גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בזק רשמה ברבעון השני הפסד של כ-1.6 מיליארד שקל, וצופה הפסד שנתי של כ-1.1 מיליארד שקל

הפעילות הקווית איבדה 22 אלף מנויי אינטרנט ברבעון ● בזק הפחיתה את תחזית ה-EBITDA השנתית לכ-2.9 מיליארד שקל ● המניה הגיבה היום לדוחות בירידה קלה בלבד, אחרי שאיבדה כמחצית מערכה בתוך שנה

דודו מזרחי מנכל בזק/  ישראל שם טוב
דודו מזרחי מנכל בזק/ ישראל שם טוב

בהתאם לאירועים החריגים שעליהם דיווחה קבוצת התקשורת בזק בשבועות האחרונים, ובמרכזם ירידת שווי החברה הבת פלאפון (כ-950 מיליון שקל) ומחיקת נכס מס (כ-1.15 מיליארד שקל), סיכמה הקבוצה הבוקר את הרבעון השני של השנה בהפסד ענק שהתקרב ל-1.6 מיליארד שקל, אחרי רווח נקי של 195 מיליון שקל שהציגה ברבעון המקביל אשתקד.

בסיכום המחצית הראשונה התקרבו הפסדי בזק ל-1.3 מיליארד שקל, אחרי רווח נקי של 455 מיליון שקל שהציגה במחצית הראשונה של 2018 - שנה שאת כולה סיכמה בהפסד של כ-1.05 מיליארד שקל. בסיכום שלושה רבעונים מצטברים ההפסדים לסכום עתק של כ-3 מיליארד שקל, אחרי שאת הרבעון הרביעי של 2018 סיכמה בזק בהפסד של כ-1.7 מיליארד שקל.

על רקע הדרמות הבלתי פוסקות בפעילותה של בזק, שינויי השליטה בה והחולשה בשוק הסלולר בישראל, איבדה מנייתה של בזק, שהגיבה היום לדוחות בשינויים מתונים, כמחצית מערכה תוך חצי שנה, ומחירה משקף לחברה שווי נוכחי של כ-6.2 מיליארד שקל.

במבט קדימה, אחרי האירועים החריגים ברבעון, שכללו גם רווח חד-פעמי של כ-400 מיליון שקל ממכירת קרקע, עדכנה הבוקר בזק גם את תחזיותיה ל-2019.

בתחזיותיה המעודכנות מביאה החברה בחשבון גם "הכללת עלויות חזויות בגין פרישת עובדים" בחברות השונות שלה, בהיקף של כ-380 מיליון שקל - סכום שעבור עיקרו (360 מיליון שקל) טרם נרשמה הפרשה בדוחות.

תוצאות קבוצת בזק לפי מגזרים

בהתאם, כעת בזק צופה כי הפסדיה השנתיים יסתכמו בכ-1.1 מיליארד שקל, לעומת רווח נקי בטווח של כ-900-1,000 מיליון שקל בתחזית המקורית, והיא צופה EBITDA (רווח תפעולי לפני פחת והפחתות) של כ-2.9 מיליארד שקל, לעומת 3.9 מיליארד שקל בתחזית הקודמת.

בסיכום רבעוני הציגה בזק בשורה העליונה שחיקה של כ-5% בהכנסותיה, שעמדו על כ-2.2 מיליארד שקל, וירידת ערך בחלק מפעילויותיה העבירה אותה להפסד תפעולי רבעוני של 94 מיליון שקל, כשבדרך לשורה התחתונה השלילית הצטרפו הוצאות מסים בהיקף של כ-1.35 מיליארד שקל.

מכירת קרקע הזניקה את הרווח התפעולי

בזק מחלקת את פעילותה לארבעה מגזרים עיקריים: תקשורת קווית, פלאפון, בזק בינלאומי ו-yes, ועל עיקר ההכנסות והרווחים אחראי המגזר הקווי, שבסיכום רבעוני סבל "משחיקה בהכנסה הממוצעת לקו טלפון ומקיטון במצבת הקווים".

סך הכנסות פעילות מגזר זה נשחק בסיכום רבעוני ב-4% לכ-1 מיליארד שקל, אולם רווח חד-פעמי, בעיקר ממכירת קרקע במתחם "סקיה" הסמוך לצומת מסובים, בהיקף של כ-400 מיליון שקל, סייע לרווח התפעולי מהפעילות הקווית לקפוץ בכ-130%, ל-875 מיליון שקל.

מספר קווי המנוי הפעילים של בזק בתחום הקווי עמד על קרוב ל-1.8 מיליון - סכום המשקף ירידה של כ-5% ביחס למספר המנויים שלה ברבעון המקביל, וההכנסה החודשים הממוצעת לקו (ARPU) ירדה בכ-6%, ל-49 שקלים, לעומת 52 שקלים ברבעון המקביל.

עוד עולה מנתוני הפעילות הקווית, כי בזק איבדה 22 אלף מנויי אינטרנט ברבעון השני, שמצטרפים ל-21 אלף מנויים שהחברה איבדה ברבעון הקודם.

הלקוחות שבזק מאבדת הם בעיקר לטובת מתחרותיה, שמציעות קצבי גלישה גבוהים שבזק מנועה מלספק בגלל סירוב משרד התקשורת, ומפני שאסור לה למכור חבילות טריפל. באופן מפתיע, החברה הצליחה להגדיל את ההכנסה הממוצעת ממנוי אינטרנט, מ-96 שקל ל-97 שקל בחודש, וזאת בעיקר בעקבות השיווק המסיבי של הנתב החדש של החברה, BE, ששווק למעל 200 אלף לקוחות.

השחיקה בהכנסות נובעת כמו תמיד מהירידה המתמשכת במנויי טלפוניה, וכאמור, מאיבוד לקוחות בעקבות התחרות.

תוצאות פעילות הסלולר של בזק מעידות על המשך הכיוון השלילי שבו נמצא שוק זה כבר תקופה ארוכה, עם "שחיקת תעריפים ומעבר לקוחות קיימים לחבילות זולות יותר, הכוללות נפח גלישה רחב, ואשר תואמות את מחירי השוק הנוכחיים", נוסף על ירידה בכמות המכשירים שנמכרו והכנסות למכשיר.

כל אלה יחד הובילו לירידה של כ-5% בהכנסותיה של פלאפון, שהסתכמו ב-570 מיליון שקל, ובשורה התחתונה רווחי הפעילות ממשיכים להיות מצומקים, והם הסתכמו ב-2 מיליון שקל בלבד, אחרי רווח של כ-7 מיליון שקל ברבעון המקביל (ראה מסגרת).

שחיקה ביס; ירידת רווח בבזק בינלאומי

בפעילותה של יס (yes), שהייתה אחראית על הדרמה בסיכום 2018, עם הפסד עתק בשורה התפעולית והתחתונה, וקשורה כעת למחיקת נכס המס, ההכנסות המשיכו להישחק, וירדו בסיכום רבעוני ב-10% ל-337 מיליון שקל, לצד הפסד רבעוני של 27 מיליון שקל - לעומת הפסד של 10 מיליון שקל ברבעון המקביל.

גם יתר נתוניה של יס מעידים על המשך השחיקה בפעילות, עם ירידה בהיקף הלקוחות ובהכנסות מהם.

במספר המנויים של יס נרשמה שחיקה של 3%, ל-565 אלף, לעומת 582 אלף מנויים ברבעון המקביל אשתקד ו-568 אלף מנויים ברבעון הראשון של 2019.

זאת לצד ירידה של 8% בהכנסה החודשית הממוצעת ממנוי (ARPU), ל-198 שקל, לעומת 215 שקל ברבעון המקביל אשתקד, ולעומת 200 שקל ברבעון הקודם השנה.

החברה הבת בזק בינלאומי, הפועלת בתחום התקשורת הבינלאומית, שירותי אינטרנט ופתרונות לעסקים, סיכמה את הרבעון השני של השנה עם שיפור מתון של 1% בהכנסות, ל-339 מיליון שקל, ובשורה התחתונה רווחיה נחתכו בחצי ל-10 מיליון שקל, בין היתר בהשפעת עלייה בהפרשות לתביעות משפטיות. בסיכום רבעוני מדווחת בזק בינלאומי בין היתר על ירידה בהכנסות שיחות בינלאומיות ובהכנסות אינטרנט, מול עלייה בהכנסות משירותים וציוד לעסקים. 

עוד כתבות

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

נעילה אדומה באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● דאקס מאבד 0.7%, קאק נסוג ב-0.9% והפוטסי נחלש ב-0.2% ● הביטקוין ירד ביממה האחרונה ב-0.6%, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-108,870 דולר ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

ליז טראס מתפטרת מראשות ממשלת בריטניה / צילום: Associated Press, Alberto Pezzali

ראש ממשלת בריטניה לשעבר: "הניסוי של עצמאות הבנקים המרכזיים נכשל"

45 יום בלבד כיהנה ליז טראס כראש ממשלת בריטניה, אך היא מתעקשת שלא מדובר בכישלון ● בראיון מיוחד לגלובס היא מתארת כיצד התנגדות הממסד הכלכלי ותגובת השווקים לתקציב שהובילה הביאו להדחתה ● היא תוקפת את הבנק המרכזי, מתייצבת מאחורי ישראל והמבצע באיראן, ויש לה גם אזהרה: "אם לא נשמור על ערכי המערב, נגיע לנקודת אל־חזור"

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט