גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הודעת הריבית של הפד, חידוש שיחות הסחר ודוחות אפל: האירועים שייתנו את הטון השבוע בשווקים

העיניים מופנות להודעת הריבית של הפד ברביעי - השוק צופה הורדת ריבית של 0.25%; שלל נתונים חיוביים עשויים להטות את הכף ● עונת הדוחות לרבעון השני ממשיכה עם פרסום דוחות אפל ביום שלישי ● סין וארה"ב יחדשו את שיחות הסחר השבוע ● הבנקים המרכזיים ביפן ובריטניה יכריזו על גובה הריבית ● התחזית השבועית של "גלובס"

יו"ר הפד, ג'רום פאואל / צילום: KEVIN LAMARQUE, רויטרס
יו"ר הפד, ג'רום פאואל / צילום: KEVIN LAMARQUE, רויטרס

שבוע המסחר מעבר לים צפוי להיפתח מחר (ב') בהמשך לעונת הדוחות לרבעון השני וברקע לנעילה החזקה בוול סטריט ביום שישי. עיני השוק מופנות לאירוע המרכזי השבוע שצפוי להתקיים ביום רביעי - הודעת הריבית של הפדרל ריזרב.

ביום שישי האחרון מדד הנאסד"ק קפץ ב-1.1%, ומדד S&P 500 עלה ב-0.7% ברקע לעליות חדות של 10% במניית אלפאבית (החברה האם של גוגול) לאחר הדוחות הטובים.

אלו האירועים שצפויים לרכז עניין בשבוע הקרוב:

1. הודעת הריבית של הפד

אם בשבוע שעבר התבטאויותיהם של סגניו של יו"ר הפד, ג'רום פאואל, רמזו על הצורך בהורדת ריבית כפולה של 50 נקודות בסיס, לאחר נתוני הצמיחה החיוביים של הכלכלה האמריקאית שפורסמו בשישי האחרון, לצד נתונים חיוביים נוספים מצד הכלכלה האמריקאית, הסיכוי להורדה אגרסיבית של הריבית נראה קלוש כעת. ביום שישי האחרון פורסמו נתוני הצמיחה המעודכנים של הכלכלה האמריקאית, ולפיהן זו צמחה ב-2.1% ברבעון השני של 2019 לעומת הציפיות לצמיחה של 1.7%. 

הציפיות בשוק הן כי הפד יוריד את הריבית ב-0.25 נקודות בסיס, ותהיה זו הורדת ריבית ראשונה לאחר כעשור. "מרבית הנתונים שפורסמו בשבוע האחרון היו חיוביים, בפרט נתוני הצמיחה שהפתיעו לטובה", כתבו כלכלני לידר שוקי הון בסקירתם השבועית. "נתונים אחרים היו גם חיוביים, כולל עלייה של 2% בהזמנות של מוצרי בני קיימא, ירידה של עשרות אלפים של דורי עבודה חדשים בשבוע האחרון וגידול במכירות הבתים החדשים. הסיכוי להורדה של 0.5% בריבית הפד קטנו מאד. גם הורדה של 0.25% מהווה מכת מנע כדי לרכך את ההתמתנות הצפויה בעתיד", הוסיפו בלידר שוקי הון.

נזכיר כי בשבוע החולף הבנק המרכזי האירופי הותיר את הריבית ללא שינוי, אך שינה את נוסח ההודעה כאשר אותת על הורדת ריבית בהמשך, כאשר הריבית תיוותר ברמה אפסית לפחות עד מחצית שנת 2020.

מארק מתיוס, ראש תחום מחקר אסיה בבנק השוויצרי יוליוס בר, אמר בראיון ל"גלובס", כי בבנק צופים שתהיה רק הורדה אחת של 0.25% השנה וגם זו לאו דווקא הכרחית. "אנחנו לא ממש מבינים מדוע צריכות להיות יותר הורדות ריבית. אני אפילו לא ממש מבין למה צריכה להיות הורדה אחת", הוסיף בטענה כי הכלכלה עדיין צומחת.

2. מלחמת הסחר: סבב נוסף של שיחות

ביום שלישי של השבוע הקרוב ייפגשו בשנחאי שר האוצר האמריקאי, סטיבן מנוצ'ין, ונציב הסחר האמריקאי, רוברט לייטיזר, עם סגן נשיא סין במסגרת חידוש שיחות הסחר בין ארה"ב לסין בהתאם לסיכומים בפסגת ה-G20. השיחות הקודמות הגיעו ללא מוצא במאי האחרון כאשר ארה"ב הטילה על בייג'ין מכסים נוספים בהיקף של 200 מיליארד דולר מ-10% ל-25%, ואף איימה בהטלת מכסים נוספים בהיקף של 300 מיליארד דולר.

3. עונת הדוחות: האם אפל תתדלק את השוק?

בשבוע החולף אמזון הפתיעה את השוק כאשר פיספסה את תחזיות הרווח למניה וסיפקה צפי מאכזב להמשך השנה. מנגד, אלפבית (החברה האם של גוגל) ניפצה את תחזית הרווח למניה, ומנייתה זינקה בכ-10% בתגובה לדוחות. פייסבוק וטוויטר דיווחו גם הן בשבוע החולף, ובשבוע הקרוב 170 חברות בקרב ה-S&P 500 צפויות לפרסם דוחות, בהן: אלי לילי, מרק, פייזר, חברת הטכנולוגיה אפל, ג'נרל אלטריק, ספוטיפיי, קוואלקום, וריזון, ג'נרל מוטורס ואקסון מובייל. 

במוקד הדוחות כמובן עומדת חברת הטנולוגיה אפל, ומעניין יהיה לראות את הפעילות בסין של החברה. יצרנית האייפונים תדווח על תוצאות הרבעון השני של השנה ביום שלישי לאחר נעילת המסחר.

ביום רביעי של השבוע תדווח חברת השבבים הדואלית טאואר הישראלית על תוצאותיה לרבעון השני של השנה.

4. מאקרו: הודעות ריבית באנגליה ויפן

בארה"ב ביום שלישי יפורסמו נתוני ההכנסות הפנויה, נתוני הצריכה הפרטית והאינפלציה. ביום רביעי, כאמור, הפד יודיע על גובה הריבית. ביום חמישי יפורסם מדד ISM במגזר הייצור.

ביום חמישי יפורסם מדד מנהלי הרכש ISM בתעשייה לחודש יולי וביום שישי יפורסמו נתוני התעסוקה לחודש יולי. מעניין יהיה לראות את קצב קליטת העובדים החדשים לאחר הנתון החיובי בחודש יוני.

באירופה יפורסם ביום שלישי מדד האמון העסקי והצרכני לחודש יולי. ביום רביעי צפוי להתפרסם האומדן הראשון לצמיחה ברבעון השני ואומדן האינפלציה לחודש יולי. צרפת תפרסם את נתוני הצמיחה ביום שלישי כאשר הצפי הוא לעלייה של 0.3% ברבעון השני.

ביפן ביום שלישי הקרוב הבנק המרכזי צפוי להכריז גם הוא על גובה הריבית, ולצד זאת יפרסם הבנק את התחזית השנתית לכלכלה היפנית. 

בסין יפורסם ביום חמישי מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור לחודש יולי. הצפי הוא לקריאה של 49.6 נקודות לעומת 49.4 נקודות בחודש יוני. באותו היום גם גרמניה תפרסם את מדד הייצור לחודש יולי, כאשר הצפי הוא לקריאה של 47.7 נקודות לעומת 48 נקודות בחודש יוני.

ביום חמישי הבנק המרכזי של בריטניה יפרסם את הריבית. לאחר ההודעה נגיד הבנק קארני יישא דברים במסיבת עיתונאים.

5. בשוק המקומי - נתוני אבטלה

בישראל יפורסמו השבוע נתוני הרכישות בכרטיסי אשראי לחודש יוני, מה שמהווה מדד חשוב לגבי היקפי הצריכה הפרטית. ביום רביעי יפורסמו נתוני האבטלה בחודש יוני ולרבעון השני. נזכיר כי בחודשיים האחרונים מסתמנת התמתנות בקליטת עובדים חדשים במשק.

עוד כתבות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לישראל

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה החברה ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט