גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"על כל קופסה שמעשנים כתוב בגדול שהמוצר מזיק לבריאות, אבל לכל אחד הזכות להחליט מה טוב לו"

חידוש ההתקשרות עם תאגיד JTI היפני, תוך תחזית לפגיעה ברווח, הפיל לפני מספר חודשים את מניית חברת הפצת הסיגריות והממתקים גלוברנדס ● בראיון ל"גלובס" מדבר המנכ"ל גדי נצר על הדיווח המפתיע שגרם לקריסת המניה וגם מגלה אכפתיות להכנסות המדינה: "מדובר בהפסד  של לפחות כ-1.5 מיליארד שקל בשנה. כמויות עצומות של סיגריות מוברחות נמכרות באין מפריע"

יומה האחרון של שנת 2018 היה אחד הפחות מוצלחים בחייו העסקיים של גדי נצר. גלוברנדס , החברה אותה הוא מוביל, שיגרה בשעות הבוקר של אותו יום הודעה לבורסה לפיה הסכמות עקרוניות להארכת ההתקשרות שגובשו בינה לבין תאגיד JTI היפני (Japan Tobacco International) - שגלוברנדס מייבאת ומפיצה את מוצריו כבר 18 שנה - עלולות להקטין את רווחיה השנתיים הצפויים בשיעור שנתי של 4%-9% בין השנים 2019 ל-2024. לפיכך, בשנת 2024 יקטן שיעור הרווח השנתי הנקי הצפוי של החברה בכ-33% ביחס לרווחיה ב-2017, השנה שקדמה להנפקה, ושבה הציגה החברה רווח נקי של כ-71 מיליון שקל.

גלוברנדס העוסקת בהפצת מוצרי סיגריות, ממתקים ולאחרונה החלה בהפצת מוצרי מזון קטנים (בעיקר מוצרי "אימפולס", כאלה שהצרכן מחליט באותו רגע האם לרכוש אותם, הממוקמים ליד הקופות). בתחום מוצרי העישון והסיגריות החברה מפיצה ומוכרת את המוצרים של שתי חברות טבק בינלאומיות, BAT (בריטיש אמריקן טובקו) וכאמור JTI היפנית. בין המותגים הבולטים שהיא מפיצה, ניתן לציין בתחום הטבק את סיגריות קאמל, לאקי סטרייק, ווינסטון, קנט ועוד, ועם מוצרי המתיקה הבולטים שלה נמנים שוקולד נוטלה, קינדר בואנו ומסטיק אורביט.

"היינו בהסכם לעוד שנתיים, אבל לא רצינו להיכנס למלחמה עם JTI, אלא להגיע להבנות שיבטיחו את השרידות של החברה לעוד הרבה שנים קדימה. אז הגענו להסכמות על שינוי הסכמי ההפצה מולם לעוד  8 שנים בסך הכל, כך שזה נתן לנו הרבה שקט אבל כמובן שזה פוגע ברווחיות", אומר גדי נצר בריאיון ל"גלובס". נצר, 54, מכהן בתפקידו מזה 10 שנים. קודם לכן שימש כסמנכ"ל החברה ומנהל השיווק של JTI בישראל.

הנפקתם רק כמה חודשים קודם לכן. האם לא גרמתם עוול למשקיעים?
"במהלך ההנפקה לא ידענו ש-JTI יחליטו לשנות את תנאי הסחר מול גלוברנדס. זו חברה שאנחנו עובדים איתה הרבה מאוד שנים. בסוף 2018 עשו שם בדיקה בקשר לעלויות ההפצה בכל העולם והחליטו שעלות ההפצה פה היא לא בסטנדרט שלה, אז הם ביקשו לשנות את זה". 

יכול להיות שב-JTI יחליטו בעוד כמה שנים שוב פתאום לעשות שינוי?
"כן, אבל כעת יש לי שקט לכמה שנים. יכול להיות שנריב איתה שוב עוד 5-6 שנים. אני לא יודע להגיד היום אם זה יקרה שוב בעתיד. ב-2001, כשהקמנו את החברה, החזקנו כ-4% משוק הסיגריות בארץ והיום אנחנו מחזיקים כ-35% מהשוק, כך שלאורך זמן החברה מצליחה להרחיב את נתח השוק שלה".

באותה הודעה עגומה ציינו בגלוברנדס כי עיקר השינוי לרעה ברווחיה "יבוא לידי ביטוי החל משנת 2021 ועד לשנת 2024, כך שעד לשנת 2020 (כולל) שיעור הקיטון השנתי לא יעלה על כ-9% ביחס לרווח השנתי הנקי בשנת 2017". בגלוברנדס לא פירטו לגבי ההבנות החדשות בינה לבין התאגיד היפני, אולם ציינו כי אלה כוללות את "עדכון התנאים המסחריים ביניהם החל משנת 2019 ואילך". עוד הדגישו שם, כי "הערכת שיעור הקיטון כאמור ברווח השנתי הנקי הצפוי של החברה עד לשנת 2024, היא בהתבסס על פעילות החברה והכנסותיה נכון למועד דוח זה, ואינה לוקחת בחשבון כל שינוי בפעילות החברה ככל שיהיה".

מניית גלוברנדס

האזינו לפרק של "כיסא מנהלים" עם גדי נצר:

"רכישת המניות - הדבר הנכון ברמה האתית"

מיד לאחר ההודעה צנחה מניית החברה בעשרות אחוזים, מה שהוביל את בעלת השליטה בה, גזית אחזקות, שבבעלות היו"ר ומייסד החברה ירון גזית ביחד עם נצר, להכריז על הצעת רכש למניות המהוות כ-10% מהון החברה, במחיר של 470.3 שקל לכל מניה (מחיר המניה טרם הנפילה). הצעת רכש במחיר הנקוב (פרמיה של כ-30% על המחיר בבורסה באותו יום) הייתה בהיקף של כ-55 מיליון שקל (95% ממנה על ידי גזית). ההצעה נענתה במלואה, אולם המהלך לא עזר והמניה נסחרת גם היום במחיר של 335 שקל, נמוך בכ-29% ממחיר ההצעה ובכ-31% ממחירה עת החלה להיסחר בבורסה. שוויה של החברה עומד כיום על כ-394 מיליון שקל.

כחצי שנה לפני אותה הודעה השלימה גלוברנדס, בסוף חודש מאי אשתקד, רישום של מניות למסחר (IPO) בבורסה בת"א. במסגרת המהלך מכרו בעלי החברה ממניותיהם לציבור בתמורה של כ-240 מיליון שקל. ההצעה בוצעה לפי שווי חברה של כ-680 מיליון שקל, לאחר שנאלצה לקצץ עשרות אחוזים מהשווי לו כיוונה במקור ושעמד על כמיליארד שקל. את ההנפקה הובילו לידר הנפקות, ברק קפיטל ודיסקונט חיתום.

בראש מוכרי המניות לציבור עמד יו"ר ומייסד החברה ירון גזית, שמכר ממניותיו תמורת כמחצית סכום הצעת המכר (כ-120 מיליון שקל), ומחזיק כיום בכ-42.5% מהון החברה. יתרת המניות בהצעת המכר נמכרו בעיקר על ידי פישמן רשתות, שנותרה עם 26% מהון החברה (בכמחצית ממניות פישמן רשתות מחזיק כונס הנכסים של אליעזר פישמן, ובמחצית האחרת מחזיקים ילדיו של פישמן). מי שעוד מכרו מניות במיליוני שקלים בהנפקה היו המנכ"ל נצר, שמחזיק כיום בכ-4.4%, וסמנכ"לית הלוגיסטיקה, יעל לב שניידר (2.6%).

אתם מתכוונים לצאת בעוד הצעת רכש?
נצר: "כרגע לא. אני מתכוון לנהל את החברה ולא את המניה. אני לא מצטער שקניתי מניות במחיר הרבה יותר גבוה מהמחיר בבורסה באותו יום, אבל אין לי כיום כוונה לרכוש עוד מניות. עשינו את המהלך כי זה היה הדבר הנכון לעשות ברמה האתית. בטווח הארוך אני מאמין שאנחנו נהיה בסדר ומחיר המניה ישקף את הפעילות והצמיחה בחברה".

כאמור, בעלת מניות מרכזית בגלוברנדס היא משפחת אליעזר פישמן (אמצעות  פישמן רשתות). לדברי נצר "יש להם מושב בדירקטוריון והם לא מעורבים בניהול. ברמה האישית אנחנו מסתדרים איתם, אין לנו בעיות כלשהן".

מחלקים יותר מ-70% מהרווח כדיבידנד

גלוברנדס מעסיקה כ-180 עובדים, מחזיקה בעשרות קווי חלוקה, מרביתם בתחום מוצרי העישון. לחברה יש כ-10,000 נקודות הפצה ברחבי הארץ, עיקרם פיצוציות וחנויות מכולת קטנות. לחברה יש 40 קווי הפצה למוצרי עישון ועוד 9 קווי הפצה למוצרי המזון והממתקים. מדוחות גלוברנדס עולה כי 88% מהכנסותיה בשנים 2017-2018 היו ממוצרי עישון והיתר מממתקים וחטיפים.

בתחום העישון המתחרה הגדולה של גלוברנדס היא הענקית האמריקאית פיליפ מוריס, המייצרת ומוכרת בין השאר סיגריות מסוג "מרלבורו", המחזיקה ביותר מ-50% מהשוק בארץ. לגלוברנס נתח של כ-35% מהשוק בארץ וביתרה מחזיקה "דובק" המקומית. היום פורסם ב"גלובס" שפיליפ מוריס צפויה להפחית במידה משמעותית את מחירי חלק מהסיגריות שלה. בגלוברנדס סירבו להגיב להשפעה הצפויה של המהלך על עסקיה.

את הרבעון הראשון של 2019 סיימה גלוברנדס עם הכנסות של 540 מיליון שקל, בדומה להכנסות ברבעון המקביל ב-2018. הרווח התפעולי שלה הצטמק בכ-17% לרמה של כ-19 מיליון שקל ובשורה התחתונה הציגה גלוברנדס רווח נקי של 13.4 מיליון שקל, ירידה של 27% לעומת הרבעון המקביל.

לחברה יש מדיניות רשמית של חלוקת כ-70% מהרווח כדיבידנד, פעמיים בשנה. "החברה היא תפעולית ואין לה הוצאות גדולות על השקעות או מחקר ופיתוח, כך שאנחנו יכולים לחלק חלק ניכר מאוד מהרווחים כדיבידנד. בפועל תמיד אנחנו מחלקים יותר מ-70%", אומר נצר.

תחום הסיגריות, הרגילות והאלקטרוניות,  נמצא תחת מתקפה מתמדת ומתמשכת מצד הרגולטורים השונים. השבוע, למשל, טען ארגון הבריאות העולמי (WHO) שהסיגריות האלקטרוניות טרם הוכחו ככלי לגמילה מעישון וכי יש מגוון רחב של סוגי סיגריות שאף לא נחקרו מעולם בידי היצרניות עצמן.

ככלל, סיגריות אלקטרוניות נבדלות מסיגריות "בוערות" בכך שהן לא מכילות טבק, כי אם ניקוטין וחומרים נוספים. ניקוטין הוא חומר ממכר בכל גיל, אך חשיפה של בני נוער אליו - קהל יעד עיקרי אליו מכוונים המוצרים - עלולה להיות בעייתית במיוחד, כי המוח המתבגר מצוי במצב רגיש.

לפי משרד הבריאות, בני נוער המתנסים בסיגריות אלקטרוניות מצויים לכן בסיכון מוגבר של פי 7 לעבור לעישון סיגריות רגילות בעתיד. עוד לפי המשרד, החומרים המצויים בסיגריות האלקטרוניות לצד ניקוטין, ידועים בחלקם כמסרטנים. כעת כותבים גם אנשי WHO כי סיגריות אלקטרוניות עלולות להשפיע על המוח המתפתח של בני הנוער ולהוות את שער הכניסה שלהם לעולם העישון.

הארגון ממליץ למדינות לאסור על שיווק סיגריות אלקטרוניות בטעמים וכן לאמץ מדיניות ורגולציה שיאלצו את היצרנים להפוך את המוצרים ללא אטרקטיביים לצעירים באמצעות אריזה אחידה ככל מוצרי הטבק. הוא גם ממליץ לאסור על שימוש בסיגריות אלקטרוניות במקומות סגורים, עד שיוכח כי אדי הסיגריות האלקטרוניות אינם מזיקים לאנשים בקרבת מקום.

מה מאפיין את שוק הסיגריות האלקטרוניות?
 "שוק הסיגריות האלקטרוניות נמצא ממש בחיתולים. אמנם השוק צומח אבל הוא עדיין קטן מאוד. בגדול, מי שמעשנים סיגריות אלקטרוניות הם בעיקר אנשים שרוצים לעבור מסיגריות רגילות לאלקטרוניות, כלומר כאלה המבקשים להפסיק לעשן. כיום אין מיסוי על סיגריות אלקטרוניות אבל אני מניח שזה ישתנה, וזה בסדר. שיעורי הרווח בתחום הזה נמוכים לעומת הרווח משיווק סיגריות רגילות".

ומידת הנזק?
"הסיגריה האלקטרונית אמנם מכילה ניקוטין, שזה החומר הממכר, אבל היא פחות מזיקה כי הנזק העיקרי לגוף נגרם מתוצרי השריפה של סיגריה רגילה ובסיגריה אלקטרונית אין את העשן שנגרם מהשריפה של הטבק". זה מוצר שמיועד בעיקר למי שמעשן ורוצה להפסיק, ולא לבני נוער".

גלוברנדס החלה לאחרונה בהפצת קו מוצרים חדש בתחום הפיצוחים, אותם היא מייבאת מספרד. "במהלך הזה אנחנו יוצאים מהמעטפת למעשה, ויוצרים מנוע צמיחה חדש. את המוצרים האלה אנחנו מוכרים לכולם ולא רק דרך נקודות המכירה שלנו, כמו בתחום הממתקים. אלה מוצרים שיכולים לשבת ליד הקופות גם בסופרמרקטים רגילים ולא בפיצוציות", אומר נצר.

אתם חושבים להיכנס לעוד מוצרים שנחשבים יותר בריאים לעומת מוצרי עישון וממתקים?
נצר: "אנחנו מסתכלים על מה מתאים לחברה ולקווי ההפצה שלה. אם המוצר בריא או לא, קשה מאוד לקבוע. אמנם על כל קופסת סיגריות כתוב בגדול שהמוצר מזיק לבריאות, אבל כל אחד יכול להחליט מה טוב לו. אני רוכב במשך שנים רבות על אופנוע כבד למרות שזה מאוד מסוכן, אבל אני מאוד נהנה מהרכיבה והחלטתי שאני רוצה לעשות את זה למרות הסיכון. לכל אחד צריך להיות החופש להחליט מה טוב לו ומה מזיק לו".

מה המגמה בשוק בו אתם פועלים בשנים האחרונות?
"שוק הפצת הסיגריות יציב עם ירידה קלה. יש מדינות בעולם, כמו אנגליה, שהשוק בהן התכווץ בצורה דרמטית בתקופה האחרונה".

נצר מתרעם על כך שהחברה נפגעת מהברחות של סיגריות לתוך ישראל, בעיקר מאירופה ומהרשות הפלסטינית. "מדגימה שנערכה לאחרונה עלה ש-25%-20% משוק הסיגריות בארץ אלה מוצרים מוברחים שאין עליהם מיסים שונים. על כל סיגריה שנמכרת, כ-80% מהמחיר זה מיסים שונים, אז מדובר בהפסד הכנסות של לפחות כ-1.5 מיליארד שקל למדינה כל שנה. כמויות עצומות של סיגריות מוברחות נמכרות בארץ באין מפריע". 

עוד כתבות

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלה נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה"ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עמי את הכאב האיום של המלחמה"

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כארבעה דונמים בשכונת אשכול שבצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן