גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יאיר גולן: "המקור למרב האלימות הפוליטית בישראל נובע מהשליטה שלנו ביהודה ושומרון"

גולן ביקר היום בכנס התעשיינים את המצדדים בסיפוח יהודה ושומרון ואמר כי "הדרך היחידה של המיעוט להגיע לסיפוח היא רק באמצעות הריסת הכלים הדמוקרטיים והמרחב הציבורי. ניסיון למנוע מהמתנגדים להשתתף במשחק הדמוקרטי"

יאיר גולן בכנס התעשיינים / צילום: חן גלילי
יאיר גולן בכנס התעשיינים / צילום: חן גלילי

סגן הרמטכ"ל לשעבר, יאיר גולן, מהמחנה הדמוקרטי, דיבר היום (ב') בכנס התעשיינים על התנגדות רוב הציבור הישראלי לשליטת צה"ל ביהודה ושומרון: "המקור למרב האלימות הפוליטית בישראל נובע מהשליטה שלנו ביהודה ושומרון. רוב העם בישראל נגד סיפוח. מיעוט מסודר ומאורגן תמך בו ומצליח לדחוף את העניין. המיעוט כופה את דעתו על הרוב באמצעות הרס מוסדות השלטון, הרס הדמוקרטיה, יוצא נגד המשטרה נגד התקשורת נגד בתי המשפט נגד מוסדות השלטון".

גולן ביקר את המצדדים בסיפוח יהודה ושומרון ואמר כי "הדרך היחידה של המיעוט להגיע לסיפוח היא רק באמצעות הריסת הכלים הדמוקרטיים והמרחב הציבורי. ניסיון למנוע מהמתנגדים להשתתף במשחק הדמוקרטי". הוא אף השווה את התהליך בישראל לנטייה הפוליטית ימינה מסביב לעולם, "הדמוקרטיה מתכרסמת, כמו בעוד מקומות בעולם, טורקיה, הונגריה ועוד".

גולן התייחס גם לחבירת העבודה למפלגת גשר של אורלי לוי-אברקסיס וציין כי היו"ר פרץ כבר הספיק לשבת עם פוליטיקאים מכל קצוות המפה הפוליטית בישראל, "לעמיר פרץ הייתה הזדמנות פז להוביל את מחנה השמאל בישראל הוא בחר אחרת. הוא בחר להצטרף לאורלי לוי, וזו דרך מוזרה. פוליטיקאי כמוהו ישב כבר עם כל תועבה אפשרית במדינה וזה לא בגלל שלא רצה לשבת עם אהוד ברק. הם כבר יישרו את משקעי העבר, וחוץ מפוליטיקה קטנה אין כאן כלום".

כשנשאל על סקרי הבחירות, אמר סגן הרמטכ"ל לשעבר כי הוא "מעריך שהסקרים כמעט לא רלוונטיים - רק מסוף השבוע זה יתחיל להיות ממשי. העסק היה מנומנם עד כה וכשיתעורר נראה תופעות אחרות בשטח".

גולן דיבר גם על סבב האלימות האחרון בין חיזבאללה לישראל וציין שנראה כי שני הצדדים לא מעוניינים בהסלמה, "חיזבאללה וישראל לא רוצות הסלמה ולכן הסבב של אתמול הסתיים במהירה. אם היה פה מקרה שבו הוסרה העמימות בגין שיקולים פוליטיים זו תקלה חמורה ביותר. העמימות מאפשרת לצד השני לספוג ולהבליג ולא להגיב. הסרת העמימות יוצרת לחץ ציבורי להגיב ועשויה להביא לאבידות בצד שלנו. רע מאוד שראש הממשלה מדבר על זה, כולל התצוגה המבישה של מה שהובא ונחשף מאיראן, חמור מאוד".

בנוגע לרצועת עזה, אמר גולן, "אין מדיניות לישראל מול רצועת עזה. חייבים לקבוע מדיניות כוללת, לא צבאית בלבד בעיקר כלכלית ולמשל להכניס אלפי פועלים לעבודה בישראל. זה יביא שקט ואינטרס לחמאס לשמור עליו".

חבר המחנה הדמוקרטי שוחח על המצע הכלכלי של איחוד הרשימות והתייחס במיוחד לציבור החרדי ושילובו בשוק העבודה: "עם הציבור החרדי אפשר להתקדם מאוד קדימה - ציבור עם פוטנציאל בלתי רגיל ומשמעת עבודה בלתי רגילה ויש כאן פספוס אדיר. זה מחייב שינוי בסוגיית מתווה הגיוס. אני עם מתווה כזה מוכן בכיס. כזה שיפסיק את השקר הנוכחי. וכל שנה יתווספו אלפי אנשים לשוק העבודה. וצריך לטפל גם בלימודי הליבה. מכל מחזור גיוס חרדי אנחנו נוגעים בשליש והיתר רק 20% תורתם אומנותם את כל היתר צריך להפנות לשירות אזרחי שגם יקנה להם מקצוע ומשם לשוק העבודה. כשזה יטופל, שוק העבודה יתעצם והתוצר הלאומי יגדל בסדר גודל משמעותי".

חזון המפלגה של גולן הוא העברת מפעלי התעשייה הישראלים לפריפריה, והוא ציין כי זו צריכה להיות "מדיניות ממשלתית של העברת התעשייה לפריפריה", עוד הוסיף גולן כי "בעיקר הייטק שזה הרבה יותר פשוט. כמו שצה"ל עושה עם הירידה לדרום. למה הממשלה לא עושה כן. למה לא להעביר מפעלים לקצרין שאין בה תעסוקה. צריך תמריצים ברמה הלאומית וזה ישפר מאוד את הביטחון".

גולן הוסיף התייחסות ספציפית לטכנולוגיה, חינוך לטכנולוגיה והייטק, "צריך להחזיר את החינוך הטכנולוגי במדינה. אסור היה לשנמך אותו. וצריך ממנו להביא את התשתית לתעשייה ככלל ולהייטק בפרט. חיוני למדינה לפתח את התעשיה ובעיקר תעשיית ההייטק לחברה הערבית. הפוטנציאל גבוה. הדרך שבה הממשלה מתייחסת למגזר הערבי היא דבר מסוכן מאוד למדינה".

עוד כתבות

ניתוח חברה | אל על / צילום: יח''צ

אל תתנו לאחוזים לבלבל אתכם - השווי של אל על משקף תמחור נמוך מאי פעם

המשקיעים חוששים שסיום המלחמה יוביל לתחרות שתפגע בתוצאות של חברת התעופה, אך ספק אם זו תגיע בקרוב ● השווי בבורסה אמנם גבוה היסטורית, אלא שבשקלול קופת המזומנים הגדולה ושווי הנכסים, מדובר בתמחור הפעילות הנמוך בתולדות אל על ● האם הוא מוצדק? ● מדור חדש

עמוס לוזון / צילום: יוסי כהן

"מחיר המניה ברח להם, אז מצאנו פשרה": עמוס לוזון מגלה איך נראו מאחורי הקלעים של המו"מ עם מנורה מבטחים

עמוס לוזון הפך השקעה של 10 מיליון שקל למיליארד וכעת חברת הביטוח הפכה לבעלת עניין בקבוצת הנדל"ן שלו ● "לא רציתי להכניס משקיעים לפני שהחברה שווה 1.5 מיליארד שקל. איך שהגיע השווי הזה קיבלתי טלפון. מחיר המניה 'ברח' להם, אז עשינו פשרה"

באירופה מעריכים: המועד שבו ישראל תתקוף באיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: מקורות דיפלומטיים באירופה מעריכים שישראל תתקוף במהלך שנה הבאה באיראן, הכותרות בגרמניה עסקו בביקור הקנצלר בישראל, ולבנון מנסים לתכנן את היום אחרי סיום המנדט של יוניפי"ל ● כותרות העיתונים בעולם

מירן פחמן / צילום: טרלן בן אבי

איזה משרדים שיגרו הכי הרבה פיינליסטים לתחרות הפרסום גרנות?

תחרות גרנות חושפת את מפת הפיינליסטים עם הובלה למנצ’, ליאו ברנט ובלאנקו ● וגם: יניב סנה מצטרף כשותף בחברת OMD , הנציגה הישראלית של תאגיד הפרסום הגדול בעולם, אומניקום ● אירועים ומינויים

מהפכת ה-AI בפירמות עורכי דין / צילום: Shutterstock

תפקיד חדש נולד: פירמות עוה"ד כבר מרגישות את השפעות מהפכת ה־AI

למרות אזהרות של בתי המשפט משימוש לא מפוקח בבינה מלאכותית, פירמות עורכי הדין בישראל לא חוששות להטמיע כלי AI ● עוה"ד מסבירים כיצד משתמשים בכלים, מה הם מחפשים בעובדים בעידן החדש, ולמה עדיין מוקדם להספיד את התחום

משטרת ישראל מפתחת מערכת אכיפה מתקדמת / צילום: Shutterstock, trekandshoot

המדינה מקצה עשרות מיליונים למערכות למדידת מהירות. איך זה יעבוד?

המשטרה יצאה במכרז למצלמות חדשות שמודדות מהירות לאורך מקטעי כביש שלמים, כך שלא יתאפשר להאט לפני שמגיעים אליהן ● כ–80% מהאכיפה בכבישי ישראל היא ידנית ורק כ־20% דיגיטלית, ההפך משאר מדינות ה–OECD ● עלות הפרויקט: 14.4 מיליון שקל

תאונת דרכים / צילום: פביו טרופה

הכאוס יידחה: משרד התחבורה מאריך בשנה את הרישיון של שמאי הרכב

לאחר חשיפת גלובס, משרד התחבורה ממהר למנוע מצב שבו חברות הביטוח לא יכולות לשלם על תיקון רכבים, ולכן מוסכים לא יתקנו והציבור יתקע בלי כלי רכב לאחר תאונה ● עד כה, ניתנו לשמאים רישיונות רק לחמש שנים, וכעת אלו יהיו תקפים לשש שנים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצר, שאטרסטוק

הפערים בנתונים ומי משלם הכי הרבה: 3 גרפים על שיטת המיסוי בישראל

מחקר חדש של רשות המסים חושף פערים ביחס לנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בכל הנוגע להכנסות לפי עשירונים ● ממה נובעים הפערים, איזה עשירון נושא ברוב נטל המס ומי מצליח "להתחמק" ממנו?

אסף נגר / צילום: ניר שמיר

"להמליץ על מניות ביטחוניות ובנקים נשמע מוזר. אבל אנחנו אוהבים 3 חברות"

אסף נגר, מנהל תיק בנוסטרו של איילון ביטוח ופיננסים, רואה בשוק הישראלי תמונה חריגה: "בשנה הבאה לא יהיה משק בעולם המערבי שיתקרב אלינו בצמיחה" ● אבל התרחיש האופטימי הזה מייצר גם סיבות לדאגה: "אני מפחד נורא מהתחזקות השקל" ● וגם: המניות המומלצות

חיילי מילואים / צילום: Shutterstock

תאגיד בנקאי לקח רכב כמשכון. ואז השופט גילה שהוא שייך למילואימניק

הגנה מפני הליכי הוצאה לפועל, הקדמת תשלומים באמצעות הלוואה חברתית והצעת הסדר שהגיעה אחרי קריסת החברה: שלושה פסקי דין שניתנו לאחרונה ממחישים כיצד מערכת המשפט מנסה למצוא את האיזון ולהגן על המילואימניקים

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

משבר בהגדלות הרמטכ"ל: נתניהו שינה את דעתו, צה"ל מסרב לפשרה

לאחר פגישה לילית עם יו"ר ועדת חוץ ובטחון, בועז ביסמוט וראש המתנגדים להכשרת הגדלות הרמטכ"ל, ח"כ עמית הלוי, ראש הממשלה עבר לתמוך בפשרה מקיפה שלא כוללת את אישור ההגדלות לפנסיות הגישור ● בצה"ל דוחים את המהלך, והדיון שתוכנן בוועדת החוץ והביטחון בוטל - בעוד המועד שקבע בג"ץ להסדרת החוק מתקרב

גיא ברנשטיין, מנכ''ל מג'יק ופורמולה; ומוטי גוטמן, מנכ''ל מטריקס / צילום: יח''צ, עידן גרוסמן

מאז הודעת המיזוג: מניות מטריקס ומג'יק השאירו אבק למדד ת"א 125

בעלי המניות יצביעו השבוע על המיזוג שייצר חברת ענק בשווי 3.5 מיליארד דולר ● לידר: "השווי המצרפי ממקם את השתיים במקום השמיני בין חברות ה־IT הציבוריות בארה"ב, ובמקום השלישי באירופה"

ראש האופוזיציה יאיר לפיד שבע תשע, ,103FM י02.12.25 / צילום: כדיה לוי

יאיר לפיד התגאה בגיוס חרדים. האם הוא צודק?

במאבק על גיוס החרדים לצבא, ראש האופוזיציה לפיד טוען שכבר יש לו הצלחה מוכחת ● אבל כשמרחיבים קצת את הפריזמה, מגלים שהנתונים של לפיד הרבה פחות מרשימים ● המשרוקית של גלובס

מייסדי Safebooks. מימין: בועז אבידן, אחיקם קאופמן וגיא בר-גיל / צילום: Safebooks

ה-AI יחליף את רואי החשבון? "יש תפקידי כספים שייעלמו אבל חייבים אדם בתמונה"

סייפבוקס של היזם הסדרתי אחיקם קאופמן גייסה 15 מיליון דולר כדי לחסוך עבודה ידנית לסמנכ"ל הכספים ● "היא לא תייתר את עבודת ה-CFO אבל בהחלט תייתר בטווח הארוך כמה משרות במחלקות הכספים"

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

עם ניסיון בארגון ידידי צה"ל: המנכ"לית המפתיעה בחברה החדשה של כצמן

חברת אוריון השלימה את הפיצול מג'י סיטי והחלה להיסחר בבורסה ● מנכ"לית החברה היא עו"ד ששימשה עד כה כמנהלת בארגון ידידי צה"ל בארה"ב והיו"ר הוא ערן יעקב, מנהל רשות המיסים לשעבר

אוניברסיטאות העילית האמריקאיות שקיבלו ציון נכשל בהתמודדות עם אנטישמיות

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: חמאס ממשיך להתחזק בעזה, ניתוח חדש של האו"ם קובע כי "בעזה יש 68 טון של פסולת בניין", והדוח שמעניק ציונים למוסדות אקדמיים בארה"ב על התמודדות עם אנטישמיות ● כותרות העיתונים בעולם

מקרון לצד נשיא סין שי ג'ינפינג, בביקור בבייג'ינג השבוע / צילום: ap, Adek Berry

"ההלם הסיני": אירופה מתמודדת עם חזית חדשה

המכסים של טראמפ דחפו את סין להסיט סחורה מאמריקה לאירופה, שהפכה לאחד מיעדי היצוא העיקריים שלה ● התוצאה: לחץ הולך ומעמיק על התעשייה האירופית ● בזמן שפריז דורשת מכסים וברלין חוששת מפגיעה ביצוא, סין רושמת לראשונה עודף סחר של יותר מטריליון דולר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

לאחר ההסכמות על יצוא הגז: ניו מד ורציו מזנקות בכ-5%

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.2% ● מניות הגז מזנקות לאחר שהושגו הסכמות על יצוא הגז למצרים ● הנשיא טראמפ אישר לאנבידיה למכור שבבי AI לסין תחת תנאים מסוימים ● מניות אוריון וסוגת זכו לקבלת פנים חיובית ביום המסחר הראשון שלהן ● השקל הפך החודש למטבע החזק בעולם מול הדולר ● וגם: האסטרטג הוותיק בוול סטריט שממליץ לצמצם אחזקות במניות "שבע המופלאות"

מגרש רכבים / צילום: Shutterstock

ישראל עיכבה חידוש זיכיונות יבוא רכב, וסין דורשת הבהרות

סין פנתה רשמית לישראל בדרישה להבהרות אחרי שעיכוב בחידוש רישיונות יבוא, לרבות של מותגים בבעלות ממשלתית סינית, יצר חשש לפגיעה בפעילותם ● רשות התחרות בוחנת הגבלות נוספות על יבואנים גדולים, בעוד המתיחות בין המדינות כבר מתרחבת לזירת הביטחון

שר התקשורת שלמה קרעי וח''כ גלית דיסטל אטרביאן הדיונים בהוועדה לדיון בהצעת חוק התקשורת היום / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

ועדת התקשורת החדשה יצאה לדרך, השר קרעי הבטיח: "הרפורמה לא תיעצר"

לפתיחת דיוני הוועדה בהצעת חוק התקשורת (שידורים) החדש, בהובלת היו"ר ח"כ גלית דיסטל אטבריאן, הגיעו שר התקשורת עצמו וחברי הוועדה מטעם האופוזיציה - אך נוכחות חברי הקואליציה הייתה דלה במיוחד ● ח"כ שלי טל מירון מיש עתיד: "כל המטרה של החקיקה היא להשתלט על התקשורת החופשית"