גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"עדיף להשקיע במניות נדל"ן מניב מאשר לקנות דירה": שמואל לב, מבעלי אנליסט ומוותיקי שוק ההון, בראיון

שמואל לב מספר בראיון נדיר למה אין תחליף לניתוח כלכלי, על הקשר בין מנהלים טובים לחברות טובות, ואיך זה שלא מכר את מניותיו בבית ההשקעות ● וגם: איזו המלצת השקעה משתלמת נתן לבנו כשזה חגג בר-מצווה?

שמואל לב / צילום: כדיה לוי
שמואל לב / צילום: כדיה לוי

שוק ההון עבר בשני העשורים האחרונים טלטלות ושינויים רבים. בתי השקעות ותיקים נעלמו או התמזגו ואחרים, שהיו קטנים מאוד או לא קיימים בכלל לפני שני עשורים, גדלו לממדי ענק במונחים ישראליים. אנליסט היה אחד מבתי ההשקעות הראשונים שהוקמו בארץ, הרבה לפני "המפץ הגדול" בתחום הפיננסים בשנת 2005 ("רפורמת בכר") שהקפיצה את רמת התחרות בשוק ההון.

אנליסט, שזוכה בשוק למוניטין של בית השקעות איכותי, הוקם בשנת 1985 על ידי שלושה שותפים - שמואל לב, אהוד שילוני וקובי שמר, שפרש בהמשך. למרות ההערכה המקצועית לה זוכים בית ההשקעות ומנהליו, הוא נותר בית השקעות בינוני, המנהל כיום כ-30 מיליארד שקל - הרחק מאחורי בתי השקעות צומחים כאלטשולר שחם וילין לפידות, שהוקמו שנים רבות אחריו, אך מנהלים כיום כספים בהיקף גדול פי כמה וכמה וגם מציגים רווח גבוה בהרבה. 

לשמואל לב, 71, אחד מוותיקי שוק ההון, יש ניסיון של יותר מ-40 שנה בתחום ההשקעות, לב נמנע בדרך כלל מראיונות לתקשורת, אך הוא חורג ממנהגו זה לרגל "חגיגות" 25 שנה להקמת קופת הגמל הראשונה על ידי בית השקעות פרטי: "קיבלנו ב-1994 אישור להקים קופת גמל. עד אז הכל נוהל על ידי הבנקים כמעט בלי דרגות חופש, כשכל הקופות היו די דומות זו לזו. למעשה, זה לא היה ניהול השקעות אלא יותר צנרת שהעבירה את כספי החסכונות של הציבור כהלוואה למשרד האוצר תמורת עמלות ודמי ניהול. על הרקע הזה הקמנו קופה ראשונה שהחלה לנהל ממש נכסים ולא לקבל אג"ח מיועדות בתשואה של כ-5%", הוא אומר בראיון ל"גלובס". "אם תבדקו את התשואה המצטברת של אנליסט גמל ישראל, תראו שמי שהשקיע 100 שקל ב-1994, יש לו היום כ-1,420 שקל. כלומר תשואה נומינלית של 1,320%".

עודף התשואה שמפגינה אנליסט גמל ישראל על ממוצע שוק הגמל עומד על כ-3.8% בשנה ב-20 השנים האחרונות ועודף התשואה שמציגה קרן ההשתלמות של בית ההשקעות, אנליסט השתלמות כללי, עומד  בממוצע על כ-1.6% ב-15 השנים האחרונות (לפי נתוני גמל נט). לב: "אנחנו באנליסט משקיעים המון בניתוח חברות, באנליזה של אג"ח ורואים את זה בתשואות המצטברות".

את המחצית הראשונה של השנה סיים אנליסט עם הכנסות של כ-53 מיליון שקל, ירידה של 20% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. זאת, על רקע פדיונות כבדים שספגו קרנות הנאמנות שלו, שההכנסות ממנה צנחו ב-31% לרמה של 29.2 מיליון שקל. הרווח התפעולי עמד על כ-21.6 מיליון שקל, עלייה של 43% לעומת המחצית המקבילה, על רקע רווח של כ-10 מיליון שקל מעליית ערך תיק ני"ע שמנהל בית ההשקעות (נוסטרו) לעומת הפסד של כ-2 מיליון שקל בסעיף זה בחצי הראשון של 2018. בשורה התחתונה הציג אנליסט רווח של כ-12.7 מיליון שקל, גידול של 87% לעומת התקופה המקבילה.

שווי שוק החברה בבורסה עומד על כ-205 מיליון שקל, לאחר עלייה של כ-30% בשלוש השנים האחרונות. לשם השוואה, שוויו של בית ההשקעות הצעיר מור עומד על כ-320 מיליון שקל, מיטב דש על כ-840 מיליון שקל ופעילות הגמל והפנסיה של אלטשולר שחם גמל שהונפקה לאחרונה בבורסה כבר הגיעה לשווי של כ-1.6 מיליארד שקל, לאחר עלייה של 33% בפרק זמן של כחודשיים.

מניית אנליסט

עולם ההשקעות היום שונה לגמרי. איך אתם רואים את אנליסט בעולם הזה?

"נכון. אז פרסמו דוחות פעם בשנה ולא היה אינטרנט. היום המידע מגיע תוך כמה שניות או דקות. אבל, למרות ההתפתחות הטכנולוגית המדהימה, נתוני הבסיס של חברה צריכים להיבחן לטווח הארוך ובניתוח עמוק. לנסות ולזהות מניה או אג"ח של חברה טובה שנסחרת ברמה אטרקטיבית, שאנחנו יכולים להחזיק אותה לזמן ממושך. גם היום צריך לבצע ניתוח חברות, למרות שיש כאלה שמתבססים יותר על מומנטום של נייר ערך בשוק לתקופה קצרה. אנחנו לא כאלה. אצלנו מתמקדים בטווח הארוך ופחות מסתכלים על התנודות בטווח הקצר".

בניגוד לבתי השקעות אחרים אתם לא משקיעים כמעט בפרסום ושיווק. לא פספסתם משהו?

"לא. אנחנו אוהבים את מה שאנחנו עושים ומשקיעים יותר במחקר וניהול ההשקעות. המדיניות שלנו היא פחות להשקיע בשיווק ויותר במחקר עומק".

הרבה בתי השקעות נמכרו או התמזגו עם אחרים בעשר השנים האחרונות ואתם לא.

"נכון. נוח לנו ככה. החברה רווחית לאורך השנים עם הון עצמי גדול מאוד. היו לנו הרבה הצעות למכור את החברה או להתמזג עם בית השקעות אחר, אבל זה לא נראה לנו". הסבר אפשרי לכך ניתן למצוא בבדיקה שערך "גלובס" לפני מספר שנים, אשר העלתה כי לב ושותפו לשליטה שילוני גרפו מאז 2006 ובמשך כ-10 שנים סכום מצטבר של קרוב ל-300 מיליון שקל מחלוקות דיבידנדים ושכר שקיבלו מבית ההשקעות.

"זה לא סוד שההשקעות הטובות בהייטק"

לצד התשואות הנאות שאנליסט מצליחה לספק ללקוחותיה בטווח הארוך בתחום הגמל והפנסיה, גם בתחום קרנות הנאמנות בית ההשקעות מצליח להניב תשואות גבוהות. קרן הנאמנות אנליסט מניות שהוקמה בסוף 1987 הניבה תשואה מצטברת של כ-7,400% (בממוצע כ-14.6% בשנה). עם זאת, בחמש השנים האחרונות, בהן הציגה תשואה מצטברת של כ-51%, היא מפגרת מאחורי הקרנות המנייתיות של, בין השאר, מור (תשואה של 78%), אלטשולר שחם (66%) וילין לפידות (64%).

לב נותר חסיד של ההשקעה במניות על פני אג"ח: "גם היום אנשים לא מודעים לזה שבטווח הארוך עדיף להשקיע במניות ולא באג"ח", הוא אומר. "גם במכשיר כמו קרן נאמנות שנתפס כמכשיר לטווח קצר יותר".

איזה סקטורים נראים לכם אטרקטיביים כיום?

"בשנים האחרונות סקטור הנדל"ן המניב נותן תשואה מאוד יפה. הצורך בנדל"ן מניב, שלא היה כמעט קיים לפני 10-15 שנים, רק הולך ומתרחב, בעיקר בגלל התפתחות מגזרי ההייטק השונים. אנחנו זיהינו את המגמה הזאת כבר לפני כמה שנים. לדעתנו, הרבה יותר כדאי להשקיע במניית נדל"ן מניב מאשר לקנות דירה. רוב החברות האלה מצליחות להשיג תשואה שנתית של כ-8% על הנכסים ואילו עלות הכסף שלהן עומדת כיום על כ-2% לשנה. הן ממונפות ב-50% בערך או קצת יותר, אז כמובן שההון העצמי שלך עושה הרבה יותר לעומת דירה להשקעה. לכן התשואה במניות הנדל"ן המניב תהיה גבוהה יותר לעומת קניית דירה או אג"ח. עם זאת, צריך כמובן לזכור שמדובר במניות שיכולות לרדת ב-30% או יותר בשנה מסוימת או אפילו בפרק זמן של כמה חודשים בודדים".

ללב יש דוגמה מהחיים הפרטיים שלו: "הבן שלי קיבל מתנה לבר-מצווה שלו, 6,000 שקל. זה היה בשנת 1990 וכשהוא שאל, ייעצתי לו להשקיע את הכסף במניות של חברת הנדל"ן גב ים. היום המתנה הזאת שווה כ-149 אלף שקל ובדרך הוא קיבל הרבה מאוד דיבידנדים, תשואה של 2%-4% לשנה. זו דוגמה טובה לכל הענף הזה על פני כ-30 שנה".

מה עוד חוץ מנדל"ן מניב?

"זה לא סוד שההשקעות הטובות היו בתחום הטכנולוגיה. בשנים האחרונות יש חברות שמאוד הצליחו. אנחנו למשל מושקעים באלביט מערכות הרבה שנים, וגם בחברת WIX, שמאוד הצליחה בשנים האחרונות".

מהצד השני, מאיזה השקעות אתם מתרחקים?

"היו הרבה חברות שהונפקו בתקופות גאות קיצונית בשוק המניות. היום זה כבר לא קיים, גם אין כמעט הרצות של מניות. אנחנו גם נזהרים מ'חברות הייפ', שהוקמו בן רגע ומי שנגע בהן הפסיד הרבה כסף. למשל, לא נכנסנו בכלל לתחום הקנאביס. קשה מאוד עד בלתי אפשרי להעריך את השווי של החברות האלה ומי שטועה יכול להפסיד 70%-80% מהשקעתו בקלות".

מיקוד באג"ח בדירוגים נמוכים יותר

לב מספר כי הופתע מעוצמת הירידות שחוו בשנים האחרונות מניות הפארמה ובתוכן קריסתה של מניית טבע, פעם מניית העם.

החזקתם במניות טבע?

"לא הרבה וכיום ההחזקה שלנו שם שואפת לאפס. עשו שם שגיאות מאוד גסות, כמו לקנות במינוף גבוה עסק שמדרדר. הניסיון מראה שהרבה מאוד חברות מעדו בזה שהן ניסו לרכוש עסקים במינוף גבוה. במועד הביצוע העסקה נראית טוב, אבל אם משהו משתבש בדרך אתה נמחק".

איך אתה רואה את מצב השוק כיום?

"בשוק האג"ח מתקיים מצב שלא חוויתי אותו ב-40 השנים שאני פעיל בשוק. היום באג"ח ממשלתית ל-10 שנים יש אפס תשואה ריאלית, כלומר יש רווח אפסי ל-10 שנים ורווח מאוד קטן ל-15 שנים. זו בעיה גדולה מאוד לחוסכים לפנסיה בארץ, כי תמיד היה רווח ריאלי של 2%-4%.

"זו בעיה בכל העולם, אז החיים שלנו קשים. אנחנו פחות מושקעים באג"ח ממשלתיות לעומת אחרים וזה לא כל כך הצליח השנה כי האג"ח הממשלתיות טסו והניבו תשואות גבוהות מאוד. באשר לאפיק הקונצרני, התחושה שלי היא שרוב הזמן השוק מעניש יותר מדי את החברות עם הדירוגים הנמוכים ואם אתה יודע לברור ולבחור את החברות היותר טובות, אתה יכול לספק תשואות גבוהות".

מה אתה חושב על חברות הנדל"ן האמריקאיות שהנפיקו אג"ח בת"א?

"חלק מהירידות שהיו שם יצרו הזדמנויות מכיוון שהגיעו פדיונות ענק לקרנות הנאמנות. הגדלנו החזקות שם בתקופת הירידות החדות בדצמבר, כי בתשואות של 15% ויותר הערכנו שכרית הביטחון שם מספיק גבוהה".

אז אתם מתמקדים באג"ח בדירוגים נמוכים יותר?

"כן. אנחנו משתדלים לבדוק ולראות איפה השוק מעניש יתר על המידה חברות טובות יחסית. גם אם 10% מהתפוחים בארגז רקובים אבל אתה קונה אותו בהנחה של 25%, אז תשיג תשואה גבוהה. צריך כמובן להשקיע הרבה בניתוח ובהכרת החברות".

"המחירים היום לא נורא מנופחים"

מה לגבי השקעה במניות היום?

"אני בדעה שרוב הזמן אתה צריך להיות בפנים ולא בחוץ. את השוק קשה מאוד לתזמן. לטווח הארוך עודף התשואה קיים, למעט אולי בתקופות קיצון כמו בשנת 2000 בנאסד"ק. המחירים היום לא נורא מנופחים. מניות בנקים למשל שעושות 10% על ההון העצמי לא יקרות גם היום".

אתם מנסים לנתח גם אירועי מאקרו?

"הבעיה עם אירועי מאקרו היא שאתה לא יודע אם לקנות או למכור בעקבות האירוע. מאוד קשה לדעת אם המידע כבר מגולם בשוק או לא. השוק נוטה להקצין כל אירוע. אנחנו מתוך ניסיון והשקעת זמן מנסים להעריך אם השוק נמצא בתגובת יתר למעלה או למטה ולא תמיד מצליחים".

מה אתה חושב על הסיטואציה הנוכחית בקבוצת דלק, שנפלה חזק לאחרונה בעקבות רכישת נכסי שברון בים הצפוני?

"תגיד לי מה יהיו מחירי הנפט ואני אגיד לך מה יקרה שם. אם מחירי הנפט יהיו גבוהים, אז תשובה עשה את עסקת החיים שלו ואם מחירי הנפט יירדו, אז הוא יהיה בצרות. זה הימור גדול בסך הכל. גם לגבי מחירי הגז אי אפשר לדעת מה יקרה בעתיד; יכול להיות שהאמריקאים ימכרו כאן ובאירופה גז טבעי במחיר של 3 דולר ליחידת חום באמצעות אוניות גז".

אתם משקיעים גם לפי איכות ההנהלה?

"במשך השנים אתה לומד להעריך את המנהלים הטובים יותר. אם אתה מסתכל על הנדל"ן המניב, אתה רואה למשל שנתן חץ מיעט בשגיאות לאורך השנים ורואים את זה בתשואה של המניה, אלוני חץ. כמעט תמיד חברות שהגיעו לתוצאות טובות זה בקורלציה עם המנהלים הטובים יותר. לפעמים רוח גבית בתחום הפעילות עוזרת, אבל יש מנהלים טובים שמצליחים גם בלי רוח גבית חזקה".

"גם אלפרד אקירוב הנפיק את אלרוב כחברה מאוד קטנה בשנת 1983 ובניהול נבון הוא הגיע רחוק במשך הזמן. בתחום הביטוח הראל התחילה כסוכנות ביטוח קטנה שהונפקה בשנת 1982 והגיעה היום להיות החברה הכי גדולה בתחום הביטוח. יאיר המבורגר עשה ועדיין עושה שם עבודה מאוד טובה. וורן באפט אמר פעם שבתחום הביטוח אפשר לראות בבירור מי יודע לנהל טוב ומי פחות".

גופי ההשקעה המקומיים מעבירים יותר ויותר השקעות לחו"ל בשנים האחרונות. כיצד אתם מושפעים מזה?

"בגלל שהבורסה של תל אביב הצטמקה בשנים האחרונות מבחינת מספר החברות הנסחרות וגם היקף הסחירות, מן הסתם בתי ההשקעות הגדולים צריכים יותר ויותר לצאת להשקעות בחו"ל. לנו, בתור גוף בינוני, זה מעניק יתרון מסוים, כי אם אנחנו מזהים למשל הנפקת אג"ח אטרקטיבית בשוק המקומי, אנחנו יכולים להשקיע שם במשקל גבוה יותר לעומת הגופים הגדולים". 

עוד כתבות

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

חיזבאללה ירה לעבר חיילים במרחב הר דב, צה"ל השיב אש

החות'ים טוענים: "תקפנו ספינה ישראלית כאות סולידריות עם הפלסטינים" ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' ● כל העדכונים

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם