גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"על כל קופסה שמעשנים כתוב בגדול שהמוצר מזיק לבריאות, אבל לכל אחד הזכות להחליט מה טוב לו"

חידוש ההתקשרות עם תאגיד JTI היפני, תוך תחזית לפגיעה ברווח, הפיל לפני מספר חודשים את מניית חברת הפצת הסיגריות והממתקים גלוברנדס ● בראיון ל"גלובס" מדבר המנכ"ל גדי נצר על הדיווח המפתיע שגרם לקריסת המניה וגם מגלה אכפתיות להכנסות המדינה: "מדובר בהפסד  של לפחות כ-1.5 מיליארד שקל בשנה. כמויות עצומות של סיגריות מוברחות נמכרות באין מפריע"

יומה האחרון של שנת 2018 היה אחד הפחות מוצלחים בחייו העסקיים של גדי נצר. גלוברנדס , החברה אותה הוא מוביל, שיגרה בשעות הבוקר של אותו יום הודעה לבורסה לפיה הסכמות עקרוניות להארכת ההתקשרות שגובשו בינה לבין תאגיד JTI היפני (Japan Tobacco International) - שגלוברנדס מייבאת ומפיצה את מוצריו כבר 18 שנה - עלולות להקטין את רווחיה השנתיים הצפויים בשיעור שנתי של 4%-9% בין השנים 2019 ל-2024. לפיכך, בשנת 2024 יקטן שיעור הרווח השנתי הנקי הצפוי של החברה בכ-33% ביחס לרווחיה ב-2017, השנה שקדמה להנפקה, ושבה הציגה החברה רווח נקי של כ-71 מיליון שקל.

גלוברנדס העוסקת בהפצת מוצרי סיגריות, ממתקים ולאחרונה החלה בהפצת מוצרי מזון קטנים (בעיקר מוצרי "אימפולס", כאלה שהצרכן מחליט באותו רגע האם לרכוש אותם, הממוקמים ליד הקופות). בתחום מוצרי העישון והסיגריות החברה מפיצה ומוכרת את המוצרים של שתי חברות טבק בינלאומיות, BAT (בריטיש אמריקן טובקו) וכאמור JTI היפנית. בין המותגים הבולטים שהיא מפיצה, ניתן לציין בתחום הטבק את סיגריות קאמל, לאקי סטרייק, ווינסטון, קנט ועוד, ועם מוצרי המתיקה הבולטים שלה נמנים שוקולד נוטלה, קינדר בואנו ומסטיק אורביט.

"היינו בהסכם לעוד שנתיים, אבל לא רצינו להיכנס למלחמה עם JTI, אלא להגיע להבנות שיבטיחו את השרידות של החברה לעוד הרבה שנים קדימה. אז הגענו להסכמות על שינוי הסכמי ההפצה מולם לעוד  8 שנים בסך הכל, כך שזה נתן לנו הרבה שקט אבל כמובן שזה פוגע ברווחיות", אומר גדי נצר בריאיון ל"גלובס". נצר, 54, מכהן בתפקידו מזה 10 שנים. קודם לכן שימש כסמנכ"ל החברה ומנהל השיווק של JTI בישראל.

הנפקתם רק כמה חודשים קודם לכן. האם לא גרמתם עוול למשקיעים?
"במהלך ההנפקה לא ידענו ש-JTI יחליטו לשנות את תנאי הסחר מול גלוברנדס. זו חברה שאנחנו עובדים איתה הרבה מאוד שנים. בסוף 2018 עשו שם בדיקה בקשר לעלויות ההפצה בכל העולם והחליטו שעלות ההפצה פה היא לא בסטנדרט שלה, אז הם ביקשו לשנות את זה". 

יכול להיות שב-JTI יחליטו בעוד כמה שנים שוב פתאום לעשות שינוי?
"כן, אבל כעת יש לי שקט לכמה שנים. יכול להיות שנריב איתה שוב עוד 5-6 שנים. אני לא יודע להגיד היום אם זה יקרה שוב בעתיד. ב-2001, כשהקמנו את החברה, החזקנו כ-4% משוק הסיגריות בארץ והיום אנחנו מחזיקים כ-35% מהשוק, כך שלאורך זמן החברה מצליחה להרחיב את נתח השוק שלה".

באותה הודעה עגומה ציינו בגלוברנדס כי עיקר השינוי לרעה ברווחיה "יבוא לידי ביטוי החל משנת 2021 ועד לשנת 2024, כך שעד לשנת 2020 (כולל) שיעור הקיטון השנתי לא יעלה על כ-9% ביחס לרווח השנתי הנקי בשנת 2017". בגלוברנדס לא פירטו לגבי ההבנות החדשות בינה לבין התאגיד היפני, אולם ציינו כי אלה כוללות את "עדכון התנאים המסחריים ביניהם החל משנת 2019 ואילך". עוד הדגישו שם, כי "הערכת שיעור הקיטון כאמור ברווח השנתי הנקי הצפוי של החברה עד לשנת 2024, היא בהתבסס על פעילות החברה והכנסותיה נכון למועד דוח זה, ואינה לוקחת בחשבון כל שינוי בפעילות החברה ככל שיהיה".

מניית גלוברנדס

האזינו לפרק של "כיסא מנהלים" עם גדי נצר:

"רכישת המניות - הדבר הנכון ברמה האתית"

מיד לאחר ההודעה צנחה מניית החברה בעשרות אחוזים, מה שהוביל את בעלת השליטה בה, גזית אחזקות, שבבעלות היו"ר ומייסד החברה ירון גזית ביחד עם נצר, להכריז על הצעת רכש למניות המהוות כ-10% מהון החברה, במחיר של 470.3 שקל לכל מניה (מחיר המניה טרם הנפילה). הצעת רכש במחיר הנקוב (פרמיה של כ-30% על המחיר בבורסה באותו יום) הייתה בהיקף של כ-55 מיליון שקל (95% ממנה על ידי גזית). ההצעה נענתה במלואה, אולם המהלך לא עזר והמניה נסחרת גם היום במחיר של 335 שקל, נמוך בכ-29% ממחיר ההצעה ובכ-31% ממחירה עת החלה להיסחר בבורסה. שוויה של החברה עומד כיום על כ-394 מיליון שקל.

כחצי שנה לפני אותה הודעה השלימה גלוברנדס, בסוף חודש מאי אשתקד, רישום של מניות למסחר (IPO) בבורסה בת"א. במסגרת המהלך מכרו בעלי החברה ממניותיהם לציבור בתמורה של כ-240 מיליון שקל. ההצעה בוצעה לפי שווי חברה של כ-680 מיליון שקל, לאחר שנאלצה לקצץ עשרות אחוזים מהשווי לו כיוונה במקור ושעמד על כמיליארד שקל. את ההנפקה הובילו לידר הנפקות, ברק קפיטל ודיסקונט חיתום.

בראש מוכרי המניות לציבור עמד יו"ר ומייסד החברה ירון גזית, שמכר ממניותיו תמורת כמחצית סכום הצעת המכר (כ-120 מיליון שקל), ומחזיק כיום בכ-42.5% מהון החברה. יתרת המניות בהצעת המכר נמכרו בעיקר על ידי פישמן רשתות, שנותרה עם 26% מהון החברה (בכמחצית ממניות פישמן רשתות מחזיק כונס הנכסים של אליעזר פישמן, ובמחצית האחרת מחזיקים ילדיו של פישמן). מי שעוד מכרו מניות במיליוני שקלים בהנפקה היו המנכ"ל נצר, שמחזיק כיום בכ-4.4%, וסמנכ"לית הלוגיסטיקה, יעל לב שניידר (2.6%).

אתם מתכוונים לצאת בעוד הצעת רכש?
נצר: "כרגע לא. אני מתכוון לנהל את החברה ולא את המניה. אני לא מצטער שקניתי מניות במחיר הרבה יותר גבוה מהמחיר בבורסה באותו יום, אבל אין לי כיום כוונה לרכוש עוד מניות. עשינו את המהלך כי זה היה הדבר הנכון לעשות ברמה האתית. בטווח הארוך אני מאמין שאנחנו נהיה בסדר ומחיר המניה ישקף את הפעילות והצמיחה בחברה".

כאמור, בעלת מניות מרכזית בגלוברנדס היא משפחת אליעזר פישמן (אמצעות  פישמן רשתות). לדברי נצר "יש להם מושב בדירקטוריון והם לא מעורבים בניהול. ברמה האישית אנחנו מסתדרים איתם, אין לנו בעיות כלשהן".

מחלקים יותר מ-70% מהרווח כדיבידנד

גלוברנדס מעסיקה כ-180 עובדים, מחזיקה בעשרות קווי חלוקה, מרביתם בתחום מוצרי העישון. לחברה יש כ-10,000 נקודות הפצה ברחבי הארץ, עיקרם פיצוציות וחנויות מכולת קטנות. לחברה יש 40 קווי הפצה למוצרי עישון ועוד 9 קווי הפצה למוצרי המזון והממתקים. מדוחות גלוברנדס עולה כי 88% מהכנסותיה בשנים 2017-2018 היו ממוצרי עישון והיתר מממתקים וחטיפים.

בתחום העישון המתחרה הגדולה של גלוברנדס היא הענקית האמריקאית פיליפ מוריס, המייצרת ומוכרת בין השאר סיגריות מסוג "מרלבורו", המחזיקה ביותר מ-50% מהשוק בארץ. לגלוברנס נתח של כ-35% מהשוק בארץ וביתרה מחזיקה "דובק" המקומית. היום פורסם ב"גלובס" שפיליפ מוריס צפויה להפחית במידה משמעותית את מחירי חלק מהסיגריות שלה. בגלוברנדס סירבו להגיב להשפעה הצפויה של המהלך על עסקיה.

את הרבעון הראשון של 2019 סיימה גלוברנדס עם הכנסות של 540 מיליון שקל, בדומה להכנסות ברבעון המקביל ב-2018. הרווח התפעולי שלה הצטמק בכ-17% לרמה של כ-19 מיליון שקל ובשורה התחתונה הציגה גלוברנדס רווח נקי של 13.4 מיליון שקל, ירידה של 27% לעומת הרבעון המקביל.

לחברה יש מדיניות רשמית של חלוקת כ-70% מהרווח כדיבידנד, פעמיים בשנה. "החברה היא תפעולית ואין לה הוצאות גדולות על השקעות או מחקר ופיתוח, כך שאנחנו יכולים לחלק חלק ניכר מאוד מהרווחים כדיבידנד. בפועל תמיד אנחנו מחלקים יותר מ-70%", אומר נצר.

תחום הסיגריות, הרגילות והאלקטרוניות,  נמצא תחת מתקפה מתמדת ומתמשכת מצד הרגולטורים השונים. השבוע, למשל, טען ארגון הבריאות העולמי (WHO) שהסיגריות האלקטרוניות טרם הוכחו ככלי לגמילה מעישון וכי יש מגוון רחב של סוגי סיגריות שאף לא נחקרו מעולם בידי היצרניות עצמן.

ככלל, סיגריות אלקטרוניות נבדלות מסיגריות "בוערות" בכך שהן לא מכילות טבק, כי אם ניקוטין וחומרים נוספים. ניקוטין הוא חומר ממכר בכל גיל, אך חשיפה של בני נוער אליו - קהל יעד עיקרי אליו מכוונים המוצרים - עלולה להיות בעייתית במיוחד, כי המוח המתבגר מצוי במצב רגיש.

לפי משרד הבריאות, בני נוער המתנסים בסיגריות אלקטרוניות מצויים לכן בסיכון מוגבר של פי 7 לעבור לעישון סיגריות רגילות בעתיד. עוד לפי המשרד, החומרים המצויים בסיגריות האלקטרוניות לצד ניקוטין, ידועים בחלקם כמסרטנים. כעת כותבים גם אנשי WHO כי סיגריות אלקטרוניות עלולות להשפיע על המוח המתפתח של בני הנוער ולהוות את שער הכניסה שלהם לעולם העישון.

הארגון ממליץ למדינות לאסור על שיווק סיגריות אלקטרוניות בטעמים וכן לאמץ מדיניות ורגולציה שיאלצו את היצרנים להפוך את המוצרים ללא אטרקטיביים לצעירים באמצעות אריזה אחידה ככל מוצרי הטבק. הוא גם ממליץ לאסור על שימוש בסיגריות אלקטרוניות במקומות סגורים, עד שיוכח כי אדי הסיגריות האלקטרוניות אינם מזיקים לאנשים בקרבת מקום.

מה מאפיין את שוק הסיגריות האלקטרוניות?
 "שוק הסיגריות האלקטרוניות נמצא ממש בחיתולים. אמנם השוק צומח אבל הוא עדיין קטן מאוד. בגדול, מי שמעשנים סיגריות אלקטרוניות הם בעיקר אנשים שרוצים לעבור מסיגריות רגילות לאלקטרוניות, כלומר כאלה המבקשים להפסיק לעשן. כיום אין מיסוי על סיגריות אלקטרוניות אבל אני מניח שזה ישתנה, וזה בסדר. שיעורי הרווח בתחום הזה נמוכים לעומת הרווח משיווק סיגריות רגילות".

ומידת הנזק?
"הסיגריה האלקטרונית אמנם מכילה ניקוטין, שזה החומר הממכר, אבל היא פחות מזיקה כי הנזק העיקרי לגוף נגרם מתוצרי השריפה של סיגריה רגילה ובסיגריה אלקטרונית אין את העשן שנגרם מהשריפה של הטבק". זה מוצר שמיועד בעיקר למי שמעשן ורוצה להפסיק, ולא לבני נוער".

גלוברנדס החלה לאחרונה בהפצת קו מוצרים חדש בתחום הפיצוחים, אותם היא מייבאת מספרד. "במהלך הזה אנחנו יוצאים מהמעטפת למעשה, ויוצרים מנוע צמיחה חדש. את המוצרים האלה אנחנו מוכרים לכולם ולא רק דרך נקודות המכירה שלנו, כמו בתחום הממתקים. אלה מוצרים שיכולים לשבת ליד הקופות גם בסופרמרקטים רגילים ולא בפיצוציות", אומר נצר.

אתם חושבים להיכנס לעוד מוצרים שנחשבים יותר בריאים לעומת מוצרי עישון וממתקים?
נצר: "אנחנו מסתכלים על מה מתאים לחברה ולקווי ההפצה שלה. אם המוצר בריא או לא, קשה מאוד לקבוע. אמנם על כל קופסת סיגריות כתוב בגדול שהמוצר מזיק לבריאות, אבל כל אחד יכול להחליט מה טוב לו. אני רוכב במשך שנים רבות על אופנוע כבד למרות שזה מאוד מסוכן, אבל אני מאוד נהנה מהרכיבה והחלטתי שאני רוצה לעשות את זה למרות הסיכון. לכל אחד צריך להיות החופש להחליט מה טוב לו ומה מזיק לו".

מה המגמה בשוק בו אתם פועלים בשנים האחרונות?
"שוק הפצת הסיגריות יציב עם ירידה קלה. יש מדינות בעולם, כמו אנגליה, שהשוק בהן התכווץ בצורה דרמטית בתקופה האחרונה".

נצר מתרעם על כך שהחברה נפגעת מהברחות של סיגריות לתוך ישראל, בעיקר מאירופה ומהרשות הפלסטינית. "מדגימה שנערכה לאחרונה עלה ש-25%-20% משוק הסיגריות בארץ אלה מוצרים מוברחים שאין עליהם מיסים שונים. על כל סיגריה שנמכרת, כ-80% מהמחיר זה מיסים שונים, אז מדובר בהפסד הכנסות של לפחות כ-1.5 מיליארד שקל למדינה כל שנה. כמויות עצומות של סיגריות מוברחות נמכרות בארץ באין מפריע". 

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שלושת בכירי Plus500 הישראלית מכרו מניות בכ־280 מיליון שקל

לאחר שפלטפורמת המסחר הגיעה לשווי של יותר מ־12.5 מיליארד שקל בלונדון, מכרו המנכ"ל ושני סמנכ"לים חלק מהחזקותיהם ונותרו להחזיק מניות במעל חצי מיליארד שקל ● לאחרונה הודיעה פלוס500 על כניסתה לשוק החיזוי בו פועלת פולימרקט

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

עידן עופר / צילום: סיון פרג'

בדקנו: האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

בעלי חברת הספנות לשעבר החל לממש את החזקותיו במחירי השיא של 2022 ונהנה מתמורה כוללת של מעל 2 מיליארד דולר, בעיקר מדיבידנדים ● עופר יכול היה להרוויח יותר על יתרת המניות שמימש, אך גם כך הערך המצטבר שלו בצים גבוה מהמחיר בעסקה למכירתה

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נופלת בחדות במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה מגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

כביש 90 לקריית שמונה / צילום: Shutterstock

תוכניות ענק, ביצוע חלקי: למה שיקום הצפון נגרר מהחלטה להחלטה

הממשלה הקצתה תקציב משמעותי לשיקום יישובי קו העימות בצפון, אך בפועל ההחלטות נגררות בין משרדים, מטות היישום לא מאוישים, והתוכניות הרב־שנתיות עוד לא גובשו ● דוחות רשמיים מגלים קצב התקדמות איטי, שספק אם בכוחו לשקם את האזור או להצמיח אותו

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, מייסדת ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה