גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המסמך הפנימי חושף: האסטרטגיה שמאחורי השגת הפיצויים לניצולי השואה

מסמך שהגיע לידי "גלובס" מציג חמש מדינות שאותן סימן המשרד לשוויון חברתי כיעד להשגת הסכמי פיצויים - רומניה, פולין, הונגריה, ליטא וקרואטיה ● המשרד הפך בשנים האחרונות לגוף המוביל בהשבת כספי הניצולים, ובחודשיים האחרונים השיג הסכמים בסך 2 מיליארד שקל ● המסמך מתייחס לאמירה של שר החוץ בנוגע לסיוע של הפולנים לנאצים, וקבע כי זו גוררת קיפאון במו"מ מול פולין בנושא הפיצויים

השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל./ צילום: יצחק הררי
השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל./ צילום: יצחק הררי

בשבוע הבא ימלאו 80 שנה לפרוץ מלחמת העולם השנייה. למרות הזמן הרב שחלף ובעוד ניצולי השואה הולכים ומתמעטים עם השנים, נושא הפיצויים ממשיך לרכז מאמצים גדולים מצד ישראל. רק בחודש שעבר הושג מול ממשלת גרמניה הסכם פיצוי ל-8,000 יוצאי רומניה, שהוכרו כניצולי שואה. הסכום שנחתם, 1.53 מיליארד שקל, הוא הפיצוי הכספי הגבוה ביותר שנחתם בשנים האחרונות מול מדינת ישראל.

"ההסכם הרומני" הוא רק חלק ממערך פעולה רחב שמתקיים מול מדינות נוספות באירופה בנושא השבת נכסי וכספי ניצולי השואה. מסמך ממשלתי פנימי שהגיע לידי "גלובס" מלמד, כי באופן מפתיע הפך בשנים האחרונות דווקא המשרד לשוויון חברתי לגוף המוביל במאבק להשבת נכסי וכספי ניצולי השואה.

הדוח נכתב בחודש שעבר על ידי אגף אסטרטגיה, תכנון ומדיניות במשרד לשוויון חברתי, וסוקר את הטקטיקות השונות שבהן נוקט המשרד להשבת נכסים, יחד עם משרד ראש הממשלה, הרשות לזכויות ניצולי השואה במשרד האוצר וכן משרד החוץ.

בחודשיים האחרונים נשאו המאמצים שני הסכמים חדשים שהיקפם מוערך ב-2 מיליארד שקל, שמועברים ישירות לאלפי ניצולים ובני משפחותיהם שעדיין נותרו בחיים. הראשון מביניהם נחתם ב-20 ביוני השנה, והשיג תוספת של כ-15 מיליון אירו בשנה, לכ-5,000 ניצולי שואה שמקבלים רנטה חודשית מגרמניה.

השני, כאמור, מבטיח כי כ-8,000 אזרחים ותיקים מ-20 ערים ועיירות ברומניה יוכרו כניצולי שואה ויהיו זכאים לתבוע זכויות סוציאליות שונות, ובהן פיצוי רטרואקטיבי, רנטה וקצבה חודשית קבועה מהרשות לזכויות ניצולי שואה במשרד האוצר.

תביעות רכוש לניצולי שואה

האסטרטגיה: התמקדות במספר מדינות יעד

תכיפות ההישגים הללו היא נדירה למדי. גורם המעורה בנושא השבת הנכסים אומר ל"גלובס", כי "סוגיית השבת הרכוש הפכה בשנים האחרונות למורכבת, מכיוון שהיא מצויה בתחום היחסים הבילטראליים בין ישראל למדינות אחרות, וללא הגיבוי של משרד ראש הממשלה ישנו קושי אמיתי להגיע להישגים. מה גם שלעיתים לראש הממשלה ולשלטונות הזרים יש אינטרסים שונים ולחצים פנימיים שאינם מאפשרים להם לקיים דיאלוג בעניין".

מהדוח שהגיע לידי "גלובס" עולה, כי עבודת מטה שערך צוות מקצועי במשרד הגיעה למסקנה, כי בשלב הנוכחי יש למקד את הפעילות סביב השבת רכוש בחמש מדינות יעד - רומניה, פולין, הונגריה, ליטא וקרואטיה.

למערכות היחסים הדיפלומטיות בין המדינות והעומדים בראשן יש משמעות רבה ביכולת להשיג הסכמים שייטיבו עם ניצולי השואה. כך מצוין בדוח הפנימי, כי "על רקע הבחירות האחרונות בפולין נושא השבת הרכוש הפך לנושא עימות קשה בין המדינות", וכי "משרד החוץ מטיל בשלב הזה מגבלות קשות על תקשורת ישירה מול שלטונות פולין סביב נושא זה. מבחינה מדינית, עד להסדרת היחסים בין המדינות וכן חזרה של שר החוץ הישראלי מאמירותיו ביחס לפולנים ולאנטישמיות, לא ניתן לקדם מגעים ישירים". המשפט האחרון מכוון לאמירתו של ישראל כ"ץ, שלפיה "פולנים שיתפו פעולה עם הנאצים".

בפרק שמדבר על אתגרי העתיד בתחום השבת הנכסים, מדגישים הכותבים כי המצב הדיפלומטי הנוכחי מול פולין - המדינה החשובה ביותר בתחום השבת הנכסים, שכן לפני המלחמה התגוררו בה למעלה משלושה מיליון יהודים - אינו מאפשר כמעט התקדמות בציר זה. "אנו בדעה כי ללא הסדרה בשיח הפוליטי בין המדינות יקשה על הצדדים לקדם הסדרים אמיתיים ומהותיים שיסייעו לניצולי השואה ו/או ליורשיהם", נכתב בדוח.

רומניה: מבנים היסטוריים יוחזרו

רומניה היא אחת ממדינות היעד העיקריות, בין היתר על רקע מספר גבוה של יוצאי רומניה החיים בישראל, ובשל הקשר המדיני החזק והאמיץ בין שתי המדינות. הבעיות העיקריות שזוהו בשנים האחרונות התרכזו בפיצויים לניצולים שעמדו על סכום נמוך ובביורוקרטיה רבה שסיבכה את סוגיית השבת הרכוש.
במהלך הקדנציה, תוקן החוק הרומני כך שאזרחי ישראל יכולים להגיש תביעות, והפנסיות הוגדלו באופן משמעותי. כיום התשלום הממוצע, שמוגדר כ"פנסיה", מגיע עד כ-1,000 שקל בחודש. כמו כן, פעולות אלו מול הממשל הרומני, סייעו לאיל"ר (ארגון יהודי עולמי להחזרת רכוש) להפעיל תוכנית סיוע לרווחת ניצולי שואה ישראלים בהיקף של 12 מיליון שקל.

ביקור השרה גמליאל במרץ 2019 בבוקרשט הוביל למספר תוצרים בשיח הפקידותי בין המדינות: מינוי קונסול קבוע לענייני עבודה ופנסיה בתל אביב לטובת סיוע לניצולי שואה לקבל את קצבתם; דיון בקידומן של יוזמות להשבת רכוש יהודי. כרגע רומניה מפעילה תוכנית פנסיות לאלפי ניצולי שואה החיים בישראל, כך שקידום דיאלוג סביב יישום חקיקה זו צפוי לסייע כספית לניצולים רבים.

משמעויות: במשרד מעריכים כי במהלך 2019-2020 יועברו לקהילת יהודי רומניה ולאיל"ר מבנים היסטוריים של הקהילה, אשר יגדילו את התקציב שיועמד לרווחת ניצולי שואה חיים בישראל.

הונגריה: מתווה סופי להשבת הרכוש היהודי

בשונה מפולין, הונגריה היא דוגמה למדינה שבשל מערכת יחסים קרובה בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לבין מקבילו ההונגרי ויקטור אורבן, ניתן לראות הישגים באופק. במאי 2019, יצאה משלחת מקצועית משותפת לשני המשרדים לבודפשט, כחלק מהמאמצים להתניע שיתוף-פעולה ולפעול לקידום המחקר ההיסטורי ביחס לרכוש יהודי ללא יורשים בהונגריה, והשפעה עליו מהיבטים מדיניים.

מחקר זה תקועזה עשור. במסגרת מגעים אלו הוצהר, כי כוונת ממשלת הונגריה להציג למקבלי ההחלטות הפוליטיים מתווה לסילוק אחרון וסופי של השבת הרכוש היהודי ללא יורשים. בימים אלו מתקיימות השלמות של המחקר, שיהיה אבן בוחן שעל בסיסו יתקיימו הערכות ובניית הקרן. כמו כן, התחייב הצד ההונגרי לשאת בעלויות המחקר וציין כי הוא מתחייב לסיימו ב-2019.

משמעויות: פתיחת מגעים אינטנסיביים להקמת קרן רכוש ללא יורשים, בהיקף של כ-50 מיליון אירו, שישולמו לאורך מספר שנים.

ליטא: קרן ל-2,000 תביעות של ניצולים

נושא השבת רכוש יהודי לסדר היום הבילטראלי ונידון מספר פעמים בפרלמנט הליטאי. בשנים האחרונות הציגו גורמי ממשלה ישראלים, אמריקאים ונציגי הארגונים היהודיים, מספר בקשות הנוגעות לתיקונים השונים הנחוצים סביב החקיקה הקיימת בליטא בתחום רכוש פרטי: תיקון חוק ההשבה, שיאפשר לאנשים שאינם אזרחי ליטא בעת העברת החוק בשנת 2000 להגיש תביעות להשבת רכוש; בחינת הגדלת המענקים הסימבוליים המשולמים על ידי ממשלת ליטא לניצולי שואה; בחינת הרחבה של הקרן הקיימת לרכוש ללא יורשים, גם לפעילות חינוך להנצחת השואה.

משמעויות: נראה כי הצד הליטאי מתכוון לייצר פתרון לכ-2,000 תביעות של אזרחי חוץ (ברובם ישראלים). הצפי הוא להמשך השיחות לקראת סוף 2019 או ראשית 2020.

קרואטיה: הכדור אצל שר המשפטים המקומי

בשלהי 2016 הוצג מתווה להשבת רכוש ללא יורשים לניצולי שואה מקרואטיה, ואולם עם נפילת הממשלה הקרואטית וחיכוכים עם הקהילה היהודית, המחרימה את הממשלה, הגיעו המגעים למבוי סתום.

בעקבות פעילות המשרד בשיתוף איל"ר, התקיימו מספר ביקורי עבודה אשר הובילו להקמתה של קבוצת עבודה פנים-ממשלתית בקרואטיה. לקראת דיון בקונגרס האמריקאי על השבת נכסי קורבנות השואה היהודים, נפגש באחרונה שר המשפטים הקרואטי עם שגריר ארה"ב וישראל, בכדי לסקור את פעולות הממשלה הקרואטית עד כה. בדיון הוצג בבירור כי על ממשלת קרואטיה רובצת החובה המוסרית לקדם פתרון סופי ומיידי לנושא רכוש פרטי וכן רכוש ללא יורשים. הנושא מרוכז כיום אצל שר המשפטים הקרואטי.

משמעויות: הקמת קרן פיצוי קרואטית בהיקף כולל של 50 מיליון אירו, שישולמו במספר פעימות.

פולין: מחכים לשחרור הפלונטר הדיפלומטי

מלבד הבעיות הדיפלומטיות האחרונות, בפולין פועל המשרד לשוויון חברתי בשתי חזיתות: קידום הטיפול בניצולי השואה הזכאים לקצבה חודשית בשל תיקון חוק שיזם המשרד בשנת 2015. באמצעות מרכז הארגונים של ניצולי השואה מפעיל המשרד תוכנית להנגשת זכות זו לאזרחי ישראל. כיום מקבלים כ-2,000 ניצולים את הקצבאות ומספר דומה עדיין נמצא בטיפול מול הפולנים.

במקביל, מקדם המשרד מספר שנים שיח סביב חקיקתו של חוק השבת רכוש פרטי. הצעת החוק האחרונה שהוגשה לדיון בממשלה הפולנית עלתה בשנת 2018, וטורפדה.

משמעויות: כוונה לחדש את המגעים, עם הסרת האיסור של המחלקה המדינית של משרד החוץ.

השבת נכסים: רכבות ואמנות גזולה

במקביל למדינות יעד אלה, קיימת פעילות מול מדינות אחרות, בהן אוסטריה והולנד. בשנה שעברה החליטה חברת הרכבת בהולנד, Nederlandesspoore - NS, על קידומו של תהליך פיצוי בגין גירוש יהודי הולנד למחנות באמצעות הרכבות ההולנדיות. ביוני השנה הודיע יו"ר הרכבת ההולנדית, כי ההסדר יניב תשלום של 15,000 אירו לכל אחד מהניצולים ששרדו את הגירושים ואת מחנות ההשמדה, ובין 5,550-7,500 אירו ליורשיהם.

כותבי הדוח מתייחסים לשיתוף-פעולה שהושג באחרונה בין ממשלות ישראל וגרמניה בתחום השבת האמנות הגזולה. "סוגיה זו מתמודדת עם סוגיית הניסיון לבצע שואה תרבותית ערכית בעם היהודי כחלק מהרעיון הנאצי של השמדה טוטלית את הגזע היהודי.

בהתייחס לתחום זה נכתב בדוח, "בינואר 2019 העביר הפרלמנט האירופי החלטה היסטורית מהותית אשר דנה ומשרטטת את מפת הדרכים לפעילות בתחום השבת אמנות גזולה, ומטילה על המדינות החברות, וכן על מוסדות האיחוד, חובות קונקרטיות בנושא".

השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל, אמרה ל"גלובס": "בארבע השנים האחרונות פעלנו למול ממשלות שונות באירופה, ובראשן גרמניה, והצלחנו לחולל הישגים משמעותיים מאוד בהיקפים של מיליארדי דולרים המסייעים לאלפים רבים של ניצולי שואה. נמשיך לפעול להכרה גרמנית בזכאותם של עוד אלפי ניצולים שטרם הוכרו. לממשלת ישראל יש חובה ואחריות כלפי ניצולי השואה, רווחתם והצדק שלו הם זכאים".

מנכ"ל המשרד לשוויון חברתי, אבי כהן-סקאלי, אמר: "יש מדינות שעבורן השבת הנכסים והכספים, ועצם הדיון עליהם, הם מהלך דרמטי. לדוגמה פולין, שעשירית מאזרחיה לפני מלחמת העולם השנייה היו יהודים. כך שמדובר על אחוז גדול מאוד של נכסים".

עוד כתבות

שר הדתות מיכאל מלכיאלי / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

החוק שייתן לשר הדתות תקציבי עתק עבור המועצות הדתיות - יעלה מחר לקריאה ראשונה בכנסת

הצעת החוק, שנקראת גם "חוק הרבנים 2", צפויה להעניק לשר הדתות מרחב פעולה גדול ביותר במימון, בשכר ובתקנים למועצות הדתיות - בנוסף לתקציבי הרשויות המקומיות והממשלה המיועדים לכך • אחרי שלא הייתה לו סמכות לכך: שר הדתות יוכל לכפות מינויים על המועצות • הייעוץ המשפטי הזהיר מיצירת שני מסלולי מימון מקבילים ולא שוויוניים: "אין כל מגבלה על השר בעניין היקף התקצוב"

אלכסיי נבלני. הבוגד הנאמן או הפטריוט הבוגדני / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

ליברלים נקלעים לסמטה ללא מוצא

מה צריכים לעשות מתנגדי משטר בזמן מלחמה? להעדיף את מצפונם על החוק או את החוק על מצפונם?

סניף PWC בשנחאי. נקנסה ב־62 מיליון דולר / צילום: Reuters, CFOTO/Sipa USA

למרות המתיחות הגיאופוליטית, לענקיות הייעוץ המערביות יש עסקים גדולים בסין

דלויט, ארנסט אנד יאנג ואחרים חתמו בשנים האחרונות על אלפי חוזים ברחבי סין, כאשר וושינגטון ובייג'ינג מבקשות להתיר את הקשר בין הכלכלות

מעבדות המו''פ של טבע בנתניה / צילום: יח''צ טבע

רצף של המלצות: מה רואים בנקי ההשקעות הגדולים במניית טבע?

אחרי זינוק של כ־80% מתחילת השנה ודוחות חיוביים לרבעון השלישי, נראה כי חלק ממשקיעי טבע העדיפו לממש רווחים ● האפסייד צפוי להגיע מעסקי הגנריקה ומתרופה מקורית לקרוהן

מרטינה בנסובה. אהבה רדיואקטיביות ''מאז ומתמיד'' / צילום: J. Jung/DKFZ

המדענית בת ה-36 שפיתחה תרופה לסרטן שכבר נמכרת במיליארד דולר

ד"ר מרטינה בנסובה, ביוכימאית צעירה שהתרופה שפיתחה נמכרת במיליארד דולר ומבשרת תחום חדש, הקדישה את הדוקטורט שלה לאוזי אוסבורן ואוהבת להסתובב במערות ● ויש לה גם מסר לאומה: "אל תפחדו מקרינה רדיואקטיבית. גם בבננה יש קרינה"

גיא מני, מנהל ההשקעות הראשי במיטב דש / צילום: יח''צ

מנהל ההשקעות הבכיר שממליץ לכם לא לקנות דירה להשקעה וגם לא לחקות את וורן באפט

גיא מני, מנהל ההשקעות הראשי במיטב גמל ופנסיה, מעריך כי חברות קטנות ובנקים יהיו המרוויחים הגדולים מהקאמבק של טראמפ ● בפודקאסט "כוחות השוק" של גלובס הוא מסביר למה הנשיא החדש־ישן לא יניע את הראלי בוול סטריט לאורך זמן, מודה שבורסת ת"א היא "שוק מועד לטלטלות", ומשוכנע שטרנד ה־S&P 500 יעמוד למבחן בקרוב ● וגם: למה לא כדאי לכם לחקות את באפט?

סביבת עבודה. יש לא מעט מה לשפר / צילום: Shutterstock

שולחן, כיסא, מקלדת ומסך: כך תאבזרו נכון את פינת העבודה הביתית

כדי להפוך את העבודה מול מחשב לנוחה ובריאה יותר, חשוב לבחור את המוצרים הרלוונטיים בצורה מושכלת ● ממקלדת עם פידבק קולי ותחושתי ועד שולחן חשמלי

בובת טראמפ בקרנבל בגרמניה, בפברואר / צילום: Reuters, IMAGO/Peter Schickert

"הם ישלמו בגדול": המדינות שדונלד טראמפ שם על הכוונת

בזה אחר זה, בירכו מנהיגי אירופה את הנשיא האמריקאי החדש, תוך שציינו כי הם "מצפים לעבודה משותפת" עמו ● בפועל, אולם, יש להם ממה לחשוש: רק לאחרונה חזר טראמפ על עמדות כלכליות שהשמיע בעבר נגד האיחוד האירופי ● אם יחליט לממש אותן, ההשלכות עשויות להיות כבדות

מפגינים פרו-פלסטינים ברחובות אמסטרדם, שבוע שעבר / צילום: ap, Photo InterVision

ישראל קיבלה הצצה לרמת השנאה נגדה ברחוב המוסלמי באירופה

ההפגנות נגד ישראל אפיינו את הרחובות המוסלמיים במערב אירופה בשנה האחרונה ● גם היום אלו עדיין נשלטים ע"י המפגינים, והאלימות בהם הולכת ומקצינה ● האירועים באמסטרדם ממחישים מה קורה כשהמשטרה נכשלת, ואיזו הגנה נדרשת עבור יהודים וישראלים

מטוס של חברת אייר פראנס בנמל התעופה שארל דה גול שבצרפת / צילום: Shutterstock, Ilona Ignatova

שתי חברות תעופה אירופיות הודיעו שלא ישובו בקרוב לישראל. הפעם יש להן כנראה סיבה טובה

אייר פראנס ו-ITA האיטלקית הודיעו כי לא ישיבו בקרוב לטוס לישראל, כאשר במקביל יש גם ירידה בביקוש לטיסות לאירופה ● במקביל, בצל האירועים הקשים באמסטרדם, סוכני נסיעות מעידים על בקשות לביטול טיסות לעיר - אך מסתייגים ואומרים שהישראלים לא ממהרים לבטל את החופשה היקרה

מאחורי הרבה נשים חזקות בוול סטריט  עומד עקר בית מסור / צילום: Shutterstock

מאחורי נשים חזקות רבות בוול סטריט, עומד עקר בית מסור

יותר גברים נשארים בבית כדי להקל על האיזון המורכב בין חיי המשפחה והקריירות של נשותיהם

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

שני קציני שיריון נפצעו קשה היום בצפון רצועת עזה

3 נפצעו מירי למטולה • רקטות נורו מלבנון גם לצפון הגולן • דיווחים בסוריה: 9 הרוגים ויותר מ-20 פצועים בתקיפה בדמשק • ביממה האחרונה: צה"ל חיסל עשרות מחבלים בלבנון וברצועת עזה, הושמדו מחסני אמל"ח • בכיר חמאס: "הדיווחים על קטאר וחמאס - מלחמת תעמולה" • דיווח בתימן: לפחות ארבע תקיפות מן האוויר של צבא ארה"ב באזור הבירה צנעא • עדכונים שוטפים

ליאורה עופר ויצחק תשובה / צילום: ורדי כהנא, תמר מצפי

מליאורה עופר ועד יצחק תשובה: כולם רוצים לקנות נדל"ן למגורים ויש להם סיבה טובה

בזמן שבנק ישראל מודאג מהסיכונים בענף הנדל"ן והחברות בתחום מתמודדות עם עלויות מימון כבדות ומצוקת כוח אדם - חברות הענק נוהרות לתחום ● בשבועיים האחרונים היו אלה עזריאלי ומליסרון שנכנסו בגדול לשוק הדיור, אבל כבר חודשים שהמוסדיים מגדילים החזקות בעקביות ובעיקר מנצלים מומנטום של אי ודאות, בציפייה להתאוששות

פרויקט LEGACY של חברת י.ח דמרי וחברת בומל בכפר דוד שבשכונת ממילא בירושלים / הדמיה: יח''צ

שני שותפים מארה"ב רכשו 4 דירות יוקרה בירושלים. כמה הם שילמו?

צמד שותפים אמריקאים רכשו ארבע דירות צמודות בפרויקט בשכונת ממילא ● עבור כל ארבע הדירות ישלמו השותפים יחד 49.5 מיליון שקל ● הדירות נמכרות ברמת מעטפת, במטרה לאפשר לרוכשים לעצב את הדירה בהתאם להעדפותיהם האישיות ● על פי ההערכות בשוק, השלמת הדירות האכלוס תעלה לרוכשים עוד 10־14 מיליון שקל

הפגנה בעד רוסיה וההפיכה הצבאית בניז'ר / צילום: ap, Sam Mednick

בוזזות משאבי טבע ומתדלקות מלחמות: היבשת שהפכה לחצר האחורית של רוסיה סין ואיראן

רוסיה פרסה כוחות במדינה עשירה באורניום והשתלטה על מכרות זהב במדינה אחרת ● איראן מספקת לסודאן אמל"ח, וגם המל"טים הטורקיים מציפים את שמי אפריקה ● סין, לעומתן, מחלקת הלוואות כדי ליצור תלות ארוכת טווח ● כך מאבק על כוח והשפעה מעצב את עתיד היבשת

מלון הגושרים בטבע / צילום: אדריכל ארי שאלתיאל

דווקא עכשיו: מלון הגושרים בטבע יעבור שיפוץ וחידוש

המלון, שסגור מאז פרוץ המלחמה, יעבור שיפוץ וחידוש בעלות של כ-10 מיליון שקל ● השבוע הונחה אבן פינה לפרויקט היוקרה אשרמן 32 ברמת הטייסים בתל אביב ● וגם: סטארט-אפ הבריאות הדיגיטלית Kai.ai, בסיוע ארגון הג'וינט, יציע תמיכה נפשית לסטודנטים מילואימניקים ונפגעי ה-7 באוקטובר ● אירועים ומינויים

הפקולטה לניהול. על זום וסביבת העבודה / צילום: Shutterstock

לא סידרתן את הבית לפני הזום? ייתכן שהתדמית המקצועית שלכן דווקא תתחזק

השימוש בשיחות וידאו במסגרת המעבר לעבודה מרחוק חשף לעמיתים לעבודה את "האני הביתי" שלנו ● מחקר חדש בדק את ההשפעה של אי סדר בסביבת העבודה ביתית על התדמית המקצועית והתוצאה מפתיעה: עבור נשים, רקע לא מסודר עשוי אפילו להיחשב סימן לחריצות ויכולת ניהול ריבוי משימות

קיבוץ האון ליד הכנרת / צילום: איל יצהר

קיבוץ האון מערער לעליון: "במכרזי הקרקע יש שורה של פגמים"

במקביל לעתירה מבקשים קיבוץ האון והמועצה האזורית עמק הירדן לעכב את המשך ההליכים לזוכים במכרזים

בניין בזק / צילום: חן כליפה לוי צילומי אוויר

העסקה שהפכה את המרוץ לצמרת תעשיית ה־IT הישראלית לצמוד

בזק מוכרת את החברה־הבת בזק און ליין לוואן טכנולוגיות בעסקה בשווי 50 מיליון שקל ● חברת וואן טכנולוגיות עוסקת בתחום שירותי ה-IT, ובבזק ציינו כי המכירה היא לטובת התמקדות בפעילויות הליבה של הקבוצה

מורדים חות'ים בצנעא / צילום: Reuters, Mohammed Hamoud

דיווח בתימן: לפחות ארבע תקיפות מן האוויר של צבא ארה"ב באזור הבירה צנעא

משרד החוץ הקטארי: הודענו לצדדים שאנו הולכים להשעות את מאמצי התיווך אם לא נגיע לעסקה ● אזעקות הופעלו בתל אביב ובבת ים, צה"ל - מדובר בזיהוי שווא • חיל האוויר תקף בעוצמה בצור • עשרה שיגורים זוהו לעבר הקריות ונהריה • חיל האוויר יירט כטב"ם שחצה מגבול לבנון, לא דווח על נזק או נפגעים • 101 חטופים ישראלים בשבי חמאס בעזה - כבר 400 יום • עדכונים שוטפים