גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בית המשפט הכריע: צחי כהן לא יוכל להיות בעל השליטה בתיקון עולם

לפי החלטת ביהמ"ש, כהן, שמחזיק היום ב-70% מהחברה, יוכל להחזיק רק 5% ממנה - או שתיקון עולם לא תוכל לפעול בישראל ● זאת בשל מידע מודיעיני שהגיע למשטרה, לפיו כהן משתמש בקנאביס בעצמו ובעל קשר לארגוני פשיעה ● תיקון עולם: "אנו בוחנים את פסק הדין ועשויים לערער לעליון"

בית המשפט המחוזי בירושלים פסק היום (א') כי צחי כהן, המייסד והבעלים והרוח החיה מאחורי חברת תיקון עולם, לא יוכל עוד להחזיק בשליטה בחברה. זאת בשל מידע מודיעיני אשר הגיע למשטרה, אשר לפיו כהן משתמש בקנאביס בעצמו, וכן משום שהוא בעל קשר לארגוני פשיעה.

בית המשפט לא הכריע בשאלה האם כהן אומנם אשם בעבירות הללו, אולם אשרר כי למשטרה ולמשרד הבריאות ישנה הזכות לשלול את רישיון גידול הקנאביס הרפואי של כהן, אם הם התרשמו כי המידע מוביל לכך. זאת, למרות שלתיקון עולם לא ניתנה האפשרות לענות לטענות ישירות.

כהן מחזיק היום כ-70% מחברת תיקון עולם, והוא יוכל על-פי ההחלטה להחזיק רק 5% ממנה - או שהחברה לא תוכל לפעול בישראל. תיקון עולם מסרה כי היא בוחנת את פסק הדין ושוקלת את צעדיה, כולל ערעור לבית המשפט העליון.

בעבר טען משרד הבריאות כי אפשרי לתת לתיקון עולם רישיון לעסוק בקנאביס, ובלבד שכהן לא יהיה מעורב בפעילות הגידול, אלא רק בניהול החברה. לאחר מכן הקשיח משרד הבריאות את עמדתו, לטענתו בשל מידע חדש שהגיע למשטרה. בעקבות זאת החליט המשרד, על-פי המלצת המשטרה, כי כהן לא יוכל להיות לא מנהל ולא בעל שליטה בחברה.

לפני הכרעת הדין, משרד הבריאות ותיקון עולם ניסו לבנות מתווה לפיו כהן, שאינו מכהן כמנכ"ל החברה, יוכל להחזיק בנאמנות במניותיו בתיקון עולם ישראל, לצורכי רווחיות בלבד. בשנים האחרונות כהן אינו מתגורר בישראל - לכן על פניו מתווה זה יכול היה להתממש. תיקון עולם אף הביאה תקדים: ברק רוזן, שהיה בעל השליטה בחברת הקנאביס קנביט וטרם קיבל אישור כשירות מן המשטרה, העביר את מניותיו לנאמנות עד הסדרת האישור.

אולם משרד הבריאות טען כי מתווה של נאמנות לא ימנע מכהן לשלוט בחברה באופן בלתי פורמלי. "גם קיומו של הנאמן לא ימנע מצב שבו יש אדם אחד שיש לו אינטרס עצמאי בחברה, והוא צחי כהן", נאמר בתשובה לעתידה.

לפעילות בישראל יש חשיבות רבה לחברה

תיקון עולם היא חברה פרטית שפועלת היום במספר מדינות בעולם מלבד ישראל וכבר עשתה אקזיט בקנדה בהיקף של כמה מאות מיליוני דולרים. מבחינה כלכלית השוק הישראלי יחסית קטן לעומת חלופות פעילות אחרות של תיקון עולם, אולם הפעילות בישראל חשובה מאוד לחברה מבחינת תדמיתית. כמו כן, בעבר הביע כהן עניין אידאולוגי בפעילות בקנאביס רפואי בכלל ובישראל בפרט, וציין כי יביא את הצמח במחירים נמוכים לשוק הישראלי, כל עוד ירוויח מפעילותו במדינות נוספות.

תיקון עולם קבלה בתביעתה על כך שמשרד הבריאות שולל את חופש העיסוק והקניין של כהן, וזאת מבלי שהוצגו בפניה הראיות בפועל לאי-כשירותו. לטענת החברה, היא השקיעה רק לאחרונה 20 מיליון שקל בהקמת מתקן גידול קנאביס חדש בישראל, וזאת לאחר שקבילה איתות ממשרד הבריאות כי כהן יוכל להמשיך לשלוט בחברה, ובלבד שלא ייגע בחומר עצמו. לדברי החברה, שלילת רישיון להפעלת עסק קיים, שונה ממצב שבו אין מעניקים רישיון לאדם שעוד לא עסק בתחום.

בית המשפט שקל את הדברים אך כאמור דחה את העתירה, לאחר שהכריע כי סמכותם של משרד הבריאות והמשטרה להכריע כי כהן אינו כשיר להחזיק ברישיון קנאביס, מתקיימת גם לגבי פעילות קיימת.

כהן וחברת תיקון עולם נחשבים לחלוצי תחום הקנאביס הרפואי בישראל, ועד לפני כשנה הייתה זו החברה הגדולה בישראל. כיום, בין היתר בעקבות המשפט, היא מטפלת רק בכ-2,000 חולים מתוך כ-45 אלף, ואינה פועלת במסגרת האסדרה החדשה.

תיקון עולם מסרה היום: "קיבלנו את פסק הדין, אנו לומדים אותו ושוקלים את צעדינו, לרבות ערעור לבית המשפט העליון. החברה תמשיך לספק למטופליה את מוצריה, כל עוד משרד הבריאות יתיר זאת. חברת תיקון עולם תמשיך להיאבק כדי להמשיך את פעילותה בארץ, שהביאה מזור לעשרות אלפי חולים במשך למעלה מעשור, ואשר במעשיה הצמיחה ענף חקלאי ותעשייתי שלם בישראל".

עוד כתבות

הסכם ממון / צילום: Shutterstock

הסכם הממון קבע חלוקת רכוש שוויונית, אז מדוע האישה קיבלה רק שליש מהבית?

ביהמ"ש קבע כי מסמך שערכו בני זוג בכתב־יד, המעניק לאישה שליש בלבד משווי בית המגורים, גובר על הסכם ממון קודם שאושר בביהמ"ש ומחלק את הרכוש בחלקים שווים ● נקבע כי לא כל הסכם בין בני זוג הוא "הסכם ממון" המחייב את אישור ביהמ"ש

קמפיין ה־AI של לושה / צילום: מתוך יוטיוב

לשבת בקפה של קלוד, לייצר פרסומת ב-150 דולר: יישומי ה-AI שיככבו השנה

הבינה המלאכותית מסייעת ליוצרי תוכן ולסטארט-אפים לחדור ללב המרחב הפרסומי והשיווקי, אך גם דורשת מהם קיצוניות כדי לבלוט ● דוח מקיף של ארטליסט הישראלית, המבוסס על סקר בקרב כ-6,500 יוצרים (כולל מישראל), מציג את האפשרויות ואת המגמות ב-2026

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

סלייס: נשללו הרישיונות של 7 סוכני פינברט שגייסו חוסכים לקרנות האדומות

הממונה על שוק ההון שלל את הרישיונות של 7 סוכני פינברט בתום חקירה שהצביעה על "תמונה חמורה מאוד המעידה על התנהלות שיטתית של הסוכנים שלא בהתאם להוראות הדין" ● פינברט היא אחד מששת המארגנים שגייסו כספי חוסכים לקרנות השקעה אלטרנטיביות בחו"ל, מהן נעלמו 850 מיליון שקל ● בא-כוח הסוכנים: "ההחלטה יוצרת עיוות מוסרי"

אילוסטרציה: Shutterstock

הרשות לאיסור הלבנת הון מזהירה: אלה הדגלים האדומים לזיהוי הונאות קריפטו

הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור מפרסמת מסמך מקיף המתריע מפני התרחבות ההונאות, מתקפות הכופרה ומימון טרור דרך נכסים וירטואליים ● המסמך מופץ על רקע שנת שיא בהיקף הפעילות הפלילית ומפרט אינדיקציות לזיהוי פעילות חשודה בזירות מסחר, ארנקים וכספומטים לקריפטו

משרדי משרד הבריאות בירושלים / צילום: איל יצהר

קיצוץ בביטוח המשלים של קופות החולים: אילו טיפולים ייצאו?

במשרד הבריאות הורו לקופות החולים להוציא מהשב"ן החזרים לנשים בלידה, כמו דולה, ייעוץ שינה לתינוק וכן עזרה לילדים עם קשיים התפתחותיים שנעזרים ברכיבה, שחייה או ספורט טיפולי ● בין ההתנגדויות: "הטיפולים המשלימים עוזרים יותר מהתרופות"

רה''מ בנימין נתניהו לצד ראשי ממשלת יוון וקפריסין בפסגה המשולשת בירושלים / צילום: Reuters, ABIR SULTAN

ישראל, יוון וקפריסין עלולות למצוא עצמן בהתנגשות עם טורקיה

פסגת ישראל־יוון־קפריסין הובילה להערכות כי העבודות על פרויקט האינטרקונקטור יחלו כבר ב־2026 ● בתכנון: כבל תת־ימי שיחבר את רשת החשמל בישראל לאירופה, ויהווה חלק מ־IMEC ● מנגד, טורקיה טוענת שחלק מהשטח הימי שלה, והמדינות מסתכנות בעימות ישיר

רועי דגני, מייסד אירודרום והמנכ''ל לשעבר / צילום: איל יצהר

בגלל מכרז של משרד הביטחון: רשות ני"ע פשטה על משרדי אירודרום

לפי הדיווח לבורסה, חוקרי רשות ניירות ערך ערכו חיפוש במשרדי אירודרום וחקרו בעלי תפקידים נוכחיים ולשעבר בקשר לחשדות לביצוע עבירות הקשורות לאי-דיווח בזמן על הפסד במכרז של משרד הביטחון ● לאחר הדיווח, מניית החברה נופלת ב-8%

שנת השיא בהנפקות / צילום: Shutterstock

חברות הנדל"ן נוהרות לבורסה. מה צפוי בשנה החדשה?

הריבית הגבוהה והמשבר שעובר על שוק הנדל"ן הביאו בשנה החולפת 23 חברות לגייס כסף בבורסת תל אביב ● אילו חברות נכנסו, למה דווקא עכשיו, והאם הגל צפוי להמשיך גם ב־2026?

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

לקראת שביתה של עובדי צים? הוועד הכריז על סכסוך עבודה ודורש לעצור את מכירת החברה לידיים זרות

על רקע המהלכים למכירת החברה, הודיע ועד עובדי צים על סכסוך עבודה ● בין השאר מעלה הוועד את נושא הרציפות של אספקה ימית לישראל בשעת חירום ● יו"ר ועד עובדי צים: "זהו תחילתו של מאבק, ונחריף את הצעדים ככל שיידרש"

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: אלעד זגמן, ענבה, לע''מ

הכפלת הפטור ממע"מ נכנסה לתוקף: איך יסתיימו המהלכים הבאים של השר סמוטריץ'

בניגוד לעמדת אגף התקציבים במשרד, שר האוצר חתם על הצו שיעלה את תקרת הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל מ־75 ל־150 דולר ● בעלי עסקים ואיגוד לשכות המסחר מחו נגד המהלך וטענו כי יפגע בעסקים הקטנים ● המאבקים הבאים: הטלת מס רווחי יתר של 15% על הבנקים, רפורמת החלב, החזרת המס על בעלי קרקעות פנויות והטלת מס יסף על משקיעי נדל"ן

שמואל פרביאש, מנכ''ל DSIT / צילום: פרטי

ההנפקה של רפאל ויבואן הממתקים: זינוק של 400% בצבר ההזמנות תוך 3 שנים

על רקע ההתחזקות במניות הביטחוניות בבורסה בת"א, תשקיף חברת DSIT שבשליטת רפאל חושף זינוק של 68% בהכנסות, וקפיצה חדה ברווח במחצית הראשונה של השנה ● "החברה מזהה גידול בביקוש לפתרונות הגנה מתקדמים מפני איומים בתווך התת־ימי", צוין

סניף יוחננוף / צילום: יח''צ

עקפה את רמי לוי: רשת יוחננוף כבר נסחרת בשווי של כ־5 מיליארד שקל

למרות שהיא מוכרת פחות מרמי לוי, שיעורי הרווח של יוחננוף גבוהים יותר: "אחד היתרונות הגדולים שלהם זה הנדל"ן, הם מתייחסים לקרקעות שבבעלותם כמו שהם מתייחסים למלגזה"

תל אביב. מצב המוכרים הוא הגרוע בארץ / צילום: Shutterstock

המוכרים מעדכנים את מחירי הדירות כלפי מטה: באיזו עיר כבר הורידו ב-8%?

נתונים שקיבל גלובס מאתר יד2 מלמדים על המצב הקשה של מי שמנסים למכור דירות יד שנייה: בתל אביב הם יכולים למצוא את עצמם ארבע שנים בשוק, בטבריה מצבם דווקא טוב

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

ממוצע המשכנתאות בנובמבר - הנמוך ביותר ב-7 החודשים האחרונים

נתוני בנק ישראל מגלים ירידות מסוימות בהיקפי המשכנתא הממוצעת שנלקחה בחודש שעבר, ואף ירידה קלה בהיקף המשכנתאות בפיגור ● ממוצע כלל המשכנתאות שנלקחו בנובמבר הגיע ל-1.023 מיליון שקל, שהוא הנמוך ביותר מאז אפריל השנה

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

הביקוש קפא, המחירים ירדו: ענף הנדל"ן מסכם שנה מאתגרת, ומה צפוי ב־2026?

שנת 2025 הייתה מטלטלת במיוחד עבור שוק הנדל"ן: הרגולציה סביב מבצעי המימון התהדקה, היצע הדירות בשיא היסטורי, המחירים ירדו כמעט מדי חודש, ותמהילי המשכנתאות השתנו ● רגע לפני 2026, המומחים מנסים להעריך האם המגמות יימשכו או שמדובר רק בתיקון זמני

מרכז שיטור קהילתי חיפה / צילום: בר - אל

מאות שקלים בשנה: המס העירוני החדש שישלמו תושבי חיפה

לראשונה יתווסף לחשבונות הארנונה בחיפה "היטל שמירה", שנועד למימון כוח שיטור עירוני חדש ● התעריף עומד על 2.32 שקל למ"ר, בדומה למקובל ברשויות נוספות כמו תל אביב ורעננה, לצד התייקרות הארנונה הכללית ב־1.626%

האם אלטשולר עומדים לאבד בקרוב את הבכורה בשוק הגמל? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

במיטב מגייסים לקוחות בדרך לתואר היוקרתי. ומי מאבדים לקוחות?

מיטב, אנליסט ומור גייסו כל אחד יותר ממיליארד שקל בחודש נובמבר, והם גם שיאני הגיוסים מתחילת השנה ● מנגד, באלטשולר שחם ממשיכים לאבד כספים בקצב גבוה - 2 מיליארד שקל בחודש - והם בדרך לאבד את תואר "חברת הגמל הגדולה ביותר" ● ילין לפידות רשם שיא חודשי של פידיונות, ומה עשו חברות הביטוח?

ניידת שידור של גלי צה''ל / צילום: עינת לברון

העתירות על סגירת גלי צה"ל יידונו בבג"ץ בסוף ינואר, לא הוצא צו להקפאת ההחלטה

השאלה המשפטית שתעלה בבג"ץ נוגעת לעצם ההליך עצמו: האם ישנה חובה לבצע את סגירת גלי צה"ל בחקיקה ראשית - או שמא מספיקה החלטת ממשלה ● עובדי גלי צה"ל: "החלטת הממשלה היא החלטה בלתי חוקית שהתקבלה בחוסר סמכות, מתוך שיקולים זרים ובהיעדר תשתית עובדתית מספקת"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות - ביום השביעי ברציפות; המדדים בשיא

הדולר נסחר סבהב כ-3.18 שקלים, שיא של כ-4 שנים ● חוקרי רשות ניירות ערך פשטו על משרדי אירודרום ● שיכון ובינוי: טרם התקבלה החלטה למכירת מניות שוב אנרגיה ● איי.סי.אל חתמה על חוזים ארוכי טווח עם לקוחות בסין ● בבנק מזרחי מסמנים את הסקטורים המומלצים בשוק ההון המקומי ב-2026

צ'ארלי ג'ביס

סוכריות גומי במאות דולרים: איך זינק שכר־הטרחה של היזמת שהונתה את ג'יי.פי מורגן

צ'ארלי ג'ביס, היזמת שהונתה את ג'יי.פי מורגן וניפחה את מספר המשתמשים בסטארט-אפ שלה "פרנק", נידונה ל־7 שנות מאסר ● כעת חשף ג'יי.פי מורגן את רשימת ההוצאות המשפטיות של עורכי דינה: 530 דולר על סוכריות גומי, מגדל פירות ים ואלפי דולרים על שדרוגי מלונות