גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לימור לבנת: "רה"מ אמר לא לצפות בערוץ 12, אז כולם עברו לערוץ 13 וצפו בהקלטות"

כך אמרה הבוקר השרה לשעבר לימור לבנת בוועידת המשפט של לשכת עוה"ד ● לדבריה, "מערכת המשפט שלנו עשתה דברים נפלאים, אבל גם הרוויחה ביושר את הביקורת עליה" ● השופטת בדימוס מרים נאור: "הירידה באמון במערכת המשפט לא דרסטית יותר מאשר בכל מערכות השלטון" ● עו"ד פיני רובין: "חקיקת פסקת ההתגברות אינה מעשה תועבה"

לימור לבנת בוועידת המשפט של לשכת עורכי הדין / צילום: כדיה לוי
לימור לבנת בוועידת המשפט של לשכת עורכי הדין / צילום: כדיה לוי

"הירידה באמון במערכת המשפט לא דרסטית יותר מאשר בכל מערכות השלטון" - כך אמרה הבוקר (ג') נשיאת בית המשפט העליון לשעבר, השופטת בדימוס מרים נאור, במסגרת ועידת המשפט השנתית של לשכת עורכי הדין.

עוד אמרה נאור, תחת המושב "עימות חזיתי - הרשות השופטת מול הרשות המבצעת", כי "לבית המשפט אסור להיות פופוליסטי או לנסות לרצות מישהו. בית המשפט צריך להחליט מה נכון, לא לנסות לרצות חברי כנסת או שרים. וכמובן שמותר לטעות. אוי לנו אם כתוצאה מרצון לרצות מישהו, בית המשפט ישנה את הפסיקה שלדעתו היא ראויה".

נאור נשאלה מדוע, למשל, התערב בג"ץ במתווה מבקשי המקלט, שהוא עניין הנמצא לכאורה בליבת המדיניות של הממשלה, והשיבה: "הסעיף בחוק דיבר על מאסר של 3 שנים בלי משפט, למי שנמצא כשוהה בלתי חוקי. זהו פרק זמן שלא יעלה על הדעת. לא קבענו מהו משך הזמן הסביר, זו הממשלה שרמזה שתבקש שנה, ועל כך אמרנו שלא נתערב".

נאור מתחה ביקורת על הפוליטיקאים שיצאו נגד 3 החלטות בג"ץ לפסול את החוק: "במקרה של המסתננים היה שיסוי נגד בג"ץ. ניסו לצייר אותנו כאויביי תושבי דרום תל-אביב, אך האמת היא שבתוך פסק הדין קבענו שלגיטימי לפזר אותם ברחבי הארץ. היה מתווה יפה שהשיגה הממשלה בהקשר זה, אבל היא חזרה בה. התפקיד של בית המשפט זה למצוא פתרונות הומניים". 

ציון אמיר ומרים נאור, כנס לשכת עוה"ד / צילום: כדיה לוי

השרה לשעבר לימור לבנת סברה אחרת ומתחה ביקורת על התערבות בג"ץ בהחלטות הממשלה. לדברי לבנת, "מערכת המשפט שלנו עשתה דברים נפלאים, אבל גם הרוויחה ביושר את הביקורת עליה כשפסלה חוקים, גם אם לא הרבה. בג"ץ התערב מספר פעמים בענייני מדיניות, והוא לא צריך היה להתערב".

לבנת, ששימשה בעבר גם בתפקיד שרת התקשורת, התייחסה גם להקלטות נתניהו שנחשפו אמש בחדשות 13, ובפרט לדברים שאמר נתניהו לשר התקשורת לשעבר איוב קרא, לפיהם יש לפעול לביטול מועצת הכבלים והלוויין, לאחר שזו לא אישרה לערוץ 20 לשדר מהדורת חדשות.

לדברי לבנת, "אין לי מושג אם מה שנחשפנו אליו עומד בדרישות או הנחיות היועץ המשפטי לממשלה, אבל אני יכולה לומר שיש מקום להפחית מאוד את הרגולציה, אם לא לבטל אותה כליל, בכל מה שנוגע למועצת הכבלים והלוויין. אלה לא הנסיבות שבהם אמר נתניהו את דבריו, אבל אני יודעת שזו עמדתו העקרונית".

עוד אמרה לבנת על ההקלטות בהן נשמע נתניהו זועם: "תפסו את ראש הממשלה עצבני וצועק, זה קורה לכל אחד אבל לא נעים. מה שאותי מטרידה זו העובדה שמקליטים שיחות עם ראש הממשלה, על-מנת לפרסם אותה אחר-כך או לשמור חומר. ראש הממשלה המליץ לא לצפות בערוץ 12, אז כולם עברו לערוץ 13 וצפו בהקלטות".

עו"ד אלי זהר ממשרד גולדפרב-זליגמן התייחס לוויכוח בין הרשות המבצעת לרשות השופטת: "זה לא ויכוח שצץ לפתע בגלל סטיית בית המשפט העליון. כבר ב-1952 היה מתח כזה בין שר המשפטים לבית המשפט העליון. העניין הוא שהדיון הזה הפך לנפיץ יותר היום, בגלל האופן שהמערכת השלטונית מתייחסת לבית המשפט העליון. יש ירידה בהערכה לבית המשפט, וזה מקור רציני לדאגה". 

עוד לדברי זהר, "שכחנו את עיקרון החוקיות ושלטון החוק. כל מיני שרים וחברי כנסת שמעל ראשם מרחפת עננה של אישום בכפוף לשימוע, הם מי שמובילים את הדיון, אבל צריך לזכור שהם בעלי אינטרס מובהק. זה יוצר בעיה אמיתית. מדובר בהטעיה מכוונת. חייבים לשמור על בית המשפט העליון". 

אלי זהר, כנס לשכת עוה"ד / צילום: כדיה לוי

"חקיקת פסקת ההתגברות אינה מעשה תועבה"

עו"ד פיני רובין, מי ששימש עד לא מזמן כסנגורו של ראש הממשלה, התבקש לחוות את דעתו לגבי הכוונה לחוקק את פסקת ההתגברות, המאפשרת לכנסת לעקוף את פסיקת בג"ץ. לדברי רובין, "חקיקת פסקת ההתגברות איננה מעשה תועבה. זה לא בלתי אפשרי שכנסת ישראל תחשוב שבמקרים מסוימים ונדירים יכולה הכנסת להפוך את פסיקת העליון, אבל יש מספר תנאים. ראשית, זו לא העת לעשות זאת. זו תקופה נפיצה מאוד. שנית, צריך להשיג הסכמה לאומית רחבה, כולל נתח משמעותי של האופוזיציה, לפני שמחוקקים חוק כזה".

בנוגע לכוונה להרחיב את חוק החסינות שתמנע את העמדתו לדין של ראש הממשלה, ציין רובין כי יש לזכור שלא מדובר בחוק שמונע העמדה לדין אלא רק דוחה אותה, והסביר כי לדעתו אין להחיל אותה על עבירות חמורות. כשנשאל האם עבירת השוחד היא עבירה חמורה שלא אמורה לחסות תחת החוק, השיב רובין בחיוב. 

פנחס רובין, כנס לשכת עוה"ד / צילום: כדיה לוי

עו"ד מיכל רוזן-עוזר, שותפה במשרד חן, יערי, רוזן-עוזר, המייצגת בימים אלה את איריס אלוביץ' (בעוד שותפה, עו"ד ז'ק חן, מייצג את שאול אלוביץ'), התייחסה גם היא לעניין חוק החסינות: "יש מדינות, כך שמעתי, שנחשבות כנאורות, למשל צרפת, שיש בהן חוק חסינות, ולא ראיתי שהרפובליקה קרסה. אז בואו נוריד מן השולחן את השיח האפוקליפטי של סופה של הדמוקרטיה. אנחנו מדינה צעירה, ואלה הם ימים שבהם אנחנו מחפשים את דרכנו, ואין במגוון הדעות ובמגוון העמדות כל פסול. זה מה שיפה".

נאור התייחסה גם היא לחוק החסינות שככל שיחוקק צפוי לעמוד בפני הכרעת בג"ץ, ואמרה: "אני לא יודעת אם בית המשפט יפסול חוק או לא, אבל רק אזכיר שחקיקה פרסונלית נתפסת כדבר לא ראוי בכל העולם". 

מיכל רוזן עוזר, כנס לשכת עוה"ד / צילום: כדיה לוי

"שימוש בכוח שלטוני כדי לסכל הליכי חקירה"

במושב תחת הנושא "ניקוי אורוות - על טוהר מידות ושחיתות בשירות הציבורי", אמר עו"ד אביגדור (דורי) קלגסבלד: "לאחרונה אנחנו עדים לשימוש בכוח שלטוני כדי לסכל הליכי חקירה או הליכים משפטיים. לדוגמה: מינוי מבקר המדינה, מינוי נציב המדינה, ועדת ההיתרים החדשה והתכליות שלה, פיטורי מנכ"ל משרד המשפטים, המאבק על פרקליט מדינה ועוד. בנוסף לכך, יש שימוש בהליכי חקיקה בדיוק לאותן מטרות, כמו למשל חוק החסינות. זה מצב חמור מאוד". 

אביגדור קלגסבלד, כנס לשכת עוה"ד / צילום: כדיה לוי

עו"ד דן אלדד, מנהל המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, סיפר כי בפרקליטות מבינים היטב כי בתוך העולם הפוליטי קיימים יחסי "תן וקח" שאינם מהווים שחיתות שלטונית. הוא סיפר על מפגש עם ראשי רשויות שנבחרו שערכה לאחרונה הפרקליטות.

לדבריו, "הפרקליטות עוסקת הרבה מאוד גם בעניין של מניעת עבירות, וסברנו שזה מתאים לעשות את זה גם עם נבחרי ציבור כמו עם קבוצות אחרות. ברור שלא כל ראשי רשויות הם חשודים פוטנציאלים. להפך. גם אנחנו בפרקליטות, וגם הם משרתי ציבור. אני מאמין שבאנו מאותם ערכים ומאותה תפיסה לעשייה הציבורית. יש יחסי 'תן וקח' בין פוליטיקאים לבין עצמם, בין פוליטיקאים לציבור עצמו, וגם בין פוליטיקאים לבעלי אינטרסים כאלה ואחרים. לא כל דבר כזה הוא עבירת שוחד. לא כל 'תן וקח' מייצר את התחום הפלילי".

עוד אמר אלדד בהקשר זה: "אנחנו יודעים שנבחרי ציבור לא באים לתפקיד מתוך מטרה של 'אני אלך להיות ראש העיר כדי להתעשר ולקנות דירות לילדים שלי'. אנחנו רואים שלרוב מה שקורה, ואנחנו מבינים את זה מתוך התיקים שלנו, זה תהליך של דרדור. תהליך שבו אדם ישר, כן וראוי הגיע לבצע עבירות, ואנחנו חושבים שאנחנו יכולים לעצור את זה במקרים המתאימים. להציע דרכים איך כאנשים חכמים הם לא ייכנסו למצבים שאחר-כך יהיה להם קשה לצאת מהם. זו הייתה התכלית של המפגשים האלה". 

עו"ד יהודה רוה מתח ביקורת קשה על מבקר המדינה: "שחיתות היא אחד מהדברים החמורים ביותר שיש ומהווה סכנה גדולה לדמוקרטיה. מבקר המדינה החדש החליט לבטל את משרת היועץ לענייני שחיתות במשרדו, בטענה כי הדבר אינו בסמכותו. בחוק יסוד: מבקר המדינה כתוב 'מבקר המדינה יבחן את חוקיות וטוהר המידות ואת החיסכון של הגופים המבוקרים'. אם המבקר החדש לא קרא את הסעיף שמדבר על טוהר המידות, זה חמור מאוד. תפקידו בין היתר הוא לתת הגנה לחושפי שחיתויות, שגם ככה לא נחשבים לאנשים פופולריים בתרבות היהודית". 

יהודה רוה, כנס לשכת עוה"ד / צילום: כדיה לוי

עוד במסגרת המושב, נדון פסק הדין בעניין השוחד שקיבל לכאורה השר המנוח בנימין (פואד) בן-אליעזר משני אנשי עסקים. כזכור, בשבוע שעבר הרשיע בית המשפט המחוזי את איש העסקים אברהם נניקשווילי במתו שוחד והלבנת הון, אך זיכה זיכוי פוזיטיבי ומלא את איש העסקים רוי מוצפי. זאת, תוך שהוא מותח ביקורת קשה גם על התנהלות המשטרה והפרקליטות בפרשה, שלא חקרו את מוצפי באזהרה.

עו"ד שרון כהנא, כיום מנהלת מחלקת צווארון לבן במשרד AYR ולשעבר בכירה בפרקליטות מיסוי וכלכלה ומי שהייתה הפרקליטה המלווה בתיק בן-אליעזר, התייחסה לביקורת של בית המשפט נגד המשטרה והפרקליטות בעניין להיטות יתר של הפרקליטות.

לדבריה, "מדובר בביקורת שאני מעריכה שהמערכת תלמד ותסיק מסקנות ככל שיהיה צורך. לפעמים הבחינה בדיעבד מציגה דברים אחרת. חשוב לזכור שהשאלה האם עדיף לאדם להיות בסטטוס של 'חשוד' או 'עד' היא שאלה שהתשובה אליה לא תמיד פשוטה. להיות חשוד זה אומר שיש לך זכויות, כמו זכות השתיקה או היוועצות עם עורך דין, אבל כשיש נגדך תיק עם רישום, זה גם עניין לא פשוט". 

שרון כהנא, כנס לשכת עוה"ד / צילום: כדיה לוי

עו"ד ששי גז, מי שייצג את מוצפי שזוכה כאמור, התייחס לסוגיית "להיטות היתר" של גורמי האכיפה שעלתה בפסק הדין, ואמר: "יש לנו פרקליטות טובה. הם לא אנשים פוליטיים שמחפשים להרשיע בכל מקרה. אני גם מעדיף אותם על חלק מהשופטים. אבל אני פוחד מלהיטות יתר. למשל, אפשר לראות פרקליט שמשתכנע בשימוע? אחרי כל מה שעשה בתיק?". 

עוד אמר גז ביחס לעניינו של מוצפי: "הראיות במשטרה היו ברורות. נתן 260 אלף שקל לבן-אליעזר, אחרי זה הודה שהעביר עוד חצי מיליון שקל. שאולים אותו שאלות מפורשות, כולל השאלה 'מה השוחד שנתת' - זה לא יכול להיות שזה נעשה ללא אזהרה. הרבה יותר קל לחקור ללא אזהרה, אבל אסור להשלים עם מצב כזה, שקורה גם בתיקים אחרים". 

ששי גז, כנס לשכת עוה"ד / צילום: כדיה לוי

עוד כתבות

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

בשוק ללא חסמי כניסה, חלומות הרווח של היזמים כנראה מוגזמים

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

תיקון והתנצלות

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות