גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תקנות תמורת סמכויות: הברית החדשה בין לשכת עוה"ד לשופטי העליון

אחרי ארבע שנות שיתוף-פעולה הדוק בין שרת המשפטים לשעבר איילת שקד, ליו"ר לשכת עוה"ד לשעבר, אפי נוה, נולדה השבוע ברית חדשה בין הלשכה ל"עליונים" • כיצד ישפיע שיתוף-הפעולה החדש על יוזמות השרים השמרנים המתוכננות, ומה יהיה גורלה של הרפורמה בסדר הדין האזרחי? ● פרשנות

נשיאת העליון אסתר חיות ויו"ר לשכת עורכי הדין אבי חימי / צילום: כדיה לוי
נשיאת העליון אסתר חיות ויו"ר לשכת עורכי הדין אבי חימי / צילום: כדיה לוי

יש לי ניחוש מושכל. בניגוד לכל סיכום קודם בנושא, הרפורמה הגדולה בסדר הדין האזרחי לא תצא לדרך בתחילת השנה הבאה. ספק בעיניי אם הרפורמה החשובה הזו, שאמורה לקצר את זמן ההליכים בבתי המשפט ולהיטיב עם המתדיינים, תצא לפועל בקרוב. היא תידחה. ואחר-כך כנראה תידחה שוב. ובסוף אולי תמות. זו התקווה של חלק מהשחקנים. אבל מה שברור הוא שבמועד שנקבע לפרסומה בחודש פברואר הקרוב, אין לרפורמה שום סיכוי להתממש.

הסיבה לכך שאני חורג ממנהגי ועוסק בדברי נבואה היא, שהפעם אין צורך להיות שוטה כדי להצליח לצייר את העתיד במדויק. מה שצריך הוא זוג אוזניים. ומי שצויד בהן יכול היה להיווכח כיצד נרקמה לה השבוע ברית חדשה בכנס פתיחת שנת המשפט. במעמד השנתי המכובד קברו יושב-ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד אבי חימי, ונשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות, את הרפורמה. הקבורה הזו לא נעשתה מהסיבות הנכונות שאליהן נתייחס בהמשך. היא נעשתה מהסיבות הלא נכונות.

תקנות תמורת סמכויות

ההצעה מצד עו"ד חימי לא זקוקה להרבה פירושים. הוא היה מאוד ברור. חימי הציע לשופטת חיות שכפ"ץ מושלם מפני יוזמותיו של שר המשפטים אמיר אוחנה והזרם השמרני בכנסת, מימינה ועד הליכוד. "נעשה כל שבידינו כדי לבלום ניסיונות לפגוע בסמכויות בית המשפט העליון, שהן נשמת אפו של עקרון הפרדת הרשויות", הודיע חימי. ביקורות מנומסות וחרישיות מצד הפוליטיקאים כנראה מקובלות על יושב-ראש הלשכה, אך לא מעבר לכך. מול כל הצעה אמיתית לשינוי - מחליפו של עו"ד אפי נוה, ומי שזכה לתמיכתו, מתכוון להתייצב לצד מערכת בתי המשפט. מדוע? מכיוון שבסוגיות האלה "אין ימין ואין שמאל. יש רק דרך אחת שהיא דרך הישר - דרכה של הדמוקרטיה" (כדבריו בנאומו הנרגש). פסקת התגברות, חוק יסוד החקיקה ואיזון כוחו המופרז של העליון - יוק. ומבחינת חימי העניין הזה סופי.

אבל סופי רק לכאורה, שכן למרות ההתרגשות העזה שאחזה בקהל למשמע שבועת האמונים המוחלטת הזו של חימי לחיות, יושב-ראש הלשכה אינו חבר במסדר האבירים של הנשיאה. ציבור עורכי הדין שבחר בו אינו מעוניין לשמש להקת מעודדות במאבקו של העליון לטובת הרחבת סמכויותיו. הם בחרו בחימי כדי שיספק להם פרנסה. וכמה שיותר ממנה.

כפוליטיקאי מתוחכם יושב-הראש החדש מבין זאת היטב. לכן גם לא טרח להסתיר את המחיר שיגבה על מעטפת ההגנה שהתחייב לספק לעליון. התמורה מצד חיות על יירוט יוזמות הימין תצטרך להגיע אל חימי מהר ובמזומן. כעורך דין פלילי - שיטת התשלומים הזו אינה זרה ליו"ר הלשכה. עד כניסת חוק המזומן נהגו לעבוד ככה עורכי דין בתחומו עם לקוחותיהם.

"נוכל לעשות זאת רק כשותפים אמיתיים לדרך", הסביר חימי בהמשך נאומו ופנה לפרוט את מאפייני השותפות הזו עם העליון לפרוטות מעשיות מאוד. "אני קורא לך, נשיאת בית המשפט העליון, השופטת הנכבדה אסתר חיות, להסכים לדחיית הרפורמה (בסדר הדין האזרחי; ג' ב') עד לחודש ספטמבר 2020, ולשוב ולדון ברפורמה בלב פתוח ובנפש חפצה. לא ניתן להתעלם מקולם של עשרות אלפי עורכי דין המאוחדים בקריאה לחשב מסלול מחדש. הנהלת בתי המשפט מחויבת להקשיב, וההתעקשות להימנע משיח ומדיאלוג אמיתי מדירה שינה מעיניי".

חימי חשש כנראה שהבופה הנדיב יקשה על שומעיו לזהות את הדיל המוצע. ולכן חזר והבהיר שמדובר מבחינתו בעסקת חבילה, ולא חלילה בשני עניינים זרים שיד המקרה זימנה אותם לפונדק דרכים אחד. "אמרנו כי ניאבק על כבודה של מערכת המשפט, ומצפים אנו כי היא תראה אותנו חלק בלתי נפרד ממנה", הסביר חימי, והדגיש את מנגנון היד-רוחצת-יד המוצע כאן: צמצום הרפורמה בסדר הדין האזרחי תמורת הרחבת סמכויות העליון. "שהרי כולנו יחד משמשים במלאכת הקודש של המשפט יום יום ושעה שעה, שופטים ועורכי דין. שכם אל שכם". ייתנו רפורמה, יקבלו סמכויות.

סיבוב הפרסה של יושב-הראש

הדברים האלה של יו"ר לשכת עורכי הדין, המבקשים לעצור את הרפורמה בסדר הדין האזרחי, תמוהים. וזו ממש לשון המעטה. הם אומנם מובנים בהקשר הגילדאי שלהם. אבי חימי, בכובעו כיושב-ראש ועד עובדים, מבקש להילחם בתקנות המבקשות לפשט ולקצר את הליכי סדר הדין האזרחי. ככל שההליכים מסובכים יותר, ארוכים יותר ויקרים יותר - ציבור עורכי הדין מרוויח מכך.

לשכת עורכי הדין מחזיקה באינטרס מובהק להותיר את ההליכים המשפטים בסרבולם. זו ערובה טובה  מצידה לשכר טרחה גבוה שיעבור אל חבריה מצד הלקוחות שאותם עורכי הדין משרתים. האינטרס הזה מתקיים גם בשעה שסרבול זה פוגע באזרח. גם כשמשך ההליכים פוגע בכלכלה. גם כשהסחבת המשפטית הבלתי נגמרת מדרגת את ישראל, פעם אחר פעם, במקום נמוך מאוד במדדים הבינלאומיים של עשיית עסקים, ומרחיקה מכאן משקיעים המחפשים להם מקום אחר להשקיע בו את כספם.

הדברים האלה תמוהים מסיבה אחרת. הם אינם מתיישבים עם פרסומי לשכת עורכי הדין ערב פרסום טיוטת התקנות. חימי טוען, שלשכת עורכי הדין לא שותפה בניסוח התקנות ומוחה על ההתעלמות מציבור עורכי הדין. אלא שפרסומי הלשכה של ערב הפצת התקנות בספטמבר 2018 מוכיחים את ההיפך. הנה דוגמה קטנה מדף הפייסבוק של לשכת עורכי הדין באותה העת:

"לשכת עורכי הדין השתתפה באופן פעיל - וחסר תקדים - בקביעת נוסח התקנות החדשות. הלשכה פעלה באופן נמרץ על-מנת להשמיע את קולו של ציבור עורכי הדין. תוך עיצוב ושינוי חלק לא מבוטל של הסדרים שנקבעו בתקנות ושמהם הסתייגה הלשכה. מעורבותה האינטנסיבית של הלשכה בתהליך גיבוש התקנות ועמידתה העיקשת על הטמעת עמדת עורכי הדין בנוסח התקנות - נשאה פרי. הלשכה השפיעה השפעה של ממש על עיצוב ההסדרים שנקבעו במסגרת התקנות החדשות, כאשר חלק ניכר מהערותיה התקבל ויושם בפועל בנוסח הסופי".

יש עוד לא מעט מהחומרים האלה. הם פזורים על פני כל הרשת, ועל כולם חתומה הלשכה עצמה. אבל נראה לי שאפשר להסתפק בפסקאות הנ"ל כדי לקבוע כי מה שיושב-ראש לשכת עורכי הדין החדש אמר השבוע בכנס אינו מתקרב למשהו, הנחזה להיות דומה, לעניין המתכתב, באיזה שהוא אופן, ולו הקלוש ביותר, עם מה שלשכתו כתבה אך לפני מספר חודשים. ומה הקטע הבלתי נתפס בסיפור? שעל הדברים האלה, שפורסמו על ידי הלשכה אך לפני שנה, בחתימת כל ראשיה, חתום גם מי שכיהן אז כממונה מחוז מרכז בהקמה. עורך דין עלום שם אחד. קוראים לו אבי חימי.

הצעה שלא ניתן לסרב לה

ההצעה הנרגשת הזו של חימי לא נתעלמה מכלת השמחה. הנשיאה חיות העירה ליושב-ראש הלשכה על סטייתו מההסכמות שלהן היה שותף מלא אך לפני שנה; ובכל זאת נראה שהעסקה שהציע לה יושב-הראש תצא אל הפועל. הערכתי זו אינה מתבססת רק על הצוות שהוקם - שוב - לבחינת הערות הלשכה. חימי הוא לא בדיוק מרלון ברנדו, אך ההצעה שקיבלה ממנו חיות היא מסוג ההצעות שלא ניתן לסרב להן. היא מבינה  כי הנדוניה המוצעת לה על ידי חימי גדולה בהרבה ממה שהיא מתבקשת להעניק חזרה לחתן.

סוג העסקאות הזה אינו זר גם לחיות. העבודה שלה מושתתת על בריתות. "בין הלשכה ובין הרשות השופטת בישראל קיימת מאז ומקדם ברית מקצועית, ואף שהברית הזו ידעה עליות ומורדות, היא בעיניי בבחינת "אש תמיד" אשר יש לשמרה ולוודא כי לא תכבה חלילה", ציינה חיות בנאומה אחרי נאום חימי. חיות המשיכה והבהירה ש"ככל שזה תלוי בנו, היא לא תכבה". רק שיש איזה דבר אחד קטן שחימי נדרש לעשות על מנת שהאש הזו לא תכבה. היא ממש לא דולקת לחינם.

חיות הכריזה בנאומה, כי "קווי המתאר של לשכת עורכי הדין תואמים את קווי המתאר של הרשות השופטת". כשהגיעה למחיר שאותו תצטרך הלשכה לשלם על מנת להמשיך לשתף פעולה עם העליון, אמרה חיות כך: "על מנת שניתן יהיה לקיים שיתוף-פעולה מקצועי ופורה, על הלשכה לעשות כל הניתן לשמר ולחזק את קווי המתאר שעל פיהם הוקמה ואשר להם היא מחויבת". הווי אומר - קווי המתאר התואמים את אלה של הרשות השופטת. ובמילים אחרות, אש התמיד תמשיך לדלוק, אך רק כל עוד חימי יישר קו באופן מוחלט עם בית המשפט העליון. המחיר הזה אינו אמור להיות יקר מדי לצד של חימי. למעשה הוא היה הראשון שהציע לשלם אותו.

הסיבות הנכונות ואלה שאינן

חשוב להבהיר שיש הרבה סיבות נכונות לתיקון הרפורמה המוצעת בתקנות סדר הדין האזרחי. ככל יוזמה אנושית גם הרפורמה הזו רחוקה מלהיות מושלמת. הרפורמה, שקודמה בימי שרת המשפטים הקודמת, איילת שקד, נותנת מקום רב מדי לשיקול הדעת של השופט. היא ממסגרת את השופט כמי שמקבל שירות מהצדדים במקום לראות את הצדדים כמי שאמורים לקבל שירות ממנו. היא מבטלת את מגבלת הזמן שיש לשופטים למסור את פסק הדין ממועד הדיון האחרון. היא מייצרת מסלול מהיר למזכירים משפטיים במנגנון שעוקף את שר המשפטים, והיא סובלת מעוד מספר בעיות.

יש ברפורמת סדר הדין האזרחי נקודות שראויות לתיקון מהסיבות הכי נכונות. אך מי שמבקש באמת ובתמים לתקן את הנקודות המוכרות האלה אינו מבקש לדחות את כניסתן של תקנות סדר הדין החדשות בשנה נוספת. אפשר להכניס את התיקונים גם בחצי שנה שנותרה לפרסומן מאז נדחו לראשונה, לבקשת לשכת עורכי הדין, לחודש פברואר.

חימי מתנגד לרפורמה מהסיבות הלא נכונות. ראשית, הדחייה הזו היא ביטולן של התקנות. כך לפחות הוא כנראה מקווה. התנהלות לשכת עורכי הדין ביחס לתקנות סדר הדין האזרחי מזכירה את היחס של חיילים בסדיר לריצת בוקר. הם תמיד בעד וחושבים שזה דבר חשוב ונהדר. אבל לא כרגע. לא ככה. לא בצורה הזו.

שר המשפטים ייטיב לעשות אם יכניס ברפורמה את התיקונים הנדרשים. אך תהיה זו טעות אם ייגרר אחר בקשות הלשכה המבקשת לחבל בה. לא תיקון הם מבקשים, אלא בלימה. העסקה שבין לשכת עורכי הדין לנשיאת העליון לא טובה ליוזמות שאותן מבקש אוחנה לקדם. היא חותרת תחתן. אם תצא לפועל, יקשה על אוחנה לקדם את הרפורמות שבשמן מונה, שלא לדבר על מינוי שופטים כאשר תגיע השעה לכך. השר יגלה שהם היו הכבש ששחטו במעמד כריתת הברית המחודשת בין הלשכה לעליון. 

הכותב שימש בארבע השנים האחרונות כיועצה הבכיר של שרת המשפטים לשעבר איילת שקד וכאחראי מטעמה על ענייני הכנסת והממשלה במשרדה. בנוסף, שימש כמרכז ועדת השרים לחקיקה וכמרכז ועדת שקד-לוין להגברת המשילות בישראל. הוא תלמיד לתואר שלישי באוניברסיטה העברית.

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

פתיחה מעורבת בוול סטריט; טסלה מזנקת בכ-13%

מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלה נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

רכישה שנייה בישראל: אנבידיה קונה את ראן איי.איי בכ-680 מיליון דולר

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס