גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קבוצת גולף צמחה במכירות במחצית הראשונה בכל מגזרי הפעילות

למרות המשבר בענף האופנה: הפדיון הממוצע למ"ר בחנויות זהות צמח ב-2.5% במחצית הראשונה של 2019 לעומת המחצית המקבילה אשתקד ● מנכ"ל גולף, רביב ברוקמאייר: "אנו ממשיכים להשקיע ולהרחיב את פעילות האון ליין של הקבוצה" ● המניה עולה לאחר פרסום הדוחות בשיעור נאה של 8.5%

מנכ"ל קבוצת גולף, רביב ברוקמאייר / צילום: ענבל מרמרי
מנכ"ל קבוצת גולף, רביב ברוקמאייר / צילום: ענבל מרמרי

למרות שיפור בהכנסות ממכירות בכל מגזרי הפעילות ואף גידול בפדיון בחנויות הזהות, חברת גולף דיווחה היום (ב') על שחיקה של יותר מ-11% ברווח הנקי, שהסתכם בכ-1.9 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2019. זה קרה בעיקר בגלל גידול בהוצאות המימון נטו שנרשמו בצל השפעות חיוביות שהיו להנפקת עדיקה במחצית הראשונה אשתקד. מניית גולף , שבשליטת כלל תעשיות, הגיבה לדוחות בעליות של 8.5%. 

נציין כי הרווח של גולף היה במחצית הראשונה השנה רק 0.44% מההכנסות שרשמה החברה, דבר המהווה שחיקה של כ-15% לעומת שיעור של 0.52% במחצית המקבילה אשתקד.

ברבעון השני ב-2019 רשמה החברה מעבר לרווח של 16.3 מיליון שקל, לעומת הפסד של 4.5 מיליון שקל, אך זאת בעיקר הודות לתזמון חג הפסח, שהשנה חל ברבעון השני ואשתקד חל במהלך הרבעון הראשון.

כאמור, בשורה העליונה חל שיפור בשתי התקופות השנה. הכנסות החברה צמחו במחצית הראשונה השנה בכ-5% לסך של כ-436 מיליון שקל.

בגולף, שמחזיקה בין היתר גם במותגי כיתן ופולגת ושולטת גם ברשת עדיקה, מציינים כי "הגידול נבע בעיקר מעלייה בהיקפי המכירות בכל תחומי פעילות הקבוצה". בחברה מתגאים בנוסף כי השיפור במכירות "הושג למרות סגירת חנות הדגל בהדר יוסף ומצב השוק המאתגר".

מהסתכלות-על רבעונית עולה כי ההכנסות ברבעון השני עלו בשיעור חד הרבה יותר, של כ-23%, אך זאת בעיקר בגלל תזמון חג הפסח, שחל השנה במהלך הרבעון השני, ואשתקד התרחש במהלך הרבעון הראשון.

לדברי מנכ"ל הקבוצה, רביב ברוקמאייר, "אנו שמחים מתוצאות הרבעון השני והמחצית הראשונה לשנת 2019, המבטאות גידול בשורת ההכנסות והמשך שיפור בפרמטרים התפעוליים. השיפור בתוצאות משתקף, בין היתר, בעלייה בנתוני הפדיון הממוצע למ"ר, הן הכללי והן בחנויות זהות, בתחומי הפעילות של אופנת ההלבשה והבית, שיפור בולט אל מול המגמות בשוק".

עוד מסר ברוקמאייר כי "אנו ממשיכים להשקיע ולהרחיב את פעילות האון ליין של הקבוצה, אשר באה לידי ביטוי בגידול בפעילות עדיקה לצד עלייה באתרי גולף. אנו רואים בפעילות האון ליין את אחד הנדבכים המשמעותיים לצמיחת החברה בשנים הקרובות, ואנו פועלים במרץ להרחבתה".

הרווח הגולמי של החברה טיפס במחצית הראשונה בשיעור נמוך במקצת משיעור הצמיחה בהכנסות, כשהרווח הגולמי גדל במחצית בכ-4%, כך ששולי הרווחיות הגולמית מההכנסות ירדו במידה לא מהותית ביחס למחצית המקבילה אשתקד, לרמה נוכחית של כ-62.4%. בחברה מסבירים כי דבר זה קרה בגלל עלייה בשער הדולר הממוצע לתקופה ובגלל עלייה בשיעור ההנחות. בנוסף רשמה החברה גידול בהוצאות שיווק ומכירה, בעיקר בשל פעילות עדיקה.

אגב, התוצאות במחצית הנוכחית הושפעו לחיוב בכ-1.4 מיליון שקל ביחס למחצית המקבילה אשתקד, גם מכיוון שבמחצית הראשונה ב-2018 היו הוצאות ההנפקה של עדיקה, שקרתה אשתקד, וגם מהפסד שנרשם אז בגין סגירת חנויות.

מהסתכלות תחומי הפעילות עולה כי כל שלושת התחומים רשמו רווח. מדובר במגזר אופנת ההלבשה, מגזר אופנת הבית ופעילות עדיקה. הדוחות מלמדים כי הרווח המגזרי הגבוה ביותר הגיע ממגזר אופנת הבית ועמד על 7.8 מיליון שקל, כאשר מגזר אופנת ההלבשה (לא כולל עדיקה) עבר מהפסד של 4.4 מיליון שקל במחצית הראשונה אשתקד לרווח של 5.3 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2019. מגזר עדיקה תרם רווח לפני מס של 1.5 מיליון שקל, ירידה לעומת רווח של כ-2.4 מיליון שקל במחצית הראשונה אשתקד. בהסתכלות על מגזר אופנת ההלבשה, בין היתר, החברה מדווחת על שיפור בפעילות חנויות העודפים של החברה - גולף אאוטלט.

החברה מגלה בדוחותיה נתונים נוספים ששופכים אור על התפתחות עסקיה במגזרי אופנת הבית וההלבשה (לא כולל עדיקה) ושנוגעים לפדיון הממוצע למ"ר. במסגרת זו מגלה החברה כי סך השטחים ששימשו אותה לפעילות עמד על כ-57 אלף מ"ר של 1.3% ביחס להיקף שטחי המכירה בחנויות ששימשו את שני המגזרים הללו במחצית הראשונה אשתקד. עם זאת, על-מנת לקבל תמונה השוואתית טובה יותר יש לבדוק את הפדיון למ"ר ממוצע בחנויות זהות, כאשר בחינת נתונים אלה מלמדת על גידול 2.5% בפדיון בחנויות הזהות.

אגב, מהסתכלות על מגזר אופנת ההלבשה לבדו עולה כי הפדיון בחנויות זהות גדל במחצית הראשונה ב-1.5%, ואילו בתחום אופנת הבית הגידול בפדיון בחנויות הזהות גדל בשיעור חדש יותר של כ-3.1%. מדובר בתוצאות חיוביות, וזאת ביחס לירידה שמציג מדד ה-RIS שמסמל את כלל שוק האופנה, שרשם ירידה במכירות מחנויות הזהות של כ-4.4% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

כאמור, הודות לעיתוי חג הפסח השנה, הרווחיות בשלושת המגזרים ברבעון השני השנה השתפרה במידה ניכרת ביחס לרבעון המקביל אשתקד, כאשר ברבעון השני ב-2018 מגזרי אופנת ההלבשה ואופנת הבית אף רשמו הפסדים (כאמור ב-2018 פסח חל במהלך הרבעון הראשון).

אגב, השנה אימצה גולף את תקן 16 ב-IFRS, שבלעדיו הרווח הנקי שלה היה במידת מה גבוה יותר מזה שדווח על-ידה בדוח הנוכחי. בהקשר זה מציינים בחברה כי בתקופת הדוח, בנטרול השפעת תקן 16, הרווחי הנקי במחצית מסתכם לסך של כ-3 מיליון שקל. יישום התקן ישפיע לחיוב גם על תזרים המזומנים שנבע מפעילות שוטפת, אשר השתפר בצורה ניכרת ביחס למחצית המקבילה.

כמו כן, במהלך המחצית הראשונה של 2019 פרעה החברה הלוואה לבנק בהיקף של 22 מיליון שקל, כך שתזרים המזומנים ששימש אותה לפעילות מימון הסתכם בתקופת הדוח ב-81 מיליון שקל, לעומת תזרים חיובי שנבע מפעילות מימון בתקופה המקבילה אשתקד ושהסתכם אז ב-27 מיליון שקל, בעיקר הודות להנפקה ולמכירה של מניות עדיקה.

בגולף מציינים עם פרסום הדוחות כי "לאור הצלחת חנות הקונספט הייחודית בתחום עיצוב הבית ברחוב הלח"י בבני-ברק, החברה צפויה להשיק כבר ב-2019 שני סניפים נוספים במתכונת זו", כאשר הם מוסיפים כי יחלו עתה ברכישה עצמית של מניות, וזאת בהמשך לתוכנית לרכישה עצמית של מניות החברה בהיקף של עד 5 מיליון שקל, עליה הודיעה החברה בתחילת יולי.

עוד כתבות

צחי (מימין) ועידו חג'ג' / צילום: ישראל הדרי

דירות בלי חניה, קומת קרקע ציבורית ותחרות מטורפת: האחים חג'ג' מסבירים איך בכל זאת מוכרים בתקופה מאתגרת

צחי ועידו חג'ג', בעלי קבוצת חג'ג', מספרים איך ניצלו את ההתעוררות שיצר הקמפיין של המתחרה בשדה דב ("בלי הדמיות יצאנו לשיווק") ● בראיון משותף עם האדריכל הישראלי ערן חן הם מדברים על המחירים ועל אתגרי התכנון בקו ראשון לים

יא–פינג (אבי) לי, הדיפלומטית הבכירה של טייוואן בתל אביב / צילום: באדיבות הנציגות הכלכלית והתרבותית של טייוואן בתל אביב

הבכירה שמצהירה: "כשסין תפלוש לטייוואן - הנזק לתמ"ג העולמי יהיה 10 טריליון דולר"

יא-פינג (אבי) לי, הדיפלומטית הבכירה של טייוואן בתל אביב, מזהירה כי האי הוא רק מטרה ראשונה בדרכה של סין "לשבש את הסדר העולמי", ומזהירה כי הפלישה עלולה לקרות עד 2027 ● בראיון מיוחד היא מספרת גם על יחסי הסחר הפורחים עם ישראל ועל הלקחים מהמלחמה במזרח התיכון ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

מרכז המיון דואר ישראל / צילום: גיא יחיאלי

אחרי שנה כחברה פרטית, בדואר ישראל מתעודדים מ-231 אלף תלונות בלבד

שנה אחרי ההפרטה, בדואר ישראל מנסים להוכיח שתם עידן הפקסים והחבילות האבודות ● המנכ"ל לרון מציג ירידה עקבית בתלונות והשקעות ענק במיון, אך בשטח, מורשת העבר עדיין מנצחת ● כעת, עם שאיפות להפוך לבנק ורפורמת המע"מ, הדואר מתייצב למבחן מציאות

מסחר פיזי בכסף בהודו / צילום: ap, Anupam Nath

המתכת היקרה שעקפה את הזהב בסיבוב, ושברה שיא של 45 שנה

מחיר החוזים על הכסף זינק ביותר מ־160% מתחילת השנה, בעודו שובר שיא של 45 שנה ● דצמבר היה אחד החודשים הטובים בהיסטוריה של התעשייה ● אבל יש מי שמזהירים: "מחירי הכסף נוטים לזנק מהר - ואז לקרוס"

תחנת גלי צה''ל ביפו / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

בג"ץ הוציא צו ביניים: סגירת גלי צה"ל הוקפאה

נשיא העליון יצחק עמית הוציא צו ביניים שמקפיא את החלטת הממשלה על סגירת תחנת גלי צה"ל ● ההחלטה ניתנה לאחר הודעת היועמ"שית, גלי בהרב-מיארה, כי היא תומכת בהוצאת הצו

קניות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

"הליך לא תקין": האם בג"ץ יפסול את הפחתת המע"מ על יבוא אישי?

איגוד לשכות המסחר עתר לבג"ץ בטענה כי הצו שהכפיל את הפטור ממע"מ על יבוא אישי נחתם בהליך לא תקין • המדינה נדרשה להגיב בתוך שבוע, וחברי כנסת מהקואליציה מאותתים על התנגדות

אז מה באמת עומד מאחורי טרנד הילדים סיקס־סבן? / צילום: Shutterstock

אז מה באמת עומד מאחורי טרנד הילדים סיקס־סבן?

מהי אולומואוצקי טברוז'ק, היכן נמצא רחוב שלושת החצים, ואיזו תחנת רדיו שידרה מבניין בית הספר "המנחיל" שברמת גן? ● הטריוויה השבועית

כמה עולה לגור במרחק הליכה מהים / צילום: Shutterstock

7 מיליון שקל בנהריה, 58 מיליון בתל אביב: כמה עולה לגור ליד הים בישראל?

2025 סיפקה שלל עסקאות בלתי שגרתיות על קו החוף. יצאנו לבדוק את המובילות שבהן ● הסקירה כוללת מדגם של עסקאות שבוצעו לאורך חוף הים התיכון - מנהריה שבצפון ועד לאשקלון שבדרום

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

סופו של עידן: הבורסה נפרדת מימי ראשון – המדדים ננעלו בעליות

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.4%, ביום המסחר האחרון לפני המעבר לימים שני עד שישי ● תמר פטרוליום קפצה בכ-5%, אל על ירדה ● במגדל שוקי הון מעריכים כי גם 2026 תהיה שנה חיובית בשוק החוב המקומי ● במזרחי טפחות מעריכים: העלאת תקרת הפטור ממע"מ ל-150 דולר לא תוריד את המחירים ● הזהב הוא הכוכב הגדול של 2025 ● וגם: מניית הסייבר הישראלית שעשויה לעלות במעל 20%

באיראן מודאגים: המדינה ממערב אסיה שמתקרבת לישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: באיראן מודאגים מהתחממות היחסים בין ישראל וארמניה, החלום האימפריאלי של ארדואן נתקל בקשיים ויש קשר לישראל, ובאירלנד לא מכירים בזה שיש אנטישמיות במדינה • כותרות העיתונים בעולם

''מיוחסת''. האחים כועסים / צילום: באדיבות yes

כשהכסף נכנס לתמונה, הכול מתערער: "מיוחסת" מעלה שאלות על פריבילגיות

בקומדיה החדשה שעלתה ל-yes ניצבת צעירה שמקבלת ירושה מפתיעה ● היא נשאבת לדרמה משפחתית של חלוקת הון ויחסי כוח, אך מציבה מראה לאחים שגדלו בעושר, ומציעה דרך אחרת לנהל כסף, בלי לוותר על קשר, חום ואנושיות

יינות קבוצת אמפורה / צילום: אנטולי מיכאלו

עם קצת עזרה מהמבקרים ביקב: חשיבותה של קבוצת אמפורה לתרבות היין בישראל גדולה מהיקף הייצור שלה

יקב אמפורה הפיק יינות בומבסטיים ויקרים, ואז החליף ידיים ושינה כיוון ● ההימור על יינן צעיר ומוכשר השתלם, החתירה ליוקרה הומרה לנגישות מקומית, ומרכז המבקרים ביסס את מעמדו כביקור חובה לחובבי יין

השר אלי כהן והשר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי אמסלם - לע''מ, נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

פשרה בממשלה: האוצר יקבל דריסת רגל בהחלטות על משק החשמל

ועדת השרים לחקיקה אישרה היום פשרה בין בצלאל סמוטריץ' לאלי כהן, ולפיה החלטות מדיניות במשק החשמל שחוצות עלות תקציבית מסוימת יעברו רק לאחר התייעצות עם משרד האוצר ● זאת לאחר שבאוצר הזהירו כי צעדים יקרים עלולים להתגלגל לחשבון החשמל של הצרכנים ולהזין את האינפלציה, ודרשו זכות וטו

עופרה גנור / צילום: אבי גנור

עופרה גנור נפרדת מהבייבי: "בארה"ב את קבוצות המסעדות הגדולות מנהלים רואי חשבון, לא מסעדנים רומנטיקנים"

אחרי 27 שנה סגרה עופרה גנור את מאנטה ריי, שהייתה לחלק מקו החוף התל אביבי ● בראיון לגלובס היא מודה שהופתעה מהתגובות ("אני מסעדנית בישראל, תמיד מצפה לרע"), מספרת למה ויתרה על השיפוץ היקר ("ידעתי שצריך גם הידוק קונספט"), וממליצה לצעירה שרוצה לעסוק בתחום: "רק אם יש לה סכין בין השיניים כמו שלי היה"

השנה הטובה של הבורסה / צילום: Shutterstock

שיאניות התשואה וחגיגת משקיעי הריטייל: 5 הערות על השנה ההיסטורית בבורסה

הבורסה לניירות ערך בתל אביב מסכמת את אחת השנים הטובות בתולדותיה ומפרסמת את הנתונים של 2025: מחזורי המסחר זינקו, שוק ההנפקות התאושש, ומניות הפיננסים הפכו ללהיט ללא תחרות ● וגם: המשקיעים שהציפו את השוק

בורסת נאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה שלילית בוול סטריט; הזהב הוסיף לשבור שיאים

למרות שננעלו בירידות היום, המדדים בוול סטריט סיכמו שבוע חיובי ● הבורסות בהונג קונג ובאוסטרליה היו סגורות היום לרגל חופשת ה"בוקסינג דיי" ● אמש לא התקיים מסחר בוול סטריט ובאירופה לרגל חג המולד ● הזהב שובר שיא פעם נוספת ●  אורקל בדרך לרבעון הגרוע ביותר מאז 2001

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

היועמ"שית לבג"ץ: להוציא צו ביניים שיקפיא את החלטת הממשלה לסגור את גלי צה"ל

בהרב-מיארה פרסמה את התגובה לבקשה לצו ביניים בנושא, ואמרה כי החלטת הממשלה על סגירת גלי צה"ל "רצופת פגמים" ● היועמ"שית טענה כי על בג"ץ למנוע כל מהלך בעניין עד להכרעה בעתירות, והבהירה: "הנזק שייגרם הוא משמעותי ובלתי הפיך"

מימין: טוביה ברלב, אדם סינגולדה ואייל פסו / צילום: אתר Actelis, טאבולה, יח''צ

הישראלית שזכתה להמלצה חיובית, וזו שזינקה משפל של כל הזמנים

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● גאוזי זינקה במעל 40% ביום שישי, לאחר שירדה החודש לשפל כל הזמנים, בעקבות פתיחת הליכי חדלות פירעון נגד חברות בנות שלה בצרפת ● טאבולה עלתה בשיעור דו־ספרתי, על רקע המלצה שקיבלה באתר השקעות ● ואקטליס ממשיכה ליפול, עם תשואה שלילית של 96% מתחילת השנה

מתוך הסדרה The Eternaut. לראשונה יצירה עם פריים סופי שיצרה AI / צילום: ©2024 Netflix, Inc

דיסני שילמה מיליארד דולר ל-openAI כי היא הבינה שהיא הפסידה בקרב

העסקה בין דיסני ל־OpenAI מסמנת רגע היסטורי בו הוליווד הפסיקה לנסות לעצור את הבינה המלאכותית, והחלה לנהל אותה מבפנים ● זהו מהלך שנועד לשמור על כוח ושליטה בתעשייה משתנה, גם אם המחיר הוא המרת הנשמה היצירתית באלגוריתמים

סיכום שווקים שבועי / צילומים: שאטרסטוק, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

השינויים שישפיעו על הכסף שלנו ב-2026 - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

כל מה שצריך לדעת על השינויים שישפיעו על הכסף שלנו לקראת 2026 ● מה ההבדלים בין פוליסות חיסכון וגמל להשקעה ואיפה מרוויחים יותר ● זו השנה החזקה בשוק ההנפקות מאז 2021 בבורסה בת"א - ואלו ההנפקות הגדולות ● וגם: למה כדאי לכם להשקיע בזהב?