גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אמסלם אישר הקלות להוט מבלי שתחויב לספק שירות ביהודה ושומרון

שר התקשורת הנכנס אישר להוט הקלות נרחבות בקרוב למיליארד שקל בפריסה האוניברסלית, אך מנגד אינו מחייב אותה לספק שירותים ביהודה ושומרון ● הבהיר כי הכיסוי התקשורתי של כלל החברות יידון בקרוב עם המינהל האזרחי והרשויות המקומיות

שר התקשורת דוד אמסלם / צילום: יצחק הררי, דוברות הכנסת
שר התקשורת דוד אמסלם / צילום: יצחק הררי, דוברות הכנסת

שר התקשורת דוד אמסלם אישרר את המלצתה של הוועדה המייעצת במשרד התקשורת, והוא מאפשר להוט הקלה חסרת תקדים בחובת הפריסה האוניברסלית שלה. ההחלטה של אמסלם חותמת למעשה את סאגת הפריסה של הוט ובכלל זה את היעדר הפריסה שלה ביהודה ושומרון - היעדר פריסה שנמשכת כבר שנים ארוכות ולא טופלה במסגרת ההחלטה הנוכחית שמקלה עליה.

הפריסה של הוט ללא יהודה ושומרון עומדת על 92% מהיישובים בארץ. ביתר היישובים העניק לה המשרד הקלה משמעותית, בכך שהוא מאפשר לה לספק את שירותיה בכמה אופנים מלבד פריסה פיזית של תשתיותיה. הוא יאפשר לה לספק את השירות באמצעות תשתיות סלולריות (דרך הוט מובייל), תשתיות אלחוטיות (גלים מילימטריים) ודרך הצנרת של בזק.

הסיבה לכך היא שהוט טוענת כי היא איננה מסוגלת לעמוד בפריסה מבחינת עלות, וכי אין ביקוש לשירותיה באותם יישובים. משרד התקשורת עמד בפני דילמה קשה, מפני שעל-פי עמדת הוט, עלות ההשקעה בחיבור כל היישובים הלא מחוברים מוערכת ב-800 מיליון שקל ויותר. המשמעות של החלטה לחייב את הוט לעמוד בתנאי הרישיון שלה ולפרוס, היא שקרוב לוודאי שהחברה לא הייתה עומדת בדרישה ונכנסת להפרה משמעותית של תנאי הרישיון שלה.

לכן החליט המשרד לבחור בדרך של פשרה ולחייב את החברה לספק שירותים ליישובים לא מחוברים, וזאת באמצעות תשתיות חלופיות. הבעיה היא שחלק מתשתיות אלה אינן חליפיות באמת ומוגבלות מטבען, כך שספק גדול אם זה יענה על דרישות של לקוחות. בעיה שנייה כאמור היא שהמשרד לא פתר את הבעיה של הוט ביהודה ושומרון, ואינו מחייב אותה לספק שם שירות גם באמצעות תשתיות חליפיות. 

נזכיר כי נגד משרד התקשורת עומד ותלוי בג"ץ בנושא על עמותת "הצלחה" על החלטות קודמות שמקלות על הוט בנושא, וכעת נדמה כי הדיון הופך להיות יותר מעניין, שכן לכאורה המשרד מכשיר מהלך בעייתי באמצע מהלך משפטי שמתקיים בנושא. 

אמסלם אישרר את ההחלטה מכיוון שמדובר בנושא פתוח שהטיפול בו החל לפני שנכנס לתפקידו. בזמן הקרוב הוא צפוי לקיים דיון מקיף עם המינהל האזרחי, הרשויות המקומיות, חברות הסלולר והטלקום בנושא הכיסוי התקשורתי ביהודה ושומרון. 

במסגרת ההחלטה נקבעו שני תנאים נוספים חדשים שלא הופיעו בשימוע המקורי שפרסם המשרד. ראשית, המשרד מחייב את הוט לספק את שירותיה במקומות שהם היא תספק שירותים בתשתיות חלופיות - במחירים נמוכים יותר מאשר שירותים מבוססים תשתיות עצמאיות פיזיות שלה. בנוסף, החברה חויבה לספק שירותים בקצב של לפחות 100 מגה ללקוח, וזאת במקרה שהיא זוכה בתדרים במסגרת המכרז לדור החמישי בסלולר. כידוע, הדור החמישי מאפשר קצבי גלישה מאד גבוהים, והוא צפוי להוות תשתית חליפית לרשת הקווית. 

אמסלם מסר: "מחובתנו להעניק שירות אחיד, ללא אפליה, לכל נקודה ברחבי הארץ. מדובר במהלך חברתי צודק שעושה תיקון עוול שנמשך לאורך שנים. מטרת המהלך היא לאפשר לכל אזרח במדינה להיות חלק מזכאי מכלול השרותים שמוצע על-ידי החברות בכל עיר, יישוב, כפר וקיבוץ, גם המרוחקים ביותר. עבורי חיזוק הפריפריה מתחיל בהנגשת השירותים ובהענקת שירות אחיד לכולם, ואני שמח מאוד להיות שותף למהלך חשוב זה. אני מודה לחברי הוועדה על העבודה היסודית, המקצועית והחשובה". 

ממשרד התקשורת נמסר: "המנדט של הוועדה לעניין חובת הפרישה האוניברסלי לא הכיל את נושא חובת הכיסוי ביהודה ושומרון. כידוע, רישיונות ביהודה ושומרון ניתנים לחברות על-ידי המינהל האזרחי. בימים הקרובים השר יקיים דיון בנושא זה, והמשרד יוודא כי ההחלטה שקיבל השר היום תתקיים גם ביהודה ושומרון. בנוסף יש לציין כי חברת הוט פורשת תשתיות סלולר מתקדמות ביהודה ושומרון כחלק משותפות ברשת PHI". 

עורכי הדין אסף פינק, איתי ארגוב ואלעד מן, שעתרו לבג"ץ בשם שורה של יישובים נגד ההקלות שמקבלת הוט, מסרו כי "לאחר יותר מ-15 שנים של גרירת רגליים של חברת הוט ומשרד התקשורת, ממשיך השבי הרגולטורי. במקום לספק לפריפריה שירותים באיכות שווה לכל הארץ, ממשיך משרד התקשורת להעניק פרס לחברה עבריינית שבמודע הפרה את החוק. לא ברור מדוע בכל הארץ זכאי הציבור ל-100 מגה ל-4 טלויזיות וממירים בו-זמנית, ואילו בפריפריה יקבלו שירותים ירודים שבכל מזג-אוויר הפכפך יקרסו. זוהי תעודת עניות למדינת ישראל ולמשרד התקשורת. ילמד כל עבריין ויידע: אם תתמיד מספיק - המדינה תוותר לך ותיתן לך פרס".

עוד כתבות

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

חיילי המילואים חזרו מהמלחמה וגילו שההגנות מפני פיטורים לא מספיקות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, מייסדת ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה