גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קבוצת גולף צמחה במכירות במחצית הראשונה בכל מגזרי הפעילות

למרות המשבר בענף האופנה: הפדיון הממוצע למ"ר בחנויות זהות צמח ב-2.5% במחצית הראשונה של 2019 לעומת המחצית המקבילה אשתקד ● מנכ"ל גולף, רביב ברוקמאייר: "אנו ממשיכים להשקיע ולהרחיב את פעילות האון ליין של הקבוצה" ● המניה עולה לאחר פרסום הדוחות בשיעור נאה של 8.5%

מנכ"ל קבוצת גולף, רביב ברוקמאייר / צילום: ענבל מרמרי
מנכ"ל קבוצת גולף, רביב ברוקמאייר / צילום: ענבל מרמרי

למרות שיפור בהכנסות ממכירות בכל מגזרי הפעילות ואף גידול בפדיון בחנויות הזהות, חברת גולף דיווחה היום (ב') על שחיקה של יותר מ-11% ברווח הנקי, שהסתכם בכ-1.9 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2019. זה קרה בעיקר בגלל גידול בהוצאות המימון נטו שנרשמו בצל השפעות חיוביות שהיו להנפקת עדיקה במחצית הראשונה אשתקד. מניית גולף , שבשליטת כלל תעשיות, הגיבה לדוחות בעליות של 8.5%. 

נציין כי הרווח של גולף היה במחצית הראשונה השנה רק 0.44% מההכנסות שרשמה החברה, דבר המהווה שחיקה של כ-15% לעומת שיעור של 0.52% במחצית המקבילה אשתקד.

ברבעון השני ב-2019 רשמה החברה מעבר לרווח של 16.3 מיליון שקל, לעומת הפסד של 4.5 מיליון שקל, אך זאת בעיקר הודות לתזמון חג הפסח, שהשנה חל ברבעון השני ואשתקד חל במהלך הרבעון הראשון.

כאמור, בשורה העליונה חל שיפור בשתי התקופות השנה. הכנסות החברה צמחו במחצית הראשונה השנה בכ-5% לסך של כ-436 מיליון שקל.

בגולף, שמחזיקה בין היתר גם במותגי כיתן ופולגת ושולטת גם ברשת עדיקה, מציינים כי "הגידול נבע בעיקר מעלייה בהיקפי המכירות בכל תחומי פעילות הקבוצה". בחברה מתגאים בנוסף כי השיפור במכירות "הושג למרות סגירת חנות הדגל בהדר יוסף ומצב השוק המאתגר".

מהסתכלות-על רבעונית עולה כי ההכנסות ברבעון השני עלו בשיעור חד הרבה יותר, של כ-23%, אך זאת בעיקר בגלל תזמון חג הפסח, שחל השנה במהלך הרבעון השני, ואשתקד התרחש במהלך הרבעון הראשון.

לדברי מנכ"ל הקבוצה, רביב ברוקמאייר, "אנו שמחים מתוצאות הרבעון השני והמחצית הראשונה לשנת 2019, המבטאות גידול בשורת ההכנסות והמשך שיפור בפרמטרים התפעוליים. השיפור בתוצאות משתקף, בין היתר, בעלייה בנתוני הפדיון הממוצע למ"ר, הן הכללי והן בחנויות זהות, בתחומי הפעילות של אופנת ההלבשה והבית, שיפור בולט אל מול המגמות בשוק".

עוד מסר ברוקמאייר כי "אנו ממשיכים להשקיע ולהרחיב את פעילות האון ליין של הקבוצה, אשר באה לידי ביטוי בגידול בפעילות עדיקה לצד עלייה באתרי גולף. אנו רואים בפעילות האון ליין את אחד הנדבכים המשמעותיים לצמיחת החברה בשנים הקרובות, ואנו פועלים במרץ להרחבתה".

הרווח הגולמי של החברה טיפס במחצית הראשונה בשיעור נמוך במקצת משיעור הצמיחה בהכנסות, כשהרווח הגולמי גדל במחצית בכ-4%, כך ששולי הרווחיות הגולמית מההכנסות ירדו במידה לא מהותית ביחס למחצית המקבילה אשתקד, לרמה נוכחית של כ-62.4%. בחברה מסבירים כי דבר זה קרה בגלל עלייה בשער הדולר הממוצע לתקופה ובגלל עלייה בשיעור ההנחות. בנוסף רשמה החברה גידול בהוצאות שיווק ומכירה, בעיקר בשל פעילות עדיקה.

אגב, התוצאות במחצית הנוכחית הושפעו לחיוב בכ-1.4 מיליון שקל ביחס למחצית המקבילה אשתקד, גם מכיוון שבמחצית הראשונה ב-2018 היו הוצאות ההנפקה של עדיקה, שקרתה אשתקד, וגם מהפסד שנרשם אז בגין סגירת חנויות.

מהסתכלות תחומי הפעילות עולה כי כל שלושת התחומים רשמו רווח. מדובר במגזר אופנת ההלבשה, מגזר אופנת הבית ופעילות עדיקה. הדוחות מלמדים כי הרווח המגזרי הגבוה ביותר הגיע ממגזר אופנת הבית ועמד על 7.8 מיליון שקל, כאשר מגזר אופנת ההלבשה (לא כולל עדיקה) עבר מהפסד של 4.4 מיליון שקל במחצית הראשונה אשתקד לרווח של 5.3 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2019. מגזר עדיקה תרם רווח לפני מס של 1.5 מיליון שקל, ירידה לעומת רווח של כ-2.4 מיליון שקל במחצית הראשונה אשתקד. בהסתכלות על מגזר אופנת ההלבשה, בין היתר, החברה מדווחת על שיפור בפעילות חנויות העודפים של החברה - גולף אאוטלט.

החברה מגלה בדוחותיה נתונים נוספים ששופכים אור על התפתחות עסקיה במגזרי אופנת הבית וההלבשה (לא כולל עדיקה) ושנוגעים לפדיון הממוצע למ"ר. במסגרת זו מגלה החברה כי סך השטחים ששימשו אותה לפעילות עמד על כ-57 אלף מ"ר של 1.3% ביחס להיקף שטחי המכירה בחנויות ששימשו את שני המגזרים הללו במחצית הראשונה אשתקד. עם זאת, על-מנת לקבל תמונה השוואתית טובה יותר יש לבדוק את הפדיון למ"ר ממוצע בחנויות זהות, כאשר בחינת נתונים אלה מלמדת על גידול 2.5% בפדיון בחנויות הזהות.

אגב, מהסתכלות על מגזר אופנת ההלבשה לבדו עולה כי הפדיון בחנויות זהות גדל במחצית הראשונה ב-1.5%, ואילו בתחום אופנת הבית הגידול בפדיון בחנויות הזהות גדל בשיעור חדש יותר של כ-3.1%. מדובר בתוצאות חיוביות, וזאת ביחס לירידה שמציג מדד ה-RIS שמסמל את כלל שוק האופנה, שרשם ירידה במכירות מחנויות הזהות של כ-4.4% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

כאמור, הודות לעיתוי חג הפסח השנה, הרווחיות בשלושת המגזרים ברבעון השני השנה השתפרה במידה ניכרת ביחס לרבעון המקביל אשתקד, כאשר ברבעון השני ב-2018 מגזרי אופנת ההלבשה ואופנת הבית אף רשמו הפסדים (כאמור ב-2018 פסח חל במהלך הרבעון הראשון).

אגב, השנה אימצה גולף את תקן 16 ב-IFRS, שבלעדיו הרווח הנקי שלה היה במידת מה גבוה יותר מזה שדווח על-ידה בדוח הנוכחי. בהקשר זה מציינים בחברה כי בתקופת הדוח, בנטרול השפעת תקן 16, הרווחי הנקי במחצית מסתכם לסך של כ-3 מיליון שקל. יישום התקן ישפיע לחיוב גם על תזרים המזומנים שנבע מפעילות שוטפת, אשר השתפר בצורה ניכרת ביחס למחצית המקבילה.

כמו כן, במהלך המחצית הראשונה של 2019 פרעה החברה הלוואה לבנק בהיקף של 22 מיליון שקל, כך שתזרים המזומנים ששימש אותה לפעילות מימון הסתכם בתקופת הדוח ב-81 מיליון שקל, לעומת תזרים חיובי שנבע מפעילות מימון בתקופה המקבילה אשתקד ושהסתכם אז ב-27 מיליון שקל, בעיקר הודות להנפקה ולמכירה של מניות עדיקה.

בגולף מציינים עם פרסום הדוחות כי "לאור הצלחת חנות הקונספט הייחודית בתחום עיצוב הבית ברחוב הלח"י בבני-ברק, החברה צפויה להשיק כבר ב-2019 שני סניפים נוספים במתכונת זו", כאשר הם מוסיפים כי יחלו עתה ברכישה עצמית של מניות, וזאת בהמשך לתוכנית לרכישה עצמית של מניות החברה בהיקף של עד 5 מיליון שקל, עליה הודיעה החברה בתחילת יולי.

עוד כתבות

ראש מפא״ת במשרד הביטחון, תא''ל (מיל') ד״ר דני גולד, בכנס דיפסנטק / צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון

מפתח כיפת ברזל חשף: זה מועד מסירת מערכת הלייזר לצה"ל

תא"ל (מיל') דני גולד הודיע בכנס דיפנסטק שמערכת "אור איתן" תימסר לצה"ל ב-30 בדצמבר ● בכנס אף התייחס מנכ"ל משרד הביטחון אלוף (מיל') אמיר ברעם למערכה נוספת שצפויה עם איראן: "כל החזיתות עדיין פתוחות"

דירת 4 חדרים בקריית אונו / צילום: דיויד לוין

"נמוך מהממוצע בעיר": בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בקריית אונו?

מדובר בדירה שנוספה בפרויקט חיזוק ובינוי, ומחירה נמוך מזה של דירות 4 חדרים בעיר ● העסקה ממחישה את הפערים הגדולים בין דירות חדשות לבין דירות שהורחבו בתמ"א 38/1

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בתל אביב; מניות הבנייה והבנקים קפצו

מדד ת"א 35 עלה בכ-1% ● מדדי הבנייה והבנקים התקדמו בכ-1.5% ● טבע חצתה במהלך יום המסחר שווי שוק של 100 מיליארד שקל ● וול סטריט מסכמת שבוע חיובי של עליות, והציפיות להורדת ריבית בדצמבר הולכות וגוברות ● וגם: ההחלטה שתקבע אם יתרחש ראלי של סוף־שנה בשווקים שמעבר לים

שיפור דירוג אשראי בתשלום / צילום: Shutterstock

קיבלתם הצעה לשפר את דירוג האשראי? זו עלולה להיות מלכודת מסוכנת

פרצה במודל דירוג האשראי של חברת D&B מתדלקת תופעה מטרידה: גופים פרטיים מבטיחים שיפור דירוג בתשלום - אך בפועל מוחקים נתונים חיוביים ושליליים ומותירים את הלקוח בסיכון לקבלת הלוואות ● חוק ההסדרים כולל הצעה להתמודד עם הבעיה דרך תקופת צינון

משטרת ישראל / אילוסטרציה: Shutterstock

לפנות בוקר: עשרות עצורים בפשיטה על ארגוני פרוטקשן

המשטרה פשטה לפנות בוקר על עשרות יעדים של ארגוני הפשיעה חרירי ואבו לטיף, אשר חלק מהעומדים בראשם כבר מרצים עונשי מאסר ● עשרות חשודים נעצרו, כולל בשטחים

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: יוסי כהן

רשות ני"ע נגד שיווק הקרנות ברשתות: פרסומי מנהלי קרנות ומשפיענים יוגבלו

בעמדת סגל שפרסמה היום הרשות היא מסדירה את האופן שבו מנהלי קרנות נאמנות, ומי שמקבלים מהם כסף, יוכלו לפרסם את הקרנות שלהם ברשתות החברתיות ● הכללים חלים גם על תגובות לפרסומים הנוגעים לקרנות תחת ניהולם

מה מסתתר במבול תשקיפי הנדל''ן בבורסה בת''א / איור: גיל ג'יבלי

6 חברות נדל"ן הגישו תשקיף באותו סוף שבוע, ויש להן מכנה משותף אחד

בסוף שבוע אחד, 6 חברות נדל"ן חדשות פרסמו תשקיף לקראת הנפקת מניות או אג"ח ● לכולן יש מכנה משותף: גירעון בהון החוזר, שמלמד על צורך גובר בנזילות ● מהלכי ההנפקה מקודמים ימים ספורים אחרי הורדת הריבית של בנק ישראל ● גלובס צלל לתשקיפים ומביא את התוצאות והסיבות להנפקות החדשות של ת"א

ראש הממשלה בנימין נתניהו ועו''ד עמית חדד / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

הימנעות מהודאה ותקדים שנוי במחלוקת: מה צפוי כעת עם בקשת החנינה של רה"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיש בקשה רשמית לנשיא המדינה, שבה קרא לחון אותו בשם "האינטרס הציבורי", מבלי להודות באישומים ● השלב הבא הוא קבלת עמדת מחלקת החנינות במשרד המשפטים, שאחריה הכדור יעבור להרצוג ● וגם: הקשר לתקדים קו 300 ומה יעשה בג"ץ

עמוד חשמל / צילום: Shutterstock

הרפורמה הצרכנית בחשמל: מי ייהנה מהחשמל הזול?

רשות החשמל פרסמה שימוע למכרז למכירת הספק של חשמל זול לשוק הפרטי, אך ללא מגבלות ברורות, חלק ניכר מההקצאה עלול לזרום לעסקים ולספקולנטים - ולצמצם את ההנחות המוצעות לצרכנים ● במקביל, גם חשבון החשמל עליו מוצעת ההנחה צפוי לעלות

בורסת KOSDAQ בסיאול / צילום: ap, Lee Jin-man

כמו משחקי הדיונון: הסוחרים מאחורי אחת התופעות הבולטות בוול סטריט

נוכח הזינוק החד בהשקעות מסוכנות של משקיעי הריטייל בדרום קוריאה במניות מם ותעודות סל ממונפות בארה"ב, רשות ניירות הערך בסיאול מחמירה את הפיקוח ● החל מדצמבר יידרשו משקיעי ריטייל לעבור קורסים וסימולציות בעקבות חשש להחרפת התנודתיות בוול סטריט והסיכונים לכלכלה המקומית

עוטף עזה / צילום: אלון פרל

מערך ההגנה יבוטל, גדר הגבול פרוצה: "מפקירים אותנו שוב"

התושבים בעוטף עזה על ההחלטה של צה"ל לבטל את ההגנה היישובית: "מישהו חייב להתעורר" ● החל הדיון בוועדת החוץ והביטחון על חוק הפטור מגיוס ● משבר כוח האדם בצה"ל: חוסר של מאות קצינים, עומס כבד על מערך המילואים ● צה"ל הודיע אתמול כי חיסל ארבעה מחבלים שיצאו מהמנהרה ברפיח ● מפקד פיקוד בהערכת מצב ברמת הגולן: "אסור לנו לחכות, רק ליזום" ● עדכונים שוטפים

פעילות כוחות צה''ל ברפיח (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

4 מחבלים מתבצרים חוסלו כשיצאו ממנהרה ברפיח

דיווחים בעזה: צה"ל תוקף בח'אן יונס ● מתקיימים חיפושים אחר חלל חטוף בבית לאהיא ● קטאר רומזת שיש להתקדם לשלב ב' בהסכם בין ישראל לחמאס: "זה שנותרו שני חטופים חללים - הישג אמיתי" ● גילויים חדשים על כישלון חיל האוויר ב-7 באוקטובר: "לא תקפו" ● הרמטכ"ל מקים צוות חקירה ייעודי למחדל "חומת יריחו" ● עדכונים שוטפים

מכשיר בדיקה של קווליטאו / צילום: אתר החברה

מניית השבבים שזינקה בת"א ב־3,000% וחברת הגמל שהרוויחה ממנה בגדול

חברת בידוק השבבים קווליטאו הציגה דוח חזק בו שילשה את הרווח הרבעוני והפחיתה את התלות בסין ● המרוויח הגדול: ילין לפידות

רצועת עזה מוצפת באייפון הכי חדש, והתושבים חושדים בישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: רוסיה רוצה להחזיר את ההשפעה שלה על סוריה, חיזבאללה וישראל עלולות להילחם שוב, ורצועת עזה מוצפת במכשירי אייפון חדשים ● כותרות העיתונים בעולם

תדלוק בתחנת דלק / צילום: ap, Marta Lavandier

ממחר: מחיר הדלק יעלה ב-4 אגורות לליטר

משרד האנרגיה: "מחיר הבנזין בתחנה יעמוד על 7.11 אגורות לליטר בשירות עצמי, עלייה של כ־0.56% לעומת החודש הקודם; מתוך זה, עלייה של 3 אגורות נובעת מהעלייה במחיר הבינלאומי של הדלק, ועוד עלייה של אגורה אחת נובעת מהתחזקות הדולר"

מושגים לאזרחות מיודעת. נימבוס / צילום: Shutterstock

הטכנולוגיה העוצמתית שבידי הממשלה: מהו נימבוס, ואיך הוא ישפיע על חיינו?

תחום הבינה המלאכותית חודר לכל תחומי החיים, האם הוא סוף־סוף יגיע גם לממשלה? ● זאת התשתית שאמורה לאפשר את המהפכה הדיגיטלית במגזר הציבורי ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

מימין: אורי וטרמן, רם גב, יפית גריאני / צילום: טלי בוגדנובסקי, יונתן בלום, כדיה לוי, צילום מסך

מינוי מנכ"ל כאל בישורת האחרונה: אלה שלושת המועמדים המובילים

זהות מנכ"ל כאל החדש תוכרע בימים הקרובים בצל עסקת המכירה שדיסקונט מוביל, אשר עדיין ממתינה לאישורים רגולוטריים חשובים ● מי שייבחר יידרש להציג ביצועים בתקופת אי־ודאות שתקבע את שווי חברת האשראי לבעלים החדשים ● הבכירים בעלי הסיכויים הגבוהים ביותר: יפית גריאני, שפרשה לאחרונה מישראכרט; אורי וטרמן, מנכ"ל שופרסל לשעבר; ורם גב מבנק הפועלים

פרויקט ''אינדיאנה צפון'' של חברת דוראל / צילום: באדיבות דוראל

חברת האנרגיה הבטיחה להפוך פחות מ־100 מיליון דולר ל־850. היא תצליח?

דוחות דוראל הזניקו את המניה, שהשלימה עלייה של כ־140% בשנה ● צמד הבעלים כמעט והפך למיליארדרים על הנייר ● האם הפרויקטים בארה"ב יממשו את תחזית הרווח השאפתנית?

הקרקע באזור התעשייה קריית אריה / צילום: יח''צ

בית המשפט: לא יוטלו היטלי השבחה בגין תוכנית קריית אריה

בית המשפט לעניינים מינהליים דחה את ערר עיריית פתח תקווה והיועצת המשפטית לממשלה, וקבע כי תוכנית המתאר של אזור התעשייה קריית אריה אינה מקנה זכויות בנייה קונקרטיות ולכן אינה יוצרת אירוע מס

בנימין נתניהו, הליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

בקשת החנינה של נתניהו: איך זה עובד והאם יש צורך בהודאה באשמה

רה"מ בנימין נתניהו יצר רעידת אדמה כשהחליט להגיש באופן רשמי בקשת חנינה לנשיא המדינה ● מה המשמעויות, וכיצד תתקבל ההכרעה? ● גלובס עושה סדר