גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בולדוג בסטודיו: חבר הכנסת לשעבר מיקי רוזנטל ממציא את עצמו מחדש כצייר עם מודעות פוליטית

אחרי שהיה עיתונאי חוקר וחבר כנסת שרגיל לעימותים, מיקי רוזנטל פנה לציור ● גם אם העיסוק באמנות מוציא ממנו גרסה שלווה יותר של עצמו, הוא עדיין פוליטי וביקורתי ● עוד במדור האמנות של מגזין G: שתי תערוכות של מיטב בוגרי בתי הספר לאמנות ועסקת האמנות של השבוע

מיקי רוזנטל בסטודיו  / צילום : איל יצהר
מיקי רוזנטל בסטודיו / צילום : איל יצהר

במארס האחרון פרסם חבר הכנסת לשעבר (העבודה) מיקי רוזנטל דיוקן של ראש הממשלה נתניהו תחת הכיתוב "ביבי הפך להיות בכיין ויבבן שמעורר רחמים". דיוקנו של ראש הממשלה מפורק למשיחות צבע, אך הוא שומר על תווי הפנים שלו בטכניקה מרשימה בצבעי פסטל. ציור אחר שהעלה רוזנטל לאחרונה לעמוד הפייסבוק שלו הוא איור של שרת המשפטים לשעבר איילת שקד, ובציור נוסף עסק רוזנטל בדמותו של ח"כ מיקי זוהר.

ביבי נתניהו / צילום : דן רוזנטל

בציור שמתוארך לשנת 2019 תחת הכותרת "כנסת נכבדה", צייר רוזנטל ארבע דמויות של פוליטיקאים אפרוריים ועגמומיים, מאחוריהם כיסאות המשכן והם מצוירים פיגורטיבית במדיום שוט. מקו הכתפיים למטה חברי הכנסת הופכים לפסי צבע פסטל, הדמויות הופכות לחסרות פרטים, והם מופשטים, נוזלים או נמסים, אולי כאמירה על מצב הפוליטיקה המקומית.

בינואר השנה הודיע רוזנטל, עיתונאי בעברו, על פרישה מהחיים הפוליטיים, אבל גם הוא היה מופתע לגלות שהעיסוק הבא שלו יהיה אמנות. זה התחיל בנסיעה ללונדון בשנה שעברה, שבמסגרתה ביקר רוזנטל בשכונת שורדיץ, הידועה בציורי הקיר שלה. "סיירתי שם וראיתי את ציורי הקיר. פתאום זה נגע ללבי, זה דיבר אליי ועשה לי חשק", הוא אומר. "חזרתי ארצה, הבית התרוקן מילדים, ועכשיו יש לי מקום לצייר. בשנה האחרונה נכנסתי לזה באינטנסיביות גדולה, ויש לי סטודיו בבית".

בשבועות האחרונים החל גם לשתף את עוקביו ברשתות החברתיות, בעיקר בציורים מסדרת "השקופים" הכוללים ציור פיגורטיבי באקריליק של דמויות השקופים בחברה הישראלית: עובדי כפיים, מנקות, עובדי מטבח זרים, שומרים בקניון. "אני לא מצייר אנשים ספציפיים ואני לא מצייר מתמונות או מצילומים, הכול פחות או יותר בא לי מהראש", הוא אומר.

המנקה  / צילום : דן רוזנטל

רוזנטל אומנם פרש מהחיים הפוליטיים, אבל במידה רבה הוא מצייר פוליטיקה. "מה שמעניין אותי זה להסתכל על המציאות הישראלית ולפרש אותה בציור. יש אמירה פוליטית בעבודות שלי. זה לא שאני שט בעולם הציור ומחפש פרפרים לצייר, יש לי מבט ביקורתי, אני עיתונאי ופוליטיקאי, וגם בציור המבט שלי הוא ביקורתי. בעידן הנוכחי המילים איבדו את המשמעות שלהן, הציור הוא שפה חדשה שגיליתי, ואני מוכרח להגיד שהיא מהנה מאוד".

הוא מסתובב לאחרונה עם פנקס ומשרבט בכל מקום. "פעם הייתי מנצל את הזמן הזה של דמדומי המחשבה לכתיבה ומעלה על הכתב כל מיני מחשבות או רעיונות, היום אני מסתובב כל הזמן עם פנקס. בסטודיו יש לי כבר עשרות ציורים ומתחיל להיות צפוף".

"גרבוז מצא שזה מעניין"

רוזנטל לא לומד - או למד - אמנות, "זה עיסוק חדש לגמרי", הוא מספר, "יכול להיות ששרבטתי בנעוריי ואם אני משחזר, אז נראה לי שהמורה שלי לאמנות אהבה אותי, אבל מצד שני היא תלתה את הציורים של כל הילדים בכיתה, זה אף פעם לא נחשב ככישרון מיוחד שלי. גם היום אני לא לומד במקום מסודר. אני בא לציור חף מכל ידע, עם היתרונות והחסרונות של זה. אני לא מנסה להיות כמו אף אחד, גם חברים מעולם האמנות שהתייעצתי איתם אמרו לי ‘אל תלך ללמוד’".

איך נראה היום שלך?
"אני עובד כמה שעות ביום בסטודיו בבית. מקדיש שעתיים ללימוד, צפייה בסרטונים והיכרות עם אמנים, ועוד כמה שעות אני מצייר בעצמי. אני הולך לתערוכות, מסתכל על מה שאחרים עושים, אבל אני לא לומד באופן שיטתי אלא באופן אוטודידקטי. מנסה להבין מה אני רוצה ונמצא באיזה אזור מסוים. זה לא מסובך ללמוד לבד את הטכניקה. כשנכנסים לתוך לימודים מסודרים ההשפעות יכולות להיות מסרסות, אז בינתיים אני שט לי בעולם הזה ומפעם לפעם מקבל פידבק מחברים שקצת יותר מבינים".

מי למשל ראה את העבודות שלך?
"יאיר גרבוז היה פה ומצא שזה מעניין. הוא סיפר שבדרך כלל לאנשים בגילי הוא אומר שזה תחביב מעניין, תחביב לפנסיה, אבל במקרה שלי הוא חושב שזה יותר מזה".

יופי של מחמאה. איך בני המשפחה מתייחסים לזה? אני מניחה שאשתך מרוצה מהעיסוק החדש יותר מאשר מהעיסוקים הקודמים.
"הם מרוצים מאוד כי אני לא לעומתי ולא נכנס לעימותים דרך הציורים, לפחות לא בשלב הזה. אבל זה לא שהפסקתי להיות איש פוליטי. אני כמו ילד שלומד שפה נוספת, אני עוד לא שולט בה לגמרי, אבל מאוד נהנה מהשימוש בה, זה הפתיע גם אותי. תמיד ביקרתי בתערוכות, אבל לא חשבתי על זה כעיסוק, נהניתי מזה כצופה. זה בהחלט מאפשר לי להתבטא. מאז שהתחלתי לצייר אני מתבונן אחרת ורואה דברים שלא ראיתי אף פעם".

גם פנייה מאוצרת כבר הגיעה אליו, עם הצעה להצגת העבודות, אבל רוזנטל לא מרגיש שזה הזמן הנכון. "זה משמח אותי ובוודאי ארצה להציג את היצירות בהמשך, אבל אני לא בשלב הזה", הוא אומר. "אני מרגיש שאני משתפר מציור לציור, לא יודע - אולי אני מפחד שאם אציג את העבודות, יבקרו אותי והביקורת תהיה קטלנית".

בתור מי שעד לאחרונה ישב בבית המחוקקים, האמנות הפלסטית עלתה לדיון שם? מי שומר עליה? יש לא מעט בעיות ועוולות בעולם האמנות כמו היעדר תקציבים ועוד.
"אני חושב שהכנסת הופכת להיות חד־ממדית ופופוליסטית, לא שבעבר היא לא הייתה כזאת ותמיד היה את הממד הפופוליסטי, אבל לצידו היה דיון רציני גם במהות וגם בסוגיות שהכנסת עסקה בהן. כיום הכנסת במצוקה גדולה, אנשים טובים הולכים, וטובים אחרים לא מצטרפים, והתוצאה היא בין היתר שהכנסת לא ממלאת את תפקידיה הבסיסיים ביותר כמו פיקוח על הממשלה.

"תוצאה נוספת היא דלות הדיון. היו חברי כנסת שכן עסקו בסוגיות אמנותיות, אבל שרת התרבות מטילה צל גדול על התרבות כולה ויש כאלה עניינים שמאיימים על התרבות, כך שדיונים רציניים אפילו לא מתקיימים. הכנסת לא עוסקת די בסוגיות האלו של אמנות, אם בכלל, וזה די מעציב. אבל גם אני כחבר כנסת לא עסקתי בזה, אני לא יכול להאשים אף אחד אחר. נחשפתי לעולם הזה רק עכשיו ואני מבין שנושא האמנות לא מגיע אפילו לפאתי הכנסת. זה מצער, כי האמנות היא חלק משמעותי בחיינו". 

חטיבת ביניים

במוזיאון הטבע ובמרכז אדמונד דה רוטשילד מציגים בוגרים בולטים של בתי הספר לאמנות

אחרי קיץ עמוס בתערוכות בוגרים, מגיע הרגע שבו הקהל חוזר הביתה ומאות אמנים יוצאים לעולם האמיתי, לשלב מבלבל שאין לו מענה מקצועי בדרך כלל. שני פרויקטים מבקשים למלא את החלל הזה באמצעות הקמת תערוכות לבוגרי לימודי אמנות שהתבלטו. אחד מהם מתרחש במרכז אדמונד דה רוטשילד בתל אביב, שם תיפתח בתאריך 12.9  התערוכה "חלומות על מקום אחר" (נעילה: 8.11, הכניסה חופשית) שבה משתתפים 17 אמנים ואמניות שנבחרו לאחר שהציגו הקיץ בתערוכות הבוגרים השונות.

התערוכה עוסקת בלימינליות - עמידה על הסף, כמונח מפתח שמתייחס למצבי סף שחווים בני אדם בנקודות הכרעה בחייהם, כמו הנקודה שבה הם עצמם נמצאים. העבודות עוסקות בטקסי מעבר, שבהם האדם חורג משגרת החיים ומתנסה במצבים של שינוי רדיקלי, מצבי ביניים בין זהויות וחציית גבולות בין מצבים. אוצרת התערוכה היא טל בן צבי ואיתה מורן סולימרסקי נועם.

מרכז אדמונד דה רוטשילד, מיסודה של קרן אדמונד דה רוטשילד, פועל בשנים האחרונות כמרכז תרבות לטיפוח אמנים ומעצבים בשנים הראשונות שלאחר סיום הלימודים. הקרן המשפחתית תורמת למיזם 80 מיליון שקל בשנה.

צפונית אליו, אך עדיין בתל אביב, מוצגת במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט גם כן תערוכת בוגרים, במסגרת הפרויקט "זום 2019". בתערוכה משתתפים 22 אמנים ואמניות צעירים, שהציגו בשלוש השנים האחרונות בתערוכות בוגרים. זאת התערוכה השנייה של פרויקט זום, שנותן במה לאמנים צעירים בתחילת דרכם.

העבודות בתערוכה נבחרו מתוך כאלף עבודות אמנות על־ידי צוות שיפוט שכולל אוצרות בכירות בישראל ופריז. אוצרות התערוכה הן טל בכלר וגילה לימון, מייסדת הפרויקט. העבודות בתערוכה עוסקות בנושאים כמו זמן, זיכרון, נצח ומוות, נושאים חברתיים ופוליטיים, מגדר וזהות. רבות מהעבודות שנבחרו לתערוכה עוסקות גם ביחסי אדם וטבע באופן שמתקשר עם המוצגים בחלל מוזיאון הטבע.

עסקת אמנות: ג'ואל מוריסון, הרמס

פסל עשוי נירוסטה, 45X80X55 ס"מ, 2018. נמכר לאספן אמריקאי תמורת 80 אלף דולר דרך גלריה אלון שגב

הפסלים של האמן האמריקאי ג'ואל מוריסון, יליד סיאטל 1976 שחי בלוס אנג'לס, מאופיינים בהומור והם מבוססים על חפצים שנאספו ברחובות העיר, כמו עגלות סופר, מגפיים מקסיקניים ופטישים לריכוך בשר, שאותם הוא משלב עם אלמנטים של אופנה גבוהה וחומרים יוקרתיים. מוריסון יוצר פסלים מלוטשים ונוצצים שמתייחסים לתרבות הצריכה ושואבים השראה מתנועות אמנות כמו המינימליזם, עולם האופנה והשפעות גיאו־פוליטיות. הפסל "הרמס" נעשה בהשראת האל היווני הרמס, פטרון הסוחרים, הסופרים והנוודים, וגם מגן הגנבים.

ג'ואל מוריסון, הרמס / צילום באדיבות גלריה אלון שגב

עוד כתבות

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מנכ''ל מקורות, עמית לנג / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בבורסה המקומית; מניית בית זיקוק אשדוד קופצת בכ-6%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.5% ות"א 90 מאבד מערכו 0.8% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס, ח'ליל אל-חיה, קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • דיווח: צה"ל תקף בעומק השטח הלבנוני בבעלבכ • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר