גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שיווק ופרסום

"הנסיעה היקרה" של Gett מגיעה לביהמ"ש: אושרה ייצוגית נגדה

התביעה, שאושרה חלקית, הוגשה ע"י לקוחות עסקיים שהתקשרו עם Gett בין 2009-2016 ושנגבו מהם סכומים הגבוהים מהמחירון המוסכם ● בבקשה הוצגו טעויות שאותרו ב-330 נסיעות מתוך 840, כולן לרעת הלקוחות ● לפי ההערכות, מדובר בטעויות בהיקף של מיליוני שקלים ● Gett: "החברה עומדת על טענותיה כפי שהוצגו בשלב בקשת האישור"

מונית של GETT / צילום: Shutterstock
מונית של GETT / צילום: Shutterstock

אושרה באופן חלקי בקשה לתביעה ייצוגית נגד Gett (גט טקסי לשעבר), בטענה כי החברה גבתה באופן שיטתי מלקוחותיה העסקיים סכומים הגבוהים מהמותר בנסיעות שביצעה עבורם. לפי ההערכות, מדובר בטעויות בהיקף של מיליוני שקלים.

חברי הקבוצה המיוצגת הם לקוחות עסקיים שהתקשרו עם Gett בין השנים 2009 ל-2016 ושנגבו מהם סכומים הגבוהים מהמחירון המוסכם (ב-2016 שינתה החברה את הסכמי המחירונים שלה).

את הבקשה הגישו לפני כשלוש שנים שני משרדי עורכי דין שנעזרו בשירותיה של Gett. במסגרת הבקשה טענו המבקשים כי החברה מסכמת עם לקוחותיה העסקיים מחירים קבועים ומוסכמים ליעדים, אך בפועל מחייבת אותם במחירים גבוהים מהמחירים שהוסכמו. את המבקשים ייצגו עורכי הדין ירון אלון ואהוד גרי ממשרד הורוביץ, אבן, אוזן ושות'.

בבקשה הציג אחד המשרדים טעויות שאותרו ב-330 נסיעות מתוך 840 נסיעות (כ-39%). במשרד השני נטען לכ-18% טעויות בחיובים, כולן לרעת הלקוחות. בכל טעות החברה גבתה ביתר משקלים בודדים ועד עשרות שקלים לנסיעה. יש לציין כי המבקשות (שני משרדי עורכי הדין) יידרשו להוכיח טענתן לטעויות הנשנות במאזן הסתברויות של 51% (רף הוכחה גבוה יותר מזה שלו נדרשו בבקשת האישור).

עו"ד ירון אלון, שמייצג את התובעים, העריך כי קיימים בתי עסק רבים ש"כל אחד מהם נפגע באלפי שקלים בתקופה זו (2009-2016), בדומה למשרדנו". 

ההתקשרות של החברות מול Gett בשעתו התבססה על שני מסלולים: האחד לפי מחירי נסיעות שנקבעים מראש למסלולים קבועים; והשני הוא הסכם גנרי למסלולי נסיעה. ההסכם לא היה גלוי ללקוחות. הוא הופיע במשרד התחבורה, והוא זה שהיווה את סלע המחלוקת בין הצדדים.

התביעה התקבלה בחלקה

Gett טענה מנגד כי השימוש באותו מחירון גנרי היה בהסכמת הלקוחות, ויתרה מכך, היא אף טענה כי הלקוחות "יכלו להזמין את הנסיעות שאינן נכללות במחירון כנסיעות פרטיות, ולמרות זאת הם בחרו להזמין אותן בחשבון העסקי".

הסבר אחר שסיפקה Gett היה שהתעריפים ללקוחות העסקיים גבוה יותר לאור הוצאותיה עבור השירותים המיוחדים שהיא מעניקה (שירות ותפעול).

הדיון שניהל השופט עופר גרוסקופף נסב סביב אותו מחירון גנרי, ובמהלכו השופט מתח ביקורת על התנהלות החברה: "אין הצדקה לדרך הפעולה של המשיבה (Gett) באי-ידוע של לקוחותיה בדבר קיומו של המחירון הגנרי".

עוד ציין גרוסקופף כי "אין ל-Gett זכות לתמחר את שירותיה מבלי לעדכן את לקוחותיה...". במקביל קבע השופט כי לא ניתן להגדיר את המחיר שגבתה Gett כ"מחיר לא ראוי", כפי שטענו התובעים.

התביעה, נציין, התקבלה בחלקה. גם על משרדי עורכי הדין התובעים מתח השופט ביקורת מוצדקת בדבר האחריות הצרכנית שלהם, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר ב"צרכן מתוחכם" כהגדרתו: "המבקשים לא שאלו מעולם מה המחיר של הנסיעות, אף שעובדיהם נסעו נסיעות רבות, והם שילמו בגינן?".

באשר למאות הטעויות שהציגו התובעים, ולטענת Gett כי מדובר בטעויות אקראיות (שעשויות להיות גם לרעתה), קבע השופט כי לא הוצגו לו הסברים מניחים את הדעת לפשרן. הוא ציין כי "נראה כי Gett אף לא ניסתה לבדוק באמצעים העומדים לרשותה אם מדובר בתקלה מערכתית הגורמת בשיטתיות לחיובים שגויים של לקוחותיה העסקיים".

לא הייצוגית הראשונה 

בחודש שעבר הוגשה בקשה נוספת לאישור תביעה כייצוגית נגד Gett, בטענה כי החברה גובה תעריפים כפולים מלקוחות עסקיים ביחס לסכומים שהיא גובה עבור אותן נסיעות מלקוחות פרטיים. גם הבקשה הזו הוגשה על-ידי משרד עורכי דין שהשתמש בשירותי Gett כלקוח עסקי. התובע, עו"ד ארז מילנר, טען כי החברה מבטיחה בפרסומיה כי לקוחות עסקיים לא משלמים תשלום נוסף בגין השירות העסקי.

הרקע לבקשה הייתה נסיעה זהה שביצע התובע כלקוח עסקי ועליה שילם 111 שקל; וכלקוח פרטי, בנסיעה במסלול דומה, שילם כ-60 שקל. לטענתו, פנייתו לחברה לא הניבה מענה. Gett הגיבה לפרסום זה ומסרה כי היא פועלת בהתאם להוראות הדין, וכי "תמשיך להעניק ללקוחותיה שירות אמין ומתקדם". 

מחברת Gett נמסר: "טענתן המרכזית של המבקשות לגבייה שלא כדין בנסיעות הסדר נדחתה על-ידי בית המשפט, אשר קיבל את עמדת Gett בעניין זה. אישור התובענה מתייחס אך ורק לטענתן המשנית של המבקשות לטעויות חישוב של המערכת שאירעו עד לשנת 2016. חברת Gett עומדת על טענותיה כפי שהוצגו בשלב בקשת האישור, ואלה יידונו במסגרת ההליך העיקרי".

עוד כתבות

דנזה. מרכבי הפרימיום שיוצגו בתערוכה, והמחיר הצפוי בישראל / צילום: יח''צ

ישירות מתערוכת הרכב היוקרתית בעולם: דגמי הפרימיום שבדרך לשוק הישראלי

תערוכת פריז אמורה הייתה להציג את הקאמבק האירופי מול החשמליות הסיניות המוזלות, אך בפועל היא ממחישה בעיקר את הפיגור הדרמטי של המערב ● כעת, כשהסינים מסתערים גם על סגמנט הפרימיום ומתחרים במרצדס, אאודי ולנדרובר, הצרכן הישראלי עשוי להרוויח

כנס משקיעות הדור הבא: כלים מעשיים ואסטרטגיה פיננסית

הכנס, בשיתוף הפניקס ובנק לאומי, עוסק בבניית הון פיננסי ומקצועי וקבלת החלטות בעולם השקעות משתנה ● הכנס יתמקד בסיפורי קריירה מעוררי השראה, במצב השוק וכמובן בסוגיות עומק שונות הקשורות בהשקעות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה בתל אביב: ת"א 35 ללא שינוי, הבנייה והנדל"ן הובילו את העליות; בזן איבדה כמעט חצי מיליארד שקל

יום מסחר תנודתי בתל אביב הסתיים במגמה מעורבת: ת"א 90 הוסיף 0.2%, בעוד ת"א 35 דרך במקום ● מדד הבנייה התבלט בירוק; סקטור התקשורת רשם ירידות ● בזן צללה ואיבדה כ-469 מיליון שקל משוויה ברקע הדיווח על דליפת בנזן; תדהר הודיעה על ארגון מחדש ופיטורים ● טבע ריכזה עניין לאחר קבלת אישור ה-FDA לתרופה לסכיזופרניה ● אלקו תזרים 95 מיליון שקל לאלקטרה נדל"ן - המניה זינקה

בנין פילת רמת החייל ת''א / צילום: תמר מצפי

החברה הישראלית שבדרך לבורסה הקנדית

קבוצת פילת, שפועלת בתחום אבחון והערכת עובדים, תחל להיסחר בבורסת TSX Ventures בטורונטו באמצעות מיזוג הפוך במחצית הראשונה של 2027 ● פילת מתכננת לגייס במהלך כ-13 מיליון שקל לפי שווי כ-112 מיליון שקל

צוותים רפואיים מפנים פצוע לקבלת טיפול לאחר הפיצוץ בצפון, היום / צילום: ap

האסון בטיול השנתי: הוועדה הממונה על פינוי מוקשים התכנסה פעמיים בלבד בקדנציה האחרונה

נער בן 14 נהרג ו-24 בני אדם נפצעו בפיצוץ נפל במהלך טיול שנתי ברכס רמים ● לפי תחקיר ראשוני של צה"ל, מדובר ככל הנראה בנפל של פצצת מצרר של חיזבאללה שנותרה בשטח מאז המלחמה ואחד התלמידים הכניס לתיקו ● ועדת המשנה לפינוי מוקשים ונפלים, בראשות ח"כ ניסים ואטורי, התכנסה פעמיים בלבד בכנסת הנוכחית, למרות התרעות קודמות של מבקר המדינה על ליקויים בפינוי נפלים

בתי הזיקוק של בז''ן בחיפה / צילום: שלומי יוסף

בשל ריכוז בנזן חריג: לימודים בוטלו, הציבור מתבקש להתרחק מבזן

משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה מזהירים כי התגלו בסמוך לבית הזיקוק בזן ריכוזים חריגים של בנזן ● בנזן הוא חומר מסרטן, תוצר של תעשיית הנפט ● הלימודים מבוטלים בשני בתי ספר בקרית אתא ● הציבור מונחה שלא להתקרב למרחק של קילומטר מבזן, ובפרט ילדים ונשים בהריון

בתי הזיקוק של בז''ן בחיפה / צילום: שלומי יוסף

הזיהום החריג עלה לבזן כמעט חצי מיליארד שקל ביום

המדידה החריגה של פי 3 מהרף המותר בסביבת בתי הזיקוק בחיפה הובילה לפינוי בתי ספר והרחקת תושבים מהאזור ● מה העלה התחקור עד כה וכיצד ישפיע על התוכנית לפינוי המתחם עד 2030?

נשיא לשכת רואי החשבון, רו''ח חן שרייבר / צילום: פרטי

בעקבות חשיפת גלובס: נשיא לשכת רואי החשבון נגד רשמת השותפויות

השבוע נחשף בגלובס כי רשמת השותפויות פנתה לעשרות שותפויות לא רשומות בדרישה להסדיר את הרישום או לעמוד בפני סנקציות ● לשכת רואי החשבון דורשת להקפיא את ההתראות שנשלחו לשותפויות: "לא ניתן לקבל מצב שבו אלפי עסקים נדרשים לפעול בתוך 45 ימים, תחת איום בנקיטת הליכים, ללא שיח מקדים"

הקהל באולם / צילום: כדיה לוי

השקעה עצמית מוצלחת: התמונות והרגעים מכנס משקיעות הדור הבא

כנס גלובס שהתקיים לראשונה אירח כ־300 נשים ועסק בבניית הון פיננסי ומקצועי וקבלת החלטות בעולם השקעות משתנה ● הכנס שם דגש על כלים מעשיים וזיהוי מגמות שוק וכן על מסלולי קריירה וניהול סיכונים

צילום: מד''א

אסון ברכס רמים: נער בן 14 נהרג ו-24 נפצעו מפיצוץ נפל במהלך טיול בצפון

במהלך טיול שנתי של הישיבה התיכונית אורט מעלות ממעלות תרשיחא באזור גבול הצפון נפגעו תלמידים ואנשי צוות ● מנכ"ל מד"א אלי בין: "אנחנו מזהים פציעות קשות אצל מספר אנשים, כולל ילדים" ● איראן באיום חדש: "ערוכים להכניס לשימוש יכולות חדשות" ● לוחם צה"ל נפצע אתמול קל כתוצאה מתאונה מבצעית בדרום לבנון

תוספת מרפסות. נדרש רוב של 75% מבעלי הדירות בבניין / אילוסטרציה: תמר מצפי

השכנים בנו מרפסות ויצטרכו להרוס אותן: הלקח מפסק דין של המחוזי

המפקחת על המקרקעין הורתה להרוס מרפסות שבנייתן הושלמה, לאחר שהתברר כי הן נבנו לפני שניתן היתר בנייה וללא הסכמה של השכנים ● ערעור שהגישו הנתבעים נדחה גם הוא ● השופטים: יש להוכיח הסכמה של השכנים

אלונה בר און מו''ל גלובס, כנס משקיעות הדור הבא / צילום: שלומי יוסף

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "חלקן של נשים בשליטה בהון הפיננסי נמצא בקפיצה"

"חלק מהנשים פה הן יחידות בתעשייה שלהן. הן נלחמות בתוך תעשיות גבריות, וצריכות לקבל המון ביטחון בקבלת החלטות", אמרה אלונה בראון בכנס משקיעות הדור הבא של גלובס ● "אנחנו לא מספיק בהרבה מקומות, אבל כן רואים שינוי"

משקיעות חדשות בשוק ההון / איור: Shutterstock

מאמינות בשוק הישראלי ומעדיפות פיזור: התיק של המשקיעה הצעירה

סקר מיוחד שנערך לכבוד כנס משקיעות הדור הבא של גלובס מעניק הצצה לתיק של המשקיעות החדשות בישראל ● לאיזו תשואה הן מצפות, וכמה פעמים הן בודקות את תיק ההשקעות שלהן?

שר החוץ האיראני לשעבר מוחמד ג'וואד זריף / צילום: ap, Vahid Salemi

הבכיר האיראני שאזר אומץ לתקוף את משמרות המהפכה

כותרות העיתונים בעולם: מרוקו לא מסתפקת בתוצרת הביטחונית הרבה שרכשה מישראל ומתכוונת לחזק את הטנקים שלה בצריחים מתוצרת אלביט, איראן גועשת בעקבות דברי שר החוץ לשעבר שקרא להעדיף דיפלומטיה על פני תוקפנות, ובמקביל היא מאשימה את ארה"ב בהברחות נפט • גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל 

פגיעה באזור בתי הזיקוק ברוסיה / צילום: Reuters

משבר הדיזל פתח חזית חדשה: טראמפ מתייצב נגד אוקראינה ואירופה

הנשיא האמריקאי ביטל את הסנקציות על הדיזל הרוסי, דרש מזלנסקי להפסיק מיד את התקיפות על בתי הזיקוק ומאיים לעצור את אספקת הנשק והמודיעין לקייב ● באירופה שוב חוששים משינוי כיוון בבית הלבן - בעוד שטראמפ מאשים את המלחמה במחירי הדיזל חסרי התקדים

קרן כהן חזון, מנכ''לית תורפז, בכנס משקיעות גלובס / צילום: כדיה לוי

קרן כהן חזון: "אם לא תהיה תעשייה בישראל, לא תהיה ישראל"

בשיחה עם אלה לוי-וינריב בכנס משקיעות הדור הבא של גלובס, סיפרה מנכ"לית תורפז, קרן כהן חזון על הדרך ל-28 מיזוגים ורכישות ברחבי העולם, שיתפה בסיפורים האישיים שמאחורי העסקאות, ועל המתכון שלה להצלחה ● "בסוף צריך אחד או אחת שיאמינו, ומשם הכל מתחיל"

מטה יצרנית הרכב BMW במינכן, גרמניה / צילום: ap, Matthias Schrader

ב.מ.וו הציעה לעובדים תוכנית פרישה מרצון - והאתר הפנימי קרס בשל עומס

על רקע צניחה של כ-45% ברווחיה, יצרנית הרכב הגרמנית מציעה תוכנית פרישה מרצון לכ-8,000 עובדים, עם פיצויים שעשויים להגיע לשכר מלא למשך שנתיים ● ההתעניינות הייתה כה גדולה, עד שהאתר שהוקם להצגת תנאי הפרישה קרס זמן קצר לאחר השקתו ● המהלך נועד לחסוך לחברה כמיליארד אירו בהוצאות

רינת אשכנזי, ריקי בש ואפרת קימלמן, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

וול סטריט או תל אביב, מניות או מדדים? בכירות בשוק מנתחות איך לבחור איפה להשקיע

כיצד בוחרים את אפיק ההשקעה הנכון? פאנל מיוחד בכנס משקיעות הדור הבא של גלובס עם ריקי בש, ראש ענף ייעוץ בהשקעות בבנק לאומי, רינת אשכנזי, הכלכלנית הראשית של הפניקס בית השקעות ואפרת קימלמן, אנליסטית ומרצה לחדשנות, עסק בשאלה ● "הדלק של השוק הוא התנופה של ההשקעות ב־AI"

תמר יסעור, יו''ר ישראכרט, בכנס משקיעות גלובס / צילום: כדיה לוי

יו"ר ישראכרט על המעבר של מועדון הנוסע המתמיד: "יש אל על אחת. הבנו שאסור לנו למצמץ"

בשיחה עם הילה ויסברג בכנס משקיעות הדור הבא של גלובס, התייחסה יו"ר ישרכארט תמר יסעור לשנים הסוערות שעברו על חברת כרטיסי האשראי, לרכישתה בידי קבוצת דלק ולמאבק על מועדון הנוסע המתמיד של אל על ● "כשנפתחת הזדמנות כזו בשוק, מצופה מאיתנו להילחם עליה עד הסוף"

המשרוקית / אילוסטרציה: צילום מסך מסרטון של הדמוקרטים בטיקטוק

לאן המפלגות מכוונות את הקמפיינים ב־AI?

פונים לצעירים בטיקטוק? תכני ה-AI של הפוליטיקאים מכוונים דווקא למקומות אחרים ● 
ה־AI שמאחורי הבחירות, מדור חדש