גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תוכנית הבנייה המסיבית באזור סירקין תשנה את פתח תקווה לתמיד, והתושבים מתרעמים

תושבי פ"ת וכפר סירקין יצאו למאבק נגד הבנייה הנרחבת הצפויה באזור ● הטענות שהם מעלים מצטרפות לטענות שנשמעות בכל מקום שבו מתוכננות דירות רבות בבת אחת: אין תשתיות, יש פקקים, חבל על השטחים הפתוחים האחרונים ● ברקע עומדת גם השאלה איך תתמודד העיר עם תוספת התושבים

הפגנה נגד הבנייה המואצת בפתח תקווה / צילום: גלעד קוולרצ'יק
הפגנה נגד הבנייה המואצת בפתח תקווה / צילום: גלעד קוולרצ'יק

ביום שישי שעבר בבוקר הפגינו תושבים מכפר סירקין ופתח תקווה בכניסה לעיר החרדית אלעד במחאה על סיפוח שטחי המושב לעיר אלעד; ביום ראשון התקיימה פגישה של נציגי תושבי שכונת דדו עם ראש העיר; ביום שני בערב התקיימה פגישה של מטה "בינוי שפוי" עם ח"כ מיקי חיימוביץ' ממפלגת "כחול לבן" על עניין פינוי המחנה הצבאי סירקין; ביום שלישי הגיעו פעילים לדיון בוועדת הגבולות על ההתרחבות הפוטנציאלית של העיר אלעד על חשבון השטחים החקלאיים שמעבר לכביש 6 - כל האירועים הללו הם רק חלק קטן מהתרחשות אינטנסיבית שמתקיימת בימים אלה ונוגעת לבנייה באזור כפר סירקין ובעצם, להתרחבות של העיר פתח תקווה לכיוון מזרח.

המאבק על הבנייה המסיבית הצפויה באזור סירקין מגלם בתוכו שורה ארוכה של קונפליקטים - טענות על פקקים ומחסור בתשתיות, מלחמה על שטחים בין חרדים לחילונים, דאגה לעצים ולשטחים הפתוחים ועוד.

פתח תקווה ממוקמת בטבעת השנייה של מטרופולין תל אביב. ב-2018 חיו בעיר כ-245 אלף איש, והצפי הוא שעד 2040 תגיע אוכלוסיית העיר ל-340 אלף איש. מ-80 אלף יחידות דיור בהווה ל-125 אלף יחידות דיור ב-2040.

תוכניות הבנייה באזור מזרח פתח תקווה כוללות את שטח המחנה הצבאי סירקין ובו 8,070 יחידות דיור בתוכנית תמ"ל 1076 מערב; ועוד 4,000 יחידות דיור בתוכנית סירקין מזרח; ועוד 4,000 יחידות דיור בשטח שבין השכונות הדר גנים ועמישב וההרחבה של כפר סירקין - בסך הכול יותר מ-12 אלף יחידות דיור. לצד אלה מתוכננים עוד עשרות אלפי שטחי מסחר.

למספרים אלו יש להוסיף עוד אלפי יחידות דיור שיתווספו בשכונות הדרום מזרחיות של העיר לכשיעברו הליך התחדשות. אין ספק שמדובר בשינוי משמעותי, מבחינה פיזית ותפקודית, לאזור שהיה עד כה אזור קצה, העורף של גוש דן.

אם המחאה של תושבי כפר סירקין ותושבי פתח תקווה עצמה נגד הבנייה המואצת נשמעת לכם מוכרת, זה משום שהם חוזרים על אותן הטענות שנשמעות בהוד השרון, בכפר סבא, בהרצליה, בקריית אונו ובערים רבות אחרות: קודם תבנו תשתיות, ואז תתנו היתרי בנייה לדירות; שמרו על השטחים הפתוחים; ותמצו קודם את הבנייה בתור שטחי העיר.

התוכניות באזור מחנה סירקין

ראש העירייה: "תהליך מובנה, לא בבום"

ראש עיריית פתח תקווה, רמי גרינברג, רואה את המשך תהליך התרחבות העיר כטבעי ואפילו חיובי: "כל הבנייה בסירקין (במחנה הצבאי - ג.נ) זו החלטה של הממשלה. פתח תקווה ניסתה להתנגד לאורך השנים, אך שום דבר לא עזר. במקביל, העירייה תמיד פעלה כדי להשיג את התוצאות הכי טובות עבור העיר. הבנייה בסירקין נועדה לשמש זוגות צעירים וגם התחדשות עירונית לעיר. כשאני מאפשר לנייד חלק מהזכויות כלפי סירקין, זה מאפשר לחדש את השכונות הוותיקות כמו רמת ורבר, יוספטל, תקומה ואחדות, שבהן חיה אוכלוסייה מוחלשת. בסירקין יהיה מחיר למשתכן, יהיה שם דיור מוגן. התהליך הזה הולך להיות מובנה. לא בבום".

גרינברג מצהיר שהוא עצמו מתנגד לבנייה בשטחים החקלאיים של כפר סירקין, אך אם זה מה שהמדינה מעדיפה - הוא מעדיף שהשטח ינוהל על ידי פתח תקווה ולא יועבר לאלעד. "בכותרות העיתונים דיברו על זה ש'סירקין הקטנה' (השטח החקלאי שמדרום להרחבה של כפר סירקין - ג.נ) עובר לאלעד. בקדנציה הקודמת היה ראש עיר חלש ואיימו עליו שייקחו את זה. אני נכנסתי לתפקיד וישבתי עם ראש הממשלה ושרי הממשלה ואמרתי, שאם יש תכנון לבנות, אז שזה יהיה במסגרת פתח תקווה. זה גם הכיוון של רשות מקרקעי ישראל ושל ועדת הגבולות".

באלעד, מטבע הדברים, דווקא מעוניינים בשטחים החדשים, אף שהם מרוחקים מהעיר ונמצאים מעבר לכביש 6. ראש העיר אלעד, הרב ישראל פרוש, שהגיע אף הוא להפגנה שנערכה בשבוע שעבר, אמר ל"גלובס" כי "ישנן כמה וכמה אפשרויות להרחבת העיר, וכולן נידונות בימים אלה בוועדות התכנון השונות.

ישראל פרוש / צילום: איל יצהר, גלובס

"חשוב להבהיר שהתכנון לבנייה בשטח כפר סירקין הגיע הרבה לפני שדובר על סיפוחו לאלעד. הוא עוד אופציה שנבחנת להרחבת אלעד. כפי שהבהרתי למפגינים בשטח. חשוב לי לגנות את שלטי ההסתה בגנותם של החרדים שהונפו בהפגנה. אין מקום לשיח של שנאה בשום ויכוח לגיטימי בארץ. כך או אחרת, לאלעד יתווספו אלפי יחידות דיור כי בסוף גם המתנגדים יבינו שאי אפשר לחנוק עיר ולא לאפשר לה להתרחב".

בין אם השטחים של מושב כפר סירקין יסופחו בסוף לאלעד או לא, שאלה אחרת היא האם העיר פתח תקווה מסוגלת להתמודד מבחינה כלכלית עם הכמות הגדלה של האוכלוסיה, לאחר שכבר אוכלסו בה בעשור האחרון אלפי דירות בשכונות אם המושבות והדר גנים.

גרינברג: "חלק מההתניות של כל הפרויקט הזה (הבנייה במחנה סירקין - ג.נ) היא שתהיה בנייה של תעסוקה ומסחר. במסגרת הבנייה בסירקין יש 500 אלף מ"ר של שטחי תעסוקה ומסחר. המינהל הולך לבנות עוד מיליון מ"ר שטחי תעסוקה ומסחר בקריית אריה. במקביל, הרצנו התחדשות של אזור התעשייה קריית אריה".

לדברי גיא קפלן, מתכנן מחוז מרכז, "במקרה של סירקין התעסוקה חשובה לפיתוח העירוני של המקום. לא מדובר על אזור תעסוקה נפרד, אלא יותר על משרדים והייטק. אני מאמין שהרצון של המעסיקים והמסחר להתמקם בשכונות האלה יהיה גבוה כי בסופו של דבר, רוב האנשים ירצו לגור ולעבוד באזור על מנת לחסוך את היוממות למקומות אחרים".

אז למה אנשים כל כך מתרגשים מהתוכניות החדשות? אנחנו רואים הפגנות, מחאות.

גרינברג: "אנשים מתרעמים כי בסופו של דבר יש שם שכונות וילות, גם בסירקין וגם בשיכון בילינסון בפתח תקווה, שהופכות עכשיו לפרבר בהתפתחות של העיר הגדולה הזאת. הם היו בסיפור כפרי וזה ילך וייעלם. הם אלה שמנהלים את המאבק והם מסיתים את התושבים בשכונות האחרות".

גרינברג / צילום: איל יצהר, גלובס

הפעילים: "אנחנו ממש לא נימבי"

אחד ממנהיגי המרי נגד התוכניות הוא רועי סער, יליד פתח תקווה שהתחתן עם בת כפר סירקין ועבר לגור במקום. סער הוא השותף הישראלי בקרן ההון סיכון האירופית מנגרוב קפיטל פרטנרס, שנותנת את חסותה לקבוצת הכדורגל הפועל פתח תקווה. בין יתר עיסוקיו הוא יו"ר הוועד המקומי של כפר סירקין.

הפגנה של תושבים נגד תוכנית הבנייה בסירקין / צילום: גלעד קוורלצ'יק

"המודל שלנו הוא של מושב עובדים", אומר סער. "פעם הקהילה שלנו הייתה מחוברת סביב ענייני החקלאות. בבוקר היו נפגשים במפעל התערובת, ובצהריים בהעמסה לתנובה. היום אנחנו נוסעים לתל אביב לעבוד וחוזרים בערב. אבל שמנו לעצמנו ליעד לייצר קהילה: יש כאן קבוצות ריצה וכדורגל וסטודיו ליוגה ופרויקט שבו בנות הכפר מבשלות במשך חודשיים לאם היולדת ויש לנו גם אירועי שבועות ופורים".

אז מה בעצם הבעיה אם יבנו למגורים ליד כפר סירקין?

"אנחנו ממש לא נימבי. את כביש 6 ואת כביש 471 בנו על השטחים החקלאיים שלנו. את שכונת הדר גנים והשיכונים הדרומיים של פתח תקווה, בנו בחלקם על אדמות כפר סירקין. כשעשו את צינור הנפט, את המכפלה של הרכבת המזרחית - הכל עלינו. צמוד לכפר הם רוצים לשים קו מתח עליון, מצפון לכפר לשים תחנת משנה להשנאה של חברת חשמל (תחמ"ש). אם תשים סביבנו מחוגה ברדיוס של קילומטר וחצי אתה תמצא לא פחות מ-20 אלף התחלות בנייה. אם יקחו מאיתנו את האדמות החקלאיות האחרונות שלנו אנחנו נמצא את עצמנו כשכונה עירונית בפתח תקווה".

"אבל יש פה כריתה מטורפת של 3,700 עצים בוגרים, בני מאה שנה. מחנה סירקין היום מייצר טונות חמצן בשנה. אנחנו רוצים לצמצם את הכריתה של העצים. יש לנו בעיה עם התשתיות. התוכנית נותנת מענה למחנה סירקין, אבל לא לכל האזור. זה שבסוף הדרך יהיה פה מטרו זה נהדר, השאלה היא מה יקרה עד אז. אנחנו מבקשים לעצור את השגעת. עד עכשיו היה לחץ אדיר לתכנן. שר האוצר משה כחלון הרי רק מסתכל על טבלאות אקסל. אפילו הוועדות המחוזיות התחילו לאחרונה להשתולל עם מספר התוכניות שהן מקדמות כדי להראות שהם מתכננים יותר מהוותמ"ל. בסופו של דבר אם בונים באלעד, בראש העין, בהוד השרון ועוד בפתח תקווה תהיה פה קטסטרופה. אנחנו נשלם את המחיר. ברור לנו שיבנו, אבל אנחנו מבקשים שלביות, התאמה של התשתיות לאיכלוס המגורים".

פקק על כביש 471 / צילום: גיא ליברמן

"שלא נצטער שלקחנו את הריאה הירוקה האחרונה במרכז"

כפר סירקין מתנהג אולי כמו זרוע כפרית של העיר פתח תקווה, אך סטטוטורית הוא שייך למועצה האזורית דרום השרון. ראשת המועצה, אושרת גני-גונן, מוטרדת מאוד מהשינויים שחלים בשטח השיפוט שבאחריותה: "מושב זה לא רק החקלאות, זה גם צביון. ברור שאם לוקחים למושב את האדמות החקלאיות, אז הוא הופך לשכונת וילות בעיר. על זה המלחמה שלנו. אנחנו טוענים ששטח שלוקחים לפיתוח, לעולם לא יישאר פתוח.
"הבעיה הכי גדולה היא שאין תכנון מתכלל של מרכז הארץ. אני מבינה שיש מצוקת דיור וגם אנחנו מוכנים להיות מתחת לאלונקה, אבל בוא נסתכל על זה בצורה רחבה. שלא נצטער שלקחנו את הריאה הירוקה האחרונה באזור המרכז.

גני־גונן / צילום: איל יצהר, גלובס

"רוצים לקחת את האדמה האחרונה שנשארה למושב ולהפוך אותה לשכונה של אלעד? קודם כל שימצו את מה שיש. אם בעוד 20 שנה תהיה מצוקת דיור יכול להיות שזה יתאים. נראה כאילו מישהו תכנן לבנות שם ועכשיו, וזה לא משנה באיזה מתודולוגיה, יקחו את זה לפיתוח. ואני שואלת, מה הרעיון? העיר אלעד נמצאת במרחק של ארבעה קילומטרים ובאמצע יש כביש ומסילת רכבת ושטחים חקלאיים. מישהו חשב שאפשר לקיים עיר בלי רציפות טריטוריאלית?"

עוד כתבות

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

סערה בבריטניה: הנסיך לשעבר אנדרו נעצר במסגרת פרשת ג'פרי אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לאפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד עבריין המין המורשע אפשטיין

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בת"א; הדולר מתחזק וחצה את רף 3.14 שקלים

מדד ת"א 90 יורד בכ-1.7%, ת"א 35 מאבד מערכו כ-0.5% ● נייס מזנקת בכ-12% לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים ● עדכונים שוטפים

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

אטרקצ׳י במתקפה: הנגיד פחדן, הדולר יחליף קידומת ומחירי הדירות בת"א ייפלו

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"