גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שלושה אייפונים חדשים: כל מה שצפוי בהכרזה של אפל הערב

בשורות גדולות מבחינת חדשנות טכנולוגית ככל הנראה לא יהיו הערב, והחדשנות המועטה של האייפונים מדאיגה חלק מהאנליסטים: "אפל נשארת מאחורי רבות מהמתחרות כשזה מגיע לחדשנות" ● מכירות האייפונים אחראיות נכון להיום לכמעט מחצית מההכנסות של אפל

מנכ"ל אפל טים קוק באירוע השקת האייפון לפני שנה / צילום: רויטרס
מנכ"ל אפל טים קוק באירוע השקת האייפון לפני שנה / צילום: רויטרס

הערב (ג') ב-20:00 שעון ישראל צפוי אירוע השקת האייפונים החדשים של אפל, במטה החברה בקופרטינו, קליפורניה. אירועי אפל  מתאפיינים במעטה סודיות כבד במיוחד, והחברה אפילו לא מודיעה מראש אילו מכשירים היא צפויה להשיק במהלכם, אך מאז 2011, האירועים שהיא עורכת בחודשים ספטמבר או אוקטובר בכל שנה מתמקדים בהשקת אייפונים, במטרה לייצר הייפ סביב המכשירים לקראת עונת החגים בעולם המערבי.

לפי שמועות ודיווחים, החברה צפויה להשיק שלושה דגמי אייפונים, שיקראו ככל הנראה אייפון 11, דגם מוגדל בשם אייפון 11 מקס או פרו, ודגם מוזל שיחליף את אייפון XR שיצא בשנה שעברה וייקרא אייפון 11R. בשנה השלישית ברצף, עיצוב הדגמים כמעט ולא ישתנה בהשוואה לדגמים הקודמים, וכך גם גדלי המסכים - 5.8 אינץ' ו-6.5 אינץ' עם תצוגת OLED למכשירי הדגל ותצוגת LCD של 6.1 אינץ' לדגם המוזל.

בנוסף לעיצוב המוכר, לא צפויות גם בשורות גדולות מבחינת חדשנות טכנולוגית. החברה ככל הנראה לא מתכננת להשיק סמארטפון מתקפל, או דגם שיכיל סורק טביעות אצבע בתוך התצוגה, וכנראה גם לא תשיק השנה אייפון שיתמוך בקישוריות 5G - אלא רק בשנה הבאה.

חלק מהפיצ'רים החדשים: אפשרות של עריכת וידאו בלייב תוך כדי הצילום

השדרוגים הצפויים בדגמים החדשים נוגעים ראשית למעבדים, שיהיו מהירים יותר, ולמצלמות. למכשירי האייפון 11 ו-11 פרו יהיו שלוש מצלמות בגבן שיאפשרו צילום בזווית רחבה, ברזולוציה גבוהה יותר מבדגמים הקיימים, ואף הקלטת וידאו משופרת, לפי "בלומברג". כמו כן, המכשירים יציעו פיצ'רים מבוססי בינה מלאכותית שיתקינו תמונות באופן אוטומטי ויוכלו למשל להחזיר אל הפריים מצולמים שנחתכו ממנו. בנוסף, תהיה אפשרות של עריכת וידאו בלייב תוך כדי הצילום. המצלמה תאפשר גם שיפור תמונות שצולמו בתאורה חשוכה, בדומה למה שמכשירי פיקסל של המתחרה גוגל כבר מציעים. הדגל המוזל, 11R, צפוי לכלול שתי מצלמות בגבו שיאפשרו צילום פורטרטים טובים יותר לעומת הדגם המוזל XR שהושק בשנה שעברה.

שיפור חדש נוסף שאפל תציע נוגע לפתיחת נעילת הטלפון באמצעות טכנולוגיית זיהוי הפנים Face ID, גם כאשר המשתמש לא מסתכל ישירות למצלמה, למשל כשהמכשיר נמצא על שולחן. הדגמים צפויים גם להציג עמידות משופרת - בפני נפילות שונות, בזכות זכוכית עמידה יותר, ואף יוכלו לשרוד מספר שעות מתחת למים, בהשוואה ל-30 דקות שדגם ה-XR יכול להישאר מתחת למים היום. אפל תציע גם הטענה אלחוטית של מוצרים כמו אוזניות איירפודס והשעון החכם אפל ווטש ע"י הנחתם על גב הטלפון, כאשר סמל אפל על גב המכשיר יהיה במרכזו כדי שמשתמשים יידעו היכן להניח את המכשירים להטענה. גם במקרה זה מדובר בפיצ'ר שכבר מוצע ע"י המתחרה סמסונג.

מכשירי האייפון לרוב מוצעים למכירה לקראת סוף הרבעון הנוכחי (30 לספטמבר) ויש להם השפעה מסוימת על דוחות אפל לרבעון, אך רוב ההשפעה משתקפת ברבעון הבא - הכולל את תקופת החגים. בשנה שעברה אפל הודיעה על אכזבה גדולה בתקופת החגים, ועל פספוס תחזית המכירות שלה עצמה במיליארדי דולרים, בשל מכירות חלשות בסין. מכירות האייפונים אחראיות נכון להיום לכמעט מחצית מההכנסות של אפל, ולמרות שהחברה נמצאת בעיצומו של מהלך לגיוון הכנסותיה ע"י הרחבת תחום השירותים בתשלום, רבים מהשירותים זמינים לבעלי מכשירי החברה בלבד, כך שהאייפונים חשובים גם עבור הכנסות אלו.

פרט לאייפונים, אפל צפויה להשיק באירוע גם שעוני אפל ווטש חדשים, כפי שהיא עושה מאז 2014. לפי בלומברג, גם עבור השעונים לא צפויים שינויים עיצוביים משמעותיים, והם יהיו דומים לשעוני אפל ווטש סדרה 4 שהושקה בשנה שעברה, והציגה מסך גדול יותר מהדגמים שקדמו לה. לפי אתר MacRumors, ייתכן שהשעונים החדשים יכללו פיצ'ר בשם "Schooltime", שיחסום את הגישה לאפליקציות ופיצ'רים שונים שמסיחים את הדעת של ילדים במהלך יום הלימודים, ויאפשר להם רק להתקשר להוריהם או למספרי חירום באמצעות השעון. לפי אתר 9to5Mac, צפויה גם אפליקציה חדשה לניטור שינה עבור השעון, שתמדוד את איכות השינה של המשתמש, תכבה התראות שעון מעורר באופן אוטומטי אם הוא יתעורר לפניהם, ותאפשר למשתמשים להחזיק בשני שעוני אפל, אחד במיוחד עבור זמן השינה.

ייתכן שאפל תשיק מכשירים נוספים באירוע - ולפי דיווחים, היא צפויה להשיק השנה מחשב מקבוק פרו בגודל 16 אינץ', אך לא ברור אם דווקא במהלך האירוע של מחר. גם אוזניות האיירפודס עשויות לקבל שדרוג, וייתכן שאפל תשיק גם מכשיר שמתחבר לחפצים שונים ומאפשר למשתמשים לאתר אותם באמצעות אפליקציה. באתר MacRumors פורסמו צילומי מסך פנימיים של החברה שהראו כיצד ניתן לחבר אותו למפתחות, תיקים ואופניים. ביוני אפל הכריזה על טכנולוגיה חדשה שתאפשר ניטור של מחשבי מק.

האירוע אמנם צפוי להתמקד בעיקר בחומרה, אך אפל עשויה לפרסם במסגרתו פרטים נוספים על שירות משחקי הווידאו אפל ארקייד ושירות תכני הווידאו המקוריים "אפל TV פלוס" עליהם הכריזה לפני מספר חודשים, כמו מחיר מנוי ותאריך השקה. לפי שמועות, שירות אפל ארקייד יעלה 5 דולר לחודש, ואפל TV פלוס יעלה 10 דולר לחודש, והשירותים יהיו זמינים החל מנובמבר.

החדשנות המועטה הצפויה באייפונים, מדאיגה חלק מהאנליסטים. "אפל נשארת מאחורי רבות מהמתחרות כשזה מגיע לחדשנות, אפילו יחסית לעידן בו תעשיית הסמארטפונים כולה מדשדשת", אמר האנליסט בוב אודונל מ-Technalysis לאתר Cnet. "יהיה קשה לגרום לאנשים להתרגש מהאייפונים החדשים", טען.

האנליסט ניל מאווסטון מחברת Strategy Analytics אמר לאתר כי "האייפון מתקשה כרגע, ולא סביר שהדגמים שיושקו השנה ישנו את זה". לדבריו, אפל כרגע במצב של המתנה ל"גל השדרוגים הגדול הבא" שלה, שיגיע עם האייפונים שיתמכו ב-5G ויושקו בשנה הבאה. "עד אז, האייפון ימשיך להתקשות ולהפסיד נתח לוואווי וסמסונג".

האנליסט אבי גרינגרט מחברת Techsponential אמר ל-"USA Today" כי "לא להציע דגם 5G בזמן בו כמעט אין רשתות 5G זה לא פגם כל כך גדול היום, אבל המשמעות היא שחלק מהלקוחות ששוקלים לשדרג את המכשיר שלהם יחליטו לחכות עוד שנה".

אפל מתמודדת עם אתגרים נוספים פרט למחסור בחדשנות, כמו מכסים על סחורות המיובאות מסין שצפויים להיות מוטלים על אייפונים ומוצרים נוספים של החברה בהמשך השנה. היום, אפל גם הגיבה לביקורת שעלתה כלפיה בדוח שפרסם ארגון China Labor Watch, לפיו מפעל לייצור אייפונים השייך לספקית שלה פוקסקון בעיר ג'נגג'ואו בסין הפר את חוקי העבודה בסין. לפי הדוח, מחצית מעובדי המפעל היו עובדים זמניים ותלמידים מתמחים, בעוד המכסה המותרת בחוק היא 10%, העובדים הרוויחו משכורות ש"אינן מספיקות לקיום מחיה בעיר", עבדו שעות נוספות מעבר למותר בחוק ולא קיבלו ציוד מגן או הכשרות בנושא בטיחות. אפל טענה כי רוב טענות הדוח מוטעות, וכי "כל העובדים מקבלים תגמול נאה על עבודתם". בחברה ציינו בכל זאת כי אחוז העובדים הזמניים במפעל גבוה מהסטנדרטים של החברה וכי היא "עובדת עם פוקסקון כדי לפתור את זה".

עוד כתבות

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית באירופה; מדד ניקיי עלה ב-2.3%

מדד הנג סנג עלה ב-2% ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

האוניברסיטה שהפכה למוקד הפגנות פרו-פלסטיניות סגרה את שעריה: "הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי"

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"