גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שוד היהלומים שלא קרה: המחוזי דחה את התביעה נגד הביטוח, העליון קבע שהאירוע בכלל לא התרחש

אל ביהמ"ש העליון הגיעה עלילה סבוכה שבמסגרתה הגיש היהלומן ערן פולק תביעה של מיליוני דולרים נגד חברות הביטוח שביטחו את יהלומיו ● זאת, בטענה כי הוא נשדד במהלך עסקת יהלומים בהונג-קונג, כשהוא נותר אזוק ועירום במשרד ● בעוד שהמחוזי קבע כי אירע שוד - העליון הכריע חד-משמעית: "מעשה המרמה 'נמצא מתחת לפנס' - לא היה שוד"

יהלומים / צילום: שאטרסטוק
יהלומים / צילום: שאטרסטוק

שוד יהלומים אלים שאירע או לא בהונג-קונג, יהלומן שחטף מהלומה בראשו ונותר אזוק ועירום במשרדו עד ששוחרר על-ידי מזכירתו, תביעת ביטוח על יהלומים גנובים בשווי כ-9 מיליון דולר, שחלק מהם צצו פתאום אצל הנשדד לאחר השוד, וטענות לתרמית ביטוח ולפברוק שוד. זאת העלילה הסבוכה והמרתקת שהגיעה לבית המשפט העליון, וכללה "מפגש משולש" - כפי שהגדירו אותו שופטי העליון - של ביטוח, יהלומים ומרמה.

"המפגש המשולש" הגיע להכרעת בית המשפט העליון בערעור שהגיש היהלומן ערן פולק נגד פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז בלוד, שדחה את תביעתו לקבלת תגמולי ביטוח מחברות הביטוח ALLIANZ VERSICHERUNGS-AG, מנורה מבטחים ו-HDI-GERLING INDUSTRIE VERSICHERUNG AG. זאת לטענתו, בגין שוד שבו נגנבו ממנו יהלומים בשווי מעל 9.5 מיליון דולר ומזומנים בשווי מעל 340 אלף דולר.

בית המשפט העליון דחה את הערעור פה-אחד, תוך שהוא קובע כי השוד הנטען כלל לא אירע. זאת, בניגוד לקביעת בית המשפט המחוזי כי השוד התרחש, אך מאחר שפולק ניסה לרמות את הביטוח, בכך שדרש תגמול ביטוחי גם עבור יהלומים, נשלל ממנו הכיסוי הביטוחי.

המפגש שהסתיים בלחצן מצוקה

הסיפור מתחיל ב-2010, אז היה פולק יהלומן ושותף בחברת יהלומי קישוט, בעליה של מחצית ממניות דקור יהלומים ובעלי החברה הזרה KD, שהתאגדה בהונג-קונג מספר חודשים לפני השוד הנטען. הסחורות במשרדי חברת KD בוטחו בפוליסת "בלוק יהלומים" - המכסה את כל הסיכונים.

בפברואר 2010 הגיע פולק להונג-קונג, לטענתו, לשם ביצוע עסקת יהלומים גדולה שהייתה אמורה להתבצע במשרדי חברת KD, ובתיווך של אדם ממולדובה, בשם איברהימוב. לגרסת פולק, מפגש שערך במשרדיו עם שני גברים אפריקאים, שלטענתם היו נציגי הקונה המיועד בעסקת היהלומים, לא עלה יפה. מספר שעות לאחר המפגש הוזעקה וונדי, מזכירתו של פולק, לבניין המשרדים, לאחר שחברת האבטחה זיהתה שהופעל לחצן המצוקה במשרד. בהגיעה לשם, מצאה וונדי את פולק כשהוא עירום על הרצפה, ידיו ורגליו כפותות, וראשו וצווארו חבולים.

לטענת פולק, לאחר שסירב להכניס את נציגי הקונים למשרד, קיבלו האירועים תפנית אלימה - שני הגברים האפריקאים איימו עליו שאם לא יכניס אותם למשרד, הם יפגעו בו ובשותפו, בן הוניגמן, שגם שהה בהונג-קונג לשם סיוע לפולק בקיום עסקת היהלומים. בתגובה, הכניס פולק את השניים למשרד. 

לדברי פולק, כאשר היו נציגי הקונה במשרד, הוא נטרל את האזעקה, ניתק את מצלמות האבטחה, ובהוראת השודדים פתח את הכספות שבהן הוחזקו היהלומים, שרוקנו את הכספות. בנוסף, לטענתו, השודדים נטלו ממנו תיק שבו כסף מזומן רב. לבסוף, לדבריו, הם הטיחו את ראשו בשידה, קשרו את ידיו ורגליו באזיקונים ונמלטו מהמקום. לאחר יותר משעה הצליח פולק להגיע ללחצן המצוקה, ומזכירתו הגיעה למקום, ושחררה אותו.

מחלוקת על כמות היהלומים

ביוני 2010 הגיש פולק תביעת ביטוח לחברות המבטחות, לקבלת תגמולי ביטוח עבור רשימה שבה 1,898 יהלומים בשווי כ-9.5 מיליון דולר וכן כסף מזומן בשווי 340 אלף דולר, שלטענתו נשדדו באירוע. רשימת התביעה התבססה על תעודות היהלומים שנמצאו על רצפת המשרד בהונג-קונג לאחר האירוע.

כחודש לאחר מכן הודיעו חברות הביטוח על דחיית תביעתו - מטעמים של הפרות שונות של תנאי הפוליסה וכן בשל ספק בנוגע להתקיימות השוד. בתגובה לדחיית תביעת הביטוח, הגיש פולק תביעה לבית המשפט המחוזי לקבלת כ-11 מיליון דולר, הכוללים את שווי היהלומים והמזומנים, לצד דרישה לפיצויים נוספים בגין אי-תשלום תגמולי הביטוח.

הטוויסט הראשון בעלילה התרחש כעבור כשנה מהגשת התביעה, אז ביקשו חברות הביטוח לתקן את כתב ההגנה שלהן. בכתב ההגנה המתוקן הן טענו כי יש לדחות את התביעה לאור מרמה שביצע פולק, שכן התברר להן כי 50 יהלומים שדווחו על-ידו ככאלה שנשדדו, נותרו בידיו לאחר השוד, דבר המעלה חשד שהשוד לא התרחש.

בהמשך תיקנו המבטחות בשנית את כתב הגנתן וטענו כי מדובר בכ-400 יהלומים, בשווי מעל 6 מיליון דולר, שדווחו ככאלה שנשדדו, בעת שבפועל נותרו בידי פולק.

בינתיים ביקש גם פולק לתקן את כתב תביעתו - למחוק 41 יהלומים מהתביעה, שכן התגלה לו כי אלה אכן נותרו בידיו. ההסבר שלו היה שיהלומים אלה נשלחו בשבועות שקדמו לשוד להוצאת תעודה מחודשת בקוד חדש. כך שהיהלומים לא נמצאו בעת השוד בהונג-קונג, אך תעודותיהם הישנות כן, ולכן הם נכללו בטעות בתביעה. 

פעולות משונות ונטולות היגיון

בית המשפט המחוזי דחה את תביעת פולק וקיבל את טענת חברות הביטוח ברובה, בדבר מרמה. בפסק הדין נקבע כי המרמה התבצעה כך שפולק הכליל ברשימת התביעה, שפירטה את היהלומים שנשדדו, יהלומים שבפועל נשארו במלאי, ושפולק ניסה להסוות את זהות היהלומים שנותרו בידיו כחדשים. נקבע כי בנקיטת שיטה זו, פולק והחברות שבבעלותו פעלו מתוך כוונת מרמה להוצאת כספים שלא כדין מחברות הביטוח; תוך התבססות על דיווחים כוזבים ביחס ליהלומים שנשדדו ותוך מודעות לכזב. 

בית המשפט קבע כי פולק "הסתיר" יהלומים רבים, ששוויים מסתכם בכמחצית סכום התביעה; וכי עובדה זו יורדת לשורש התביעה וצובעת אותה במרמה, באופן המצדיק את דחייתה בשלמותה.

המחוזי דן גם באירוע השוד הנטען, אך אף שמצא את גרסת פולק ביחס לאירוע השוד כמעוררת קשיים ניכרים, קבע כי השוד אכן התרחש. בית המשפט קבע כי התמיהות ביחס לאירועים הנטענים עלו כבר כשתיאר פולק את שלב ההכנות לעסקה שלשמה יצא להונג-קונג, והגדיר את פעולות ההכנה לעסקה "כמשונות או נטולות היגיון".

זאת, מהטעמים הבאים: קיום העסקה היה מוטל בספק, לאחר שהמתווך שהיה בקשר עם הקונה שהתעניין בעסקה, תיאר את הקונה כ"לא רציני"; פולק לא נקט אמצעים כדי לדאוג לכך שהעסקה תהיה מאובטחת כראוי, בניגוד לאופן שנהג בעסקה קודמת; וגם נסיבות שכירת משרדי חברת KD שעמדו די ריקים ללא כיסאות ושולחן ישיבות - הדרושים לעריכת עסקה במיליוני דולרים - עוררו תהיות.

עוד ציין בית המשפט כי אף שהבניין שבו היו משרדי KD לא היה מאובטח, פולק בחר לבצע שם את העסקה לבדו. זאת, על אף שיכול היה להיעזר במזכירתו וונדי או בשותפו הוניגמן, ששהייתו בהונג-קונג נועדה לסייע לפולק בביצוע העסקה. תמיהה נוספת עלתה מכך שפולק בחר לשחרר את וונדי מוקדם ביום השוד הנטען, הגם שידע על הפגישה עם האפריקאים. 

לדברי בית המשפט, בכך לא תמו הקשיים המטילים ספק בגרסתו של פולק, כמו סרטון מצלמת האבטחה של הבניין, שבו לא נראו סימנים לאלימות או לאיומים מצד האפריקאים כלפי פולק בעת כניסתם למשרדים.

למרות שלל הקשיים, הסתירות וחוסר ההיגיון בגרסת פולק לאירועים, בית המשפט המחוזי קבע כי פולק הוכיח כי השוד אכן אירע. אולם לאור הקביעה כי הוכחה כוונת המרמה, וכי די באירועים שלאחר השוד להוכחת כוונה זו - דחה המחוזי את תביעתו בשלמותה.

העליון מכריע: לא היה שוד

פולק ערער על הכרעת המחוזי לבית המשפט העליון, באמצעות עורכי הדין עמית מור, אלעד לוי, בעז בן-צור ודקלה סירקיס, תוך שהוא תוקף את הקביעות בעניין המרמה ואת דחיית תביעתו על-ידי המחוזי. מנגד, חברות הביטוח ביקשו, באמצעות עוה"ד פגי שרון, שרון שפר וקארין בר אל, כי בית המשפט העליון יקבע כי לא אירע כלל שוד.

שופטי בית המשפט העליון, ניל הנדל, מני מזוז וענת ברון, קבעו כי בית המשפט המחוזי שגה בנימוקיו לדחיית תביעתו של פולק, כשקבע כי אירע שוד, אך המרמה שוללת את הכיסוי הביטוחי. עם זאת, העליון הותיר את השורה התחתונה של המחוזי על כנה, ודחה במלואה את תביעתו של פולק נגד חברות הביטוח. הפעם סיבת הדחייה לא הייתה המרמה בקשר לכמות היהלומים שנגנבו, אלא קביעתם החד-משמעית של שופטי העליון כי השוד הנטען כלל לא אירע.

השופט הנדל ציין כי תוצאת פסק הדין של המחוזי נושאת על גבה "מעין סתירה". זאת, מאחר שתביעת פולק נדחתה על סמך מרמה שמבוססת על ראיות המעידות על תכנון מוקדם לפני אירוע השוד הנטען (פתיחת סדרה בעלת קוד חדש והוצאת תעודות חדשות ליהלומים על-ידי פולק, א' ל"ו), אך נקבע כי תכנון מוקדם זה לא אירע, הואיל והשוד אכן התקיים.

הנדל ציין כי "הסבר אפשרי לתוצאה 'פרדוקסלית' זו הוא שבית המשפט המחוזי סבר כי הדיון שהוא עורך בשאלה העובדתית בדבר התקיימותו או אי-התקיימות השוד הוא מבחינת למעלה מן הצורך, ואין בו השפעה על הכרעה בתביעה. על-פי גישה זו, די בטענת המרמה כדי לדחות את התביעה, כך שאין חשיבות רבה בקבלת טענות חברות הביטוח בדבר בימוי השוד.

"אך נמצא כי למעשה טענת המרמה נשענת על פעולותיו של פולק טרם אירוע השוד הנטען - פתיחת סדרה בעלת קוד חדש והוצאת תעודות חדשות ליהלומים". על כך כתב הנדל: "משעה שפעולות אלה מהוות את בסיס השיטה שאפשרה לפולק לכלול ברשימת התביעה יהלומים שלמעשה נותרו בידיו, הקביעה כי אכן אירע שוד אלים ובלתי צפוי היא מוקשית". כלומר, קביעת המחוזי כי אירע שוד סותרת את קביעתו, שלפיה פולק ביצע פעולות כדי לפברק שוד". 

נימוקים אלה, נקבע בעליון, מובילים למסקנה שלא היה שוד: "ככלל, הנטל להוכיח את האירוע הביטוחי מוטל על התובע. פולק לא עמד בנטל זה". בנוסף, הנדל ציין כי לא רק שפולק לא הוכיח את טענתו על דרך השלילה, אלא גם גרסתו נסתרה מכוחן של ראיות פוזיטיביות חזקות דיין.

הרחבת הפוליסה לפני "השוד"

על קביעות אלה הוסיף השופט מזוז כי כחלק מהפעולות המחשידות שנקט פולק לפני אירוע השוד הנטען, ניתן להוסיף את העובדה ש"השוד" הנטען אירע סמוך מאוד להרחבת הפוליסה, לבקשת פולק, מכיסוי מרבי של 3.5 מיליון דולר לכיסוי של 10 מיליון דולר. זאת, כשב"שוד" נשדדו כנטען יהלומים וכסף מזומן בשווי כולל של כ-9.85 מיליון דולר.

השופטת ברון הוסיפה כי "מעשה המרמה 'נמצא מתחת לפנס', וגילויי המרמה בנוגע להיקף היהלומים שנטען שנשדדו תומכים במסקנה שלא התרחש כלל אירוע ביטוחי". 

עוד כתבות

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

רשא חולי, מנכ''לית חברת הביומד מדיפלסט / צילום: יונתן בלום

המנכ"לית שנוסעת 5 שעות ביום כדי להגיע לעבודה: "חיה באוטו"

רשא חולי, מנכ"לית חברת הביומד מדיפלסט, תמיד ידעה שהיא רוצה לנהל מפעל ייצור ● היום היא אחת המנכ"ליות הערביות היחידות בישראל, ובכל יום נוסעת חמש שעות למשרד ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

סניף של ביטוח לאומי בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

אלפי עסקים עלולים לגלות בקרוב שהם חייבים לביטוח לאומי מיליוני שקלים

אלפי מעסיקים קיבלו לאחרונה מכתב מהמוסד לביטוח לאומי, שממליץ להם לדווח מרצון על ניכוי הוצאות עובדיהם השכירים מהברוטו לצורכי תשלום דמי הביטוח הלאומי ● הדיווח יהיה רטרואקטיבי, משנת 2017 ואילך ● מעסיק שלא יעשה זאת חשוף לביקורת ולקנסות

משרדי חברת השבבים TSMC, בטייוואן / צילום: ap, Chiang Ying-ying

התחזית האופטימית של ענקית השבבים מטייוואן: ההכנסות יזנקו פי 2

יצרנית השבבים TSMC הציגה דוחות רבעוניים חזקים ועקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● המומנטום החיובי צפוי להימשך כשעל פי ההערכות החברה צפוי להכפיל את הכנסותיה

מטוס אל על / צילום: דני שדה

פעם בחצי שנה זה קורה: איך יראה היום שאחרי עדכון מדדי הבורסה?

השבוע תפרסם הבורסה את עדכוני המדדים שלה ולפי הערכות יצטרפו למדד 125 היוקרתי אל על ואלקטריון ● בפעם הקודמת ששתיהן נכנסו למדד אחרי זינוק חד במניות שלהן, הן צנחו בחדות ● "כך זה עובד בכל העולם", מסבירים בבורסה. אבל ספק אם ההיסטוריה תחזור על עצמה

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; מחירי הנפט צללו בכ-3%

הנאסד"ק ירד ב-1.2% ● מדד הקאק עלה ב-0.6% ● ירידה במדד המחירים לצרכן בבריטניה, אך מעל הצפי ● יצרנית השבבים ההולנדית ASML יורדת ב-5% ●  ג'יי.פי. מורגן: "היסטורית, רכישת זהב לא מצדיקה את הסיכון" • מיקרוסופט תשקיע 1.5 מיליארד דולר בחברת ה-AI מאיחוד האמירויות • יו"ר הפד מודה: "אין התקדמות במאבק באינפלציה"