גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שיווק ופרסום

"הנסיעה היקרה" של Gett מגיעה לביהמ"ש: אושרה ייצוגית נגדה

התביעה, שאושרה חלקית, הוגשה ע"י לקוחות עסקיים שהתקשרו עם Gett בין 2009-2016 ושנגבו מהם סכומים הגבוהים מהמחירון המוסכם ● בבקשה הוצגו טעויות שאותרו ב-330 נסיעות מתוך 840, כולן לרעת הלקוחות ● לפי ההערכות, מדובר בטעויות בהיקף של מיליוני שקלים ● Gett: "החברה עומדת על טענותיה כפי שהוצגו בשלב בקשת האישור"

מונית של GETT / צילום: Shutterstock
מונית של GETT / צילום: Shutterstock

אושרה באופן חלקי בקשה לתביעה ייצוגית נגד Gett (גט טקסי לשעבר), בטענה כי החברה גבתה באופן שיטתי מלקוחותיה העסקיים סכומים הגבוהים מהמותר בנסיעות שביצעה עבורם. לפי ההערכות, מדובר בטעויות בהיקף של מיליוני שקלים.

חברי הקבוצה המיוצגת הם לקוחות עסקיים שהתקשרו עם Gett בין השנים 2009 ל-2016 ושנגבו מהם סכומים הגבוהים מהמחירון המוסכם (ב-2016 שינתה החברה את הסכמי המחירונים שלה).

את הבקשה הגישו לפני כשלוש שנים שני משרדי עורכי דין שנעזרו בשירותיה של Gett. במסגרת הבקשה טענו המבקשים כי החברה מסכמת עם לקוחותיה העסקיים מחירים קבועים ומוסכמים ליעדים, אך בפועל מחייבת אותם במחירים גבוהים מהמחירים שהוסכמו. את המבקשים ייצגו עורכי הדין ירון אלון ואהוד גרי ממשרד הורוביץ, אבן, אוזן ושות'.

בבקשה הציג אחד המשרדים טעויות שאותרו ב-330 נסיעות מתוך 840 נסיעות (כ-39%). במשרד השני נטען לכ-18% טעויות בחיובים, כולן לרעת הלקוחות. בכל טעות החברה גבתה ביתר משקלים בודדים ועד עשרות שקלים לנסיעה. יש לציין כי המבקשות (שני משרדי עורכי הדין) יידרשו להוכיח טענתן לטעויות הנשנות במאזן הסתברויות של 51% (רף הוכחה גבוה יותר מזה שלו נדרשו בבקשת האישור).

עו"ד ירון אלון, שמייצג את התובעים, העריך כי קיימים בתי עסק רבים ש"כל אחד מהם נפגע באלפי שקלים בתקופה זו (2009-2016), בדומה למשרדנו". 

ההתקשרות של החברות מול Gett בשעתו התבססה על שני מסלולים: האחד לפי מחירי נסיעות שנקבעים מראש למסלולים קבועים; והשני הוא הסכם גנרי למסלולי נסיעה. ההסכם לא היה גלוי ללקוחות. הוא הופיע במשרד התחבורה, והוא זה שהיווה את סלע המחלוקת בין הצדדים.

התביעה התקבלה בחלקה

Gett טענה מנגד כי השימוש באותו מחירון גנרי היה בהסכמת הלקוחות, ויתרה מכך, היא אף טענה כי הלקוחות "יכלו להזמין את הנסיעות שאינן נכללות במחירון כנסיעות פרטיות, ולמרות זאת הם בחרו להזמין אותן בחשבון העסקי".

הסבר אחר שסיפקה Gett היה שהתעריפים ללקוחות העסקיים גבוה יותר לאור הוצאותיה עבור השירותים המיוחדים שהיא מעניקה (שירות ותפעול).

הדיון שניהל השופט עופר גרוסקופף נסב סביב אותו מחירון גנרי, ובמהלכו השופט מתח ביקורת על התנהלות החברה: "אין הצדקה לדרך הפעולה של המשיבה (Gett) באי-ידוע של לקוחותיה בדבר קיומו של המחירון הגנרי".

עוד ציין גרוסקופף כי "אין ל-Gett זכות לתמחר את שירותיה מבלי לעדכן את לקוחותיה...". במקביל קבע השופט כי לא ניתן להגדיר את המחיר שגבתה Gett כ"מחיר לא ראוי", כפי שטענו התובעים.

התביעה, נציין, התקבלה בחלקה. גם על משרדי עורכי הדין התובעים מתח השופט ביקורת מוצדקת בדבר האחריות הצרכנית שלהם, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר ב"צרכן מתוחכם" כהגדרתו: "המבקשים לא שאלו מעולם מה המחיר של הנסיעות, אף שעובדיהם נסעו נסיעות רבות, והם שילמו בגינן?".

באשר למאות הטעויות שהציגו התובעים, ולטענת Gett כי מדובר בטעויות אקראיות (שעשויות להיות גם לרעתה), קבע השופט כי לא הוצגו לו הסברים מניחים את הדעת לפשרן. הוא ציין כי "נראה כי Gett אף לא ניסתה לבדוק באמצעים העומדים לרשותה אם מדובר בתקלה מערכתית הגורמת בשיטתיות לחיובים שגויים של לקוחותיה העסקיים".

לא הייצוגית הראשונה 

בחודש שעבר הוגשה בקשה נוספת לאישור תביעה כייצוגית נגד Gett, בטענה כי החברה גובה תעריפים כפולים מלקוחות עסקיים ביחס לסכומים שהיא גובה עבור אותן נסיעות מלקוחות פרטיים. גם הבקשה הזו הוגשה על-ידי משרד עורכי דין שהשתמש בשירותי Gett כלקוח עסקי. התובע, עו"ד ארז מילנר, טען כי החברה מבטיחה בפרסומיה כי לקוחות עסקיים לא משלמים תשלום נוסף בגין השירות העסקי.

הרקע לבקשה הייתה נסיעה זהה שביצע התובע כלקוח עסקי ועליה שילם 111 שקל; וכלקוח פרטי, בנסיעה במסלול דומה, שילם כ-60 שקל. לטענתו, פנייתו לחברה לא הניבה מענה. Gett הגיבה לפרסום זה ומסרה כי היא פועלת בהתאם להוראות הדין, וכי "תמשיך להעניק ללקוחותיה שירות אמין ומתקדם". 

מחברת Gett נמסר: "טענתן המרכזית של המבקשות לגבייה שלא כדין בנסיעות הסדר נדחתה על-ידי בית המשפט, אשר קיבל את עמדת Gett בעניין זה. אישור התובענה מתייחס אך ורק לטענתן המשנית של המבקשות לטעויות חישוב של המערכת שאירעו עד לשנת 2016. חברת Gett עומדת על טענותיה כפי שהוצגו בשלב בקשת האישור, ואלה יידונו במסגרת ההליך העיקרי".

עוד כתבות

חברת אלבר / צילום: איל יצהר

אחרי יותר מעשור: אלבר הודתה בעבירות מס ומרמה, וצפויה לקנס גדול

ההרשעה התקבלה במסגרת פרשת עבירות המס והמכס של אלבר, שכללה חשדות להתחמקות מתשלום מס יבוא בהיקף של כ-25 מיליון שקל, זיוף מסמכים ומרמה ● במסגרת הסדר הטיעון ביקשו הצדדים להטיל על החברה קנס בסך 18 מיליון שקל ● מאלבר מסר: "מדובר באירוע מלפני 12 שנים בזמנה של הנהלה שסיימה את תפקידה ב-2015"

יובל רכבי / צילום: אלירן אביטל

"גיליתי שאני לא אוהב עסקים": השותף השקט של אלי וניר ברקת לאקזיט המיליארדים הצפוי במיטב

בזמן שהכותרות עוסקות במימוש שמקדמים אלי וניר ברקת בבית ההשקעות הגדול בישראל, שותפם הוותיק של השניים, יובל רכבי, משקיף מהצד מביתו במושב בית זית ● הדרך של שלושת חברי הילדות מפיצוח "וירוס ירושלים", דרך ההימור המוצלח על צ'ק פוינט ועד לשותפות בשליטה במיטב

אילוסטרציה: Shutterstock

המסחר הקוונטי: איך המתמטיקאים כבשו את וול סטריט

הרבה כספים זרמו בשווקים מאז נולדה שיטת המסחר הקוואנטי, המבוססת על מודלים מתמטיים, ניתוח נתונים וסטטיסטיקה, וחותרת לנצל דפוסים כדי לגרוף רווחים ● השיטה צברה תאוצה ופופולריות אבל גם היא עמדה במבחן קשה, שממנו נלמד לקח חשוב: אפילו המודלים המתוחכמים ביותר אינם יכולים לכוח עתיק שמלווה את וול סטריט מאז הקמתה - הפחד ● כתבה רביעית בסדרה

משפחת קוטן / צילום: אביהו שפירא

"הגענו מתוך שליחות - והתאהבנו": העיר שמושכת עשרות משפחות חדשות, למרות האיום

קריית שמונה איבדה כחצי מאוכלוסייתה מאז תחילת המלחמה ו־40% מהעסקים בה לא שבו לפעול ● אלא שיש מי שמאמין שזה בדיוק הזמן להתיישב בקו הגבול ● עשרות משפחות כבר עברו וקהילות לגיוס תושבים חדשים מתגבשות ● האם המיליארדים שאישרה הממשלה לשיקום הצפון יצליחו להחזיר את מנופי הצמיחה לעיר?

אנתרופיק / צילום: Shutterstock

"אין לי מילים": תעשיית ה־AI בהלם מהחלטת הממשל האמריקאי לחסום את המודלים של אנתרופיק

ההוראה החריגה של ממשל טראמפ לחסום אזרחים זרים מגישה למודלי מיתוס 5 ו־ Fable 5 של אנתרופיק עוררה גל תגובות חריף בתעשיית הבינה המלאכותית ● מומחים מזהירים מתקדים מסוכן, אנתרופיק טוענת שמדובר ב"אי הבנה", ואפילו בכירים לשעבר בממשל מתקשים להבין את המהלך

כותרות העיתונים בעולם

השכנה שהפכה למרוויחה המפתיעה מהמלחמה עם איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב ואיראן פונות לעבר נתיב לשלום, מצרים היא אחת מהמרווחיות המפתיעות מהמלחמה עם איראן והתעשייה האווירית ורפאל נמצאות על סף סגירת הסכם ענק עם יוון • כותרות העיתונים בעולם

אסף בנאי / צילום: ענבל מרמרי

מייסד קבוצת הפיננסים מציג: הטוויסט בעלילה, הטעות הגדולה והתחזית להמשך השנה

אסף בנאי, מייסד פרופיט המנהלת כמאה מיליארד שקל, מנתח את התפניות שתפסו את מנהלי ההשקעות בהפתעה, ומסביר מדוע שער הדולר לא באמת צריך להטריד את החוסכים ● המסלול לצמיחה פיננסית, סדרת מפגשים בשיתוף פרופיט

תערוכת יורוסאטורי / צילום: Reuters, Artur Widak via Reuters Connect

צרפת מתנערת מחברות הנשק הישראליות. מי יחליף אותן

אלביט מערכות החלה בשיתוף פעולה עם החברה הביטחונית החמה ביותר בעולם • נשיא צרפת עמנואל מקרון עורר זעם עם החלטתו, שוב, להגביל את נוכחות החברות הישראליות בתערוכת יורוסאטורי היוקרתית ● וגם: מדוע ארה"ב חוזרת לייצר TNT? ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אילוסטרציה: shutterstock

אפקט ההסכם: מחיר הנפט צונח, עליות שערים חדות מסביב לעולם

"ספינות העולם הניעו מנועים" הכריז טראמפ ומחיר הנפט צונח לאזור ה-80 דולר לחבית ● באסיה עליות שערים חדות וגם החוזים על וול סטריט ירוקים

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

החלטת הריבית הראשונה של יו"ר הפד החדש, ואילו מניות יעלו בת"א?

השווקים נכנסים לשבוע מסחר המושפע מההכרזה על כך שאיראן וארה"ב הגיעו להסכם ● הבורסה המקומית תפתח ברקע פערי ארביטראז' חיוביים במניות השבבים ● השבוע יתפרסמו נתוני האינפלציה לחודש מאי • וול סטריט נערכת לשבוע מסחר מקוצר ומעכלת את הנפקת הענק של SpaceX • כל מה שכדאי לדעת לקראת שבוע המסחר

מירי רגב שרת התחבורה / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

רגב לנתניהו: "2.4 מיליון טיסות בסכנת ביטול אם המטוסים האמריקאיים לא יפונו"

במכתב חריג לראש הממשלה מזהירה מירי רגב כי ללא פינוי חלק ממטוסי התדלוק האמריקאיים מנתב”ג, ייאלצו חברות התעופה לבטל יותר מ־2.4 מיליון כרטיסים שכבר נמכרו ● לדבריה, הנזק למשק יסתכם במיליארדי שקלים ועלול לפגוע גם בחזרתן של חברות תעופה זרות לישראל

סמוטריץ' מעל אחוז החסימה, ומה הפער בין בנט לאייזנקוט

מדינת ישראל הולכת לבחירות, והמשרוקית של גלובס מביאה את הסקרים העדכניים ביותר מכל כלי התקשורת • מי מתחזק, מי נחלש ואיך זה משפיע על יחסי הכוחות בים המחנות? • והפעם: המאבק על ראשות האופוזיציה מתחמם

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

לא שילם דמי תיווך על דירת מגורים ב־3 מיליון שקל, ויאלץ לשלם כפול

המעסיק קיזז את הרווחים מהפיצויים לעובדות – מה קבע בית הדין? ● לא שילם דמי תיווך על דירת מגורים ב־3 מיליון שקל, ויאלץ לשלם כפול • וגם: בית הדין הרבני הצמיד את הכתובה למדד והבעל ישלם כ־700 אלף שקל ● 3 פסקי דין בשבוע

תנודתיות בבורסה בתל אביב / אילוסטרציה: Shutterstock

הכלכלן שמעריך: התרחיש הבעייתי לשווקים הוא בכלל לא קריסה של הפסקת האש

בשוק ההון מניחים שסבב קצר לא ישנה את המגמה בשווקים ובמט״ח בטווח הבינוני והארוך ● יחד עם זאת, יש מי שמעריך שחזרה למלחמה מלאה גרועה פחות מחוסר הוודאות כרגע ● ומה יעשה הנגיד?

עדי צפדיה, נדב צפריר ודן ברמי / צילום: גילת, מנש כהן, יח''צ

בין חלל, סייבר ופייק ניוז: חדשות השבוע מהחברות הישראליות בוול סטריט

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● גילת תנודתית ברקע הנפקת SpaceX, אך האנליסטים נותרים אופטימיים ● צ'ק פוינט קוטעת רצף ירידות של חמישה ימים, ומצטרפת לתוכנית הסייבר של OpenAI ● סיאברה קורסת ב-92% מההנפקה ומקבלת אזהרת מחיקה מהנאסד"ק

צילום: Reuters, Kai Pfaffenbach

שחקן כדורגל מליגה בכירה חשוד בהימורים ועבירות מס

הבוקר נעצר שחקן כדורגל מקבוצה בליגת בכירה, בחשד להימורים בלתי חוקיים בהיקפים גדולים, חשד להטיות משחקים, עבירות ע"פ חוק איסור הלבנת הון ועבירות מס

בנייה. בעיגול: שי אהרונוביץ', מנהל רשות המיסים / צילום: שאטרסטוק, יוסי כהן

רשות המסים תיאלץ לבצע שינוי דרמטי? המכתב החריף של משרד המשפטים

במכתב ששלחה מועצת השמאים לבכירים ברשות המסים נטען כי הרשות מעכבת לעיתים את פרסום העסקאות למשך חודשים לאחר שנחתמו, למרות שהן מדווחות לה באופן מקוון זמן קצר לאחר החתימה ● "הדבר פוגע ביכולת לזהות שינויי מגמות ומייצר אי–ודאות קשה בשוק"

אייל רביד, מנכ''ל רשת ויקטורי / צילום: עומר וידר

אייל רביד: "ויקטורי לא לבד. עוד רשתות כנראה יצטרכו לדווח שמכרו לעזה"

בעקבות דרישת רשות ניירות ערך, ויקטורי חשפה כי מכירות בהיקף של כ־99 מיליון שקל לרצועת עזה תרמו משמעותית לתוצאות הרבעון הראשון ● מהנתונים עולה כי בנטרול המכירות הללו, קצב הצמיחה בפעילות הליבה של הרשת היה נמוך משמעותית מזה שהוצג בדוחות

פטריק דרהי, בעלי הוט מובייל, ואבי לוי, יו''ר דלק ישראל / צילום: Studio Alterego, יח''צ

לאחר כחצי שנה: העסקה לרכישת הוט מובייל צפויה להיסגר בימים הקרובים

לאחר מספר דחיות במועד רכישת חברת הסלולר לפי שווי של 1.9 מיליארד שקל, צפויות דלק ישראל, קרן קיסטון ולאומי פרטנרס לחתום על העסקה

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בקשה לביזיון בית המשפט נגד יריב לוין: "מפר באופן בוטה פסק הדין"

בקשה לפי פקודת ביזיון בית המשפט נגד שר המשפטים יריב לוין הוגשה היום, לאחר שפרסם מועמדים רק לבתי המשפט בבאר שבע וחיפה, בניגוד לקביעת בג"ץ ● התנועה לאיכות השלטון: "שר המשפטים ממשיך באותו מחדל ונמנע מקידום מינוי שופטים בבתי המשפט המחוזיים".