, אשר אליה נכנסה לראשונה כבר לפני כ-13 שנה. עוד עולה מבדיקת "גלובס" כי מלבד שטראוס היא מחזיקה מניות בשווי דומה של חברה ישראלית נוספת - ענקית הביטחון אלביט מערכות. כך שבסך הכל, מחזיקה 1832 מניות של שתי החברות בשווי כולל של כ-1.2 מיליארד שקל. זאת לאחר שהייתה בעבר בעלת מניות משמעותית בפרוטרום ובטבע, עם החזקות שניתן להעריך את שוויין בכמה מאות מיליוני שקלים כ"א.

ההחזקות הבולטות של 1832 Asset Management בבורסה המקומית כיום ובעבר

מיקוד באיכות, יתרונות תחרותיים ומאזן חזק

בראיון ל"גלובס" מספר דיוויד פיינגולד, המנהל עבור 1832 Asset Management חלק מקרנות האקוויטי הגלובליות שלה, כי "נכנסנו לישראל כבר בשנת 2002, ויש לנו פה החזקות כבר זמן רב. רוב הגופים לא יכולים להשקיע מעבר למשקל של ישראל במדדי ה-MCSI, אבל לנו לא אכפת ממשקלה של ישראל, וישראל היא חלק גדול יותר מחלקה היחסי בפורטפוליו ההשקעות שלנו. 

מה אתם מחפשים בהשקעות שאתם מבצעים?
"אנחנו משקיעים ברחבי העולם, בחברות בוגרות, מובילות שוק, המציגות צמיחה. במסגרת זו התחלנו להשקיע בשטראוס ב-2006 ולפני כשש שנים השקענו באלביט מערכות. להשקעות בחברות הללו, כמו גם לזו שביצענו בפרוטרום וכבר מומשה, יש מכנה משותף - הן חברות עם פעילות גלובלית משמעותית ועם יתרונות על המתחרות שלהן בשוק הפעילות. אנחנו מתמקדים בחברות באיכות גבוהה, עם יתרונות תחרותיים ומאזן חזק, שהן גם יצרניות מזומנים טובות. אנחנו משקיעי ערך ומחפשים צמיחה בחברות אליהן אנחנו נכנסים".

איזה פוטנציאל אתם מזהים בשטראוס?
"אנחנו מחזיקים במניות שטראוס כבר שנים ארוכות, ולאורך השנים ראינו שינויים שנעשו בה והחלטות שהתקבלו בה, שסייעו לצמיחתה, תוך שהחברה הקפידה להיות שמרנית עם המאזנים שלה, למרות שיש לה מתחרים בינלאומיים אגרסיביים. עניין נוסף הוא שבבניית הפורטפוליו שלנו, אנחנו צריכים גם השקעות דפנסיביות שייפגעו פחות בזמן של מיתון, והמוצרים ששטראוס מייצרת הם מסוג שכזה".

בדבריו מתייחס פיינגולד גם לפעילותה של חברת סברה, הפועלת בארה"ב בתחום הסלטים המצוננים ובראשם חומוס, ואשר בה מחזיקה שטראוס יחד עם ענקית המזון והמשקאות האמריקאית פפסיקו: "ראינו את שטראוס מביאה את הידע הישראלי בתחום הסלטים המצוננים לשוק הגלובלי. אנשים מחפשים כיום מזון בריא וטעים, ומחפשים מוצרי מזון טבעיים, כך שהיא נכנסה לקטגוריה בעלת צמיחה משמעותית, ובהתאם חברת סברה הראתה ביצועים טובים".

מה באשר לפעילות הקפה, המהווה כמחצית ממחזור ההכנסות של שטראוס?
"זו קטגוריה עם פוטנציאל לטווח ארוך. שטראוס נמצאת במדינות הנכונות ובשווקים הנכונים, וצריך לזכור שקפה זה עסק שמלבד צמיחה, הלקוחות בו נוטים להיות נאמנים".

"הסייקל באלביט - בגלל התחמשות עולמית"

לפי הנתונים המעודכנים באתר בלומברג, החזקות נובה סקוטיה באמצעות הפעילות שמנהל פיינגולד עומדות על כ-1 מיליון מניות אלביט מערכות - קרוב ל-2.5% מהון החברה - החזקה המהווה כ-5% מפורטפוליו ההחזקות העולמי של הקרן בראשותו של פיינגולד.

שווי השוק הנוכחי של החזקות אלה עומד על כ-560 מיליון שקל, וזאת כשבדומה למניית שטראוס, גם זו של אלביט מערכות נמצאת סביב רמות השיא שלה, לאחר שמתחילת השנה טיפסה בכ-30% ומשקפת לחברה שמניותיה נסחרות גם בארה"ב, שווי של כ-25 מיליארד שקל.

מה הביא אתכם להשקיע באלביט מערכות?
"אלביט היא השקעה טובה לטווח ארוך, ונכנסנו אליה בתיזמון טוב, בהתאם לצפי שלנו ולפיו ההוצאה הגלובלית בתחום הביטחון תגיע לשפל בשנת 2015. אלביט היא חברה שיודעת לפתח טכנולוגיות בצורה אורגנית, וגם הוכיחה שהיא יכולה לבצע רכישות בצורה טובה, לשפר את רווחיות החברות הנרכשות ולהביא אותן לממוצע הרווחיות של אלביט במשך הזמן. אלביט גם פועלת בסגמנטים צומחים דוגמת מערכות ללא מגע אדם, מערכות קשר (רדיו) וסייבר, ומלבד זאת, העובדה שישראל נמצאת ב'שכונה מסוכנת', מייצרת צורך לישראל להיות מאוד יצירתית בתחום התעשיות הביטחוניות, והתעשייה הזו תישאר חזקה פה".

עוד אומר פיינגולד לגבי החברה הנמצאת בשליטתו של מיקי פדרמן, ופועלת בתחום המערכות האלקטרוניות לשימושים ביטחוניים, כי "ה'סייקל' באלביט לא קשור למצב הכלכלה, אלא למצב ההתחמשות העולמית, ואפשר לראות שהצבאות גם באירופה וגם באמריקה ממשיכים להתחמש ובייחוד נזקקים לשדרוג לציוד הישן שלהם".

עוד הוא מציין גם את תחום האוטומציה באלביט, ואומר כי החברה "עושה עבודה טובה בלהפוך את השימוש בציוד שלה לקל לשימוש, והופכת את משימות החיילים לקלות במידת האפשר".

פיינגולד מספר כי, כאמור, מלבד שטראוס ואלביט, 1832 Asset Management הייתה גם בעלת מניות משמעותית ביצרנית מוצרי הטעם והריח פרוטרום, עד מיזוגה עם איי.אפ.אפ, וכן השקיעה בעברה גם בענקית הגנריקה טבע, השקעה אליה נכנסה ב-2006 ויצאה ממנה לדבריו ב-2010.

בדיעבד קיבלתם החלטה נכונה בטבע.
"הסיפור בטבע הוא שיעור חשוב על הצורך לשמור על החזקות בחברות דפנסיביות. כל עוד המאזן של החברות שמרני, אז אין סיבה לדאגה. לטבע הייתה הובלת שוק מדהימה במשך כ-20 שנה, והיא ייצרה תרופות גנריות יותר טוב מהמתחרות שלה. אבל תרופת הקופקסון (המקורית) הפכה למרכזית מדי בעסק, וכמה עסקאות רכישה שביצעה אגב הגדלת החוב שלה שינו את פרופיל הסיכון של החברה. לכן מימשנו את החזקותינו בה.

"כשאנחנו בוחנים חברה, אנחנו ממוקדים במצב האשראי שלה, ואנחנו חושבים שמחזיקי המניות צריכים לעשות מחקר על חוב החברה יותר טוב מכל אחד אחר, משום שהם יהיו המפסידים הגדולים, יותר ממחזיקי האג"ח והבנקים, במקרה של קריסה".

"ההשקעות בארה"ב עשו טוב לקנדים"

בסך הכול הצוות של פיינגולד ב-1832 Asset Management מנהל נכסים בהיקף של יותר מ-5 מיליארד דולר קנדי. ארה"ב מהווה את החלק הגדול ביותר בפורטפוליו הנכסים שלה, שכאמור, מתפרס על פני העולם, וכולל גם השקעות בשוויץ, יפן ועוד. לגבי ארה"ב אומר פיינגולד כי "רוב המשקיעים בקנדה מסתכלים באופן שלילי על ארה"ב, בהשפעת מעשי והתבטאויות הפוליטיקאים, אבל בסך הכול השקעות בארה"ב עשו למשקיעים הקנדיים טוב לאורך השנים".

בדבריו על דרך פעילות הקרנות שהוא מנהל, מזכיר פיינגולד את אסטרטגיית ההשקעות של ברקשייר האת'ווי של וורן באפט כאסטרטגיית פעילות דומה. לדבריו, "אחד הדברים הייחודיים אצלנו, המבדילים אותנו לעומת המתחרים, הוא שאנחנו מחזיקים לתקופות ארוכות השקעות רבות שלנו, עם מח"מ ממוצע של יותר מ-5 שנים, מה שדומה לדרך ההשקעות של באפט. אם המשקיעים מחפשים תוצאות לטווח ארוך, הם צריכים סבלנות".

יחד עם זאת, פיינגולד מוסיף כי "אם אני צריך נזילות, אני יכול למכור מניות גדולות כמו מקדונלד'ס ומיקרוסופט. כשאני בונה פורטפוליו של השקעות, אני לא יכול לשים בו רק החזקות ל-10 שנים, אז על כמחצית מסכום הקרן אני שומר נזילות גבוהה, עם השקעה במניות ה'בלו צ'יפ', למקרה בו לקוחות ירצו לפדות את כספם".

הפעילות בניהולו של פיינגולד משקיעה רק בחברות ציבוריות, בהתאם לכללי ההשקעה החלים עליה, ופיינגולד אומר כי "יש הרבה חברות מעניינות שצריך לבחור מהן, והיתרון שלנו כמנהלי נכסים הוא שאנחנו יכולים להחליט במי מהן אנחנו רוצים להשקיע.

פיינגולד, שמספר שעוד כנער הוא החל לעסוק בהשקעות כתחביב, החל לעבוד בחברה ב-2002, אז תחת בעליה הקודמים, משפחת גודמן, ומספר כי "החלק הכי כיפי בעבודה שלי הוא האפשרות לקבל גישה לעסקים ולהפוך לשותף של חברות. ההשקעות שאני מבצע בכספים שלי הן בתוך הקרן, כך שאין הבדל בין התוצאות שאני מציג ללקוחות שלי ובין מצבי האישי". 

בעניין שם החברה, מספר פייגולד כי כשמשפחת גודמן מכרה את עסקי הקרן שלה לנובה סקוטיה, הנחשב לאחד הבנקים הקנדיים הבולטים, "החברה נדרשה לשנות את השם, ו-1832 הייתה השנה בה נוסד נובה סקוטיה, כך נוצר השם, אולם הלקוחות מכירים אותנו כדיינמיק פאנדס". 

שטראוס ברבעון הראשון: ההכנסות נשחקו, הרווח זינק

כאמור, הפיכתה של 1832 Asset Management לבעלת עניין בשטראוס נעשתה בשבועות האחרונים, כשמניית החברה נסחרת סביב רמות השיא שלה.

מלבד הסנטימנט החיובי הכללי האוחז בבורסה מתחילתה של 2019, כשחלק משמעותי מהמדדים המובילים נוגעים גם הם ברמות שיא, או קרוב לכך, שטראוס נהנית גם משיפור בתוצאותיה הכספיות.

את הרבעון הראשון של 2019 סיכמה במגמה חיובית, ולמרות שהכנסותיה הרבעוניות נשחקו ב-3% ל-2.1 מיליארד שקל, בעיקר בשל השפעות מטבע וירידת מחיר הקפה בברזיל, החברה הצליחה לשפר את הרווח הגולמי והתפעולי שלה ואת שיעורם מהמכירות.

בדרך לשורה התחתונה נהנתה שטראוס מצמצום הוצאות המיסים שלה, כך שלמרות עלייה בהוצאות המימון, הרווח הנקי הרבעוני שלה קפץ ב-17% ל-172 מיליון שקל.

המגמה החיובית הרבעונית המשיכה את הכיוון שהציגה שטראוס גם בדוחותיה לסיכום שנת 2018, עם קפיצה של 18% ברווח הנקי השנתי, שהצטבר לסכום נאה של 489 מיליון שקל, אחרי שיפור בשורה התפעולית שנתמך בפעילות סברה, שטראוס קפה ושטראוס מים.

בדרך לשיפור הרווח נהנתה החברה בניהולו של גיורא ברדעה מצמצום של יותר מ-20% בהוצאות המימון שלה נטו, ל-106 מיליון שקל, כשבשורה העליונה סך הכנסותיה השנתיות של שטראוס עלו בשיעור מתון של כ-1% והתקרבו ל-8.6 מיליארד שקל.

הנהנית העיקרית מעליית ערכה של המניה היא משפחת שטראוס, עם החזקה של 57.5% מההון, בשווי נוכחי שחצה רף של 7 מיליארד שקל, וזאת לאחר שבמהלך 2018 מכרה בשני הזדמנויות נתחים מהחזקותיה בחברה בתמורה כוללת של כ-240 מיליון שקל. המכירות נעשו לפי מחירים שנעו סביבות 80 שקל למניה - נמוך ביותר מ-20% מערכה הנוכחי העומד על כ-105 שקל.

עוד בשטראוס, השבוע נפרד מדירקטוריון החברה סאמר חאג' יחיא, כשנתיים לאחר מינויו לתפקיד של דירקטור חיצוני בחברה, וזאת בעקבות מינויו כיו"ר דירקטוריון בנק לאומי. בהודעת ההתפטרות שלו הודה חאג' יחיא "למשקיעי החברה על האמון שנתנו בי, ולדירקטוריון החברה על שיתוף הפעולה הפורה". 

עוד כתבות

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמודה: ישראל לא לחצה מספיק על חמאס ולכן אין עסקת חטופים

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה