גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרשת תפירת המכרזים בעיריית שוהם: כתבי אישום נגד גבי מגנזי ורונן גינצבורג

(עדכון) - כפי שפורסם לראשונה ב"גלובס", מגנזי ו-17 נאשמים נוספים מואשמים, כל אחד לפי חלקו, בעבירות של מרמה והפרת אמונים, צד להסדר כובל, עבירות מס והלבנת הון בהיקפים גבוהים ועוד ● מנכ"ל דניה סיבוס רונן גינצבורג מואשם עם מגנזי בתיאום הצעות למכרז של עיריית שוהם

גבי מגנזי / צילום: אביגיל עוזי, "ידיעות אחרונות"
גבי מגנזי / צילום: אביגיל עוזי, "ידיעות אחרונות"

"תוכנית עבריינית" רחבת-היקף שכללה רישום בעלות פיקטיבית על חברה קבלנית, השגת רישיון קבלן במרמה, תפירת מכרזי פיתוח ותשתיות בשוהם ועוד, בשווי מאות מיליוני שקלים, בתמורה לטובות הנאה - זה הבסיס לכתבי האישום שהוגשו היום (ד') נגד איש העסקים, הקבלן גבריאל (גבי) מגנזי; מנכ"ל חברת רולידר לשעבר, ניר עפרוני; מזכירת החברה הכלכלית לשוהם לשעבר, לילך הירש; מנכ"ל דניה סיבוס מקבוצת אפריקה ישראל, רונן גינצבורג; ונאשמים נוספים. זאת, בגין "תפירת מכרזים" של עיריית שוהם. בנוסף, הוגש כתב אישום נפרד נגד המהנדס גיל שולדנפריי, מהנדס אזרחי, בעל ותק וניסיון בתחומי התשתיות והבנייה, שסייע לתרמית לכאורה שביצע מגנזי.

לטענת המדינה, מגנזי, שולדנפריי, הירש, גינצבורג ואחרים תיחזקו שנים מערכת יחסים פלילית על חשבון העיר שוהם. כתב האישום - שהגישו עורכי הדין אורי פרייסמן, צחי הבדלי ולנא עואדיה מפרקליטות מחוז תל-אביב (מיסוי וכלכלה) יחד עם עו"ד עדי גנוט מרשות התחרות - כולל 18 אישומים ומופנה נגד 18 נאשמים וחברות. 

כתב האישום מגולל "תוכנית עבריינית", הכוללת מעשי מרמה, תיאומי מכרזים והלבנת הון בהיקפים עצומים של כחצי מיליארד שקל; וכן עבירות נוספות מתחום המס. לנאשמים מיוחסות עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, הלבנת הון, צד להסדר כובל בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים, עבירות מס משמעותיות ועבירות נוספות.

קבלן פיקטיבי

12 האישומים הראשונים בכתב האישום עוסקים בעבירות מרמה שביצע הנאשם העיקרי מגנזי, בעלי קבוצת מגנזי הפועלת בישראל בעיקר בתחומי הנדל"ן, התשתיות והבנייה, כלפי רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון ושורת רשויות מקומיות ותאגידים עירוניים. בנוסף, עוסקים האישומים בעבירות הלבנת הון בקשר לכספים שהתקבלו מהפעילות המרמתית.

לפי האישום, הואיל ולתאגידים השונים בקבוצת מגנזי לא הייתה כשירות להתמודד ולזכות במכרזים של רשויות מקומיות ותאגידים עירוניים לביצוע עבודות הנדסה, ב-2005 סיכמו מגנזי והמהנדס שולדנפריי, שהוא יירשם באופן פיקטיבי כבעלים באחד מתאגידי קבוצת מגנזי, ויוצג לרשויות הרלוונטיות כמנהל בתאגיד, וכמהנדס המפקח על ביצוע עבודותיו. זאת, במטרה שהתאגיד יקבל במרמה רישיון קבלן וסיווגים קבלניים גבוהים, המאפשרים להתמודד במכרזים ציבוריים בהיקפים כספיים גבוהים.

לטענת המדינה, לאחר ששולדנפריי נרשם והוצג במרמה לרשם הקבלנים כבעל מניות, כמנהל וכמהנדס של חברת מגנזי תשתיות, התמודד מגנזי באמצעות החברה במכרזים של רשויות ותאגידים, וזכה בהם. זאת, כשמגנזי תשתיות הוצגה במרמה למזמיני המכרזים כבעלת רישיון וסיווג קבלניים מתאימים. לפי האישום, בפועל לא מילא שולדנפריי תפקיד הנדסי במגנזי תשתיות, לא ניהל אותה, לא היה מעורב בפעילותה העסקית והמקצועית ולא פיקח או נשא באחריות לעבודות שביצעה.

טשטוש מקורות

באישומים נטען כי בעקבות המרמה זכה מגנזי במכרזים בהיקף כספי של 495.5 מיליון שקל; וכי התקבולים בגין העבודות שגבה מגנזי במרמה, רוכזו בחשבונות בנק של מגנזי תשתיות ומשם הועברו לחשבונות הבנק של התאגידים האחרים בקבוצה ונטמעו במחזור הכספי שלה. 

לפי האישום, פעולות אלה גרמו לכך שלא ניתן היה להתחקות אחר מקור התקבולים, מיקומם ובעלי הזכויות בהם. זאת, תוך שהעברות התקבולים שהושגו במרמה בין התאגידים, נחזו להיות כשרות בין חברות קשורות. בכך היסווה מגנזי את כספי המרמה, והשתמש בהם ביודעו שהתקבלו במרמה.

באישומים נאשמות יחד עם מגנזי גם חברות מגנזי תשתיות ומגנזי תשתיות ב.ג.מ.

תיאום הצעות

שלושה אישומים נוספים בכתב האישום עוסקים בעבירות של הסדרים כובלים, שביצע מגנזי לכאורה בשלושה מכרזים ציבוריים בתחום התשתיות: מכרז החברה הכלכלית לשוהם, מכרז תאגיד המים "מי חדרה", ומכרז תאגיד המים "פלגי השרון". לפי האישום, מגנזי תיאם בין הצעות המתמודדים האחרים במכרזים, במטרה לקבוע את ההצעה הזוכה ולקבל את כספי המכרזים, בין כזוכה ובין כקבלן-משנה של הזוכה.

באישומים אלה נאשמים עם מגנזי גם החברות והמנהלים שהתמודדו מול מגנזי במכרזים, והשתתפו בתיאום ההצעות: חברת דניה סיבוס ומנכ"לה רונן גינצבורג; חברת רולידר ומנכ"לה לשעבר ניר עפרוני; חברת אולניק להובלה, עבודות עפר וכבישים והמנכ"ל המשותף שלה דוד אולניק; חברת זלמן בראשי ואחיו ומנכ"לה מיכאל בראשי; חברת י.ע.ז חברה לבנייה ופיתוח והמנכ"ל שלה אברהם יקואל.

באחד האישומים נאשמת גם לילך הירש, לשעבר מזכירת החברה הכלכלית (חכ"ל) לשוהם, שניהלה קשר קרוב עם מגנזי וקיבלה ממנו טובות הנאה, בגין שסיפקה למגנזי מידע וביצעה עבורו פעולות שסייעו לו לתאם בין ההצעות המתמודדים באחד המכרזים. להירש מיוחסות עבירות של מרמה והפרת אמונים בצוותא עם מגנזי, ועבירות נוספות.

בין המכרזים שתואמו, מתואר סיפור המכרז שפרסמה חכ"ל שוהם בספטמבר 2011, לביצוע עבודות פיתוח ותשתיות באזור התעשייה הצפוני "היי פארק". המכרז נערך בשיטת אומדן סגור, שלפיה המתמודדים נדרשים להציע הצעות מחיר שייבחנו ביחס לאומדן שאינו ידוע להם. בתנאי המכרז נקבע כי הצעות שיהיו נמוכות ביותר מ-20% מהאומדן - ייפסלו על הסף.

מהאישום עולה כי בספטמבר 2011 קיבל מגנזי, שלא כדין, את האומדן מאחד מאנשי חכ"ל שוהם, שזהותו אינה ידועה. לפי האישום, מגנזי תיאם עם המתמודדים האחרים את הצעותיהם במכרז, כך שישמש כקבלן-משנה של הזוכה ויקבל את כספי המכרז. לטענת המדינה, לצורך זה עשה מגנזי שימוש באומדן, כדי לוודא שהצעות המתמודדים האחרים במכרז לא יהיו נמוכות מרף הפסילה.

לקראת הגשת ההצעות במכרז, תיאם מגנזי עם בראשי, עפרוני וגינצבורג עם בכירים בענף הבנייה, ועם חשודים נוספים, את הצעות המחיר שנמסרו למכרז. בנוסף, נטען, שטרם פרסום המכרז העמידה הירש את מסמכי המכרז לעיונו של מגנזי, דבר שנתן לו יתרון ביחס למתמודדים אחרים, ועזר לו לתיאום  ההצעות עם החשודים.

עוד נטען כי בהצעות למכרז שבהן היו מעורבים, הציגו מגנזי או נציגי מגנזי תשתיות מצגים כוזבים לחכ"ל שוהם, שלפיהם הצעות החברות מגנזי תשתיות, דניה סיבוס, אולניק וזלמן בראשי הוגשו שלא על בסיס האומדן שקיבל מגנזי שלא כדין. זאת, כאשר מגנזי ידע כי מצגים אלה כוזבים.

עבירות מס

שני האישומים האחרונים בכתב האישום עוסקים בעבירות מס בהיקפים גבוהים שבוצעו לכאורה לאורך תקופה ארוכה בקבוצת מגנזי, לרבות תשלום שכר עבודה במזומן של יותר מ-29 מיליון שקל, ללא דיווח לרשויות וללא ניכוי מס הכנסה, דמי ביטוח לאומי או ביטוח בריאות ממלכתי; וכן הוצאת חשבוניות כוזבות, התחמקות מתשלום מע"מ ודרישת הוצאות כוזבות לצורכי מס בהיקף של כ-6.5 מיליון שקל.

באישומים אלה נאשמים עם מגנזי גם חברת מגנזי תשתיות ב.ג.מ והמנכ"ל עפרוני; יעקב מגנזי, אחיו של גבי מגנזי; ניר מליחי, חשב השכר של קבוצת מגנזי; אריאנה דוד, פקידה בקבוצת מגנזי ואשת אמונו של גבי מגנזי; וחברת מגנזי בטון.

התיק נחקר על-ידי היחידה הארצית לחקירות הונאה במשטרה (יאח"ה), מחלקת החקירות של רשות התחרות ופקיד שומה חקירות מרכז של רשות המסים, בליווי פרקליטות מחוז תל-אביב (מיסוי וכלכלה) והמחלקה המשפטית של רשות התחרות ובסיוע הרשות לאיסור הלבנת הון. 

תגובות 

דוברת דניה סיבוס מסרה בתגובה: "צר לנו על כך שהמדינה בחרה להגיש כתב אישום מופרך על מכרז שמעולם לא תואם, החברה כלל לא זכתה בו, ואשר התרחש לפני כמעט עשור.

"התנהלות הרשות לתחרות בכל הקשור בעניין זה חמורה במיוחד לאור העובדה כי החזיקה בידיה חומרי חקירה במשך 4.5 שנים (!) עד שהחליטה להזמין את אנשי דניה סיבוס למסור את עדותם בעניין, ובכך פגעה קשות ביכולתם של הנחקרים והעדים לשחזר אירועים באופן מהימן, וגרמה לנזק חמור ביכולתם להתגונן מול הטענות ההזויות.

"כל מי שהדמוקרטיה היא נר לרגליו חייב לחוש באי-נוחות נוכח התנהלות פוגענית זו של אחת מהרשויות המשפיעות במדינה ונוכח רמיסה כה גסה של זכויותיו של אדם וחברה להליך הוגן, נקי-כפיים ומהימן.

"דניה סיבוס משוכנעת כי לא נפל פגם בהתנהלותה ובהתנהלותם של מנהליה במכרז המדובר, ועומדת מאחוריהם. החברה ומנהליה ידאגו להציג את הדברים כהווייתם בבית המשפט". 

באי-כוחו של גיל שולדנפריי, עורכי הדין נתי שמחוני ומיכה פטמן, מסרו בתגובה: "צר לנו על החלטת הפרקליטות שלא לקבל את עתירתנו, בשימוע, לסגור את התיק נגד מרשנו. סברנו ועודנו סבורים כי מר שולדנפריי לא עבר כל עבירה, ואין כל הצדקה להעמידו לדין. יחד עם זאת, אנו חדורי אמונה כי בסופו של יום תוברר חפותו בבית המשפט". 

בקשר לרונן כהן, בכיר בדניה סיבוס שנחשד בפרשה, קיבלה רשות התחרות את טענות באי-כוחו בשימוע והחליטה לסגור את התיק נגדו. באי-כוחו, עורכי הדין גיורא אדרת ויפעת מנור-נהרי, מסרו בתגובה: "אנו שמחים כי לאחר קיום הליך שימוע מפורט ומעמיק נתקבלו טענותינו, והתיק נגד רונן כהן נסגר". 

*** חזקת החפות: גבי מגנזי, רונן גינצבורג והחשודים האחרים בפרשה לא הורשעו בכל עבירה. גם לאחר הגשת כתב אישום, הנאשמים זכאים ליהנות מחזקת החפות.

מידע עסקי בתמורה לבושם, ליין ולתלושי קנייה

לכתב האישום שהוגש נגד מגנזי בפרשת תפירת המכרזים לעיריית שוהם, השתרבבה גם מזכירת החברה הכלכלית שוהם לשעבר, לילך הירש, שנדמה כי הסתבכה בפלילים רק בשם הרומנטיקה ובעבור נזיד עדשים.

לפי האישום, בשנים 2011-2012 מגנזי והירש ניהלו מערכת יחסים חברית, בעלת אופי רומנטי. לטענת המדינה, לאחר פרסום המכרז של עיריית שוהם, סיפקה הירש למגנזי באופן שוטף מידע באשר למספר ולזהות הקבלנים שרכשו את מסמכי המכרז יחד עם חברת מגנזי תשתיות. בנוסף, נטען כי היא העבירה למגנזי את תוכן טיוטת פרוטוקול סיור שנערך בשטח, ולבקשתו ערכה שינוי בטיוטה זו, בטרם העברתה לאישור הגורם המקצועי הרלוונטי מטעם החכ"ל; וכן נעתרה הירש לבקשת של מגנזי והנפיקה חשבונית מס מזויפת.

ומה קיבלה בתמורה הירש? לא הרבה. בטוח שלא בהשוואה לרווח של מאות מיליוני השקלים שעשה מגנזי מהמכרזים. לפי האישום, במספר הזדמנויות שונות קיבלה הירש ממגנזי טובות הנאה, ובהן בושם בשווי כ-500 שקל, כרטיס מגנטי לשימוש ברשתות שיווק טעון באלף שקל, בצירוף בקבוק יין וכ-2,000-10,000 שקל במזומן לצרכים פרטיים.  

עוד כתבות

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

החוזים העתידיים בוול סטריט יורדים ב-1%; ירידה חדה בצמיחה בארה"ב

מזרחי טפחות: "הנתון היום לא מביא לשינוי בציפיות מהפדרל ריזרב להורדת ריבית" ● השקל נחלש ביותר מ-1%, 3.79 שקלים לדולר ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות, המניה צוללת במסחר המוקדם ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות תופסת תאוצה: הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל ● מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

חוששים מטורקיה? יוון שוקלת רכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק