גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הנדל"ן של הביג דאטה: איפה באמת מאוחסנות כל התמונות שלכם ומי נהנה מתשלום שכר הדירה עליהן

כמויות המידע הדיגיטלי ההולכות ונערמות מחייבות מרכזי נתונים ענקיים לאחסון ● עזריאלי, בזק ורד בינת כבר נכנסו לענף המתחמם של חוות השרתים, ובעקבותיהן חברות ייעודיות שמשכירות שטחי אחסון לנתונים וגובות שכר דירה לא רק לפי שטח אלא גם לפי צריכת החשמל

חוות שרתים / צילום: שאטרסטוק
חוות שרתים / צילום: שאטרסטוק

"אני לא יודע אם יש לי כאן סודות מדינה, ואני גם לא מבקש לדעת", אומר לנו מנכ"ל גלובל דאטה סנטר, משה לסמן, בסיור במרכז השרתים של החברה בהרצליה. "אני יודע רק להציע לחברות שמבקשות ממני, לאחסן את השרתים שלהם במקום הכי מאובטח שיכול להיות", אומר לסמן.

משה לסמן, מנכ"ל גלובל דאטה סנטר / צילום: תמר מצפי

מרכז הנתונים ממוקם במרתף של אחד מבנייני המשרדים באזור התעשייה בעיר, ולא במקרה אין כל שלט על הבניין עצמו, בלובי הבניין או בקומת המרתף, שמעיד על פעילותה של חוות השרתים במקום.

השטח שבו פועלת החברה כולל 6,000 מ"ר, ובו שרתים של חברות ביטוח, גופים פיננסיים, חברות טכנולוגיה, וחברות נוספות שזהותן חסויה, ושדרישות האבטחה לשרתים שלהן גבוהות במיוחד. מעידים על כך חלק מהשרתים שמוחזקים בתוך כלובים עם מערכת נעילה כפולה.

"אנחנו גם נמצאים מתחת לאדמה, וגם פועלים במנותק מכל התשתיות של הבניין. חברת החשמל מספקת לנו חשמל באופן עצמאי, הטמפרטורה חייבת להיות ספציפית וגם אחוזי הלחות, כדי לשמור על הפעילות התקינה של השרתים, לכן במקום יש מקררים ומזגנים שפועלים 24 שעות, וצריכת החשמל היא גבוהה עד שחשבון החשמל שלנו נע בין 1-2 מיליון שקל בחודש".

הלקוחות של גלובל דאטה סנטרס משלמים לחברה "דמי שכירות" שנגזרים מהשטח שהם שוכרים, אך בעיקר על פי צריכת החשמל היחסית שלהם.

תחזית הכנסות מחוות שרתים שנותנות שירותים לחברות

דבר נוסף שתורם לשורת הרווח של החברה הוא שעיריית הרצליה מכירה בפעילות החברה כשימוש "אחסנה" לצורכי הארנונה (תעריף נמוך יותר מתעריף ארנונה למסחר או למשרדים), מתוך ההכרה שבמקום לא מתבצעת פעילות עסקית או שיווקית הכוללת קבלת קהל.

חוסך לחברות הטכנולוגיה מקום

הגידול בדרישה לאחסון מידע מגיע בצעדי ענק גם אל ענף הנדל"ן. המידע הרב שמצטבר בשל ריבוי של מכשירים המחוברים לאינטרנט, מוביל לדרישה הולכת וגוברת למרכזי נתונים - חוות שרתים או דאטה סנטרס. וכך נוצר צורך במבנים גדולים המיועדים לאחסון של שרתים רבים. המרכזים הללו יכולים להגיע לגודל של עשרות אלפי מ"ר, והקמתם בשטחי נדל"ן ייעודיים מאפשר לחברות טכנולוגיה לצמצם את חדרי השרתים שלהן ואף לוותר עליהם לגמרי. מי שמזהה את הדרישה הגוברת לשטחים אלה הן גם חברות הנדל"ן המניב.

לפני כחודש למשל הודיעה קבוצת עזריאלי כי החליטה להיכנס לתחום החדש, אך לא בישראל, שכן היקף הפעילות בתחום בישראל כנראה עדיין לא מצדיק זאת מבחינתה. עזריאלי רכשה 20% מחברת קומפאס, העוסקת בתחום חוות השרתים בצפון וירג'יניה, תמורת 135 מיליון דולר. בדיווח לבורסה ציינה עזריאלי כי לקומפאס עשרה אתרים פעילים ושלושה אתרים בבנייה ובפיתוח. לפי עזריאלי, שבחנה ולמדה את שוק הפעילות במשך כשנתיים, ענף הדאטה סנטרס "הוא מן הצומחים בעולם בתחום הנדל"ן המניב", והשוכרים בו"הם מחברות הטכנולוגיה המובילות בעולם".

מרכז השרתים של גלובס דאטה סנטרס בהרצליה. מתחת לאדמה, ובמנותק מתשתיות הבניין    / צילום: תמר מצפי

מהנתונים שהציגה עזריאלי בדוחותיה עולה כי שוק הדאטה סנטרס העולמי מוערך בהכנסות שנתיות של כ-91 מיליארד דולר, וכי עד שנת 2020 "צפוי השוק לצמוח בקצב שנתי ממוצע של כ-35% ולהסתכם בכ-307 מיליארד דולר בשנה".

הנדל"ן המניב הקיים בתחום מאכלס מחשבים ושרתים של חברות מסוגים שונים, ולפי עזריאלי קיימת חשיבות גבוהה למיקום הנכסים לפי שלושה פרמטרים מרכזיים - קרבה לרשתות תקשורת, נגישות למקורות חשמל ועדיפות לאזורים קרים שבהם עלויות החשמל נמוכות.

בעזריאלי הסתמכו על נתונים לפיהם 70% מתעבורת הרשת העולמית עוברת בתשתיות בצפון וירג'יניה (אי מייל שנשלח בתל אביב ממשרד למשרד "עובר" דרך התשתיות בצפון וירג'יניה). מכיוון שהדרישה הראשונית למיקום חוות שרתים היא קירבה לתשתיות הרשת, השוק בצפון וירג'יניה הוא שוק חוות השרתים הגדול והצומח ביותר בעולם. נוסף לכך, עלויות החשמל בצפון וירג'יניה נמוכות יחסית, האקלים נוח ויש סיכון נמוך לסופות ולרעידות אדמה. יש גם רגולציה ורשויות שמשתפות פעולה ותומכות בשוק זה.

השוק בארה"ב, לפי עזריאלי, ממוצב כמוביל עולמי, וכיום כ-60% מקיבולת חוות השרתים העולמית ממוקמת בצפון אמריקה, כ-20% באסיה, כ-13% באירופה והיתרה בשאר העולם. השנה עומדת חברת גוגל להשקיע 13 מיליארד דולר בנדל"ן בארה"ב, מרביתם בבנייה של חוות שרתים.

חברה ישראלית שגילתה את תחום הדאטה סנטרס לפני למעלה מעשור היא קבוצת ים סוף בשליטת אלי פפושדו, שפעילה בתחום בארה"ב וקנדה. 

חברה ישראלית ותיקה נוספת בתחום היא MedOne, שבבעלות משפחת לבנת, שהוקמה לפני 20 שנה. לדברי המנכ"ל רוני שדה, "המתקנים של MedOne, כ-17,000 מ"ר בצפון הארץ ובמרכז, נמצאים בעומק 15 מטר מתחת לאדמה, ומאחסנים את מידע רגיש של מרבית חברות האנטרפרייז בישראל, ביניהן בנקים, חברות ביטוח, חברות טכנולוגיה, משרדי ממשלה ועוד".

שדה מציין כי המתקנים של MedOne ממוגנים מפני התקפות טילים ורעידות אדמה וערוכים לספק לעצמם חשמל ומים ולתפקד באופן עצמאי ומנותק מהעולם במשך 72 שעות.

בימים אלה מקימה MedOne מתקן רביעי בגודל של 6,000 מ"ר.

"ההשקעה בבנייה עצמה היא שולית"

רמת ההשקעות בהקמות של חוות שרתים בארץ עומדות על סכום מצרפי של כ-1.2 מיליארד שקל, אומרת רינת שילה, אנליסטית הנדל"ן של רוסאריו ייעוץ ומחקר. לדבריה, בשנת 2020 הממשלה תצא עם מכרז של עוד חצי מיליארד שקל, כך שמדובר בסכומים לא מבוטלים.

לצד גלובל דאטה סנטרס, שבין משקיעיה נמנים חברת ויולה וליאון רקנאטי, עוד כמה חברות ישראליות בודדות נכנסו בשנים האחרונות לתחום. למשל, בזק החלה להקים מרכזי חוות שרתים בישראל בעלות של 100 מיליון שקל, על קרקעות בבעלותה.

חוות שרתים גדולה במיוחד שתתפרס על פני 14 אלף מ"ר, מקימה בהר חוצבים בירושלים חברת חברת רד בינת, בקומת המרתף של מגדל משרדים בן 17 קומות. "ההשקעה בבנייה עצמה היא שולית", מספר רונן אילון מנכ"ל רד בינת נכסים.

רונן אילון מנכ"ל רד בינת נכסים / צילום: אייל פרידמן

"מרבית ההשקעה היא במערכות לאחר הכניסה לנכס. השרתים מייצרים הרבה חום, ולכן צריך מיזוג וגנרטורים לשעת חירום ומיכלי סולר גדולים. מיכל הסולר שאנחנו מקימים מתחת לבניין לטובת הגנרטורים לשעת חירום יכלול 250 אלף ליטר של סולר", הוא אומר.

חווה גדולה נוספת מוקמת בימים אלה במודיעין על ידי איש העסקים יוסי שיינפלד, ורינת שילה מציינת כי היא תהיה ממוגנת מפני התקפות של נשק ביולוגי וכימי וגם נגד לוחמה אלקטרונית.

גם בעזריאלי, אגב, לא פוסלים כניסה לתחום חוות השרתים בישראל, אך הקבוצה, בדומה לתחומים אחרים שבהם היא עוסקת, תיכנס לתחום רק אם תמצא את הקרקע המתאימה תרתי משמע, להקמת חוות שרתים בהיקפים משמעותיים.

"לא כל נכס יכול לתפקד כחוות שרתים"

בניגוד לנדל"ן מניב מסורתי, בין אם מדובר במסחר או במשרדים, שניתן לבצע בהם שיפוצים או התאמות של הנכס לטובת השימוש הרצוי, הנכסים שיכולים לשמש לחוות שרתים הם ספציפיים מאוד וכוללים צרכים ייחודיים.

"לא כל נכס יכול לשמש כחוות שרתים", אומר איילון. "קודם כל צריך לקחת בחשבון את כושר הנשיאה. אם רצפה במשרד רגיל אמורה לשאת משקל של 300 ק"ג למ"ר, ובחניונים עומס של 500 ק"ג, אז בחוות שרתים הרצפה צריכה לשאת 1,500 ק"ג למ"ר. גם גובה החללים צריך להיות לפחות 4.5 מטרים מרצפה עד תקרה. בנוסף, הנכס צריך להיות מוגן: או מתחת לאדמה, או מוגן באופן מאסיבי. מבחינת מעטפת, המבנה צריך לכלול אולמות גדולים, עם כמה שפחות עמודים וקירות תומכים, ויחד עם זה לאפשר כאמור נשיאה של עומס כבד יחסית".

לסמן מתייחס גם למיקום של חוות השרתים, שאומנם לא יכול להיות בכל בניין משרדים, אך גם לא יכול להיות במקום פריפריאלי מדי: "הדאטה סנטרס הוא גיבוי לא רק למקרים של פריצות, רעידות אדמה, או מלחמות, אלא גם למקרים שיש למשל נפילת חשמל בחברה מסוימת. העובדים שלה יכולים להגיע אלינו להרצליה, ולעבוד מאולם מיוחד מצויד בשולחנות עבודה ובמחשבים. השרתים שלהם מאפשרים להם לחזור לשגרת עבודה עד לתיקון התקלה. נוסף לכך, אם מרכז הנתונים יהיה במקום מרוחק מדי, ותהיה תקלה, נותני השירותים והמתקנים לא בהכרח יגיעו מהר או לא יגיעו בכלל. לכן, ללוקיישן יש חשיבות גם במקרה של מרכזי נתונים".

לדברי לסמן, גלובס דטאס סנטרס ששוכרת את השטח בבניין היא קודם כל חברת טכנולוגיה, ולא חברת נדל"ן, והוא עצמו לא מוטרד מכניסתן של חברות נדל"ן, גם הענקיות שבהן, לתחום. "לא מספיק להיות חברת נדל"ן שיודעת לתת שטח. צריך גם לדעת לתפעל את התחום, וזו תורה שלמה, ששום חברת נדל"ן לא יודעת לעשות".

לדבריו, אחת הסיבות לכך שחברות טכנולוגיה בוחרות לאחסן את השרתים שלהן אצלו, היא משום שהן לא יודעות אם הן הולכות לקטון או לגדול מבחינת היקף השרתים, והוא יודע לתת להן את הפתרון. "זה נשמע כמו עסק נדל"ני אבל אנחנו קודם כל עסק תפעולי, שמתפעל שרתים 24 שעות, שבעה ימים בשבוע, ויודע לנטר את הטמפרטורה ואת הלחות באופן תמידי, ולשמור על הפרטיות של הלקוחות שלי. אני אף פעם לא שואל איזה מידע יש בשרתים האלה".

מה צופן העתיד לתחום מרכזי הנתונים? "התחום עתיר סיכונים"

חוות השרתים אומנם נחשבות לטרנד לוהט שמגלות בו עניין חברות טכנולוגיה ונדל"ן רבות, אבל סימן שאלה גדול מרחף מעליו. על פי מומחים בתחום, הדרישה לאחסון מידע גדלה, אך לצידה גם החדשנות הטכנולוגית שמבקשת להקטין עוד ועוד את הנפח הדרוש לאחסון.

עם זאת, קצב הגידול של הדרישה לאחסנת מידע גבוה יותר - לפחות בינתיים -מקצב החדשנות הטכנולוגית, ולכן קיימת דרישה לשטחי שרתים. אלא שבעתיד, במידה והטכנולוגיה תדביק את הקצב ותמצא פתרונות חכמים יותר לאחסון מידע, שדורשים פחות שטח, הדרישה למרכזי נתונים דווקא תקטן.

האם אנחנו עלולים למצוא את עצמנו עם עודף שטחי נתונים, כפי שנוצרו עודף שטחי מסחר עם המעבר לקניות אונליין?
"התחום שלנו עתיר סיכונים", אומר איילון. "גם ענקיות הטכנולוגיה שבונות עננים כמו גוגל נכנסות לתחום ויוצרות תחרות. הממשלה היא אחד הלקוחות הכי גדולים בתחום, ולא ברור אם בעתיד היא תחליט לעבור לחוות שרתים שגוגל אמורה להקים. בינתיים אנחנו מנצלים את היתרונות שלנו על פני חברות נדל"ן וזה שיש לנו את הידע הטכנולוגי". 

עוד כתבות

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

אחרי קריירה בת עשורים בתעשיית השבבים מוריס צ'אנג יכול היה לפרוש ● אבל אז הוא בחר להקים את חברת TSMC – והפך לאדם שתרם יותר מכול לפיתוח הטכנולוגיה החיונית בעולם ● ההצלחה שזכה לה לא הייתה למרות גילו, אלא בזכות גילו ● האם הוא חריג? מחקר מגלה: הסיכוי שמייסדים בני 50 יצליחו גבוה פי שניים מזה של בני 30

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל