גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקרב על קולות העולים: נתניהו מנסה לעקוף את ליברמן - אך בינתיים רק מחזק אותו

בליכוד מבינים ש-700 אלף העולים ממדינות חבר העמים יכריעו מי יהיה רה"מ הבא, ולכן מפעילים את התותחים הכבדים כדי לכבוש את ליבם • נתניהו ואנשיו יורדים לשטח, מעניקים ראיונות בלעדיים לתקשורת הרוסית ומבטיחים הרים וגבעות - הכול כדי לגבור על אביגדור ליברמן • אלא שבינתיים הסקרים מראים שהפעילות הזו משיגה את התוצאה ההפוכה

בנימין נתניהו ואביגדור ליברמן / צילום: חיים צח, לע"מ
בנימין נתניהו ואביגדור ליברמן / צילום: חיים צח, לע"מ

אם תמונת הסקרים תישאר כפי שהיא היום, יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן יהיה ממליך המלכים. לשון המאזניים. והמסר שלו הפעם ברור מתמיד - נגד קואליציית ימין-חרדים ובעד ממשלת אחדות עם כחול לבן. עמדה זו פוגעת בעיקר באיש אחד, בנימין נתניהו.

סירובו של ליברמן להצטרף לקואליציה בראשות נתניהו לאחר הבחירות באפריל הוביל לכישלונו הצורב בהרכבת הממשלה שכל כך רצה. בליל ההצבעה על פיזור הכנסת כנסת יצא ראש הממשלה לערוצי הטלוויזיה והכתיר את ליברמן כ"שמאל" לקול צחוקם של כמה מהכתבים מסביב. ליברמן אולי לא עבר לצד השמאלי של המפה, אבל מאז אותו יום הוא בהחלט אחד מיעדי המתקפה העיקריים של נתניהו, אם לא הבולט שבהם. כעת שני הצדדים נלחמים על ליבם של קהל העולים.

במערכת הבחירות, מועד ב', הליכוד ממקד את האש בליברמן ופונה ישירות לקהל העולים שמונה כ-700 אלף איש. אותם אנשים שנחשבים לקהל התומכים העיקרי שלו. אלא שחלק ניכר מהם דווקא מזדהים עם הקו שמוביל ליברמן, נגד ממשלת ימין-חרדים ובעד ממשלת אחדות חילונית.

כוחם האלקטורלי של העולים מארצות דוברות הרוסית מוערך על הנייר בכ-20 מנדטים, לא כולל ילדיהם שנולדו בישראל. מחקרים מראים שבפועל שיעור ההצבעה בקרבם הוא נמוך יותר, ולכן שווי המנדטים האמיתי הוא כ-13-15 מנדטים - מספר גדול שבהחלט יכול להכריע את הבחירות.

חמישה מנדטים נחשבים ל"בייס" של ליברמן, הגרעין הקשה של מצביעיו. אנשי המקצוע בתחום מכנים אותם "בבושקות". הערכות הן שכ-5-7 מנדטים מקולות העולים הולכים לליכוד ולמפלגות הימין, והיתר למרכז הפוליטי, בעיקר ליש עתיד.

הפלונטר שעשוי להוביל לעוד בחירות

נתניהו מבין שהוא במלכוד. הוא הקמפיינר הטוב ביותר בסביבה. כשהוא מסתכל על תמונת המצב האלקטורלית, כפי שהיא משתקפת מהסקרים, הוא רואה שגוש הימין ללא ליברמן מונה 55-57 מנדטים. לא מספיק כדי להקים ממשלה. ליברמן מצדו מקפיד לומר שלא יישב בממשלת ימין צרה וכי השאלה מי יעמוד בראשות הממשלה היא לא כזאת חשובה. גם האיחודים והחיבורים, משמאל ומימין, לא פוגעים בישראל ביתנו, לפחות בינתיים. ברוב הסקרים היא עדיין מקבלת 8-10 מנדטים. בסופו של דבר, ליברמן יכול להחליט אם לתת את קולות מפלגתו למי מהמועמדים לראשות הממשלה, נתניהו או יו"ר כחול לבן בני גנץ, ולהכתיר בכך את ראש הממשלה הבא.

ההיסטוריה הפוליטית של נתניהו וליברמן רצופה שיתופי פעולה ומשברים, אך נראה שהפעם הקרע האישי ביניהם קשה ביותר. לכן, וגם מסיבות פוליטיות ואידיאולוגיות, ליברמן לא מוכן לתת לנתניהו להרכיב את הממשלה שהוא היה רוצה.

בליכוד מבינים שהסיכוי היחידי לממשלה ימנית הומוגנית הוא לגרום למפלגתו של ליברמן לדמם מנדטים. בינתיים לפחות, הסיכויים לכך לא נראים טובים במיוחד.

אחד משרי מהליכוד אומר כי קמפיין הבחירות מנוהל כולו מהחוג המצומצם שסביב נתניהו. השרים וחברי הכנסת רק מקבלים הכוונה והנחיות על הדגשים, ויש דגש לכיוונו של הקול הרוסי. והדגשים הללו כוללים אזכור של ליברמן בכל ראיון כמי שנכשל בכל תפקיד שקיבל, ובעיקר כמי שלא הצליח לקדם את ענייניהם של העולים דוברי הרוסית.

מקלפים את השכבות סביב הקמפיין נגד ליברמן

התיוג כשמאלן בשל התגובה המזלזלת וחוסר האמינות שלו, שונה לתיוג אחר - תומך בממשלת שמאל ובוגד בימין. יונתן אוריך, דוברו של ראש הממשלה, ודוברים אחרים בליכוד סיפרו על שינוי כיוון מהבחירות האחרונות: במקום להתעלם מהקול הרוסי כדי לאפשר לליברמן לעבור את אחוז החסימה, להשקיע שם מיליונים כדי לצמצם את כוחו. בינתיים זה לא עובד, וליברמן מזנק בסקרים וכמעט מכפיל את כוחו. לכן, משקיע הצוות האסטרטגי של נתניהו חשיבה רבה על אופי הקמפיין הזה.

טופז לוק, אחד מחברי הצוות המצומצם של נתניהו, אומר כי הקמפיין מוכוון למי שכינה "דור האחד וחצי" - אלה שעלו כילדים או צעירים ונכנסו להוויה הישראלית. "אני מכיר רבים מהם מילדותי באשקלון, הם רוצים שידברו איתם בעברית כמו כולם, ורובם מצביעים לליכוד", הוא אומר, "הם רוצים להצביע למפלגת שלטון ולא למפלגה שלא עשתה כלום. אנחנו מגבירים את המאמץ ושואלים מה אביגדור ליברמן עשה למענם - אין להם תשובה. אנחנו מציגים מנהיגות מוכחת מול חוסר מעש. הציבור יודע את הנתונים, והקמפיין הזה יצבור עוצמה וישפיע".

נתניהו נכנס לעובי הקורה והחל להופיע באירועים הקשורים למגזר הזה ובעיקר כאלה המראים פעילות ממשלתית. כך, בחנוכת פרויקט דיור מוגן לגמלאים באשקלון, אמר כי "במשך שנים, ביחס לעולים מברית-המועצות, הייתה מדיניות של הרבה דיבורים ואפס מעשים. שינינו את זה. מה שאתם רואים זו מהפכה בדיור הציבורי".

הוא הוסיף הבטחות לגבי אחת מהבעיות הכאובות של העולים המבוגרים מרוסיה - הגמלאות שנמחקו מארץ המוצא והותירו אותם כמעט חסרי כל בגיל הפנסיה.

גם ההופעות של נתניהו ואנשי הליכוד בכלי התקשורת ברוסית גברו. לעתים מדובר בראיונות בלעדיים שמופצים אחר כך ברשתות החברתיות לאורך תקופה ארוכה. כך למשל, העלה בסוף השבוע האחרון נתניהו סרטון מראיון שלו לערוץ 9 הרוסי שנערך לפני הבחירות באפריל.

במקביל, סרטונים רבים ברוסית או עם תרגום לרוסית מופצים ברשתות החברתיות, ובעת יציאותיו לשטח נתניהו מקפיד לשוחח עם דוברי רוסית. בשבועות האחרונים אף השיק נתניהו את המטה הרוסי של הליכוד עם מי שהוצגו ככאלה שעברו אליו מישראל ביתנו. זאת למרות העובדה שרובם עשו זאת מזמן.

מה ליברמן למד מנתניהו על מתקפות

האם הצעדים של נתניהו ואנשי הליכוד יניבו פירות? בכלל לא בטוח. חוקרים של העלייה הרוסית תוהים למה שתומכי ליברמן יאמינו להבטחות שניתנות להם כבר שנים רק מפני שהפעם נתניהו הוא זה שמבטיח. הוא הרי זה שמינה את ליברמן ואנשיו לתפקידי שרים.

סקרים שנערכו מראים שקמפיין הליכוד דווקא מסייע לליברמן, שכן הציבור שלו חש שהוא מותקף, ולכן מתקבץ סביבו. זה בדומה לליכודניקים המתכנסים סביב המנהיג שלהם כשהוא מציג עצמו מותקף על ידי התקשורת ועל ידי גורמי האכיפה.

ליברמן מצדו לא נותר חייב. הוא משגר תגובות מהירות ומדויקות לכל צעד של הליכוד. הוא עושה כן באמצעות צוות דוברים מיומן, וחלוקת עבודה בין חברי הכנסת שלו: עודד פורר ואלי אבידר בעברית, יבגני סובה ויוליה מלינובסקי ברוסית.

ליברמן מדגיש שני דברים בקמפיין. קודם כל את עמדותיו בנושאי דת ומדינה, התחום המחזק אותו ביותר. כבר בתחילת הקמפיין צייץ ליברמן בטוויטר כי "ביטול איסור ההפרדה בין נשים לגברים זהו צעד נוסף בדרך להפיכת מדינת ישראל למדינת הלכה. ישראל ביתנו לא תיתן לכך יד ונלחם בכל הכוח כדי למנוע זאת". יש לומר כי בצלאל סמוטריץ' ורפי פרץ, בהתבטאויותיהם בנושאים, מסייעים לו בכך.

חיבוק הדוב מהמפלגות החרדיות

ויש גם צלע שלישית - המפלגות החרדיות. הן מותקפות ללא הרף על ידי ליברמן ואנשיו שמכריזים כי לא יישבו איתן בקואליציה. נתניהו ביקש מהן בינתיים שלא להגיב ולא ליצור עימות חזיתי מול ליברמן, שכן עימות כזה עשוי לחזק אותו.

במקום זאת החרדים נוקטים בגישת חיבוק הדוב, ומפרסמים תמונות וסרטונים של ליברמן עם רבנים ועם חברי הכנסת מהמפלגות החרדיות.

כדי לא להבריח את מצביעי הליכוד/ימין, שרובם מסורתיים או לפחות אינם אנטי דתיים, ליברמן מבדל את עצמו מיאיר לפיד, שהחילוניות והמאבק בחרדים הם הדגלים העיקריים שלו. ליברמן מבהיר כי הגישה שלו היא בעד המסורת, אך נגד הכפייה הדתית.

בנוסף, הוא טוען מעל לכל במה כי הוא הליכוד האמיתי, הליברלי. זה שמקיים את תורתו של האב הרוחני של התנועה, זאב ז'בוטינסקי. הממלכתיות הייתה יסוד מרכזי בתורת ז'בוטינסקי, וליברמן תקף בשמה בכנס הרצליה גם את הציונות הדתית, שלדבריו מעודדת חיילים דתיים לציית לרבנים לפני המפקדים.

השאלה הגדולה היא מה רוצה ליברמן לעשות עם הכוח הזה שניתן בידיו להמליך את ראש הממשלה הבא? תשובה אחת הוא נתן בפייסבוק שלו: "ישראל ביתנו כמפלגת הימין האמיתית והיחידה בכנסת ישראל תפעל אך ורק על-פי האינטרסים הלאומיים של מדינת ישראל ולא על-פי אינטרסים אישיים או מגזריים. לכן נדרוש להקים ממשלה רחבה, שתורכב מישראל ביתנו, הליכוד וכחול לבן בלי סמוטריץ', בלי דרעי ובלי ליצמן".

ואיך תוקם ממשלה כזו? ליברמן הודיע כי לאחר הבחירות יאמר לנשיא כי יתמוך רק במועמד מאחת מהמפלגות הגדולות שיתחייב להקים ממשלת איחוד לאומי. "אנסה לייצר הסכמה בין ראשי שתי המפלגות הגדולות על הקמת ממשלה רחבה בהשתתפותי ובלי חרדים וימין קיצוני. אם אצליח, אמליץ לנשיא שיעניק את המנדט למי שמפלגתו תהיה גדולה יותר. אם לא אצליח, לא אמליץ על אף אחד", אמר.

חבר הכנסת עודד פורר, מספר שתיים ברשימת ישראל ביתנו, אומר ל"גלובס" כי האתגרים הקשים שבפני המדינה, בעיקר הגירעון התקציבי העצום והמצב הביטחוני מול חמאס ברצועת עזה, מחייבים הקמת ממשלה ללא החרדים. "מי שחייב לקבוע את המדיניות אלה נציגי הגוש המרכזי: ליכוד, כחול לבן וישראל ביתנו".

פורר לא מודאג מפערים אידיאולוגיים. לדבריו, כחול לבן היא מפלגת מרכז שגם האגף השמאלי שלה כבר ישב עם ממשלת נתניהו בעבר ואפשר לייצר איתם סדר יום אזרחי. ליברמן פסל כניסה של החרדים ושל סמוטריץ', אבל פורר אומר כי לאחר קביעת הבסיס וקווי היסוד של קואליציית האחדות האזרחית, יוכלו מפלגות אחרות להצטרף אם יקבלו את קווי היסוד האלה. "הן לא יוכלו לדרוש סחטנות תקציבית מגזרית, או חקיקה דתית".

קושי נוסף שצפוי לליברמן ואנשיו הוא שאנשי כחול לבן פוסלים מכל וכול ישיבה בקואליציה אחת עם נתניהו. פורר אומר שאם מפלגתו אכן תהיה לשון המאזניים, היא תוכל לכפות על כחול לבן ועל הליכוד לשבת יחד. "אף אחד לא רוצה עוד מערכת בחירות, ובשתי המפלגות לא ירצו שהציבור יאשים אותן שבגלל העניינים האישיים לא הקימו ממשלה שאפשר לקרוא לה ‘ממשלת החלומות' של מדינת ישראל".

ברק שואף לשחזר את ההישג מ-1999

הקרב על האלקטורט דובר הרוסית ניטש בעיקר בין שתי מפלגות - הליכוד וישראל ביתנו. כמעט ואין נוכחות של מפלגות אחרות, לרבות כחול לבן שבקמפיין נכון וממוקד עשויה לגרוף משם קולות, כפי שהצליח אהוד ברק בבחירות 99. בכחול לבן אומרים כי יש להם קמפיין ממוקד שיורחב מאוד בחודש הבא. הקמפיין הזה ידגיש את הקו הנוגד לכפייה דתית, ולפיד אמור להופיע בו כמי שנושא את הדגל הזה כבר באופן עקבי.

גם המחנה הדמוקרטי, שכולל את אהוד ברק, צפוי לנסות לכבוש את לבבות העולים. ברק ינסה לשחזר, ולו במעט, את הישגיו בקרב העולים מבחירות 1999. יו"ר העבודה עמיר פרץ מצדו פועל רבות בפריפריה, שבה יש מקבצים גדולים של דוברי רוסית. הוא מגבש צוות שיפעל במגזר הזה, ולאור המיקוד הזה בפריפריה יש סיכוי שיצליח להפנות למפלגת העבודה קולות של יוצאי הארצות דוברות הרוסית.

בשורה התחתונה, הקרב העיקרי יהיה בין נתניהו לליברמן. לשם ינועו כנראה רוב קולות העולים. אם לא יקרה אירוע בלתי צפוי, תוצאות הקרב הזה גם יכריעו את זהות ראש הממשלה הבא של ישראל. 

עוד כתבות

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; בשוק ממתינים לפרסום התחזיות להמשך

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● המשקיעים ממתינים לפרסום התחזיות להמשך שיתפרסמו היום בשעה 16:00 ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בבורסה המקומית; מניית בית זיקוק אשדוד קופצת בכ-6%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.5% ות"א 90 מאבד מערכו 0.8% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה