גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

צמיחה ניכרת במכירות של וילי פוד מיתרגמת גם לשיפור ברווח

הרווח של וילי פוד במחצית הראשונה של 2019 הסתכם בכ-16.1 מיליון שקל ● החברה רשמה צמיחה של 15% בהכנסות במחצית למרות אובדן הזיכיון של המותג לורפק

רבעון ומחצית של צמיחה ניכרת בהכנסות וברווח הנקי של יבואנית, יצרנית ומשווקת המזון ויליפוד , שגם נהנתה מהגאות בשוקי ההון הודות להחזקות שלה בניירות ערך: ברבעון השני ב-2019 רשמה ויליפוד הכנסות שעלו על רף ה-100 מיליון שקל, לאחר שצמחו בכ-28% ביחס לרבעון השני אשתקד. הודות לכך ובשל שיפור בשולי הרווח הגולמי, החברה הציגה בשורה התחתונה גידול של כ-63% ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות, שהסתכם בכ-6.5 מיליון שקל.

הודות לרבעון השני האמור רשמה החברה מחצית שנה ראשונה באותה מגמה, עם גידול של יותר מ-15% בהכנסות, שהסתכמו בכ-198 מיליון שקל, כשבשורה התחתונה הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות טיפס בכ-48% לסך של כ-16.1 מיליון שקל. גם במחצית חל שיפור בשיעור הרווח הגולמי של החברה מתוך ההכנסות, מ-27.3% בששת החודשים הראשונים ב-2018 ל-30.3% השנה.

גם שיעור הרווח התפעולי של החברה שבניהולו של מיכאל לובושיץ טיפס ברבעון השני השנה ובמחצית הראשונה של 2019 ביחס לתקופות המקבילות אשתקד, כאשר הרווח הנקי במחצית כמעט משתווה לרווח שרשמה החברה בכל שנת 2018.

מהיכן הגיעה הצמיחה האמורה בתוצאות החברה? ויליפוד נמצאת בשליטת האחים ויליגר ונסחרת לפי שווי של כ-339 מיליון שקל לאחר שמתחילת השנה טיפסה כ-41%. החברה פועלת באמצעות חברת-הבת ג. וילי פוד  אינטרנשיונל שנסחרת בוול סטריט. בדוחותיה לרבעון השני השנה מסבירה החברה כי מבחינתה הצמיחה במכירות נובעת בעיקרו מ"הרחבת קו מוצרי החברה, הפניית משאבים ניהוליים לטובת סחר ומכירות וניהול מלאי נכון לצורך עמידה ביעדי מכירות".

מהדוחות עולה כי קבוצת המוצרים העיקרית במכירות של הקבוצה הייתה במחצית הראשונה קבוצת "מוצרי חלב ותחליפיו" תחת המותג שהשיקה בארץ - מחלבות יורו, שהיוותה כ-38.1% מהמכירות הכוללות. וילי פוד נהנתה בין היתר מהמחסור שחווה תנובה בייצור חמאה, ושיווקה חמאה מיובאת תחת המותג החדש. אחריה מדובר במוצרי "שימורי ירקות" (המהווים 16.6% ממכירות החברה במחצית), "שימורי דגים" (12.6%) ו"דגנים, אורז ופסטות" (11.8%).

הצמיחה הזו מתרחשת על אף שוילי פוד איבדה את הזיכיון המשמעותי שלה להפצת המוצרים של מחלבת ארלה ובראשם לורפק. בסוף 2017 קיבלה החברה הודעה מענקית החלב האירופית ארלה כי היא מפסיקה את הסכם ההפצה הבלעדי עימה בישראל. סיום ההסכם מנם נכנס לתוקף כבר בסוף 2017, אולם ככל הידוע מלאים שהיו ברשות החברה נמכרו בשוק המקומי עד סוף הרבעון השלישי של 2018.

עוד מסבירים בחברה כי השיפור בשיעורי הרווחיות ביחס להכנסות, הן הגולמי הן התפעולי והן הנקי, נובע גם מ"שינוי תמהיל המוצרים שנמכרו שנבע מהתמקדות החברה במכר פריטים בעלי רווחיות גולמית גבוהה יותר והפניית מאמצים לניהול ומיקוד הסחר בחברה".

כאמור, תוצאות החברה נהנו גם מהגאות בשוקי ההון כשהחברה נהנתה במחצית וברבעון מרווחי נוסטרו בגין עליית ערך ניירות ערך שבידיה בסכומים של 9.7 מיליון שקל ושל 2.8 מיליון שקל, בהתאמה, לעומת הפסדים של 4 מיליון שקל ושל 1.7 מיליון שקל בתקופות המקבילות, בהתאמה, כשההפסד מניירות ערך במחצית הראשונה ב-2018 התקזז אז עם רווח משיערוך אג"ח לא סחירות.

כלומר, בנטרול הרווחים מניירות הערך (כולל הרווח אשתקד משיערוך האג"ח), הרווח לפני מס של וילי פוד טיפס ברבעון בכ-10.5%, בעוד שבמחצית הוא טיפס בכ-9.1%. נכון לסוף יוני התיק של החברה שמושקע במניות בארץ ובחו"ל, באג"ח קונצרניות ובקרנות השקעה, היה שווה כ-138 מיליון שקל. מהצד השני, נציין, החברה חוותה ברבעון השני השנה ובמחצית הראשונה כולה עלייה בהוצאות שכר ובהוצאות שיווק ופרסום למוצרים חדשים.

הצמיחה של וילי פוד משפיעה על עוד היבטים בדוחות ובמאזן של החברה. עוד מדווחת החברה על גידול ביתרת לקוחות במאזן, "בעיקר מגידול במכירות ברבעון השני", וזאת לצד גידול במלאי של החברה. את הגידול במלאי מסבירים בחברה בכך שנבע "בעיקר מגידול במספר הפריטים המוצעים למכירה על-ידי החברה. גידול זה נובע בעיקר מהשקת קו מוצרים חדש ומפיתוח מוצרים חדשים בקטגוריות חדשות וכן בכוונת הנהלת החברה להמשך צמיחת מכירות החברה והצטיידות במלאי לצורך התמיכה בתוכניות ההנהלה". כפועל יוצא גם ישנה עלייה בהתחייבויות השוטפות של החברה גם למול ספקים ונותני שירותים, "כתוצאה מגידול במלאי לצורך תמיכה במכירות החברה".

אגב, וילי פוד מפרטת בדוחותיה כי רשות ניירות ערך לא הייתה מרוצה מאופן הצגת הדוחות הכספיים שלה לשנת 2018, ולכן ביקשה להרחיב פרטים נוספים. על כן החברה צירפה לדוחות לרבעון השני השנה פרטים בדבר פתיחת מכסות יבוא פטורות ממכס, מידע על פעילות האשראי החוץ-בנקאי ועל השפעות חוק סימון מזון.

אגב תחום האשראי החוץ-בנקאי, אליו נכנסה החברה בנובמבר 2018, מצוין בדוחות כי "במהלך חציון ראשון 2019 העמידה ג. וילי פוד הלוואות בסך של 21.65 מיליון שקל", כאשר למולן היה פירעון הלוואות בהיקף 5.8 מיליון שקל. מהדוחות עולה כי ההכנסות מתחום האשראי החוץ-בנקאי הסתכמו במחצית בכ-360 אלף שקל והיוו 0.2% מכלל הכנסות החברה בתקופה זו. 

עוד כתבות

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

הכינוי של הזמר באד באני ניתן לו לאחר אירוע שחווה. מהו?

איזה שחקן NBA הפך לאחר פרישתו להיסטוריון וסופר, בכמה נמכר השבוע קלף פוקימון נדיר, ואיזה שיר הלחין מתי כספי לסרט "חגיגה בסנוקר"? ● הטריוויה השבועית

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה