גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  גלובלי ושוקי עולם

קרב על חצי מיליארד דולר: אחרי ההתאבדות מגיעה המלחמה על עיזבונו של ג'פרי אפשטיין

עבריין המין שהתאבד בכלא בארה"ב קנה לעצמו שם של מיליארדר ● עפ"י מסמכים שהוגשו לבית המשפט, הוא הותיר אחריו 560 מיליון דולר ושורה של אחוזות ברחבי ארה"ב ● כעת קורבנותיו יוכלו לתבוע את העיזבון ● אלא שגם ממשלת ארה"ב צפויה לנסות ולתפוס נכסים

חזית ביתו של ג'פרי אפשטיין המנוח בניו יורק. הותיר עיזבון של חצי מיליארד דולר / צילום: קרלו אלגרי, רויטרס
חזית ביתו של ג'פרי אפשטיין המנוח בניו יורק. הותיר עיזבון של חצי מיליארד דולר / צילום: קרלו אלגרי, רויטרס

התאבדותו של ג'פרי אפשטיין בסוף השבוע האחרון בתאו בכלא בארה"ב סוגרת את הגולל על ההליכים הפליליים נגדו, אולם על-פי הערכות שפורסמו בעיתונות הזרה, קורבנותיו יוכלו לתבוע את עיזבונו בבתי דין אזרחיים. למעשה, בשבועות הקרובים עשוי להיפתח קרב משפטי בין הקורבנות לבין מוסדות התביעה האמריקאים, שצפויים לנסות ולהחרים את כל הנכסים ברי-המימוש שלו.

השלב הזה בסאגת סיפורו של עבריין המין, שתואר בהרחבה בהתבסס על השם שבנה לעצמו כמיליארדר, מעלה את השאלה כמה שווה בכלל עיזבונו של אפשטיין, והאם ואילו נכסים הוא הצליח להבריח. על-פי מסמכים שהוגשו לבית המשפט, שווי נכסיו של אפשטיין מוערך בכ-560 מיליון דולר, שהם אומנם סכום משמעותי אך נמוך מהשווי של מיליארד דולר שבו נהג להתרברב.

אפשטיין נעצר ב-6 ביולי השנה בנמל תעופה בניו ג'רזי, שאליו הגיע במטוס פרטי מפריז. גיליון האישום מייחס לו שורה של עבירות מין וסחר בקטינות. חיפוש בביתו במנהטן חשף ראיות למאות ואולי אלפי תצלומים בעירום של "מה שנראה כמו נערות בגיל צעיר מדי", כולל כמה צילומים שאוחסנו על גבי תקליטורים שהוחזקו בכספת נעולה.

אפשטיין התאבד בתאו בכלא, ככל הנראה לאחר שנותר ללא שמירה מתאימה למרות שגילה נטיות אובדניות. פרטי המקרה עדיין נבדקים.

בישראל נקשר אפשטיין עסקית בשמו של אהוד ברק, אולם קשריו היו רחבים בהרבה וכללו מנהיגים בכירים, כמו דונלד טראמפ, ביל קלינטון והנסיך אנדרו; וכן שורה של אנשי עסקים בכירים, כמו לזלי וקסנר, מנכ"ל אל ברנדס והבעלים של ויקטוריה'ס סיקרט; יורשת חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון, אליזבת ג'ונסון; ומיליארדר קרן הגידור גלן דובין.

אלא שבשעה שקשריו הרבים היו מוחצנים מאוד, הדרך המדויקת בה צבר את הונו נותרה עד היום עמומה. כאמור, גם היקף הונו הגבוה, היה גבוה פחות ככל הנראה ממה שנהג לייחס לעצמו, כאשר לא מן הנמנע שהסכומים עליהם דיווח לבית המשפט אינם כוללים מזומן ורכוש שהוברחו מארה"ב.

בכל מקרה, העיזבון של אפשטיין - ובו למעלה מ-500 מיליון דולר וכן שורה של נכסים  לרבות בתים (וליתר דיוק אחוזות) בניו יורק, בפלורידה ובאיי הבתולה - צפויים לעמוד במוקד קרב משפטי בחודשים הקרובים מצד קורבנותיו.

אז איך בכלל צבר אפשטיין הון משמעותי? לפי שורה של פרסומים, אפשטיין בן ה-66 במותו כיהן בעיקר כמנהל ההון הפרטי של אותה קבוצה קטנה של בעלי הון, תכנן עבורם אסטרטגיות חיסכון במס, טיפל בהסכמי ממון לפני נישואים, תכנון ירושות ועוד נושאים אישיים. ובעיקר, האיש שהואשם בשורה של עבירות מין חמורות הצליח לטפח לעצמו תדמית עסקית ממולחת למרות שכלל לא סיים לימודים במכללה. כישרונו הגדול היה בעיקר - להתחבר לאנשים הנכונים ברגעים הנכונים ולגרום להם לפתוח את הארנק.

סממני הנוכלות היו שם לאורך כל הדרך. אנשים חיפשו את אפשטיין מפני שהם היו משוכנעים ש"הוא האדם היחיד שיכול להגדיל את הונם בטור הנדסי", אמר לאחרונה ל"וול סטריט ג'ורנל" אדם שעבד איתו בשנות ה-80 וה-90. "הוא היה מקסים, פיקח, טיפוס שקל מאוד לאהוב".

את דריסת הרגל הראשונה שלו בעולם עסקי עשה אפשטיין במחצית השנייה של שנות ה-70 כאשר שימש כמורה למתמטיקה בבית הספר היוקרתי דלטון סקול במנהטן. הוא הרשים את אביו של אחד התלמידים, עד כדי כך שהאב פנה לחבר שלו - מנכ"ל בנק ההשקעות בר סטרנס, אלן גרינברג - והציע לו לשכור את אפשטיין. שם גם הגיעה ההסתבכות הראשונה שלו, כאשר התגלה כי "בישל" את הרזומה שלו וטען כי הוא בוגר אוניברסיטת סטנפורד. זו הייתה רק יריית הפתיחה לקריירה רוויה באירועים בעייתיים.

בתוך ארבע שנים מהרגע שנכנס לבנק ההשקעות, אפשטיין התמנה לשותף מוגבל. כעבור שנה הוא פוטר. הטענה נגדו הייתה שהוא הקצה מניות בהנפקה ראשונית לאנשים שלא היו זכאים להן. כמו כן, לפי חלק מהדיווחים, נחשפו גם אי-דיוקים וזיופים ברישיון הברוקרז' שלו.

ב-1991 הקים אפשטיין חברת ייעוץ פרטית שאחד מלקוחותיה העיקריים היה לזלי וקסנר, מנכ"ל אל ברנדס והבעלים של ויקטוריה'ס סיקרט. וקסנר ידוע בהוויה הישראלית בעיקר כמי שהחזיק בקרן מעין "פילנתרופית" שהעסיקה את אהוד ברק. גם וקסנר התלונן לימים שאפשטיין, למרות החברות הקרובה, הונה אותו והוציא ממנו כספים.

עוד כתבות

יצחק הרצוג / צילום: חיים גולדברג/פלאש90

הנשיא בסיום סבב הממליצים: "אודיע ביום ראשון על מי יוטל המנדט"

גדי איזנקוט קיבל 67 ממליצים, ובנימין נתניהו קיבל 46 ממליצים בלבד ● הרצוג: "מתכוון להפוך כל אבן, כדי לנסות להביא לממשלה יציבה"

מכלית מובילה נפט סעודי במפרץ הורמוז / צילום: ap

הנפט יוצא מהמפרץ, אבל כשליש מהתמורה הולכת לשינוע וביטוח

למרות התקיפות האיראניות, יצוא הנפט דרך מצר הורמוז נמשך בהיקפים גבוהים, אך הסיכון הכרוך במעבר מייקר את השינוע והביטוח פי 20 לעומת התקופה שלפני המלחמה ● לפי OPEC, העלויות האלה מגיעות לעשרות דולרים לחבית, ונוגסות בהכנסות של יצואניות הנפט במפרץ

נתיבי איילון / צילום: Shutterstock

חברת החשמל סיימה מוקדם: נתיבי איילון לא יחסמו הסופ"ש

לאחר שדווח כי בשל עבודות תשתית של חברת החשמל ייחסמו מקטעים בנתיבי איילון לתנועה לכל סוף השבוע, עודכן כי העבודות הושלמו והנתיבים נפתחו לתנועה ●  שינויים בתנועת הרכבות יחולו בחמישה קווים מרכזיים, וחלקן לא יעצרו בתחנות הרצליה ותל אביב האוניברסיטה ● רכבת ישראל תפעיל מערך היסעים ללא עלות, והתנועה צפויה לשוב לסדרה ביום ראשון לפנות בוקר

''בראד''. דגש על דגים נאים, בצקים וירקות / צילום: אנטולי מיכאלו

"בראד": שתי נשים מביאות רוח רעננה לעיר המשוועת לבילוי טוב

הבייקרי המצליח "בראד" פתח סניף נוסף בראשל"צ, שהופך בערב לבר יין ● עדן נסים ודניאל אמון עושות שם חיבורים נהדרים בין קונדיטוריה לביסטרו

הונאה / צילום: Shutterstock

שני ישראלים מואשמים בהונאה של 129 מיליון דולר בארה"ב

כתב אישום שהוגש בארה"ב חושף כיצד רשת הונאה בינלאומית השתמשה בבינה מלאכותית כדי להתחזות למנהלים ולעורכי דין ולגרום לחברות להעביר מיליוני דולרים • אחד הנאשמים הישראלים התפאר, לפי התביעה, כי הלבין מאות מיליוני דולרים וכי הוא "מספר אחת בעולם" בתחום

דוכן של אייפון Duo בסניף של אושר עד / צילום: יח''צ

אושר עד יוצאת למבצע חדש ומאתגר מבעבר

אושר עד תמכור אייפון מתקפל בהנחה של 1,000 שקלים ● האם אסטרטגיית ה"האנטינג", שבמסגרתה הרשת מאתרת עסקאות נקודתיות לרכישת מוצרים מבוקשים בכמויות גדולות, תעבוד גם כאשר מדובר במוצר שעלותו גבוהה יחסית?

ירידות בבורסה בתל אביב / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מומחים מנסים להעריך למה הבורסה יורדת, ומתי זה ייגמר

ההיסטוריה מלמדת שלאחר ירידה של מעל 10% מהשיא השוק מתאושש במהירות ● אבל האם זה הזמן לקנות סחורה? בבתי ההשקעות מזהים הזדמנות במניות השורה השנייה, ומנגד סמנכ"ל הבורסה מציע להמתין: "בדיעבד כולם חכמים, אבל אף אחד לא שולח SMS כשהשפל מגיע"

וול סטריט אדומה / צילום: Shutterstock

נאסד"ק צלל ביותר מ-5%: וול סטריט ביום הגרוע ביותר מאז אפריל 2025

נאסד"ק בטריטוריית תיקון, מדד השבבים נפל ב-11%, S&P 500 ביום הכי גרוע מאז אפריל 2025 ● מאז השיא באוקטובר, אנבידיה איבדה 1.4 טריליון בשווי שוק והיא נסחרת במכפיל עתידי של 13 בלבד ● תשואות האג"ח נפלו ● אפלובין ופלייטיקה זינקו בעקבות הדוחות ● קוואלקום נפלה בחדות בעקבות תחזית מאכזבת ● הביטקוין נפל ב-5% ל-76,000

אייל רוזן / צילום: אתר החברה

הסגרה מפורטוגל, רצח בנצרת ותעלומה אחת: לאן נעלמו 200 מיליון שקל?

הסגרתו של אייל רוזן, לשעבר מנהל בחברת האשראי גיבוי אחזקות, הזכירה כי אחת מהקריסות הגדולות שידע הסקטור הפיננסי בישראל עדיין רחוקה מסיומה ● יותר מארבע שנים לאחר התפוצצות הפרשה, מעל 200 מיליון שקל טרם אותרו ובשוק חוששים כי רוב הכספים אבודים: "חלק מהלווים נרצחו או ברחו"

בנק מזרחי טפחות / צילום: איל יצהר

S&P הוציאה דוח שגוי על בנק מזרחי טפחות - ונאלצה לתקן

אירוע חריג בשוק: דוח של חברת הדירוג S&P הציג תחזית שלפיה התשואה להון של מזרחי טפחות תצנח בשנים הקרובות, דבר שעורר תמיהה בקרב פעילים בשוק וגרם ללחץ שלילי על המניה ● בהמשך תוקן הדוח והמניה שבה לרדת בדומה ליתר המניות במדד

ירידות חדות בוול סטריט / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מזינוק חד ל"פאניקה אמיתית": מה קרה בוול סטריט ב-24 שעות?

לאחר הראלי ברביעי, וול סטריט נצבעה אמש (ה') באדום בוהק: מדד הנאסד"ק צלל ונכנס לטריטוריית תיקון, וענקיות השבבים מחקו טריליוני דולרים משוויין ● ברקע לנפילות: החשש מהשלכות "הגל הכחול" על הקמת חוות שרתים, ורוטציה למניות ערך ● האנליסטים מזהירים מהאטה בהשקעות ה-AI, אך מרגיעים: "התעשייה כאן כדי להישאר, היא פשוט תהפוך ליקרה וריכוזית יותר"

שלט בחירות שמציג את מחירי הדלק לפני ואחרי המלחמה באיראן / צילום: Reuters, Brian Snyder

הבוחרים דרשו יציבות - וקיבלו טלטלות: כך איבדו הרפובליקנים את הקונגרס

פחות משנתיים לאחר שחזר לבית הלבן, דונלד טראמפ והמפלגה הרפובליקנית ספגו מפלה מוחצת בבחירות האמצע ● יוקר המחיה, המכסים השנויים במחלוקת והמלחמה באיראן הובילו לקריסת התמיכה הציבורית - וסימנו את האתגר המרכזי לקראת הבחירות לנשיאות ב־2028

גבי ויסמן, נשיא ומנכ''ל נובה / צילום: גלעד קוולרציק

נובה עוקפת את התחזיות: "בטוחים ביכולתנו למנף את ההזדמנויות"

נובה עקפה את תחזיות האנליסטים עם צמיחה של 28% בהכנסות וזינוק של 46.5% ברווח הנקי ברבעון השלישי, והציגה תחזית חיובית לרבעון הבא ● אך מנייתה עדיין רחוקה ביותר מ-50% מהשיא שרשמה ביוני

בורסת תל אביב / אילוסטרציה: Shutterstock

יום חריג: הבורסה עם מחזור של 19.4 מיליארד שקל – השני בגובהו בעשור האחרון. זו הסיבה

עדכון מדדי המניות החצי שנתי התרחש הערב בבורסה בתל אביב • בעקבות זאת, קרנות הסל והקרנות המחקות שינו את אחזקותיהן בהיקף של 14 מיליארד שקל • מחזור המסחר היה שווה ערך ליותר מארבעה ימי מסחר רגילים • טבע ספגה את היצע המכר הגדול ביותר, בעוד פאלו אלטו הובילה את הביקושים כחלק מהמשך כניסתה המדורגת למדד ת"א-35

שילוט אורבני של חברת JCDecaux / צילום: עינב מורינו

מנתיבי איילון ועד לתחנת האוטובוס: המהלך החדש של חברת הפרסום

JCDecaux מרחיבה את פעילותה בישראל ומציעה למותגים פריסת פרסום חוצות רחבה יותר ● ערב הגאלה הראשון של ארגון הידידים של עמותת ש.ק.ל גייס כמיליון שקלים • פרטנר והמכללה האקדמית ספיר משיקות מיזם קולנועי בהובלת הבמאי דורון צברי ● אירועים ומינויים

ביטול הפטור על הכנסות משכירות חוזר לשולחן / צילום: Shutterstock

באוצר רוצים למסות שכירות מהשקל הראשון. איזה צ'ופר הם מציעים?

בכמה נמכרו שתי קומות במגדל מגורים ברחוב הירקון בתל אביב? • מחיר הביטוח של מותג רכב אחד עלה בניגוד למגמה בגלל שהוא נגנב יותר מאחרים. מיהו? • וגם: על פי ההסכם המקורי, מתי צפוי הסיוע האמריקאי להסתיים? • חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם • החידון הכלכלי של גלובס

פרסומי המבצעים מהתקופה האחרונה. מוקש פיננסי

פתאום כולם מציעים נדל"ן בחינם: הסכנות הגדולות ברכישה עם 0% הון עצמי

יזמי הנדל"ן התחילו לאחרונה לחלק נכסים כמעט בחינם, באפס הון עצמי, רק תבחרו ● מגבלות המימון הנוקשות של בנק ישראל גידרו את יציבות המערכת הבנקאית, לא את הכיס שלנו ● את הפער שנוצר ממלאים היום בשוק האפור–בהיר של האשראי החוץ-בנקאי והלוואות קבלן

אורי סירקיס, מנכ''ל ישראייר / צילום: יח''צ

"נשנה את מפת התעופה הישראלית": מנכ"ל ישראייר מאשר את חשיפת גלובס - במו"מ לרכישת ארקיע

מנכ"ל ישראייר אורי סירקיס התייחס לראשונה לחשיפת גלובס על כוונת חברת התעופה לרכוש את המתחרה ישראייר ● במכתב לעובדים כתב המנכ"ל כי החברה נמצאת ב"עמדה של רכוש פוטנציאלי משמעותי" וכי המטרה היא "לשנות את מפת התעופה הישראלית"

ההפגנות בפארגווי בעקבות נפילת בנק UENO / צילום: ap, Jorge Saenz

הבנק קרס, ו-3 מיליון אנשים איבדו גישה לכסף שלהם

הבנק החמישי בגודלו בפרגוואי קרס לאחר שנדרש למחוק נכסים בעייתיים בהיקף של 280 מיליון דולר ● הפרשה מטלטלת את המערכת הפיננסית ומגבירה את הלחץ להדחת הנשיא

בעולם מתפתחת תעשייה שלמה של ''נדגמים סינתטיים'' / צילום: Shutterstock

עליית "הנבדקים הסינתטיים": האם אפשר לשכפל אתכם לצורכי מחקר?

חברות שמפתחות נבדקים סינתטיים כבר גייסו מאות מיליוני דולרים, ומבטיחות לחזות למי נצביע, מה נקנה ואיך נתנהג ● אלא שמודל אחד כבר חזה ניצחון לקמלה האריס, ומחקרים מצאו כי בני האדם הווירטואליים נוטים להיות קיצוניים יותר מהאנשים האמיתיים ● האם אפשר לסמוך על אנשים שלא קיימים - כדי להבין את אלה שכן?