גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טבעות אליפות: הכירו את יצרנית המזומנים החדשה של אאודי

ה-Q3 החדש של אאודי מציע עיצוב אטרקטיבי, תא נוסעים מרווח, שלדה נעימה לנהיגה ומנוע 1.5 ליטר טורבו חסכוני באופן מרשים • המחיר בשקלול שיטת "חבילות האבזור" אינו נמוך, אך זה לא ירתיע את החסידים של סמל הטבעות על הגריל המהודר

תערוכת הרכב הבינלאומית של פרנקפורט, שנפתחה השבוע, עשויה להיראות למבקר התמים כמו מפגן של עוצמה, תחכום וחשיבה ירוקה והגיונית. בכל פינה ניצבות מכוניות חשמליות שעתידות להגיע לשוק בקרוב. אלה שטרם "התחשמלו" לחלוטין הסתפקו לפחות בהנעת פלאג-אין או מערכת היברידית קלה.

אבל מאחורי שכבת הביטחון העצמית הדקה הסתתרה פאניקה קולקטיבית של תעשיית הרכב: פאניקה לנוכח מלחמת סחר שגובה מהיצרנים מחיר כבד ומייבשת את השוק הסיני; פאניקה מפני ה"ברקזיט" המתקרב של בריטניה; ובעיקר פאניקה לנוכח התקנות האגרסיביות להפחתה של פליטת ה-CO2, שייכנסו לתוקף באירופה בסוף השנה הבאה.

יצרני הרכב יודעים איך להתמודד עם תקנות הפליטה הללו טכנית - ולראיה גדודי הדגמים המחושמלים. אבל כלי רכב כאלה יקרים יותר לייצור מדגמי בנזין ודיזל בכ-5,000 עד 10,000 אירו לרכב, ונשענים על סובסידיות ממשלתיות שעתידן לא ברור. יתר על כן, כדי לעמוד ביעדי הפליטה הממוצעים של 2021, מכירות כלי הרכב המחושמלים יצטרכו לגדול פי שישה לעומת השנה, וזאת כאשר רוב הלקוחות בשוק העולמי אפילו לא מוכנים לשקול רכישת רכב חשמלי "נטו". לפיכך, אפשר להירגע. את התפקיד במכירות ימשיכו למלא בשנים הבאות רכבי קרוס-אובר מקובלים עם מנועי בנזין ודיזל.

דוגמה טובה היא אאודי. במרכז הבמה שלה בתערוכה ניצבת תצוגה מרשימה של דגמי תצוגה עתידניים עם בינה מלאכותית, שנראים כמו עזרים לסרט מדע בדיוני בחסות תעשיית הקנאביס. אבל הרחק בשוליים ניצבה יצרנית המזומנים האמיתית שלה, שהיא ה-Q3 החדשה.

רכב

למחלקת העיצוב של אאודי יש "מגע זהב" ויכולת לגרום גם לקרוס-אובר משפחתי בממדים של יונדאי טוסון להיראות כמו רכב פרימיום נחשק. במקרה של ה-Q3 זה אומר פרופורציות שריריות וספורטיביות בזכות הארכה והרחבה של הגוף בכמה סנטימטרים ובמקביל הנמכת הגג; קשתות גלגלים מסיביות שמארחות חישוקים גדולים ונאים לצד תפיחות וזוויות מתוחכמות בפרופיל הצד; וכמובן חרטום אאודי טיפוסי עם פנסי הייטק צרים ומעוצבים וגריל טרפזי ענק ונוצץ מעל כונסי אוויר מסיביים בפגוש, שנראים כאילו הם מסתירים מאחוריהם לפחות איזה V6 טורבו שמנמן - ולא מנוע 1.5 ליטר משפחתי תמים כמו ברכב המבחן שלנו.

אאודי התייחסה ברצינות לביקורת על תא הנוסעים הצפוף של ה-Q3 היוצאת, ומתחה את בסיס הגלגלים של הדור החדש בקרוב לשמונה סנטימטרים. יחד עם תוספת הרוחב ואפשרות להסיט את המושב האחורי על מסילה על חשבון תא המטען, מקבלים חלל אחורי שיכול לאכלס בנוחות סבירה שלושה מבוגרים עם מרחב רגליים מכובד. יש גם תא מטען גדול וסף כניסה/יציאה נוח למרות הנמכת הגג, ובסך הכול הרכב הרבה יותר ידידותי למשפחות מורחבות.

עיצוב הפנים טיפוסי לאאודי עם מערך פיקוד דיגיטלי רב תכליתי, שמשדרג את המראה אף שאינו גדול ועשיר כמו ב-Q5. יש גם מערכת מולטימדיה שאינה שונה מזו של דגמי פולקסווגן וסיאט, גג פנורמי וחבילת בסיס של מערכות סיוע בטיחותיות כולל בלימה אוטונומית מחוכמת. כל העסק עטוי בגימור עילי וחומרי דיפון באיכות שהמתחרים מנסים, אבל לרוב לא מצליחים, לחקות.

מנגד, מצער לראות שהיצרנית טרם נגמלה משיטת "חבילות האבזור" המרגיזה. כדי לקבל חיישני חניה, מפתח חכם או דלת חשמלית מאחור צריך להוסיף עוד 13 אלף שקל עבור "חבילת נוחות" וכדי לקבל גם מצלמה אחורית - שכמותה יש כיום בכל רכב עירוני - מושבים קדמיים חשמליים ועוד כמה מערכות בטיחות, צריך להוסיף עוד 12 אלף שקל. אבל מכיוון שהלקוחות בארץ מזמינים את החבילות הללו כמעט אוטומטית, ייתכן שזה מפריע רק לנו. 

ה-Q3 ההתחלתית מגיעה לארץ עם מנוע ה-1.5 ליטר טורבו-בנזין המוכר, שמשרת כיום כמעט את כל מותגי קבוצת פולקסווגן. זה לא מנוע מוזיקלי במיוחד, אבל עם 150 כ"ס ו-25 קג"מ, ובשילוב התיבה כפולת המצמדים של הקבוצה, אין לו בעיה להתמודד עם משקל עצמי של קצת פחות מ-1.5 טון לפני נוסעים.

הזינוק מאפס ל-100 קמ"ש מתבצע ב-9.2 שניות סבירות, המנוע מייצר דחף מכובד בעליות ארוכות ויש לו מספיק רזרבות תאוצה לצורך בטוחות. ברירת המחדל המומלצת היא מצב התכנות "ספורט", שאמנם אינו מרגיש ספורטיבי אבל מחדד את תגובת הדוושה ואת ההיגוי. מצב החיסכון מרגיש קצת אנמי, אבל מסייע להשיג צריכת דלק מרשימה מאוד לכלי בקטגוריה הזו. לא נתקלנו בשום קושי לחלץ מה-SUV הזה 15 ק"מ לליטר בתנאי אמת, כולל נסיעה עירונית פקוקה.

כראוי למכונית שניצבת על הפלטפורמה המוצלחת של אטקה, קארוק וטיגואן, ה-Q3 היא מכונית נעימה לנהיגה יומיומית. אמנם גרסת הבסיס מוותרת על הנעת ה"קוואטרו" לטובת הנעה קדמית, במחיר של אובדן "תחושת סופרמן" שמעניקה ההנעה הכפולה של אאודי במצבי קיצון.

אבל גם עם הנעה קדמית השלדה עדיין מעניקה שליטה די מדויקת עם מעט תזוזות מרכב מיותרות בפניות הדוקות, ואיזון מוצלח בין התנהגות לנוחות בעיקר בעיר. הצד החזק שלה הוא שיוט בין עירוני, שאותו היא מבצעת בצורה חרישית ורגועה. מרווח גחון מוגבל יחסית והנעה קדמית אינם מתכון אידיאלי לנסיעה מחוץ לאספלט אבל טיפוס על מדרכות ואיי תנועה מתבצע בקלות יתרה.

גרסת ה-1.5 ליטר של ה-Q3 החדש עולה 254 אלף שקל, לפני חבילות האבזור האמורות. גרסת ה-2 ליטר טורבו, עם 190 כ"ס, הנעה כפולה וביצועים הרבה יותר נמרצים - כ-280 אלף שקל. אלה מחירים די תחרותיים בהשוואה למתחרות מפלח הפרימיום, ובהתחשב בעיצוב ובשימושיות המוגדלת - אין ספק שהוא ימרפק את דרכו לצמרת המכירות בפלח וימלא היטב את ייעודו, כלומר לטפח את שאיפות הסטטוס הציבוריות של פליטי המעמד הבינוני. 

חלק מהמתחרים

ב.מ.וו X1

ה-X1 של ב.מ.וו מעט קצר מה Q3 , גבוה יותר בכמה סנטימטרים וניצב על בסיס גלגלים דומה. הדור האחרון מצויד בעיצוב הפנים המוכר של ב.מ.וו עם שילוב צגים אנלוגיים ודיגיטליים. גרסת הבסיס שעולה 235 אלף מצוידת במנוע שלושה צילינדרים טורבו-בנזין בנפח 1.5 ליטר שמייצר 136 כ"ס, ומאיצה ל-100 קמ"ש ב-9.7 שניות

וולבו XC40

גרסת הבסיס של XC40, שעולה 240 אלף שקל, מצוידת במנוע 2 ליטר טורבו עם 190 כ"ס ו-31 קג"מ ומאיצה ל-100 קמ"ש ב-8.4 שניות. ה-XC40 קצר מה-Q3 אבל רחב וגבוה יותר, וניצב על בסיס גלגלים של 2.7 מ'. הוא מצויד בתא נוסעים עם שלל מערכות בטיחות מדור אחרון.

קאדילק XT4

XT4 החדש מציע ממדים דומים ל-Q3 אבל ניצב על בסיס גלגלים ארוך יותר ב-10 סנטימטרים. ב-265 אלף מציעה גרסת הבסיס הנעה קדמית ומנוע 2 ליטר טורבו עם 237 כ"ס ו-36 קג"מ, שבשילוב עם תיבה אוטומטית בת תשע מהירויות מאיץ את הרכב ל-100 בפחות משמונה שניות. תא הנוסעים מאובזר היטב.

עוד כתבות

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?